Ïé Âëáóáßïé óôï äéÜâá ôïõ ÷ñüíïõ
 

Στις 13 Αυγοýστου 2011, στις 7.30 μ.μ. ο Σýλλογος των Απανταχοý Βλασαßων «ΤΟ ΒΛΑΣΗ» διοργÜνωσε με την αρωγÞ και του δÞμου ΜεσσÞνης, εκδÞλωση, στο ΒλÜση με θÝμα «Οι Βλασαßοι στο διÜβα του χρüνου».

Κατ’ αρχÞν τελÝσθηκε στον Ιερü ναü της Κοßμησης της Θεοτüκου ΒλÜση Ακολουθßα του Παρακλητικοý Κανüνα και αρτοκλασßας, χοροστατοýντων των Μητροπολιτþν Πατρþν κ. Χρυσüστομου και Μεσσηνßας κ. Χρυσüστομου.

Ακολοýθησε κÞρυγμα απü Σεβασμιüτατο Μητροπολßτη Πατρþν και καλωσüρισμα αυτοý απü το δικü μας ποιμενÜρχη κ. Χρυσüστομο

Ακολοýθησαν τα αποκαλυπτÞρια μαρμÜρινης πλÜκας  που περιÝχει üλα τα ονüματα των διακονησÜντων και ιερατευσÜντων στον Ιερü Ναü της ΚοιμÞσεως Θεοτüκου ΒλÜση, απü την Πρüεδρο του Συλλüγου των Απανταχοý Βλασαßων κ. Μαρινοποýλου Παναγιþτα και το ΔημÜρχου ΜεσσÞνης ΣτÜθη Αναστασüπουλο.

Μüλις ολοκληρþθηκαν τα αποκαλυπτÞρια κατευθυνθÞκαμε üλοι, επßσημοι και μη, στο χþρο της εκδÞλωσης και αρχßσουν οι εργασßες το συντονισμü των οποßων εßχε ο κ. ΓιÜννης Λεντοýδης.

ΜετÜ τα καλωσüρισμα απü το συντονιστÞ ακολοýθησαν χαιρετισμοß απü την Πρüεδρο του Συλλüγου των Απανταχοý Βλασαßων κα. Παναγιþτα Μαρινοποýλου, τους Μητροπολßτες Πατρþν και Μεσσηνßας, και το ΔÞμαρχο ΜεσσÞνης κ. ΣτÜθη Αναστασüπουλο.

Ακολοýθησε προβολÞ παρουσßασης που ετοßμασε ο ΣωτÞρης Αποστολüπουλος, σχετικÞ με το θÝμα και εισÞγηση με θÝμα: «Η προÝλευση των Βλασαßων, η ενασχüλησÞ τους και η προσφορÜ στην Πατρßδα», απü το συμπατριþτη μας δικηγüρο κ. Γεþργιο Κωτσüβολο. ΜετÜ το τÝλος της εισÞγησης Ýγινε απονομÞ αναμνηστικÞ πλακÝτας στο Μητροπολßτη Πατρþν απü την Πρüεδρο του Συλλüγου κα. Παναγιþτα Μαρινοποýλου.

Στη συνÝχεια παρουσιÜστηκε δεýτερη σχετικÞ προβολÞ και εισÞγηση με θÝμα: «Εκκλησßες και εξωκλÞσια στο ΒλÜση», απü τον Εκπρüσωπο Τýπου της ΙερÜς Μητροπüλεως Μεσσηνßας κ. Κþστα ΨυχÜρη και ακολοýθησε απονομÞ αναμνηστικÞ πλακÝτας στο Μητροπολßτη Μεσσηνßας απü τον Αντιπρüεδρο του Συλλüγου κα. Παναγιþτα Αποστολüπουλο.

Η εκδÞλωση συνεχßστηκε μ την Τρßτη παρουσßαση του ιδßου και εισÞγηση με θÝμα: «Ο αγþνας για εκπαßδευση στο ΒλÜση», απü το συμπατριþτη μας εκπαιδευτικü κ. Φþτη Κωτσüβολο.

ΤÝλος απονεμÞθηκε τιμητικÞ πλακÝτας στο δÜσκαλο κ. Ηλßα ΒαμβακÜ, που υπηρÝτησε στο ΒλÜση, τιμþντας στο πρüσωπü του üλους τους δασκÜλους του Δημοτικοý Σχολεßου ΒλÜση, απü το Γενικü ΓραμματÝα ΠελοποννÞσου, ΔυτικÞς ΕλλÜδας και Ιονßου κ. ΤÜσο Αποστολüπουλο.

Η βραδιÜ ολοκληρþθηκε με επßσημο δεßπνο στο σπßτι του Γενικοý ΓραμματÝα κ. ΤÜσου Αποστολüπουλου, με νοστιμüτατα, νηστßσιμα και σπιτικÜ εδÝσματα.

 

Την εκδÞλωση τßμησαν με την παρουσßα τους οι:

  1. Ο ΔÞμαρχος ΔÞμου ΜεσσÞνης κ. Αναστασüπουλος ΕυστÜθιος
  2. Ο ΔÞμαρχος ΔÞμου Πýλου – ΝÝστορος κ. ΚαφαντÜρης ΔημÞτριος
  3. Ο Σýμβουλος ΠεριφÝρειας ΠελοποννÞσου κ ΞηρογιÜννης Σταýρος
  4. Οι ΑντιδÞμαρχοι του ΔÞμου ΜεσσÞνης ΚοντοθανÜσης Σπýρος, ΤσÝλιου ΕλÝνη, ΜπρατσιÜκος ΙωÜννης, Αθανασüπουλος Γεþργιος, Στραβüλαιμος Γεþργιος, Ηλιüπουλος ΑναστÜσιος
  5. Οι Δημοτικοß Σýμβουλοι του ΔÞμου ΜεσσÞνης ΠουρνÜρας Φþτηας και Ψαροýλης ΜιχÜλης
  6. Οι Πρüεδροι των Τοπικþν ΚοινοτÞτων: ΒλÜση, Κακοýρη Ευσταθßα, Μηλιþτη, Διαμαντüπουλος Κων/νος και ΚουρτÜκι Νικολüπουλος ΙωÜννης
  7. Ο Πρüεδρος του Παναρκαδικοý Νοσοκομεßου κ. Παπαδüπουλος ΤÜκης
  8. Ο Πρüεδρος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνßας κ. Χριστüπουλος ΧρÞστος
  9. Ο τ. ΔÞμαρχος Περιστερßου ΑττικÞς κα Δημητρακüπουλος Θεüδωρος
  10. Ο τ. ΒουλευτÞς Μεσσηνßας κ Σαμπαζιþτης ΔημÞτριος
  11. Ο πολιτευτÞς Μεσσηνßας κ Φιλιππüπουλος Λεωνßδας
  12. Ο πρüεδρος του Πολιτιστικοý Συλλüγου Μηλιωτßου κ Πετρüπουλος ΤÜκης

ΑγαπητÝς φßλες και φßλοι,

Σας ενημερþνουμε üτι τα πρακτικÜ θα δημοσιευτοýν μελλοντικÜ στην ιστοσελßδα μας.

 

Ακολουθεß φωτογραφικü υλικü απü την εκδÞλωση