Περιοδεία σε Μυτιλήνη και Χίο

(15 &16 Οκτωβρίου 2008) 

 

Με την ιδιότητα του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής κλιμακίου συνδικαλιστών, ο Τάσος Αποστολόπουλος, επισκέφτηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2008 την πόλη της Μυτιλήνης και την πόλη της Χίου. Το κλιμάκιο περιόδευσε σε εργασιακούς χώρους, έδωσε συνέντευξη τύπου και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων. Στη συνέχεια παραθέτουμε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου γι΄ αυτή την περιοδεία:

1. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΜΠΡΟΣ»

2. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ»

3. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ

4. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» της Χίου

5. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ» της Χίου

6. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΗΣ» της Χίου

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΜΠΡΟΣ»

Η αγωνία να εκφραστεί με συμμετοχή16/10/2008

Κάλεσμα στους δημόσιους υπαλλήλους του νομού να μετάσχουν ενεργά στην απεργία της προσεχούς Τρίτης 21 Οκτωβρίου, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, που διά του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου, πέραν των γενικότερων αιτημάτων, προβάλλει και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το νησιωτικό νομό.

«Η αγωνία όλων μας για τα θέματα που μας απασχολούν, για το ασφαλιστικό, τη φορολογία, την ακρίβεια, την αφαίμαξη του μισθού μας, πρέπει να εκφραστεί με ανάλογη συμμετοχή στην απεργία αλλά και στην κινητοποίηση που θα γίνει στη Μυτιλήνη», ανέφερε η πρόεδρος του τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, Μυρσίνη Κανλή.
Χθες, κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενο απ’ τους Τάσο Αποστολόπουλο και Δέσποινα Σπανού, μαζί με μέλη του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, περιόδευσαν σε χώρους εργασίας στη Μυτιλήνη (9ο Δημοτικό, δήμο Μυτιλήνης, ΙΚΑ, Νοσοκομείο και Εφορία) αλλά και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας για τα αιτήματα της απεργίας.
«Υπάρχουν προβλήματα - τόνισε η κ. Κανλή - που κατά προτεραιότητα απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού Λέσβου, για τα οποία και διεκδικούμε λύσεις. Προέχει να ρυθμιστεί το ζήτημα με την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων, αφού απ’ την ενημέρωση που είχαμε απ’ τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, κ. Απόστολο Βαλτά, από 1ης Νοεμβρίου διακόπτεται η συνεργασία με τον ΟΠΑΔ.» Προσθέτοντας πως οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους και ο ΟΠΑΔ οφείλει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των φαρμακοποιών, η κ. Κανλή περιέλαβε στα ειδικά αιτήματα του νομού το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, αλλά και την επέκταση του επιδόματος της παραμεθορίου σε όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων (και στους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας).

πήγαινε πίσω

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ»

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ

16.10.2008

Από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στη Μυτιλήνη

Από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στη Μυτιλήνη

 

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την συμμετοχή στην απεργία της επόμενης Τρίτης. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Τάσο Αποστολόπουλο και Δέσποινα Σπανού και στη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη επισκέφτηκε εργασιακούς χώρους, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου και οργάνωσε ομιλία σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στον Δήμο Μυτιλήνης, στο ΙΚΑ, το Νοσοκομείο και την ΔΟΥ Μυτιλήνης. Στη διάρκεια των επισκέψεων έγιναν επαφές με τους εργαζομένους στις παραπάνω υπηρεσίες και ακούστηκαν τα προβλήματά τους. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ότι βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η προστασία του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων και η αναβάθμιση των αποδοχών με ουσιαστικές αυξήσεις, το ενιαίο μισθολόγιο με βασικό μισθό 1.350 ευρώ, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο, η ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο και η μονιμοποίηση των έκτακτων αορίστου χρόνου και όσων καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
Το απόγευμα στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο "Λέσβιον", συζητήθηκαν ορισμένα ειδικότερα θέματα, όπως είναι ο παράγοντας της νησιωτικότητας αλλά και η καταγγελία του κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ για τη μη χορήγηση φαρμάκων από την 1η Νοεμβρίου, αν και οι ίδιοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους.  Τέλος, τα μέλη του κλιμακίου κάλεσαν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να τρέξουν για την απεργία της Τρίτης, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή.

πήγαινε πίσω

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για ενημέρωση,με τον Τάσο Αποστολόπουλο καθώς και την Δέσποινα Σπανού, θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη

την Τετάρτη 15/10/2008.

Το πρωί θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους,το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου ( στις 13μμ-14.00μμ)ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΣΒΙΟΝ) και στις 5.30 μμ το απόγευμα θα μιλήσουν σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων του νομού μας που διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα (ΑΔΕΔΥ) Λέσβου,

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝ/ΧΕΙΟΥ “ΛΕΣΒΙΟΝ”  ΣΤΙΣ 5,30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Όπως είναι γνωστό η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 21/10/2008 η οποία είναι ΓΕΝΙΚΗ -ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για:

Την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας

Του περιορισμού των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας

Των ιδιωτικοποιήσεων

Των ελαστικών σχέσεων εργασίας

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών μας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Ενιαίο μισθολόγιο με 1350 ευρώ Βασικό μισθό.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.Προστασία & αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών,ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις . Επέκτασης ,των ΒΑΕ στο Δημόσιο,προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.

Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο,μονιμοποίηση των έκτακτων αορίστου χρόνου και όσων καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ,ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

πήγαινε πίσω

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» της Χίου

Το ποτάμι ξεχείλισε

Γενική απεργία στις 21 Οκτωβρίου

Κλαίρη Κάβουρα

adedy1.jpg

«Αμέσως μετά τον πόλεμο η μια γενιά καλυτέρευε την θέση της μετά από την άλλη. Ο πατέρας μας πέρασε πολύ καλύτερα από τον παππού μας κι εμείς περάσαμε πολύ καλύτερα από τους πατεράδες μας. Σήμερα τα παιδιά μας ζουν πολύ χειρότερα από εμάς, αφού αμείβονται με συμβάσεις 700 ευρώ, και δουλεύουν από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα». Αυτό ήταν ένα από τα παραδείγματα που έδωσε για να περιγράψει την κρίση στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος  της ΑΔΕΥΔΥ Τάσος Αποστολόπουλος, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, εν όψει  της γενικής απεργίας της ερχόμενης Τρίτης.
Ο πακτωλός κρατικού χρήματος που δόθηκε στους τραπεζίτες για την αποφυγή του κραχ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των Ελλήνων εργαζομένων.
 «Ζητούν οι πολίτες από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο οικονομικό τους. Η απάντηση που παίρναμε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Και μέσα στην μεγάλη κρίση του τραπεζικού συστήματος, ξαφνικά βρέθηκαν δις και δόθηκαν στους τραπεζίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ συμπληρώνοντας: «Τα μεν κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές κρατικοποιούνται».
Μέσα σε αυτό το διπλό σκηνικό, από τη μια η ένδεια εργαζομένων και συνταξιούχων και από την άλλη η «αποκάλυψη» για το ποιους πραγματικά στηρίζει το κράτος θα λάβει χώρα η γενική απεργία της 21η; Οκτωβρίου και γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να είναι δυναμική.
Στη Χίο, κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στην απεργία, της Τρίτης  απεύθυναν, εκτός από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το ΣΕΣΝΟΧ και το Εργατικό Κέντρο Χίου, που καλεί επίσης τους απεργούς σε συγκέντρωση στις 10  το πρωί της ίδιας ημέρας.
Χθες επίσης  έδωσε συνέντευξη τύπου και η ΟΕΒΕ Χίου, για να ανακοινώσει γενικό κλείσιμο των καταστημάτων την ερχομένη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα επαγγελματιών και εμπόρων,  που τινάζει το συνταξιοδοτικό του κλάδου στον αέρα. Όταν την ίδια στιγμή    το ελληνικό κράτος ενισχύει  τις τράπεζες με 28. δις ευρώ!

πήγαινε πίσω

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΛΗΘΕΙΑ» της Χίου

17/10/2008
ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Θερμό διήμερο με απεργίες


ΘΕΡΜΟ απεργιακό διήμερο και στο νομό μας ετοιμάζουν οι φορείς του τόπου.
Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και η ΓΣΕΒΕ το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά την ανατροπή της οικονομικής πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση.
Η αρχή γίνεται την Τρίτη 21 Οκτώβρη με τους απεργούς - εργαζόμενους να έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο με αιτήματα: Τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ανατροπή των ιδιωτικοποιήσεων, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Διεκδικώντας προστασία του εισοδήματος και αναβάθμιση των αποδοχών με ουσιαστικές αυξήσεις ενώ επιπλέον η ΑΔΕΔΥ ζητά νέο ενιαίο μισθολόγιο με 1.350 ευρώ βασικό μισθό. Επίσης στα αιτήματα, όπως αυτά αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, Τάσου Αποστολόπουλου, υπάρχουν ακόμα και τα εξής:
Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ
Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών
Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου και όσων καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
Το παρών εκεί έδωσαν ως εκπρόσωποι των καθηγητών και δασκάλων οι Ιάκ. Μπριλής και Αντ. Γκιούλης, πρόεδροι στα αντίστοιχα συνδικαλιστικά σωματεία.

πήγαινε πίσω

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΗΣ» της Χίου

17/10/2008

 

 

πήγαινε πίσω

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος