Αποστολόπουλος: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ανάγκη από ενότητα, συσπείρωση, ανανέωση ιδεών και προσώπων

(19.09.2007) Από ISTHMOS.GR  

 

Οφείλουμε όλοι να εγγυηθούμε την πολιτική ενότητα, την προοπτική και την ανασυγκρότηση του κινήματος. Εγγυητής αυτής την ενότητας είναι το καταστατικό μας, είναι ο πρόεδρος μας, είναι τα συλλογικά μας όργανα, είναι η βάση του κινήματός μας

 

Προς:

Πρόεδρο σ. Γιώργο Παπανδρέου

Μέλη Πολιτικού Συμβουλίου

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γνωστοποίηση: Μ.Μ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Μετά το δυσμενές για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτέλεσμα, όπου μεγάλες κοινωνικές ομάδες ψηφοφόρων στράφηκαν σε άλλες επιλογές, το κίνημα βρίσκεται μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της πορείας του. Οι αποφάσεις που πρέπει να λάβει είναι κρίσιμες. Έχουμε χρέος ως πολιτικά στελέχη, ως μέλη και φίλοι, απέναντι στην ιστορία του κινήματος, να τοποθετηθούμε με ξεκάθαρο τρόπο. Να μην επαναλάβουμε το πολιτικό λάθος της αποφυγής αποτύπωσης των πραγματικών αιτιών της ήττας, κάτι που δυστυχώς έγινε στο παρελθόν. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο Λαός μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που τον έχει ανάγκη. Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας είναι βέβαιο ότι  θα διογκώσουν τα προβλήματα.

Μέσα σ΄ αυτό το τοπίο πρέπει άμεσα να συνεδριάσουν τα όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Να γίνει πολιτική αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, να  αποτυπωθεί ο καταμερισμός συλλογικών και ατομικών ευθυνών, να αποκωδικοποιηθεί το μήνυμα του ελληνικού λαού και να παρθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ανάγκη από  ενότητα, συσπείρωση, ανανέωση ιδεών και προσώπων, οριοθέτηση ρόλων, διαφύλαξη των συλλογικών πολιτικών λειτουργιών. Έχει ανάγκη από μια ουσιαστική  συζήτηση αναζήτησης των αιτιών της ήττας. Έχει ανάγκη από ένα συνέδριο αναγέννησης.

Τα πολιτικά ζητήματα δε λύνονται με στιγμιαίες δημοσκοπήσεις, δε λύνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, δε λύνονται με βιαστικές και χωρίς περιεχόμενο διαδικασίες. Μετά το συνέδριο όσοι φιλοδοξούν να αναλάβουν ρόλους και ηγεσίες οφείλουν  να ξεκαθαρίσουν στους φίλους, στα μέλη και στους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τις θέσεις τους και τις απόψεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.  Αυτό και μόνο θα πρέπει να είναι το κριτήριο της επιλογής.

Στόχος του κινήματος είναι και θα πρέπει να είναι η ανατροπή των αντιλαϊκών  πολιτικών όπως εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, όμως, ο πολίτης απαιτεί από τους διεκδικητές της ηγεσίας του κινήματος να ξεκαθαρίσουν τι ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρεσβεύουν.

Το σημερινό σκηνικό των στελεχών να συντάσσονται πίσω από πρόσωπα και να σκιαμαχούν μεταξύ τους πικραίνει τα μέλη και τους φίλους του κινήματος που απαιτούν οι πολιτικές να προηγηθούν των προσώπων, η αναλυτική επεξεργασία και η πολιτική αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος να προηγηθεί των προσώπων.

Οφείλουμε όλοι να εγγυηθούμε την πολιτική ενότητα, την προοπτική και την ανασυγκρότηση του κινήματος. Εγγυητής αυτής την ενότητας είναι το καταστατικό μας, είναι ο πρόεδρος μας, είναι τα συλλογικά μας όργανα, είναι η βάση του κινήματός μας.

Γι’ αυτό προτείνουμε και απαιτούμε.

Πρώτον: Δυναμική και συνθετική λειτουργία του Πολιτικού Συμβουλίου με την συμβολή όλων των μελών του, χωρίς διαρροές και τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις. 

Δεύτερον: Συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν του Εθνικού Συμβουλίου που θα επικυρώσει με ευρύτατες πλειοψηφίες τις αποφάσεις που θα αφορούν όλες τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου του κινήματος.

Τρίτον: Άμεση συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και  συγκρότηση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, δυναμική και ενωτική παρουσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Τέταρτον: Ενωτική και χωρίς καμιά διαρροή σ’ όλες τις εκλογικές διαδικασίες συγκρότηση του Προεδρείου της Βουλής.  

Τάσος Αποστολόπουλος

Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου

Γιαννακόπουλος Αντώνης

Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Στρατηγάκος Ηλίας

Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Πανουτσόπουλος Κώστας

Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας

Ουλής Χρήστος

Μέλος τριμελούς Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας*

 

Το έγγραφο αυτό στάλθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Παπανδρέου αμέσως μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ και αμέσως μόλις τέθηκε ζήτημα αλλαγής προέδρου και ήταν κείμενο στήριξής του.

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος