Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ
Πορεία από το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή

(18 Δεκεμβρίου 2008) 

 

Μετά τη γενική απεργία της 10/12/2008, σύμφωνα και  με το πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου (28/11/2008) και της Ε.Ε. (8/12/2008) και στη βάση των νέων δεδομένων :

α.- Την πολιτική και κοινωνική συγκυρία από το τραγικό και συγκλονιστικό γεγονός της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και της κοινωνίας που αναδεικνύουν, με συμπυκνωμένο τρόπο και περιεχόμενο, το ζήτημα των συλλογικών δικαιωμάτων : πολιτικών, οικονομικών, εργασιακών και κοινωνικών.

β.- Την ψήφιση του προϋπολογισμού της λιτότητας, που ψηφίζεται μάλιστα σε μη εργάσιμη ημέρα (Κυριακή 21/12/2008), τη μείωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών δαπανών, την προώθηση και νέων ιδιωτικοποιήσεων,  την άδικη και ταξική φορολογία.

γ.- Την παραμονή της εκκρεμότητας επιχορήγησης και χρηματοδότησης του Ταμείου Πρόνοιας (εφάπαξ) και του ΟΠΑΔ (Υγειονομική Περίθαλψη), με αποτέλεσμα την όξυνση και τη δραματική εξέλιξη που ήδη έχουν προσλάβει.

δ.- Τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών – Μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,

αποφασίστηκε και οργανώθηκε την Πέμπτη 18/12/2008 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 11.30 έως το τέλος του ωραρίου.

1.  Η  κεντρική συγκέντρωση έγινε στις 12.00 στην οδό Αριστοτέλους (Υπουργείο Υγείας, ΟΠΑΔ) όπου πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση για τη δημόσια υγεία, πρόνοια.

2.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι την πλατεία Συντάγματος

 

Τάσος Αποστολόπουλος και Νίκος Χατζόπουλος
Φωτογραφία από την πορεία

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος