Στις 13 Αυγοστου 2011, στις 7.30 μ.μ. ο Σλλογος των Απανταχο Βλασαων «ΤΟ ΒΛΑΣΗ» διοργνωσε με την αρωγ και του δμου Μεσσνης, εκδλωση, στο Βλση με θμα «Οι Βλασαοι στο διβα του χρνου».

Κατ’ αρχν τελσθηκε στον Ιερ να της Κομησης της Θεοτκου Βλση Ακολουθα του Παρακλητικο Καννα και αρτοκλασας, χοροστατοντων των Μητροπολιτν Πατρν κ. Χρυσστομου και Μεσσηνας κ. Χρυσστομου.

Ακολοθησε κρυγμα απ Σεβασμιτατο Μητροπολτη Πατρν και καλωσρισμα αυτο απ το δικ μας ποιμενρχη κ. Χρυσστομο

Ακολοθησαν τα αποκαλυπτρια μαρμρινης πλκας  που περιχει λα τα ονματα των διακονησντων και ιερατευσντων στον Ιερ Να της Κοιμσεως Θεοτκου Βλση, απ την Πρεδρο του Συλλγου των Απανταχο Βλασαων κ. Μαρινοπολου Παναγιτα και το Δημρχου Μεσσνης Στθη Αναστασπουλο.

Μλις ολοκληρθηκαν τα αποκαλυπτρια κατευθυνθκαμε λοι, επσημοι και μη, στο χρο της εκδλωσης και αρχσουν οι εργασες το συντονισμ των οποων εχε ο κ. Γιννης Λεντοδης.

Μετ τα καλωσρισμα απ το συντονιστ ακολοθησαν χαιρετισμο απ την Πρεδρο του Συλλγου των Απανταχο Βλασαων κα. Παναγιτα Μαρινοπολου, τους Μητροπολτες Πατρν και Μεσσηνας, και το Δμαρχο Μεσσνης κ. Στθη Αναστασπουλο.

Ακολοθησε προβολ παρουσασης που ετομασε ο Σωτρης Αποστολπουλος, σχετικ με το θμα και εισγηση με θμα: «Η προλευση των Βλασαων, η ενασχλησ τους και η προσφορ στην Πατρδα», απ το συμπατριτη μας δικηγρο κ. Γεργιο Κωτσβολο. Μετ το τλος της εισγησης γινε απονομ αναμνηστικ πλακτας στο Μητροπολτη Πατρν απ την Πρεδρο του Συλλγου κα. Παναγιτα Μαρινοπολου.

Στη συνχεια παρουσιστηκε δετερη σχετικ προβολ και εισγηση με θμα: «Εκκλησες και εξωκλσια στο Βλση», απ τον Εκπρσωπο Τπου της Ιερς Μητροπλεως Μεσσηνας κ. Κστα Ψυχρη και ακολοθησε απονομ αναμνηστικ πλακτας στο Μητροπολτη Μεσσηνας απ τον Αντιπρεδρο του Συλλγου κα. Παναγιτα Αποστολπουλο.

Η εκδλωση συνεχστηκε μ την Τρτη παρουσαση του ιδου και εισγηση με θμα: «Ο αγνας για εκπαδευση στο Βλση», απ το συμπατριτη μας εκπαιδευτικ κ. Φτη Κωτσβολο.

Τλος απονεμθηκε τιμητικ πλακτας στο δσκαλο κ. Ηλα Βαμβακ, που υπηρτησε στο Βλση, τιμντας στο πρσωπ του λους τους δασκλους του Δημοτικο Σχολεου Βλση, απ το Γενικ Γραμματα Πελοποννσου, Δυτικς Ελλδας και Ιονου κ. Τσο Αποστολπουλο.

Η βραδι ολοκληρθηκε με επσημο δεπνο στο σπτι του Γενικο Γραμματα κ. Τσου Αποστολπουλου, με νοστιμτατα, νηστσιμα και σπιτικ εδσματα.

 

Την εκδλωση τμησαν με την παρουσα τους οι:

 1. Ο Δμαρχος Δμου Μεσσνης κ. Αναστασπουλος Ευστθιος
 2. Ο Δμαρχος Δμου Πλου – Νστορος κ. Καφαντρης Δημτριος
 3. Ο Σμβουλος Περιφρειας Πελοποννσου κ Ξηρογιννης Σταρος
 4. Οι Αντιδμαρχοι του Δμου Μεσσνης Κοντοθανσης Σπρος, Τσλιου Ελνη, Μπρατσικος Ιωννης, Αθανασπουλος Γεργιος, Στραβλαιμος Γεργιος, Ηλιπουλος Αναστσιος
 5. Οι Δημοτικο Σμβουλοι του Δμου Μεσσνης Πουρνρας Φτηας και Ψαρολης Μιχλης
 6. Οι Πρεδροι των Τοπικν Κοινοττων: Βλση, Κακορη Ευσταθα, Μηλιτη, Διαμαντπουλος Κων/νος και Κουρτκι Νικολπουλος Ιωννης
 7. Ο Πρεδρος του Παναρκαδικο Νοσοκομεου κ. Παπαδπουλος Τκης
 8. Ο Πρεδρος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνας κ. Χριστπουλος Χρστος
 9. Ο τ. Δμαρχος Περιστερου Αττικς κα Δημητρακπουλος Θεδωρος
 10. Ο τ. Βουλευτς Μεσσηνας κ Σαμπαζιτης Δημτριος
 11. Ο πολιτευτς Μεσσηνας κ Φιλιπππουλος Λεωνδας
 12. Ο πρεδρος του Πολιτιστικο Συλλγου Μηλιωτου κ Πετρπουλος Τκης

Αγαπητς φλες και φλοι,

Σας ενημερνουμε τι τα πρακτικ θα δημοσιευτον μελλοντικ στην ιστοσελδα μας.

 

Ακολουθε φωτογραφικ υλικ απ την εκδλωση