Δημοσιεύματα στο Ίντερνετ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Διαδικασία συγκρότηση κρατικών λιμενικών ταμείων

Δευτ. 02 Ιανουαρίου 2012

 ΗΑποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προχωρά από σήμερα και εντός του πρώτου 15νθήμερου του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρώσει τη συγκρότηση των Κρατικών Λιμενικών Ταμείων που η θητεία των Διοικήσεών τους έληξε στις 31/12/2011.

Παρακαλούνται οι φορείς που βάσει του νομοθετικού πλαισίου οφείλουν να υποβάλουν πρόταση εκπροσώπησής τους και που έγκαιρα, επανειλημμένως και εγγράφως έχουν ενημερωθεί να ανταποκριθούν άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των Ταμείων θα κάνουμε χρήση του Ν. 2690/1999 που μας δίνει τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε τις διοικήσεις χωρίς τη δική τους εκπροσώπηση.

Επίσης, επειδή το τελευταίο διάστημα σε πολλούς Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται λόγος για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, κάνουμε δημοσίως σαφές ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκφράζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης, είναι υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει συγκροτημένα και μέσα στο προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα έχει σειρά επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία και μέσα στον Ιανουάριο θα συγκαλέσει συσκέψεις με τις αρχές των Δήμων που βρίσκονται στα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να προωθήσει από κοινού τη συγκρότηση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

www.dete.gr

 

ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

2 Ιανουαρίου, 2012

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

ggΤην παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

www.sfedona.gr

 

ΤΡΊΤΗ, 3 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προχωρά από σήμερα και εντός του πρώτου 15νθήμερου του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρώσει τη συγκρότηση των Κρατικών Λιμενικών Ταμείων που η θητεία των Διοικήσεών τους έληξε στις 31/12/2011.
Παρακαλούνται οι φορείς που βάσει του νομοθετικού πλαισίου οφείλουν να υποβάλουν πρόταση εκπροσώπησής τους και που έγκαιρα, επανειλημμένως και εγγράφως έχουν ενημερωθεί να ανταποκριθούν άμεσα, γιατί... 
σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των Ταμείων θα κάνουμε χρήση του Ν. 2690/1999 που μας δίνει τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε τις διοικήσεις χωρίς τη δική τους εκπροσώπηση.

Επίσης, επειδή το τελευταίο διάστημα σε πολλούς Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται λόγος για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, κάνουμε δημοσίως σαφές ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκφράζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης, είναι υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει συγκροτημένα και μέσα στο προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα έχει σειρά επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία και μέσα στον Ιανουάριο θα συγκαλέσει συσκέψεις με τις αρχές των Δήμων που βρίσκονται στα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να προωθήσει από κοινού τη συγκρότηση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

kerkhora.blogspot.com

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με Αστυνομικό Διευθυντή Πελ/σου

03/01/2012

Με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε πρόσφατα η Αστυνομία στη Μεσσηνία, ο γγ Αποκεντρωμένης-Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος κάλεσε εχθές στο γραφείο του στην Τρίπολη, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελ/σου Ταξίαρχο κ. Ηλία Γεωργόπουλο και τον συνεχάρη προσωπικά για τη μεθοδικότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στις δύσκολες αυτές αποστολές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξιχνιάστηκε μία διπλή ανθρωποκτονία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε το γγ για τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες που είχαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο νομό Μεσσηνίας με την εξιχνίαση μιας διπλής ανθρωποκτονίας, καθώς και με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου ανέφερε τα παρακάτω: 
«Μέσα από το πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου κ. Ηλία Γεωργόπουλου θέλω να συγχαρώ όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Πελοποννήσου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν καθημερινά να εκτελέσουν το καθήκον τους. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ για την αποτελεσματικότητά τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Βασ. Γεωργακόπουλο, καθώς και όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Μεσσηνίας για τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας.
Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, εύχομαι σε όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να έχουν υγεία και το 2012 να είναι μία ήσυχη αλλά παράλληλα και δημιουργική χρονιά για όλους μας».

www.lakonikos.gr

 

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο – Στο συρτάρι παραμένουν έτοιμα επενδυτικά σχέδια 3,5 δις!!!

 

Ειδικά αυτή την περίοδο, που η Ελλάδα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο, επενδύσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να κινηθεί η εσωτερική οικονομία, επενδυτικά σχέδια ύψους 3.500.000.000 ευρώ, που αφορούν τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου … αραχνιάζουν σε συρτάρια δημοσίων υπηρεσιών και υπουργείων!
Αυτό αποκάλυψε σήμερα, ο ...γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην Τρίπολη. 
Ο κ. Αποστολόπουλος ότι αυτή η συνάντηση έγινε, προκειμένου να «δούμε ένα προς ένα όλα τα επενδυτικά σχέδια και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, πρέπει να σταθούμε δίπλα στον επχιειρηματία».

 

Η επιχειρηματικότητα νοσεί ... στην Αρκαδία

Τρί, 3 Ιαν 2012

Θέματα που αφορούν τους Επιχειρηματίες της Αρκαδίας συζήτησαν στη μεσημεριανή τους συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Γιάννης Μπουντρούκας και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος. Ο κ. Μπουντρούκας πραγματοποιεί σειρά επαφών μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου και μαζί με τους συνεργάτες του εξέθεσαν αναλυτικά στον κ.Αποστολόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα της περιοχής

στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας ενώ αναφέρθηκε και στις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου που πραγματοποιούνται.Εργασίες που όπως είπε ο κ. Μπουντρούκας θα καθυστερήσουν γύρω στους 4 μήνες. Επίσης ο κ. Μπουντρούκας μίλησε και για τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει από πλευράς τους και όπως χαρακτηριστικά είπε "το χρονικό διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχουν γίνει επτά παρεμβάσεις για αντίστοιχα θέματα.

 Ο κ. Αποστολόπουλος από τη δική του πλευρά αφού συνεχάρη τη νέα διοίκηση και ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα,  τόνισε πως μόνο με τη συνεργασία και με τη βοήθεια των επιμελητηρίων θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν τα επενδυτικά σχέδια ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι στα συρτάρια της Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος πριν 25 μέρες υπήρξε και μία αντίστοιχη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, αφού αυτά τα επενδυτικά μέτρα θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό  τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής όσο και στην απασχόληση των νέων για τη μείωση της ανεργίας. Πάντως ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε πως όσες φορές η Πολιτεία δεν έχει ακούσει τα επιμελητήρια που αποτελούν συμβούλους της τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και για αυτό από δω και πέρα θα πρέπει η συνεργασία να είναι αγαστή και συνεχής ενώ δε θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται στα συρτάρια και δεν έχουν μελετηθεί και υλοποιηθεί.

 

 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση με τον Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 3.30 μ.μ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Παρούσα σύσσωμη η νέα Διοικητική Επιτροπή, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι και οι αναπληρωτές των τμημάτων: Εμπορίου, Μεταποίησης, Τουριστικού και Υπηρεσιών.

 

Ο κ. Μπουντρούκαςκαι τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αποστολόπουλο για το ενδιαφέρον που δείχνει για τον επιχειρηματικό κλάδο, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο και για τα οποία διαρκώς επεμβαίνει με παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία. «Πρέπει να απαλύνουμε την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις», τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Oκ. Αποστολόπουλος,αφού συνεχάρη τη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την εκλογή της, ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα και τόνισε ότι μόνο με συνεργασία θα βρεθούν οι λύσεις και ότι τα Επιμελητήρια είναι οι επίσημοι σύμβουλοι του κράτους σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Αρκετή ώρα απασχόλησε τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επίσημη συζήτηση το θέμα των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν, με «πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στα συρτάρια.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, «να εκκρεμούν, εξ` αιτίας της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Μπουντρούκας, έθεσε στον κ. Αποστολόπουλο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα μέτρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως:

  • Εξομάλυνση και διευθέτηση των γραφειοκρατικών δυσκολιών στις επενδυτικές προτάσεις (ΕΟΤ, Αρχαιολογία, Δασαρχείο κ.λ.π.).
  • Επιστροφή και συμψηφισμός απόδοσης ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο.
  •  Διευθέτηση της ελλειπούς ή παντελούς χρηματοδότησης του επιχειρηματικού κόσμου μέσω των Τραπεζών.
  •  Συντονισμός στη Διευθέτηση και Υλοποίηση των Επιχειρηματικών Επενδύσεων (Αναπτυξιακός, ΕΣΠΑ Κ.Λ.Π.).

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε και για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας το τελευταίο διάστημα, όπως:

  • Ζήτηση μη κατάργησης του Τελωνείου Τρίπολης για λόγους, όπως:

α. Διευκόλυνση στην εξαγωγή των Αρκαδικών Προϊόντων

β. Αύξηση της επισκεψιμότητας και του ομογενειακού τουρισμού

γ. άμεση εξαγωγή των παραγόμενων προιόντων και εισαγωγή των πρώτων υλών που χρειάζεται η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, η οποία υπερτερεί σε οργάνωση έναντι των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου

δ. Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Τελωνείο.

ε. Γεωγραφική διευκόλυνση και κατανομή εμπορευματικών μεταφορών.

  • Παρέμβαση για την μείωση κόστους των ενοικίων στις επαγγελμαιτκές μισθώσεις και παροχή δικαιώματος στον μισθωτή με την κατάθεση της αγωγής να καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο κατά τουλάχιστον 40% (εφόσον δεν είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου),
  • Παρέμβαση για την απαλλαγή του έκτακτου τέλους της ΔΕΗ σε επιχειρήσειςπου αδυνατούν να το καταβάλουν.
  • Παρέμβαση για τα πυρόπληκτα δάνεια με αίτημα την διετή παράτασή τους
  •  

Επιπλέον αναφέρθηκε και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και η προσπάθεια δημιουργίας θερμοκοιτίδας σε συνεργασία με τον «ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ» και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα του παραεμπορίου, όπου κ. Δημήτρης Λουκάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και ιδιαίτερα οι εμπορικές επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις νόμιμες στεγασμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό το πλανόδιο και παράνομο εμπόριο.

Ο κ. Αποστολόπουλος από την πλευρά του ανέφερε τις προγραμματιζόμενες δράσεις εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το παραεμπόριο, στις οποίες ζήτησε και την συνδρομή του Επιμελητηρίου.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε λόγος για την κατάρτιση ατζέντας ζητημάτων επί των οποίων μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία και σύνθεση απόψεων, ενώ ο Γενικός Γραμματέαςζήτησε και έναν κατάλογο των επιχειρήσεων του Ν. Αρκαδίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υλοποίηση των επενδύσεων τους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα  και σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων και διαπιστώθηκε αμοιβαία διάθεση συνεργασίας γύρω από ζητήματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. 

Το Δελτίο τύπου της αποκεντρωμένης διοίκησης για τη συνάντηση

Με στόχο την προώθηση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ξεκίνησε χθες (3/1/2012) σειρά επαφών  με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, αρχίζοντας ουσιαστικά να υλοποιεί αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο τέλος του περασμένου έτους στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος για την προώθηση των επενδύσεων στη χώρα κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας.

Η πρώτησυνάντηση του κ. Τάσου Αποστολόπουλου έγινε χθες στην Τρίπολη με τη νεοεκλεγείσα διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, έκανε τα παράπονά της για τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν την ενίσχυση της νόμιμης επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν η παραμονή του τελωνείου στην Τρίπολη, η πάταξη του παραεμπορίου, η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την αγορά να ανασάνει, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, αρχικά τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. Αμέσως μετά, αναφερόμενος στα αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιφέρειας, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχει μόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια που είναι θεσμοθετημένοι φορείς με αυξημένο ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στα κεντρικά Υπουργεία, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου συγκροτώντας τις νέες διευρυμένες επιτροπές που θα αναλάβουν τον αυστηρό έλεγχο στις λαϊκές αγορές και γενικά στον χώρο του πλανόδιου εμπορίου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, σύντομα θα γίνει στη Τρίπολη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το παραεμπόριο και η προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου που πραγματικά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής:

 «Μαζί με τα Επιμελητήρια, που αποτελούν θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα του κράτους, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδυτικών προγραμμάτων. Η αρχή έγινε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που μας έδειξε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και να δώσουμε στην αγορά τις ανάσες που χρειάζεται. Αν σε αυτή την προσπάθεια δεν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις τότε θα χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται ως χώρα. Μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο το δρόμο της επιτυχίας, μία πορεία που δεν επιτρέπει λάθη. Το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε όλοι μαζί όχι μόνο επειδή μπορούμε αλλά κυρίως επειδή το αξίζουμε».

www.arcadiaportal.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου

      Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠελοποννήσουΜε αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε πρόσφατα η Αστυνομία στη Μεσσηνία, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης-Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος κάλεσε σήμερα (3/1/2012) στο γραφείο του στην Τρίπολη τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο κ. Ηλία Γεωργόπουλο και τον συνεχάρη προσωπικά για τη μεθοδικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στις δύσκολες αυτές αποστολές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξιχνιάστηκε μία διπλή ανθρωποκτονία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες που είχαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο Νομό Μεσσηνίας με την εξιχνίαση μιας διπλής ανθρωποκτονίας, καθώς και με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη προσωπικά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεωργόπουλο για τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει για τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στους πολίτες της Πελοποννήσου, αλλά και για τις μεγάλες επιτυχίες που είχε πρόσφατα η Αστυνομία στο Νομό Μεσσηνίας.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου ανέφερε τα παρακάτω: 
«Μέσα από το πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου κ. Ηλία Γεωργόπουλου θέλω να συγχαρώ όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Πελοποννήσου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν καθημερινά να εκτελέσουν το καθήκον τους. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ για την αποτελεσματικότητά τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Βασ. Γεωργακόπουλο καθώς και όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Μεσσηνίας για τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας.
Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους εύχομαι σε όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να έχουν υγεία και το 2012 να είναι μία ήσυχη αλλά παράλληλα και δημιουργική χρονιά για όλους μας».

www.eleftheriaonline.gr

 

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Η διπλή επιτυχία της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο

 

Με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε πρόσφατα η Αστυνομία στη Μεσσηνία, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης-Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος κάλεσε σήμερα (3/1/2012) στο γραφείο του στην Τρίπολη τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Ηλία Γεωργόπουλο και τον ...
συνεχάρη προσωπικά για τη μεθοδικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στις δύσκολες αυτές αποστολές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξιχνιάστηκε μία διπλή ανθρωποκτονία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες που είχαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο Νομό Μεσσηνίας με την εξιχνίαση μιας διπλής ανθρωποκτονίας, καθώς και με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη προσωπικά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεωργόπουλο για τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει για τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στους πολίτες της Πελοποννήσου, αλλά και για τις μεγάλες επιτυχίες που είχε πρόσφατα η Αστυνομία στο Νομό Μεσσηνίας.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου ανέφερε τα παρακάτω: 
«Μέσα από το πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου κ. Ηλία Γεωργόπουλου θέλω να συγχαρώ όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Πελοποννήσου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν καθημερινά να εκτελέσουν το καθήκον τους. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ για την αποτελεσματικότητά τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Βασ. Γεωργακόπουλο καθώς και όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Μεσσηνίας για τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας.
Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους εύχομαι σε όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να έχουν υγεία και το 2012 να είναι μία ήσυχη αλλά παράλληλα και δημιουργική χρονιά για όλους μας».

www.kalimera-arkadia.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου

      Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠελοποννήσουΜε αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε πρόσφατα η Αστυνομία στη Μεσσηνία, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης-Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος κάλεσε σήμερα (3/1/2012) στο γραφείο του στην Τρίπολη τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο κ. Ηλία Γεωργόπουλο και τον συνεχάρη προσωπικά για τη μεθοδικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στις δύσκολες αυτές αποστολές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξιχνιάστηκε μία διπλή ανθρωποκτονία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες που είχαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο Νομό Μεσσηνίας με την εξιχνίαση μιας διπλής ανθρωποκτονίας, καθώς και με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη προσωπικά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεωργόπουλο για τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει για τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στους πολίτες της Πελοποννήσου, αλλά και για τις μεγάλες επιτυχίες που είχε πρόσφατα η Αστυνομία στο Νομό Μεσσηνίας.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου ανέφερε τα παρακάτω: 
«Μέσα από το πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου κ. Ηλία Γεωργόπουλου θέλω να συγχαρώ όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Πελοποννήσου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν καθημερινά να εκτελέσουν το καθήκον τους. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ για την αποτελεσματικότητά τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Βασ. Γεωργακόπουλο καθώς και όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Μεσσηνίας για τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας.
Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους εύχομαι σε όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να έχουν υγεία και το 2012 να είναι μία ήσυχη αλλά παράλληλα και δημιουργική χρονιά για όλους μας».

www.eleftheriaonline.gr

 

Παρουσιάζει το βιβλίο του ο Αποστολόπουλος

3 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει στην Καλαμάτα την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο Τάσος Αποστολόπουλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και πιθανότατα ο Φώτης Κουβέλης..

Θα είναι μία βραδιά σημαντική για τον ίδιο αλλα και για την Καλαμάτα…!

www.moriasnews.gr

 

3 Ιανουαρίου 2012

Eύσημα πήρε η αστυνομία της Πελοποννήσου

Με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε πρόσφατα η Αστυνομία στη Μεσσηνία, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης-Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος κάλεσε σήμερα (3/1/2012) στο γραφείο του στην Τρίπολη τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο κ. Ηλία Γεωργόπουλο και τον συνεχάρη προσωπικά για τη μεθοδικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στις δύσκολες αυτές αποστολές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξιχνιάστηκε μία διπλή ανθρωποκτονία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες που είχαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στο Νομό Μεσσηνίας με την εξιχνίαση μιας διπλής ανθρωποκτονίας, καθώς και με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη προσωπικά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεωργόπουλο για τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει για τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στους πολίτες της Πελοποννήσου, αλλά και για τις μεγάλες επιτυχίες που είχε πρόσφατα η Αστυνομία στο Νομό Μεσσηνίας.

Στη δήλωση που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου ανέφερε τα παρακάτω: «Μέσα από το πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου κ. Ηλία Γεωργόπουλου θέλω να συγχαρώ όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Πελοποννήσου που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν καθημερινά να εκτελέσουν το καθήκον τους. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ για την αποτελεσματικότητά τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Βασ. Γεωργακόπουλο καθώς και όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Μεσσηνίας για τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας.

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους εύχομαι σε όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να έχουν υγεία και το 2012 να είναι μία ήσυχη αλλά παράλληλα και δημιουργική χρονιά για όλους μας».

www.mazimagazine.gr

 

4 Ιανουαρίου 2012

Στο Επιμελητήριο Αρκαδίας η Συνάντηση Αποστολόπουλου

Με στόχο την προώθηση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση των επενδυτικών Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ξεκίνησε χθες (3/1/2012) σειρά επαφών ουσιαστικά να υλοποιεί αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο τέλος του περασμένου έτους στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος για την προώθηση των επενδύσεων στη χώρα κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Τάσου Αποστολόπουλου έγινε χθες στην Τρίπολη με τη νεοεκλεγείσα διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, έκανε τα παράπονά της για τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν την ενίσχυση της νόμιμης επιχειρηματικότητας.

Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν η αραμονή του τελωνείου στην Τρίπολη, η πάταξη του παραεμπορίου, η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την αγορά να ανασάνει, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, αρχικά τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. Αμέσως μετά, αναφερόμενος στα αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιφέρειας, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την

προσπάθεια θα έχει μόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια που είναι θεσμοθετημένοι φορείς με αυξημένο ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στα κεντρικά Υπουργεία, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου συγκροτώντας τις νέες διευρυμένες επιτροπές που θα αναλάβουν τον αυστηρό έλεγχο στις λαϊκές αγορές και γενικά στον χώρο του πλανόδιου εμπορίου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, σύντομα θα γίνει στη Τρίπολη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το παραεμπόριο και η προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου που πραγματικά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής: «Μαζί με τα Επιμελητήρια, που αποτελούν θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα του κράτους, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδυτικών προγραμμάτων. Η αρχή έγινε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που μας έδειξε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και να δώσουμε στην αγορά τις ανάσες που χρειάζεται. Αν σε αυτή την προσπάθεια δεν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις τότε θα χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται ως χώρα. Μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο το δρόμο της επιτυχίας, μία πορεία που δεν επιτρέπει λάθη. Το στοίχημα αυτό θα τοκερδίσουμε όλοι μαζί όχι μόνο επειδή μπορούμε αλλά κυρίως επειδή το αξίζουμε».

www.mazimagazine.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

altΜε στόχο την προώθηση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ξεκίνησε χθες (3/1/2012) σειρά επαφών  με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, αρχίζοντας ουσιαστικά να υλοποιεί αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο τέλος του περασμένου έτους στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος για την προώθηση των επενδύσεων στη χώρα κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας.
Η πρώτη συνάντηση του κ. Τάσου Αποστολόπουλου έγινε χθες στην Τρίπολη με τη νεοεκλεγείσα διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, έκανε τα παράπονά της για τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν την ενίσχυση της νόμιμης επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν η παραμονή του τελωνείου στην Τρίπολη, η πάταξη του παραεμπορίου, η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την αγορά να ανασάνει, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, αρχικά τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. Αμέσως μετά, αναφερόμενος στα αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιφέρειας, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχει μόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια που είναι θεσμοθετημένοι φορείς με αυξημένο ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες.
Τέλος, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στα κεντρικά Υπουργεία, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου συγκροτώντας τις νέες διευρυμένες επιτροπές που θα αναλάβουν τον αυστηρό έλεγχο στις λαϊκές αγορές και γενικά στον χώρο του πλανόδιου εμπορίου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, σύντομα θα γίνει στη Τρίπολη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το παραεμπόριο και η προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου που πραγματικά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής:
«Μαζί με τα Επιμελητήρια, που αποτελούν θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα του κράτους, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδυτικών προγραμμάτων. Η αρχή έγινε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που μας έδειξε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και να δώσουμε στην αγορά τις ανάσες που χρειάζεται. Αν σε αυτή την προσπάθεια δεν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις τότε θα χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται ως χώρα. Μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο το δρόμο της επιτυχίας, μία πορεία που δεν επιτρέπει λάθη. Το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε όλοι μαζί όχι μόνο επειδή μπορούμε αλλά κυρίως επειδή το αξίζουμε».

www.achaianews.gr

 

Επί τάπητος τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Συνάντηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Αποστολόπουλο

Άρθρο | Τετ, 04/01/2012 - 16:38

Μπουντρούκας - Αποστολόπουλος

Συνάντηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Αποστολόπουλο

Τα προβλήματα των επιχειρηματιών της Αρκαδίας τέθηκαν υπόψιν του Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τ. Αποστολόπουλου από τον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμεληρητρίου Αρκαδίας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μπουντρούκας, έθεσε στον κ. Αποστολόπουλο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα μέτρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως:

  • Εξομάλυνση και διευθέτηση των γραφειοκρατικών δυσκολιών στις επενδυτικές προτάσεις (ΕΟΤ, Αρχαιολογία, Δασαρχείο κ.λ.π.).
  • Επιστροφή και συμψηφισμός απόδοσης ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο.
  •  Διευθέτηση της ελλειπούς ή παντελούς χρηματοδότησης του επιχειρηματικού κόσμου μέσω των Τραπεζών.
  •  Συντονισμός στη Διευθέτηση και Υλοποίηση των Επιχειρηματικών Επενδύσεων (Αναπτυξιακός, ΕΣΠΑ Κ.Λ.Π.).

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε και για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας το τελευταίο διάστημα, όπως:

  • Ζήτηση μη κατάργησης του Τελωνείου Τρίπολης για λόγους, όπως:

α. Διευκόλυνση στην εξαγωγή των Αρκαδικών Προϊόντων

β. Αύξηση της επισκεψιμότητας και του ομογενειακού τουρισμού

γ. άμεση εξαγωγή των παραγόμενων προιόντων και εισαγωγή των πρώτων υλών που χρειάζεται η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, η οποία υπερτερεί σε οργάνωση έναντι των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου

δ. Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Τελωνείο.

ε. Γεωγραφική διευκόλυνση και κατανομή εμπορευματικών μεταφορών.

  • Παρέμβαση για την μείωση κόστους των ενοικίων στις επαγγελμαιτκές μισθώσεις και παροχή δικαιώματος στον μισθωτή με την κατάθεση της αγωγής να καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο κατά τουλάχιστον 40% (εφόσον δεν είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου),
  • Παρέμβαση για την απαλλαγή του έκτακτου τέλους της ΔΕΗ σε επιχειρήσειςπου αδυνατούν να το καταβάλουν.
  • Παρέμβαση για τα πυρόπληκτα δάνεια με αίτημα την διετή παράτασή τους

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα του παραεμπορίου, όπου κ. Δημήτρης Λουκάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και ιδιαίτερα οι εμπορικές επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις νόμιμες στεγασμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό το πλανόδιο και παράνομο εμπόριο.

Αρκετή ώρα απασχόλησε τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επίσημη συζήτηση το θέμα των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν, με «πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στα συρτάρια.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, «να εκκρεμούν, εξ` αιτίας της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

www.moriasnow.gr

 

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα με τον διοικητή της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

 Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον καινούργιο Διοικητή της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) Επιπυραγό κ. Κώστα Κυριακόπουλο είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η εύρυθμη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Αποκεντρωμένου Κράτους και των ειδικών μονάδων της Πυροσβεστικής. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Μ.Α.Κ. σε τοπικό επίπεδο και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπαρχουσών υποδομών, ο κ. Κυριακόπουλος κοινοποίησε στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη ίδρυσης δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, γεγονός που θα αναβαθμίσει το επιχειρησιακό έργο της Ε.Μ.Α.Κ. και κατ' επέκταση του Πυροσβεστικού Σώματος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Αποστολόπουλος ευχήθηκε Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής και τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός 

iliapress.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το διοικητή της 6ης ΕΜΑΚ

      Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το διοικητή της 6ης ΕΜΑΚΕθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον καινούργιο Διοικητή της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) Επιπυραγό κ. Κώστα Κυριακόπουλο είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η εύρυθμη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Αποκεντρωμένου Κράτους και των ειδικών μονάδων της Πυροσβεστικής. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Μ.Α.Κ. σε τοπικό επίπεδο και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπαρχουσών υποδομών, ο κ. Κυριακόπουλος κοινοποίησε στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη ίδρυσης δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, γεγονός που θα αναβαθμίσει το επιχειρησιακό έργο της Ε.Μ.Α.Κ. και κατ’ επέκταση του Πυροσβεστικού Σώματος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Αποστολόπουλος ευχήθηκε Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής και τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο έργο τους.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.eleftheriaonline.gr

 

Καλαμάτα: Συγχαρητήρια προς την Αστυνομία

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

O Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης-Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε πρόσφατα η Αστυνομία στη Μεσσηνία, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στην Τρίπολη με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Ηλία Γεωργόπουλο.

Ο κ. Αποστολόπουλος συνεχάρη προσωπικά τον κ. Γεωργόπουλο για τη μεθοδικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στις δύσκολες αυτές αποστολές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξιχνιάστηκε μία διπλή ανθρωποκτονία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στη Μεσσηνία με την εξιχνίαση της διπλής ανθρωποκτονίας, του Μεσάι και του 3χρονου γιου του, καθώς και με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.

Συντάκτης: Γιώργος Ξιάρχος

www.ert.gr

 

 

Τάσος Αποστολόπουλος:“Οι δυνάμεις εργασίας μετά το μνημόνιο” (αιχμηρα 4-1-2012)

 

APOSTOLOPOYLOS-TASOS

Ιανουαρίου 04, 2012

 Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου “Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα” του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου-Νήσων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα “Οι δυνάμεις εργασίας μετά το μνημόνιο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα  στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Καλαμάτας, με ομιλητές τους Φώφη Γεννηματά,  Α. Λυκουρέντζο, Γραμματέα της Ν.Δ., Δ. Στρατούλη, μέλος Π.Γ. Συνασπισμού, Ν. Τσούκαλη, βουλευτή ΔΗΜ.ΑΡ. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο καθηγητής του ΑΤΕΙ Πάτρας, Μιχάλης Κίτρου.

www.aixmh.gr

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το διοικητή της 6ης ΕΜΑΚ

      Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το διοικητή της 6ης ΕΜΑΚΕθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον καινούργιο Διοικητή της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) Επιπυραγό κ. Κώστα Κυριακόπουλο είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η εύρυθμη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Αποκεντρωμένου Κράτους και των ειδικών μονάδων της Πυροσβεστικής. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Μ.Α.Κ. σε τοπικό επίπεδο και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπαρχουσών υποδομών, ο κ. Κυριακόπουλος κοινοποίησε στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη ίδρυσης δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, γεγονός που θα αναβαθμίσει το επιχειρησιακό έργο της Ε.Μ.Α.Κ. και κατ’ επέκταση του Πυροσβεστικού Σώματος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Αποστολόπουλος ευχήθηκε Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής και τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο έργο τους.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.eleftheriaonline.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με τον νέο διοικητή 6ης ΕΜΑΚ

04/01/2012

Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον νέο διοικητή της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Επιπυραγό κ. Κώστα Κυριακόπουλο, είχε εχθές ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η εύρυθμη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των ειδικών μονάδων της πυροσβεστικής, ενώ παράλληλα ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση της ΕΜΑΚ και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην αναδιοργάνωση των υπαρχουσών υποδομών, ο κ. Κυριακόπουλος ενημέρωσε τον γγ για την ανάγκη ίδρυσης δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, γεγονός, που όπως υποστήριξε, θα αναβαθμίσει το επιχειρησιακό έργο της ΕΜΑΚ και κατ’ επέκταση του Πυροσβεστικού Σώματος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
 
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Αποστολόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη στο δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής και τόνισε, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο έργο τους.

www.lakonikos.gr

 

Τρίπολη: Συνάντηση Μπουντρούκα-Αποστολόπουλου

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

Συζήτηση για θέματα που έχουν σχέση με την απορρόφηση κονδυλίων, μέσω των Επιμελητηρίων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη,  μεταξύ της νέας διοίκησης και του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Σκοπός αυτής της επαφής, η διάθεση των χρημάτων που…λιμνάζουν και που αγγίζουν το ποσό των 3 δις. Ευρώ. Στόχος των δύο πλευρών, η συνεργασία και η έναρξη της διαδικασίας για αξιοποίηση αυτών των ποσών, μέσω υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων. Τα σχέδια αυτά αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ορυκτό πλούτο, βιομηχανία και ιχθυοκαλλιέργειες.

Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το Επιμελητήριο Αρκαδίας

4/1/2012

Με στόχο την προώθηση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση των επενδυτικών Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ξεκίνησε χθες (3/1/2012) σειρά επαφών ουσιαστικά να υλοποιεί αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο τέλος του περασμένου έτους στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος για την προώθηση των επενδύσεων στη χώρα κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Τάσου Αποστολόπουλου έγινε χθες στην Τρίπολη με τη νεοεκλεγείσα διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, έκανε τα παράπονά της για τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν την ενίσχυση της νόμιμης επιχειρηματικότητας.

Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν η αναμονή του τελωνείου στην Τρίπολη, η πάταξη του παραεμπορίου, η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την αγορά να ανασάνει, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, αρχικά τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. Αμέσως μετά, αναφερόμενος στα αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιφέρειας, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την

προσπάθεια θα έχει μόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια που είναι θεσμοθετημένοι φορείς με αυξημένο ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στα κεντρικά Υπουργεία, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου συγκροτώντας τις νέες διευρυμένες επιτροπές που θα αναλάβουν τον αυστηρό έλεγχο στις λαϊκές αγορές και γενικά στον χώρο του πλανόδιου εμπορίου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, σύντομα θα γίνει στη Τρίπολη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το παραεμπόριο και η προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου που πραγματικά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής: «Μαζί με τα Επιμελητήρια, που αποτελούν θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα του κράτους, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδυτικών προγραμμάτων. Η αρχή έγινε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που μας έδειξε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και να δώσουμε στην αγορά τις ανάσες που χρειάζεται. Αν σε αυτή την προσπάθεια δεν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις τότε θα χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται ως χώρα. Μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο το δρόμο της επιτυχίας, μία πορεία που δεν επιτρέπει λάθη. Το στοίχημα αυτό θα το

κερδίσουμε όλοι μαζί όχι μόνο επειδή μπορούμε αλλά κυρίως επειδή το αξίζουμε».

www.diogenis-press.gr

 

Επανιδρύεται το Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας

4/1/2012

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Τάσου Αποστολόπουλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με θέμα τη συγκρότηση των Λιμενικών Ταμείων.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Δυτικής Αχαϊας, Ακτίου-Βόνιτσας, δημοτικοί σύμβουλοι και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
Οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα που θα προκύψουν το μεσοδιάστημα ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Ο Γ.Γ. Τάσος Αποστολόπουλος, μίλησε για συνολική νομοθετική ρύθμιση που θα μεταβιβάζει όλες τις αρμοδιότητες και όλα τα Λιμενικά Ταμεία της Χώρας στους Δήμους και κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν το συντομότερο δυνατόν εμπεριστατωμένες προτάσεις που θα τις μεταφέρει στη συνέχεια στο Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Για το θέμα που αφορά άμεσα τη Ναυπακτία, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, χθες Πέμπτη στην Αθήνα.

emprosnews.gr

 

Έργα σε Αρκαδία και Λακωνία δρομολογεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

5 Ιανουαρίου 2012

Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών.

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

«Παράκαμψη Αεροδρομίου, Εργασίες Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού από ΧΘ 0+500 έως ΧΘ 0+800» στο Δήμο Κέρκυρας.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, φρεζαρίσματος, διαγράμμισης, επισκευής φρεατίων, φωτοσήμανσης κ.ά.

«Συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας πρόσβασης στο Λιμένα Σάμης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

Οι εργασίες αφορούν σε ασφαλιστική συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση και διαγράμμιση οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.

 

Στο Γύθειο

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:

«Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.

Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.

www.peloponnisiaki.gr

 

Εγκρίσεις και ανανεώσεις περιβαλλοντικών όρων για έργα

      Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:
«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών.
 
«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
«Παράκαμψη Αεροδρομίου, Εργασίες Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού από ΧΘ 0+500 έως ΧΘ 0+800» στο Δήμο Κέρκυρας.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, φρεζαρίσματος, διαγράμμισης, επισκευής φρεατίων, φωτοσήμανσης κ.ά.
«Συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας πρόσβασης στο Λιμένα Σάμης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.
Οι εργασίες αφορούν σε ασφαλιστική συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση και διαγράμμιση οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.
Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:
«Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.
Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.eleftheriaonline.gr

 

Συγκρότηση Λιμενικών Επιτροπών σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Κεφαλληνία και Μεσσηνία

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας,  Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.

Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.
4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.
7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων
8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.
9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.

Λιμενική Επιτροπή Αρκαδίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αρκαδίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αρκαδίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Αθανάσιο Κουτίβα, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Κριμήτσο.
4. Τον κ. Παναγιώτη Μαντά, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Γκαύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5. Τον κ. Ιωάννη Μπουντρούκα αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Σύριο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
6. Τον κ. Ιωάννη Μάνο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Παπούλια, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
7. Τον κ. Θεολόγο Θεολογίτη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.
8. Τον κ. Δημήτριο Κουνιά αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Ξερακιά.
9. Τον κ. Γεώργιο Βρετάκη, Φαρμακοποιό, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουνιά. 

Λιμενική Επιτροπή Κεφαλληνίας

1. Τον εκάστοτε Λιμενάρχη Κεφαλληνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κεφαλληνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Ευάγγελο Παπαναστασάτο, Συνταξιούχο Πλοίαρχο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Δίπλα, Μηχανολόγο Μηχανικό.
4. Τον κ. Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς, αναπληρούμενο από την κα. Ελπίδα Κατσαΐτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.
5. Τον κ. Διονύσιο Λυκούδη αναπληρούμενο από τον κ. Άγγελο Γαλάτη, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
6. Τον κ. Γεράσιμο Σπυράτο αναπληρούμενο από την κα. Διαμαντίνα Τσάση, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
7.Τον κ. Θεοτόκη Καβαλιεράτο, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ένωσης) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών, αναπληρούμενο από τον κ. Σπύρο Καβαλιεράτο, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.
8. Τον κ. Χαράλαμπο Ρωμανό, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Τζαμαρία, Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό.
9. Τον κ. Σταύρο Δελαπόρτα, Τουριστικό Επιχειρηματία-Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Όθωνα Φιλιππάτο, Πολιτικό Μηχανικό.

Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Μεσσηνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Ηλία Παγάνη, Τοπογράφο, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνη Καρακούση.
4. Τον κ. Ιωάννη Μανδηλάρη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, αναπληρούμενο από τον κ. Στυλιανό Στασινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5. Τον κ. Σταύρο Παπαχρήστου αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Κουρή, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
6. Τον κ. Αντώνη Καλογερόπουλο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Βρυώνη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
7.Τον κ. Θεόδωρο Σερεμετάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Ζερβάκη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.
8. Τον κ. Σταύρο Στραβόλαιμο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Νιάρχο.
9. Τον κ. Νικόλαο Σουρίλα, Δικηγόρο, αναπληρούμενο από την κα. Ελένη Αναστασοπούλου, Πτυχιούχο Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών. 

Οι πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. 

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.eleftheriaonline.gr

 

Στο Επιμελητήριο Αρκαδίας ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

 5 Ιανουαρίου 2012

Με στόχο την προώθηση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ξεκίνησε χθες (3/1/2012) σειρά επαφών με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Αποστολόπουλου έγινε χθες στην Τρίπολη με τη νεοεκλεγείσα διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το γενικό γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, έκανε τα παράπονά της για τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν την ενίσχυση της νόμιμης επιχειρηματικότητας.

Αρκετή ώρα απασχόλησε τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επίσημη συζήτηση το θέμα των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν, με «πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στα συρτάρια.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, «να εκκρεμούν, εξ` αιτίας της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Μπουντρούκας, έθεσε στον κ. Αποστολόπουλο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα μέτρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως:

  • Εξομάλυνση και διευθέτηση των γραφειοκρατικών δυσκολιών στις επενδυτικές προτάσεις (ΕΟΤ, Αρχαιολογία, Δασαρχείο κ.λ.π.).
  • Επιστροφή και συμψηφισμός απόδοσης ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Διευθέτηση της ελλειπούς ή παντελούς χρηματοδότησης του επιχειρηματικού κόσμου μέσω των Τραπεζών.
  • Συντονισμός στη Διευθέτηση και Υλοποίηση των Επιχειρηματικών Επενδύσεων (Αναπτυξιακός, ΕΣΠΑ Κ.Λ.Π.).

Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν η παραμονή του τελωνείου στην Τρίπολη, η πάταξη του παραεμπορίου, η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την αγορά να ανασάνει, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο κ. Αποστολόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, αρχικά τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. Αμέσως μετά, αναφερόμενος στα αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιφέρειας, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχει μόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια που είναι θεσμοθετημένοι φορείς με αυξημένο ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και η προσπάθεια δημιουργίας θερμοκοιτίδας σε συνεργασία με τον «ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ» και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα του παραεμπορίου, όπου Δημήτρης Λουκάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και ιδιαίτερα οι εμπορικές επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις νόμιμες στεγασμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό το πλανόδιο και παράνομο εμπόριο.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στα κεντρικά Υπουργεία, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου συγκροτώντας τις νέες διευρυμένες επιτροπές που θα αναλάβουν τον αυστηρό έλεγχο στις λαϊκές αγορές και γενικά στον χώρο του πλανόδιου εμπορίου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, σύντομα θα γίνει στη Τρίπολη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το παραεμπόριο και η προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου που πραγματικά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής:

«Μαζί με τα Επιμελητήρια, που αποτελούν θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα του κράτους, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδυτικών προγραμμάτων. Η αρχή έγινε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που μας έδειξε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και να δώσουμε στην αγορά τις ανάσες που χρειάζεται. Αν σε αυτή την προσπάθεια δεν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις τότε θα χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται ως χώρα. Μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο το δρόμο της επιτυχίας, μία πορεία που δεν επιτρέπει λάθη. Το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε όλοι μαζί όχι μόνο επειδή μπορούμε αλλά κυρίως επειδή το αξίζουμε».

www.peloponnisiaki.gr

 

Παράταση Στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων Για Το Αποχετευτικό Του Γυθείου            Εκτύπωση           E-mail

gytheio.jpgΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:

 «Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.

Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ( 05.01.12 )

ant1south.gr

 

Επίσκεψη του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Μεσολόγγι

5 Ιανουαρίου 2012

Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας.

Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου.

Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή  και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.

Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το σχέδιο Κατσούλη για την ιχθυόσκαλα Μεσολογγίου παρουσιάστηκε στον Αποστολόπουλο

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας.

Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

www.agrinioculture.gr

 

Νέα συνάντηση για την ιχθυόσκαλα Μεσολογγίου

 Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012

Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη. Είναι η δεύτερη συνάντηση για το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας

Τον κ. Κατσούλη, συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας
Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή  και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.
Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.
Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

agriniopress.gr

 

Τρίπολη: Συνάντηση του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με το Επιμελητήριο Αρκαδίας

05 Jan 2012 

epimelitirio-arkadiasΣυνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας είχε ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, στην Τρίπολη,με αντικείμενο τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Αρκαδίας και στόχο την προώθηση των επενδυτικών σχεδίων. 
Ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού συνεγχάρη τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, σημείωσε ότι βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, και ο τόπος μας έχει ανάγκη από επενδύσεις οι οποίες, για να απεμπλακούν από τα συρτάρια της γραφειοκρατίας, χρειάζεται συνεργασία με τα Επιμελητήρια. 
ΑΠΕ -ΜΠΕ

www.argoliki.gr

 

Τρίπολη: Συνάντηση Αποστολόπουλου με διοικητή 6ης ΕΜΑΚ

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο διοικητή της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, επιπυραγό, Κώστα Κυριακόπουλο, είχε χθες ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα της Υπηρεσίας και κατέγραψε όλα τα αιτήματα της ΕΜΑΚ.

Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

 

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα με τον Διοικητή της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος

Εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον καινούργιο Διοικητή της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) Επιπυραγό κ. Κώστα
Κυριακόπουλο είχε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η εύρυθμη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Αποκεντρωμένου Κράτους και των ειδικών μονάδων της Πυροσβεστικής. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Μ.Α.Κ. σε τοπικό επίπεδο και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπαρχουσών υποδομών, ο κ. Κυριακόπουλος κοινοποίησε στον Γενικό Γραμματέα την ανάγκη ίδρυσης δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, γεγονός που θα αναβαθμίσει το επιχειρησιακό έργο της Ε.Μ.Α.Κ. και κατ’ επέκταση του Πυροσβεστικού Σώματος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Αποστολόπουλος ευχήθηκε Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής και τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο έργο τους.

www.ioniannews.gr

 

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας. Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.
Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.
Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

axeloostv.blogspot.com

Τα είπανε για την Ιχθυόσκαλα

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012 Aeras News

dim-mes_ixthioskalaΟ Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας.

Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

www.aerasfm.gr

 

Τρίπολη: Εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων απ' τον Αποστολόπουλο

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ενέκρινε περιβαλλοντικούς όρους για τα εξής έργα που αφορούν την Αρκαδία.

*  «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών.

*  «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

 * «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

*  «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

 

ΠΈΜΠΤΗ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο

Συνάντηση με τον Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 3.30 μ.μ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Παρούσα σύσσωμη η νέα Διοικητική Επιτροπή, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι και οι αναπληρωτές των τμημάτων: Εμπορίου, Μεταποίησης, Τουριστικού και Υπηρεσιών.

 

Ο κ. Μπουντρούκας και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αποστολόπουλο για το ενδιαφέρον που δείχνει για τον επιχειρηματικό κλάδο, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο και για τα οποία διαρκώς επεμβαίνει με παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία. «Πρέπει να απαλύνουμε την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις», τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

O κ. Αποστολόπουλος, αφού συνεχάρη τη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την εκλογή της, ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα και τόνισε ότι μόνο με συνεργασία θα βρεθούν οι λύσεις και ότι τα Επιμελητήρια είναι οι επίσημοι σύμβουλοι του κράτους σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Αρκετή ώρα απασχόλησε τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επίσημη συζήτηση το θέμα των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν, με «πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στα συρτάρια.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, «να εκκρεμούν, εξ` αιτίας της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Ο κ. Μπουντρούκας, έθεσε στον κ. Αποστολόπουλο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα μέτρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως:

        Εξομάλυνση και διευθέτηση των γραφειοκρατικών δυσκολιών στις επενδυτικές προτάσεις (ΕΟΤ, Αρχαιολογία, Δασαρχείο κ.λ.π.).

        Επιστροφή και συμψηφισμός απόδοσης ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο.

         Διευθέτηση της ελλειπούς ή παντελούς χρηματοδότησης του επιχειρηματικού κόσμου μέσω των Τραπεζών.

         Συντονισμός στη Διευθέτηση και Υλοποίηση των Επιχειρηματικών Επενδύσεων (Αναπτυξιακός, ΕΣΠΑ Κ.Λ.Π.).

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε και για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας το τελευταίο διάστημα, όπως:

  • Ζήτηση μη κατάργησης του Τελωνείου Τρίπολης για λόγους, όπως:

α. Διευκόλυνση στην εξαγωγή των Αρκαδικών Προϊόντων

β. Αύξηση της επισκεψιμότητας και του ομογενειακού τουρισμού

γ. άμεση εξαγωγή των παραγόμενων προιόντων και εισαγωγή των πρώτων υλών που χρειάζεται η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, η οποία υπερτερεί σε οργάνωση έναντι των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου

δ. Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Τελωνείο.

ε. Γεωγραφική διευκόλυνση και κατανομή εμπορευματικών μεταφορών.

  • Παρέμβαση για την μείωση κόστους των ενοικίων στις επαγγελμαιτκές μισθώσεις και παροχή δικαιώματος στον μισθωτή με την κατάθεση της αγωγής να καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο κατά τουλάχιστον 40% (εφόσον δεν είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου),
  • Παρέμβαση για την απαλλαγή του έκτακτου τέλους της ΔΕΗ σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να το καταβάλουν.
  • Παρέμβαση για τα πυρόπληκτα δάνεια με αίτημα την διετή παράτασή τους

Επιπλέον αναφέρθηκε και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και η προσπάθεια δημιουργίας θερμοκοιτίδας σε συνεργασία με τον «ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ» και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα του παραεμπορίου, όπου κ. Δημήτρης Λουκάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και ιδιαίτερα οι εμπορικές επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις νόμιμες στεγασμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό το πλανόδιο και παράνομο εμπόριο.

Ο κ. Αποστολόπουλος από την πλευρά του ανέφερε τις προγραμματιζόμενες δράσεις εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το παραεμπόριο, στις οποίες ζήτησε και την συνδρομή του Επιμελητηρίου.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε λόγος για την κατάρτιση ατζέντας ζητημάτων επί των οποίων μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία και σύνθεση απόψεων, ενώ ο Γενικός Γραμματέαςζήτησε και έναν κατάλογο των επιχειρήσεων του Ν. Αρκαδίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υλοποίηση των επενδύσεων τους.

 

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα  και σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων και διαπιστώθηκε αμοιβαία διάθεση συνεργασίας γύρω από ζητήματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

arkadiapress.blogspot.com

 

05.01.12

Εγκρίθηκαν από τον Τ. Αποστολόπουλο οι περιβαλλοντικοί όροι για έργα

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα: «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών.

 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

 «Παράκαμψη Αεροδρομίου, Εργασίες Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού από ΧΘ 0+500 έως ΧΘ 0+800» στο Δήμο Κέρκυρας.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, φρεζαρίσματος, διαγράμμισης, επισκευής φρεατίων, φωτοσήμανσης κ.ά.

 «Συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας πρόσβασης στο Λιμένα Σάμης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.

Οι εργασίες αφορούν σε ασφαλιστική συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση και διαγράμμιση οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:

 «Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.

Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.

newsplus.gr

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η νέα Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.

Αναλυτικά, η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής:

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.

4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.

7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων

8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.

9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.

www.agrinioculture.gr

 

Συγκρότηση λιμενικών επιτροπών σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Κεφαλονιά και Μεσσηνία

 5 Ιανουαρίου 2012

Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας,  Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα. Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.

4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.

7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων

8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.

9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.

Λιμενική Επιτροπή Αρκαδίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αρκαδίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αρκαδίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Αθανάσιο Κουτίβα, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Κριμήτσο.

4. Τον κ. Παναγιώτη Μαντά, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Γκαύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Ιωάννη Μπουντρούκα αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Σύριο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

6. Τον κ. Ιωάννη Μάνο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Παπούλια, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

7. Τον κ. Θεολόγο Θεολογίτη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Δημήτριο Κουνιά αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Ξερακιά.

9. Τον κ. Γεώργιο Βρετάκη, Φαρμακοποιό, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουνιά.

Λιμενική Επιτροπή Κεφαλληνίας

1. Τον εκάστοτε Λιμενάρχη Κεφαλληνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κεφαλληνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ευάγγελο Παπαναστασάτο, Συνταξιούχο Πλοίαρχο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Δίπλα, Μηχανολόγο Μηχανικό.

4. Τον κ. Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς, αναπληρούμενο από την κα. Ελπίδα Κατσαΐτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.

5. Τον κ. Διονύσιο Λυκούδη αναπληρούμενο από τον κ. Άγγελο Γαλάτη, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

6. Τον κ. Γεράσιμο Σπυράτο αναπληρούμενο από την κα. Διαμαντίνα Τσάση, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

7.Τον κ. Θεοτόκη Καβαλιεράτο, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ένωσης) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών, αναπληρούμενο από τον κ. Σπύρο Καβαλιεράτο, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Χαράλαμπο Ρωμανό, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Τζαμαρία, Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό.

9. Τον κ. Σταύρο Δελαπόρτα, Τουριστικό Επιχειρηματία-Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Όθωνα Φιλιππάτο, Πολιτικό Μηχανικό.

Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Μεσσηνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ηλία Παγάνη, Τοπογράφο, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνη Καρακούση.

4. Τον κ. Ιωάννη Μανδηλάρη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, αναπληρούμενο από τον κ. Στυλιανό Στασινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Σταύρο Παπαχρήστου αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Κουρή, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

6. Τον κ. Αντώνη Καλογερόπουλο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Βρυώνη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

7.Τον κ. Θεόδωρο Σερεμετάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Ζερβάκη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Σταύρο Στραβόλαιμο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Νιάρχο.

9. Τον κ. Νικόλαο Σουρίλα, Δικηγόρο, αναπληρούμενο από την κα. Ελένη Αναστασοπούλου, Πτυχιούχο Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014

www.peloponnisiaki.gr

 

Ο ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

5 Ιανουαρίου, 2012

ceb1cf81cebaΜε στόχο την προώθηση των διαδικασιών και την άμεση υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ξεκίνησε χθες (3/1/2012) σειρά επαφών με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, αρχίζοντας ουσιαστικά να υλοποιεί αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο τέλος του περασμένου έτους στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος για την προώθηση των επενδύσεων στη χώρα κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Τάσου Αποστολόπουλου έγινε χθες στην Τρίπολη με τη νεοεκλεγείσα διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής, έκανε τα παράπονά της για τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά και θα επιτρέψουν την ενίσχυση της νόμιμης επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν η παραμονή του τελωνείου στην Τρίπολη, η πάταξη του παραεμπορίου, η υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την αγορά να ανασάνει, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των υπαρχόντων επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, αρχικά τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. Αμέσως μετά, αναφερόμενος στα αιτήματα της διοίκησης του Επιμελητηρίου, δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της περιφέρειας, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχει μόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια που είναι θεσμοθετημένοι φορείς με αυξημένο ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου στα κεντρικά Υπουργεία, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου συγκροτώντας τις νέες διευρυμένες επιτροπές που θα αναλάβουν τον αυστηρό έλεγχο στις λαϊκές αγορές και γενικά στον χώρο του πλανόδιου εμπορίου. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, σύντομα θα γίνει στη Τρίπολη σύσκεψη με μοναδικό θέμα το παραεμπόριο και η προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου που πραγματικά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τα εξής:

«Μαζί με τα Επιμελητήρια, που αποτελούν θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα του κράτους, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης των επενδυτικών προγραμμάτων. Η αρχή έγινε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που μας έδειξε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη και να δώσουμε στην αγορά τις ανάσες που χρειάζεται. Αν σε αυτή την προσπάθεια δεν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις τότε θα χάσουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται ως χώρα. Μπροστά μας έχουμε μόνο ένα δρόμο το δρόμο της επιτυχίας, μία πορεία που δεν επιτρέπει λάθη. Το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε όλοι μαζί όχι μόνο επειδή μπορούμε αλλά κυρίως επειδή το αξίζουμε».

www.sfedona.gr

 

3+1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

7/1/2012

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ.Επιμένει ο Ηλίας Γιαννόπουλος στο “Θάρρος”, στους δυο πρώτους λόγους που καθιστούν άκυρη την απόφαση για αύξηση των Δημοτικών τελών στον Δήμο μας και προσθέτει και ένα τρίτο -το ποσοστό της αύξησης που υπερβαίνει το 20%-. Μιλήσαμε μαζί πριν δημοσιοποίηση του άρθρου και …διαφωνήσαμε. Βλέπετε έχω υπόψιν μου Δήμο, που έκανε αύξηση 50% και δεν ακυρώθηκε η απόφαση από την περιφέρεια. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να έχει δίκιο ο Ηλίας, γιατί η δική μου πληροφόρηση προέρχεται από …”Καποδιστριακή” πηγή, οπότε με τον “Καλλικράτη” να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Η …πηγή μου πάντως επιμένει, για άλλον λόγο ακυρότητας,  που δεσμεύθηκα  να μην αποκαλύψω.

Ας δούμε και το σχετικό άρθρο του Ηλία.

 

Άκυρη η απόφαση για τα τέλη;

Τις προηγούμενες μέρες μεταφέραμε με ρεπορτάζ στο «Θ» και παρουσιάσαμε πληροφορίεςπου κυκλοφορούν έντονα στην περιοχή, για ενδεχόμενη ακύρωση της κατά πλειοψηφίας απόφασης που έλαβε η συμπολίτευση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το «χαράτσωμα» των πολιτών, με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού) από 40 μέχρι και 145%, έστω και σταδιακά σε δύο χρόνια, ρωτώντας εάν όντως είναι άκυρη!

Μέσα από τα ρεπορτάζ αναπτύχθηκε η «επιχειρηματολογία» των πληροφοριών για την ενδεχόμενη ακυρότητα της απόφασης, αναφέροντας και τι ακριβώς ορίζεται στο Νόμο 3852/2010 – «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα στο Άρθρο 67 – «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» και την παράγραφο 8, για την πρόσκληση, συμμετοχή και το δικαίωμα ψήφου των προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα που αφορούν στις αντίστοιχες κοινότητες!

Επειδή το ανακύψαν θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν το «χαράτσωμα», ρωτήσαμε και το «ψάξαμε».

Σύμφωνα με όσα μας είπαν αρμόδιοι επί του θέματος, οι λόγοι που έχουμε ήδη γράψει, δηλαδή της πρόσκλησης ή μη των προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, είναι ορθοί, καθώς και το δικαίωμα της ψήφου τους στη λήψη των σχετικών αποφάσεων για τα δημοτικά τέλη.
Μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με την απόφαση αναπροσαρμογής του τέλους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας Δήμου. Για τη λήψη της απόφασης ψήφισαν και οι παριστάμενοι πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Η, δε, απόφαση αυτή, στη λήψη της οποίας ψήφισαν, επαναλαμβάνω, και οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, κρίθηκε νόμιμη από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») και την υπ’ αριθ. πρώτ. 74895/30-12-2010 εγκύκλιο (αρ. 60) του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο έλεγχος νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ, μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, ανατίθεται στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτός ασκεί τις αρμοδιότητες του Ελεγκτή Νομιμότητας κατά τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και των Περιφερειών, σύμφωνα με τα άρθρα 225, 226 και 227 του «Καλλικράτη».
Εάν οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης για τα δημοτικά τέλη, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δε θα ενέκρινε, αλλά, αντίθετα, θα την ακύρωνε!
Στη λήψη της απόφασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, αν και ήταν παρόντες πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων (προσκεκλημένοι ή αυτοβούλως), το προεδρείο δεν τους παρείχε το δικαίωμα της ψήφου! Αυτό, άραγε, συνιστά λόγο ακύρωσης της απόφασης;
Πέρα από το ενδεχόμενο μη πρόσκλησης προέδρου ή εκπροσώπου Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, που καθιστά άκυρη την απόφαση!

Επιπλέον, ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος ακύρωσης της απόφασης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι και ο εξής: Με την παρ. 12 του άρθρου 25 του Ν. 1828/89 (ΦΕΚ -2 Α’), ορίζεται: «Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 21 και 22 του Β.Δ. 24-9/ 20-10-58 (ΦΕΚ Α’ 171) και του άρθρου 4 του Ν. 1080/80 (ΦΕΚ Α’  246), ενοποιούνται σε ενιαίο ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος αυτό επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόμενες στους πολίτες δημοτικές ή κοινοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Για τον καθορισμό του συντελεστή του τέλους και τη διαδικασία βεβαίωσης του τέλους αυτού, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 25/75 (ΦΕΚ Α’ 74), όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 429/76 (ΦΕΚ Α’ 235), και του άρθρου 5 του Ν. 1080/80».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 18 του Ν. 1828/89: «Ο προβλεπόμενος από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Ν. 1080/80 συντελεστής του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ορίζεται από 6 μέχρι 25 δραχμές. Ο συντελεστής αυτός μπορεί να αυξάνεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, μέχρι είκοσι τα εκατό (20%) για κάθε οικονομικό έτος». Με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι αυξήσεις των δημοτικών τελών, ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, για το 2012, ξεκινούν από 20% και εκτοξεύονται πάνω από 70%!
Συνεπώς, εκτιμάται, οι αυξήσεις αυτές είναι κατά παράβαση του νόμου, παράνομες και καταχρηστικές!

Θεωρείται πως ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, θα προχωρήσει στον έλεγχο νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (έλεγχο ο οποίος είναι υποχρεωτικός και αυτεπάγγελτος και λαμβάνει χώρα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία σαράντα ημερών από την περιέλευση της απόφασης σ’ αυτόν, εκδιδόμενης υποχρεωτικά ειδικής πράξης, κατά τις διατάξεις του άρθρου 149 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, κυρωτ. Ν.3463/2006, Α’ 114), δίχως να παραβλέψει βάσιμους, υπαρκτούς, νόμιμους και ουσιαστικούς λόγους, όπως και οι προαναφερθέντες, και λαμβάνοντας υπόψη (ζητώντας, αν δεν του αποσταλούν μαζί με την απόφαση) τους συντελεστές που ίσχυαν το 2011 και τους νέους που ψηφίστηκαν για το 2012. Από αυτούς αποδεικνύεται η ποσοστιαία αύξησή τους ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, που καθορίζουν το μη σύννομο χαρακτήρα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών

kopanakinews.wordpress.com

 

Συνάντηση Τ. Αποστολόπουλου με τον Δήμαρχο Μεσολογγίο.

Friday, 06 January 2012

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας. Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος. Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

 

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Διεργασίες για την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε χθες συνάντηση στο γραφείο του στην Πάτρα με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής και ο λογιστής της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου κ. κ. Απόστολος Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Καλτσούλας.

Η συνάντηση αφορούσε το θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου και ήταν η δεύτερη που συγκλήθηκε για το θέμα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε υπόμνημα με την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, η οποία προβλέπει τη μετατροπή του οργανισμού της ιχθυόσκαλας σε Ανώνυμη Εταιρία με το 51% των μετοχών να ανήκει στους εκάστοτε εκμισθωτές των ιβαρίων και επιχειρηματίες του αλιευτικού κλάδου. Επίσης περιλαμβάνει δεσμεύσεις και ρήτρες με στόχο την επίτευξη της διακίνησης και εμπορίας του μεγαλύτερου μέρους των αλιευμάτων μέσω της ιχθυόσκαλας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το σχέδιο του Δήμου έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, θα αυξήσει την ιχθυοπαραγωγή και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι το παρόν καθεστώς, το οποίο τροφοδοτεί την παραοικονομία, έχει απαξιωθεί και δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό. Ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση του Δήμου μαζί με τους συνεργάτες του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας.

messolonghinews.blogspot.com

 

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Νέα διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.

Έτσι “παραδίδει” την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας ο Κώστας Σταράμος, η θητεία του οποίου είναι απόλυτα συνυφασμένη με το γεγονός της λειτουργίας της Μαρίνας στο Μεσολόγγι, για την επίτευξη της οποίας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες.

Μια λειτουργία που έχει ήδη, με επιτυχία σηματοδοτήσει ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

Όσον αφορά την σύνθεση της νέας λιμενικής επιτροπής από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτει ότι η επιλογή της έγινε με “στενά” κομματικά κριτήρια, αφού σε αυτή συμμετέχουν “πρωτοκλασσάτα” στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής: 
Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας
1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του. 
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του. 
3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου. 
4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας. 
5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. 
6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου. 
7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων 
8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο. 
9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.

messolonghinews.blogspot.com

 

Tριφυλία

6/1/2012

ImageΆκυρη η απόφαση για τα τέλη;
Τις προηγούμενες μέρες μεταφέραμε με ρεπορτάζ στο «Θ» και παρουσιάσαμε πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στην περιοχή, για ενδεχόμενη ακύρωση της κατά πλειοψηφίας απόφασης που έλαβε η συμπολίτευση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το «χαράτσωμα» των πολιτών, με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού) από 40 μέχρι και 145%, έστω και σταδιακά σε δύο χρόνια, ρωτώντας εάν όντως είναι άκυρη! 
Μέσα από τα ρεπορτάζ αναπτύχθηκε η «επιχειρηματολογία» των πληροφοριών για την ενδεχόμενη ακυρότητα της απόφασης, αναφέροντας και τι ακριβώς ορίζεται στο Νόμο 3852/2010 - «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα στο Άρθρο 67 - «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» και την παράγραφο 8, για την πρόσκληση, συμμετοχή και το δικαίωμα ψήφου των προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα που αφορούν στις αντίστοιχες κοινότητες! 
Επειδή το ανακύψαν θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν το «χαράτσωμα», ρωτήσαμε και το «ψάξαμε». Σύμφωνα με όσα μας είπαν αρμόδιοι επί του θέματος, οι λόγοι που έχουμε ήδη γράψει, δηλαδή της πρόσκλησης ή μη των προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, είναι ορθοί, καθώς και το δικαίωμα της ψήφου τους στη λήψη των σχετικών αποφάσεων για τα δημοτικά τέλη. 
Μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με την απόφαση αναπροσαρμογής του τέλους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας Δήμου. Για τη λήψη της απόφασης ψήφισαν και οι παριστάμενοι πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Η, δε, απόφαση αυτή, στη λήψη της οποίας ψήφισαν, επαναλαμβάνω, και οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, κρίθηκε νόμιμη από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο. 
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») και την υπ’ αριθ. πρώτ. 74895/30-12-2010 εγκύκλιο (αρ. 60) του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο έλεγχος νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ, μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, ανατίθεται στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτός ασκεί τις αρμοδιότητες του Ελεγκτή Νομιμότητας κατά τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και των Περιφερειών, σύμφωνα με τα άρθρα 225, 226 και 227 του «Καλλικράτη». 
Εάν οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης για τα δημοτικά τέλη, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δε θα ενέκρινε, αλλά, αντίθετα, θα την ακύρωνε! 
Στη λήψη της απόφασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, αν και ήταν παρόντες πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων (προσκεκλημένοι ή αυτοβούλως), το προεδρείο δεν τους παρείχε το δικαίωμα της ψήφου! Αυτό, άραγε, συνιστά λόγο ακύρωσης της απόφασης; 
Πέρα από το ενδεχόμενο μη πρόσκλησης προέδρου ή εκπροσώπου Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, που καθιστά άκυρη την απόφαση! 
Επιπλέον, ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος ακύρωσης της απόφασης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι και ο εξής: Με την παρ. 12 του άρθρου 25 του Ν. 1828/89 (ΦΕΚ -2 Α’), ορίζεται: «Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 21 και 22 του Β.Δ. 24-9/ 20-10-58 (ΦΕΚ Α’ 171) και του άρθρου 4 του Ν. 1080/80 (ΦΕΚ Α’  246), ενοποιούνται σε ενιαίο ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος αυτό επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόμενες στους πολίτες δημοτικές ή κοινοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Για τον καθορισμό του συντελεστή του τέλους και τη διαδικασία βεβαίωσης του τέλους αυτού, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 25/75 (ΦΕΚ Α’ 74), όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 429/76 (ΦΕΚ Α’ 235), και του άρθρου 5 του Ν. 1080/80». 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 18 του Ν. 1828/89: «Ο προβλεπόμενος από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Ν. 1080/80 συντελεστής του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ορίζεται από 6 μέχρι 25 δραχμές. Ο συντελεστής αυτός μπορεί να αυξάνεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, μέχρι είκοσι τα εκατό (20%) για κάθε οικονομικό έτος». Με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι αυξήσεις των δημοτικών τελών, ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, για το 2012, ξεκινούν από 20% και εκτοξεύονται πάνω από 70%! Συνεπώς, εκτιμάται, οι αυξήσεις αυτές είναι κατά παράβαση του νόμου, παράνομες και καταχρηστικές! Θεωρείται πως ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, θα προχωρήσει στον έλεγχο νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (έλεγχο ο οποίος είναι υποχρεωτικός και αυτεπάγγελτος και λαμβάνει χώρα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία σαράντα ημερών από την περιέλευση της απόφασης σ’ αυτόν, εκδιδόμενης υποχρεωτικά ειδικής πράξης, κατά τις διατάξεις του άρθρου 149 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, κυρωτ. Ν.3463/2006, Α’ 114), δίχως να παραβλέψει βάσιμους, υπαρκτούς, νόμιμους και ουσιαστικούς λόγους, όπως και οι προαναφερθέντες, και λαμβάνοντας υπόψη (ζητώντας, αν δεν του αποσταλούν μαζί με την απόφαση) τους συντελεστές που ίσχυαν το 2011 και τους νέους που ψηφίστηκαν για το 2012. Από αυτούς αποδεικνύεται η ποσοστιαία αύξησή τους ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, που καθορίζουν το μη σύννομο χαρακτήρα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Το βιβλίου του Τάσου Αποστολόπουλου

8/1/2012

 

Το 15ο βιβλίο του παρουσιάζει το απόγευμα της Τετάρτης , 11 Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα»κα θα παρουσιαστεί στις 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.     
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΕΠΙΝ) και θα μιλήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής  της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Δημ. Στρατούλης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικ. Τσούκαλης.

Την αρχική τοποθέτηση και το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο καθηγητής του ΑΤΕΙ Πάτρας Μιχάλης Κίτρου.

Στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου, ο καθηγητής κ. Κίτρου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το βιβλίο του Τάσου Αποστολόπουλου, που είναι ένα βιβλίο αναφοράς, για τη δημιουργία και εξέλιξη του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δημοσίων υπαλλήλων τον προηγούμενο και το σημερινό αιώνα, είναι σπάνιο στο είδος του. Υπάρχει πλούσιο ιστορικό υλικό, πλήθος βιβλιογραφικών αναφορών, αλλά και προσωπικών μαρτυριών. Αποτελεί ταυτόχρονα και ένα μέσο για την ανάκτηση της μνήμης του παρελθόντος και της αυτογνωσίας μας. Η ιστορία μας, από το 1920 μέχρι το 2010, που αποτελεί και χρονολογικά αντικείμενο του βιβλίου, περιλαμβάνει πολέμους, δυστυχίες, δικτατορίες, κατοχή από ξένες δυνάμεις, κρατικές χρεοκοπίες, αλλά και την  αδάμαστη θέληση των Ελλήνων για δημοκρατία και ελευθερία. Στα ταραγμένα αυτά χρόνια περιγράφεται η γένεση και η εξέλιξη του πολιτικού και συνδικαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα».

Ο Τάσος Αποστολόπουλος, γεννήθηκε στο Βλάση Μεσσηνίας. Αρχικά σπούδασε marketing και στη συνέχεια Παιδαγωγικά. Τη διδακτορική του διατριβή εκπόνησε στο Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, ενώ έχει διατελέσει Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, μέλος στο Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο περιφερειακής δράσης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης», Πρόεδρος της γνωμοδοτικής επιτροπής του αναπτυξιακού νόμου για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κ.ά.

Για πάνω από 25 χρόνια, ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων. Σε πολιτικό επίπεδο διατέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής και Γραμματέας του Τομέα Κινητοποιήσεων.

Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει, είναι και τα εξής:

Τα συνέδρια τη ΑΔΕΔΥ 1926-2001.

Η ΑΔΕΔΥ μέσα από τα μάτια του γελοιογράφου Η. Σκουλά.

Η ιστορία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας.

Μεσσηνιακή Εκατόμβη 1940-1944.

Αρκαδική Εκατόμβη.

Η ιστορική πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Η Αυτοδιοίκηση στην Αρκαδία (1834-1999).

Βουφράδα.

Η ιστορία της Κοινότητας Βλάση.

Το παιδί και η μικρή οθόνη.

Οι ατομικές διαφορές στη νοημοσύνη.

Ο Άγγελος Σικελιανός και το  έργο του «Ο Αλαφροϊσκιωτος», κ.ά.

www.pelopsnews.gr

 

Τάσος Αποστολόπουλος

8/1/2012

Image«Η συμπίεση του μισθολογικού κόστους οδηγεί στη φτώχεια»

Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον θέμα «Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα» πραγματεύεται το βιβλίο που συνέγραψε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος. 
Θέμα αρκετά επίκαιρο, δεδομένου ότι με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών της, οι δυνάμεις εργασίας συρρικνώνονται. Εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, ξεθεμελιώνονται, οι εργασιακές σχέσεις και συνθήκες έχουν ανατραπεί και γενικότερα δείχνει να διαμορφώνεται μια νέα τάση. 
  Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο προλογικό του σημείωμα ο Μιχ. Κίτρου, δρ. καθηγητής ΑΤΕΙ Πάτρας, «είναι ένα βιβλίο αναφοράς για τη δημιουργία και εξέλιξη του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δημοσίων υπαλλήλων τον προηγούμενο και το σημερινό αιώνα. Είναι σπάνιο στο είδος του».
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας 
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου-Νήσων και σε αυτή θα μιλήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρ. Λυκουρέντζος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Δημ. Στρατούλης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικ. Τσούκαλης. 
Την αρχική τοποθέτηση και το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο καθηγητής του ΑΤΕΙ Πάτρας Μιχ. Κίτρου. 
Μιλήσαμε σχετικά με τον κ. Αποστολόπουλο και τα όσα μας είπε, ακολουθούν:
-Πρόκειται να παρουσιαστεί ένα ακόμη βιβλίο σας, το 15ο κατά σειρά, με τελείως διαφορετική θεματολογία σε σχέση με τα προηγούμενα. Αυτή τη φορά από πού εμπνευσθήκατε; 
Έχει ριζώσει μέσα μου η πεποίθηση ότι τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα ανάγονται σε μια γενικευμένη κρίση του αξιακού μας συστήματος. Η υπονόμευση των θεσμών, η αυτονόμηση της πολιτικής δράσης από κοινωνικές αναφορές, η απαξίωση της παραγωγικής διαδικασίας, ο παραγοντισμός και το παιχνίδι μεταβίβασης ευθυνών είναι ορισμένες από τις πτυχές αυτής της κρίσης. Το χειρότερο είναι πως το μεγαλύτερο μέρος των βαρών σε αυτή τη συγκυρία καλούνται να επωμιστούν και πάλι οι εργαζόμενοι και οι έχοντες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη να βάλω στο τραπέζι το ζήτημα της μισθωτής εργασίας. Η παραπέρα συμπίεση του μισθολογικού κόστους οδηγεί στη φτώχεια εκατομμύρια συμπολιτών μας και σε μεγαλύτερη ύφεση. Κατά τη γνώμη μου, σε λίγο το πρώτο εθνικό πρόβλημα θα είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. 
-Πού βρέθηκε χρόνος για τη συγγραφή, δεδομένου ότι τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικά; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για τη συλλογή των στοιχείων και την καταγραφή τους; 
Όταν έχεις πίστη σε αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι, βρίσκεις χρόνο να του αφιερώσεις. Όταν έχεις ξεκαθαρίσει από ποια πλευρά του ποταμού πορεύεσαι, έχεις χρέος αυτή την πλευρά να την υπηρετείς εμπράκτως. Η μελέτη για τις δυνάμεις εργασίας αποτελεί προϊόν μιας ευρύτερης πανεπιστημιακής έρευνας, που διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια. Μέρος αυτής της ερευνητικής δουλειάς αποτυπώνεται στο βιβλίο. Το βιβλίο αυτό γίνεται επίκαιρο, ιδιαίτερα σήμερα που κάποιοι πιστεύουν, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, ότι η σωτηρία της πατρίδας μας διέρχεται από τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων. 
-Το βιβλίο πραγματεύεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς οι εξελίξεις που διαμορφώνονται δείχνουν να απειλούν, με βάση όσα υποστηρίζουν πολλοί, τις δυνάμεις εργασίας. Οι ισχυρισμοί κάνουν λόγο για αφαίρεση εργασιακών κατεκτημένων εκατονταετίας, μείωση μισθών ή και ακόμη για παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος ήδη πλήττεται βαρύτατα. Ποια είναι, τελικά, η άποψή σας;
Πράγματι, κατά το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται και περιήλθαν σε κατάσταση γενικευμένης ανασφάλειας. Ταυτόχρονα, η μείωση της αγοραστικής δύναμής τους οδήγησε την οικονομία σε πρωτόγνωρη ύφεση. Η εμπορική κίνηση, άρα η επιβίωση της αγοράς, εξαρτάται από την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων της εργασίας. Στα μαγαζιά της Καλαμάτας δεν εισέρχονται μεγαλοβιομήχανοι, αλλά κυρίως μισθωτοί και αγρότες. Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν στόχος μιας εκστρατείας κατασυκοφάντησης ως πρόξενοι όλων των δεινών του τόπου. Δεν πιστεύω ότι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η ανατροπή όλων των κοινωνικών σταθερών μπορούν να δώσουν προοπτική. Χρειάζεται να εστιάσουμε στην αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και υπηρεσιών και στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για ένα αποδοτικό και παραγωγικό Δημόσιο. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο δημόσιος τομέας λειτουργεί σωστά. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά άλλο οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για μια ανεξάρτητη, ισχυρή, αποτελεσματική και παραγωγική δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη και άλλο η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων. 
-Πώς προβλέπετε να διαγράφεται το εργασιακό μέλλον για την Ελλάδα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα;
Αδιαμφισβήτητα οι εργαζόμενοι περνούν μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία και ανησυχούν για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το χρέος του πολιτικού κόσμου, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης. Πρέπει να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, αφού οι λογικές απερίσκεπτης συρρίκνωσης του μισθολογικού κόστους και βάναυσης συμπίεσης προς τα κάτω του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας πλήττουν άμεσα την κοινωνική συνοχή και υποθηκεύουν τις ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας μας. Το μοντέλο του πολιτικού συστήματος που οικοδομήσαμε, παραμορφώνοντας θεσμούς και δημοκρατικές λειτουργίες, έχει πλέον τελειώσει, κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ιδιαίτερα σε αυτούς που ψηφίζουν νομοθετήματα και στη συνέχεια αδυνατούν ή αποφεύγουν και να τα υπερασπιστούν ακόμη. 

www.tharrosnews.gr

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 9 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:
 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι». 
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η...
κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών. 
 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς». 
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη». 
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
 «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας». 
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
 «Παράκαμψη Αεροδρομίου, Εργασίες Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού από ΧΘ 0+500 έως ΧΘ 0+800» στο Δήμο Κέρκυρας. 
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, φρεζαρίσματος, διαγράμμισης, επισκευής φρεατίων, φωτοσήμανσης κ.ά.
 «Συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας πρόσβασης στο Λιμένα Σάμης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας. 
Οι εργασίες αφορούν σε ασφαλιστική συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση και διαγράμμιση οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.
Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:
 «Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας. 
Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.

kerkhora.blogspot.com

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

9/1/2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλουανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας,  Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.

Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.

4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.

7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων

8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.

9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.

Λιμενική Επιτροπή Αρκαδίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αρκαδίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αρκαδίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Αθανάσιο Κουτίβα, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Κριμήτσο.

4. Τον κ. Παναγιώτη Μαντά, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Γκαύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Ιωάννη Μπουντρούκα αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Σύριο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

6. Τον κ. Ιωάννη Μάνο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Παπούλια, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

7. Τον κ. Θεολόγο Θεολογίτη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Δημήτριο Κουνιά αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Ξερακιά.

9. Τον κ. Γεώργιο Βρετάκη, Φαρμακοποιό, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουνιά.

Λιμενική Επιτροπή Κεφαλληνίας

1. Τον εκάστοτε Λιμενάρχη Κεφαλληνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κεφαλληνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ευάγγελο Παπαναστασάτο, Συνταξιούχο Πλοίαρχο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Δίπλα, Μηχανολόγο Μηχανικό.

4. Τον κ. Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς, αναπληρούμενο από την κα. Ελπίδα Κατσαΐτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.

5. Τον κ. Διονύσιο Λυκούδη αναπληρούμενο από τον κ. Άγγελο Γαλάτη, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

6. Τον κ. Γεράσιμο Σπυράτο αναπληρούμενο από την κα. Διαμαντίνα Τσάση, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

7.Τον κ. Θεοτόκη Καβαλιεράτο, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ένωσης) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών, αναπληρούμενο από τον κ. Σπύρο Καβαλιεράτο, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Χαράλαμπο Ρωμανό, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Τζαμαρία, Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό.

9. Τον κ. Σταύρο Δελαπόρτα, Τουριστικό Επιχειρηματία-Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Όθωνα Φιλιππάτο, Πολιτικό Μηχανικό.

 

Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Μεσσηνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ηλία Παγάνη, Τοπογράφο, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνη Καρακούση.

4. Τον κ. Ιωάννη Μανδηλάρη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, αναπληρούμενο από τον κ. Στυλιανό Στασινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Σταύρο Παπαχρήστου αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Κουρή, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

6. Τον κ. Αντώνη Καλογερόπουλο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Βρυώνη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

7.Τον κ. Θεόδωρο Σερεμετάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Ζερβάκη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Σταύρο Στραβόλαιμο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Νιάρχο.

9. Τον κ. Νικόλαο Σουρίλα, Δικηγόρο, αναπληρούμενο από την κα. Ελένη Αναστασοπούλου, Πτυχιούχο Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

mynima-hellas.com

 

Δευτέρα 09.01.12

new  Αλαλούμ με τα Λιμενικά Ταμεία Κεφαλονιάς και Ιθάκης και μια .. αρχηγική παρέμβαση;;!!

 

Ποιοι δεν θέλουν Δημοτικό το Λιμενικό Ταμείο; Γιατί οι Δήμοι Κεφαλλονιάς και Ιθάκης σιωπούν; 
Έγινε χθες παρέμβαση αρχηγού κόμματος για ένταξη του Ταμείου στον Δήμο;

Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και κάθε μέρα που περνάει όλο και κάποιο καινούργιο γίνεται! Όσο  ψάχνουμε και ρωτάμε όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτουμε.. όπως το χθεσινό- νυχτερινό! 
Μάθαμε από απόλυτα έγκυρη πηγή, ότι έγινε παρέμβαση από αρχηγό κόμματος ώστε να περάσει το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς στον Δήμο Κεφαλονιάς και αυτό θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών.

Ας ξανα-πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 

Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία , Κεφαλονιά και Ιθάκη, εκτός!

Πριν λίγες ημέρες είχαμε δημοσιεύσει την παρακάτω είδηση (http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=26039&Itemid=38) με τίτλο «Επτά Λιμενικά Ταμεία πέρασαν στους Δήμους. Το δικό μας;»:

Η είδηση ανέφερε :

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2011 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μεταξύ του υφυπουργού κ. Α. Γεωργιάδη, του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας κ. Κ. Ασκούνη, παρουσία δημάρχων και του γενικού γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής κ. Θ. Πάλλη, αποφασίστηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου μεταφέρεται σε επτά δήμους της χώρας, που πληρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις, η διοίκηση των λιμενικών ταμείων.  Οι δήμοι που αναλαμβάνουν ως φορείς διαχείρισης των λιμένων είναι: Θάσου, Σάμου, Χίου, Κορίνθου, Σικυώνα (Κιάτου), Πύλου και Αμφιλοχίας.   Να σημειωθεί πως εκκρεμούν ακόμη 31 αιτήσεις δήμων».
To Kefalonia Press επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη   Βαλέτα ,  ο οποίος μας ενημέρωσε  ότι  «έχει κατατεθεί αίτημα του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς στο αρμόδιο Υπουργείο , για αυτό άλλωστε και  ο Δήμος Κεφαλονιάς ίδρυσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για να γίνει εύκολα η μεταβίβαση, αλλά προς έκπληξή του η Κεφαλονιά δεν ήταν στις αποφάσεις του Υπουργού».

Διορισμός νέας διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Πριν καταλαγιάσει ο σάλος , ήρθε δεύτερη βόμβα παραμονή της αργίας των Θεοφανείων. 
(http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=26071&Itemid=38 ) ! Διορισμός νέας διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς!  Η είδηση είχε ως εξής:

«Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτήθηκε η Λιμενική Επιτροπή του κρατικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας της οποίας η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η θητεία της νέας Λιμενικής Επιτροπής είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014» ! 
Και η βόμβα ήταν διπλή αφού στη νέα σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου δεν περιλαμβάνεται ο νυν πρόεδρός του Μανώλης Βαλέτας !

Δεύτερο τηλεφώνημα στον Μανώλη Βαλέτα και τόμπολα! Δεν ήξερε ούτε για αυτό το θέμα τίποτε!! Τον αντικατάστησαν (ποιοί;) με συνοπτικές διαδικασίες και κανείς δεν ξέρει τίποτε : ούτε ο Δήμαρχος είχε ιδέα, ούτε ο βουλευτής.  Aγνωστο   ποιος «έφαγε» τον Βαλέτα!!

Η φώτιση του κ. Αποστολόπουλου

Ψάξαμε το θέμα του διορισμού των μελών της Λιμενικής Επιτροπής από πολλές πλευρές, συζητήσαμε με πρώην   δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους , μέλη της Λιμενικής Επιτροπής αλλά και με κάποιους από τους νεοδιορισμένους στο Ταμείο και αντί να βρούμε απαντήσεις, τα ερωτήματα αυξάνονται και είναι ουσιαστικά :

Ποιος θέλει την διατήρηση Λιμενικού Ταμείου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη ως κρατικό  και δεν θέλει την δημιουργία  Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων στα δύο νησιά;

Ποιός «παρέβηκε» αρμοδίως  για  να μην περάσουν τα Λιμενικά Ταμεία Κεφαλονιάς  και Ιθάκης στους Δήμους τους;  

Ποιος θέλει να έχει την διαχείριση 2,5 εκατ. ευρώ (τόσα είναι τα ετήσια έσοδα του λιμενικού ταμείου) ένας διορισμένος από το κράτος φορέας και όχι ο Δήμος;

Ποιος υπέδειξε στον κ. Αποστολόπουλο τα τρία μέλη της νέας Επιτροπής τα οποία δεν εκπροσωπούν φορείς; και ποιός όρισε και τους αναπληρωματικούς τους;   Αναφερόμαστε στα εξής ονόματα:

-τον κ. Ευάγγελο Παπαναστασάτο, Συνταξιούχο Πλοίαρχο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Δίπλα, Μηχανολόγο Μηχανικό 
– τον κ. Χαράλαμπο Ρωμανό, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Τζαμαρία, Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό – και 
- τον κ. Σταύρο Δελαπόρτα, Τουριστικό Επιχειρηματία-Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Όθωνα Φιλιππάτο, Πολιτικό Μηχανικό.  

Είναι το ανέκδοτο των ημερών. Κανείς δεν ήξερε τίποτε! Ούτε από τους προτείνοντες ούτε από τους προτεινόμενους!! 
Τι στο καλό!! Ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος στον  κ. Αποστολόπουλο; όπως περίπου ισχυρίζεται ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος και τους διόρισε; Που τους ήξερε; Που τους βρήκε; Με ποια κριτήρια τους επέλεξε χωρίς να ενημερώσει την Περιφέρεια και η Περιφέρεια τους Δήμους; Θαύμα! Θαύμα, πατριώτες!

  Ας προχωρήσουμε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Οι φήμες οργιάζουν ότι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου θα εκλεγεί ένας από τους τρεις που "φωτίστηκε" ο κ. Αποστολόπουλος και διόρισε και όχι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέκος Παρίσης που συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (με αναπληρωτή την κα. Ελπίδα Κατσαΐτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς). Αληθεύει;

  Η ιστορία της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Κεφαλονιά είναι πολύ παλιά

Επτά πρώην Δήμοι της Κεφαλλονιάς ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που για χρόνια προσπαθούσαν να γίνει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και όμως η αίτησή τους αγνοήθηκε στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση.

Πριν από χρόνια με Προεδρικό Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της Κυβέρνησης συστάθηκε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς. Μόνο που ουδέποτε έγινε εκτελεστή αυτή η Απόφαση.

Ετσι λοιπόν καταλήγουμε πως κάποιοι (ποιοι άραγε;), στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη επιμένουν .. κρατικά! Θέλουν να συνεχίσει η ύπαρξη ενός παλαιοκομματικού διορισμένου μηχανισμού στα Λιμενικά ταμεία, για να έχουν να μοιράζουν προεκλογικές καρέκλες οι κομματάρχες. 

Το αλαλούμ με τα Λιμενικά Ταμεία είναι πανελλαδικη πατέντα! Κάθε παραθαλάσσια πόλη (η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνικών πόλεων) προς δόξα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, είναι χωρισμένη στα δύο !
«Η καρδιά» της κάθε παραλιακής πόλης, η παραλία της, διοικείται -όχι από την εκλεγμένη από το λαό δημοτική αρχή- αλλά από μια διορισμένη από το κράτος διοίκηση (με κάποιους εκπροσώπους φορέων ως επίφαση δημοκρατίας) !
Και δημιουργεί απορία που το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς που ελέγχεται από το ΚΚΕ όχι μόνο δεν βγάζει μιλιά, αλλά συμμετέχει και δια του Προέδρου του σε αυτή την ιδιόρρυθμη «συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΚΚΕ ! 
Έσοδα εκατομμυρίων επενδύονται (όταν επενδύονται) στις πόλεις ερήμην των εκλεγμένων δημοτικών αρχών  , η αστυνόμευση  στους παραλιακούς δρόμους γίνεται από τους λιμενικούς και στη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων στην παραλιακή περιοχή των πόλεων δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος !!!  Υπάρχουν πχ  μαγαζιά γωνιακά επί της παραλίας (σε όλες τις παραλιακές πόλεις) που για την παραλιακή πρόσοψη αρμοδιότητα έχει το λιμενικό ταμείο και για την άλλη πρόσοψη το λόγο έχει….ο Δήμος!!! Σχιζοφρένεια ένα πράγμα!
Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα που σήμερα διοικούν το λιμενικό ταμείο ή διορίστηκαν για το επόμενο διάστημα (κάθε άλλο μάλιστα), αλλά το συγκεκριμένο αναχρονιστικό καθεστώς που διέπει την συγκρότηση και λειτουργία των κρατικών Λιμενικών Ταμείων. 

Και καλά στο Δήμο Ιθάκης η σιωπή του Δημάρχου «δικαιολογείται» λόγω μόνιμης απουσίας του στη Ρουμανία……., στην Κεφαλλονιά όμως γιατί ο κ. Παρίσης σιωπά τόσο ηχηρά ; Γιατί άφησε το θέμα στην τύχη του;

Το κερασάκι πάντως στην τούρτα της υπόθεσης του Λιμενικού Ταμείου, έβαλε η χθεσινή αποκάλυψη που μας σφύριξε συνεργάτης μας εξ Αθηνών, ότι έγινε αρχηγική παρέμβαση και τελικά θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών η ένταξη του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς στον Δήμο. Για την Ιθάκη αγνοείται η τύχη της.. 

Ε, κάτι μυστήρια πράγματα!!

kefaloniapress.gr

 

 

Συγκροτήθηκε η λιμενική επιτροπή Αρκαδίας

9/1/2012

 

Published on Ιανουαρίου 09, 2012 with No Comments

λιμανι τυρουΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, ανασυγκροτήθηκε η Λιμενική Επιτροπή Αρκαδίας, της οποίας η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Η νέα επιτροπή αποτελείται από:

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αρκαδίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αρκαδίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Αθανάσιο Κουτίβα, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Κριμήτσο.

4. Τον κ. Παναγιώτη Μαντά, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Γκαύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Ιωάννη Μπουντρούκα αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Σύριο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

6. Τον κ. Ιωάννη Μάνο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Παπούλια, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

7. Τον κ. Θεολόγο Θεολογίτη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.

8. Τον κ. Δημήτριο Κουνιά αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Ξερακιά.

9. Τον κ. Γεώργιο Βρετάκη, Φαρμακοποιό, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουνιά.

Ο πρόεδρός της θα επιλεγεί από τα μέλη της. Η θητεία της είναι τριετής και λήγει 31 Δεκεμβρίου 2014.

www.aixmh.gr

 

Συγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, 2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα. Να σημειωθεί επίσης ότι οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Αναλυτικά, η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας έχει ως εξής:

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.

4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.

7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων

8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.

9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.

agriniovoice.gr

 

 

Σενάρια

09 Ιανουαρίου 2012

• Τελικά δεν έμεινε στα λόγια ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, αλλά προχώρησε και στις πράξεις. Μετά τις δηλώσεις του στο “ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL” -ΕΡΖ- ότι θα κάνει σεβαστή την πρόταση του δημάρχου για τη σύσταση δημοτικού λιμενικού ταμείου, προχώρησε στον ορισμό μελών της λιμενικής επιτροπής στην Κεφαλλονιά ενώ για το νησί μας θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που του δίνει ο νόμος για να επιτευχθεί η επιθυμία του κ. Μποζίκη.
• Συνεπώς άμα ξεπεραστεί αυτό που είναι θεωρητικά και το δύσκολο, να περιμένουμε την ικανοποίηση και της άλλης επιθυμίας του για ορισμό του στενού συνεργάτη του Τιμόθεου Ζώντου ως νέου προέδρου σε αυτό.
• Αυτό δείχνει ότι ο κ. Γενικός λειτουργεί με βάση την λογική και την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος πέρα και πάνω από κομματικές λογικές και τακτοποιήσεις ημετέρων.
• Διότι είναι αδύνατον να μην έχει πληροφορηθεί ότι οι όποιες εξελίξεις θα επιφέρουν πολιτικές αναταραχές στο τοπικό ΠαΣοΚ δεδομένου ότι άλλες είναι οι επιλογές του Δημάρχου και άλλες του Βουλευτή και της Νομαρχιακής που δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως εν έτη 2012 βλέπουν έναν τόσο σημαντικό για την ανάπλαση του λιμανιού και της παραλιακής οδού Φορέα, ως πάρκινγκ παροπλισμένων κομματικών φιλοδοξιών!!!

imerazante.gr

 

 

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινήσεις Βουλευτή για το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης ΠΑ.ΣΟ.Κ

Αθήνα, 9/1/2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τη συγκρότηση του Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, έχω να δηλώσω τα εξής:

 

1. Πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης ήταν και είναι η δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και η κατάργηση των υπαρχόντων, με την οποία απολύτως συμφωνώ. Την άποψη αυτή υποστήριξα και στη Βουλή στη συζήτηση του Ν.3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης) που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους της σύστασης ενός επιπλέον νομικού προσώπου Δημοσίου δικαίου για την διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα (Δημοτικό Λιμενικό ταμείο). Αναλυτικά αναφέρεται στην εγκύκλιο 11/27-1-2011 του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης ...

 την άποψη αυτή μετέφερα και στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο σε συνάντηση που είχαμε αρχές Δεκεμβρίου στο γραφείο του στην Πάτρα. Εδώ θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκε η ανασυγκρότηση του υπάρχοντος Λιμενικού ταμείου, αλλά η απλούστευση της χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας που απαιτείται στη διεκπεραίωση υποθέσεων και ενταλμάτων του λιμενικού ταμείου, ένα θέμα που είχαμε συζητήσει με τον κ. Βάλετα. Για το σκοπό αυτό ζήτησα από το Γενικό Γραμματέα την παροχή εξουσιοδότησης ελέγχου και υπογραφής σε υπάλληλο της υπηρεσίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Νομού μας, ώστε να απλουστευθεί η διαδικασία που απαιτούσε την αποστολή των σχετικών εγγράφων για έλεγχο στην Κέρκυρα, μετά στην Πάτρα και ξανά στην Κέρκυρα, για να επανέλθουν τελικά στην Κεφαλονιά.

2. Στο Νομό Κεφαλληνίας με την συμφωνία αρχικά, των επτά Καποδιστριακών Δήμων και αργότερα και των οκτώ Καποδιστριακών Δήμων και τη βοήθεια του τότε βουλευτή και Υπουργού Ανάπτυξης Αλέκου Καλαφάτη, εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα 177/35-6-2001, ΦΕΚ149Α/5-7-2001 και 320/11-11-2003, ΦΕΚ 270 Α/25-11-2003, που προβλέπουν τη μεταφορά αρμοδιοτήτων. Επομένως έχει ήδη γίνει το πρώτο και σημαντικότερο ίσως βήμα για τη δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου.

3. Για την κατάργηση του «κρατικού» Λιμενικού ταμείου, έτσι όπως υφίσταται σήμερα, απαιτούνται συμπληρωματικές ενέργειες, που προβλέπονται από μια σειρά νόμων και Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, όπως Ν.2839/2000, Ν.3013/2002, Ν.3463/06, Ν.2738/1999, και οι ΚΥΑ με ΦΕΚ 330Β/2006 και ΦΕΚ 547Β/2005.

Θα πρέπει με βάση τους ανωτέρω νόμους και ΚΥΑ να γίνει σαφής οριοθέτηση, συνεννόηση των δύο νέων Καλλικρατικών δήμων (Κεφαλληνίας και Ιθάκης), πρόβλεψη για την έδρα του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου του Νομού, πρόβλεψη για το προσωπικό, τις υπηρεσίες, τις όποιες κτηριακές εγκαταστάσεις και με σαφήνεια πλέον να διατυπωθούν οι αρμοδιότητές του, με έκδοση ΚΥΑ ή Προεδρικού Διατάγματος.

Δεν χρειάζεται λοιπόν καμία παρέμβαση από πολιτικό αρχηγό κόμματος, όπως γράφτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο. Οι νόμοι υπάρχουν, οι διαδικασίες προβλέπονται και η πολιτική βούληση των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών είναι δεδομένη. Απαιτείται επίσπευση διαδικασιών με επισπεύδοντες τους δύο δήμους, το δήμο Κεφαλονιάς και το δήμο Ιθάκης. Απαιτείται συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων και τη δημοσίευσή τους.

4. Μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης υποχρεούται από την ισχύουσα νομοθεσία στην ανασυγκρότηση του συμβουλίου του Λιμενικού ταμείου, αφού η θητεία του έληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2011. Κενό διοίκησης σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.

5. Είναι γεγονός ότι έτσι όπως προβλέπεται από τον Νόμο, η ανασυγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής, πάντοτε θα δημιουργεί καλόπιστους ή κακόπιστους προβληματισμούς και ερωτηματικά. Τέτοιοι, αντίστοιχοι με τους σημερινούς, προβληματισμοί είχαν δημιουργηθεί και στο παρελθόν με την ανασυγκρότηση της επιτροπής από τον κ. Βόσδου το 2006 και το 2009, αλλά και από τους έχοντες αυτή την αρμοδιότητα προκατόχους του.

Θεωρώ πως τα παραπάνω δίνουν απάντηση στους κακόπιστους ψιθύρους και προβληματισμούς και ξεκαθαρίζουν τις απόψεις και τη στάση μου, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

infokefalonia.blogspot.com

 

10/1/2012

ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας,  Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.
Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:
Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας
1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Ελευθέριο Γκιούσα, υπάλληλο του Δημοσίου.
4. Τον κ. Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λύτρα, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξηρομέρου, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
5. Τον κ. Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
6. Τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Θεοφιλάτο, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.
7. Τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων
8. Τον κ. Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Μπουσπουρέλη, Δικηγόρο.
9. Τον κ. Δημήτρη Καρέτσο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Διονύσιο Παπαδημητρόπουλο, υπάλληλο του Δημοσίου.
Λιμενική Επιτροπή Αρκαδίας
1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αρκαδίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αρκαδίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Αθανάσιο Κουτίβα, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Κριμήτσο.
4. Τον κ. Παναγιώτη Μαντά, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αναπληρούμενο από τον κ. Δημήτριο Γκαύρο, Αντιδήμαρχο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5. Τον κ. Ιωάννη Μπουντρούκα αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Σύριο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
6. Τον κ. Ιωάννη Μάνο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Παπούλια, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
7. Τον κ. Θεολόγο Θεολογίτη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.
8. Τον κ. Δημήτριο Κουνιά αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Ξερακιά.
9. Τον κ. Γεώργιο Βρετάκη, Φαρμακοποιό, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουνιά. 
Λιμενική Επιτροπή Κεφαλληνίας
1. Τον εκάστοτε Λιμενάρχη Κεφαλληνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κεφαλληνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Ευάγγελο Παπαναστασάτο, Συνταξιούχο Πλοίαρχο, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Δίπλα, Μηχανολόγο Μηχανικό.
4. Τον κ. Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς, αναπληρούμενο από την κα. Ελπίδα Κατσαΐτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.
5. Τον κ. Διονύσιο Λυκούδη αναπληρούμενο από τον κ. Άγγελο Γαλάτη, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
6. Τον κ. Γεράσιμο Σπυράτο αναπληρούμενο από την κα. Διαμαντίνα Τσάση, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
7.Τον κ. Θεοτόκη Καβαλιεράτο, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ένωσης) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών, αναπληρούμενο από τον κ. Σπύρο Καβαλιεράτο, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.
8. Τον κ. Χαράλαμπο Ρωμανό, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Τζαμαρία, Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό.
9. Τον κ. Σταύρο Δελαπόρτα, Τουριστικό Επιχειρηματία-Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Όθωνα Φιλιππάτο, Πολιτικό Μηχανικό.
Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας
1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Μεσσηνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Ηλία Παγάνη, Τοπογράφο, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνη Καρακούση.
4. Τον κ. Ιωάννη Μανδηλάρη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, αναπληρούμενο από τον κ. Στυλιανό Στασινόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5. Τον κ. Σταύρο Παπαχρήστου αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Κουρή, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
6. Τον κ. Αντώνη Καλογερόπουλο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Βρυώνη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
7.Τον κ. Θεόδωρο Σερεμετάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Ανδρέα Ζερβάκη, επίσης Ναυτικό Πράκτορα.
8. Τον κ. Σταύρο Στραβόλαιμο αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Νιάρχο.
9. Τον κ. Νικόλαο Σουρίλα, Δικηγόρο, αναπληρούμενο από την κα. Ελένη Αναστασοπούλου, Πτυχιούχο Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών. 
Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

www.anexarttitos.gr

10.1.2012 

TYΠIKH H "ANAΣYΓKPOTHΣH"

TYΠIKH H 'ANAΣYΓKPOTHΣH'

Λόγω λήξης της θητείας της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου υπό τον κ. Μανόλη Βαλέτα και μόνον έγινε η «ανασυγκρότηση» του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο γ.γ. Αποκέντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος (Βλ. «Η» 6/1/12, σελ. 5) αφού έχει ήδη δρομολογηθεί η «συγχώνευσή» του με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο ήδη έχει δημιουργηθεί και προεδρεύει σ’ αυτό η δημοτική σύμβουλος κ. Ελπίδα Κατσαϊτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να γίνει η «συγχώνευση» σε περίπου ένα μήνα, προβλέπονται να ολοκληρωθούν, εφ’ όσον δεν παρουσιασθεί ιδιαίτερο πρόβλημα.

Εξ’ άλλου, την λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων προβλέπει ο Καλλικράτης και το μεγάλο βάρος του  «τρεξίματος» για την περαίωση των διαδικασιών έχει πέσει στους Δήμους και δημάρχους.

Η Δημοτική Λιμενική Επιτροπή θα ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δ.Δ.-


Aνασυγκροτείται η Λιμενική Eπιτροπή Kεφαλληνίας


Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας,  Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα.

Η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Κεφαλληνίας, έχει ως εξής:

  1. Τον εκάστοτε λιμενάρχη Κεφαλληνίας ως αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
  2. Τον εκάστοτε προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κεφαλληνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
  3. Τον κ. Ευάγγελο Παπαναστασάτο, συνταξιούχο πλοίαρχο, αναπληρούμενο από τον κ.Γεράσιμο Δίπλα, μηχανολόγο μηχανικό.
  4. Τον κ. Αλέξανδρο Παρίση, δήμαρχο Κεφαλονιάς, αναπληρούμενο από την κα. Ελπίδα Κατσαΐτη, δημοτικό σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.
  5. Τον κ. Διονύσιο Λυκούδη αναπληρούμενο από τον κ. Αγγελο Γαλάτη, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
  6. Τον κ. Γεράσιμο Σπυράτο αναπληρούμενο από την κα. Διαμαντίνα Τσάση,εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
  7. Τον κ. Θεοτόκη Καβαλιεράτο, ναυτικό πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου (Ενωσης) Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματιών, αναπληρούμενο από τον κ. Σπύρο Καβαλιεράτο, επίσης ναυτικό πράκτορα.
  8. Τον κ. Χαράλαμπο Ρωμανό, ναυτικό πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Γεράσιμο Τζαμαρία, οικονομολόγο-φοροτεχνικό.
  9. Τον κ. Σταύρο Δελαπόρτα, τουριστικό επιχειρηματία-Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Oθωνα Φιλιππάτο, πολιτικό μηχανικό.

kefalonianmantata.gr

 

Πολιτικά : Εγκρίσεις και ανανεώσεις περιβαλλοντικών όρων για έργα σε Αρκαδία, Κέρκυρα, Κεφαλληνία και Λακωνία

10/1/12

 

Open in new windowΜε αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:
- «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών. 
- «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
- «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
- «Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».
Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.
- «Παράκαμψη Αεροδρομίου, Εργασίες Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού από ΧΘ 0+500 έως ΧΘ 0+800» στο Δήμο Κέρκυρας.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, φρεζαρίσματος, διαγράμμισης, επισκευής φρεατίων, φωτοσήμανσης κ.ά.
- «Συμπληρωματικές εργασίες οδοποιίας πρόσβασης στο Λιμένα Σάμης» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας.
Οι εργασίες αφορούν σε ασφαλιστική συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση και διαγράμμιση οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας.

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το παρακάτω έργο:
- «Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.
Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.

 

www.mykefalonia.com

 

 

 

Πράσινο φως για Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας

 10 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσου Αποστολόπουλου για τα παρακάτω έργα:

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Χάνι Κούβλι-Χάνι Δραγούνι».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Αγίου Πέτρου. Προβλέπεται η κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4.240 μ. και η ανάπτυξη ισόπεδου κόμβου μορφής «Γ» με την τοπική οδό πρόσβασης στην Κοινότητα των Άνω Δολιανών.

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Πουρναριάς».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Κλείτορος και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Πουρναριάς. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 1.015 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Ράφτη».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Ράφτη. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 460 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

«Τοπικές Βελτιώσεις και Τεχνικά Έργα στο Επαρχιακό Δίκτυο Αρκαδίας, τμήμα: Παράκαμψη Αράχωβας».

Η υπό μελέτη οδός χωροθετείται σε περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας και στοχεύει στην κυκλοφοριακή ανακούφιση του οικισμού Αράχωβας. Η παράκαμψη έχει συνολικό μήκος περίπου 940 μ., ενώ προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων μορφής «Γ» και έργων προσαρμογής της υφισταμένης οδού.

Επίσης, ανανεώθηκε η ισχύς της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το έργο:

«Αποχετευτικά έργα πόλεως Γυθείου – Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Λυμάτων (ΕΚΛ) πόλεως Γυθείου» στη θέση «Λίμνη» του πρώην Δήμου Γυθείου (νυν Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ανατολικής Μάνης) του Νομού Λακωνίας.

Καθορίζεται ότι η Εγκατάσταση Καθαρισμού Λυμάτων αποτελείται από τα εξής υποσυστήματα: εγκατάσταση υποδοχής βοθρολυμάτων, φρεάτιο εισόδου, εσχάρωση, μέτρηση παροχής, εξάμμωση-λιποσυλλογή, αναερόβια δεξαμενή, 2 δεξαμενές αερισμού, μεριστής παροχής, 2 δεξαμενές τελικής καθίζησης κ.ά.

www.astroslive.gr/

 

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τ. Αποστολόπουλου

12/1/2012

Image«Αν συνεχίσουμε έτσι, το μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα θα είναι η κοινωνική συνοχή και δε θα μπορούμε να το προσπεράσουμε». Με τα λόγια αυτά έκλεισε την παρουσίαση του βιβλίου του «Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα», αλλά και την εκδήλωση με θέμα: «Οι δυνάμεις εργασίας μετά το μνημόνιο», στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος. 
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από ανθρώπους πολλών πολιτικών παρατάξεων, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστές και απλούς πολίτες, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδ. Λυκουρέντζος και το μέλος της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Μπάμπης Βακαλόπουλος κατέθεσαν τις απόψεις τους, όπως το ίδιο έπραξε και μέσω μηνύματος, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ο έτερος των προγραμματισμένων ομιλητών, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού, Δημ. Στρατούλης. 

Ανάγνωση ομιλίας Στρατούλη
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση της ομιλίας του κ. Στρατούλη, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι για να υπερασπίζει τα συμφέροντα των μελών του, το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι αδέσμευτο από την κυβέρνηση και τις κομματικές παρεμβάσεις. Θα πρέπει, επίσης, να είναι διεκδικητικό, πολιτικοποιημένο και ταξικό. Θα πρέπει δε, όχι μόνο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του, αλλά και να μάχεται για την επιστροφή εκείνων που χάθηκαν. Συνεχάρη το συγγραφέα για τη δουλειά του και ευχήθηκε το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο. 
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του ΑΤΕΙ Πατρών Μιχ. Κίτρου. Στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε το έργο ως βιβλίο αναφοράς και σπονδή στο αίμα που χύθηκε για την κατάκτηση δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, για να προσθέσει ότι η παρουσίασή του συμπίπτει με την οικονομική κρίση. Στα ερωτήματα αν υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ανέφερε ότι υποβοηθάται μέσω του βιβλίου ο αναγνώστης για να βρει τη λύση. Ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι χρειάζεται αρετή, τόλμη και διορατικότητα για να ξεφύγουμε από την κατάσταση, ενώ σημείωσε πως είναι επιτακτικό να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Κατέληξε λέγοντας ότι η καλύτερη εγγύηση είναι η μνήμη του παρελθόντος μας. 

Οι ομιλητές 
Στην άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες αναφέρθηκε η κα Φώφη Γεννηματά. Σημείωσε πως η παραμονή στη ευρωζώνη είναι η προοπτική και η ελπίδα για το μέλλον, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει πάλη για μια διαφορετική  Ευρώπη, που θα παράγει για όφελος των πολιτών και όχι για συγκεκριμένα συμφέροντα και κράτη. Μιλώντας για την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε πως δημιουργεί μια σταθερή βάση.
Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών είπε πως η μελέτη του Τάσου Αποστολόπουλου είναι ευκαιρία να αγγίξει κάποιος το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένες παραμέτρους προκειμένου να ξανασταθεί ο συνδικαλισμός. 
Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος επέκρινε την άρνηση ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και άλλων οργανισμών, και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο μέλλον και με σιγουριά, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα είναι δυσάρεστα για όλους. 
Η απορρύθμιση των εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων περιλαμβανόταν στο στάδιο μιας πορείας της τελευταίας εικοσαετίας, ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη Δημοκρατική Αριστερά, λόγω αδυναμίας της παρουσίας του βουλευτή της Νικ. Τσούκαλη. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται θα έχουν οριστικό χαρακτήρα, παρατήρησε ότι τα συνδικάτα αδυνατούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και κατέληξε λέγοντας πως το βιβλίο του Τάσου Αποστολόπουλου είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση των εξελίξεων στο χώρο των δυνάμεων εργασίας. 

Τάσος Αποστολόπουλος
Τέλος, ο συγγραφέας αποκάλυψε επιστολή που είχε στείλει πριν από δυόμισι χρόνια στους συναδέλφους του συνδικαλιστές, γνωστοποιώντας τους πως αποσύρεται από το χώρο. Μεταξύ άλλων, ανέφερε στην επιστολή του ότι η αποχώρηση θα δημιουργούσε συνθήκες ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού και πρόσθεσε ότι σήμερα οι δυνάμεις εργασίας δίνουν μεγάλη μάχη και θεωρεί ότι συνεισφέρει με αυτό το πόνημα.  
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

www.tharrosnews.gr

 

Άγιε μας... Άδωνη βάλε το χέρι σου!

12/1/2012

Επίκαιρη λόγω... Αγιασμού των Υδάτων, που γίνεται σήμερα σ' όλη τη χώρα, η πηγή αναμε­νόμενων εσόδων για το Δήμο, που αποτελεί το επανιδρυόμενο Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας.
Δεκάδες -ή και εκατοντάδες- χιλιάδες ευρώ αναμέ­νεται να εισρεύσουν στα μισο-στεγνά ταμεία του Δήμου, εφ' όσον οι σχεδιασμοί του Υφυπουργείου Ναυτιλίας πάρουν σάρκα και οστά και δοθεί στους παραθαλάσσιους Δήμους όπως η Ναύπακτος, η δια­χείριση των Λιμενικών Ταμείων.
Η δική μας περιοχή, τόσο με την παραθαλάσσια ζώνη της πόλης της Ναυπάκτου -Λιμάνι, παραλία Ψανής, παραλία Γριμπόβου, Παλαιοπαναγιά, Πλατανίτης- όσο και με τις Αποβάθρες του Αντιρρίου και τις παραλίες της Χάλκειας, περιλαμβάνει «σίγουρες» πηγές εσόδων για το Δήμο, έσοδα που μέχρι τώρα «όδευαν» προς... ξένα πορτοφόλια.
Για την τελική υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών, ο Δήμος Ναυπακτίας επιταχύνει τις διαδικασίες ίδρυ­σης Λιμενικής Επιτροπής, η οποία και θα αναλάβει τη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου, σύμφωνα με το υπάρχον Προεδρικό Διάταγμα.

Έτοιμοι για το Δημοτικό  Λιμενικό  Ταμείο
Θετικές οι εξελίξεις που αφορούν την επανίδρυση του Δημοτικού Ταμείου Ναυπάκτου, με τα γεγονότα που προηγήθηκαν -συσκέψεις, συναντήσεις να δείχνουν το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.
Μετά τη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσου Αποστολόπουλου, στα τέλη Δεκεμβρίου, με θέμα την ανασυγκρότηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ολοκληρώνει τη συγκρότηση των Κρατικών Λιμενικών Ταμείων, που η θητεία τους έληξε τις 31 Δεκεμβρίου 2011, το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου του 2012.
Για τους λόγους αυτούς καλεί τους φορείς, που βάσει του νομοθετικού πλαισίου οφείλουν να υποβάλουν πρόταση εκπροσώπησή τους, να ανταποκριθούν άμεσα για τη συγκρότηση των νέων διοικήσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι θα γίνει χρήση του Ν. 2690/1999 όπου δίνεται η δυνατότητα συγκρότησης διοικήσεων χωρίς την εκπροσώπησή τους.
Αναφορικά με το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και εκφράζοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας τους.
Για το σκοπό αυτό θα υπάρξουν μέσα στον Ιανουάριο σειρά επαφών με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, αλλά και συσκέψεις με τις Δημοτικές Αρχές για την από κοινού προώθηση της συγκρότησης και λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Για το θέμα της επανίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου υπήρξε συνάντηση, όπως αναφέραμε στο προηγούμενο φύλλο του «ε», στις 29 Δεκεμβρίου 2011, του Δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ με τον υφυπουργό Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, όπου και επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση για τη μεταβίβαση όλων των αρμοδιοτήτων των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους.
Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, τον πρώτο λόγο πλέον έχει ο Δήμος Ναυπακτίας, όπου και θα προχωρήσει, σύμφωνα με το ήδη υπάρχον Προεδρικό Διάταγμα, στην αναβίωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, με πρώτο βήμα τη δημιουργία Λιμενικής Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις για το θέμα κρίνονται θετικές τόσο σε επίπεδο επίβλεψης ακτογραμμών αλλά και σε επίπεδο εσόδων προς τα Ταμεία του Δήμου Ναυπακτίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα έσοδα που εισρέουν στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας, από την πλευρά του σημερινού Δήμου Ναυπακτίας, περιλαμβάνονται αυτά από την πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου καθώς και από τους χώρους που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων  σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, Ναύπακτος - Αντίρριο - Χάλκεια, αλλά και των διάφορων προστίμων αρμοδιότητας Λιμενικού Σώματος. 
Μεταφραζόμενα όλα αυτά σε αριθμούς ένεκα της κρίσης, με τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2011, η Ναύπακτος εισέφερε στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας το ποσό των 150.000 ευρώ ετησίως περίπου. Ποσό το οποίο είναι προφανές ότι μετά τις εξελίξεις αυτές και την επαναλειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, θα οδηγούνται στα Ταμεία του Δήμου Ναυπακτίας.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, άμεσα θα λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας (Νομαρχιακό) θα στελεχωθεί, μετά τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. την 31/12/2011 και θα συνεχίσει τη λειτουργία του. 

www.emprosnews.gr

 

Αμφισβητούν οι οχτώ τη νομιμότητα της διαγραφής τους

synt,Τετάρτη, 11-01-2012

Θέμα νομιμότητας της διαγραφής τους από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, εγείρουν οι οχτώ ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Βανταράκης, Λένα Καλεντζώτη, Ήρα Κουρή, Νίκος Μακρής, Σταύρος Μαλλιώρης, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Τασία Παπαντωνοπούλου και Γεωργία Χρυσανθακοπούλου.
Ειδικότερα, εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο, έχουν αποστείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητώντας να τους απαντηθεί το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η διαγραφή τους.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο attacktv.gr, ο εκ των διαγραφέντων Απ. Βανταράκης, προχώρησαν στην κίνησή τους αυτή τώρα, αρκετούς μήνες μετά τη διαγραφή τους, διότι μόλις πρόσφατα -με την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βουκελάτου από το αξίωμά του- αποδείχτηκε πως εκείνος κατείχε παράνομα θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού είχε κώλυμα. Μάλιστα, ο κ. Βανταράκης τόνισε ότι δεν επρόκειτο για μία αδιάφορη ψήφο, αλλά για την καθοριστική 19η, από την οποία κρινόταν η πλειοψηφία.
Παράλληλα, διερωτήθηκε κατά πόσο είναι νόμιμες και άλλες αποφάσεις, που έχουν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία του κ. Βουκελάτου.
Στο μεταξύ, οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από την παράταξη Δημαρά δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απευθυνθεί και στο Υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας το να τους διευκρινίσει ποια ακριβώς είναι τα δικαιώματα που έχουν, με βάση τον "Καλλικράτη", καθώς θεωρούν ότι αυτά παραβιάζονται από τη σημερινή δημοτική Αρχή.

www.attacktv.gr

 

Παρουσίαση βιβλίου Τάσου Αποστολόπουλου: Έντονο πολιτικό χρώμα σε πυκνό ακροατήριο

       Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

 

Παρουσίαση βιβλίου Τάσου Αποστολόπουλου: Εντονο πολιτικό χρώμα σε πυκνό ακροατήριοΈντονο πολιτικό χρώμα είχε η χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου "Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα", στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 
Κατά την εκδήλωση της παρουσίασης, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου και ο κορυφαίος στόχος να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, ενώ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έθεσε εκβιαστικό δίλημμα στον κόσμο, καλώντας τους παριστάμενους εμμέσως πλην σαφώς να ψηφίσουν τη Ν.Δ., καθώς υποστήριξε πως θα είναι ευθύνη των πολιτών αν δεν εκλέξουν σταθερή κυβέρνηση.
Ο ίδιος ο Τ. Αποστολόπουλος, κλείνοντας την εκδήλωση, ξεκαθάρισε ότι με το βιβλίο του θέλησε να συνεισφέρει στη μεγάλη μάχη που δίνουν σήμερα οι δυνάμεις της εργασίας: «Αν συνεχίσουμε έτσι, το μεγαλύτερό μας πρόβλημα θα είναι η κοινωνική συνοχή. Οφείλουμε να στηρίξουμε τις δυνάμεις της εργασίας», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Νωρίτερα, ο συντονιστής της συζήτησης - καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας Μιχάλης Κίτρου, αφού κατέγραψε τη σημασία και την προσφορά του βιβλίου, παρατήρησε ότι το πολιτικό σύστημα και το συνδικαλιστικό κίνημα εκπνέουν γιατί έχουν πάψει να εμπνέουν. Επέκρινε τη διαπόμπευση του συνδικαλιστικού κινήματος, των πολιτικών κομμάτων και του δημοσίου τομέα και κατήγγειλε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μίλησε μάλιστα για καθοδηγούμενη και απολύτως προγραμματισμένη χρεοκοπία της χώρας και εκτίμησε ότι υπάρχει ελπίδα, καθώς η καλύτερη εγγύηση είναι η μνήμη στο παρελθόν. 
Στην ομιλία της η Φ. Γεννηματά παρατήρησε ότι «δε θα πετύχουμε το στόχο μας αν δεν υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή πολιτική ανάπτυξης» και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Να μείνουμε στην ευρωζώνη και η χώρα μας να παράγει προς όφελος των πολιτών και όχι για οργανωμένα συμφέροντα. Το γεγονός ότι καταφέραμε να συνεργαστούμε, να σχηματίσουμε την κυβέρνηση συνευθύνης, είναι ένα σημαντικό βήμα, μία στέρεη βάση. Είναι μεγάλο στοίχημα η επιτυχία της κυβέρνησης».
Από την πλευρά του ο Ανδρ. Λυκουρέντζος τάχθηκε κατά του «δογματικού σοσιαλισμού» και επέκρινε το γεγονός ότι η Ελλάδα αρνείται να έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια και να ιδιωτικοποιήσει την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ. Υποστήριξε πως «είμαστε στην πολιτική γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας» και ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο», ενώ εκτίμησε πως «όταν εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε με δογματικό τρόπο αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ δεν υπάρχει αισιοδοξία».
Ανέφερε ότι «οι πολιτικοί δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια και ο λαός δε θέλει να την ακούσει» και μίλησε για κρίσιμη απόφαση στις ερχόμενες εκλογές. Είπε πως «ένα κόμμα δεν μπορεί να σώσει το λαό, αν δεν το θέλει ο ίδιος» και επέρριψε την ευθύνη στους πολίτες αν δεν εκλέξουν σταθερή κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Μπάμπης Βακαλόπουλος (αντί του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη που δεν μπόρεσε να παραστεί) επέκρινε την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και τάχθηκε κατά της ευέλικτης μορφής εργασίας. Μίλησε δε για «τριτοκοσμοποίηση» της εργασίας και αδιέξοδη πορεία, προς αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και της ανεργίας.
Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, που δεν μπόρεσε να παραστεί για λόγους υγείας, σε μήνυμά του τάχθηκε υπέρ ενός συνδικαλιστικού κινήματος αυτόνομου από κομματικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, καθώς και η Ντ. Νικολάκου, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας, Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης, Τριφυλίας Κ. Κόλλιας, Δυτικής Μάνης Δ. Γιαννημάρας, Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης, Μεγαλόπολης Π. Μπούρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρ. Κανάκης, οι πρόεδροι των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Τρίπολης, πρόεδροι κι εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και πολλοί άλλοι.

www.eleftheriaonline.gr

 

11.01.12

Ο Τ. Αποστολόπουλος καλείται να
αποφασίσει για τη νομιμότητα των
διαγραφών Δημαρά

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαγράφησαν από την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας του Γιάννη Δημαρά, απέστηλαν αίτηση στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, ζητώντας να αποφανθεί εάν η διαγραφή τους είναι νόμιμη. 

 

Σύμφωνα με το Achaia Channel, 0ι Ηρα Κουρή, Απόστολος Βανταράκης, Λένα Καλεντζώτη, Τασία Παπαντωνόπούλου, Σταύρος Μαλλιώρης, Λένα Καλεντζώτη, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Νίκος Μακρής και Γεωργία Χρυσανθακοπούλου ισχυρίζονται ότι υπάρχει νομικό κώλυμμα καθώς ο Κώστας Βουκελάτος, που ψήφισε υπέρ της αποπομπής τους, παράνομα συμμετείχε στο Συμβούλιο.

newsplus.gr

 

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

11/1/2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. 

Η διαδικασία συγκρότησης Λιμενικών Επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του τρέχοντος μήνα, όταν και το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει καταλήξει στην τελική του μορφή, και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει και η πρώτη του συνάντηση με τον πολικό του προϊστάμενο, που δίνει και τις πολιτικές κατευθύνσεις. 

Οι αρμοδιότητες παραμένουν ίδιες, εν αναμονή βέβαια του τι θα γίνει με τη σύσταση των δημοτικών λιμενικών ταμείων, κάτι που η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύθηκε πριν από μερικές ημέρες ότι θα προχωρήσει άμεσα. Μέχρις ότου όμως γίνει αυτό, τα λιμενικά ταμεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως και σήμερα, με τις νέες τους διοικήσεις βέβαια, αλλά και με την ελπίδα το νέο συμβούλιο που θα απαρτίζει αυτό του νομού, να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το παραλιακό μέτωπο της Ναυπακτίας. 

Τα παράπονα των καταστηματαρχών χρόνια τώρα είναι γνωστά, αφού κάθε χρόνο πληρώνουν χιλιάδες ευρώ, χωρίς να βλέπουν την ανταπόδοση αυτών των χρημάτων τους με τη μορφή υποδομών και έργων ουσίας. “Πληρώνουμε για άλλες περιοχές”, λένε χαρακτηριστικά, και για να αποφευχθεί αυτό η μόνη λύση είναι να ικανοποιηθεί το αίτημα των δήμων και να περάσουν οι αρμοδιότητές τους σε αυτούς. 
Αναλυτικά, η Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας απαρτίζεται από:

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας ως Αντιπρόεδρο
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Αιτωλοακαρνανίας
3. Τον Βασίλειο Μπαρπαγιάννη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό
4. Τον Βασίλειο Κυταγιά, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
5. Τον Κωνσταντίνο Μπόκα, Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
6. Τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, εκπρόσωπο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου.
7. Τον Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ναυτικό Πράκτορα, εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων
8. Τον Κωνσταντίνο Καλιαμπάκο, υπάλληλο του Δημοσίου,
9.Τον Δημήτρη Καρέτσο Πολιτικό Μηχανικό,

www.lepanto-rtv.gr

 

Συγκρότηση Λιμενικών επιτροπών Κορινθίας και Λακωνίας

ΠΈΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2012

limani-korinthosΜε αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Κορινθίας και Λακωνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Κορινθίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Κορινθίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κορινθίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούλια, Οδοντίατρο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Μούγια, Δικηγόρο.

4. Τον κ. Γεώργιο Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κορινθίων, αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Παπαβασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη αναπληρούμενο από τον κ. Αθανάσιο Γκιόκα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

6. Τον κ. Κωνσταντίνο Κατεμή αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.

7. Τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουμαριανό, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Αθανάσιο Γκότση, Διπλωματούχο Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνιο Κλήμη.

9. Τον κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Τσίρτση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

 

Λιμενική Επιτροπή Λακωνίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Λακωνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Λακωνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Θεοδόσιο Χρηστάκο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Θεόδωρο Χριστοδουλάκο.

4. Τον κ. Ιωάννη Τζεφεράκο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναπληρούμενο από την κα. Γεωργία Λυροφώνη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Την κα. Βασιλική Δερτιλή-Σταματίου αναπληρούμενη από τον κ. Βασίλειο Γιαννακάκο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

6. Τον κ. Μιχαήλ Καπελάκο αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Μηνακάκη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.

7. Την κα. Σοφία Ροζάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενη από την κα. Σταματική Δερματή, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Θεόδωρο Μανάκο, Αλιέα, αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Αποστολάκο, επίσης Αλιέα.

9. Τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Έμπορο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Νούτσο.

Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.news.935radio.gr

 

Οι Λιμενικές Επιτροπές Κορινθίας και Λακωνίας

Συγκροτήθηκαν με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου

12/1/2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Κορινθίας και Λακωνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.  Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Κορινθίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Κορινθίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κορινθίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούλια, Οδοντίατρο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Μούγια, Δικηγόρο.

4. Τον κ. Γεώργιο Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κορινθίων, αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Παπαβασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη αναπληρούμενο από τον κ. Αθανάσιο Γκιόκα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

6. Τον κ. Κωνσταντίνο Κατεμή αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.

7. Τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουμαριανό, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Αθανάσιο Γκότση, Διπλωματούχο Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνιο Κλήμη.

9. Τον κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Τσίρτση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Λιμενική Επιτροπή Λακωνίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Λακωνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Λακωνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Θεοδόσιο Χρηστάκο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Θεόδωρο Χριστοδουλάκο.

4. Τον κ. Ιωάννη Τζεφεράκο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναπληρούμενο από την κα. Γεωργία Λυροφώνη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Την κα. Βασιλική Δερτιλή-Σταματίου αναπληρούμενη από τον κ. Βασίλειο Γιαννακάκο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

6. Τον κ. Μιχαήλ Καπελάκο αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Μηνακάκη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.

7. Την κα. Σοφία Ροζάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενη από την κα. Σταματική Δερματή, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Θεόδωρο Μανάκο, Αλιέα, αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Αποστολάκο, επίσης Αλιέα.

9. Τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Έμπορο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Νούτσο.

Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

www.isthmos.gr

 

Κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Καπαρέλι

 

Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ on Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση των φορεών και συνέλευση την Κυριακή ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες αποφάσισαν κάτοικοι και φορείς στην Κασσιόπη.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε εκ νέου στην Κασσιόπη. Αιτία οι εργασίες που έγιναν ήδη από τον επιχειρηματία των ιχθυοκαλλιεργειών, που αναμένεται να εγκατασταθούν στο νησάκι Καπαρέλι (ή Περιστέρα), και έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους της περιοχής. 
Η ιστορία είναι παλιά και μάλιστα πολλάκις η πλειοψηφία των κατοίκων (εκφρασμένη και με αποφάσεις του τότε δημοτικού συμβουλίου Κασσωπαίων) είχε αντιταχθεί στην ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών, πόσω μάλλον για επέκταση ή δημιουργία και νέας. 
Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη εγκατάσταση βρίσκεται στη θέση Γιαλισκάρι Κασσιόπης και εκτέινεται έως τα πρώτα παράλια του γειτονικού πρώην δήμου Θιναλίων. 
Η απόφαση Αποστολόπουλου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) έδωσε το πράσινο φως για την εγκατάσταση μονάδας στο νησάκι Καπαρέλι, “μοναδικού κάλλους περιοχή και πρώτη εικόνα όταν κανείς έρχεται από την Αδριατική” λένε με παράπονο οι εκπρόσωποι των φορέων για την άστοχη επιλογή. 
Όμως Fast Track διαδικασίες -όπως επιβάλλουν οι καιροί και οι πολιτικοί που αποφασίζουν - επέβαλαν οι ιχθυοκαλλιέργειες να εγκατασταθούν στο όμορφο νησάκι. Πως απαντούν οι κάτοικοι; Με κινητοποιήσεις.

Αύριο, Παρασκευή ενημερώνουν τους φορείς και συνεχίζουν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου με συνέλευση, στις 11 το πρωί στην Ελαιουργεία Σινιών. Μάλιστα κάποιοι μιλούν και για συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου των Σινιών για αύριο το πρωί, προκειμένου να γίνει εμφανής η αντίθεση τους στην σχεδιαζόμενη εγκατάσταση. 
Στις ενέργειες και κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος τα Τοπικά Συμβούλια του πρώην Δήμου Κασσωπαίων (Γιμάρι, Σινιές, Κασσιόπη, Γιμάρι) καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής αλλά και ο αλιευτικός σύλλογος Κασσιόπης.

*H φωτογραφία της νησίδας Καπαρέλι είναι του Σπ. Σαλβάνου, που πολλές φορές και εγκαίρως, από την στήλη του στο corfupress έχει ενημερώσει για τα σχετικά με τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών.

www.corfupress.com

 

Συγκρότηση Λιμενικών Επιτροπών Λακωνίας Κορινθίας

 

 

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Κορινθίας και Λακωνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. 
Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:
Λιμενική Επιτροπή Λακωνίας
1.
Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Λακωνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Λακωνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3.
Τον κ. Θεοδόσιο Χρηστάκο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Θεόδωρο Χριστοδουλάκο.
4.
Τον κ. Ιωάννη Τζεφεράκο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναπληρούμενο από την κα. Γεωργία Λυροφώνη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5.
Την κα. Βασιλική Δερτιλή-Σταματίου αναπληρούμενη από τον κ. Βασίλειο Γιαννακάκο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας.
6.
Τον κ. Μιχαήλ Καπελάκο αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Μηνακάκη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.
7.
Την κα. Σοφία Ροζάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενη από την κα. Σταματική Δερματή, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.
8.
Τον κ. Θεόδωρο Μανάκο, Αλιέα, αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Αποστολάκο, επίσης Αλιέα.
9.
Τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Έμπορο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Νούτσο. 

Λιμενική Επιτροπή Κορινθίας
1.
Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Κορινθίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2.
Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κορινθίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3.
Τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούλια, Οδοντίατρο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Μούγια, Δικηγόρο.
4.
Τον κ. Γεώργιο Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κορινθίων, αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Παπαβασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5.
Τον κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη αναπληρούμενο από τον κ. Αθανάσιο Γκιόκα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
6.
Τον κ. Κωνσταντίνο Κατεμή αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.
7.
Τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουμαριανό, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.
8.
Τον κ. Αθανάσιο Γκότση, Διπλωματούχο Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνιο Κλήμη.
9.
Τον κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Τσίρτση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.
Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. 

ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ( 12.01.12 )

ant1south.gr

 

Συγκρότηση Λιμενικών Επιτροπών Κορινθίας και Λακωνίας

     Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Κορινθίας και Λακωνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011. 
Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:
Λιμενική Επιτροπή Κορινθίας
1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Κορινθίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κορινθίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούλια, Οδοντίατρο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Μούγια, Δικηγόρο.
4. Τον κ. Γεώργιο Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κορινθίων, αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Παπαβασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5. Τον κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη αναπληρούμενο από τον κ. Αθανάσιο Γκιόκα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
6. Τον κ. Κωνσταντίνο Κατεμή αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.
7. Τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουμαριανό, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.
8. Τον κ. Αθανάσιο Γκότση, Διπλωματούχο Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνιο Κλήμη.
9. Τον κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Τσίρτση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Λιμενική Επιτροπή Λακωνίας
1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Λακωνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.
2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Λακωνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.  
3. Τον κ. Θεοδόσιο Χρηστάκο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Θεόδωρο Χριστοδουλάκο.
4. Τον κ. Ιωάννη Τζεφεράκο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναπληρούμενο από την κα. Γεωργία Λυροφώνη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
5. Την κα. Βασιλική Δερτιλή-Σταματίου αναπληρούμενη από τον κ. Βασίλειο Γιαννακάκο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας.
6. Τον κ. Μιχαήλ Καπελάκο αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Μηνακάκη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.
7. Την κα. Σοφία Ροζάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενη από την κα. Σταματική Δερματή, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.
8. Τον κ. Θεόδωρο Μανάκο, Αλιέα, αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Αποστολάκο, επίσης Αλιέα.
9. Τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Έμπορο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Νούτσο. 

Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. 

www.eleftheriaonline.gr

 

 

Πολλές…τάσεις ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση βιβλίου Αποστολόπουλου

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Παρουσιάσθηκε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα το βιβλίο του κ.Αποστολόπουλου, Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με τίτλο »Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα» .
Πολύς και …εκλεκτός κόσμος από όλη την Πελοπόννησο που παραβρέθηκε για να τιμήσει τον κ.Αποστολόπουλο.Παράγοντες από όλους τους κομματικούς χώρους ήταν εκεί και φυσικά κυρίαρχο ήταν το πολιτικό στοιχείο. Η παρουσία του κ.Λυκουρέντζου από πλευράς Ν.Δ. ήταν καταλυτική για την προσέλευση στελεχών της γαλάζιας παράταξης.
Εκεί όμως που έγινε ο ….κακός χαμός ήταν στην παρουσία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι είχαν χωριστεί σε …ομαδούλες!
Οι άνθρωποι του Μπένου που παρ΄ότι έχει αποχωρήσει από την πολιτική αλλά εξακολουθεί να παρεμβαίνει παρασκηνίως σε όλα τα θέματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ ,με εμφανή τρόπο έκαναν αισθητή την παρουσία τους, οι Παπανδρεϊκοί είχαν και το μεγαλύτερο πρόβλημα διότι ο αρχηγός τους είναι υπό …ατμόν και οι οπαδοί των υπολοίπων δηλ.Βενιζέλου και Λοβέρδου έκαναν μία σχετική επίδειξη ισχύος!
Η υφυπουργός κ.Γεννηματά, έζησε μία …μοναχική βραδιά και οι νυν βουλευτές Μεσσηνίας ,Κουσελάς, Γιαννακοπούλου και Βουδούρης φυλάγοντας τα…νώτα τους ,προτίμησαν να μην παρευρεθούν αναφέροντας πως είχαν …..ανειλλημμένες υποχρεώσεις!!! Περιμένουν να δουν κατά που θα ….γυρίσει ο τροχός κι εκεί θα κινηθούν!!!
Δύσκολοι και επικίνδυνοι οι καιροί για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ , διότι μία λάθος κίνηση μπορεί να τους στοιχίσει πολλά!!

kalamatanews.blogspot.com

 

Καλαμάτα:Ημερίδα για τη Διαχείριση Υδατικών Πόρων

synt,Παρασκευή, 13-01-2012

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

«Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των

κρίσιμων ζητημάτων νερού»

 

Καλαμάτα, 19/01/2012

09:00   Προσέλευση

Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί

09:30 ·   Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Π. Αλευράς

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χ. Καφίρας

•              Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας Εισηγήσεις

10:30   Εναρκτήρια Εισήγηση, Α. Ανδρεαδάκης Ειδικός Γραμματέας Ειδικής Γραμματείας Υδάτων

10:40   Οδηγία Πλαίσιο για τα νερά 2000/60/ΕΚ και Διαχείριση Υδατικών Πόρων Υδατικού

Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου,. Π.Παντελόπουλος (Δ/ντης ΕΓΥ), Μ.Γκίνη (Δ/ντρια ΕΓΥ)

10:50   Διαδικασία Διαβούλευσης σύμφωνα με την Οδηγία 2000/60/ΕΚ για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης, Θ. Τσιάλας, Σ.Λαζαρίδου, Σ.Καραπάνου

11:10   Το Υδατικό Διαμέρισμα Δυτικής Πελοποννήσου: Ανάγκες, υδατικοί πόροι και σημαντικά ζητήματα διαχείρισης, Σ. Μίχας, Θ.Τσιάλας, Ε. Δρακοπούλου, Μ. Λιονής, Γ.Λυμπέρης, Κ.Οικονόμου

11:30   Διαχωρισμός υπογείων υδατικών συστημάτων. Ποιοτική και ποσοτική κατάσταση, Ε.Δρακοπούλου, Μ.Λιονής , Αικ.Λιονή

11:50   Ερωτήσεις επί των εισηγήσεων

12:15   Διάλειμμα

12:30   Κατάσταση των επιφανειακών υδάτων του Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου, Δ. Οικονομίδης, Σ. Μίχας, Σ. Μπάνου, Κ.Νικολάου

12:50   Το κόστος του νερού και η ανάκτησή του στο Υδατικό Διαμέρισμα Δυτικής Πελοποννήσου, Α. Κοτζαμπόπουλος, Θ. Τσιάλας, Δ. Οικονομίδης

13:10   Ερωτήσεις επί των εισηγήσεων

Διαβούλευση - Τοποθετήσεις

13:20   Τοποθετήσεις ενδιαφερόμενων και συμπεράσματα

www.attacktv.gr

 

 

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ … ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙΣ;

13 Ιανουαρίου, 2012

cebbceb9cebcΑπό το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου λάβαμε την ανακοίνωση για την ανασυγκρότηση των Λιμενικών Επιτροπών Κορινθίας και Λακωνίας.

Τελικά για ποια δημοτικά λιμάνια με αντίστοιχες επιτροπές μιλούν ο Αλέκος και ο Άδωνις;

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Κορινθίας και Λακωνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Κορινθίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Κορινθίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κορινθίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούλια, Οδοντίατρο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Μούγια, Δικηγόρο.

4. Τον κ. Γεώργιο Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κορινθίων, αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Παπαβασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη αναπληρούμενο από τον κ. Αθανάσιο Γκιόκα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

6. Τον κ. Κωνσταντίνο Κατεμή αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.

7. Τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουμαριανό, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Αθανάσιο Γκότση, Διπλωματούχο Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνιο Κλήμη.

  • Τον κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Τσίρτση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

www.sfedona.gr

 

Συγκρότηση λιμενικών επιτροπών Κορινθίας και Λακωνίας

January 13, 2012

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ανασυγκροτούνται οι Λιμενικές Επιτροπές των κρατικών Λιμενικών Ταμείων Κορινθίας και Λακωνίας, των οποίων η θητεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, η σύνθεση των Λιμενικών Επιτροπών έχει ως εξής:

Λιμενική Επιτροπή Κορινθίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Κορινθίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Κορινθίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούλια, Οδοντίατρο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Μούγια, Δικηγόρο.

4. Τον κ. Γεώργιο Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κορινθίων, αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Παπαβασιλείου, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Τον κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη αναπληρούμενο από τον κ. Αθανάσιο Γκιόκα, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

6. Τον κ. Κωνσταντίνο Κατεμή αναπληρούμενο από τον κ. Γιάννη Λιακόπουλο, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κορινθίας.

7. Τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενο από τον κ. Παναγιώτη Κουμαριανό, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Αθανάσιο Γκότση, Διπλωματούχο Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Αντώνιο Κλήμη.

9. Τον κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Γεώργιο Τσίρτση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Λιμενική Επιτροπή Λακωνίας

1. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής Λακωνίας ως Αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε Προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Λακωνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Τον κ. Θεοδόσιο Χρηστάκο, Πολιτικό Μηχανικό, αναπληρούμενο από τον κ. Θεόδωρο Χριστοδουλάκο.

4. Τον κ. Ιωάννη Τζεφεράκο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναπληρούμενο από την κα. Γεωργία Λυροφώνη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Την κα. Βασιλική Δερτιλή-Σταματίου αναπληρούμενη από τον κ. Βασίλειο Γιαννακάκο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

6. Τον κ. Μιχαήλ Καπελάκο αναπληρούμενο από τον κ. Νικόλαο Μηνακάκη, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας.

7. Την κα. Σοφία Ροζάκη, Ναυτικό Πράκτορα, αναπληρούμενη από την κα. Σταματική Δερματή, επίσης Ναυτικό Πράκτορα, εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου (Ένωση) Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

8. Τον κ. Θεόδωρο Μανάκο, Αλιέα, αναπληρούμενο από τον κ. Χρήστο Αποστολάκο, επίσης Αλιέα.

9. Τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Έμπορο, αναπληρούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Νούτσο.

 

Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Επιτροπών θα επιλεγούν από τα μέλη τους. Η θητεία των Λιμενικών Επιτροπών είναι τριετής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 

www.report24.gr

 

 

Ο Αποστολόπουλος παρευρέθη στην κοπή της πίτας εργαζομένων τμημάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης

Παρ, 13 Ιαν 2012

Στην κοπή πίτας των εργαζομένων στα  τμήματα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων, Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής 'Ενταξης και Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών του Ν. Αρκαδίας βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Γενικός  Γραμματέας, που έκοψε την πίτα των εργαζομένων στα παραπάνω τμήματα, βρήκε την ευκαιρία να ευχηθεί  από κοντά στους υπαλλήλους της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλή χρονιά και να τους ευχαριστήσει για το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και στους αλλοδαπούς του Νομού.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την παρουσία του, του ευχήθηκαν να έχει υγεία  και δύναμη και του είπαν να στηρίζει, από την υψηλή θέση που κατέχει, τους δημοσίους υπαλλήλους που βάλλονται πολλές φορές αδίκως από διάφορες πλευρές.

Ο Γενικός  Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα  τους, υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα  όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργάτες και τους παρακάλεσε το 2012 να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

www.arcadiaportal.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Στην κοπή της πίτας τοπικής αυτοδιοίκησης ο Αποστολόπουλος

Παρασκευή, Ιανουάριος 13, 2012 

Στην κοπή πίτας των εργαζομένων στα τμήματα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων, Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών,Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής 'Ενταξης και Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών του Ν. Αρκαδίας βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας, που έκοψε την πίτα των εργαζομένων στα παραπάνω τμήματα, βρήκε την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλή χρονιά και να τους ευχαριστήσει για το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και στους αλλοδαπούς του Νομού.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την παρουσία του, του ευχήθηκαν να έχει υγεία και δύναμη και του είπαν να στηρίζει, από την υψηλή θέση που κατέχει, τους δημοσίους υπαλλήλους που βάλλονται πολλές φορές αδίκως από διάφορες πλευρές.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργάτες και τους παρακάλεσε το 2012 να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

radio936.blogspot.com

 

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Στην κοπή πίτας εργαζομένων της Αρκαδίας ο Τ. Αποστολόπουλος

Στην κοπή πίτας των εργαζομένων στα τμήματα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων, Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής 'Ενταξης και Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών του Ν. Αρκαδίας βρέθηκε ...

σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας, που έκοψε την πίτα των εργαζομένων στα παραπάνω τμήματα, βρήκε την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλή χρονιά και να τους ευχαριστήσει για το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και στους αλλοδαπούς του Νομού.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την παρουσία του, του ευχήθηκαν να έχει υγεία και δύναμη και του είπαν να στηρίζει, από την υψηλή θέση που κατέχει, τους δημοσίους υπαλλήλους που βάλλονται πολλές φορές αδίκως από διάφορες πλευρές.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργάτες και τους παρακάλεσε το 2012 να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

www.kalimera-arkadia.gr

 

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖ/ΝΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Στην κοπή πίτας των εργαζομένων στα τμήματα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων, Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής 'Ενταξης και Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών του Ν. Αρκαδίας βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας, που έκοψε την πίτα των εργαζομένων στα παραπάνω τμήματα, βρήκε την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλή χρονιά και να τους ευχαριστήσει για το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και στους αλλοδαπούς του Νομού.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την παρουσία του, του ευχήθηκαν να έχει υγεία και δύναμη και του είπαν να στηρίζει, από την υψηλή θέση που κατέχει, τους δημοσίους υπαλλήλους που βάλλονται πολλές φορές αδίκως από διάφορες πλευρές.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργάτες και τους παρακάλεσε το 2012 να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

axeloostv.blogspot.com

 

Κοπή πίτας στις υπηρεσίες Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη

       Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πίτας στις υπηρεσίες Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην ΤρίποληΣτην κοπή πίτας των εργαζομένων στα τμήματα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων, Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής 'Ενταξης και Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών του Ν. Αρκαδίας βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας, που έκοψε την πίτα των εργαζομένων στα παραπάνω τμήματα, βρήκε την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλή χρονιά και να τους ευχαριστήσει για το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και στους αλλοδαπούς του Νομού.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την παρουσία του, του ευχήθηκαν να έχει υγεία και δύναμη και του είπαν να στηρίζει, από την υψηλή θέση που κατέχει, τους δημοσίους υπαλλήλους που βάλλονται πολλές φορές αδίκως από διάφορες πλευρές.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργάτες και τους παρακάλεσε το 2012 να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

www.eleftheriaonline.gr

 

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

   Μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου μας που χρονολογούνται από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, επιτέλους στις 27-12-2011 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Αποστολόπουλος με διαπιστωτική του πράξη μεταβίβασε την κυριότητα όλων των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών στον Δήμο Ερμιονίδας και ταυτόχρονα έγινε μεταγραφή τους στο Υποθηκοφυλακείο.

    Ήταν μια επίμονη και επίπονη διαδικασία κατά την οποία οι υπηρεσίες του Δήμου συνέλεξαν για κάθε σχολική μονάδα και παιδικό σταθμό τα τοπογραφικά καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία απογραφής κτιρίων και οικοπέδων, κτήσης ακινήτων από τις σχολικές επιτροπές και άλλα. Ταυτόχρονα υπήρξε και σχετική αλληλογραφία του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή με τους αρμοδίους, την οποία και παραθέτουμε μαζί με μια ενδεικτική διαπιστωτική απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

   Το γεγονός αυτό επιτρέπει πλέον στο Δήμο μας, να εντάξει έργα σχετικά με τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ερμιονίδας, σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δημιουργεί νέα δεδομένα για την υποδομή των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών.

www.kranidi.gr

 

 

ΠΑΤΡΑ: Ο Τ. Αποστολόπουλος εξετάζει το αίτημα των διαγραφέντων

Παρ. 13 Ιανουαρίου 2012

 

Γραπτές εξηγήσεις για το ζήτημα των διαγραφέντων ζήτησε από τον Δήμαρχο Πάτρας Γιάννη Δημαρά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Τάσος Αποστολόπουλος. Σε υπηρεσία της Περιφέρειας είχαν προσφύγει οι "8" ζητώντας να κριθεί παράνομη η διαγραφή τους, επισημαίνοντας πως ο 19ος δημοτικός σύμβουλος που ψήφισε την διαγραφή, ο κ. Κώστας Βουκελάτος, είχε κώλυμα και δεν θα έπρεπε να κατέχει τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε από τον κ. Δημαρά να του αναφέρει εγγράφως τους λόγους της διαγραφής και το ιστορικό της υπόθεσης και σύντομα θα απαντήσει κατά πόσο αυτή είναι σύννομη. 

www.dete.gr

 

 

 

 

ΣΆΒΒΑΤΟ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην κοπή πίτας των εργαζομένων στα τμήματα: Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων, Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών, Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής 'Ενταξης και Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών του Ν. Αρκαδίας βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας, που έκοψε την πίτα των εργαζομένων στα παραπάνω τμήματα, βρήκε την ευκαιρία να ευχηθεί από κοντά στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλή χρονιά και να τους ευχαριστήσει για το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και στους αλλοδαπούς του Νομού.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το Γενικό Γραμματέα για την παρουσία του, του ευχήθηκαν να έχει υγεία και δύναμη και του είπαν να στηρίζει, από την υψηλή θέση που κατέχει, τους δημοσίους υπαλλήλους που βάλλονται πολλές φορές αδίκως από διάφορες πλευρές.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τους είπε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, υπογράμμισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργάτες και τους παρακάλεσε το 2012 να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να προσπαθήσουν για το καλύτερο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

megalopoli-fm.blogspot.com

 

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

«Το μισθολογικό κόστος έχει φτάσει στα όριά του» παραδέχεται ο Αποστολόπουλος!

 

Αν και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Τάσος Αποστολόπουλος, δεν κρύβεται, πίσω από το δάχτυλό του, και τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της νέας συρρίκνωσης των μισθών και προβλέπει ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού στη φτώχεια…
www.kalimera-arkadia.gr

 

 

                Πρόστιμο 8.000 ευρώ στην κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ από την περιφέρεια Πελοποννήσου

διότι για την συγκεκριμένη οδό παραβιάστηκαν ισχύουσες διατάξεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων

Ημερομηνία : 02.01.2012

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, υπέγραψε απόφαση, η οποία προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 8.000 Ευρώ στην Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ που αφορά στην οδό πρόσβασης του λατομείου αδρανών εντός της λατομικής περιοχής «Κοκκινόβραχος» στην Δ.Ε. Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 6 και 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 106Α/18.10.1986) όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3010/2002 (ΦΕΚ 91Α/25.4.02) και του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60Α/31.03.2011), διότι για την συγκεκριμένη οδό παραβιάστηκαν ισχύουσες διατάξεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με τα σχετικά (19) (20) και (23).

Η είσπραξη του επιβαλλόμενου προστίμου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Η προσφυγή κατά της απόφασης, όσον αφορά την νομιμότητα της έκδοσής της, απευθύνεται στον Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευσή της ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου ληφθεί γνώση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 & 238 του Ν.3852/10 (ΦΕΚ 87/Α/10).

Κατά της παρούσης χωρεί προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια εντός εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (Ν.2717/99 (ΦΕΚ 97/Α/99)).