Επισκέψεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου στους δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας του N. Μεσσηνίας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Περιγραφή: IMG_3802Διαδοχικές επισκέψεις στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας του Ν. Μεσσηνίας πραγματοποίησε στις 27 Ιανουαρίου 2012 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλο.      

Στόχος των επισκέψεων του Γενικού Γραμματέα ήταν να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα των περιοχών αυτών και να έχει επαφές με τους Δημάρχους, αλλά και με άλλους τοπικούς φορείς.    

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος συζήτησε διεξοδικά με τους Δημάρχους Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και Οιχαλίας κ. Φίλιππο Μπάμη για φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Παράλληλα συντονίστηκε καλύτερα η διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων των δύο Δήμων με τη σύναψη προγραμματικών και εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των Ο.Τ.Α. και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτων, αλλά και σε θέματα προώθησης αναπτυξιακών έργων στους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνόδευαν στις παραπάνω επισκέψεις ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων κ. Λεονάρδος Τηνιακός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναφερόμενος στις επισκέψεις στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια καταγραφής αλλά και επίλυσης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «καλλικρατικοί» Δήμοι.

«Τέτοιες επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δίνουν την ευκαιρία να κατανοήσουμε περισσότερο τα τοπικά προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις τοπικές κοινωνίες και να συνεργαστούμε καλύτερα για την επίλυση των μεγάλων αλλά και των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Παράλληλα θέλουμε να δείξουμε ότι το κράτος είναι δίπλα στην αυτοδιοίκηση και παραμένει αρωγός των προσπαθειών που γίνονται στους Δήμους για ανάπτυξη και ευημερία. Προσωπικά δηλώνω ότι εγώ και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχω την τιμή να διοικώ, θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, δίπλα στους πολίτες. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που γίνεται δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αντίπαλοι όλων μας είναι τα προβλήματα που υπάρχουν δίπλα μας. Στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τη δημιουργίας καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

1. Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στο Δήμο Τριφυλίας

Περιγραφή: Επίσκεψη στο Δήμο Τριφυλίας 1

 

Περιγραφή: Επίσκεψη στο Δήμο Τριφυλίας 2

 

Περιγραφή: Επίσκεψη στο Δήμο Τριφυλίας 3

 

Περιγραφή: IMG_3770

 

Περιγραφή: IMG_3767

 

Περιγραφή: IMG_3777

 

Περιγραφή: IMG_3779

 

Περιγραφή: IMG_3783

 

2. Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στο Δήμο Οιχαλίας

Περιγραφή: Επίσκεψη στο Δήμο Οιχαλίας 1

 

Περιγραφή: Επίσκεψη στο Δήμο Οιχαλίας 2

 

Περιγραφή: Επίσκεψη στο Δήμο Οιχαλίας 3

 

Περιγραφή: IMG_3795

 

Περιγραφή: IMG_3801

 

Περιγραφή: IMG_3806

 

Περιγραφή: IMG_3809

 

Περιγραφή: IMG_3812

 

Περιγραφή: IMG_3815