Ανοίγει ο κύκλος διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στη Βόρεια Πελοπόννησο

Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή: Ημερίδα Διαβούλευσης 3Με τη συμμετοχή 300 και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα διαβούλευσης επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων στο υδατικό διαμέρισμα Βόρειας Πελοποννήσου που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.).

Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι το νερό αποτελεί παράγοντα ζωής για τον τόπο και τόνισε ότι η διαχείρισή του προσλαμβάνει στρατηγική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των υδάτων και την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης δεν εναρμονίζεται απλώς με τις κοινοτικές οδηγίες, αλλά θέτει τις βάσεις για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της ποιότητας τους και την προστασία του εξαρτώμενων από αυτό οικοσυστημάτων. Η ημερίδα της Πάτρας είναι η τέταρτη σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απώτερη φιλοδοξία είναι το πλαίσιο διαβούλευσης να εμπλέξει όσο γίνεται περισσότερους φορείς και πολίτες. Άλλωστε, η διαβούλευση δεν τελειώνει στις ημερίδες και τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, αντιθέτως εγκαινιάζει ένα κύκλο διαπραγμάτευσης και προϋποθέτει τη συνεχή συζήτηση μεταξύ χρηστών, αυτοδιοίκησης, εμπλεκομένων φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Οι τελικές αποφάσεις και η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων θα προκύψουν μέσα από μία διαδικασία διαλόγου και σύνθεσης επιδιώξεων.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στην ημερίδα συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, οι βουλευτές Αχαΐας κ. κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θανάσης Καρπής, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες και ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Περιγραφή: Ημερίδα Διαβούλευσης 1

 

Περιγραφή: Ημερίδα Διαβούλευσης 2

 

Περιγραφή: IMG_3872

 

Περιγραφή: IMG_3874

 

Περιγραφή: IMG_3878

 

Περιγραφή: IMG_3880

 

Περιγραφή: IMG_3881

 

Περιγραφή: IMG_3885

 

Περιγραφή: IMG_3888

 

Περιγραφή: IMG_3901

 

Περιγραφή: IMG_3906

 

Περιγραφή: IMG_3907

 

Περιγραφή: IMG_3910