Δημοσιεύματα στο Ίντερνετ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Έργα αναμένουν οι Δήμοι Τριφυλίας- Οιχαλίας μετά τις υποσχέσεις του Αποστολόπουλου

Περιγραφή: Περιγραφή: date Σάββατο, Ιανουάριος 28, 2012 

 

Περιγραφή: Περιγραφή: %CE%95%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF+%CE%9F%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82+2Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος συζήτησε διεξοδικά με τους Δημάρχους Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και Οιχαλίας κ. Φίλιππο Μπάμη για φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Παράλληλα συντονίστηκε καλύτερα η διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων των δύο Δήμων με τη σύναψη προγραμματικών και εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των Ο.Τ.Α. και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτων, αλλά και σε θέματα προώθησης αναπτυξιακών έργων στους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνόδευαν στις παραπάνω επισκέψεις ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων κ. Λεονάρδος Τηνιακός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Αναφερόμενος στις
 επισκέψεις στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια καταγραφής αλλά και επίλυσης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «καλλικρατικοί» Δήμοι.
«Τέτοιες επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δίνουν την ευκαιρία να κατανοήσουμε περισσότερο τα τοπικά προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις τοπικές κοινωνίες και να συνεργαστούμε καλύτερα για την επίλυση των μεγάλων αλλά και των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Παράλληλα θέλουμε να δείξουμε ότι το κράτος είναι δίπλα στην αυτοδιοίκηση και παραμένει αρωγός των προσπαθειών που γίνονται στους Δήμους για ανάπτυξη και ευημερία. Προσωπικά δηλώνω ότι εγώ και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχω την τιμή να διοικώ, θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, δίπλα στους πολίτες. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που γίνεται δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αντίπαλοι όλων μας είναι τα προβλήματα που υπάρχουν δίπλα μας. Στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τη δημιουργίας καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

radio936.blogspot.com

 

Τάσος Αποστολόπουλος

28/1/2012

Σε Οιχαλία και Τριφυλία περιόδευσε χθες
Στόχο την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν έχει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν χθες το μεσημέρι ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος με το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη.
Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώνοντας το δήμαρχο Οιχαλίας, τους αντιδημάρχους, αλλά και τους
Περιγραφή: Περιγραφή: Imageυπηρεσιακούς παράγοντες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέλει συνεργασία με αρχή και τέλος, μεταξύ των υπηρεσιών των δύο πλευρών, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, κάποιες εκ των οποίων χρονολογούνται από το 2006. Στόχος είναι σε δύο μήνες να έχουν απαντηθεί τα αιτήματα.
 
 Όσον αφορά στα θέματα που αφορούν στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, είπε πως οι εκκρεμότητες θα καταγραφούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας στην Τρίπολη, ώστε να δοθούν λύσεις και απαντήσεις. 
Τα προβλήματα του Δήμου  
Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης παρατήρησε ότι στα τόσα χρόνια της ενασχόλησής του με τα κοινά δεν είχε δει κάποιον εκπρόσωπο του κράτους να επισκέπτεται το Δήμο, κάτι που έπραξε, όπως είπε, ο κ. Αποστολόπουλος. Όπως παρατήρησε, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, καθώς η καθυστέρησή τους έχει ως αποτέλεσμα τη μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, «τη μόνη ελπίδα», όπως τόνισε, «για να μείνουν κάποιοι στον τόπο μας».
Μίλησε, επίσης, για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η παύση πληρωμών για έργα του «Θησέα», με αποτέλεσμα καθημερινά να φθάνουν στο Δήμο εξώδικα και διαταγές πληρωμών από εργολάβους, ενώ ανέφερε ότι με ρύθμιση που έγινε δόθηκαν στο Δήμο 250.000 ευρώ και αναμένεται να δοθούν επιπλέον 450.000 ευρώ.
Αναφέρθηκε και στην ένταξη του πρώτου έργου στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» για την αγροτική οδοποιία στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, με προϋπολογισμό 614.000 ευρώ, καυτηρίασε την απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών από το Δήμο, ζητώντας να λάβει υπόψη της η Πολιτεία τα όσα συμβαίνουν, καθώς ο «Καλλικράτης» μπορεί να νεκρώσει την περιφέρεια και ο κόσμος να συγκεντρωθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα.
 
Ο δήμαρχος μίλησε, επίσης, για τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει η περιοχή, συνεπεία των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να συμβιώσουν οι επιχειρήσεις με τους κατοίκους.
Αναφέρθηκε και στον επικείμενο χαρακτηρισμό της περιοχής ως σεισμόπληκτης, θέτοντας θέμα αύξησης του αριθμού των λυόμενων κατοικιών για τη στέγαση των πληγέντων, ενώ έθιξε και το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων.
Τέλος, σημείωσε ότι με τα έργα υποδομής των οδικών αξόνων η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Σταυρόπουλος σημείωσε την έλλειψη προσωπικού, σχολιάζοντας ακόμη ότι η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου απέκοψε αγροτικούς δρόμους.
Ο Γ. Κατσαμπάνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν, σε επίπεδο τεχνικών υπηρεσιών, ενώ ο Ευστ. Τασιόπουλος μίλησε για την ταλαιπωρία που υφίστανται με τις δημόσιες υπηρεσίες οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Είρας.
 
Τυχερός ο Δήμος Οιχαλίας  
Απαντώντας ο κ. Αποστολόπουλος χαρακτήρισε το Δήμο Οιχαλίας ως έναν από τους τυχερούς, καθώς με το δρόμο Τσακώνα – Καλαμάτα, αλλά και με την Ολυμπία Οδό στο μέλλον, προκύπτουν μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Είπε, επίσης, ότι ο Δήμος είναι τυχερός λόγω ύπαρξης της ΒΙΠΕ, «που δημιουργεί θέσεις εργασίας, αρκεί να προστατεύεται το περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο είναι αντικείμενο της αιρετής Περιφέρειας.
 
Παραδέχθηκε τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού, λόγω του «Καλλικράτη», αναφέροντας ταυτόχρονα τις δικές του ενέργειες για την αντιμετώπισή τους. Ανάμεσα σε άλλα, τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης λύσης προβλημάτων όπως της μεταφοράς των μαθητών ή της μεταβίβασης της περιουσίας των σχολείων στους Δήμους, πρόσθεσε πως καταργήθηκε η υποχρέωση κατάθεσης προμελέτης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πλέον θα μπορεί να κατατίθεται μόνο η μελέτη για την αποφυγή της γραφειοκρατίας.
Ακολούθως, πρότεινε να γίνει διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής και των δρόμων που υπήρχαν προ του 1923, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ως προς τη σύνταξη των δασικών χαρτών.
Όσον αφορά στα λυόμενα, είπε πως θα έχει επαφή με τους αρμόδιους φορείς, παρατηρώντας ταυτόχρονα πως ό,τι έχει δοθεί, δεν αποτελεί περιουσία αυτών που τα πήραν, αλλά εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασής τους, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για άλλες χρήσεις.
 
Αναφερόμενος στο «Θησέα», ζήτησε καταγραφή των εκκρεμοτήτων, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορούν να διατεθούν χρήματα για έργα που δημοπρατήθηκαν ενώ ήταν στο στάδιο της προένταξης και πρόσθεσε πως υπάρχουν και έργα που δημοπρατήθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος.
Πρότεινε τη σύνταξη ΣΧΟΟΑΠ, ενώ ζήτησε και στοιχεία για τις γεωτρήσεις.
Ακολούθησε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αλλά και η απονομή πλακέτας από τον κ. Αποστολόπουλο στο δήμαρχο Οιχαλίας.      
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 



ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΧΘΕΣ
 Ο ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν χθες το πρωί στην Κυπαρισσία ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Με αυτή άνοιξε ο δρόμος στενής συνεργασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου, για ταχεία προώθηση και επίλυση προβλημάτων που εκκρεμούν χρόνια, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της πληθώρας των διαδικασιών που απαιτούνταν. Πλέον, μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», μπορούν να επιλυθούν σε σύντομους χρόνους. Θα ακολουθήσει, την προσεχή εβδομάδα, υπογραφή εκτελεστικής σύμβασης, στην οποία θα αναγράφονται συγκεκριμένα έργα και δράσεις στις οποίες δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα για την άμεση προώθηση και την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα προς υλοποίηση.
 
Η συνάντηση και συζήτηση των δύο ανδρών έγινε αρχικά στο γραφείο του δημάρχου στο δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας και ακολούθως, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, αφού καλωσόρισε τον κ. Αποστολόπουλο, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ανάγκες του νέου Δήμου, στις περικοπές χρηματοδοτήσεων καθώς και του προγράμματος «Θησεας», σημειώνοντας πως είναι δύσκολη η προσπάθεια που κάνουν. Παρ’ όλα αυτά, εφαρμόζουν αυτό που είχε πει με την εκλογή του, ότι «ερχόμαστε στο Δήμο, όχι ως νικητές, αλλά αγωνιστές».
 
Για την υπογραφή της Π.Σ., είπε: «Μπορεί να είμαστε ο τελευταίος Δήμος που πήραμε την απόφαση, αλλά ουσιαστικός».  
Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολόπουλος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, σημείωσε πως ο «Καλλικράτης» δημιούργησε νέα δεδομένα: «Χρειάζεται στενή συνεργασία των Δήμων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να σπάσει το αθηνοκεντρικό κράτος».
 
Για την Π.Σ., είπε: «Θα κάνουμε μία συμφωνία με το Δήμο σε συγκριμένους τομείς, δηλαδή όπου έχουμε εκκρεμότητες. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία δεύτερη σύμβαση, είναι η Εκτελεστική, και θα ορίσετε ποιοι υπάλληλοί σας και ποιοι δικοί μας θα ασχοληθούν με την προώθηση θεμάτων και θα μεταφέρουμε τους φακέλους που εκκρεμούν από την Τρίπολη εδώ, να τους ανοίξουμε, να μας βοηθήσετε στη διαδικασία και με μια γρήγορη διαδικασία, στη λογική του Fast Track, να μπορέσω να τις υπογράψω και να κλείσω όλες αυτές τις υποθέσεις».  Παίρνοντας το λόγο, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος αναφέρθηκε σε έργα του Δήμου που χρειάζονται προώθηση μέσα από τη συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός Γαργαλιάνων (για τον οποίο ο πρώην Δήμος Γαργαλιάνων έχει καταθέσει αίτημα για Π.Π.Ε από το 2009), η εξομοίωση του Λιμένος Μαραθόπολης, το ΓΠΣ Γαργαλιάνων (που εκκρεμεί από το 2010), το ΣΧΟΑΑΠ του πρώην Δήμου Αυλώνος και η απαλλαγή περιβαλλοντικής αδειοδότησης για οδό στον πρώην δήμο Αυλώνος.
 
Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας αναφέρθηκε στην αδημονία των πολιτών για υλοποίηση έργων που είναι σε εκκρεμότητα, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Σαράντος Κουκούμης υποστήριξε πως κάθε συνεργασία είναι θετική, από την άποψη ότι μπορεί να λύνει προβλήματα. Ωστόσο, εξέφρασε τη διαφωνία του με το πλαίσιο διοίκησης και λειτουργίας του συστήματος και τον «Καλλικράτη».
 
Ακολούθησαν τοποθετήσεις αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων για διάφορα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και εργαζομένων για τον ΟΕΥ και την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων. Απαντώντας ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε πως πρέπει ο Δήμος να πάρει απόφαση στο Δ.Σ. να μεταφέρει όλη την περιουσία των σχολείων από το κράτος στο Δήμο, ενώ για τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανέφερε πως έπρεπε ήδη ο Δήμος να έχει πάρει σχετική απόφαση στο Δ.Σ. και ακολούθως να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες.
 
Για το Βιολογικό Γαργαλιάνων, είπε πως άλλαξε η νομοθεσία και δεν απαιτείται προέγκριση Π.Π.Ε. αλλά Π.Ε., οπότε ο Δήμος θα στείλει νέο αίτημα για Π.Ε. και «προχωρούν στην έγκριση».
 
Για την εξομοίωση του Λιμένος Μαραθόπολης, το ΓΠΣ Γαργαλιάνων και το ΣΧΟΑΑΠ Αυλώνος, εκείνη τη στιγμή κλείστηκε ραντεβού για τη Δευτέρα, του ιδίου με το δήμαρχο και στελέχη του Δήμου, για να εξεταστούν.
 
Σχετικά με τον ΟΕΥ και την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε: «Διαλύονται οι υπηρεσίες», προσθέτοντας ότι έχει στείλει έγγραφο στην κυβέρνηση με τη διαφωνία του και σημείωσε πως ο Δήμος μπορούσε να το διεκδικήσει και να το διαπραγματευθεί, ενώ σημείωσε πως έπρεπε και πρέπει να εκφράσει διαφωνία προς το υπουργείο και την κυβέρνηση. Απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν έδωσαν ο γενικός διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής Υδάτων Λεονάρδος Τηνιακός και ο νομικός σύμβουλος Απόστολος Παπαδόπουλος, που συνόδευαν το γενικό γραμματέα.
 
Στη συνέχεια υπεγράφη η Π.Σ. και ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο στον κ. Κόλλια, ο οποίος με τη σειρά του προσέφερε στον κ. Αποστολόπουλο δύο βιβλία που ο ίδιος έχει γράψει.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

 www.tharrosnews.gr

 

Καλαμάτα: Επισκέψεις του κ. Αποστολόπουλου στη Μεσσηνία

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012 2

Περιγραφή: Περιγραφή: apostolopoylos cΤους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας στη Μεσσηνία επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Οι επισκέψεις αυτές του Γενικού Γραμματέα έγιναν προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των δύο προαναφερομένων περιοχών αυτών και να έχει επαφές με τους Δημάρχους, αλλά και με άλλους τοπικούς φορείς. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο κ. Αποστολόπουλος συζήτησε με τους Δημάρχους Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη για τα ζητήματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παράλληλα συντονίστηκε η διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων των δύο Δήμων με τη σύναψη προγραμματικών και εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των Ο.Τ.Α. και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτων, αλλά και σε θέματα προώθησης αναπτυξιακών έργων στους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνόδευαν στις παραπάνω επισκέψεις ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων Λεονάρδος Τηνιακός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Αναφερόμενος στις επισκέψεις στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά ο Γενικός Γραμματέας, τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια καταγραφής αλλά και επίλυσης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «καλλικρατικοί» Δήμοι. «Τέτοιες επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δίνουν την ευκαιρία να κατανοήσουμε περισσότερο τα τοπικά προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις τοπικές κοινωνίες και να συνεργαστούμε καλύτερα για την επίλυση των μεγάλων αλλά και των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών» σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος και πρόσθεσε: «Παράλληλα θέλουμε να δείξουμε ότι το κράτος είναι δίπλα στην αυτοδιοίκηση και παραμένει αρωγός των προσπαθειών που γίνονται στους Δήμους για ανάπτυξη και ευημερία». Ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Προσωπικά δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα είναι «πάντα δίπλα στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, δίπλα στους πολίτες» και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που γίνεται δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αντίπαλοι όλων μας είναι τα προβλήματα που υπάρχουν δίπλα μας. Στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τη δημιουργίας καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες».

Συντάκτης: Γιώργος Ξιάρχος

www.ertonline.gr

 

 

Νομιμότητα ή φιλία για τα δημοτικά τέλη Τριφυλίας; Αναρωτιέται ο Ηλίας Γιαννόπουλος στα “Αδιακρίτως” του.

28/1/2012

Περιγραφή: Περιγραφή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ...ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΔΕΞΙΑ.Φίλοι από το συνδικαλισμό…

Φίλοι από τα χρόνια που και οι δύο ήταν μαχόμενοι συνδικαλιστές στην ΑΔΕΔΥ είναι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Μαζί στην ΑΔΕΔΥ, αλλά από απέναντι μετερίζια, ιδεολογικά και πολιτικά!

Η.Γ.

Νομιμότητα ή φιλία για τα δημοτικά τέλη Τριφυλίας;

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1828/89, ρητά και κατηγορηματικά ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται αύξηση συντελεστή ανταποδοτικών τελών καθαριότητας- φωτισμού πάνω από το 20% κατ’ έτος. Με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν, για το 2012, από 20% μέχρι και 75% ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Στον έλεγχο νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης που υποχρεούται να προβεί ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα ληφθεί, άραγε, υπόψη ο νόμος, ακυρώνοντας την απόφαση, ή θα υπερισχύσει η φιλία του κ. Αποστολόπουλου με το δήμαρχο Τριφυλίας και θα εγκρίνει την, παρά το νόμο, απόφαση για τις υπέρογκες, παράνομες και καταχρηστικές αυξήσεις των δημοτικών τελών;
Για να δούμε…

Η.Γ.

Αποστολόπουλος για ΟΕΥ

Το θέμα της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων με τον ΟΕΥ του Δήμου Τριφυλίας, που ψηφίστηκε «επεισοδιακά» στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., έθεσαν στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εργαζόμενοι του Δήμου.
Ο ίδιος διαφώνησε με την απόφαση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκαλεί αυτό, ενώ τόνισε πως ο Δήμος έπρεπε να είναι διεκδικητικός και να το διαπραγματευτεί, χωρίς αμαχητί να το εφαρμόσει, όπως έχουν κάνει και σε άλλους Δήμους…

Η.Γ.

www.tharrosnews.gr

 

ΠΑΤΡΑ: Ποιος είναι ο μαθητής;

Κυρ. 29 Ιανουαρίου 2012

Περιγραφή: Περιγραφή: 20120127_166810

1969. Ο μαθητής Αποστολόπουλος Τάσος ντυμένος με εθνική ενδυμασία φωτογραφίζεται στα σκαλοπάτια του δημοτικού σχολείου Βλάση (ένα ορεινό χωριό μεταξύ Καλαμάτας και Γαργαλιάνων). Σήμερα ο Τάσος Αποστολόπουλος είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων.

www.dete.gr

 

Τι πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε Τριφυλία και Οιχαλία

Ευρεία σύσκεψη για τις προτεραιότητες των δύο δήμων

Άρθρο | Δευ, 30/01/2012

 

Στην προώθηση συγκεκριμένων έργων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν στόχευε η ευρεία σύσκεψη που έγινε  στην Τρίπολη για τους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, ώστε το έργο να ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. Αποφασίστηκε να ξεπεραστεί η διαδικασία έγκρισης προμελέτης και να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απευθείας η μελέτη μετά από γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να μπει σε προτεραιότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Γαργαλιάνων. Θα σταλεί για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης της γεωλογικής μελέτης και των άλλων αδειοδοτήσεων.

Παράλληλα προωθείται το έργο του καθορισμού της χερσαίας ζώνης λιμένος στη Μαραθούπολη, καθώς και η απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης των έργων οδοποιίας στην περιοχή της Αυλώνας.

Για το Δήμο Οιχαλίας κλείνουν άμεσα οι δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις των γεωτρήσεων μετά την υπογραφή εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και των μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους.

www.moriasnow.gr

 

30/1/12

Άφησαν απ έξω τις σοβαρότερες πηγές τροφοδοσίας των πηγών της Αργολίδας

Αναφερόμενος στη διαδικασία της διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδάτων που ξεκίνησε, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για μία ανοιχτή διαδικασία που μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας καταθέτοντας την πρότασή του. Αν θα κοίταζε όμως γύρο του θα διέκρινε ένα, δύο , όσους θα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού από πραγματικά ενδιαφερόμενους εξωθεσμικούς. Παρ όλα αυτά ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική τη συζήτηση που έγινε σε Ναύπλιο και Καλαμάτα και τόνισε ότι είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακούστηκαν οι φωνές νέων ανθρώπων τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τα ύδατα θα μπορούμε με ασφάλεια αλλά κυρίως  με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων φορέων να καταρτίσουμε ένα σχέδιο διαχείρισης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και θα διασφαλίζει την ορθολογική χρήση αυτού του πολύτιμου αγαθού. Είναι ανάγκη πλέον να προσεγγίσουμε το θέμα της διαχείρισης των υδάτων επιστημονικά και με σοβαρότητα. Πρέπει να δώσουμε λύσεις που θα επιτρέπουν από τη μία μεριά την επιβίωση των χρηστών που το έχουν άμεση ανάγκη για άρδευση, αλλά και από την άλλη την εξορθολογισμένη χρήση που θα το κάνει προσιτό προς ύδρευση για όλους τους πολίτες».

 

Δεν τοποθετήθηκαν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς

Αναφερόμενες στην παρουσίαση της διαχείρισης των υδατίνων πόρων ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου και για χρόνια επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ‘Η Άλλη Πρόταση’ Μπάμπης Αντωνιάδης σχολίασε: «Τα σχέδια έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από δύο χρόνια και τώρα αρχίζουν,  για να οριστικοποιηθούν σε νομική μορφή σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα μέσα του 2012. (εκκρεμή και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταγγελία για την μη ολοκλήρωση των σχεδίων σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε. ).

Για την Αργολίδα ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι στο υδατικό διαμέρισμα της Ανατολικής Πελοποννήσου (ΥΔ03) δεν έχει συμπεριληφθεί ο νομός Κορινθίας , άρα δεν θα υπάρχουν σχέδια διαχείρισης και παρατηρήσεις στην σχέση που έχουν τα νερά της  Λίμνης Στυμφαλίας  με το Αργολικό πεδίο.

Μια επισήμανση που διατυπώθηκε και από τον κ. Α Ανδρεαδάκη Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Υ.Π.Ε.Κ.Α. ότι σήμερα έχουν υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν έργα στο πλαίσιο της διαχείρισης των υδάτων που προηγούνται του σχεδίου διαχείρισης!!!!!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα έργα του Αναβάλου και οι επεκτάσεις στην Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα και η πρόταση για διυλιστήριο νερού στα νερά του Αναβάλου, η άντληση των νερών  στην περιοχή Σάγκα της Τρίπολης και της τροφοδότησης με νερό της πόλης της Τρίπολης, τα έργα στην Λίμνη Τάκα κ.λπ. Άρα τα συμπεράσματα της διαχείρισης κάποιοι τα έχουν προεξοφλήσει;

Δυστυχώς η συμμετοχή στον διάλογο ήταν περιορισμένη με παντελή απουσία των διαχειριστών του νερού στην περιοχή.  Δεν κατέθεσαν τις απόψεις του καμία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης  Αποχέτευσης  (εκτός από το Δήμο Ερμιονίδας) και κανένας ΤΟΕΒ.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συμμετέχει κάποιος  σε αυτό τον διάλογο με σκέψεις και απόψεις».

anagnostispe.blogspot.com

 

 

ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σύσκεψη για τα έργα Τριφυλλίας - Οιχαλίας

Περιγραφή: Περιγραφή: 20120130_167518Δευτ. 30 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη με στόχο την προώθηση σημαντικών έργων στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/1/12) στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα και με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συντόνισαν τις προσπάθειές τους για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που είχαν τεθεί κατά την επίσκεψη του κ. Αποστολόπουλου στους δύο Δήμους την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση των εντοπισμένων ζητημάτων και ζήτησε από τις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία, επιταχύνοντας έτσι την υλοποίηση των έργων.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, ώστε το έργο να ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. Αποφασίστηκε να ξεπεραστεί η διαδικασία έγκρισης προμελέτης και να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απευθείας η μελέτη μετά από γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να μπει σε προτεραιότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Γαργαλιάνων. Θα σταλεί για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης της γεωλογικής μελέτης και των άλλων αδειοδοτήσεων.

Παράλληλα προωθείται το έργο του καθορισμού της χερσαίας ζώνης λιμένος στη Μαραθούπολη, καθώς και η απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης των έργων οδοποιίας στην περιοχή της Αυλώνας.

Για το Δήμο Οιχαλίας κλείνουν άμεσα οι δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις των γεωτρήσεων μετά την υπογραφή εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και των μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Παλεύουμε καθημερινά για να ολοκληρώσουμε έργα που είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες, κλείνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος και δημιουργούμε νέες βάσεις ανάπτυξης στους Δήμους. Με διάθεση συνεργασίας και προσφοράς είμαστε κοντά στην αυτοδιοίκηση και πιστεύουμε ότι όλοι υπηρετούμε τον ίδιο στόχο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ανθρώπινων κοινωνιών και η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών κάθε περιοχής. Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στην πράξη, μόνο έτσι γινόμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

www.dete.gr

 

 

Διαβούλευση Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου

30/1/2012

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, πραγματοποιούν Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: «Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού» την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, στις 9.00 π.μ., Πολυχώρος «Αίγλη» του Δήμου Πατρέων (Veso Mare), Ακτή Δυμαίων 17, Πάτρα.

Στόχος της Ημερίδας είναι:

  • Η παρουσίαση του γενικού πλαισίου της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, της εναρμόνισής της με την ελληνική νομοθεσία και του προγράμματος εφαρμογής στην Ελλάδα.
  • Η παρουσίαση των τρόπων συμμετοχής στο δημόσιο κοινωνικό διάλογο, του χρονοδιαγράμματος και του προγράμματος εργασιών.
  • Η προβολή των σημαντικότερων ζητημάτων για το νερό καθώς και των προτεινόμενων λύσεων για τη διαμόρφωση των Προσχεδίων Διαχείρισης.
  • Η συζήτηση και η καταγραφή των απόψεων και των παρατηρήσεων του κοινού και των εμπλεκομένων φορέων.

Οι απόψεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αποτελέσουν υλικό αναθεώρησης των κειμένων.
Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://wfd.ypeka.gr.
Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-6931253 και 210-6931250 (κ. Τζατζάκη) και 210-6931265 (κ. Παπανίκα).

www.filodimos.gr

 

Στο Δήμο Οιχαλίας οι υποθέσεις για τις αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

 

 Στην πράξη είδαν χθες την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων και Δήμος Οιχαλίας, στη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος με τους εκπροσώπους και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Αμεσα θα εξεταστούν οι υποθέσεις των πολιτών και του δήμου που εκκρεμούν και έχουν να κάνουν με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ετσι χθες σε προτεραιότητα μπήκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων και γενικά υδάτων.
Οπως διαπιστώθηκε υπάρχουν σε εκκρεμότητα 16 υποθέσεις, πολλές από τις οποίες έχουν κατατεθεί εδώ και 3 χρόνια. Οι 16 αυτές υποθέσεις θα εξεταστούν άμεσα. Την Πέμπτη υπάλληλοι του δήμου θα πάρουν τους σχετικούς φακέλους και εφόσον το ενδιαφέρον από τους αιτούντες παραμένει θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωσή τους, ώστε να δοθούν οι σχετικές άδειες.
Επίσης ο κ. Αποστολόπουλος συζήτησε με τους αντιδημάρχους Ηλία Σταυρόπουλο και Γιώργο Κατσαμπάνη θέματα που αφορούν τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις έργων, αφού σκοπός είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των διαδικασιών.

www.eleftheriaonline.gr

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

Προωθούνται σημαντικά έργα στο νομό Μεσσηνίας

Περιγραφή: Περιγραφή: 853apostΕυρεία σύσκεψη στην Τρίπολη για την προώθηση των έργων στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας

30/1/2012

Σύσκεψη με στόχο την προώθηση σημαντικών έργων στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/1/12) στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα και με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συντόνισαν τις προσπάθειές τους για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που είχαν τεθεί κατά την επίσκεψη του κ. Αποστολόπουλου στους δύο Δήμους την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση των εντοπισμένων ζητημάτων και ζήτησε από τις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία, επιταχύνοντας έτσι την υλοποίηση των έργων.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, ώστε το έργο να ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. Αποφασίστηκε να ξεπεραστεί η διαδικασία έγκρισης προμελέτης και να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απευθείας η μελέτη μετά από γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να μπει σε προτεραιότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Γαργαλιάνων. Θα σταλεί για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης της γεωλογικής μελέτης και των άλλων αδειοδοτήσεων.

Παράλληλα προωθείται το έργο του καθορισμού της χερσαίας ζώνης λιμένος στη Μαραθούπολη, καθώς και η απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης των έργων οδοποιίας στην περιοχή της Αυλώνας.

Για το Δήμο Οιχαλίας κλείνουν άμεσα οι δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις των γεωτρήσεων μετά την υπογραφή εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και των μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Παλεύουμε καθημερινά για να ολοκληρώσουμε έργα που είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες, κλείνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος και δημιουργούμε νέες βάσεις ανάπτυξης στους Δήμους. Με διάθεση συνεργασίας και προσφοράς είμαστε κοντά στην αυτοδιοίκηση και πιστεύουμε ότι όλοι υπηρετούμε τον ίδιο στόχο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ανθρώπινων κοινωνιών και η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών κάθε περιοχής.

Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στην πράξη, μόνο έτσι γινόμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

www.patrastimes.gr

 

Ο γεν. γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στους δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας

30 Ιανουαρίου 2012

Διαδοχικές επισκέψεις στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Στόχος των επισκέψεων του γενικού γραμματέα ήταν να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα των περιοχών αυτών και να έχει επαφές με τους Δημάρχους, αλλά και με άλλους τοπικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο κ. Αποστολόπουλος συζήτησε διεξοδικά με τους Δημάρχους Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη για φλέγοντα ζητήματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Παράλληλα συντονίστηκε καλύτερα η διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων των δύο Δήμων με τη σύναψη προγραμματικών και εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των Ο.Τ.Α. και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτων, αλλά και σε θέματα προώθησης αναπτυξιακών έργων στους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γενικό γραμματέα της συνόδευαν στις παραπάνω επισκέψεις ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων Λεονάρδος Τηνιακός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναφερόμενος στις επισκέψεις στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά ο Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια καταγραφής αλλά και επίλυσης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «καλλικρατικοί» Δήμοι.

«Τέτοιες επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης μας δίνουν την ευκαιρία να κατανοήσουμε περισσότερο τα τοπικά προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις τοπικές κοινωνίες και να συνεργαστούμε καλύτερα για την επίλυση των μεγάλων αλλά και των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Παράλληλα θέλουμε να δείξουμε ότι το κράτος είναι δίπλα στην αυτοδιοίκηση και παραμένει αρωγός των προσπαθειών που γίνονται στους Δήμους για ανάπτυξη και ευημερία. Προσωπικά δηλώνω ότι εγώ και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχω την τιμή να διοικώ, θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, δίπλα στους πολίτες.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που γίνεται δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αντίπαλοι όλων μας είναι τα προβλήματα που υπάρχουν δίπλα μας. Στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τη δημιουργίας καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

www.peloponnisiaki.gr

 

Για 50 χρόνια η παραχώρηση των παλιών αποθηκών της ΠΕΣ στο Δήμο Αιγιαλείας

30/1/2012

Πέπη Σπηλιωτοπούλου

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ κ. Τάσου Αποστολόπουλου και του Δήμου Αιγιαλείας σχετικά με την παραχώρηση των παλιών αποθηκών της ΠΕΣ στην παραλία Αιγίου, καθώς όπως τόνισε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε για την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο, σε πρώτη φάση για 50 χρόνια εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης (πριν ανήκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας).

Βεβαίως ο χώρος βρίσκεται, ως γνωστόν, σε τραγική κατάσταση που διόλου δεν ταιριάζει στην εικόνα μιας σύγχρονης παραθαλάσσιας πόλης που ετοιμάζεται να αποκτήσει τον νέο της λιμένα και γι'αυτό η παραχώρηση αναμένεται να ανοίξει το δρόμο εκ μέρους του Δήμου για κατεδάφιση των σάπιων κτιριακών εγκαταστάσεων και της όσο το δυνατόν καλύτερης αξιοποίησής τους. Αυτό επιθυμεί η τοπική κοινωνία και έχει αρωγό της τον κ. Αποστολόπουλο, που έχει δηλώσει -και είναι- καλός φίλος της Αιγιάλειας.

www.filodimos.gr

 

30/01/2012
Ημερίδα ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση του νερού την Παρασκευή
Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, σας προσκαλούν σε 
Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: «Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού»την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, στις 9.00 π.μ., Πολυχώρος «Αίγλη» του Δήμου Πατρέων (Veso Mare), Ακτή Δυμαίων 17, Πάτρα.

Στόχος της Ημερίδας είναι:
- Η παρουσίαση του γενικού πλαισίου της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, της
εναρμόνισής της με την ελληνική νομοθεσία και του προγράμματος
 
εφαρμογής στην Ελλάδα.
- Η παρουσίαση των τρόπων συμμετοχής στο δημόσιο κοινωνικό διάλογο, του χρονοδιαγράμματος και του προγράμματος εργασιών.
- Η προβολή των σημαντικότερων ζητημάτων για το νερό καθώς και των προτεινόμενων λύσεων για τη διαμόρφωση των Προσχεδίων Διαχείρισης.
- Η συζήτηση και η καταγραφή των απόψεων και των παρατηρήσεων του κοινού και των εμπλεκομένων φορέων.
Η ενεργός συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και αποφασιστικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Οι απόψεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αποτελέσουν υλικό αναθεώρησης των κειμένων.
Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα
 
http://wfd.ypeka.gr.
§ Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-6931253 και 210-6931250 (κ. Τζατζάκη) και 210-6931265 (κ. Παπανίκα).

www.pelop.gr

 

«… ΑΛΛΟΣ ΤAΤΟΥΛΗΣ (Π.ΑΛΕΥΡΑΣ) ΜΑΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ»

«Λαχανί» VS «βαθυπράσινου» στην Περιφέρεια...

31/01/12

«Καλλικράτης 2» …που σας χρειάζεται! «Ξεχαρβαλωμένη», δεν λειτουργεί η «κρατική μηχανή» της Διορισμένης Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων!

Τάδε έφη ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, χθες το πρωί, στον «BigBrother» (Υπερπεριφερειάρχη) Τάσο Αποστολόπουλο, που συναντήθηκαν «ημιεπίσημα» στο Διοικητήριο Καλαμάτας, «υπό την επίβλεψη» της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου.

«Ημιεπίσημα», γιατί η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, σχετικά νωρίς το πρωϊ (9:00 π.μ.) της Δευτέρας (χθες) και πριν ο Τάσος Αποστολόπουλος ξεκινήσει για την έδρα του στην Τρίπολη, μετά από …επιμονή Π. Αλευρά, «υπό το φως» των προσκληθέντων κανονικά τοπικών καναλιών Μεσσηνίας και την άγνοια του τοπικού (και περιφερειακού) γραπτού και διαδικτυακού τύπου! Η επίσημη «δικαιολογία» αυτής της επιλεκτικής πληροφόρησης, ήταν ότι για τους υπόλοιπους «θα βγάλουν Δελτίο Τύπου και θα στείλουν και φωτογραφίες» (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ τουλάχιστον σε ότι μας αφορά!) και ότι «την ευθύνη την είχε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (ο φιλοξενούμενος) και όχι ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας (ο οικοδεσπότης)!

Και καλύτερα (ακόμα καλύτερα, εάν το έκανε συνειδητά – το κατάλαβε, δηλαδή, ότι δεν … χρειαζόταν!) που δεν έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κανένα Δελτίο Τύπου και …σχετικές φωτογραφίες, γιατί δεν θέλουμε (οι δημοσιογράφοι) να μας γράφουνε τι είπανε, αλλά να ακούσουμε και να κρίνουμε εμείς τι είπανε και πως το είπανε… Και μετά, άμα ήθελαν, ας έστελναν, και όσα Δελτία Τύπου ήθελαν!

«Υπό την επίβλεψη» Ντίνας Νικολάκου, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε … να «ξεφυτρώσει» … ο Τατούλης, στα λεγόμενα και το καταγγελτικό ύφος Π. Αλευρά. Και γιατί θέμα της συνάντησης ήταν να συζητηθούν, όπως και επισυνέβη, πράγματα που θα έπρεπε αλλά δεν μπορούν να …ειπωθούν, μεταξύ Αποστολόπουλου – Τατούλη. Χρειαζόταν, επομένως, η παρουσία «της αντ’ αυτού».

Το ουσιαστικό αντικείμενο της συνάντησης, υπενθυμίζουμε με πρόσκληση Π. Αλευρά, ήταν η συζήτηση επί της αναγκαίας συνεργασίας Υπερπεριφέρειας και Αιρετής Περιφέρειας, προκειμένου να «ξεκολλήσουν έργα και επενδύσεις». Εκεί ο Π. Αλευράς, με τον «αέρα Νικολάκου», … διέγνωσε την «κακή λειτουργία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», έκανε έκκληση για «συνεργασία – συνεργασία – συνεργασία» και … απαίτησε «Καλλικράτη ΙΙ», δηλαδή μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αιρετή Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, αλλά και προσεκτική παρατήρηση όσων μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, παρότι δεν …αποκαλύφθηκε – υπογραμμίστηκε στις μεταδόσεις των τοπικών καναλιών («άγουρη» ή συντεταγμένη δημοσιογραφία;), υπήρξε καταφανής ένταση στα πρόσωπα των συνομιλητών, ιδία όταν ο Π. Αλευράς … παρατήρησε τον Τ. Αποστολόπουλο για …«ξεχαρβάλωμα» των κρατικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εκείνο που προσέλαβε ο «ανίδεος» περί της πολιτικής τεχνικής τηλεθεατής ήταν ότι … μιλούσαν συνεχώς περί συνεργασίας, μάλιστα «ομοιόχρωμα» πολιτικά πρόσωπα. Πιθανότατα, «όλα καλά, όλα ωραία, όλα χιλιοειπωμένα, όλα αυτονόητα και, γι’ αυτό, βαρετά»!

 

«ΕΙΠΕ Ο … ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΤΟΝ …ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ»!

Έκανε λάθος ο Π. Αλευράς, θα πει κανείς, ακούγοντας και βλέποντας τηλε-παθητικά, που τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη στενής συνεργασίας και ότι και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα, περισσότερο και αποδοτικότερα; ΟΧΙ!

Αλλά, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

Και έργα και επενδύσεις είναι «κολλημένα» μόνο εξ αιτίας της κεντρικής κρατικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης αποκλειστικά και μόνο ή και της «αιρετής» διοίκησης (στο βαθμό που της αναλογεί);

Μήνες πριν (από τις αρχές του 2011), π.χ., υποσχέθηκε η Αιρετή Περιφέρεια την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των παλιών (από το 2008) επενδυτικών σχεδίων του παλιού αναπτυξιακού νόμου (Ν. 3299/2004), αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει…

Πολλές φορές, π.χ., μέχρι σήμερα, η Αιρετή Περιφέρεια υποσχέθηκε ότι η διαδικασία ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων, που θα υποβάλλουν αιτήματα ολοκλήρωσης, θα είναι ταχύτερη και δεν θα χρειάζεται οι επενδυτές να περιμένουν, … μέχρι εξαντλήσεως, τους ελεγκτές υπαλλήλους της αιρετής περιφέρειας, αλλά ούτε και την έκθεση ελέγχου τους, προκειμένου να προχωρήσει η επιδοτούμενη (από την κεντρική, εδώ, πράγματι μηχανή) χρηματοδότηση τους… Πόσους μήνες περιμένουν κατά μέσο όρο;!

Είναι κωμικοτραγικό, η νέα Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με την πράγματι επαχθή κληρονομιά της γραφειοκρατίας της προηγούμενης διορισμένης και με μόνη την πρόσθεση λίγων ουσιαστικά παλαιοκομματικών αντιπεριφερειαρχών, αμφισβητούμενης τις περισσότερες φορές τεχνοκρατικής κατάρτισης, ΝΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ, ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ, ότι ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ … ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ, ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

Κατανοούμε και τις δυσκολίες, που κληρονομήθηκαν, και τις δυσκολίες της νέας αρχής και την «τυραννική» πολιτική «πρεμούρα» επίδειξης – παρουσίασης έργου, ακόμα και όταν δεν υπάρχει… Αλλά, μέχρι ενός σημείου!

 

«ΛΑΧΑΝΙ» VS «ΒΑΘΥΠΡΑΣΙΝΟΥ»;

Και το πιο «δυσεξήγητο», από όλα: ΔΗΛΑΔΗ, «ΤΙ ΕΓΙΝΕ» ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΪ, ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ;

«ΛΑΧΑΝΙ» στελέχη του «λευκού» συνδυασμού Τατούλη, αφού έχουν σαφή και αδιαμφισβήτητη (ή μήπως όχι ακόμα;) κεντροαριστερή (πασοκική) ιδεολογική αφετηρία και κατεύθυνση, ΤΑ … ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ «ΒΑΘΥΠΡΑΣΙΝΟ» Υπερπεριφερειάρχη (διορισμένο από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ);

Ο Π. Αλευράς, δηλαδή, κατηγόρησε την πριν από λίγους μήνες «κατάδικη» του και, σήμερα, «κατά πλειοψηφία» …δική του Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν λειτουργεί, ότι έχει «ξεχαρβαλώσει» την κρατική μηχανή, ότι μεταξύ των στελεχών της υπάρχει ανικανότητα συνεννόησης και συνεργασίας;!

 

Και συμφωνεί και η Ντίνα Νικολάκου;! Ακόμα και οι Δέδες - Χειβιδόπουλος;!

 

ΤΟ «ΒΑΘΥΠΡΑΣΙΝΟ» … ΤΡΟΜΑΖΕΙ;

 

Μήπως τα «λαχανί» στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» … «τρομάζουν» μπροστά στην πιθανότητα να αποκτήσει «βαθυπράσινο χρώμα» η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες, σε δύο περίπου χρόνια, περιφερειακές εκλογές;

Γιατί η «πράσινη στήριξη» Τατούλη φαντάζει ακατόρθωτη για μια ακόμα φορά!

Γιατί ο Υπερπεριφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος «δεν κρύβει» τις θεμιτές πολιτικές του φιλοδοξίες!

Δεν ξέρουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που φαίνεται:

-         Ο Τ. Αποστολόπουλος έχει αποδεδειγμένα «υψηλές» διασυνδέσεις και γνωριμίες στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, του οποίου «χαίρει εμπιστοσύνης», άμα τουλάχιστον συμπεράνει κανείς από τις (κομματικές) θέσεις που του εμπιστεύεται

-       Διαθέτει όλο και περισσότερη εμπειρία

-        «Δεν κάθεται στα αυγά του» - στο γραφείο του, ούτε… μια μέρα, αλλά περιέρχεται ολόκληρη την Πελοπόννησο, έχοντας βασικά έδρα την Τρίπολη, αναπτύσσοντας, μέσω της αρμοδιότητας του, αναπόφευκτα «στενές σχέσεις» και γνωριμίες με αιρετούς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου, αλλά και με κοινωνικο-οικονομικούς νομαρχιακούς-διανομαρχιακούς εταίρους, όπως, μέσω της δημοσιότητας, και με την πελοποννησιακή κοινή γνώμη.

-        Είναι φανερό ότι στοχεύει σε μια «ανώτερη πολιτική θέση», μέσω της κομματικής του ιδιότητας (Βουλευτή ή Περιφερειάρχη)

-       Πιο συγκεκριμένα, «κατά τα υποφαινόμενα», ο Τ. Αποστολόπουλος, χωρίς να το έχει πιθανότατα ακόμα  ξεκαθαρίσει απόλυτα και ο ίδιος, διαφαίνεται ότι «προτιμά» μακροπρόθεσμα την υποψηφιότητα Περιφερειάρχη. Προκρίνει, όμως, βραχυπρόθεσμα μια βουλευτική υποψηφιότητα, στις σύντομα επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που θα του αποφέρει «κομματικό έργο» στην μετά τις εκλογές πολιτική … ανεργία (πιθανότατα το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές), αλλά και μεγαλύτερη ακόμα περιφερειακή αναγνωρισιμότητα και κομματική αναγνώριση.

 

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…

Ξεκινήσαμε από ένα πραγματικό γεγονός που διαδραματίστηκε, όπως το περιγράψαμε ουσιαστικά και παρασκηνιακά, στο Διοικητήριο Καλαμάτας, γιατί … ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΕΙΔΗΣΗ – ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣΗ είδηση τις περισσότερες φορές είναι εκείνο που «λάμπει», πίσω από τα φαινόμενα γεγονότα!

Προσοχή! Το παραπάνω κείμενο αφορά, κυρίως, πληροφορίες μας και εκτιμήσεις μας, που παραδίδουμε στην κρίση σας.

Και κάτι ακόμα, για όσους «κομματο-κακομαθημένους», κρίνοντας από τους εαυτούς τους, σπεύδουν ήδη να … ξεθάψουν φαντάσματα αντιπολίτευσης: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Όπως, όμως, έχουμε υποχρέωση και καθήκον, όσο ΔΕΝ θα «τσιγκουνευτούμε» να δημοσιογραφήσουμε τα έργα και τις απόψεις του κ. Τατούλη, άλλο τόσο θα «σπαταλήσουμε» τις προσπάθειες μας, για την υπεράσπιση και όλων των άλλων διαφορετικών απόψεων, ανεξαιρέτως!

www.pelopsnews.gr

 

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

 Τρίτη, Ιανουάριος 31, 2012 

Σύσκεψη με στόχο την προώθηση σημαντικών έργων στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/1/12) στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.
Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δύο Μεσσηνιακούς Δήμους συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα και με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συντόνισαν τις προσπάθειές τους για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που είχαν τεθεί κατά την επίσκεψη του κ. Αποστολόπουλου στους δύο Δήμους την περασμένη Παρασκευή.
Ο
 Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση των εντοπισμένων ζητημάτων και ζήτησε από τις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία, επιταχύνοντας έτσι την υλοποίηση των έργων.
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συζητήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, ώστε το έργο να ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. Αποφασίστηκε να ξεπεραστεί η διαδικασία έγκρισης προμελέτης και να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση απευθείας η μελέτη μετά από γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επίσης, αποφασίστηκε να μπει σε προτεραιότητα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Γαργαλιάνων. Θα σταλεί για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα θα προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης της γεωλογικής μελέτης και των άλλων αδειοδοτήσεων.
Παράλληλα προωθείται το έργο του καθορισμού της χερσαίας ζώνης λιμένος στη Μαραθούπολη, καθώς και η απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης των έργων οδοποιίας στην περιοχή της Αυλώνας.
Για το
 Δήμο Οιχαλίας κλείνουν άμεσα οι δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις των γεωτρήσεων μετά την υπογραφή εκτελεστικών συμβάσεων μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και των μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Παλεύουμε καθημερινά για να ολοκληρώσουμε έργα που είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες, κλείνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος και δημιουργούμε νέες βάσεις ανάπτυξης στους Δήμους. Με διάθεση συνεργασίας και προσφοράς είμαστε κοντά στην αυτοδιοίκηση και πιστεύουμε ότι όλοι υπηρετούμε τον ίδιο στόχο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ανθρώπινων κοινωνιών και η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών κάθε περιοχής. Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη στην πράξη, μόνο έτσι γινόμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

radio936.blogspot.com

 

 

Σύσκεψη για την επιμόρφωση των δημοσίων υπάλληλων

Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012

Η πεποίθηση ότι η έμφαση στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων θα παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες καταγράφηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) κ.Νικόλαος Γεωργαράκης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κ. Νικόλαος Μπελιάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν ο εντοπισμός των επιμορφωτικών αναγκών στο χώρο ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο σχεδιασμός δράσεων κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού και η διαδικασία συγκρότησης εκπαιδευτικών υποδομών σε τοπικό επίπεδο με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η ανάγκη για δημοσιοϋπαλληλική κατάρτιση συναρτάται με τις συντελούμενες κοινωνικές μεταβολές και το αίτημα για ποιοτικές κρατικές υπηρεσίες. Η επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορεί πλέον να νοείται ως τυπική διαδικασία, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, αλλά οφείλει να παράγει προστιθέμενη αξία στις σχέσεις υπηρεσιών και πολίτη. Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο κατά το 2011 διοργάνωσε 96 προγράμματα στα οποία επιμορφώθηκαν 2.496 υπάλληλοι και ήδη έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η σε βάθος και επιτόπια ανίχνευση των αναγκών εγγυάται σωστότερο προγραμματισμό, ενώ η συνεργασία με το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. θα βοηθήσει στο εμπλουτισμό των προγραμμάτων και στη μεταφορά τεχνογνωσίας. «Οι δράσεις αυτές πρέπει να μπουν σε καλύτερη βάση ώστε να πιάσουν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων», είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

Οι κ. κ.  Γεωργαράκης και Μπελιάς ανέφεραν ότι σκοπός της επίσκεψης είναι αφενός η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και αφετέρου η χάραξη μιας νέας πορείας στον τομέα της επιμόρφωσης με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός καινούργιου διοικητικού περιβάλλοντος. Τόνισαν ότι οι δράσεις επιμόρφωσης πρέπει να πάψουν να γίνονται αντιληπτές ως ανούσιες συμπληρωματικές διαδικασίες ή ως ανοικονόμητοι δίαυλοι απορρόφησης πόρων. Η προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης και της υπαλληλικής κουλτούρας στις απαιτήσεις των καιρών είναι συνθήκη επιβίωσης για τη χώρα. «Ό,τι δεν προσαρμόζεται, θα αλλάξει βήμα-βήμα και ειρηνικά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Απηχώντας τη βούληση της Πολιτείας, ανέφερε ότι η κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει στρατηγική επένδυση και βασικό μοχλό για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο κ. Γεωργαράκης διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθούν σημαντικότατα κονδύλια, όμως θα ληφθεί πρόνοια για τη σωστή αξιοποίηση τους και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους. Εντός του επόμενους διαστήματος το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. θα ολοκληρώσει την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου επιμορφωτικών προγραμμάτων, στην υλοποίηση και αξιολόγηση των οποίων θα κληθεί να συνεισφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., καθώς, όπως αναφέρθηκε και από τις δύο πλευρές, στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας και αξιόλογο στελεχιακό προσωπικό με διάθεση προσφοράς. Στο πλαίσιο της ανάγκης δημιουργίας και αξιοποίησης των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να εξασφαλιστούν και να διαμορφωθούν ανάλογα χώροι στην Πάτρα και την Τρίπολη που θα μπορούν να φιλοξενήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια.

www.agriniopress.gr

 

31 Ιανουάριος 2012

Ευρεία Σύσκεψη Για Την Επιμόρφωση των Δημοσίων Υπαλλήλων Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

31/1/2012

Η πεποίθηση ότι η έμφαση στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων θα παράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες καταγράφηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) κ. Νικόλαου Γεωργαράκη, του Διευθυντή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κ. Νικόλαου Μπελιά και υπηρεσιακών παραγόντων.
Βασικά θέματα της σύσκεψης ήταν ο εντοπισμός των επιμορφωτικών αναγκών στο χώρο ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο σχεδιασμός δράσεων κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού και η διαδικασία συγκρότησης εκπαιδευτικών υποδομών σε τοπικό επίπεδο με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι η ανάγκη για δημοσιοϋπαλληλική κατάρτιση συναρτάται με τις συντελούμενες κοινωνικές μεταβολές και το αίτημα για ποιοτικές κρατικές υπηρεσίες. Η επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορεί πλέον να νοείται ως τυπική διαδικασία, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, αλλά οφείλει να παράγει προστιθέμενη αξία στις σχέσεις υπηρεσιών και πολίτη. Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο κατά το 2011 διοργάνωσε 96 προγράμματα στα οποία επιμορφώθηκαν 2.496 υπάλληλοι και ήδη έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η σε βάθος και επιτόπια ανίχνευση των αναγκών εγγυάται σωστότερο προγραμματισμό, ενώ η συνεργασία με το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. θα βοηθήσει στο εμπλουτισμό των προγραμμάτων και στη μεταφορά τεχνογνωσίας. «Οι δράσεις αυτές πρέπει να μπουν σε καλύτερη βάση ώστε να πιάσουν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων», είπε ο κ. Αποστολόπουλος.
Οι κ. κΓεωργαράκης και Μπελιάς ανέφεραν ότι σκοπός της επίσκεψης είναι αφενός η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και αφετέρου η χάραξη μιας νέας πορείας στον τομέα της επιμόρφωσης με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός καινούργιου διοικητικού περιβάλλοντος. Τόνισαν ότι οι δράσεις επιμόρφωσης πρέπει να πάψουν να γίνονται αντιληπτές ως ανούσιες συμπληρωματικές διαδικασίες ή ως ανοικονόμητοι δίαυλοι απορρόφησης πόρων. Η προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης και της υπαλληλικής κουλτούρας στις απαιτήσεις των καιρών είναι συνθήκη επιβίωσης για τη χώρα. «Ό,τι δεν προσαρμόζεται, θα αλλάξει βήμα-βήμα και ειρηνικά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Απηχώντας τη βούληση της Πολιτείας, ανέφερε ότι η κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει στρατηγική επένδυση και βασικό μοχλό για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο κ. Γεωργαράκης διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθούν σημαντικότατα κονδύλια, όμως θα ληφθεί πρόνοια για τη σωστή αξιοποίηση τους και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους. Εντός του επόμενους διαστήματος το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. θα ολοκληρώσει την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου επιμορφωτικών προγραμμάτων, στην υλοποίηση και αξιολόγηση των οποίων θα κληθεί να συνεισφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Στη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., καθώς, όπως αναφέρθηκε και από τις δύο πλευρές, στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας και αξιόλογο στελεχιακό προσωπικό με διάθεση προσφοράς. Στο πλαίσιο της ανάγκης δημιουργίας και αξιοποίησης των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να εξασφαλιστούν και να διαμορφωθούν ανάλογα χώροι στην Πάτρα και την Τρίπολη που θα μπορούν να φιλοξενήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια.

www.ant1south.gr

 

 

 

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Αυτή είναι η νέα Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή στο Αρκαδίας

 

Με απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου, συγκροτήθηκε τριμελής Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή στο Ν.Αρκαδίας με έδρα την Τρίπολη και ορίστηκαν μέλη της επιτροπής, οι εξής:
Τακτικά μέλη :
Πρόεδρο : Βαράτσο Αλέξιο του Αντωνίου, Δ/ντή Παθολογ/μίας Γεν. Παναρκαδικού Νοσοκ. Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
Μέλη
1. Κοκοφίτη Αγαμέμνωνα του Χριστοφή , Δ/ντή Ε.Σ.Υ Χειρουργό – Γενικού Παναρκαδικού .Νοσοκομείου Τρίπολης « Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ »
2. Λάγαρη Βασιλική του Αθανασίου ,Επιμελήτρια Α’ Ψυχιατρικής – Ψ.Ν.Τρίπολης

Αναπληρωματικά μέλη:
Αναπληρωτή πρόεδρο : Ρουμανά Βασίλειο του Φωτίου , Δ/ντή Ε.Σ.Υ. Γενικής Ιατρικής Κ.Υ. Μεγαλόπολης

Μέλη :
1 .Κοτταράκου Νικολέττα του Κων/νου ,Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Γενικού Παν. Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
2. Κυριακοπούλου ΄Ηρα του Ρακίπ , Επιμελήτρια Α΄ Ψυχιατρικής- Ψ.Ν.Τρίπολης Γραμματέα της επιτροπής ορίζουμε την Πυτερού Μαρίνα του Παν/τη ,ΔΕ Διοικ.-Γραμματέων Ι.Δ.Α.Χ. υπάλληλο του Τμήματος Γραμ. Υποστ. και Παροχής Πληροφοριών Ν.Αρκαδίας, με αναπληρώτρια τη Γαλανοπούλου Αρετή , ΔΕ Διοικ.Γραμματέων υπάλληλο της Δ/νσης Υδάτων Πελ/σου.
Η επιτροπή θα συνεδριάζει στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ( Μαινάλου και Σέκερη 37 –Τρίπολη ), σε ημέρες και ώρες που θα καθορίζονται από τον πρόεδρό της ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες.
Σε περίπτωση κωλύματος ή δικαιολογημένης απουσίας τακτικού μέλους της επιτροπής θα ειδοποιείται με ευθύνη του από την προηγούμενη ημέρα ,η γραμματέας της επιτροπής .
Η θητεία των μελών της επιτροπής είναι διετής και λήγει στις 31/12/2013.

www.kalimera-arkadia.gr