Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ

ΤΕΤΆΡΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟΣ 2012

Περιγραφή: apostolopoylosΕπειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί σοβαρές  περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, στην πόλη του Μεσολογγίου, την Πέμπτη, 2-2-2012.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, Δήμαρχοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας έχουν καταγγελθεί και για την περιοχή της Στροφυλιάς και θα αντιμετωπισθούν αναλόγως.

www.panaitoliki.gr

 

 

Ενστάσεις και παρασκηνιακός “πόλεμος” για το Λιμενικό Ταμείο

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος     01 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή: http://cdn.imerazante.gr/wp-content/uploads/2012/02/1limeniko1.jpgΧαμός γίνεται στο παρασκήνιο σε ό,τι έχει να κάνει με την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου, αφού στην παρούσα φάση διεξάγεται παρασκηνιακός “πόλεμος” μεταξύ των ναυτικών πρακτόρων του νησιού μας, με αφορμή τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι ορίστηκαν από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο.
Οι εκπρόσωποι των ναυτικών πρακτόρων στη Λιμενική Επιτροπή είναι ο κ. Διονύσης Κεφαλληνός ως τακτικό μέλος, καθώς και ο κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης ως αναπληρωματικός. Και οι δύο είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, γι΄ αυτό και τους επέλεξε ο κ. Αποστολόπουλος.
Παλιότερα, στη Λιμενική Επιτροπή έμπαινε ένας ναυτικός πράκτορας, το όνομα του οποίου έστελνε το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πειραιά, γεγονός, όμως, που δεν άρεσε σε κανέναν.

imerazante.gr

 

 

Προβληματισμός για τη λαθροϋλοτομία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Σύσκεψη αύριο στο Μεσολόγγι

Περιγραφή: http://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2012/02/476xila-300x179.jpgKαθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί σοβαρή έξαρση της λαθροϋλοτομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, στην πόλη του Μεσολογγίου, αύριο Πέμπτη, 2-2-2012.Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας.Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, Δήμαρχοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.agrinionews.gr

 

 

Η επιμόρφωση των υπαλλήλων, "μοχλός" για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012

Περιγραφή: apostolopoulos tasos syskepsi ekddaΗ πεποίθηση ότι η έμφαση στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων θα παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες καταγράφηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  τη Τρίτη στην Πάτρα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) κ. Νικόλαου Γεωργαράκη, του Διευθυντή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κ. Νικόλαου Μπελιά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν ο εντοπισμός των επιμορφωτικών αναγκών στο χώρο ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο σχεδιασμός δράσεων κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού και η διαδικασία συγκρότησης εκπαιδευτικών υποδομών σε τοπικό επίπεδο με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η ανάγκη για δημοσιοϋπαλληλική κατάρτιση συναρτάται με τις συντελούμενες κοινωνικές μεταβολές και το αίτημα για ποιοτικές κρατικές υπηρεσίες. Η επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορεί πλέον να νοείται ως τυπική διαδικασία, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, αλλά οφείλει να παράγει προστιθέμενη αξία στις σχέσεις υπηρεσιών και πολίτη.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο κατά το 2011 διοργάνωσε 96 προγράμματα στα οποία επιμορφώθηκαν 2.496 υπάλληλοι και ήδη έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η σε βάθος και επιτόπια ανίχνευση των αναγκών εγγυάται σωστότερο προγραμματισμό, ενώ η συνεργασία με το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. θα βοηθήσει στο εμπλουτισμό των προγραμμάτων και στη μεταφορά τεχνογνωσίας. «Οι δράσεις αυτές πρέπει να μπουν σε καλύτερη βάση ώστε να πιάσουν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων», είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

Οι κ. κ. Γεωργαράκης και Μπελιάς ανέφεραν ότι σκοπός της επίσκεψης είναι αφενός η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και αφετέρου η χάραξη μιας νέας πορείας στον τομέα της επιμόρφωσης με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός καινούργιου διοικητικού περιβάλλοντος. Τόνισαν ότι οι δράσεις επιμόρφωσης πρέπει να πάψουν να γίνονται αντιληπτές ως ανούσιες συμπληρωματικές διαδικασίες ή ως ανοικονόμητοι δίαυλοι απορρόφησης πόρων. Η προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης και της υπαλληλικής κουλτούρας στις απαιτήσεις των καιρών είναι συνθήκη επιβίωσης για τη χώρα.

«Ό,τι δεν προσαρμόζεται, θα αλλάξει βήμα-βήμα και ειρηνικά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Απηχώντας τη βούληση της Πολιτείας, ανέφερε ότι η κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει στρατηγική επένδυση και βασικό μοχλό για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο κ. Γεωργαράκης διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθούν σημαντικότατα κονδύλια, όμως θα ληφθεί πρόνοια για τη σωστή αξιοποίηση τους και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους. Εντός του επόμενους διαστήματος το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. θα ολοκληρώσει την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου επιμορφωτικών προγραμμάτων, στην υλοποίηση και αξιολόγηση των οποίων θα κληθεί να συνεισφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., καθώς, όπως αναφέρθηκε και από τις δύο πλευρές, στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας και αξιόλογο στελεχιακό προσωπικό με διάθεση προσφοράς. 
Στο πλαίσιο της ανάγκης δημιουργίας και αξιοποίησης των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να εξασφαλιστούν και να διαμορφωθούν ανάλογα χώροι στην Πάτρ
α και την Τρίπολη που θα μπορούν να φιλοξενήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια.

www.inpatras.gr

 

 

01.02.12

Περιγραφή: t02_article_dottedLine

Εγκρίθηκαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για έργα σε Ζάκυνθο-Αιτωλ/νία

Περιγραφή: t02_article_dottedLine

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τα παρακάτω έργα: 

 

«Αντικατάσταση αγωγού υδροδότησης από το Νταμάρι Τσίπου Λιθακιάς έως την κεντρική δεξαμενή του Δήμου Ζακύνθου στη Μπόχαλη».

 

Το έργο αφορά την κατασκευή σύγχρονου κεντρικού  αγωγού υδροδότησης από τη νέα  δεξαμενή στη θέση «Νταμάρι Τσίπου» που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιθακιάς στην κεντρική δεξαμενή του Δήμου Ζακυνθίων στη Μπόχαλη.

 

«Ύδρευση Τοπικού Διαμερίσματος Κόνισκας από Βαθύρεμα» στην Αιτωλοακαρνανία.

 

Το έργο αφορά υδρομάστευση στη θέση Βαθύρεμα με όλα τα επιμέρους έργα (δρόμος προσπέλασης, αγωγοί, δεξαμενές κ.ά.) με σκοπό την  κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του  Δημοτικού Διαμερίσματος Κόνισκας, Δήμου Θέρμου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

 

«Βελτίωση Οδού Πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γ.Ε.Ν. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»

 

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής  Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημοσίας ωφελείας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Οδού Πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γ.Ε.Ν. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» συνολικού εμβαδού 31.584,6 τετ. μ. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνη του Δημοσίου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ειδικότερα έχουν ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» για έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

www.newsplus.gr

 

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη στο Μεσολόγγι για την παράνομη υλοτομία

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί σοβαρές περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, στην πόλη του Μεσολογγίου, την Πέμπτη, 2-2-2012.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, Δήμαρχοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας έχουν καταγγελθεί και για την περιοχή της Στροφυλιάς και θα αντιμετωπισθούν αναλόγως.

www.agrinioculture.gr

 

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτομία

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012

Περιγραφή: apostolopoulosΑΓΡΙΝΙΟ - Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί σοβαρές περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, στην πόλη του Μεσολογγίου, την Πέμπτη, 2-2-2012. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών των αρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας.
Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, Δήμαρχοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σημειώνεται ότι περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας έχουν καταγγελθεί και για την περιοχή της Στροφυλιάς και θα αντιμετωπισθούν αναλόγως.

www.enimerosi.com

 

 

Εγκρίθηκαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για έργα στην Αιτωλοακαρνανία

01/02/2012

Περιγραφή: http://ouranos26410.files.wordpress.com/2010/12/15-12-2010-b.jpg?w=300&h=199Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τα παρακάτω έργα:
-  «Ύδρευση Τοπικού Διαμερίσματος Κόνισκας από Βαθύρεμα» στην Αιτωλοακαρνανία.
Το έργο αφορά υδρομάστευση στη θέση Βαθύρεμα με όλα τα επιμέρους έργα (δρόμος προσπέλασης, αγωγοί, δεξαμενές κ.ά.) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Κόνισκας, Δήμου Θέρμου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
- «Βελτίωση Οδού Πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γ.Ε.Ν. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»
Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημοσίας ωφελείας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Οδού Πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γ.Ε.Ν. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» συνολικού εμβαδού 31.584,6 τετ. μ. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνη του Δημοσίου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ειδικότερα έχουν ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» για έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ouranos.gr

 

 

Αποφάσεις για έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012

Περιγραφή: http://aerasfm.gr/cache/multithumb_thumbs/c.300.250.16777215.0...images.stories.perifereia.%202.jpgΜε αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τα παρακάτω έργα:

«Αντικατάσταση αγωγού υδροδότησης από το Νταμάρι Τσίπου Λιθακιάς έως την κεντρική δεξαμενή του Δήμου Ζακύνθου στη Μπόχαλη».
Το έργο αφορά την κατασκευή σύγχρονου κεντρικού αγωγού υδροδότησης από τη νέα δεξαμενή στη θέση «Νταμάρι Τσίπου» που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιθακιάς στην κεντρική δεξαμενή του Δήμου Ζακυνθίων στη Μπόχαλη.

 «Ύδρευση Τοπικού Διαμερίσματος Κόνισκας από Βαθύρεμα» στην Αιτωλοακαρνανία.
Το έργο αφορά υδρομάστευση στη θέση Βαθύρεμα με όλα τα επιμέρους έργα (δρόμος προσπέλασης, αγωγοί, δεξαμενές κ.ά.) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Κόνισκας, Δήμου Θέρμου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

 «Βελτίωση Οδού Πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γ.Ε.Ν. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»
Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημοσίας ωφελείας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Οδού Πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γ.Ε.Ν. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» συνολικού εμβαδού 31.584,6 τετ. μ. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνη του Δημοσίου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ειδικότερα έχουν ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» για έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

aerasfm.gr

 

 

1.2.2012 

Kοπάνες τέλος, σε Περιφέρεια-Δήμους. Tήρηση ωραρίου με υποχρεωτική εφαρμογή ζητάει ο T. Aποστολόπουλος.

 

O κ. T. Aποστολόπουλος

Περιγραφή: O κ. T. AποστολόπουλοςΤην εφαρμογή του νέου ωραρίου και την υποχρεωτική τήρησή του από τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και όλων των ΝΠΔΔ, ζητά από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με έγγραφο που τους απέστειλε με εντολή του γενικού γραμματέα κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Στο έγγραφο, ζητείται από τους προϊστάμενους να ενημερωθούν οι υπάλληλοι για την σχετική εγκύκλιο που αφορά στην τήρηση του διευρυμένου ωραρίου (40ωρο/εβδομάδα αντί 38ωρο/εβδομάδα), αλλά και τον έλεγχο τήρησής του.

«Oι προϊστάμενοι Διευθύνσεων παρακαλούνται να μεριμνήσουν ώστε οι υπάλληλοι να λάβουν γνώση της ανωτέρω εγκυκλίου και ειδικότερα της παραγράφου 5 που αφορά υποχρέωση ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας», τονίζει το έγγραφο.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25-7-2011 προέβη σε αναδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων Δημοσίου, οτα και ΝΠΔΔ, αυξανοντάς το κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, (από 38ωρο σε 40ωρο), αλλά και την εφαρμογή κυλιόμενης ώρας προσέλευσης και αποχώρησης, με αρχική προσέλευση στις 7 π.μ. και τελική αποχώρηση στις 5 μ.μ.

Ηδη οι υπάλληλοι είχαν κληθεί εντός του Ιουνίου 2011 να υποβάλλουν αιτήσεις δηλώνοντας την ώρα έναρξης και λήξης του 8ωρου που επιθυμούν να εφαρμόσουν και που θα ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου 2012.

  • Περιγραφή: Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ...κοπάνες!

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ...κοπάνες!

  • Περιγραφή: Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ...κοπάνες!

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις ...κοπάνες!

kefalonianmantata.gr

 

Διαβούλευση επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού

 1 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2012/02/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%A5%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-300x152.jpgΗ  Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ διοργανώνουν Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: «Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού».

Η εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, στις 9.00 π.μ. στον Πολυχώρο «Αίγλη» του Δήμου Πατρέων, Ακτή Δυμαίων 17, Πάτρα.

Την έναρξη της ημερίδας θα κάνει ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης  Αλεξόπουλος και Κορινθίας Γιώργος Δέδες, καθώς και ο δήμαρχος Πατρέων  Γιάννης Δημαράς.

Την εναρκτήρια εισήγηση θα κάνει ο Α. Ανδρεαδάκης, ειδικός  γραμματέας Υδάτων Υ.Π.Ε.Κ.Α, ενώ θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των Π. Παντελόπουλος (Δ/ντη ΕΓΥ), Μ. Γκίνη (Δ/ντριας ΕΓΥ), Θ. Τσιάλα, Σ. Λαζαρίδου, Σ. Καραπάνου Σ. Μίχας, Ε. Δρακοπούλου, Μ. Λιονή, Γ.Λυμπέρη, Κ. Οικονόμου και Αικ.Λιονή.

Μετά το διάλειμμα η ημερίδα θα συνεχιστεί με τις εισηγήσεις των Δ. Οικονομίδη, Σ. Μίχα, Σ. Μπάνου, Κ.Νικολάου, Α. Κοτζαμπόπουλου, Θ. Τσιάλα και Δ. Οικονομίδη.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

Στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό παραπέμπει ο Ρακιντζής τα δύο στελέχη της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων - Ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις ποινές-χάδι που τους επιβλήθηκαν

synt,Τετάρτη, 01-02-2012

Την εύλογη αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, προκάλεσαν οι ποινές-"χάδι" που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στα δύο στελέχη της χαρακτηρισμένης και ως "αμαρτωλής" Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της νυν αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία, κατά την εποχή που η Διεύθυνση υπαγόταν στην παλιά Περιφέρεια, είχαν ασχοληθεί με τις παράνομα καταβληθείσες επιδοτήσεις προς γνωστούς Αχαιούς επιχειρηματίες, τις οποίες, μάλιστα, εκείνοι τελικά διπλοεισέπραξαν!  
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο, το οποίο είχε αποκαλύψει το attacktv.gr εδώ κι ενάμιση χρόνο και στο οποίο εμπλέκονται "ευυπόληπτα", κατά τα λοιπά, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
Όσον αφορά το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης, αυτό, αφού πέρασε από... σαράντα κύματα, κατέληξε σε... ιλαροτραγωδία, επαληθεύοντας, δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό, όσους είχαν υποψίες ότι βαθιά επιθυμία κάποιων ήταν να... κουκουλωθεί όσο γίνεται η δύσοσμη αυτή υπόθεση.
Δύο μέλη είχαν σώσει την... τιμή του οργάνου
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στο πόρισμα και των δύο ΕΔΕ που είχε διενεργήσει, κατόπιν σχετικής εντολής του τότε Περιφερειάρχη και νυν γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας, Σάκης Παναγιωτόπουλος, καταλογίζονταν βαρύτατες ευθύνες και στους δύο εμπλεκόμενους υπαλλήλους (στον τέως προϊστάμενο της προαναφερθείσας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στον άμεσο υφιστάμενό του), το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο έκρινε πως για την όλη τους ανάμιξη στην υπόθεση έπρεπε να τιμωρηθούν μόνο με στέρηση μισθού (έξι μήνες ο ένας και τρεις ο άλλος). Βέβαια, στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε πως υπήρξαν και δύο μέλη του πενταμελούς οργάνου που αντιστάθηκαν στον πειρασμό να... χαϊδέψουν αφτιά και πρότειναν για τους κρινόμενους την επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας και συγκεκριμένα της ποινής της απόλυσης. Μάλιστα, κάποιοι είχαν πει τότε για τα δύο αυτά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ότι έσωσαν την τιμή του οργάνου. 
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι το attacktv.gr, που επίσης πρώτο αποκάλυψε και την άδοξη κατάληξη που είχε η ιστορία του πειθαρχικού ελέγχου των δύο στελεχών της Περιφέρειας, είχε στηλιτεύσει από την πρώτη στιγμή το γεγονός, κάνοντας λόγο για ποινές-χάδι και για απόπειρα κουκουλώματος του σκανδάλου. Ασφαλώς, δε, η ενέργεια του κ. Ρακιντζή να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παραπέμποντας πλέον τους δύο υπαλλήλους στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό (όπως είχε εκ του νόμου το δικαίωμα να πράξει) συνιστά δικαίωση για την εντονότατη κριτική που είχαμε ασκήσει σχετικά μ' εκείνη την απόφαση.

www.attacktv.gr

 

 

Έγκριση σύναψης μίσθωσης έργου από τη νομαρχιακή επιχείρηση Ανάπτυξης Αχαΐας

Συντάκτης: 

peloponnisiaki.gr

 – 2 Φεβρουαρίου 2012Κατηγορία: Χρήμα & Αγορά

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκε η σύναψη μισθώσεων έργου έναντι συνολικής αμοιβής 450.200 ευρώ από τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Αχαΐας στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που υλοποιεί για το έτος 2012.

Αναλυτικά, οι εγκριθείσες θέσεις ανά πρόγραμμα έχουν ως εξής:

1. Για την υλοποίηση του προγράμματος INTEGRASTE

  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο/Μηχανολόγο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή δομικών έργων.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.

2. Για την υλοποίηση του προγράμματος F:ACTS!

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.
  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.

3. Για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΜΜΑ

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο/Μηχανολόγο Μηχανικό.

4. Για την υλοποίηση του προγράμματος IDIRA

  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο/Μηχανολόγο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.

5. Για την υλοποίηση του προγράμματος BIOGAIA

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.

6. Για την υλοποίηση του προγράμματος LOC-PRO II

  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.
  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.

7. Για την υλοποίηση του προγράμματος MED LS

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

8. Για την υλοποίηση του προγράμματος IN COME

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

9. Για την υλοποίηση του προγράμματος NAT PRO

  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.
  • 1 Π.Ε. Δασολόγο ή Τοπογράφο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ή Μηχανικό Πληροφορικής.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.

10. Για την υλοποίηση του προγράμματος WAS4D

  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.

www.peloponnisiaki.gr

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτομία στην Αιτωλοακαρνανία

02/02/2012

Περιγραφή: http://ouranos26410.files.wordpress.com/2012/02/cf83cf8dcf83cebaceb5cf88ceb7-ceb3ceb9ceb1-cf84ceb7cebd-cf80ceb1cf81ceaccebdcebfcebcceb7-cf85cebbcebfcf84cebfcebcceafceb1-cf83cf84ceb7.jpg?w=300&h=123Η αποτύπωση των διαστάσεων του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας και η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής του ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Μεσολόγγι.
Εκτός του Γενικού Γραμματέα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνιος Καταρτζόπουλος, οι Αστυνομικοί Διοικητές Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής, οι δασάρχες Αιτωλοακαρνανίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Περιγραφή: http://ouranos26410.files.wordpress.com/2012/02/cf83cf8dcf83cebaceb5cf88ceb7-ceb3ceb9ceb1-cf84ceb7cebd-cf80ceb1cf81ceaccebdcebfcebcceb7-cf85cebbcebfcf84cebfcebcceafceb1-cf83cf84ceb71.jpg?w=300&h=143Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας, ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, ως παράγωγο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία αμβλύνει συνειδήσεις σε βαθμό που να απειλείται ο δασικός πλούτος της χώρας μας. Τόνισε ότι αποτελεί χρέος μας πρώτιστα ως άνθρωποι και κατόπιν ως υπάλληλοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.
Ο κ. Κατσούλης ανέφερε ότι η συνάντηση αποτελεί ευκαιρία για να μπουν οι βάσεις αντιμετώπισης ενός υπαρκτού προβλήματος που, αν δεν παταχθεί, στο μέλλον θα χειροτερέψει. Υπογράμμισε, επίσης, τις δραματικές συνέπειες που έχει για τον τόπο η απαξίωση του φυσικού περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο κ. Αμοργιανιώτης αναγνώρισε την ένταση του φαινομένου σε πανελλαδική κλίμακα και επισήμανε ότι οι προξενούμενες ζημιές δύσκολα αποκαθίστανται. Έκανε εκτενή αναφορά στην αποδυνάμωση των δασικών υπηρεσιών και στη μείωση των διαθέσιμων πιστώσεων, δεδομένα που έθιξαν όλοι οι παριστάμενοι. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε ενέργειες στήριξης του τομέα δασοπροστασίας, όπως η μετάταξη αγροφυλάκων στα Δασαρχεία, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένεται η εξαγγελία προγράμματος χρηματοδότησης των δασικών υπηρεσιών μέσω του Πράσινου Ταμείου. Όσον αφορά τη λαθροϋλοτομία,τόνισε πως η καταπολέμησή της εξαρτάται από την εφαρμογή στοχευμένων δράσεων και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Εξειδικεύοντας το πρόβλημα στην Αιτωλοακαρνανία, έγινε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένα περιπτωσιολογικά στοιχεία και έγινε μία προκαταρκτική συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισής του. Επισημάνθηκε η παράνομη υλοτομία στην Αιτωλοακαρνανία γνωρίζει ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή της Αμφιλοχίας, ενώ επίσης απειλεί και άλλα δασικά οικοσυστήματα που είναι παραγωγικά για την υλοτομία, όπως το βελανιδόδασος Ξηρομέρου. Ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου, τονίστηκε ότι η παράνομη υλοτομία δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις με κίνητρο την επιβίωση, αλλά πρόκειται για οργανωμένη δραστηριότητα κυκλωμάτων που προσπορίζονται κέρδη από το παραεμπόριο ξυλείας σε βάρος του περιβάλλοντος.
Ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε κατευθύνσεις στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προβούν σε πλήρη καταγραφή των δασικών δυνάμεων στην Αιτωλοακαρνανία, να μεριμνήσουν για την ενίσχυση των Δασαρχείων που το έχουν ανάγκη και να καταρτίσουν σχέδιο δράσης. Ζήτησε, επίσης, τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τις δασικές και αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να ληφθούν μέτρα πρόληψης της λαθροϋλοτομίας με στοχευμένες δράσεις, ενώ θεώρησε δεδομένη την κεντρική αρωγή σε θέματα μεταβίβασης πόρων στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναδιάρθρωσης ωραρίου των δασικών υπαλλήλων ώστε τα δάση να προστατεύονται σε εικοσιτετράωρη βάση.


ouranos.gr

 

 

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Ανοίγει ο… δρόμος για τον άξονα Γύθειο – Αρεόπολη - Γερολιμένας

2/02/2012

 

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για τη βελτίωση του δρόμου Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Με την σχετική απόφαση του κ. Αποστολόπουλου κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημοσίας ωφελείας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της Οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας» προϋπολογισμού 13.203.000 ευρώ.

 

Η απαλλοτρίωση αφορά ακίνητα συνολικού εμβαδού 234.144,88 τ.μ και κηρύσσεται υπέρ Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Χρηματοδοτείται με δαπάνη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» 2007-2013 για έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

www.pelopsnews.gr

 

Ημερίδα για τους υδάτινους πόρους στην Πάτρα

Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2012

Περιγραφή: http://www.agriniopress.gr/images/stories/epikairothta/axeloos_thumb.pngΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. διοργανώνουν στην Πάτρα ημερίδα για την διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η ημερίδα που θα γίνει αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου  στις  9.00 π.μ., στον Πολυχώρο «Αίγλη» του Δήμου Πατρέων, έχει θέμα «Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού» για το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής καθώς αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.agriniopress.gr

 

 

Απαγορεύτηκε το κυνήγι λόγω χιονόπτωσης στην Αρκαδία

2/2/2012

Με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε το κυνήγι, με εντολή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου και απόφαση της διεύθυνσης Δασών.

    Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύτηκε αυστηρά η άσκηση θήρας, παντός θηρεύσιμου είδους, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε περιοχές που είναι χιονοσκεπείς, καθώς και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτές σε όλη την Αρκαδία.

www.express.gr

 

 

Τρίπολη: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή: altΗ πεποίθηση ότι η έμφαση στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων θα παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες καταγράφηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τ. Αποστολόπουλου, του ΓΓ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Νικόλαου Γεωργαράκη, του Διευθυντή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Νικόλαου Μπελιά και υπηρεσιακών παραγόντων. 
Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν ο εντοπισμός των επιμορφωτικών αναγκών στο χώρο ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο σχεδιασμός δράσεων κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού και η διαδικασία συγκρότησης εκπαιδευτικών υποδομών σε τοπικό επίπεδο με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 
Ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η ανάγκη για δημοσιοϋπαλληλική κατάρτιση συναρτάται με τις συντελούμενες κοινωνικές μεταβολές και το αίτημα για ποιοτικές κρατικές υπηρεσίες, αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο κατά το 2011 διοργάνωσε 96 προγράμματα στα οποία επιμορφώθηκαν 2.496 υπάλληλοι και ήδη έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. 
Οι κ. κ.  Γεωργαράκης και Μπελιάς ανέφεραν ότι σκοπός της επίσκεψης είναι αφενός η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και αφετέρου η χάραξη μιας νέας πορείας στον τομέα της επιμόρφωσης με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός καινούργιου διοικητικού περιβάλλοντος.

Πέγκη Μπρούσαλη

www.ert.gr

 

 

Απαγόρευση κυνηγιού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Φεβρουαρίου 2, 2012

Περιγραφή: http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/imagecache/midi/kinigos_0.jpgΑπό το arcadiaportal.gr
Από τη Διεύθυνση Δασών του Νομού Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται αυστηρά η άσκηση θήρας παντός θηρευσίμου είδους (τριχωτού και πτερωτού) λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απόφαση ελήφθη επειδή επικρατούν εκτεταμένες χιονοπτώσεις στο Νομό Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα η απόφαση περί απαγόρευση θήρας ισχύει εκεί όπου υπάρχουν εκτεταμένες χιονοσκεπείς εκτάσεις καθώς και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτές, με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ώστε πτηνά και ζώα να αντιμετωπίσουν τις νεοδημιουργηθείσες καταστάσεις και να επιβιώσουν σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Σύμφωνα με την απόφαση οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται βάσει των διατάξεων της κείμενης Δασικής Νομοθεσίας. Η εφαρμογή και η τήρηση της απόφασης ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους, στα μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Την παραπάνω απόφαση υπέγραψε στις 2/2/12 ο Δντης Δασών του Ν. Αρκαδίας κ. Σπύρος Πολίτης με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

www.arcadiaportal.gr

 

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ

ΠΈΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟΣ 2012 19:43

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Περιγραφή: apostolopoylosΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκε η σύναψη μισθώσεων έργου έναντι συνολικής αμοιβής 450.200 ευρώ από τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Αχαΐας στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που υλοποιεί για το έτος 2012.

Αναλυτικά, οι εγκριθείσες θέσεις ανά πρόγραμμα έχουν ως εξής:

1. Για την υλοποίηση του προγράμματος INTEGRASTE

  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο/Μηχανολόγο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή δομικών έργων.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.

2. Για την υλοποίηση του προγράμματος F:ACTS!

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.
  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.

3. Για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΜΜΑ

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο/Μηχανολόγο Μηχανικό.

4. Για την υλοποίηση του προγράμματος IDIRA

  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο/Μηχανολόγο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.

5. Για την υλοποίηση του προγράμματος BIOGAIA

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.

6. Για την υλοποίηση του προγράμματος LOC-PRO II

  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.
  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.

7. Για την υλοποίηση του προγράμματος MED LS

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

8. Για την υλοποίηση του προγράμματος IN COME

  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

9. Για την υλοποίηση του προγράμματος NAT PRO

  • 1 Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο.
  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.
  • 1 Π.Ε. Δασολόγο ή Τοπογράφο Μηχανικό.
  • 1 Π.Ε. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ή Μηχανικό Πληροφορικής.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.

10. Για την υλοποίηση του προγράμματος WAS4D

  • 1 Π.Ε. Περιβάλλοντος ή Π.Ε./Τ.Ε. Γεωπόνο ή Π.Ε. Δασολόγο ή Τ.Ε. Έργων Υποδομής ή Δομικών Έργων.
  • 1 Π.Ε. Ευρωπαϊκών ή συναφών Σπουδών.
  • 1 Π.Ε. Μηχανικό Πληροφορικής.

www.panaitoliki.gr

 

 

03 Φεβρουάριος 2012

Κηρύχθηκαν Οι Απαλλοτριώσεις Για Το Δρόμο Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημοσίας ωφελείας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της Οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας» προϋπολογισμού 13.203.000 ευρώ. Η απαλλοτρίωση αφορά ακίνητα συνολικού εμβαδού 234.144,88 τετ. μ και κηρύσσεται υπέρ Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Χρηματοδοτείται με δαπάνη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» 2007-2013 για έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

www.ant1south.gr

ΠΈΜΠΤΗ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου κηρύσσεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για λόγους δημοσίας ωφελείας και συγκεκριμένα για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της Οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένας» προϋπολογισμού 13.203.000 ευρώ.. Η απαλλοτρίωση αφορά ακίνητα συνολικού εμβαδού 234.144,88 τετ. μ και κηρύσσεται υπέρ Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Χρηματοδοτείται με δαπάνη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» 2007-2013 για έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. διοργανώνουν, αύριο, Παρασκευή, 3-2-2012, ώρα 9.00 π.μ., στον Πολυχώρο «Αίγλη» του Δήμου Πατρέων, ημερίδα με θέμα «Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού» για το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής καθώς αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

megalopoli-fm.blogspot.com

 

 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

Ανοίγει ο κύκλος διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στη Βόρεια Πελοπόννησο

Με τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα διαβούλευσης επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων

3/2/2012

Περιγραφή: http://patrastimes.gr/img/pictures/652imer.jpgΜε τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα διαβούλευσης επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων στο υδατικό διαμέρισμα Βόρειας Πελοποννήσου που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την ΕιδικήΓραμματεία Υδάτων τουΥπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.).

 Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι το νερό αποτελεί παράγοντα ζωής για τον τόπο και τόνισε ότι η διαχείρισή του προσλαμβάνει στρατηγική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των υδάτων και την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης δεν εναρμονίζεται απλώς με τις κοινοτικές οδηγίες, αλλά θέτει τις βάσεις για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της ποιότητας τους και την προστασία του εξαρτώμενων από αυτό οικοσυστημάτων. Η ημερίδα της Πάτρας είναι η τέταρτη σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απώτερη φιλοδοξία είναι το πλαίσιο διαβούλευσης να εμπλέξει όσο γίνεται περισσότερους φορείς και πολίτες. Άλλωστε, η διαβούλευση δεν τελειώνει στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, αντιθέτως εγκαινιάζει ένα κύκλο διαπραγμάτευσης και προϋποθέτει τη συνεχή συζήτηση μεταξύ χρηστών, αυτοδιοίκησης, εμπλεκομένων φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Οι τελικές αποφάσεις και η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων θα προκύψουν μέσα από μία διαδικασία διαλόγου και σύνθεσης επιδιώξεων.

 Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στην ημερίδα συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, οι βουλευτές Αχαΐας κ. κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θανάσης Καρπής, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες και ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

patrastimes.gr

 

 

Mπλόκαρε ο Αποστολόπουλος τον Προυπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας !

ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!

Περιγραφή: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSu0iPaV43h4K23sfYPdoBBHVY1ggPrjiyrv_cAYRXGH4X-OJ1_Η ένσταση που υπέβαλλε ο Θόδωρος Μπρεδήμας που έλεγε ότι η δημοτική αρχή δεν ακολούθησε την κατά νόμο διαδικασία για τη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος οδήγησε τον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης , Τάσο Αποστολόπουλο στην ακύρωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά του ο δήμος σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κου Μπούχαλη θα προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 ενώ μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση από το ταμείο του Δήμου θα πληρώνονται μόνο οι υποχρεωτικές δαπάνες 

newsmessinia.blogspot.com

 

 

Ανοίγει ο κύκλος διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Παρ. 03 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή: http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20120203_169206.jpg&width=360&height=240Με τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα διαβούλευσης επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων στο υδατικό διαμέρισμα Βόρειας Πελοποννήσου που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.).

Περιγραφή: http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20120203_169207.jpg&width=360&height=240Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι το νερό αποτελεί παράγοντα ζωής για τον τόπο και τόνισε ότι η διαχείρισή του προσλαμβάνει στρατηγική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των υδάτων και την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης δεν εναρμονίζεται απλώς με τις κοινοτικές οδηγίες, αλλά θέτει τις βάσεις για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της ποιότητας τους και την προστασία του εξαρτώμενων από αυτό οικοσυστημάτων. Η ημερίδα της Πάτρας είναι η τέταρτη σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απώτερη φιλοδοξία είναι το πλαίσιο διαβούλευσης να εμπλέξει όσο γίνεται περισσότερους φορείς και πολίτες. Άλλωστε, η διαβούλευση δεν τελειώνει στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, αντιθέτως εγκαινιάζει ένα κύκλο διαπραγμάτευσης και προϋποθέτει τη συνεχή συζήτηση μεταξύ χρηστών, αυτοδιοίκησης, εμπλεκομένων φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Οι τελικές αποφάσεις και η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων θα προκύψουν μέσα από μία διαδικασία διαλόγου και σύνθεσης επιδιώξεων.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στην ημερίδα συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, οι βουλευτές Αχαΐας κ. κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θανάσης Καρπής, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες και ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

www.dete.gr

 

 

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΕΧΕΙ… ΠΟΔΙΑ!

Στον αέρα προϋπολογισμός
και τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Καλαμάτας

3/02/2012

Σαν βόμβα έσκασε σήμερα το πρωί στα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, η απορριπτική απόφαση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2012!

Κατά του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας, είχε προσφύγει στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Θεόδωρος Μπρεδήμας.

Ο κ. Μπρεδήμας είχε καταθέσει ένσταση, πως η Δημοτική Αρχή δεν ακολούθησε την κατά νόμο διαδικασία για τη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Ο κ. Αποστολόπουλος από την πλευρά του, ακύρωσε την ένσταση του κ. Μπρεδήμα, καθώς ο ίδιος και η παράταξή του, αποτελούν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλαμάτας, στο οποίο νομιμοποιούνται να προσφύγουν.

Ωστόσο, ο κ. Αποστολόπουλος, αυτεπάγγελτα πλέον προχώρησε στον έλεγχο της νομιμότητας σύνταξης και ψήφισης προϋπολογισμού και  τεχνικού προγράμματος.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη, από την «Καλλικρατική» νομοθεσία, διαδικασία, ούτε για το θέμα του προϋπολογισμού, ούτε για το τεχνικό πρόγραμμα. Όπως για παράδειγμα. να συνεδριάσουν για τα ζητήματα αυτά τα τοπικά συμβούλια του Δήμου και να στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις τους.

Κατόπιν, αυτών  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, προχώρησε στην ακύρωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας. 

www.pelopsnews.gr

 

 

Περιβαλλοντική άδεια για τον αγωγό Κερί-Μπόχαλη

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος Δημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2012

Λεπτομέρειες απομένουν πλέον για την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ του αγωγού υδροδότησης από το Κερί έως την Μπόχαλη, αφού ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, έδωσε το “πράσινο φως” για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του συγκεκριμένου έργου.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δέκα ημέρες περίπου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Παναγιώτης Αβράμης, συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στη Διαχειριστική Αρχή της Κέρκυρας, όπου παρουσία του μελετητή ζητήθηκαν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία για τον αγωγό, τα οποία προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.
Εντός των επόμενων ωρών, λοιπόν, η ΔΕΥΑΖ θα υποβάλλει στη Διαχειριστική Αρχή μια χρηματοοικονομική ανάλυση, καθώς και ένα έγγραφο, με το οποίο θα πιστοποιείται ότι ιδιοκτήτης οικοπέδου στη Λιθακιά επιτρέπει το πέρασμα του αγωγού μέσα από το κτήμα του.

imerazante.gr

 

 

Η Αχαία "πονάει" στην θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Πάτρας και στα ποτάμια της

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2012

Σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση των νερών στην «ζώνη» της βόρειας Πελοπονήσου (Αχαΐα – Κορινθία) αναμένεται να παρουσιαστούν στην ημερίδα που διοργανώνεται την Παρασκευή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. στην Πάτρα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην «Αίγλη» της Veso Mare και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνεται για το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων της Βόρειας Πελοποννήσου. Την έναρξη θα κηρύξει ο Γενικός Γραμματέας, Τάσος Αποστολόπουλος, ενώ σε αυτή θα τοποθετηθεί ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ανδρέας Ανδρεαδάκης και επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γεώργιος Δέδες, ο Δήμαρχος Πατρέων, Ιωάννης Δημαράς, καθώς και ειδικοί επιστήμονες.


ΑΧΑΪΑ – ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΕ ΜΙΑ «ΥΔΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ο διαχωρισμός των υδατικών περιοχών της χώρας δεν ακολουθεί την διοικητική διαίρεση της χώρας, βάσει του πρότερου «Καποδίστρια» και του μεταγενέστερου «Καλλικράτη», αλλά ακολουθεί την φυσική «ροή» του υδάτινου στοιχείου, που σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο χωρίζεται σε τρεις μεγάλες «λεκάνες».

Η πρώτη – αυτή που θα παρουσιαστεί - αφορά τη βόρεια Πελοπόννησο και ουσιαστικά εμπεριέχει τους νομούς Αχαίας και Κορινθίας (Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο), ενώ υπάρχουν ακόμα, η «λεκάνη» της δυτικής Πελοποννήσου (Ηλεία, Μεσσηνία και μέρος της Αρκαδίας) και η νοτιοανατολική «λεκάνη» (Λακωνία, Αργολίδα και μέρος της Αρκαδίας). Έτσι, μάλλον γίνεται σαφής ο λόγος για τον οποίο η σημερινή ημερίδα αφορά τη διαχείριση των νερών στους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας.


ΟΙ «ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη που θα παρουσιαστεί σήμερα με την μορφή προσχεδίου και θα δοθεί προς διαβούλευση στους αυτοδιοικητικούς φορείς, εμπεριέχει και αξιολόγηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα υδάτινα συστήματα στους νομούς Αχαΐας και Κορινθίας. Από την αξιολόγηση αυτή προκύπτει πως οι πιο «υποβαθμισμένες» περιοχές ως προς την ποιότητα των νερών βρίσκονται στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, ωστόσο ως «μέτρια» χαρακτηρίζεται και η κατάσταση των νερών κοντά στο λιμάνι της Πάτρας, όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες υδρομορφολογικές αλλοιώσεις.

Ωστόσο, αυξημένη προσοχή συνιστάται και για τα νερά αρκετών ποταμών του νομού Αχαΐας, όπου τα στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι επαρκή, αλλά θεωρούνται πως διατρέχουν κίνδυνο υποβάθμισης των νερών τους. Ως τέτοια, αναφέρονται ο ποταμός Γλαύκος – που αποτελεί και τον πιο σημαντικό «παροχέα» για την ύδρευση της Πάτρας – ο Χάραδρος, ο Φοίνκας, ο Μεγανείτης και ο Κράθις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως αν στα προαναφερόμενα προστεθούν οι επίσης «υποβαθμισμένες» περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας (εκβολές Πηνειού, λιμνοθάλασσα Καλογριάς, εκβολές Πείρου, κλπ), οι οποίες εντάσσονται στην «λεκάνη» της δυτικής Πελοποννήσου και είχαν παρουσιαστεί προ ημερών σε παρόμοια εκδήλωση στην Καλαμάτα, τότε ο νομός Αχαΐας, μάλλον έχει πολλά να κάνει για να βελτιώσει την ποιότητα των νερών, ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει «άνυδρος» τα επόμενα χρόνια.


ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΡΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το «υδατικό διαμέρισμα» της βόρειας Πελοποννήσου, αφορά πάνω από 600.000 κατοίκους της περιοχής και σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού (πάνω από 50%) χρησιμοποιείται για ιδιωτικές αρδεύσεις. Για ύδρευση χρησιμοποιείται μόνο το 20% του υδάτινου δυναμικού.


TO 1/3 TOY ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΒΟΘΡΟΥΣ

Σημαντικά είναι όμως και τα στοιχεία που αφορούν τις αιτίες ρύπανσης των υδάτων της βόρειας Πελοποννήσου και είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 1/3 περίπου του συνολικού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση ακόμα σε μονάδες ειδικής επεξεργασίας λυμάτων, αλλά εξυπηρετείται με βόθρους. Αυτού του είδους, η αστική ρύπανση παίζει σημαντικό ρόλο ως προς την υποβάθμιση της ποιότητας των νερών, ενώ σημαντική είναι και η ρύπανση που προέρχεται από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις λόγω της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. Τέλος, ιδιαίτερη σημαντική σε κάποιες περιπτώσεις είναι η πτώση της ποιότητας των νερών λόγω της υπεράντλησης και της εφαλμύρωσης που υφίστανται.

www.inpatras.gr

 

Ανοίγει ο κύκλος διαβουλεύσεων για την διαχείριση υδάτινων πόρων στην Β. Πελοπόννησο

3 Φεβρουαρίου 2012

Με τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα διαβούλευσης επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων στο υδατικό διαμέρισμα Βόρειας Πελοποννήσου που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.).

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2012/02/%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B11-300x215.jpgΣτην εναρκτήρια εισήγησή του, ο γεν. γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι το νερό αποτελεί παράγοντα ζωής για τον τόπο και τόνισε ότι η διαχείρισή του προσλαμβάνει στρατηγική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη. «Η Ελλάδα με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των υδάτων και την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης δεν εναρμονίζεται απλώς με τις κοινοτικές οδηγίες, αλλά θέτει τις βάσεις για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της ποιότητας τους και την προστασία του εξαρτώμενων από αυτό οικοσυστημάτων» ανέφερε.

Η ημερίδα της Πάτρας είναι η τέταρτη σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απώτερη φιλοδοξία είναι το πλαίσιο διαβούλευσης να εμπλέξει όσο γίνεται περισσότερους φορείς και πολίτες. «Άλλωστε, η διαβούλευση δεν τελειώνει στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, αντιθέτως εγκαινιάζει ένα κύκλο διαπραγμάτευσης και προϋποθέτει τη συνεχή συζήτηση μεταξύ χρηστών, αυτοδιοίκησης, εμπλεκομένων φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Αποστολόπουλος. Οι τελικές αποφάσεις και η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων θα προκύψουν μέσα από μία διαδικασία διαλόγου και σύνθεσης επιδιώξεων.

Περιγραφή: %CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B12-300x203Στην ημερίδα συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ακόμα, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, οι βουλευτές Αχαΐας Θανάσης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θανάσης Καρπής, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες και ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτομία στην Αιτωλοακαρνανία.

Friday, 03 February 2012

Περιγραφή: http://www.axeloostv.gr/nea/images/stories/vlcsnap-2012-02-03-12h56m31s250.pngΗ αποτύπωση των διαστάσεων του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας και η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής του ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Μεσολόγγι. Εκτός του Γενικού Γραμματέα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνιος Καταρτζόπουλος, οι Αστυνομικοί Διοικητές Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής, οι δασάρχες Αιτωλοακαρνανίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας, ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, ως παράγωγο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία αμβλύνει συνειδήσεις σε βαθμό που να απειλείται ο δασικός πλούτος της χώρας μας. Τόνισε ότι αποτελεί χρέος μας πρώτιστα ως άνθρωποι και κατόπιν ως υπάλληλοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Ο κ. Κατσούλης ανέφερε ότι η συνάντηση αποτελεί ευκαιρία για να μπουν οι βάσεις αντιμετώπισης ενός υπαρκτού προβλήματος που, αν δεν παταχθεί, στο μέλλον θα χειροτερέψει. Υπογράμμισε, επίσης, τις δραματικές συνέπειες που έχει για τον τόπο η απαξίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Από την πλευρά του, ο κ. Αμοργιανιώτης αναγνώρισε την ένταση του φαινομένου σε πανελλαδική κλίμακα και επισήμανε ότι οι προξενούμενες ζημιές δύσκολα αποκαθίστανται. Έκανε εκτενή αναφορά στην αποδυνάμωση των δασικών υπηρεσιών και στη μείωση των διαθέσιμων πιστώσεων, δεδομένα που έθιξαν όλοι οι παριστάμενοι. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε ενέργειες στήριξης του τομέα δασοπροστασίας, όπως η μετάταξη αγροφυλάκων στα Δασαρχεία, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένεται η εξαγγελία προγράμματος χρηματοδότησης των δασικών υπηρεσιών μέσω του Πράσινου Ταμείου. Όσον αφορά τη λαθροϋλοτομία,τόνισε πως η καταπολέμησή της εξαρτάται από την εφαρμογή στοχευμένων δράσεων και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Εξειδικεύοντας το πρόβλημα στην Αιτωλοακαρνανία, έγινε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένα περιπτωσιολογικά στοιχεία και έγινε μία προκαταρκτική συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισής του. Επισημάνθηκε η παράνομη υλοτομία στην Αιτωλοακαρνανία γνωρίζει ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή της Αμφιλοχίας, ενώ επίσης απειλεί και άλλα δασικά οικοσυστήματα που είναι παραγωγικά για την υλοτομία, όπως το βελανιδόδασος Ξηρομέρου. Ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου, τονίστηκε ότι η παράνομη υλοτομία δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις με κίνητρο την επιβίωση, αλλά πρόκειται για οργανωμένη δραστηριότητα κυκλωμάτων που προσπορίζονται κέρδη από το παραεμπόριο ξυλείας σε βάρος του περιβάλλοντος. Ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε κατευθύνσεις στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προβούν σε πλήρη καταγραφή των δασικών δυνάμεων στην Αιτωλοακαρνανία, να μεριμνήσουν για την ενίσχυση των Δασαρχείων που το έχουν ανάγκη και να καταρτίσουν σχέδιο δράσης. Ζήτησε, επίσης, τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τις δασικές και αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να ληφθούν μέτρα πρόληψης της λαθροϋλοτομίας με στοχευμένες δράσεις, ενώ θεώρησε δεδομένη την κεντρική αρωγή σε θέματα μεταβίβασης πόρων στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναδιάρθρωσης ωραρίου των δασικών υπαλλήλων ώστε τα δάση να προστατεύονται σε εικοσιτετράωρη βάση.

www.axeloostv.gr

 

Μπλόκο Αποστολόπουλου στον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας

Παρ, 03/02/2012

Περιγραφή: http://www.messiniaportal.gr/sites/default/files/styles/medium/public/field/image/img_0940.jpgΟ Γενικός Γραμματέας  Δυτικής Ελλάδας Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, προχώρησε σήμερα στην  ακύρωση  του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας
Κατά του προϋπολογισμού  του Δήμου  είχε προσφύγει  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Θεόδωρος Μπρεδήμας. Ο κ. Μπρεδήμας είχε καταθέσει ένσταση, πως η Δημοτική Αρχή δεν ακολούθησε την κατά νόμο διαδικασία για τη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.
Ο κ. Αποστολόπουλος από την πλευρά του, ακύρωσε την ένσταση του κ. Μπρεδήμα ως όφειλε , καθώς ο ίδιος και η παράταξή του, αποτελούν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο οποίο νομιμοποιούνται να προσφύγουν αλλά  αυτεπάγγελτα προχώρησε στον έλεγχο της σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού.
Το MessiniaPortal.gr απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας Δημήτρη Μπούχαλη , ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος θα προσφύγει στην επιτροπή 152 όπως έχει δικαίωμα και ότι έως ότου ξεμπλοκάρει το θέμα , δύναται να καταβάλει μόνο τις υποχρεωτικές δαπάνες

www.messiniaportal.gr

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Αρχαία Ολυμπία

5 Φεβ 2012

Περιγραφή: http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2012/02/perifereia-dytikhs-elladas-400x133.pngΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές ενώ σ’ όλη την διάρκεια της νύχτας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, από την Αστυνομία και δυνάμεις του Στρατού καθώς και από τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα) για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μια 80χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην περιοχή «Λιθάρι» ενώ πλημμύρισε και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Στο Νοσοκομείο Πύργου τα νερά της βροχής έχουν πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο με κίνδυνο να υποστούν ζημιές μηχανήματα του Νοσοκομείου, η γεννήτρια παροχής ρεύματος κ.α., με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ο Περιφερειάρχης έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρο Μπούφη και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο για την κήρυξη των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Κατσιφάρας επικαλείται τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στα δίκτυα υποδομών (εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών), στις αγροτικές καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο και φυσικά στις περιουσίες κατοίκων στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Η καταστροφή αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο νομό Ηλείας μετά τις πυρκαγιές του 2007.

www.koutipandoras.gr

 

 

Σε επιφυλακή Ηλεία-Μεσσηνία για νέο κύμα κακοκαιρίας

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Εξήντα πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες, και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο γ.γ. ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή «είναι μια απέραντη λίμνη». Πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου, ενώ συνεργεία από την εταιρεία που κατασκεύασε το νοσοκομείο Πύργου και μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα κι αργότερα σήμερα το μεσημέρι παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κατά την οποία θα γίνει και εκτίμηση για το χρόνο επαναλειτουργίας του νοσοκομείου.
Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο στην Ηλεία, όσο και στην Μεσσηνία, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

www.zougla.gr

 

 

Σε επιφυλακή για νέο κύμα κακοκαιρίας

Επί ποδός σε Ηλεία και Μεσσηνία

 Σε εγρήγορση βρίσκονται οι κρατικοί μηχανισμοί στην Ηλεία και τη Μεσσηνία, όπου αναμένεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες του Σαββατοκύριακου.

Εξήντα πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή είναι μια απέραντη λίμνη. 
Το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου έχουν καταστραφεί. Αργότερα το μεσημέρι παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κατά την οποία θα γίνει και εκτίμηση για το χρόνο επαναλειτουργίας του νοσοκομείου.

www.newsbeast.gr

 

 

Πύργος: Στην Ηλεία ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012Αμαλία Δαμασκοπούλου

Περιγραφή: apostolopouΟ Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Καφύρα, επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλυμμύρες, ενώ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου. 
Σύνταξη: Δήμητρα Διαμαντοπούλου

www.ert.gr

 

 

Αποστολόπουλος : Είμαστε σε επιφυλακή για τις πλημμύρες.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 06 ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟΣ 2012

Περιγραφή: apostolopoulos tasosΕξήντα πέντε, (65) ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες, και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης, Πάτρας και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος...

...Ο Γ.Γ. ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή ''είναι μια απέραντη λίμνη''. Πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου, ενώ συνεργεία από την εταιρεία που κατασκεύασε το νοσοκομείο Πύργου και μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα.

...Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο στην Ηλεία, όσο και στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας....

***Τι συμβαίνει στο Πύργο :...Στις νέες εργατικές κατοικίες του Πύργου υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες στον Πύργο, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέπτεται το νοσοκομείο, το οποίο εκκενώθηκε χθες λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο υπόγειο, από την εισροή υδάτων.

...Ειδικότερα όσον αφορά στις ζημιές στα διαμερίσματα των εργατικών κατοικιών, έχουν καταστραφεί από τα νερά οικιακοί εξοπλισμοί και προσωπικά είδη των ενοίκων, ενώ σε πολλά σπίτια υπάρχουν ακόμα ποσότητες λάσπης. Επίσης, έχουν υποστεί ζημιές και αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από τις εργατικές κατοικίες.

...Ανάλογη είναι η εικόνα και στον καταυλισμό των Ρομά στη οδό Αλφειού, ενώ λόγω των νερών και της λάσπης είναι δύσκολη η προσέγγιση στα καταλύματα, τα οποία έχουν υποστεί ζημίες.

Ακόμη υπάρχουν ζημιές σε υπόγεια και ισόγεια κτίρια μέσα στην πόλη του Πύργου, ενώ αρκετές επιχειρήσεις μένουν σήμερα κλειστές, αφού λόγω των πλημμυρών ήταν αδύνατη η λειτουργία τους.

Σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, εκτός από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, προβλήματα υπάρχουν και στις υποδομές των θερμοκηπίων, λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαλαζόπτωσης. Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και το ζωικό κεφάλαιο, αφού λόγω των πλημμύρων άγνωστος μέχρι ακόμα αριθμός ζώων πνίγηκε.

Σήμερα δεν λειτούργησαν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Πύργου, καθώς και δύο λύκεια.

Από την πλευρά του, ο δήμος Πύργου έθεσε στη διάθεση των πλημμυροπαθών τηλεφωνική γραμμή όπου μπορούν να απευθύνονται, είτε για παροχή βοήθειας είτε για αιτήματα που αφορούν στη διαδικασία της καταγραφής των ζημιών.

Επίσης ο δήμος όρισε στελέχη του στις κοινές επιτροπές που συγκροτούνται με την περιφερειακή ενότητα Ηλείας, οι οποίες θα καταγράψουν τις ζημιές.

www.news.935radio.gr

 

Σε δύο μήνες και πάλι στο τραπέζι ο λιγνίτης

Ζητήθηκε και δόθηκε παράταση δύο μηνών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Άρθρο | Δευ, 06/02/2012

Περιγραφή: http://www.moriasnow.gr/sites/default/files/imagecache/400xY/lignitis.jpgΠαράταση δύο μηνών δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης. Να σημειωθεί ότι η αρχική προθεσμία έληγε την επόμενη Παρακευή.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης των ενεργειών προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, προς το ΙΓΜΕ και το Τμήμα Μεταλλείων του ΕΜΠ, τότε το θέμα θα τεθεί στο ΠΕΣΥ προς συζήτηση και γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της επένδυσης, αφού βέβαια ακούσει τις απόψεις του Δήμου και των επενδυτών.

www.moriasnow.gr

 

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Μεταφέρθηκαν από τον Πύργο στην Καλαμάτα

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-0CR7t0tFITk/Ty-6THFAhJI/AAAAAAAAJPk/7NxgeDjfYA0/s280/1.jpgΕξήντα πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες, και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο γ.γ. ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή «είναι μια απέραντη λίμνη». Πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου, ενώ συνεργεία από την εταιρεία που κατασκεύασε το νοσοκομείο Πύργου και μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα κι αργότερα σήμερα το μεσημέρι παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κατά την οποία θα γίνει και εκτίμηση για το χρόνο επαναλειτουργίας του νοσοκομείου. 
Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο στην Ηλεία, όσο και στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

 

filiatranet.blogspot.com

 

 

Σε επιφυλακή για αναμενόμενο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε Ηλεία και Μεσσηνία

 

6/2/2012

Εξήντα πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες, και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.    Ο γγ ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή ''είναι μια απέραντη λίμνη''. Πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου, ενώ συνεργεία από την εταιρεία που κατασκεύασε το νοσοκομείο Πύργου και μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα κι αργότερα σήμερα το μεσημέρι παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κατά την οποία θα γίνει και εκτίμηση για το χρόνο επαναλειτουργίας του νοσοκομείου.    Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο στην Ηλεία, όσο και στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

www.express.gr

 

06/02/2012
Τεράστιες οι καταστροφές στο νοσοκομείο Πύργου από την νεροποντή

Εξήντα πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες, και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο γ.γ. ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή ''είναι μια απέραντη λίμνη''. Πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου, ενώ συνεργεία από την εταιρεία που κατασκεύασε το νοσοκομείο Πύργου και μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα κι αργότερα σήμερα το μεσημέρι παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κατά την οποία θα γίνει και εκτίμηση για το χρόνο επαναλειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο στην Ηλεία, όσο και στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

 

www.pelop.gr

 

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες για το κύμα κακοκαιρίας σε Ηλεία και Μεσσηνία

7/2/2012

Εξήντα πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο Πύργου, που εκκενώθηκε χθες, και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο γγ ανέφερε ότι τα νερά έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το νοσοκομείο και την πόλη του Πύργου, ενώ όλη η γύρω περιοχή ''είναι μια απέραντη λίμνη''. Πρόσθεσε ότι έχει καταστραφεί το σύνολο των μηχανημάτων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου που βρίσκονταν στο ισόγειο και τα υπόγεια του κτιρίου, ενώ συνεργεία από την εταιρεία που κατασκεύασε το νοσοκομείο Πύργου και μηχανικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκονται στο νοσοκομείο αυτή την ώρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο στην Ηλεία, όσο και στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Μεγάλες οι ζημιές σε σπίτια αλλά και στην αγροτική παραγωγή

Στις νέες εργατικές κατοικίες του Πύργου υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες στον Πύργο, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέπτεται το νοσοκομείο, το οποίο εκκενώθηκε χθες λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο υπόγειο, από την εισροή υδάτων.

Ειδικότερα όσον αφορά στις ζημιές στα διαμερίσματα των εργατικών κατοικιών, έχουν καταστραφεί από τα νερά οικιακοί εξοπλισμοί και προσωπικά είδη των ενοίκων, ενώ σε πολλά σπίτια υπάρχουν ακόμα ποσότητες λάσπης. Επίσης, έχουν υποστεί ζημιές και αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από τις εργατικές κατοικίες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον καταυλισμό των Ρομά στη οδό Αλφειού, ενώ λόγω των νερών και της λάσπης είναι δύσκολη η προσέγγιση στα καταλύματα, τα οποία έχουν υποστεί ζημίες.

Ακόμη υπάρχουν ζημιές σε υπόγεια και ισόγεια κτίρια μέσα στην πόλη του Πύργου, ενώ αρκετές επιχειρήσεις μένουν σήμερα κλειστές, αφού λόγω των πλημμυρών ήταν αδύνατη η λειτουργία τους.

Σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, εκτός από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, προβλήματα υπάρχουν και στις υποδομές των θερμοκηπίων, λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαλαζόπτωσης. Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και το ζωικό κεφάλαιο, αφού λόγω των πλημμύρων άγνωστος μέχρι ακόμα αριθμός ζώων πνίγηκε.

Σήμερα δεν λειτούργησαν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Πύργου, καθώς και δύο λύκεια.

Από την πλευρά του, ο δήμος Πύργου έθεσε στη διάθεση των πλημμυροπαθών τηλεφωνική γραμμή όπου μπορούν να απευθύνονται, είτε για παροχή βοήθειας είτε για αιτήματα που αφορούν στη διαδικασία της καταγραφής των ζημιών.

Επίσης ο δήμος όρισε στελέχη του στις κοινές επιτροπές που συγκροτούνται με την περιφερειακή ενότητα Ηλείας, οι οποίες θα καταγράψουν τις ζημιές.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.kathimerini.gr

 

 

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Δημοκρατικό πεδίο καθαρών πολιτικών συγκρούσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-U8F65Dsj8io/TzGCT87hxvI/AAAAAAAAWL8/liOq2yXoiRA/s200/TATOYLHS.jpgΜε την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ως αποτίμηση της εφαρμογής του πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, εισηγήθηκε την διενέργεια ...

συζήτησης η οποία και πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου. Ο Περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να καυχιέται γιατί αυτό το χρόνο αποδείχθηκε η σοβαρή πολιτική της παρουσία στη χώρα, με σημαντικές διεκδικήσεις στο χώρο των αρμοδιοτήτων, ανοίγοντας κατ’ ουσία νέους πολιτικούς δρόμους.

«Ο καθένας στην κοινωνία δημιουργεί το δικό του πολιτικό καθρέφτη και εμείς αυτό το κατορθώσαμε με υπερβάσεις τεράστιο προσωπικό και συλλογικό αγώνα, δεν δειλιάσαμε ούτε απέναντι σε επαγγελματίες τρομοκράτες, ούτε ακόμα και να συγκρουστούμε εσωτερικά», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε «από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων κάναμε την πολιτική μας παρέμβαση. Συγκρουστήκαμε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όχι γιατί είχαμε προσωπικούς λόγους, αλλά γιατί διαφοροποιούμασταν πολιτικά. Και στον προϋπολογισμό και στη διαχείριση των απορριμμάτων τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε. Και ο προϋπολογισμός εφαρμόστηκε και ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί πρότυπο για τη χώρα».

Όσον αφορά τη διαχείριση του ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ενώ υπήρχαν πολύ σημαντικά προβλήματα κατά την παραλαβή του, με τιτάνια προσπάθεια, εξασφαλίσαμε την ένταξη πολλών έργων, ύψους πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ελευθερία κινήσεων και νέες δυνατότητες εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ.

Στη διαχείριση των απορριμμάτων σημειώθηκε τεράστια επιτυχία, με πολλές Περιφέρειες της χώρας να αντιγράφουν το μοντέλο που υιοθετήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Οικολόγους – Πράσινους να συμφωνούν στη διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στον τομέα της εξωστρέφειας η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, ανέπτυξε ευρωπαϊκές και διεθνείς επαφές με σημαντικές επιτυχίες. Στην πολιτική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Καλλικράτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ενημέρωσε το Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης, συμμετέχει ήδη στη διαβούλευση και έχει παρέμβει και μέσω της ΕΝ.ΠΕ. για την απόρριψη των παρεμβάσεων στο νομοσχέδιο, πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να γίνει μια αντιμεταρρύθμιση που θα καταστήσει τις Περιφέρειες υποκατάστατα των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ένας τομέας που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε μεγάλη βαρύτητα, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι αυτός της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος αποτελώντας τον αξιολογητή της προσπάθειας σε αυτό τον τομέα. Για την ανάκαμψη της χώρας ο Περιφερειάρχης υποστήριξε, για ακόμη μια φορά τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι καμία πρόταση με νέες οικονομικές δυνατότητες δεν απορρίπτεται a priori.

Σχετικά με τα έργα που γίνονται στην Περιφέρεια ο κ. Τατούλης ονόμασε τη διαδικασία «Κοσμογονία» για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και επεσήμανε ότι συνεχώς προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί, με το έργο που θα έχει συντελεστεί μέχρι το τέλος του 2012 να είναι τεράστιο.

Για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι επέδειξε έναν πολιτικό πολιτισμό υψηλού επιπέδου με τις αντιθέσεις, αλλά και τις συνεννοήσεις του στα σημαντικά ζητήματα για τον τόπο αποτελώντας ένα «δημοκρατικό πεδίο καθαρών συγκρούσεων». Επαίνεσε τέλος, ο Περιφερειάρχης όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός τους συνεχώς μειώνεται, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η εξυπηρέτηση των πολιτών που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Για το 2012 σημείωσε ο κ. Τατούλης ότι θα αποτελέσει κρίσιμο έτος και για τη χώρα, αλλά και για την Περιφέρεια, ότι θα είναι σκληρός πολιτικός χρόνος και ότι οι Πελοποννήσιοι πολίτες με την ανιδιοτελή τους συμπεριφορά, το ψυχικό τους σθένος και τον άδολο πατριωτισμό τους θα επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στις πιο αντίξοες συνθήκες.    

www.kalimera-arkadia.gr

 

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Ηλείας ο Τάσος Αποστολόπουλος

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-VoGm5DXaOGo/TzFUXUdDQcI/AAAAAAAAWJ4/Fc9RHR4hhsQ/s200/IMG_0429.JPGΠεριγραφή: http://3.bp.blogspot.com/-TBgVzdzxjNY/TzFUWcstZHI/AAAAAAAAWJw/QMaXLOY0opg/s200/IMG_0427.JPGΤις περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες επισκέφθηκε χθες (Δευτέρα 6/2/12) ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας αρχικά ...
ενημερώθηκε επίσημα για την κατάσταση που επικρατούσε στο Δήμο Πύργου από το Διευθυντή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Δεσινιώτη και στη συνέχεια συνεχάρη όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το σημαντικό έργο που προσέφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Μετά από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, που επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα και το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.  Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος κατευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και είδε από κοντά τις μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν στο Ίδρυμα από τις πλημμύρες. Οι ζημιές, κυρίως σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ήταν μεγάλες, γεγονός που ανάγκασε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να διακόψει τη λειτουργία του και να μεταφέρει σε γειτονικά Νοσοκομεία τους ασθενείς.
Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου και στην οποία παρόντες ήταν: ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Κουτσούκος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-xaPCkV0SI0E/TzFUZsJ3v4I/AAAAAAAAWKI/qy-QIlZBY7E/s200/IMG_0436.JPGΑμέσως μετά τη σύσκεψη και αφού πρώτα άκουσε τις απόψεις των τοπικών φορέων αλλά και των τεχνικών της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολύπαθη Ηλεία μετράει για μια ακόμη φορά τις πληγές της. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου και οι ζημιές να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά και οι πολίτες που επλήγησαν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες. Τόσο η δική μου παρουσία στην περιοχή όσο και οι παρουσίες των Υφυπουργών Υγείας και Εργασίας δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα στην Ηλεία. Θεωρώ ότι ο συντονισμός που υπάρχει για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλός.

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-YwejRrMYW80/TzFUYiA0EdI/AAAAAAAAWKA/la863qE7P5M/s200/IMG_0430.JPGΌλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται για την αποκατάσταση των ζημιών βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη έχουν αρχίσει τη δουλειά. Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Πύργου με την πολύτιμη βοήθεια της Δ.Ε.Η. ξεκινά άμεσα τη λειτουργία του τμήματος των επειγόντων περιστατικών δείχνει το ενδιαφέρον, αλλά και το μέγεθος της ευθύνης που έχει αναληφθεί από όλες τις πλευρές. Είμαστε δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το Νομό Ηλείας και τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του. Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις που βοήθησαν σημαντικά τις πρώτες ώρες της καταστροφής. Η συμβολή τους ήταν σημαντική και περιόρισε τις ζημιές στο ελάχιστο δυνατό. Συγχαρητήρια σε όλους».

www.kalimera-arkadia.gr

 

 

Ξεκίνησε η διαβούλευση για τη διαχείριση υδατικών πόρων στη Β. Πελοπόννησο

8/2/2012

Published on Φεβρουαρίου 08, 2012 with No Comments

Περιγραφή: APOSTOLOPOYLOS HMERIDA YDATWNΜε τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα διαβούλευσης επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων στο υδατικό διαμέρισμα Βόρειας Πελοποννήσου που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, υπογράμμισε ότι το νερό αποτελεί παράγοντα ζωής για τον τόπο και τόνισε ότι η διαχείρισή του προσλαμβάνει στρατηγική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των υδάτων και την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης δεν εναρμονίζεται απλώς με τις κοινοτικές οδηγίες, αλλά θέτει τις βάσεις για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της ποιότητας τους και την προστασία των εξαρτώμενων από αυτό οικοσυστημάτων. Η ημερίδα της Πάτρας είναι η τέταρτη σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απώτερη φιλοδοξία είναι το πλαίσιο διαβούλευσης να εμπλέξει όσο γίνεται περισσότερους φορείς και πολίτες. Άλλωστε, η διαβούλευση δεν τελειώνει στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, αντιθέτως εγκαινιάζει ένα κύκλο διαπραγμάτευσης και προϋποθέτει τη συνεχή συζήτηση μεταξύ χρηστών, αυτοδιοίκησης, εμπλεκομένων φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Οι τελικές αποφάσεις και η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων θα προκύψουν μέσα από μία διαδικασία διαλόγου και σύνθεσης επιδιώξεων.

www.aixmh.gr

 

Η ΝΕΑ «αδειάζει» τον Τ. Αποστολόπουλο για τις προσλήψεις επιστημόνων

8.2.2012 —Σε διάψευση, επί της ουσίας, της ανακοίνωσης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας περί 31 προσλήψεων νέων επιστημόνων, προχωρά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης

ε διάψευση, επί της ουσίας, της ανακοίνωσης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Τάσου Αποστολόπουλου περί 31 προσλήψεων νέων επιστημόνων, προχωρά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης. Όπως εξηγεί η ΝΕΑ οι προσλήψεις νέων επιστημόνων θα είναι το πολύ πέντε.

Η ανακοίνωση της ΝΕΑ έχει ως εξής:

«Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου  στις 2-2-2012, αναφέρθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Τάσου Αποστολόπουλου για συνάψεις 31 συνολικά μισθώσεων έργου, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2012 έναντι συνολικής αμοιβής 450.200 ευρώ.

Το Δελτίο Τύπου, το οποίο εκδόθηκε χωρίς καμία επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΝΕΑ,  προκάλεσε όπως είναι εύλογο σωρεία αιτημάτων από όλη την Ελλάδα και δημιουργία προσδοκιών απασχόλησης άνεργων επιστημόνων.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική και όφειλαν οι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πριν την ανακοίνωση 31 ουσιαστικά ΄΄προσλήψεων΄΄ να ενημερωθούν σωστά και να έχουν επικοινωνήσει εγκαίρως με την ΝΕΑ.

Έτσι για την αποκατάσταση της πραγματικότητας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) αποτελεί την μοναδική αμιγή επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Ν.Ε.Α. συμμετέχει ενεργά σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έργων σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους σκοπούς της Επιχείρησης και  υλοποιεί ήδη τέσσερα έργα από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης  έχει πάρει έγκριση για την υλοποίηση έξι νέων έργων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013.

Με την έκδοση του νόμου Ν. 3812/2009 καθιερώθηκε από το έτος 2010 και εφεξής, ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3812/2009 για την σύναψη συμβάσεων έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου που δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται με αυτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την σύναψη των συμβάσεων έργου απαιτείται και η τυπική έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω η ΝΕΑ προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες εφαρμογής των προβλεπόμενων διατάξεων, σύμφωνα και με Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Οι εγκρίσεις  αυτές αφορούν την απασχόληση τόσο υφισταμένου, όσο και καινούριου προσωπικού της επιχείρησης βάσει των ετησίων αναγκών των προαναφερθέντων έργων. Δεδομένο ότι ο επιμερισμός της κάθε σύμβασης γίνεται σε περισσότερα του ενός έργα, οι πραγματικές ανάγκες νέων συμβάσεων είναι 5 το πολύ άτομα, διαδικασία η οποία θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑ.

Από τα ανωτέρω καθίσταται φανερό ότι η διαδικασία, της οποίας τυπικό και μόνο χαρακτήρα είχε η έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν αφορά την σύναψη 31 νέων συμβάσεων μισθώσεων έργου που ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά μόνο  πέντε κατ ανώτατο όριο συμβάσεις,  γεγονός για το οποίο θα ενημερώσουμε το κοινό σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας της ΝΕΑ.»

isthmos.gr

 

ΑΙΓΙΟ: Είχαν προειδοποιήσει για τον χείμαρρο Κερυνίτη

Τετ. 08 Φεβρουαρίου 2012

 

Περιγραφή: 20120208_170406

Αγανάκτηση προκαλεί η αναλγησία των κρατικών υπηρεσιών αλλά και η προκλητική αδιαφορία τους προς τις εκκλήσεις των τοπικών κοινωνιών, που αποδεικνύεται από τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το filodimos.gr
Στις 17 Μαρτίου 2011 (δηλαδή πριν από 11 μήνες), οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Νικολαιίκων κ. Μούσκας και Ροδιάς κ. Ροδόπουλος, είχαν αποστείλει εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία με αποδέκτες τον υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο, τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, την Κτηματική Υπηρεσία και την Οικονομική Επιθεώρηση και τέλος, την κατασκευαστική εταιρεία "Άκτωρ", όπου αναφέρονταν σε αδυναμία συνεργασίας του αναδόχου του έργου του συγκεκριμένου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, που προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην έκταση των δύο χωριών.

Εκτός από τις ζημιές σε έργα ύδρευσης και άρδευσης και στο οδικό δίκτυο των χωριών, προφητική θεωρείται η παράγραφος που αναφέρεται στις παράνομες αμμοληψίες στον ποταμό Κερυνίτη που υπολογίζονται σε 400.000 κ.μ. και που επηρεάζουν τα μάλα τον ποταμό, ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Οι δύο πρόεδροι ζητούσαν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και στις δυο πλευρές του ποταμού, ενώ τονίζουν τη μεγάλη καταστροφή του παραλιακού δρόμου της Ροδιάς και της διάβρωσης της ακτής.
Οι πρόεδροι ζητούσαν άμεσες παρεμβάσεις και ενέργειες από τους παραλήπτες του εξωδίκου. Και σίγουρα γνωρίζουν τα χωριά τους πολύ καλύτερα από όσους τα έχουν δει μόνο στο χάρτη...
Παράλληλα, τον Νοέμβριο του 2010 το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου είχε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, στο Δήμο Διακοπτού και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο σημειωνόταν πως διαπιστώθηκε παράνομη αμμοληψία στον Κερυνίτη από συγκεκριμένο εργολάβο που συνεργαζόταν με τον "Άκτορα" και γινόταν παράκληση για τις ενέργειές τους. Δεν μάθαμε τι απέγινε με αυτή την καταγγελία...
Κάθε περαιτέρω σχόλιο είναι περιττό. Όπως περιττή είναι η κάθε εκ των υστέρων πομπώδης ανακοίνωση, επιστολή ή δήλωση όσων δεν έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν!
www.filodimos.gr

 

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στα αζήτητα τα λεφτά για την Ηλεία – Λιμνάζουν 100 εκατ. € για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

Στην «κατάψυξη» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) βρίσκονται αναξιοποίητα περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν δωρίσει στο κράτος 92.000 Έλληνες και ξένοι για την αποκατάσταση της καταστροφής που είχε πλήξει την Ηλεία με τις μεγάλες πυρκαϊές του 2007.

Τότε, η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή είχε συστήσει το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), στο οποίο ορίστηκε επικεφαλής ο παλαίμαχος πολιτικός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, κ. Π. Μολυβιάτης. Το ΕΤΑΕΑ καταργήθηκε με τον Ν. 3895/2010 και τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης την 1η Ιανουαρίου 2011.Το Ταμείο είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 215 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν δαπανηθεί μόλις τα μισά για έργα αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον βουλευτή του νομού, κ. Γ. Κοντογιάννη, τα χρήματα μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό «Αρωγής Πυροπλήκτων» στον λογαριασμό «Συνεισφορές φορέων για την εκτέλεση έργων ανασυγκρότησης» της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ποσό που μεταφέρθηκε στις 31 Μαΐου 2011 στο νέο λογαριασμό ανήλθε στα 118,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε και πίστωση από τόκους ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου, από τότε που η αρμοδιότητα της μεταφοράς των αιτούμενων ποσών πέρασε στο ΓΛΚ, έχουν ικανοποιηθεί όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης των φορέων, συνολικού ποσού 16,3 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα εναπομείναντα διαθέσιμα του συγκεκριμένου λογαριασμού ανέρχονται στο ποσό των 104 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το 2011 μεταφέρθηκαν για πληρωμές έργων στις πυρόπληκτες περιοχές, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίου και του υπουργείου Υποδομών (ΤΑΠ Ηλείας) μόλις 2,6 εκατ. ευρώ για 27 έργα. Σε προηγούμενη ερώτηση του κ. Κοντογιάννη για το ίδιο θέμα, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 το σύνολο των εσόδων του ΕΤΑΕΑ είχε ανέλθει στα 215 εκατ. ευρώ, εκ ων οποίων τα 198 εκατ. ευρώ ήταν δωρέες και τα 17,4 εκατ. ευρώ τόκοι. Για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορείς εκτέλεσής τους να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το ΓΛΚ.

www.tovima.gr

 

 

Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012

Διευκρινήσεις της ΝΕΑ με αιχμές κατά Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έγκριση 31 προσλήψεων

Διευκρινήσεις σε σχέση με την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την έγκριση 31 θέσεων άνεργων επιστημόνων, έδωσε η ΝΕΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφήνοντας αιχμές για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Περιγραφή: Διευκρινήσεις της ΝΕΑ με αιχμές κατά Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έγκριση 31 προσλήψεωνΣτην πραγματικότητα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επιχείρηση προτίθεται να προσλάβει μόνο 5 επιστήμονες, ενώ κατηγορεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι προέβη σε ανακοίνωση για το θέμα, χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τη ΝΕΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου στις 2-2-2012, αναφέρθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Τάσου Αποστολόπουλου για συνάψεις 31 συνολικά μισθώσεων έργου, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2012 έναντι συνολικής αμοιβής 450.200 ευρώ. Το Δελτίο Τύπου, το οποίο εκδόθηκε χωρίς καμία επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΝΕΑ, προκάλεσε όπως είναι εύλογο σωρεία αιτημάτων από όλη την Ελλάδα και δημιουργία προσδοκιών απασχόλησης άνεργων επιστημόνων. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική και όφειλαν οι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πριν την ανακοίνωση 31 ουσιαστικά «προσλήψεων» να ενημερωθούν σωστά και να έχουν επικοινωνήσει εγκαίρως με την ΝΕΑ. Έτσι για την αποκατάσταση της πραγματικότητας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα: Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) αποτελεί την μοναδική αμιγή επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Ν.Ε.Α. συμμετέχει ενεργά σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έργων σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους σκοπούς της Επιχείρησης και υλοποιεί ήδη τέσσερα έργα από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης έχει πάρει έγκριση για την υλοποίηση έξι νέων έργων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013. Με την έκδοση του νόμου Ν. 3812/2009 καθιερώθηκε από το έτος 2010 και εφεξής, ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3812/2009 για την σύναψη συμβάσεων έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις έργου που δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται με αυτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την σύναψη των συμβάσεων έργου απαιτείται και η τυπική έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω η ΝΕΑ προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες εφαρμογής των προβλεπόμενων διατάξεων, σύμφωνα και με Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Οι εγκρίσεις αυτές αφορούν την απασχόληση τόσο υφισταμένου, όσο και καινούριου προσωπικού της επιχείρησης βάσει των ετησίων αναγκών των προαναφερθέντων έργων. Δεδομένο ότι ο επιμερισμός της κάθε σύμβασης γίνεται σε περισσότερα του ενός έργα, οι πραγματικές ανάγκες νέων συμβάσεων είναι 5 το πολύ άτομα, διαδικασία η οποία θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑ. Από τα ανωτέρω καθίσταται φανερό ότι η διαδικασία, της οποίας τυπικό και μόνο χαρακτήρα είχε η έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν αφορά την σύναψη 31 νέων συμβάσεων μισθώσεων έργου που ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά μόνο πέντε κατ ανώτατο όριο συμβάσεις, γεγονός για το οποίο θα ενημερώσουμε το κοινό σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας της ΝΕΑ.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σε απάντηση ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Αχαΐας, αναφορικά με την έγκριση σύναψης μισθώσεων έργου, δίνεται στη δημοσιότητα η σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εξάλλου είναι αναρτημένη και στο Διαδίκτυο. Επισημαίνεται ακόμη ότι η έγκριση της σύναψης των εν λόγω συμβάσεων έργου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για τη δρομολόγηση της διαδικασίας.

symboulos.gr

 

 

Γιαννίτσης - Αποστολόπουλος για την μεταναστευτική πολιτική

Παρ, 10/02/2012

Περιγραφή: φωτογραφία :eurokinissi-Χρήστος ΜπόνηςΣυνάντηση των Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση με θέμα τις προβλεπόμενες διατάξεις για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την μεταναστευτική πολιτική-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ»,στη φωτογραφία ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης με τον  Γ.Γ Αποκέντρωσης Δ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο.

www.argolidaportal.gr

 

Ανοιξαν τον δρόμο στον Τάσο Αποστολόπουλο

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Περιγραφή: http://www.moriasnews.gr/wp-content/uploads/2012/02/apostolopouloskalh-206x300.jpgOι πολιτικές ακροβασίες ανάμεσα στον λαϊκισμό και τις συντεχνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κκ. Κουσελά και Βουδούρη άνοιξαν τον δρόμο σε νέα πρόσωπα της κεντροαριστεράς στην Καλαμάτα.

Ασφαλώς τον πρώτο λόγο τον έχει ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων Τάσος Αποστολόπουλος

Ο κ.Απσοτολόπουλος μπορεί επίσημα να μην έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του αλλα ανεπίσημα κινείται πολύ έντονα και διαμορφώνει τις συνθήκες για την κάθοδο του στον νομό.

Οι πολιτικές αλχημείες των Βουδούρη και Κουσελά άνοιξαν διάπλατα την πόρτα του κοινοβουλίου στον κ.Αποστολόπουλο που απο σήμερα όπως είναι λογικό ανεβάζει ταχύτητα στην προεκλογική του εκστρατεία..!

www.moriasnews.gr

 

 

 

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Καταργούνται οι πολεοδομίες (Video)

 

Περιγραφή: http://3.bp.blogspot.com/-xvBSEr5sSrM/Tzk18m7QaAI/AAAAAAAAWmw/tLMp9-rdYLA/s200/DSC00557.JPGΚαταργούνται, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος, τα πολεοδομικά γραφεία και δημιουργούνται στους δήμους, Υπηρεσίες Δόμησης οι οποίες θα εκδίδουν τις οικοδομικές άδειες εντός πέντε ημερών.
Για το θέμα αυτό μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος.

 

 

 

 



www.kalimera-arkadia.gr

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Υποψηφιότητα Αποστολόπουλου βλέπουν πολιτικοί αναλυτές

Περιγραφή: date Τρίτη, Φεβρουάριος 14, 2012 

 

Περιγραφή: http://2.bp.blogspot.com/-Rp0dtukw-0A/TzoTDGbY0rI/AAAAAAAALTY/2ZDYUvDmIWc/s1600/apostolopouloskalh-206x300.jpgOι πολιτικές ακροβασίες ανάμεσα στον λαϊκισμό και τις συντεχνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κκ. Κουσελά και Βουδούρη άνοιξαν τον δρόμο σε νέα πρόσωπα της κεντροαριστεράς στην Καλαμάτα.
Ασφαλώς τον πρώτο λόγο τον έχει ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων Τάσος Αποστολόπουλος
Ο κ.Απσοτολόπουλος μπορεί επίσημα να μην έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του αλλα ανεπίσημα κινείται πολύ έντονα και διαμορφώνει τις συνθήκες για την κάθοδο του στον νομό.
Οι πολιτικές αλχημείες των Βουδούρη και Κουσελά άνοιξαν διάπλατα την πόρτα του κοινοβουλίου στον κ.Αποστολόπουλο που απο σήμερα όπως είναι λογικό ανεβάζει ταχύτητα στην προεκλογική του εκστρατεία..!

radio936.blogspot.com

 

 

 

 

14.2.2012 NEWS EXPRESS

Παράταση 2 μήνες για την EΔE στο Δήμο Kεφαλονιάς-Δημοτική Eνότητα Λειβαθούς

Περιγραφή: Παράταση 2 μήνες για την EΔE στο Δήμο Kεφαλονιάς-Δημοτική Eνότητα ΛειβαθούςΜε απόφαση του δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία για την παράδοση της Εκθεσης με το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη συλλογή στοιχείων με σκοπό τη διαπίστωση ή μη τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων από προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο Κεφαλονιάς και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς.

Η παράταη δόθηκε λόγω νέων στοιχείων-δεδομένων που προέκυψαν αλλά και του μεγάλου όγκου εργασίας, που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.

Η παράταση αυτή είναι η δεύτερη που αποφασίζει ο δήμαρχος, αφού έπρεπε στις 2/1/2012 να παραδοθεί το πόρισμα, αλλά δόθηκε παράταση ενός μήνα έως 2/2/2012 και τώρα δίμηνη έως 1/4/2012.

Η ΕΔΕ διενεργείται μετά από έγγραφο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου πρός το δήμαρχο, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει χορηγηθεί βεβαίωση Τύπου Α (μπλε βεβαίωση) σε αλλοδαπή κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Την ΕΔΕ διενεργεί ο κ. ο Αντώνης Μάμαλος, τακτικός υπάλληλος του Δήμου Κεφαλονιάς.

kefalonianmantata.gr

 

Προσφυγή παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι» κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου

15 Φεβ 2012 

Μεγανήσι, 10/2/2012

ΠΡΟΣ: τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης

Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτ. Ελλάδας &

Ιονίου κ. Αποστολόπουλο

(δια του Τμήματος Διοικητικού/Οικονομικού

Λευκάδας)

ΚΟΙΝ.: 1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ.Σπύρου

2. Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Ενότητας

Λευκάδας κ. Θεοδ. Βερύκιο

3. Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων

κ. Ιωαν. Μαλακάση

4. ΜΜΕ Νομού Λευκάδας

 

ΘΕΜΑ: Προσφυγή κατά των αποφάσεων 06/21-01-2012 και 24/21-01-2012 Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου.

Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των τοπικών συμβουλίων Μεγανησίου, της δημοτικής παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι» προσφεύγουμε κατά των αποφάσεων 06/21-01-2012 και 24/21-01-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου που αφορούν την έγκριση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2012 αντίστοιχα, για τους παρακάτω λόγους:

Το τεχνικό πρόγραμμα και κατ’ επέκταση και ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας περιέχει ενέργειες στόχους και δράσεις που αντίκεινται κατά την άποψή μας σε ένα ηθικά και νομικά αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου. Κύρια χαρακτηριστικά του τεχνικού προγράμματος αποτελούν μελέτες επί μελετών άσκοπες και χωρίς δυνατότητα υλοποίησης, πάγια τακτική κατακερματισμού του τεχνικού προγράμματος σε ποσά για απ’ ευθείας ανάθεση των έργων και εικονικά έργα για εξεύρεση πόρων προκειμένου να καλυφθούν οι αμοιβές «αφανώς» εργαζομένων ατόμων στο Δήμο Μεγανησίου ορισμένοι εκ των οποίων αποκτούν εισόδημα και από σύνταξη, γεγονός που έχει παραδεχθεί επανειλημμένα ο δήμαρχος ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνοντας και την ευθύνη!. Τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά στην τοποθέτησή μας επί της εισήγησης του τεχνικού προγράμματος και περιλαμβάνονται στις συνημμένες αποφάσεις.

Η παράταξή μας, κάθετα αντίθετη με τέτοιου είδους πολιτικές και τακτικές καταψήφισε τόσο το τεχνικό πρόγραμμα, όσο και τον προϋπολογισμό και παράλληλα καταγγέλλει ως παράτυπες και παράνομες τις εν λόγω διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε τη μη έγκριση από πλευράς σας του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2012. Επίσης παρακαλούμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, για τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λήξει επιτέλους αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας και αντικανονικής λειτουργίας του δήμου στους προαναφερόμενους τομείς.

Σας στέλνουμε συνημμένα και ηχογραφημένη τη συνεδρίαση του συμβουλίου, όπως μας δόθηκε από τη γραμματέα του συμβουλίου, δεδομένου ότι η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών θα καθυστερήσει αρκετά, όπως μας δήλωσε έπειτα από σχετική αίτησή μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των τοπικών συμβουλίων της παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι»

Αικατερίνη Σ. Καββαδά

Πολίτης Νικόλαος

Αργύρης Γεώργιος

Αυγερινός Κωνσταντίνος

Δάγλας Παναγιώτης

Καββαδάς Κωνσταντίνος

Πολίτης Βησσαρίων

Αργύρης Φίλιππος

www.meganisitimes.gr

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΡΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάντηση Τ. Αποστολόπουλου – Κ. Δεσινιώτη

15/02/2012

Περιγραφή: http://www.pelopsnews.gr/content/news/news-62115022012140957.jpg

Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δεσινιώτη, είχε σήμερα στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αποτιμήθηκε η αντιμετώπιση της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Ο Γενικός Γραμματέας επαίνεσε την Πυροσβεστική για την προσφορά της που αποσόβησε μεγαλύτερες καταστροφές και τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες θα διατηρηθεί.

 Αποφασίστηκε μάλιστα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παραχωρηθεί οκταθέσιο λεωφορείο για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Ελλάδα.

www.pelopsnews.gr

 

ΙΚΙΠΑ: Προτείνει μέτρα για την λαθρουλοτομία στην Στροφυλλιά

15/2/2012

Περιγραφή: ΟΙΚΙΠΑ: Προτείνει μέτρα για την λαθρουλοτομία στην ΣτροφυλλιάΣυγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε η ΟΙΚΙΠΑ, μέσω των εκπροσώπων της Θωμά Κουτρούμπα και Διονύση Μαμάση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τη λαθροϋλοτομία,  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-2-2012,  με πρωτοβουλία του Γ. Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Παρατίθεται το υπόμνημα της ΟΙΚΙΠΑ που κατατέθηκε στον κ. Αποστολόπουλο.

 

ΠΡΟΣ

Το Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Κ. Τάσο Αποστολόπουλο

Λαθροϋλοτομία στο δάσος της Στροφυλιάς

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας επιδεινώνουν:

  • ·         Η παρατεταμένη κακοκαιρία,
  • ·         Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου και 
  • ·         Η  ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ φύλαξη του δάσους  της Στροφυλιάς

Η έλλειψη φύλαξης τα Σαββατοκύριακα τις αργίες αλλά και τις απογευματινές ώρες απ? τους δασοφύλακες του Δασαρχείου Πατρών, έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους.

Οι λαθροϋλοτόμοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα πεύκων, κουκουναριών και βελανιδιών.

Η κοπή των δέντρων δεν γίνεται μόνο από κατοίκους της περιοχής αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών.

Τα ξύλα που κόβονται δεν καλύπτουν σε όλες τις περιπτώσεις οικιακές ανάγκες αλλά γίνονται αντικείμενο εμπορίου.

Οι καθημερινές περιπολίες του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης οι οποίοι εποπτεύουν την περιοχή όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα, δεν αρκούν για να αποτρέψουν τους εισβολείς.

 

Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο όταν:

Την περίοδο της ξύλευσης (Οκτώβριος-Νοέμβριος και Φεβρουάριος) το Δασαρχείο Πατρών δίνει (και επισήμωςάδεια για την κάλυψη οικιακών αναγκών σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αυστηρού ελέγχου.

 

Αναφορές εποπτών

Σύμφωνα με αναφορές των εποπτών του Φορέα Διαχείρισης, το φαινόμενο έχει ενταθεί τους μήνες Δεκέμβριο 2011 και Ιανουάριο 2012 όπου η περίοδος ξύλευσης έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός χλωρών δένδρων Κουκουναριάς, Χαλεπίου πεύκης και Βελανιδιάς να απομακρύνονται.

Ο ΦΔ μέσω των εποπτών του, έχει καταγράψει 31 περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας για όλη τη περιοχή ευθύνης του από 1/1/2011 μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2012 όπου διαπιστώθηκε η αποψίλωση 8 ατόμων κουκουναριάς και Χαλεπίου Πεύκης στη περιοχή των Σαμαρεϊκών.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • 1.      Να φυλάσσεται το δάσος πρωί απόγευμα και Σαββατοκύριακα (εργάσιμες και  αργίες) με μεικτές περιπολίες των εποπτών του φορέα με τους Δασικούς υπαλλήλους, με τροποποίηση του προγράμματος των δασικών υπαλλήλων.
  • 2.      Να περιοριστεί ο χρόνος ξύλευσης  σε 15 μέρες τον Οκτώβριο και 15 το Φεβρουάριο.
  • 3.      Να δίνονται ονομαστικές άδειες στους δικαιούχους ξύλευσης απ? τις δασικές υπηρεσίες, να γίνεται σήμανση των προς υλοτομία δέντρων και  να αναφέρεται η ποσότητα της ξυλείας που θα αποληφθεί.
  • 4.      Να ενημερώνεται ο Φορέας για τη λίστα των δικαιούχων, τη θέση της ξύλευσης, και την ποσότητα των ξύλων.
  • 5.      Να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία των δασικών υπηρεσιών της Αχαΐας και Ηλείας με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

 

Για την ΟΙΚΙΠΑ

Θωμάς Κουτρούμπας Βιολόγος

Διονύσης Μαμάσης Περιβαλλοντολόγος

www.patrisnews.com

 

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ

Πάτρα, 15-2-2012/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιγραφή: http://mynima-hellas.com/wp-content/uploads/2011/06/apostolopoylos_tasos_periferiarxis_pelop211-253x300.jpgΟι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

 

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

 

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

 

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

mynima-hellas.com

 

 

ΠΑΤΡΑ: Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής... στον Περιφερειάρχη

Τετ. 15 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δεσινιώτη, είχε σήμερα στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αποτιμήθηκε η αντιμετώπιση της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Ο Γενικός Γραμματέας επαίνεσε την Πυροσβεστική για την προσφορά της που αποσόβησε μεγαλύτερες καταστροφές και τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες θα διατηρηθεί. Αποφασίστηκε μάλιστα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παραχωρηθεί οκταθέσιο λεωφορείο για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Ελλάδα.

www.dete.gr

 

 

Συνάντηση γ.γ. Αποκετρωμένης Διοίκησης με τον Διοικητή Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας

15 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δεσινιώτη, είχε σήμερα στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2012/02/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%A0.%CE%A5.-%CE%94%CF%85%CF%84.-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-300x185.jpgΣτη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αποτιμήθηκε η αντιμετώπιση της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Ο γενικός γραμματέας επαίνεσε την Πυροσβεστική για την προσφορά της που αποσόβησε μεγαλύτερες καταστροφές και τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες θα διατηρηθεί.

Αποφασίστηκε μάλιστα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παραχωρηθεί οκταθέσιο λεωφορείο για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Δεσινιώτης είχε συνάντηση χθες στην Πάτρα και με τον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά, στο δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την έδρα της Περιφέρειας, με αφορμή μάλιστα τις πρόσφατες πλημμύρες όπου η δράση της Πυροσβεστικής ήταν καθοριστική.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτόμηση

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Περιγραφή: http://www.moriasnews.gr/wp-content/uploads/2012/02/syskepsh2-300x225.jpgΟι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

www.moriasnews.gr

 

Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012 11:13

Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Περιγραφή: Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις ανάγκες της ΠυροσβεστικήςΔιοίκηση για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής

Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δεσινιώτη, είχε σήμερα στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αποτιμήθηκε η αντιμετώπιση της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Ο Γενικός Γραμματέας επαίνεσε την Πυροσβεστική για την προσφορά της που αποσόβησε μεγαλύτερες καταστροφές και τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες θα διατηρηθεί. Αποφασίστηκε μάλιστα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παραχωρηθεί οκταθέσιο λεωφορείο για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική

Ελλάδα.

www.symboulos.gr

 

Περιγραφή: postdateiconΤετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012

Περιγραφή: http://www.aixmi-news.gr/images/mvthumbnails/images/site/2012-02-09/siskepsiilotomiaapostolopoulos-290x217.jpgΟι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

www.aixmi-news.gr

 

 

Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012

Περιγραφή: http://www.aixmi-news.gr/images/mvthumbnails/images/site/apostolopoulospirosvestesditelladas-290x217.jpgΣυνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δεσινιώτη, είχε σήμερα στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αποτιμήθηκε η αντιμετώπιση της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Ο Γενικός Γραμματέας επαίνεσε την Πυροσβεστική για την προσφορά της που αποσόβησε μεγαλύτερες καταστροφές και τόνισε ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες θα διατηρηθεί.

Αποφασίστηκε μάλιστα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παραχωρηθεί οκταθέσιο λεωφορείο για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Ελλάδα.

www.aixmi-news.gr

 

 

 

Σύσκεψη στην Πάτρα για τη λαθροϋλοτομία σε Αχαΐα και Ηλεία

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

 Οι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.
Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.
Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.
Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι. 
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.eleftheriaonline.gr

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτόμια σε Ηλεία και Αχαΐα

Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012

Οι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα. 
Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.
Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.
Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

www.pirgiotis.gr

 

 

Σύσκεψη στην Πάτρα για την παράνομη υλοτομία

15 Φεβρουαρίου 2012

Οι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

Εκτός από τον κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

ΟΙΚΙΠΑ: Διαπιστώσεις και προτάσεις για την λαθροϋλοτομία στη Στροφυλιά

15/02/2012

Δελτίο Τύπου

Συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε η ΟΙΚΙΠΑ, μέσω των εκπροσώπων της Θωμά Κουτρούμπα και Διονύση Μαμάση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τη λαθροϋλοτομία,

που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου,  με πρωτοβουλία του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΟΙΚΙΠΑ στον κ. Αποστολόπουλο, αναφέρει πως το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας επιδεινώνουν, η παρατεταμένη κακοκαιρία, η αυξημένη τιμή του πετρελαίου και  η ανεπαρκέστατη  φύλαξη του δάσους  της Στροφυλιάς.

Η έλλειψη φύλαξης τα Σαββατοκύριακα τις αργίες αλλά και τις απογευματινές ώρες απ’ τους δασοφύλακες του Δασαρχείου Πατρών, έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους.
Οι λαθροϋλοτόμοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα πεύκων, κουκουναριών και βελανιδιών.

Η κοπή των δέντρων δεν γίνεται μόνο από κατοίκους της περιοχής αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών. Τα ξύλα που κόβονται δεν καλύπτουν σε όλες τις περιπτώσεις οικιακές ανάγκες αλλά γίνονται αντικείμενο εμπορίου.

Οι καθημερινές περιπολίες του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης οι οποίοι εποπτεύουν την περιοχή όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα, δεν αρκούν για να αποτρέψουν τους εισβολείς.

Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο όταν, την περίοδο της ξύλευσης (Οκτώβριος-Νοέμβριος και Φεβρουάριος) το Δασαρχείο Πατρών δίνει (και επισήμως)  άδεια για την κάλυψη οικιακών αναγκών σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αυστηρού ελέγχου.

Σύμφωνα με αναφορές των εποπτών του Φορέα Διαχείρισης, το φαινόμενο έχει ενταθεί τους μήνες Δεκέμβριο 2011 και Ιανουάριο 2012 όπου η περίοδος ξύλευσης έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός χλωρών δένδρων Κουκουναριάς, Χαλεπίου πεύκης και Βελανιδιάς να απομακρύνονται.

Ο Φορέας Διαχείρισης μέσω των εποπτών του, έχει καταγράψει 31 περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας για όλη τη περιοχή ευθύνης του από 1/1/2011 μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2012 όπου διαπιστώθηκε η αποψίλωση 8 ατόμων κουκουναριάς και Χαλεπίου Πεύκης στη περιοχή των Σαμαρεϊκών.

Ο ΟΙΚΙΠΑ προτείνει: 
Να φυλάσσεται το δάσος πρωί απόγευμα και Σαββατοκύριακα (εργάσιμες και  αργίες) με μεικτές περιπολίες των εποπτών του φορέα με τους Δασικούς υπαλλήλους, με τροποποίηση του προγράμματος των δασικών υπαλλήλων.

Να περιοριστεί ο χρόνος ξύλευσης  σε 15 μέρες τον Οκτώβριο και 15 το Φεβρουάριο.
Να δίνονται ονομαστικές άδειες στους δικαιούχους ξύλευσης απ’ τις δασικές υπηρεσίες, να γίνεται σήμανση των προς υλοτομία δέντρων και  να αναφέρεται η ποσότητα της ξυλείας που θα αποληφθεί.

Να ενημερώνεται ο Φορέας για τη λίστα των δικαιούχων, τη θέση της ξύλευσης, και την ποσότητα των ξύλων. Να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία των δασικών υπηρεσιών της Αχαΐας και Ηλείας με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

www.ilialive.gr

 

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτομία

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή:  Οι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

Περιγραφή:    Περιγραφή:

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

Η ΟΙΚΙΠΑ για την λαθροϋλοτομία στην Στροφιλιά

Συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε η ΟΙΚΙΠΑ, μέσω των εκπροσώπων της Θωμά Κουτρούμπα και Διονύση Μαμάση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τη λαθροϋλοτομία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-2-2012, με πρωτοβουλία του Γ. Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Παρατίθεται το υπόμνημα της ΟΙΚΙΠΑ που κατατέθηκε στον κ. Αποστολόπουλο.

ΠΡΟΣ

Το Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Κ. Τάσο Αποστολόπουλο

Λαθροϋλοτομία στο δάσος της Στροφυλιάς

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας επιδεινώνουν:

• Η παρατεταμένη κακοκαιρία,

• Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου και

• Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ φύλαξη του δάσους της Στροφυλιάς

Η έλλειψη φύλαξης τα Σαββατοκύριακα τις αργίες αλλά και τις απογευματινές ώρες απ' τους δασοφύλακες του Δασαρχείου Πατρών, έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους.

Οι λαθροϋλοτόμοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα πεύκων, κουκουναριών και βελανιδιών.

Η κοπή των δέντρων δεν γίνεται μόνο από κατοίκους της περιοχής αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών.

Τα ξύλα που κόβονται δεν καλύπτουν σε όλες τις περιπτώσεις οικιακές ανάγκες αλλά γίνονται αντικείμενο εμπορίου.

Οι καθημερινές περιπολίες του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης οι οποίοι εποπτεύουν την περιοχή όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα, δεν αρκούν για να αποτρέψουν τους εισβολείς.

Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο όταν:

Την περίοδο της ξύλευσης (Οκτώβριος-Νοέμβριος και Φεβρουάριος) το Δασαρχείο Πατρών δίνει (και επισήμως) άδεια για την κάλυψη οικιακών αναγκών σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αυστηρού ελέγχου.

Αναφορές εποπτών

Σύμφωνα με αναφορές των εποπτών του Φορέα Διαχείρισης, το φαινόμενο έχει ενταθεί τους μήνες Δεκέμβριο 2011 και Ιανουάριο 2012 όπου η περίοδος ξύλευσης έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός χλωρών δένδρων Κουκουναριάς, Χαλεπίου πεύκης και Βελανιδιάς να απομακρύνονται.

Ο ΦΔ μέσω των εποπτών του, έχει καταγράψει 31 περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας για όλη τη περιοχή ευθύνης του από 1/1/2011 μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2012 όπου διαπιστώθηκε η αποψίλωση 8 ατόμων κουκουναριάς και Χαλεπίου Πεύκης στη περιοχή των Σαμαρεϊκών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Να φυλάσσεται το δάσος πρωί απόγευμα και Σαββατοκύριακα (εργάσιμες και αργίες) με μεικτές περιπολίες των εποπτών του φορέα με τους Δασικούς υπαλλήλους, με τροποποίηση του προγράμματος των δασικών υπαλλήλων.

2. Να περιοριστεί ο χρόνος ξύλευσης σε 15 μέρες τον Οκτώβριο και 15 το Φεβρουάριο.

3. Να δίνονται ονομαστικές άδειες στους δικαιούχους ξύλευσης απ' τις δασικές υπηρεσίες, να γίνεται σήμανση των προς υλοτομία δέντρων και να αναφέρεται η ποσότητα της ξυλείας που θα αποληφθεί.

4. Να ενημερώνεται ο Φορέας για τη λίστα των δικαιούχων, τη θέση της ξύλευσης, και την ποσότητα των ξύλων.

5. Να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία των δασικών υπηρεσιών της Αχαΐας και Ηλείας με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

iliapress.gr

 

 

 

 

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτόμια σε Ηλεία και Αχαΐα…….

Φεβρουαρίου 15, 2012 

Περιγραφή: http://amaliadanews.gr/wp-content/uploads/2012/02/3qewtr-300x225.jpgΟι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.
Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.
Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

amaliadanews.gr

 

 

Σύσκεψη για την παράνομη υλοτομία

Οι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας και ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Γεν.Γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος

15/2/2012

Περιγραφή: http://www.patrastimes.gr/img/pictures/138GENI.jpgΟι διαστάσεις του σοβαρού φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής του, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε οΓενικός Γραμματέας ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σήμερα στην Πάτρα.

 Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο δάσος της Στροφυλιάς. Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παρεμπόριο και τον πλουτισμό. Υπογράμμισε δε ότι αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας.

 Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση αναγνώρισαν την ένταση της παράνομης ξύλευσης στην περιοχή και έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την καταπολέμησή του. ΟΓενικός Γραμματέας ζήτησεαπό τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου.

 Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Κλουκινιώτης και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέξης Μπίρμπας ως εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, Δασάρχες και εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευομένων περιοχών, μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Σημειώνεται ότι παρόμοια σύσκεψη για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μεσολόγγι.

www.patrastimes.gr