Δημοσιεύματα στο Ίντερνετ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2012

 

Παρουσίαση ανάρτησης δασικών χαρτών Καλαμάτας και Μεσσήνης

Παρ, 16/12/2011

Εκδηλώσεις παρουσίασης της ανάρτησης των δασικών χαρτών των περιοχών Καλαμάτας και Μεσσήνης προς το κοινό και τα Μέσα Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Η κατάρτιση και η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμα διαδικασία που έχει στόχο τον οριστικό προσδιορισμό των δασικών εκτάσεων της χώρας. Οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα ώστε να γνωρίζουν το χαρακτήρα της γης που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή θέλουν να επενδύσουν. Ταυτόχρονα αποφεύγονται οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα εξυπηρετούνται αυθημερόν. Κατ’ αυτό τον τρόπο θωρακίζεται η προστασία των δασών από την αυθαιρεσία και την ανεξέλεγκτη δόμηση και μπαίνουν οι βάσεις για την εκπόνηση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών για τη ζώνη ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο στην Ηλεία.

Η παρουσίαση της ανάρτησης των δασικών χαρτών περιοχών του Δήμου Μεσσήνης θα διεξαχθεί στις 10.30 στο Δημαρχείο Μεσσήνης και η εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες περιοχών του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο ξενοδοχείο REX.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα κ. Αποστολόπουλου, στις παρουσιάσεις θα παραστούν ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αντώνης Καταρτζόπουλος και ο Διευθυντής Δασών Μεσσηνίας κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος.

www.moriasnow.gr

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

16 Δεκεμβρίου, 2011

p4 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Tην Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε μια απολύτως επιτυχημένη ημερίδα με την παρουσία των, κ. Κουκουλόπουλου Πάρι, Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Αποστολόπουλου Αναστάσιου, Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, κ. Τατούλη Πέτρου, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Τερζής Ευάγγελος και ο κ. Λιόγκας Βασίλης και εκ σχεδόν του συνόλου των Δημάρχων, των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέμα: «Το Πρόβλημα Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Από την ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Κουκουλόπουλου Πάρι συμπεραίνονται, ως προς το θεσμικό πλαίσιο και την κυβερνητική πολιτική, τα εξής:

α) Θα εκπονηθεί επικαιροποιημένο Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων, το οποίο θα δημοσιευθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2012.

β) Προβλέπεται ενοποίηση Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

γ) Η ολοκληρωμένη διαχείριση θα γίνει με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα).

δ) Οι σχετικοί διαγωνισμοί θα είναι ανοικτοί σε όλες τις τεχνολογίες με τελικό κριτήριο το κόστος.

ε) Προχωράει η διαδικασία για τους ΦΟΔΣΑ και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2012, η οποία προβλέπει έναν (1) για κάθε Περιφέρεια.

Ο κ. Τατούλης Πέτρος, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφέρθηκε δια μακρού στις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επίλυση του προβλήματος και τη βούληση της Περιφέρειας να συνεργαστεί με τους Δήμους και να ζητήσει την άποψη των Δημοτικών Συμβουλίων για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Αποστολόπουλος Αναστάσιος, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συναίνεσης και συνεννόησης για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Το λόγο έλαβαν επίσης πολλοί Δήμαρχοι, οι οποίοι παρουσίασαν το πρόβλημα με τα απορρίμματα στους πέντε (5) Νομούς της Πελοποννήσου και στο σύνολο των Δήμων τους.

Επειδή εκτιμήθηκε ότι υπάρχει διαφορετικότητα στην προσέγγιση, πολλά ερωτήματα αναπάντητα και μακρύς ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος, το θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη την Τρίτη 2ο Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 0.7:00 μ.μ. Παρακαλούνται οι Δήμαρχοι όπως παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Παναγιώτης Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας

www.sfedona.gr

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τρίπολη, 17-12-2011

Στην ανάρτηση δασικών χαρτών σε περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας προχώρησε σήμερα (16/12/2011) ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠ.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργο Αμoργιανιώτη.

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του ως προς την συντόμευση των διαδικασιών, την ανάρτηση και στη συνέχεια την κύρωση των δασικών χαρτών, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αποστολόπουλος βρέθηκε στη Μεσσηνία και μέσα σε ένα θερμό κλίμα, που είχαν δημιουργήσει οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσίασε τη σημαντική δουλειά που ετοίμασαν τα στελέχη των τοπικών δασικών υπηρεσιών σχετικά με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών σε Μεσσήνη και Καλαμάτα.

Τόσο ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ευχαρίστησαν τον κ. Τάσο Αποστολόπουλο για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε οι δασικοί χάρτες των περιοχών τους να φθάσουν στο τελικό στάδιο της εφαρμογής τους. Στις ομιλίες που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δασικών χαρτών στη Μεσσηνία, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόνισε ότι με την ανάρτηση και στη συνέχεια με την κύρωση των δασικών χαρτών καθορίζονται οριστικά οι δασικές εκτάσεις του ελληνικού χώρου, κατοχυρώνεται η ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου και εξασφαλίζεται η ιδιοκτησία των Ελλήνων πολιτών.

Ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε ισχυρό εργαλείο χωροταξικής πολιτικής τους δασικούς χάρτες το οποίο, όπως είπε, μαζί με το κτηματολόγιο θα αποτελέσουν βασικά θεμέλια για την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. «Γενικά θα επιταχυνθεί η άσκηση επενδύσεων ενώ ταυτόχρονα θα διευκολυνθούν οι συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με το δημόσιο», δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικά οφέλη της εφαρμογής του μέτρου των δασικών χαρτών, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπογράμμισε ότι με αυτό το μέτρο δημιουργείται ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων ώστε να συνεχιστεί στο διηνεκές ο καταλυτικός τους ρόλος στη βιολογική και οικολογική ισορροπία, στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, καθώς και στην εξισορρόπηση των ακραίων κλιματικών συνθηκών συμβάλλοντας έτσι στην ανθρώπινη διαβίωση και παραγωγικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη πανελλαδικά που αναρτά δασικούς χάρτες. Η αρχή έγινε πριν από λίγους μήνες από την Ηλεία με την ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών, ενώ και άλλοι Νομοί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της εκπόνησης και σύντομα θα αναρτήσουν τους δικούς τους δασικούς χάρτες. Μιλώντας προς τους εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Μεσσηνίας ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι: «σαν δημόσια διοίκηση αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, ενισχύοντας με όποιο τρόπο μπορούσαμε τις δασικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτύχαμε κάποιας χρηματοδότησης για το σκοπό αυτό και πιστεύουμε ότι το νέο έτος θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη δουλειά που έκαναν τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών, ειδικά το τμήμα δασικών χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών του Ν. Μεσσηνίας, για την αποφασιστική συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τα στελέχη του ΥΠ.Ε.Κ.Α. για τη στήριξη καθώς και τα στελέχη του Κτηματολογίου για τη συνεργασία που είχαν με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοήκησης.

 

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μετά από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα (16/12/11) στο αλσύλλιο που βρίσκεται στην παραλία Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άναψε το πράσινο φως για την αξιοποίηση του, υλοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα του Δήμου Μεσσήνης.

Συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠ.Ε.Κ.Α. κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο, το Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Αντώνη Κανταρτζόπουλο, αλλά και στελέχη των τοπικών δασικών υπηρεσιών, ο κ. Αποστολόπουλος έθεσε τις βάσεις για τη σύντομη αξιοποίηση του αλσυλλίου της Μπούκας συνολικής έκτασης 75 στρεμμάτων. Αρχικά, όπως αποφασίσθηκε, θα γίνει μία μελέτη αξιοποίησης της δασικής έκτασης και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί το σχέδιο μία ήπιας μορφής ανάπτυξης του αλσυλλίου που θα είναι προς όφελος των δημοτών τη Μεσσήνης αλλά και των επισκεπτών της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα ο χώρος θα παραχωρηθεί στο Δήμο Μεσσήνης προς αξιοποίηση, αλλά αφού πρώτα εξασφαλιστεί η προστασία της δασικής έκτασης. Παράλληλα ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠ.Ε.Κ.Α. κ. Αμοργιανιώτης δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει τεχνικά αλλά και οικονομικά για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση του αλσυλλίου της παραλίας της Μπούκας.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων έγιναν δεκτές με μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση από το Δήμαρχο Μεσσήνης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον του το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

mynima-hellas.com

 

Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει το έργο της ειδικής γραμματείας δασών.

ΣΆΒΒΑΤΟ, 17 ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2011

kalamata dasikoi xartes

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 το μεσημέρι στην Καλαμάτα, εκδήλωση-παρουσίαση του Δήμου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και την Ειδική Γραμματεία του Υ.ΠΕ.Κ.Α με θέμα: «Παρουσίαση Δασικών Χαρτών Περιοχών Τοπικών Διαμερισμάτων Ασπροχώματος, Αντικαλάμου, Σπερχογείας και Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο γ. γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Υ.ΠΕ.Κ.Α, ο Γενικός Δ/ντής Δασών & Αγροτικής Ανάπτυξης , ο Δασάρχης Καλαμάτας και ο Διευθυντής Δασών Ν. Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος Παν. Νίκας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών και της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου και δασολογίου για την προστασία της περιουσίας, την αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας των πολιτών, της προώθησης των επενδύσεων, της αντιμετώπισης πυρκαγιών, κλπ.

dasikoi xartes kalamatas

Παράλληλα, ο κ. Νίκας τόνισε με έμφαση, ότι ο Δήμος θα στηρίξει με τις υπηρεσίες το μεγάλο έργο της ειδικής γραμματείας δασών.

Νωρίτερα το πρωί, ο γ. γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών Υ.ΠΕ.Κ.Α, τον Γενικό Δ/ντή Δασών & Αγροτικής Ανάπτυξης , τον Δασάρχη Καλαμάτας και τον Διευθυντή Δασών Ν. Μεσσηνίας, συμμετείχαν σε ανάλογη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δήμο Μεσσήνης.

www.news.935radio.gr

 

Επιτροπές για τον προσδιορισμό του γεωργικού εισοδήματος

APOSTOLOPOYLOS-TASOS

Δεκεμβρίου 17, 2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, συγκροτήθηκαν οι επιτροπές για τον προσδιορισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Συγκεκριμένα για την Αρκαδία η σύνθεση της επιτροπής έχει ως εξής:

Πρόεδρος ορίζεται ο Οικονομικός Επιθεωρητής Παναγιώτης Πολίτης με αναπληρώτρια την Οικονομική Επιθεωρήτρια Φανή Γκρίτζαλη.

Τακτικό μέλος ορίζεται η υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Σωτηρία Τερζιάδου με αναπληρωτή την Ειρήνη Βρούτση, υπάλληλο της ίδιας Δ.Ο.Υ.

Τακτικό μέλος ορίζεται η Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αναστασία Σταυροπούλου με αναπληρωτή τον Δημήτριο Κοκκινογένη, Γεωπόνο της ίδιας Υπηρεσίας.

Τακτικό μέλος ορίζεται ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, Γεωπόνος από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Παρασκευόπουλο, επίσης Γεωπόνο.

Τακτικό μέλος ορίζεται ο Γεώργιος Ρούνης, Γεωπόνος Προϊστάμενος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυνουρίας, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Πέτρη, επίσης Γεωπόνο.

Τακτικό μέλος ορίζεται ο Παναγιώτης Τσιβεριώτης, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Δημοκρατικών Συλλόγων Αρκαδίας, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Γιαννήλο.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Βασίλειος Πετρόπουλος, υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης, με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Πιερράκου, υπάλληλο της ίδιας Δ.Ο.Υ

www.aixmh.gr

 

Δασικοί χάρτες

17/12/2011

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αναρτήθηκαν σε Ασπρόχωμα, Αντικάλαμο, Σπερχογεία, Θουρία και Μεσσήνη

Η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών της Μεσσηνίας έγινε χθες με πανηγυρικό τρόπο, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Μεσσήνη και Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Αμοργιανού.
Οι χάρτες που αναρτήθηκαν χθες αφορούν στις Τοπικές Κοινότητες Ασπροχώματος, Αντικαλάμου, Σπερχογείας και Θουρίας για το νέο Δήμο Καλαμάτας και Μεσσήνης για το νέο Δήμο Μεσσήνης. Θα αναρτηθούν στις Δασικές Υπηρεσίες, στα Δημαρχεία των δύο Δήμων, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες. Οι δε πολίτες μπορούν να διατυπώσουν τις ενστάσεις και αμφισβητήσεις τους μέσα σε προθεσμία 60 ημερών από την ανάρτηση, η οποία αυξάνεται κατά 20 ημέρες για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού. 
Μετά τη συζήτηση και επίλυση των ενστάσεων, θα ακολουθεί η κύρωση του δασικού χάρτη.
Υπογραμμίσθηκε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων είναι η πρώτη που άρχισε το θέμα των δασικών χαρτών και ήδη αναρτήθηκε και κυρώθηκε ο πρώτος δασικός χάρτης σε όλη την Ελλάδα, στα Λεχαινά Ηλείας, ενώ στη Μεσσηνία είναι οι δεύτεροι κατά σειρά που αναρτώνται.
Ικανοποίηση
Πρώτη έγινε χθες το πρωί η εκδήλωση στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Κατά την έναρξή της ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που η διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών ξεκινά από τη Μεσσήνη. Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τον κ. Αποστολόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, τήρησε τη δέσμευσή του και υλοποίησε την υπόσχεσή του για τους δασικούς χάρτες.
Στην αντίστοιχη εκδήλωση στην Καλαμάτα, το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ευτυχισμένος από τις εξελίξεις, λέγοντας πως «όλοι μας έχουμε ταλαιπωρηθεί από την απουσία δασολογίου». Η ανάρτηση των χαρτών, είπε, σηματοδοτεί πολλά και θα συνεισφέρει στην επίλυση πολλών προβλημάτων, ενώ επικαλέστηκε προσωπικό του παράδειγμα από τη Μάνη: όταν ρωτούσες «ποια είναι τα κτήματά μας», η απάντηση ήταν «όσο πιάνει το μάτι σου». Αυτό, όπως σχολίασε, οφείλεται στις προσπάθειες του κ. Αποστολόπουλου, σημειώνοντας ότι θα αφήσει «χώρο» στις δασικές υπηρεσίες να αναπτύξουν το πραγματικό τους ρόλο, και να μην είναι υπηρεσίες αντεγκλήσεων με πολίτες.
Δασικοί χάρτες
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, τόνισε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες είναι ότι δεν εξυπηρετείται ο πολίτης, κι αυτό συμβαίνει και με τον ίδιο τον υπάλληλο, όταν γίνεται πολίτης και θέλει να εξυπηρετηθεί σε κάποια υπηρεσία. Αν εμβαθύνουμε, όπως είπε, στο πρόβλημα, θα διαπιστώσουμε πως το όλο νομοθετικό πλέγμα είναι δαιδαλώδες και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Έτσι, αντί ο δημόσιος υπάλληλος απλώς να εφαρμόζει τους νόμους, τους ερμηνεύει. Αυτό, όμως, όπως εξήγησε, για να συμβεί πρέπει το νομικό πλαίσιο να είναι ξεκάθαρο.
Επεκτείνοντας τη σκέψη του στα δασικά ζητήματα, είπε ότι το νομικό πλαίσιο αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες και ιδιαίτερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με ακίνητα για τα οποία πριν από το 1940 δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Παρατήρησε, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρισθεί τι είναι δάσος, τι δημόσια έκταση και τι ιδιωτική και να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης.
Για παράδειγμα, ακόμα και αν κάποιος θέλει να χτίσει σε πόλεις όπως η Καλαμάτα και η Μεσσήνη, πρέπει να ζητήσει και να πάρει άδεια από το Δασαρχείο, η οποία μπορεί να καθυστερήσει να εκδοθεί μεγάλο διάστημα.
Με τη σύνταξη των δασικών χαρτών ηλεκτρονικά θα λύνεται το ζήτημα, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι οι δασικοί χάρτες έρχονται σε σύγκρουση με οργανωμένα συμφέροντα. Επίσης, υπάρχει χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί το έργο για ολόκληρο το νομό.
Ακολούθως, είπε ότι είναι η πρώτη Αποκεντρωμένη Διοίκηση που προχωρά σε αναρτήσεις δασικών χαρτών, σημειώνοντας ότι η πρώτη ανάρτηση έγινε στα Λεχαινά Ηλείας και ήδη οι χάρτες κυρώθηκαν.
Στόχος, τέλος, είναι έως το 2013 η ΔΕΠΙΝ να είναι έτοιμη να αναρτήσει τους δασικούς χάρτες σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητάς της από την Κέρκυρα έως την Ελαφόνησο. 
Κλείνοντας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συνεργάτες του και τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών για την εργασία που έχουν κάνει, ώστε να συνταχθούν οι δασικοί χάρτες.
Σε άλλους 21 νομούς
Από την πλευρά του, ο κ. Αμοργιανός τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες είναι υψηλή προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ και δυστυχώς μέχρι σήμερα υπήρξαν σημαντικές δυσκολίες. Παρατήρησε ότι το 1976 ξεκίνησε η διαδικασία του Κτηματολογίου, έφτασε όμως σε αδιέξοδο και ατέλειωτους δικαστικούς αγώνες. Το 2009 συντάχθηκαν δασικοί χάρτες για 320 ΟΤΑ, αλλά κανένας δεν αναρτήθηκε και αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών, διότι «ήταν ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τον κυκεώνα που είμαστε. Όλη η κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους θα φανεί μέσα από αυτούς τους χάρτες».
Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου συνεχάρη τον κ. Αποστολόπουλο, σημειώνοντας ότι κατάφερε να είναι πρώτος που ανάρτησε και κύρωσε δασικό χάρτη και ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2011 άλλοι 21 νομοί θα έχουν δασικούς χάρτες. Συγκεκριμένα, είπε ότι ήδη έχει προκηρυχθεί η σύνταξη δασικών χαρτών για 11 νομούς και τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται η διαδικασία για άλλους 10.
Καταλήγοντας είπε ότι χωρίς δασικούς χάρτες δεν μπορούμε να έχουμε ούτε κτηματολόγιο, ούτε χωροταξία και, κατά συνέπεια, ούτε επενδύσεις.
Ο γενικός διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντώνης Καρνταζόπουλος, σημείωσε ότι στόχος είναι έως το 2013 να έχουν γίνει αναρτήσεις των δασικών χαρτών σε όλους τους νομούς.
Ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε γενικότερα στα οφέλη μιας κοινωνίας και των πολιτών από τη σύνταξη των δασικών χαρτών, ενώ στη συνέχεια ο προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος, κ. Αγγελόπουλος, παρουσίασε στο κοινό αναλυτικά τη διαδικασία.
Ανακοίνωσε τις πέντε περιοχές που αναρτώνται οι χάρτες και είπε ότι έχουν ετοιμασθεί και των περιοχών Καλαμάτας και Λεΐκων, η ανάρτηση των οποίων θα ακολουθήσει την άνοιξη. Αρχές καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες περιοχές του νομού.
Της Βίκυς Βετουλάκη

www.tharrosnews.gr

 

Αλσύλλιο Μπούκας

17/12/2011

ImageΜελέτη για ανάπτυξη και αξιοποίησή του από Δ. Μεσσήνης, την αποκεντρωμένη διοίκηση και το ΥΠΕΚΑ
Στο αλσύλλιο της Μπούκας βρέθηκε χθες το πρωί ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και τον ειδικό γραμματέα Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Αμοργιανίτη, παρουσία του διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γ. Σωτηρόπουλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και του αντιδημάρχου Σπ. Κοντοθανάση.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης επισήμανε ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη και ανάπτυξη του αλσυλλίου, αλλά και η αξιοποίησή του από το κοινό, με ταυτόχρονη εγκατάσταση κάποιας ήπιας μορφής αναψυχής (αναψυκτήριο), αν αυτό είναι δυνατό. 
Επίσης, ζητούμενο είναι η κατασκευή διαδρόμων στο χώρο του αλσυλλίου, προκειμένου να είναι επισκέψιμο από τους πολίτες και λειτουργικό, με την τοποθέτηση καθιστικών και με δεδομένη πάντα την προσαρμογή αυτών στην υφιστάμενη νομοθεσία, λόγω του ότι ο χώρος προστατεύεται από τη δασική νομοθεσία και επιπλέον έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέος. Σε συνδυασμό δε με την προώθηση των διαδικασιών πολεοδόμησης της περιοχής, για την οποία έχουν ήδη αναρτηθεί οι σχετικοί πίνακες, οι εξελίξεις είναι θετικές.     

Χώρος για ανάπτυξη
«Αυτό το άλσος πρέπει να αξιοποιηθεί», σημείωσε από την πλευρά του ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η επίσκεψη στην Μπούκα κατέληξε στα εξής: υπάρχει η πολιτική βούληση για την αξιοποίησή του, θα παραχωρηθεί η χρήση του στο Δήμο Μεσσήνης, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα, και, τέλος, θα εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη για την αξιοποίηση του από το Δήμο Μεσσήνης με πόρους από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.  
«Αυτή μας η προσπάθεια για το παραλιακό μέτωπο, σε συνδυασμό με την πολοεδομόηση πέριξ του αλσυλλίου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια διφορετική ανάπτυξη της Μπούκας», είπε χαρακτηριστικά.       
Τέλος, ο κ. Αμοργιανίτης, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Μπούκα, υποστήριξε πως θα εξεταστεί το θέμα από πλευράς υπουργείου, συναινώντας στην ανάδειξη και προστασία του χώρου, που «είναι ιδιαίτερα αξιόλογος, καθώς έχει τις προϋποθέσεις γενικότερης ανάπτυξης».   
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

www.tharrosnews.gr

 

Δασικοί χάρτες σε Μεσσήνη και Καλαμάτα

Καθορίζονται οριστικά οι δασικές εκτάσεις,

Άρθρο | Κυρ, 18/12/2011

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για τις περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η κύρωσή τους με την οποία καθορίζονται οριστικά οι δασικές εκτάσεις, κατοχυρώνεται η ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου και εξασφαλίζεται οι ιδιοκτησίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος χαρακτήρισε ισχυρό εργαλείο χωροταξικής πολιτικής τους δασικούς χάρτες το οποίο, όπως είπε, μαζί με το κτηματολόγιο θα αποτελέσουν βασικά θεμέλια για την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. «Γενικά θα επιταχυνθεί η άσκηση επενδύσεων ενώ ταυτόχρονα θα διευκολυνθούν οι συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με το δημόσιο», δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικά οφέλη της εφαρμογής του μέτρου των δασικών χαρτών, υπογράμμισε ότι με αυτό το μέτρο δημιουργείται ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων, ώστε να συνεχιστεί στο διηνεκές ο καταλυτικός τους ρόλος στη βιολογική και οικολογική ισορροπία, στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, καθώς και στην εξισορρόπηση των ακραίων κλιματικών συνθηκών συμβάλλοντας έτσι στην ανθρώπινη διαβίωση και παραγωγικότητα.

Τόσο ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

www.moriasnow.gr

 

Σχέδιο αξιοποίησης Αλσυλλίου παραλίας Μπούκας Μεσσηνίας

 18 Δεκεμβρίου 2011

Μετά από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα (16/12/11) στο αλσύλλιο που βρίσκεται στην παραλία Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος άναψε το πράσινο φως για την αξιοποίηση του, υλοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα του Δήμου Μεσσήνης.

Συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠ.Ε.Κ.Α. Γιώργο Αμοργιανιώτη, το Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, το Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αντώνη Κανταρτζόπουλο, αλλά και στελέχη των τοπικών δασικών υπηρεσιών, ο κ. Αποστολόπουλος έθεσε τις βάσεις για τη σύντομη αξιοποίηση του αλσυλλίου της Μπούκας συνολικής έκτασης 75 στρεμμάτων. Αρχικά, όπως αποφασίσθηκε, θα γίνει μία μελέτη αξιοποίησης της δασικής έκτασης και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί το σχέδιο μία ήπιας μορφής ανάπτυξης του αλσυλλίου που θα είναι προς όφελος των δημοτών τη Μεσσήνης αλλά και των επισκεπτών της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα ο χώρος θα παραχωρηθεί στο Δήμο Μεσσήνης προς αξιοποίηση, αλλά αφού πρώτα εξασφαλιστεί η προστασία της δασικής έκτασης. Παράλληλα ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠ.Ε.Κ.Α. κ. Αμοργιανιώτης δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει τεχνικά αλλά και οικονομικά για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση του αλσυλλίου της παραλίας της Μπούκας.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων έγιναν δεκτές με μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση από το Δήμαρχο Μεσσήνης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον του το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο.

www.peloponnisiaki.gr

 

Μπουλές και Αποστολόπουλος για εργαταξιακούς και ΣΧΟΟΑΠ Αντιρρίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το ζήτημα της αξιοποίησης των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άλλες εκκρεμότητες εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών εργασίας προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Για το θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η πορεία σύνταξης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αντιρρίου, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά) και τις ανάγκες του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό.

www.agrinioculture.gr

 

Συνάντηση Τ. Αποστολόπουλου με Γ. Μπουλέ

synt,Τρίτη, 20-12-2011

Το ζήτημα της αξιοποίησης των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άλλες εκκρεμότητες εξετάστηκανσε συνάντηση που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, αποτέλεσεκοινό τόπο η ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών εργασίας προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Για τοθέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η πορεία σύνταξης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αντιρρίου,το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα ανανεώσιμων πηγώνενέργειας (αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά)  και τις ανάγκες του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό.

www.attacktv.gr

 

Ο Τάσος Αποστολόπουλος στη Ζάκυνθο

Τρ 20 Δεκεμβρίου 2011

 

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ζακυνθίων κ. Στέλιο Μποζίκη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Η συζήτηση εστίασε σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Ζακυνθίων και την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν το θέμα της μεταφοράς μαθητών, η στέγαση υπηρεσιών και η ορθολογική κατανομή προσωπικού, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από τους αρμόδιους φορείς, το ζήτημα του Λιμενικού Ταμείου, ζητήματα περιβάλλοντος και αποκομίδης απορριμμάτων, καθώς και η κάλυψη των τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του Δήμου.

www.dete.gr

 

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Στη Ναύπακτο ο Τάσος Αποστολόπουλος

Το ζήτημα της αξιοποίησης των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άλλες εκκρεμότητες εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών εργασίας προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Για το θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η πορεία σύνταξης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αντιρρίου, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά) και τις ανάγκες του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό.

www.dete.gr

 

Στο τραπέζι η αξιοποίηση των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011

Το ζήτημα της αξιοποίησης των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άλλες εκκρεμότητες εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών εργασίας προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Για το θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η πορεία σύνταξης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αντιρρίου, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά)  και τις ανάγκες του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό

www.aerasfm.gr

 

 

Συνάντηση γ.γ. Αποκεντρωμένης Τ. Αποστολόπουλου με τον Δήμαρχο Ζακυνθίων Στ. Μποζίκη

20/12/2011

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ζακυνθίων κ. Στέλιο Μποζίκη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Η συζήτηση εστίασε σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Ζακυνθίων και την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν το θέμα της μεταφοράς μαθητών, η στέγαση υπηρεσιών και η ορθολογική κατανομή προσωπικού, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από τους αρμόδιους φορείς, το ζήτημα του Λιμενικού Ταμείου, ζητήματα περιβάλλοντος και αποκομίδης απορριμμάτων, καθώς και η κάλυψη των τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του Δήμου.

www.corfupress.com

 

20 Δεκεμβρίου 2011

Πάτρα: Μέτρα για τη φύλαξη των υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς

Μέτρα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη φύλαξη των υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς προτείνονται από την Ειδική Γραμματεία Δασών, με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο της λαθροθηρίας στην προστατευόμενη περιοχή. 

Ειδικότερα, με σχετικό έγγραφο προς την Αστυνομία, ζητείται να δοθούν οι οδηγίες στις περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να συνδράμουν στους ελέγχους και τις περιπολίες που γίνονται από τις δασικές υπηρεσίες. Στο ίδιο πλαίσιο καλούνται οι τοπικές δασικές αρχές να εκπονήσουν πρόγραμμα φύλαξης σε συνεργασία με τους επόπτες του φορέα διαχείρισης υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς και τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής. Ακόμη ζητείται από τη διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων να ενημερώσει σχετικά με το κοινό πρόγραμμα φύλαξης που θα συνταχθεί από τις αρμόδιες τοπικές δασικές υπηρεσίες, με σκοπό την εντατικοποίηση των περιπολίων στην περιοχή. 

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει στη Βουλή, οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, οι οποίοι είχαν καταγγείλει κρούσματα λαθροθηρίας και λαθροϋλοτομίας, καθώς και περιστατικά βίας και τρομοκρατίας κατά εποπτών του Φορέα, αλλά και δασοφυλάκων του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας. 
Η. Κάνιστρας 

www.ota.gr

 

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα με Δήμαρχο Ναυπακτίας

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2011

Το ζήτημα της αξιοποίησης των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και άλλες εκκρεμότητες εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών εργασίας προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Για το θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η πορεία σύνταξης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αντιρρίου, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά) και τις ανάγκες του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό.

agriniovoice.gr

 

 

 

21.12.2011 NEWS EXPRESS

O γεν. γραμματέας Aποκεντρωμένης Διοίκησης Tάσος Aποστολόπουλος ακύρωσε απόφαση του Δ. Συμβουλίου.

O γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (131/2011) που επικύρωνε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (19/2011) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κοινωφελούς κατά 720.000,00 Ευρώ, με σκοπό την επίτευξη των αναμορφωμένων αντικειμένων που προκύπτουν από την συστατική της πράξη καθώς και την επίτευξη της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού της.

Η ακύρωση από τον κ. Αποστολόπουλο έγινε, γιατί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αύξηση κεφαλαίου Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν επιτρέπεται πριν την πάροδο τετραετίας από τη σύστασή
της ή από την ημερομηνία προσαρμογής του καταστατικού της και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς αποτελεί νέο ΝΠΙΔ το οποίο προέκυψε από την συγχώνευση 9 Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων του Νομού μας.

Επίσης, ο κ. Αποστολόπουλος έλαβε υπ’ όψιν του, ότι και αν ακόμη δεν αποτελούσε νέο Ν.Π.Ι.Δ. η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, για τις 9 Επιχειρήσεις των πρώην Δήμων του Νομού μας -που συγχωνεύθηκαν και αποτελούν το νέο ΝΠΙΔ του Δήμου Κεφαλονιάς- δεν έχει παρέλθει ακόμα τετραετία και γι’ αυτές από τις ημερομηνίες προσαρμογής του καταστατικού τους στις διατάξεις του Ν.3463/2006 όπως προκύπτει και από τα σχετικά ΦΕΚ.

Τέλος, η ακυρωτική απόφαση αναφέρει ότι, σε καμία περίπτωση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μιας Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν χρησιμοποιείται για την επίτευξη ισοσκέλισης του προϋπολογισμού της.

Κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμος Κεφαλονιάς μπορεί να κάνει ένσταση εντός ενός μηνός από την έκδοσή της.

www.kefalonianmantata.gr

 

Οι εργοταξιακοί στην ατζέντα

21-12-11

Το ζήτημα της αξιοποίησης των παλιών εργοταξίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άλλες εκκρεμότητες εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών εργασίας προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Για το θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η πορεία σύνταξης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αντιρρίου, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για την αξιοποίηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά) και τις ανάγκες του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό.

www.nafpaktia.com

 

 

22.12.2011 

Tελειώνει ο γραφειοκρατικός μαραθώνιος.

Aπό τον Aποστολόπουλο στον Aλιβιζάτο τα έγγραφα της Γέφυρας

Tελειώνει ο γραφειοκρατικός μαραθώνιος. Aπό τον Aποστολόπουλο στον Aλιβιζάτο τα έγγραφα της Γέφυρας

Oλοκληρώνεται σήμερα ο γραφειοκρατικός μαραθώνιος της έκδοσης όλων των εγκρίσεων για τη νομιμοποίηση της έναρξης των εργασιών του έργου της αναστύλωσης της Γέφυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος πρόκειται να υπογράψει το φάκελο με τις εγκρίσεις και να αποστείλει σχετικό έγγραφο στην υφυπουργό Πολιτισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο.

Με την σειρά του ο κ. Αλιβιζάτος έχει αναλάβει προσωπικά την ενημέρωση όλων των Υπηρεσιών, προκειμένου να μπεί ένα τέλος σ’ αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία και να εγκατασταθεί οριστική η εργολήπτρια εταιρεία Ι. Μαρούλης Α.Ε. που θα υλοποιήσει το έργο.

Υπηρεσιακός παράγοντας του υπ.πο μας ενημέρωσε ότι κρίνεται απαραίτητο η εγκατάσταση του εργολάβου να γίνει πριν την εκπνοή του 2011, για να μην υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου.

kefalonianmantata.gr

 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συνάντηση Τάσου Αποστολόπουλου με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου

22/12/2011

Το Δήμαρχο Μεσολογγίου Παν. Κατσούλη δέχτηκε σήμερα ο Γεν.Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ.Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος

Το Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη δέχτηκεσήμερα στογραφείο του οΓενικός Γραμματέας ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν το μελλοντικό θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε τη διαφωνία του με την ανατροπή του πλαισίου ελέγχου και της διαχείρισης της ιχθυόσκαλας και πρότεινε τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία με πλειοψηφική συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. ΟΓενικός Γραμματέας καιο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι το ισχύον καθεστώς αδιαφάνειας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι γνώμονας κάθε μελλοντικής ρύθμισης οφείλει να είναι η αποδοτικότητα, η διοχέτευση της ιχθυοπαραγωγής σε διαύλους διάθεσης που θα επιτηρούνται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και η πάταξη του παραεμπορίου. Ο κ. Αποστολόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να υποβάλει συγκεκριμένη και βιώσιμη πρόταση που να εξορθολογίζει τη λειτουργία της αγοράς και να καταπολεμά τα υπάρχοντα κακώς κείμενα. Αφού εξεταστεί ως προς τις δυνατότητες υλοποίησής της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι διατεθειμένη να στηρίξει την πρόταση του Δήμου ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων.

www.patrastimes.gr

 

Διαχείριση Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου

22/12/2011

Για την διαχείριση της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη δέχτηκε σήμερα 22.12.2011. στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν το μελλοντικό θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε τη διαφωνία του με την ανατροπή του πλαισίου ελέγχου και της διαχείρισης της ιχθυόσκαλας και πρότεινε τη μετατροπή της σεΑνώνυμη Εταιρία με πλειοψηφική συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Γενικός Γραμματέας και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι το ισχύον καθεστώς αδιαφάνειας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι γνώμονας κάθε μελλοντικής ρύθμισης οφείλει να είναι η αποδοτικότητα, η διοχέτευση της ιχθυοπαραγωγής σε διαύλους διάθεσης που θα επιτηρούνται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και η πάταξη του παραεμπορίου. Ο κ. Αποστολόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να υποβάλει συγκεκριμένη και βιώσιμη πρόταση που να εξορθολογίζει τη λειτουργία της αγοράς και να καταπολεμά τα υπάρχοντα κακώς κείμενα. Αφού εξεταστεί ως προς τις δυνατότητες υλοποίησής της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι διατεθειμένη να στηρίξει την πρόταση του Δήμου ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων.

www.nereniapolis.gr

 

 

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011

Έρχονται πληρωμές έργων από το Έρχονται πληρωμές έργων από το πρόγραμμα «Θησέας»πρόγραμμα «Θησέας»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών είχε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών έθεσαν υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα σειρά αιτημάτων που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους Δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων. Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι Δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των Δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί και πάλι. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας οι κ. κ. Βασίλης Γαλάνης και Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας ο κ. Φάνης Καπετσώνης και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

www.symboulos.gr

 

ΠΑΤΡΑ: Ο Τάσος Αποστολόπουλος στο Μουσείο Τύπου

Πέμ. 22 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη στο Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, θα πραγματοποιήσει σήμερα  στις 10 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Τον Γενικό Γραμματέα θα ξεναγήσουν, στο μοναδικό εν λειτουργία Μουσείο Τύπου στην Ελλάδα, η Διοίκηση της ΕΣΗΕΠΗΝ και η Διοίκηση του Μουσείου Τύπου.

www.dete.gr

 

 

Ο Τάσος Αποστολόπουλος στο Μουσείο Τύπου

Πέμπτη 22 Δεκ. 2011, 16:46

Εντυπωσιασμένος από το αρχειακό υλικό και τα εκθέματα του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, έμεινε ο Τάσος Αποστολόπουλος που επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πλούτο τον ιστορικών ντοκουμέντα, ενώ περιηγήθηκε και μέσω ίντερνετ στο ψηφιοποιημένο υλικών των 303.000 σελίδων.

  Ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης αναγνώρισε το έργο που επιτελείται στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο Τύπου της χώρας και δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για  παραχώρηση της χρήσης του ανακαινισμένου κτιρίου της παλαιάς Νομαρχίας (Πατρέως και Καραϊσκάκη) στην Πάτρα, η διεκδίκηση του οποίου έχει ξεκινήσει από το 2008.

 Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΚΕΔ έχει παραχωρηθεί προσωρινά η χρήση τμήματος του διατηρητέου κτιρίου, αλλά μέχρι στιγμής η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναγνώρισε ότι στον υφιστάμενο χώρο δεν καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες του Μουσείου και αποδέχθηκε να αναδιατυπώσει το αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών, καταθέτοντας και την προσωπική του άποψη.

Τον γ.γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-, Δυτικής Ελλάδος – Ιονίων Νήσων, υποδέχθηκαν οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής και του Μουσείου Τύπου Μιχάλης Βασιλάκης. Ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη του Μουσείου Κατερίνα Τσίρου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του χώρου και συντήρησης των εκθεμάτων, από τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Αφροδίτη Τσικριτζή και Ανδρέα Βρη.

www.patranews.gr

 

 

Ο Αποστολόπουλος στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΙΝ

Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011

apostolopulos_musio_esiepin

ΠΑΤΡΑ - Εντυπωσιασμένος από το αρχειακό υλικό και τα εκθέματα του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, έμεινε ο Τάσος Αποστολόπουλος που επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πλούτο τον ιστορικών ντοκουμέντα, ενώ περιηγήθηκε και μέσω ίντερνετ στο ψηφιοποιημένο υλικών των 303.000 σελίδων.
Ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης αναγνώρισε το έργο που επιτελείται στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο Τύπου της χώρας και δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για παραχώρηση της χρήσης του ανακαινισμένου κτιρίου της παλαιάς Νομαρχίας (Πατρέως και Καραϊσκάκη) στην Πάτρα, η διεκδίκηση του οποίου έχει ξεκινήσει από το 2008.
Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΚΕΔ έχει παραχωρηθεί προσωρινά η χρήση τμήματος του διατηρητέου κτιρίου, αλλά μέχρι στιγμής η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί.
Ο κ. Αποστολόπουλος αναγνώρισε ότι στον υφιστάμενο χώρο δεν καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες του Μουσείου και αποδέχθηκε να αναδιατυπώσει το αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών, καταθέτοντας και την προσωπική του άποψη.
Τον γ.γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-, Δυτικής Ελλάδος - Ιονίων Νήσων, υποδέχθηκαν οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής και του Μουσείου Τύπου Μιχάλης Βασιλάκης. Ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη του Μουσείου Κατερίνα Τσίρου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του χώρου και συντήρησης των εκθεμάτων, από τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Αφροδίτη Τσικριτζή και Ανδρέα Βρη.

www.enimerosi.com

 

Συνδιαχείριση της Ιχθυόσκαλας ζητά ο Π. Κατσούλης

postdateiconΠέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011

Το Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν το μελλοντικό θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε τη διαφωνία του με την ανατροπή του πλαισίου ελέγχου και της διαχείρισης της ιχθυόσκαλας και πρότεινε τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία με πλειοψηφική συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Γενικός Γραμματέας και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι το ισχύον καθεστώς αδιαφάνειας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι γνώμονας κάθε μελλοντικής ρύθμισης οφείλει να είναι η αποδοτικότητα, η διοχέτευση της ιχθυοπαραγωγής σε διαύλους διάθεσης που θα επιτηρούνται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και η πάταξη του παραεμπορίου.

Ο κ. Αποστολόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να υποβάλει συγκεκριμένη και βιώσιμη πρόταση που να εξορθολογίζει τη λειτουργία της αγοράς και να καταπολεμά τα υπάρχοντα κακώς κείμενα. Αφού εξεταστεί ως προς τις δυνατότητες υλοποίησής της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι διατεθειμένη να στηρίξει την πρόταση του Δήμου ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων.

www.aixmi-news.gr

 

Εργοταξιακοί: Μολών λαβέ!

Δημοσίευση: 22/12/2011

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί παραγωγική χρήση του “φιλέτου”...
Διαμάντι του κρατικού real estate, χαρακτηρίζαμε τους πρώην εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου, και φυσικό επόμενο ήταν, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το θέμα της αξιοποίησής του να έρθει προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ναυπακτίας.
Μετά την ανάδειξη του θέματος από το «ε», με τον τίτλο «πραξικόπημα» οι αντιδράσεις ήταν από χλιαρές μέχρι έντονες.
Ζητούμενο στους σχεδιασμούς για τους 270 στρεμμάτων χώρους στο Αντίρριο, η αξιοποίησής τους και όχι η εκποίησή τους.
Κόκκινη γραμμή τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για το Δημόσιο πρέπει να αποτελεί η διαφορά της εκποίησης από την αξιοποίηση.
Χλιαρές οι αντιδράσεις από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από το Τεχνικό Επιμελητήριο, από το Δήμο της Πάτρας και από τους βουλευτάδες μας –μόνη εξαίρεση οΑνδρέας Μακρυπίδης. 
Συναντήσεις μεταξύ Θ. Πάγκαλου, Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλου και Θ. Σώκου στο μεσοδιάστημα, στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην Αθήνα, «με άρωμα» ανάθεσης.
Το κράτος έχει πληρώσει 44.117,646 ευρώ για απαλλοτριώσεις προκειμένου να αποκτήσει τους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου, αυτά τα 270 στρέμματα που κατά γενική ομολογία αποτελούν το «φιλέτο» πανελλαδικά για τους δυνητικούς επενδυτές.
Σήμερα, η Γέφυρα Α.Ε. ζητά το χώρο για επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα με αρχικό προϋπολογισμό του έργου στα 60 εκ. ευρώ.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, που θα περιλαμβάνει τεχνολογικό πάρκο, συνεδριακό χώρο, φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες και υβριδικό σύστημα επεξεργασίας βιομάζας, αυτό θα μεταβιβαστεί στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα ετήσια έσοδα που θα αποδίδει η επένδυση εκτιμώνται σύμφωνα με τη μελέτη ότι θα φθάνουν στα 7 εκ. ευρώ.
Το αντάλλαγμα για όλα αυτά, προτείνεται από τη Γέφυρα ΑΕ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου, η οποία λήγει το 2049. 

Κόκκινη γραμμή για εργοταξιακούς
Με το μείζον θέμα της αξιοποίησης των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας κατά τη σύγκλισή του την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με το δήμαρχο ΝαυπακτίαςΓιάννη Μπουλέ να αναφέρεται αρχικά στο ιστορικό και τη διαδρομή της αξιοποίησης του χώρου, μέσω της Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης» που είχε δημιουργηθεί με εταίρους τον πρώην Δήμο Αντιρρίου, την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας και το Περιφερειακό Ταμείο.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι μετά από συσκέψεις των μετεχόντων στην Κοινοπραξία και της ΚΕΔ, η προκήρυξη για διεθνή διαγωνισμό προς αξιοποίηση του ακινήτου, ήταν έτοιμη προ των εκλογών του 2009.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια, σημείωσε, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως τον ανησυχεί το γεγονός ότι με τα προβλήματα που σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει, κινήσεις για αξιοποίηση του χώρου για δημιουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, με μηδαμινές θέσεις εργασίας είναι ανησυχητικές. 
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι απ’ το Αντίρριο έχουν χαθεί πάρα πολλές θέσεις εργασίας με τη λειτουργία της Γέφυρας και η απάντηση σ’ αυτό ήταν και παραμένει, ν’ αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος, που νομίζω ότι θα μπορούσε να δώσει απάντηση, όχι μόνο στην απασχόληση του Αντιρρίου ή του Δήμου μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας.
Ακολούθως αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του Συμβουλίου της Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης» όπου πλέον συμμετέχουν ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Αναφορά έγινε από το Γιάννη Μπουλέ και στις επαφές που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα με την Κτηματική Εταιρεία του Δήμου (ΚΕΔ), αλλά και με βουλευτές για το θέμα.
Σήμερα, τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, και μετά από δημοσιεύματα στον τύπο, εμφανίζεται να υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή σκοπού και διαφορετικό προσανατολισμό στην αξιοποίηση της περιοχής.

Ομοφωνία με... γκρίνιες 
«Όποια απόφαση ληφθεί, αυτή θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων», δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Παπαθανάσης, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι βρίσκεται πάντα πίσω από τις εξελίξεις και μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων. Κατηγόρησε το δήμαρχο Ναυπακτίας για έλλειψη σχεδιασμού, ενώ σε μια αποθέωση αυθάδειας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ο κ. Μπουλές, ούτε που βρίσκεται το ακίνητο! Ωστόσο προσέφερε την αμέριστη συμπαράστασή του, τις γνωριμίες του και τις προσβάσεις του, ώστε στην περίπτωση που θελήσει η Δημοτική Αρχή να βοηθήσει, να το κάνει!
Ο Ανδρέας Κοτσανάς στην ομιλία του ανέφερε ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα πλαίσιο που με βάση αυτό να προχωρήσει ο Δήμος στις απαιτούμενες ενέργειες. «Μετά από 17 χρόνια στο Δήμο Αντιρρίου, είμαστε αγανακτισμένοι και υποψιασμένοι. Μιλάμε πλέον όχι για αξιοποίηση, αλλά για εκποίηση του ακινήτου». Ανέφερε ταυτόχρονα για συνάντηση Πάγκαλου - Αποστολόπουλου - Σώκου που πραγματοποιήθηκε στην αντιπροεδρία στις 6 Δεκεμβρίου με αντικείμενο την αξιοποίηση μέσω ανάθεσης των χώρων στο Αντίρριο.
Πρότεινε ταυτόχρονα να ληφθεί πρωτοβουλία από την πλευρά τού Δήμου Ναυπακτίας για συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Τάσο Αποστολόπουλο, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, για να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε πως δεν θα πρέπει να έρθουμε απέναντι στη Γέφυρα Α.Ε. καθώς αποτελούν μεγάλους επενδυτές, και να προχωρήσουμε σε συμβατές δράσεις γι’ αυτούς μια και μπορούν να φέρουν μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια στην περιοχή. «Αυτά είναι επ’ οφελεία της κοινωνίας και όχι πράγματα τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει στο παρελθόν και πάμε να τα συζητήσουμε σήμερα», τόνισε κλείνοντας.
Σε άλλο μήκος κύματος ο Κώστας Καρακώστας αφού ανέφερε ότι το πλαίσιο για ανάπτυξη όπως ορίζεται από την Κοινοπραξία «Γέφυρες Ανάπτυξης» είναι συγκεχυμένο και περιλαμβάνει πολλές χρήσεις για την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων, πρότεινε πέντε χρήσεις που λείπουν από την περιοχή και θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη. Στις χρήσεις αυτές που τόνισε ότι μπορούν να γίνουν και από κρατικά κονδύλια, ανέφερε: Αθλητικό Κέντρο και ΤΕΙ, καθώς αντίστοιχες υποδομές λείπουν από την περιοχή Μαρίνα σκαφών, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Εκθεσιακό Κέντρο για τη δημιουργία μεγάλων εκθέσεων και τέλος, Φοιτητική Εστία συνδεδεμένη με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση των κατοίκων του Αντιρρίου και εφόσον αποφασιστεί κάτι που η σημερινή πολιτική δεν το θέλει, να το διεκδικήσουμε. Πρότεινε κινητοποίηση του Δήμου Ναυπακτίας, αφού οι βουλευτές, όπως είπε, ήδη ψήφισαν τον προϋπολογισμό, άρα δεν έχει νόημα η όποια συνάντηση μεταξύ τους, με συγκεκριμένη πρόταση για αξιοποίηση του ακινήτου των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου.
Στη δευτερολογία του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν «συμμαχίες», σημείωσε ωστόσο ότι είναι ώρα να πάρουν θέση για το θέμα οι βουλευτές τού νομού και της Περιφέρειας.
Πάντως στην πρόταση για «ανάπτυξη» των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, αντιπρότεινε αντί για τα 270 στρέμματα επένδυσης, 1.300 στρέμματα της που διαθέτει ο Δήμος Ναυπακτίας, τα οποία είναι και διαθέσιμα αύριο το πρωί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας αποφάσισε ομόφωνα -πλην Καρακώστα που επέμεινε στη δική του πρόταση- στη δημιουργία διαπαραταξιακής Επιτροπής όπου και θα προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με βουλευτές, Περιφερειάρχη και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Την Επιτροπή θα απαρτίζουν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου Ν. Ασημακόπουλος. 

www.emprosnews.gr

 

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Λιμενικών Ταμείων

23/12/2011

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.
Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων κ. Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

ouranos.gr

 

 

Ευχές Αποστολόπουλου για τα Χριστούγεννα

      Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές Αποστολόπουλου για τα Χριστούγεννα

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.
Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:
«Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

www.eleftheriaonline.gr

Ευχές και κάλαντα με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

23 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο γενικός γραμματέας αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας».

www.peloponnisiaki.gr

Ευχές του Γενικού Γραμματέα για καλά Χριστούγεννα

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

  Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

www.iliapress.gr

 

 

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Τα … έψαλλαν στον Αποστολόπουλο!

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του ...

Δήμου Πατρέων.

Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

www.kalimera-arkadia.gr

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

PDF

Εκτύπωση

E-mail

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2011

 Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων κ. Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

e-istos.gr

 

 

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

PDF

Εκτύπωση

E-mail

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2011 

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:

 «Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

e-istos.gr

 

 

Αντιδρούν στην Νότια Κυνουρία για την απόφαση του ΙΚΑ να κλείσει το παράρτημα Λεωνιδίου

23/12/2011

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε όλη την νότια Κυνουρία η απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑ Λεωνιδίου, ενώ έντονη είναι η αντίδραση του δήμου Νότιας Κυνουρίας που ζητά από τον Αρκά διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο να ανακαλέσει την απόφαση.    Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας με έγγραφό του στο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο, τον διοικητή του ΙΚΑ και κοινοποιείται στους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, ''η οικονομική ύφεση εξελίσσεται σε κοινωνική και οι επιπτώσεις επηρεάζουν δυσμενώς την κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή προοπτική''.    Προσθέτει πως, ''η αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λεωνιδίου, έρχεται να επιδεινώσει τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συναλλασσόμενοι'', συμπληρώνοντας πως ''η απόφαση προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας για επιχειρήσεις της περιοχής που απασχολούν μικρό αριθμό υπαλλήλων ή εργατών, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί, αφού αναγκάζει τους συναλλασσομένους να μετακινούνται οδικώς σε μεγάλη απόσταση''.    Η προκαλούμενη απώλεια εργατοωρών και το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος που επέρχεται υπερβαίνουν κατά πολύ το προσδοκώμενο όφελος από την εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων με την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λεωνιδίου.    Τέλος, στην επιστολή κρίνεται απαράδεκτη η απόφαση, ''διότι θεωρούν ότι είναι καθοριστικό βήμα για την περιθωριοποίηση του Τόπου μας και για την υποβάθμιση του''.     Επιπλέον επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του ΙΚΑ στέλνει και το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Λεωνιδίου ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα, ''γιατί το κλείσιμο τoυ παραρτήματος είναι ακόμη ένα βήμα που οδηγεί τον τόπο μας στην απομόνωση και είναι ακόμη ένα θέμα που δημιουργεί αγανάκτηση και θύμο στον απλό πολίτη''.

www.express.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

 

 

Ευχές από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.
Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο...
 Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:
«Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

kerkhora.blogspot.com

 

Πολιτικά : Συνάντηση Γ.Γραμματέα με αντιπροσωπεία Εργοληπτών Δημόσιων Έργων

Αποστολέας maria_k on 23/12/11

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. 
Οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών έθεσαν υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα σειρά αιτημάτων που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους Δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων.
Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι Δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των Δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί και πάλι.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας οι κ. κ. Βασίλης Γαλάνης και Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας ο κ. Φάνης Καπετσώνης και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.
Open in new window

 

www.mykefalonia.com

 

Μέχρι 16 Ιουνίου 2012 οι αιτήσεις για δικαιώματα χρήσης νερού

  Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 11:34

Την παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης  για δανειοδότηση υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις ,γνωστοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2834/15-12-2011) η με αρ. πρωτ. οικ. 160143/8-12-2011 Κ.Υ.Α. με θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. οικ. 150559/10-6-2011 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικής Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».
Η ανωτέρω τροποποίηση αφορά την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μέχρι την 16η Ιουνίου 2012 για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού για αρδευτικές γεωτρήσεις, ημερομηνία που ισχύει για όλες τις άλλες περιπτώσεις υποβολής αίτησης για τη χορήγηση υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού.

agriniopress.gr

 

postdateiconΠαρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Τ. Αποστολόπουλου σήμερα στη Πάτρα

 

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ακτίου - Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ.κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

 

 

www.aixmi-news.gr/

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτίκης Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιόνιων Νήσων για την συνδιαχείρηση Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου

23/12/2011

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτίκης Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιόνιων Νήσων για την συνδιαχείρηση Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου

Το Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Κατσούλη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν το μελλοντικό θεσμικό καθεστώς της ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου. Ο κ. Κατσούλης κατέθεσε τη διαφωνία του με την ανατροπή του πλαισίου ελέγχου και της διαχείρισης της ιχθυόσκαλας και πρότεινε τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία με πλειοψηφική συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Γενικός Γραμματέας και ο Δήμαρχος συμφώνησαν ότι το ισχύον καθεστώς αδιαφάνειας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι γνώμονας κάθε μελλοντικής ρύθμισης οφείλει να είναι η αποδοτικότητα, η διοχέτευση της ιχθυοπαραγωγής σε διαύλους διάθεσης που θα επιτηρούνται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και η πάταξη του παραεμπορίου.

Ο κ. Αποστολόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να υποβάλει συγκεκριμένη και βιώσιμη πρόταση που να εξορθολογίζει τη λειτουργία της αγοράς και να καταπολεμά τα υπάρχοντα κακώς κείμενα. Αφού εξεταστεί ως προς τις δυνατότητες υλοποίησής της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι διατεθειμένη να στηρίξει την πρόταση του Δήμου ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων.

www.messolonghi.gr

 

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ζητούν να μεταβιβαστεί το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός.

www.agrinioculture.gr/

 

Το έθιμο άλλαξε για τους Άρχοντες! (photos)

Σάβ, 24 Δεκ 2011

Και ενώ τα κάλαντα ψάλλονται παραμονή Χριστουγέννων, στους Άρχοντες τους αιρετούς εψάλλησαν φέτος προπαραμονή! Βλέπετε η παραμονή έπεσε Σάββατο και.... η μέρα ήτο λιγάκι δύσκολη για να βρεθούν υπάλληλοι και άρχοντες στα γραφεία τους! 

"Καλην εσπέραν Άρχοντες" λοιπόν εχθές έψαλλαν στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, πιστιρίκια, φιλαρμονικές, στρατός, με τον κ. Τατούλη να απευθύνει τις θερμότερες ευχές του. «Στην κορύφωση κρίσης των θεσμών, σε μια βαθιά πολιτική στιγμή για την χώρα μας, η αναγκαιότητα να κατευθυνθούμε σε ένα νέο προορισμό, σε ένα νέο όραμα ενδυναμώνεται από την πίστη μας στην εορτή της γέννησης του θεανθρώπου.  Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία και ένα καλύτερο μέλλον.»

Κάλαντα Παρασκευή άκουσε και ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος  από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει: «Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

Τα κάλαντα εψάλλησαν κανονικά σήμερα παραμονή Χριστουγέννων τόσο στο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.

www.arcadiaportal.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

 

 

 

Σάββατο, 24 Δεκέμβριος 2011

gg-sinΣυνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών είχε  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών έθεσαν υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα σειρά αιτημάτων που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους Δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων.

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι Δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των Δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί και πάλι.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας οι κ. κ. Βασίλης Γαλάνης και Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας ο κ. Φάνης Καπετσώνης και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

www.sinidisi.gr

 

24/12/2011

Συγκρότηση Λιμενικών ταμείων και στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. 
Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων κ. Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

www.pelop.gr

Θα καταβληθούν από το ΥΠ.ΕΣ. οι πληρωμές για το ΘΗΣΕΑΣ

APOSTOLOPOYLOS-TASOS

Δεκεμβρίου 25, 2011

* Δήλωση Αποστολόπουλου σε εργολήπτες δημοσίων έργων

Με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Συνάντηση συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών γνωστοποίησαν στον κ. Αποστολόπουλο τα αιτήματά τους που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το υπουργείο δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία,  και τόνισε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί εκ νέου.

www.aixmh.gr

Λιμενικό Ταμείο με δύο διοικήσεις

      Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Λιμενικό Ταμείο   με δύο διοικήσεις

Λιμενικό Ταμείο με… δύο διοικήσεις συγκροτείται στην Καλαμάτα. Η απίστευτη αυτή ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες και υποδηλώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα.

Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, με επείγον έγγραφό του ζήτησε από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου, τα Επιμελητήρια και τα Εργατικά Κέντρα, να ορίσουν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου τους εκπροσώπους τους στα Λιμενικά Ταμεία. Μέχρι τώρα από την Καλαμάτα έχει απαντήσει μόνο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος εξηγεί ότι στο τέλος του χρόνου λήγει η θητεία των διοικήσεων στα Λιμενικά Ταμεία και δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου το οποίο να ακυρώνει την προβλεπόμενη μέχρι τώρα διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο που υπάρχει είναι μια παλαιά απόφαση της εποχής των καποδιστριακών δήμων, για μεταφορά της αρμοδιότητας στους δήμους - η οποία όμως έχει προσβληθεί στα δικαστήρια, ενώ από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να καλύψει τα Λιμενικά Ταμεία με το σημερινό εύρος των δήμων.

 

Δημοτικό Λιμενικό

Ταμείο Καλαμάτας

Την ίδια ώρα όμως, χθες ο Δήμος Καλαμάτας σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στον ορισμό διοίκησης για το υπό σύσταση Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Πρώτος πρόεδρος του νέου φορέα ορίστηκε ο Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του θα αντικατασταθεί στην προεδρία του "Διοκλή". Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μανδηλάρης με αναπληρώτρια τη Βασιλική Ποδοχωρίτη, ενώ από την πλευρά της πλειοψηφίας το Δ.Σ. απαρτίζουν οι Γιάννης Αδαμόπουλος με αναπληρώτρια την Εύη Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη με αναπληρώτρια τη Βενετία Λιακουνάκου, ο Δημήτρης Θωμόπουλος με αναπληρώτρια την Ευγενία Καυκά και ο Χαράλαμπος Καρακύκλας με αναπληρώτρια την Αγγελική Αργύρη. Από την πλευρά της μειοψηφίας ορίστηκαν, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας με αναπληρωτή το Γιώργο Νταγίοπουλο και ο Γιώργος Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος των λιμενεργατών, με αναπληρωτή το Γιάννη Γκλεγκλέ. Επίσης, μέλος εξ οφίτσιο είναι ο λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Κώστας Λαμπρόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε ιστορική εξέλιξη την ανάληψη της διοίκησης του λιμανιού από το δήμο μετά από προσπάθειες δεκαετιών, ενώ σημείωσε ότι παράλληλα με τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος θα λειτουργήσει και Κρατικό Λιμενικό Ταμείο σε επίπεδο νομού για όλα τα υπόλοιπα λιμάνια, χωρίς μάλιστα να αποκλείει και το ενδεχόμενο διαδημοτικών συνεργασιών σε δεύτερη φάση. Ακολούθως ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα έσοδα αλλά και στα έξοδα του Λιμενικού Ταμείου, ενώ μίλησε για μία ακόμα φορά με τα καλύτερα λόγια για τον απερχόμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Τζάνε, παρά τις διαφωνίες που είχαν κατά καιρούς.

Αντιδράσεις

από τις μειοψηφίες

Εντονη ήταν πάντως η αντίδραση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, κυρίως για την αναλογία συμβούλων στο Δ.Σ. (6 από πλειοψηφία – 2 από μειοψηφία). “Θεωρώ ότι πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, αλλά η δημοτική αρχή για μία ακόμα φορά προσπάθησε να μας πιάσει εξ απήνης” σημείωσε ο κ. Μπρεδήμας, αναφερόμενος παράλληλα και στην ιστορία του λιμανιού της Καλαμάτας με έμφαση στα μαρτυρικά γεγονότα του 1934 με τους λιμενεργάτες.

“Πρόκειται για μία ακόμα μετακίνηση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για συνέχιση της εμπορευματοποίησης των λιμανιών. Θα έπρεπε να υπάρχει διαχείριση από ενιαίο κεντρικό φορέα για όλη τη χώρα” σημείωσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Διασάκος εκφράζοντας τη διαφωνία του.

Στον ιστορικό ρόλο του λιμανιού αναφέρθηκε ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτης Μπεχράκης, ενώ ακολούθως στάθηκε ιδιαιτέρως στον “μονοκομματισμό” που προωθεί η δημοτική αρχή με τις λίγες θέσει στο Δ.Σ. που παραχωρεί στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για “δικτατορία της πλειοψηφίας”. Παράλληλα καυτηρίασε την παρουσία του πολιτευτή του ΛΑΟΣ Χαράλαμπου Καρακύκλα στο νέο Δ.Σ., μιλώντας για “αντίτιμο για τη στήριξη του συγκεκριμένου κόμματος στις εκλογές”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε “πολιτικές δεσμεύσεις” και σε συνεργασία με επιχειρηματίες και συμφέροντα.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας, αφενός προτρέποντας να γίνουν προσπάθειες ώστε η μεταβίβαση της αρμοδιότητας να γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και αφετέρου ζητώντας πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο.

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Καλαμάτας προσπάθησε με κατηγορηματικό τρόπο να αποκρούσει τις υπόνοιες που άφησε ο κ. Μπεχράκης για συνεργασία με συμφέροντα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απουσία εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από τη διοίκηση σημείωσε ότι όταν ξεκαθαρίσουν τα διοικητικά του φορέα, τότε θα εξεταστεί με ποια φόρμουλα μπορεί να εκπροσωπηθεί.

www.eleftheriaonline.gr

27/12/2011
Μπλόκο αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο 
Μπλόκο στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου μπαίνει μετά την απόφαση των παρατάξεων Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου και των διαγραφέντων συμβούλων της παράταξης Δημαρά να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Σώματος. 
Όπως προκύπτει από μια σειρά γεγονότων, η δημοτική Αρχή δεν δοκίμασε καν να βρει μια φόρμουλα συναίνεσης με την Αντιπολίτευση ή τους διαγραφέντες, προκειμένου να προχωρήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο στην εκλογή νέου Προέδρου και να εισαχθούν για έγκριση-συζήτηση μια σειρά από σημαντικά θέματα της πόλης.
Όμως και η Αντιπολίτευση δείχνει να απολαμβάνει την αδυναμία αυτή της δημοτικής Αρχής, και να απεργάζεται τρόπους που θα την φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα.
Το αποτέλεσμα είναι να οδηγείται το Δημοτικό Συμβούλιο σε πολιτική κρίση, η οποία βαθαίνει και αποφέρει εκφυλισμό. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα μπορούμε να μιλάμε για απαξίωση του θεσμού και του ρόλου που διαδραματίζει να λαμβάνει αποφάσεις για τις τοπικές υποθέσεις.
Οι Δημήτρης Κατσικόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος εκ μέρους των παρατάξεών τους και οι διαγραφέντες της παράταξης Δημαρά (Νίκος Μακρής, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, Ήρα Κουρή, Απόστολος Βανταράκης, Παναγιώτης Ξυπολιάς, Τασία Παπαντωνοπούλου, Παναγιώτης Παπαγιαβής, Σταύρος Μαλλιώρης) έστειλαν χθες έγγραφο στον Προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου και του ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της απόφασης περί εκλογής νέου Προέδρου του σώματος.
Κοντολογίς, θεωρούν ότι η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πάσχει νομικά. 
Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν χθες με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.
pelop.gr

Φρένο στη λειτουργία της πόλης

synt,Τρίτη, 27-12-2011

Η έλλειψη απαρτίας ήταν η αιτία της αναβολής της προγραμματισμένης για τις 8 το βράδυ, σήμερα, Τρίτη, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα μέλη του Σώματος προσκλήθηκαν σε διπλή συνεδρίαση αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ.
Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις του στο attacktv.gr, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημ. Κατσικόπουλος, την ίδια στάση θα τηρήσει η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης και σε αυτές τις συνεδριάσεις και σε όποιες άλλες συγκληθούν πριν ξεκαθαρίσει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου του Σώματος, καθώς -παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου- θεωρούν ότι αυτές οι συνεδριάσεις πάσχουν σοβαρά από νομικής πλευράς και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν κατά τη διάρκειά τους ενέχουν τον κίνδυνο της ακυρότητας.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, "λιμνάζει" μια σειρά εξαιρετικά σοβαρών ζητημάτων της πόλης, είτε πρόκειται για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου είτε για το Τεχνικό Πρόγραμμα είτε για το εργασιακό μέλλον σημαντικής μερίδας εργαζομένων, που θα βρεθούν από τα τέλη του έτους... ξεκρέμαστοι.
Τι αναφέρει η κοινή επιστολή των 22
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με κοινή επιστολή, που υπογράφουν ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, εκπροσωπώντας και τα εννέα μέλη της παράταξής του, ο Κώστας Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος και των άλλων τριών μελών της παράταξής του, καθώς και οι εννέα ανεξάρτητοι-διαγραφέντες από την παράταξη Δημαρά, γνωστοποιούν στο Σώμα ότι "δεν θα παραστούν στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, μέχρι να οριστικοποιηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα νομιμότητας της απόφασης περί της εκλογής του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου".

Εξάλλου, στις συνεδριάσεις του Σώματος μέχρι να λήξει η εκκρεμότητα του Προέδρου έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν ούτε οι τέσσερις σύμβουλοι της παράταξης Πελετίδη.
Έτσι, εξαιτίας της απουσίας των 26 αυτών συμβούλων, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία (το ήμισυ συν ένα των συμβούλων) και η συνεδρίαση αναβλήθηκε, αφού πρώτα έκαναν μία σύντομη τοποθέτηση οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία, Ανδρ. Τζουραμάνης και Δημ. Αϊβαλής, καθώς και ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι το κείμενο με τις υπογραφές των 22 δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου εστάλη από το γραφείο ενός εκ των διαγραφέντων της δικής του παράταξης (του κ. Βανταράκη).

Κίνδυνος για το Καρναβάλι και για 13 εργαζόμενους
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα απέχουν τουλάχιστον 26 σύμβουλοι από τη διαδικασία, ήταν εξαρχής... καταδικασμένη να μην πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, από τους παριστάμενους επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, Ηλία Γρηγόρη, έγινε μια σύντομη τοποθέτηση για τις εξελίξεις, ενώ από τον τελευταίο εκφράστηκε ιδιαίτερα η αγωνία για το τι  μέλλει γενέσθαι με τη διοργάνωση του Καρναβαλιού, για την οποία οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, όπως και για 13 εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου από το 2004, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στον... αέρα, επειδή δεν συζητήθηκε ο κανονισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Όπως εξήγησε, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, ο κ. Γρηγόρης, αν το θέμα δεν συζητηθεί πριν από το τέλος του 2011, τότε και οι εργαζόμενοι αυτοί θα βρεθούν στο δρόμο και το Καρναβάλι θα κινδυνεύσει να μην γίνει.
Στη συνεδρίαση μίλησε πρώτος ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία Πάτρας", Ανδρέας Τζουραμάνης, ο οποίος θεώρησε πολύ σημαντικό θέμα το να γίνεται επέμβαση στα πρακτικά, ενώ κάλεσε το Δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από τους Πατρινούς για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου και να ρίξει γέφυρες συνεννόησης τόσο προς τους διαγραμμένους της παράταξής του, αποκαθιστώντας την αριθμητική ισχύ που είχε αυτή μετά τις εκλογές, όσο και προς την αντιπολίτευση. Αναγνώρισε, ακόμη, το δικαίωμα του εκλεγμένου Δημάρχου να ασκεί την εξουσία, αλλά επισήμανε ότι, έτσι όπως πράττει ο κ. Δημαράς, στερεί ο ίδιος από τον εαυτό του το δικαίωμα να διοικεί την πόλη.

Είχαν συμφωνήσει με το Δήμαρχο να αποχωρούν
Λαμβάνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για την Πάτρα", Δημ. Αϊβαλής, θέλησε να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είχε πει περί πολιτικής και ηθικής πράξης, πριν από την αποχώρησή του στην περασμένη συνεδρίαση, όπου επρόκειτο να εκλεγεί Πρόεδρος του Σώματος.
Όπως είπε, λοιπόν, ο κ. Αϊβαλής, ορισμένοι συνάδελφοί του θεώρησαν ότι με αυτή του την πράξη ήθελε να παρουσιάσει ο ίδιος τον εαυτό του ως ηθικό, σε αντιδιαστολή με τους υπόλοιπους. Κάτι τέτοιο εξήγησε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. Αντίθετα, όπως ανέφερε, κατά τη συζήτηση που είχαν κάνει τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζουραμάνης και ο κ. Πατούχας ενώπιον του Δημάρχου, όταν είχαν προσκληθεί σε συνάντηση από αυτόν, είχαν συμφωνήσει ότι, αν υπάρχουν θέματα που πρέπει να "περπατά" η διαδικασία, για να λειτουργεί η πόλη, τότε η αντιπολίτευση θα αποχωρεί, για να δίνει το δικαίωμα στην πλειοψηφία να αποφασίζει. Μάλιστα, κάτι τέτοιο, όπως είπε, είχε υποσχεθεί σε περασμένη συνεδρίαση ότι θα πράττει και ο κ. Κατσικόπουλος.
Επίσης, ο κ. Αϊβαλής, σχετικά με τα όσα ακούστηκαν σε βάρος του, τόνισε σε έντονο ύφος: "Δεν πρόκειται να κάνω το χατήρι κανενός να πέσω στο επίπεδο του υβρεολογίου και των χαρακτηρισμών".
Τέλος, απηύθυνε δραματική έκκληση προς το Δήμαρχο, να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο, λέγοντάς του: "Κύριε Δήμαρχε, έχετε υποχρέωση να βρείτε λύσεις ελάχιστης συνεννόησης, γιατί δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να λειτουργεί μ' αυτό τον τρόπο η πόλη. Είναι μια θλίψη να μην συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο".

"Η πλειοψηφία δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει Πρόεδρο;"
Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος, αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της εκλογής προέδρου του Σώματος, τόνισε: "Και ο Κώδικας και ο 'Καλλικράτης' λένε ότι τον πρόεδρο τον ορίζει η πλειοψηφία, τον αντιπρόεδρο η μείζων μειοψηφία και το γραμματέα η ελάσσων. Η πλειοψηφία δεν έθεσε ποτέ θέμα αν θα είναι γραμματέας η κυρία Μανωλοπούλου ή η κυρία Σταματιάδου ή οποιοσδήποτε άλλος. Επίσης, είχαμε παραίτηση συμβούλου της παράταξης 'Λαϊκή Συσπείρωση', που αναπληρώθηκε κανονικά από άλλον και δεν υπήρξε πρόβλημα. Κι όμως, η πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει πρόεδρο".
Όσο για την παραίτηση του τέως Προέδρου, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η δημοτική Αρχή ζήτησε γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου και με βάση αυτήν συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε ακόμη ότι την Παρασκευή υπήρξε ένα χαρτί από τους νομικούς συμβούλους του Δήμου που έλεγε ότι η συνεδρίαση έπρεπε να συνεχιστεί. Εξάλλου, αναφερόμενος στην αποδοχή της παραίτησης του κ. Γκίκα, είπε: "Αλίμονο αν, σε κάποιον που επικαλείται προσωπικούς λόγους για να παραιτηθεί, του επιβάλλαμε να μείνει. Αυτά ούτε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν γίνονται".
Ο κ. Δημαράς τόνισε, επίσης, ότι ομόφωνα η Νομική Υπηρεσία του Δήμου αποφαίνεται πως νόμιμα προεδρεύει του Σώματος ο κ. Γκίκας, μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του, ενώ μέμφθηκε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης, εγκαλώντας τους ότι "κατάργησαν  τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου". 
"Διαπιστωτική πράξη η διαγραφή"
Ακολούθως, ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε αν έχουμε πλέον το χρόνο να καταρτίσουμε Τεχνικό Πρόγραμμα, να φτιάξουμε Προϋπολογισμό, να κάνουμε Καρναβάλι, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Καρναβάλι δεν γίνεται, γιατί το αποφάσισαν κάποιοι". 
Απευθυνόμενος, εξάλλου, προς τους απόντες συμβούλους της αντιπολίτευσης, τόνισε με έμφαση: "Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να σοβαρευτούν και να μην παίζουν με τα προβλήματα της πόλης. Να πάψουν αυτά τα παιχνίδια με τους μηχανισμούς ενός κράτους που καταρρέει".
Παράλληλα, επαναλαμβάνοντας εμμέσως πλην σαφώς και πάλι ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, δήλωσε κατηγορηματικά ότι "το καθήκον που έχουμε απέναντι σ' αυτούς που μας ψήφισαν θα το έχουμε μέχρι τέλους της θητείας μας".
Σχετικά δε με τη διαγραφή των στελεχών της παράταξής του, υπογράμμισε: "Δεν ήταν δικιά μας επιλογή η διαγραφή των εννέα, ήταν δικιά τους επιλογή. Διαπιστωτική πράξη κάναμε με τη διαγραφή τους, αφού την ίδια στάση τηρούσαν και όσο βρίσκονταν εντός της παράταξης". Και συμπλήρωσε: "Το χαρτί αυτό (σ.σ., το έγγραφο με τις υπογραφές των κ.κ. Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου και των διαγραφέντων) είναι απόδειξη των όσων είπα πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό".
Ο κ. Δημαράς κατέληξε δε με την αποστροφή ότι "οι πολίτες βλέπουν και ακούνε και δεν είναι τόσο χαζοί όσο νομίζουν μερικοί".
Κατσικόπουλος: "Το Συμβούλιο έχει εκτραπεί"
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημ. Κατσικόπουλος, μιλώντας στο attacktv.gr, τόνισε αρχικά: "Θεωρούμε ότι η απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ελλιπής, αφού απλώς αποδέχτηκε την παραίτηση του πρώτου σε σταυρούς συμβούλου της πλειοψηφίας, κ. Γκίκα, ενώ θα έπρεπε να πάει παρακάτω, να ζητήσει από το δεύτερο σε σταυρούς σύμβουλο να γίνει πρόεδρος".
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι "το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκτραπεί", υποστηρίζοντας ότι "τα όσα έγιναν την Παρασκευή δεν περιποιούν τιμή ούτε για το Δήμαρχο ούτε για τους συμβούλους του". 
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην παράταξή του, καθώς και, γενικότερα, στους συμβούλους της αντιπολίτευσης που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις εργασίες του Σώματος μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα του Προέδρου, ο κ. Κατσικόπουλος ανέφερε:  "Δεν μπορούν να συγκαλούν Δημοτικό Συμβούλιο που είναι παράνομο. Ο Κανονισμός είναι σαφής. Θα πάμε να ψηφίσουμε για Προϋπολογισμό χωρίς να έχουμε προεδρείο;". 
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες σε στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, λέγοντας: "Να ρωτήσετε τον κ. Γιαννακόπουλο γιατί παραιτήθηκε. Γιατί δημιούργησε το πρόβλημα; Γιατί παραιτήθηκε ο κ. Γκίκας;". Όσον αφορά δε την έλλειψη πλειοψηφίας από τη δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρατήρησε: "Ο ίδιος ο Δήμαρχος ευθύνεται που διέγραψε τους συμβούλους του και δεν έχει πλειοψηφία. Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Δημαράς;". Κατέληξε δε με την άκρως απογοητευτική διαπίστωση πως "το ότι εξελέγη ο Δημαράς δήμαρχος η Πάτρα θα το πληρώσει κι έχει αρχίσει ήδη να το πληρώνει". 
Αποστολόπουλος: Αδύνατον ν' αποφανθεί πριν την Παρασκευή
Τέλος, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, που μίλησε επίσης στο attacktv.gr, σχετικά με το... γρίφο των διαδικασιών που θα πρέπει να τηρηθούν για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, σχολίασε: "Εγώ κρίνω τη νομιμοποίηση των πράξεων εκ των υστέρων. Ο ρόλος μου δεν είναι προληπτικός. Δυστυχώς, παίζω ένα ρόλο δικαστηρίου. Θα κρίνουν οι υπηρεσίες μου τη συνεδρίαση της Παρασκευής και θα μου τη φέρουν να την υπογράψω". 
Τόνισε ακόμη ότι τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης του εστάλησαν το μεσημέρι της Τρίτης. Επομένως, ο ίδιος, βάσει του νόμου, υποχρεούται να τα εγκρίνει ή όχι εντός πέντε ημερών από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά, δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως είπε, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μην εξαντλήσει το περιθώριο αυτό, σεβόμενος την ανάγκη να ληφθούν σε εύντομο χρόνο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την τρίτη πόλη της Ελλάδας. Πάντως, εκτίμησε ότι μάλλον είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από την Παρασκευή.

www.attacktv.gr

 

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ

To απόλυτο κενό στη Διοίκηση της πόλης-Μόνη στο ...σπίτι η Δημοτική Αρχή-Αιχμές από Γ.Δημαρά-Σύσσωμη απέχει η αντιπολίτευση-Μιλά για εκβιασμό

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του σώματος - Ενημερώθηκε ο γ.γ. της Aποκεντρωμένης Διοίκησης

27/12 & 28/12

Αποφασισμένες να μην γίνουν συνεργοί στην παρανομία που συντελέστηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική πλειοψηφία, είναι οι παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης καθώς και οι ανεξάρτητοι Σύμβουλοι στο Δήμο της Πάτρας, με αποτέλεσμα μέχρι νεοτέρας να απέχουν από τις συνεδριάσεις του σώματος.

 Ο κύβος για να υπάρξει και επίσημη αντίδραση ερρίφθη σήμερα, καθώς λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του σώματος, οι επικεφαλείς των παρατάξεων που  θα απόσχουν από τις συνεδριάσεις ( Δ. Κατσικόπουλος, Κ. Χριστόπουλος και αντιπροσωπεία των ανεξαρτητοποιημένων Δημοτικών Συμβούλων) επισκέφθηκαν  τον γ.γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο και του εξέθεσαν όλα όσα συνέβησαν στην πολυτάραχη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, όπου η Δημοτική πλειοψηφία έκανε το ολέθριο σφάλμα από τη μία να κάνει δεκτή την παραίτηση του Δ. Γιαννακόπουλου και από την άλλη να μην ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με την εκλογή νέου προέδρου.

 Η ορκωμοσία - στη θέση του Δ. Γιαννακόπουλου -– του  Χαρ. Στανίτσα ήρθε να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο και επισήμως δεν έχει πρόεδρο αλλά και δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση πριν «συνεχιστεί» η κακώς διακοπείσα συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας για να εκλέξει τον νέο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr  τα στελέχη της αποκεντρωμένης περιφέρειας έχουν λάβει γνώση των όσων έχουν συμβεί και είναι θέμα χρόνου  να ζητηθεί η συνέχιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει νομιμότητα.

 Την απόφαση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να μην λάβει μέρος στις συνεδριάσεις έως ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα διαβίβασε πριν από λίγο - εκ μέρους όλων - o ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παν. Παπαγιαβής .

 Μετά από αυτή την εξέλιξη ουσιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υφίσταται – για την ακρίβεια η πλευρά της πλειοψηφίας δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις καθώς εκτός του ότι δεν έχει καν την πλειοψηφία δεν νομιμοποιείται πλέον και για κάτι τέτοιο - με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν καμία απόφαση.   

Αντίδραση από Δημαρά
Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής προέδρου του Σώματος επεσήμανε τα εξής: " ο Κώδικας και ο 'Καλλικράτης' λένε ότι τον πρόεδρο τον ορίζει η πλειοψηφία, τον αντιπρόεδρο η μείζων μειοψηφία και το γραμματέα η ελάσσων. Η πλειοψηφία δεν έθεσε ποτέ θέμα αν θα είναι γραμματέας η κυρία Μανωλοπούλου ή η κυρία Σταματιάδου ή οποιοσδήποτε άλλος. Επίσης, είχαμε παραίτηση συμβούλου της παράταξης 'Λαϊκή Συσπείρωση', που αναπληρώθηκε κανονικά από άλλον και δεν υπήρξε πρόβλημα. Κι όμως, η πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει πρόεδρο".
Παράλληλα ο Δήμαρχος  Πατρέων υποστήριξε πως ζήτησε γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου και με βάση αυτήν συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε ακόμη ότι την Παρασκευή υπήρξε ένα χαρτί από τους νομικούς συμβούλους του Δήμου που έλεγε ότι η συνεδρίαση έπρεπε να συνεχιστεί.

Σε ότι αφορά την αποδοχή της παραίτησης Γκίκα ο κ. Δημαράς δήλωσε τα εξής: "Αλίμονο αν, σε κάποιον που επικαλείται προσωπικούς λόγους για να παραιτηθεί, του επιβάλλαμε να μείνει. Αυτά ούτε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν γίνονται".

«Σε κίνδυνο τεχνικό πρόγραμμα – προϋπολογισμός – Καρναβάλι»
Αναφερόμενος  στο Τεχνικό Πρόγραμμα, τον Προϋπολογισμό, και το  Καρναβάλι ο Δήμαρχος Πατρέων άφησε να εννοηθεί πως καρναβάλι δεν γίνεται επειδή έτσι αποφάσισαν ορισμένοι ενώ ζήτησε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που απουσίαζαν να σταματήσουν τα παιχνίδια ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν επαρκούν οι προθεσμίες τόσο για το τεχνικό πρόγραμμα όσο και για τον προϋπολογισμό

Τέλος ο κ. Δημαράς ανέφερε πως  "το καθήκον που έχουμε απέναντι σ' αυτούς που μας ψήφισαν θα το έχουμε μέχρι τέλους της θητείας μας".

Αντιπολίτευση : πρόκειται για εκβιασμό

Για μεθόδους και τακτικές  εκβιασμού κατηγορεί την ίδια ώρα  το Δήμαρχο Πατρέων και  την δημοτική πλειοψηφία, σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Μιλώντας στο patrastimes.gr  τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κατσικόπουλος όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης Κ. Χριστόπουλος έκανα λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και τους εργαζόμενους .

Ο κ. Κατσικόπουλος τόνισε πως η παράταξή του δεν θα γίνει συμμέτοχος στην παρανομία σε ότι αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ υποστήριξε πως ούτε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός απειλούνται, πόσο δε μάλλον το καρναβάλι από τη μη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Κ. Χριστόπουλος έκανε λόγο για «αστειότητες», καθώς  ο ισχυρισμός πως πιέζουν  οι προθεσμίες δεν έχει βάση, ενώ συμπλήρωσε πως η αγωνία της Δημοτικής αρχής  για το τεχνικό πρόγραμμα, τον προϋπολογισμό και το καρναβάλι είναι όψιμη,  αποκαλύπτοντας πως αυτοί που δήθεν αγωνιούν δεν φρόντισαν να στείλουν ούτε μια εισήγηση προς τους δημοτικούς συμβούλους για ένα έστω από τα 72 θέματα που είχαν στη χθεσινή ημερήσια διάταξη.

Σε ότι αφορά το0υς 13 εργαζόμενους το καρναβάλι,  ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο για υποκρισία, καθώς την ώρα που η Δημοτική αρχή τους βάζει μπροστά για να πιέσει καταστάσεις την ίδια στιγμή δεν έχει ετοιμάσει οργανισμό για κανέναν από τους εργαζόμενους στο Δήμο, τον πολιτισμό και το θεσμό του καρναβαλιού. Εάν είναι υπό απόλυση οι δεκατρείς - πράγμα που δεν ισχύει - για απόλυση με ευθύνη της δημοτικής Αρχής είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος 

www.patrastimes.gr

 

 

Σύσκεψη με Αποστολόπουλο για την συγκρότηση λιμενικών ταμείων

28/12/2011

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα χθες 27 Δεκεμβρίου 2011 με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας  που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία.

Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων κ. Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

meganisinews.eu

 

Παρουσίαση βιβλίου του Τάσου Αποστολόπουλου

28/12/2011

Το βιβλίο του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου «Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα», θα παρουσιαστεί στις 11 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας   
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου-Νήσων και σε αυτή θα μιλήσουν  η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής  της Νέας Δημοκρατίας Ανδρ. Λυκουρέντζος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Δημ. Στρατούλης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικ. Τσούκαλης. 
Την αρχική τοποθέτηση και το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο καθηγητής του ΑΤΕΙ Πάτρας Μιχ. Κίτρου.

www.tharrosnews.gr

28 Δεκεμβρίου 2011

Αποστολόπουλος: «Για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός»

Το ένθετο περιοδικό «Ενδιαφέρον» που εκδίδει η εφημερίδα «Γνώμη» της Αχαϊας έχει ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο. Το γιορτινό τεύχος του περιοδικού του Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένο σε αυτόν.

 

Φωτό:Τάσος Αποστολόπουλος

Ποτέ δεν τους άρεσαν τα εύκολα. Ήξερε από την αρχή ότι ο δρόμος της ζωής του θα ήταν δύσκολος … Παιδί αγροτικής οικογένειας, έβλεπε από μικρός ότι για να φθάσει εκεί που ήθελε, θα έπρεπε να παλέψει σκληρά. Έτσι ήταν, τίποτα μέχρι σήμερα δεν του χαρίστηκε. Όλα ήρθαν με συνεχή αγώνα, με επιμονή και με μεγάλη υπομονή. Η εμπλοκή με τα κοινά ήταν αναπόφευκτη για έναν τόσο ανήσυχο χαρακτήρα. Από νεαρή ηλικία δείχνει έμπρακτα τη διάθεσή του για κοινωνική προσφορά και δημιουργία. Συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια στο εκπαιδευτικό και δημοσιοϋπαλληλικό.

 

Δεν ξεχνά να είναι δάσκαλος

Αν και σήμερα κατέχει πολλούς πανεπιστημιακούς τίτλους και είναι διδάκτορας πανεπιστημίου ποτέ δεν ξεχνά ότι είναι δάσκαλος και συνεχώς λέει ότι αυτός ο χώρος τον ανέδειξε και ότι χρωστάει πολλά στους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν «πουλάει» τους φίλους του

Όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, ποτέ δεν πουλάει τους φίλους του και πάντα στηρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για τα οποία είναι απόλυτα σίγουρος.

 

Με Στέλλα που «κρατάει μαχαίρι»

Δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια είναι η γυναίκα του που τον στηρίζει αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Αυτή η Στέλλα δεν κρατάει μαχαίρι, κρατάει όμως την οικογένεια, για να μπορεί ο κ. Αποστολόπουλος, ν’ ανοίγει τα φτερά του στον χώρο των δικών του αναζητήσεων. Όπως ίσως καταλάβατε, θα προσπαθήσουμε ν΄ ανιχνεύσουμε την άλλη πλευρά ενός πολιτικού.

Θα επιχειρήσουμε να δούμε την ανθρώπινη πλευρά του Γενικού Γραμματέα που εποπτεύει τρείς μεγάλες περιφέρειες της χώρας θέλοντας να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Το κεντρικό πρόσωπο αυτού του αληθινού σεναρίου είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

«Πολιτική με προσφορά»

Στην ερώτηση αν νιώθει πολιτικός απαντά με τη φράση: «Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ίσως το αποτέλεσμα μιας συνεπούς πορείας πολλών χρόνων και σκληρών αγώνων.

Πιστεύω ότι η πολιτική θα πρέπει να συνδέεται με την έννοια της προσφοράς και όχι με τον στόχο της προσωπικής φιλοδοξίας. Υπό αυτήν την έννοια δεν βάζω ποτέ προσωπικούς πολιτικούς στόχους, αλλά δηλώνω έτοιμος να συνεχίσω τους αγώνες μου μέσα στην κοινωνία γι αυτά που πιστεύω αλλά και για αυτά που θεωρώ ότι πρέπει ν’ αλλάξουν».

 

Το αγαπημένο Βλάση της Μεσσηνίας

Εκτός από την οικογένειά του υπεραγαπά την ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Βλάση της Μεσσηνίας. Μέχρι και τοπική εφημερίδα εκδίδει με στόχο να βοηθήσει και ν’ αναδείξει αυτό το όμορφο χωρίο της Πυλίας που πριν πολλά χρόνια κατοικήθηκε επί το πλείστον από Αρκάδες.

Σαν δεύτερη πατρίδα του έχει την Τρίπολη και στην Αρκαδία την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός αλλά και στην οποία τελικά «εγκαταστάθηκε» αφού ο μεγάλος φοιτητικός έρωτας με την Τριπολιτσιώτισσα Στέλλα Κωστούρου εξελίχθηκε σε ένα ευτυχισμένο γάμο οι καρποί του οποίου είναι δύο αγόρια: ο Νίκος και ο Σωτήρης. Και οι δύο εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρώτος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακά στην Ανώτατη Εμπορική, σήμερα εκπονεί και τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο δεύτερος με σπουδές στα οικονομικά της Υγείας.

Από το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, στην Αχαΐα

Και μέσα σ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια μπαίνει στη ζωή του, μετά από μία διαδρομή στην οργανωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, η Πάτρα, αφού αρχικά το 2009 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια τα σημερινά καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα της Αποκέντρωσης Διοίκησης που τον θέλουν να μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και να βρίσκεται εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Μακριά από άγονες τοπικιστικές κραυγές

Στο πρόσωπο του Τάσου Αποστολόπουλου αντανακλάται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η περιφερειακή συνείδηση που πρέπει επιτέλους ν’ αποκτήσουμε όλοι ως Πελοποννήσιοι, παραμερίζοντας τις άγονες τοπικιστικές κραυγές. Άραγε μπορεί κάποιος να ισορροπήσει με τόσες «αγάπες» αλλά και με τόσα χιλιόμετρα; Η απάντηση είναι θετική, όταν θέλει, μπορεί, λέει ο ίδιος.

Οι πληροφορίες μας πάντως λένε ότι ο Γενικός πάντα βρίσκει χρόνο για τη Μεσσηνία στην οποία, όπως λέει, ηρεμεί και γεμίζει τις μπαταρίες του.

 

Η ιστορική έρευνα και η συγγραφή

Του αρέσει πολύ η ιστορική έρευνα, το διάβασμα αλλά και το γράψιμο. Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος για την Αρκαδία και τη Μεσσηνία και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην καταγραφή σημαντικών στοιχείων για την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος. Αν και διατέλεσε για πολλά χρόνια συνδικαλιστής στα υψηλά κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ, δηλώνει σήμερα ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει γι’ αυτόν. Πάντα έλεγε ότι η επιτυχία ενός συνδικαλιστή είναι να εξασφαλίζει την ομαλή διαδοχή του και τη συνέχεια των οργάνων που υπηρετεί και σ’ αυτό τον τομέα έχει ήσυχη τη συνείδησή, του αφού βοήθησε στα πρώτα βήματά τους και άφησε πίσω του πολλούς νέους συνδικαλιστές.

 

Γερές βάσεις για ισορροπημένη ανάπτυξη

Αυτό τον καιρό η αγωνία του είναι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχει βάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, θέλοντας να δημιουργήσει γερές βάσεις και να κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών. Σ’ αυτή την πορεία ποτέ δεν συμβιβάστηκε, συνεργάζεται με όλους ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση αλλά όταν χρειάστηκε ύψωσε τη φωνή του και υπερασπίστηκε ως όφειλε τη νομιμότητα.

 

Υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία

Σήμερα, έμπειρος όσο ποτέ άλλοτε, θεωρείτε ένα από τα πιο άξια και αποτελεσματικά κυβερνητικά στελέχη. Αν και στρατευμένος πολιτικά, τυγχάνει ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής και πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διεκδικήσει με αξιώσεις μία βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία.

Ο ίδιος αποφεύγει ν’ απαντήσει σ’ αυτά τα σενάρια, επαναλαμβάνοντας ότι γι’ αυτόν η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Από την άλλη πλευρά η κάθοδός του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές συζητιέται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία της Καλαμάτας.

 

Καθημερινά «ρουφάει» χιλιόμετρα

Αυτός με λίγα λόγια είναι ο Τάσος Αποστολόπουλος. Αυτός είναι ο Γενικός Γραμματέας που βρίσκεται στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Ένας απλός άνθρωπος που ζει έντονα την κάθε στιγμή, ένας Γενικός που «ρουφάει» καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να  ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Ένας πολιτικός που δεν φοβάται την κοινωνία και που κυρίως δεν τον τρομάζει η επόμενη μέρα. Κάθε τέλος, λέει ο Τάσος, είναι ευκαιρία για μία νέα αρχή!

 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου»

Το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι βρίσκεται μακριά από την αγαπημένη του οικογένεια. Είναι το βαρύ τίμημα των επιλογών του γι΄ αυτό και μας παρακάλεσε να γράψουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα του και τα παιδιά του που όλα αυτά τα χρόνια ανέχτηκαν την απουσία του και τον στήριξαν στις δύσκολες ώρες αυτής της πορείας.

Ήταν το μόνο που μας ζήτησε σε αυτή την πραγματικά ζεστή ανθρώπινη, επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

ithominews.blogspot.com

27.12.11

Παρουσίαση του βιβλίου του Τ.
Αποστολόπουλου στην Καλαμάτα

Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου “Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα” του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2012, στις 6.30 μ.μ.,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας με θέμα: 
“Οι δυνάμεις εργασίας μετά το μνημόνιο”  
Ομιλητές:
• Γεννηματά Φώφη,  Αναπληρώτρια  Υπουργός Εσωτερικών
• Λυκουρέντζος Ανδρέας, Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας 
• Στρατούλης Δημήτρης, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού
• Τσούκαλης Νίκος, Βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς 

Αρχική τοποθέτηση και συντονιστής της συζήτησης ο καθηγητής του ΑΤΕΙ Πάτρας κ. Μιχάλης Κίτρου.

www.newsplus.gr

 

Τρίπολη: Εκδήλωση ΕΣΗΕΠΗΝ, παρουσίαση βιβλίου Αποστολόπουλου

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Το νέο του βιβλίο, πρόκειται να παρουσιάσει στις 11 Ιανουαρίου 2012, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αποστολόπουλου θα αρχίσει στις 6,30 το απόγευμα. Τίτλος του βιβλίου: '' Οι δυνάμεις εργασίας στην εκπαίδευση και στον δημόσιο τομέα''. Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου αυτού, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου -Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), οργανώνει την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο, εκδήλωση με θέμα: '' Οι δυνάμεις εργασίας μετά το μνημόνιο''. Προσκεκλημένοι-ομιλητές θα είναι η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, κ. Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Ν.Δ., βουλευτής, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, κ. Δημήτρης Στρατούλης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Νίκος Τσούκαλης. Τοποθέτηση θα κάνει και ο καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας, κ. Μιχάλης Κίτρου, όπου θα είναι και ο συντονιστής της συζήτησης.

Στ. Ζορμπαλάς

eductv.ert.gr

Αποστολόπουλος: «Για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός»

28 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011 

Το ένθετο περιοδικό «Ενδιαφέρον» που εκδίδει η εφημερίδα «Γνώμη» της Αχαϊας έχει ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο. Το γιορτινό τεύχος του περιοδικού του Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένο σε αυτόν.

 

Τάσος Αποστολόπουλος

Ποτέ δεν τους άρεσαν τα εύκολα. Ήξερε από την αρχή ότι ο δρόμος της ζωής του θα ήταν δύσκολος … Παιδί αγροτικής οικογένειας, έβλεπε από μικρός ότι για να φθάσει εκεί που ήθελε, θα έπρεπε να παλέψει σκληρά. Έτσι ήταν, τίποτα μέχρι σήμερα δεν του χαρίστηκε. Όλα ήρθαν με συνεχή αγώνα, με επιμονή και με μεγάλη υπομονή. Η εμπλοκή με τα κοινά ήταν αναπόφευκτη για έναν τόσο ανήσυχο χαρακτήρα. Από νεαρή ηλικία δείχνει έμπρακτα τη διάθεσή του για κοινωνική προσφορά και δημιουργία. Συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια στο εκπαιδευτικό και δημοσιοϋπαλληλικό.

 

Δεν ξεχνά να είναι δάσκαλος

Αν και σήμερα κατέχει πολλούς πανεπιστημιακούς τίτλους και είναι διδάκτορας πανεπιστημίου ποτέ δεν ξεχνά ότι είναι δάσκαλος και συνεχώς λέει ότι αυτός ο χώρος τον ανέδειξε και ότι χρωστάει πολλά στους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν «πουλάει» τους φίλους του

Όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, ποτέ δεν πουλάει τους φίλους του και πάντα στηρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για τα οποία είναι απόλυτα σίγουρος.

 

Με Στέλλα που «κρατάει μαχαίρι»

Δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια είναι η γυναίκα του που τον στηρίζει αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Αυτή η Στέλλα δεν κρατάει μαχαίρι, κρατάει όμως την οικογένεια, για να μπορεί ο κ. Αποστολόπουλος, ν’ ανοίγει τα φτερά του στον χώρο των δικών του αναζητήσεων. Όπως ίσως καταλάβατε, θα προσπαθήσουμε ν΄ ανιχνεύσουμε την άλλη πλευρά ενός πολιτικού.

Θα επιχειρήσουμε να δούμε την ανθρώπινη πλευρά του Γενικού Γραμματέα που εποπτεύει τρείς μεγάλες περιφέρειες της χώρας θέλοντας να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Το κεντρικό πρόσωπο αυτού του αληθινού σεναρίου είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

«Πολιτική με προσφορά»

Στην ερώτηση αν νιώθει πολιτικός απαντά με τη φράση: «Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ίσως το αποτέλεσμα μιας συνεπούς πορείας πολλών χρόνων και σκληρών αγώνων.

Πιστεύω ότι η πολιτική θα πρέπει να συνδέεται με την έννοια της προσφοράς και όχι με τον στόχο της προσωπικής φιλοδοξίας. Υπό αυτήν την έννοια δεν βάζω ποτέ προσωπικούς πολιτικούς στόχους, αλλά δηλώνω έτοιμος να συνεχίσω τους αγώνες μου μέσα στην κοινωνία γι αυτά που πιστεύω αλλά και για αυτά που θεωρώ ότι πρέπει ν’ αλλάξουν».

 

Το αγαπημένο Βλάση της Μεσσηνίας

Εκτός από την οικογένειά του υπεραγαπά την ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Βλάση της Μεσσηνίας. Μέχρι και τοπική εφημερίδα εκδίδει με στόχο να βοηθήσει και ν’ αναδείξει αυτό το όμορφο χωρίο της Πυλίας που πριν πολλά χρόνια κατοικήθηκε επί το πλείστον από Αρκάδες.

Σαν δεύτερη πατρίδα του έχει την Τρίπολη και στην Αρκαδία την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός αλλά και στην οποία τελικά «εγκαταστάθηκε» αφού ο μεγάλος φοιτητικός έρωτας με την Τριπολιτσιώτισσα Στέλλα Κωστούρου εξελίχθηκε σε ένα ευτυχισμένο γάμο οι καρποί του οποίου είναι δύο αγόρια: ο Νίκος και ο Σωτήρης. Και οι δύο εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρώτος απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακά στην Ανώτατη Εμπορική, σήμερα εκπονεί και τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο δεύτερος με σπουδές στα οικονομικά της Υγείας.

Από το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, στην Αχαΐα

Και μέσα σ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια μπαίνει στη ζωή του, μετά από μία διαδρομή στην οργανωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, η Πάτρα, αφού αρχικά το 2009 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια τα σημερινά καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα της Αποκέντρωσης Διοίκησης που τον θέλουν να μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και να βρίσκεται εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Μακριά από άγονες τοπικιστικές κραυγές

Στο πρόσωπο του Τάσου Αποστολόπουλου αντανακλάται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η περιφερειακή συνείδηση που πρέπει επιτέλους ν’ αποκτήσουμε όλοι ως Πελοποννήσιοι, παραμερίζοντας τις άγονες τοπικιστικές κραυγές. Άραγε μπορεί κάποιος να ισορροπήσει με τόσες «αγάπες» αλλά και με τόσα χιλιόμετρα; Η απάντηση είναι θετική, όταν θέλει, μπορεί, λέει ο ίδιος.

Οι πληροφορίες μας πάντως λένε ότι ο Γενικός πάντα βρίσκει χρόνο για τη Μεσσηνία στην οποία, όπως λέει, ηρεμεί και γεμίζει τις μπαταρίες του.

 

Η ιστορική έρευνα και η συγγραφή

Του αρέσει πολύ η ιστορική έρευνα, το διάβασμα αλλά και το γράψιμο. Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος για την Αρκαδία και τη Μεσσηνία και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην καταγραφή σημαντικών στοιχείων για την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος. Αν και διατέλεσε για πολλά χρόνια συνδικαλιστής στα υψηλά κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ, δηλώνει σήμερα ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει γι’ αυτόν. Πάντα έλεγε ότι η επιτυχία ενός συνδικαλιστή είναι να εξασφαλίζει την ομαλή διαδοχή του και τη συνέχεια των οργάνων που υπηρετεί και σ’ αυτό τον τομέα έχει ήσυχη τη συνείδησή, του αφού βοήθησε στα πρώτα βήματά τους και άφησε πίσω του πολλούς νέους συνδικαλιστές.

 

Γερές βάσεις για ισορροπημένη ανάπτυξη

Αυτό τον καιρό η αγωνία του είναι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχει βάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, θέλοντας να δημιουργήσει γερές βάσεις και να κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών. Σ’ αυτή την πορεία ποτέ δεν συμβιβάστηκε, συνεργάζεται με όλους ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση αλλά όταν χρειάστηκε ύψωσε τη φωνή του και υπερασπίστηκε ως όφειλε τη νομιμότητα.

 

Υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία

Σήμερα, έμπειρος όσο ποτέ άλλοτε, θεωρείτε ένα από τα πιο άξια και αποτελεσματικά κυβερνητικά στελέχη. Αν και στρατευμένος πολιτικά, τυγχάνει ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής και πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διεκδικήσει με αξιώσεις μία βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία.

Ο ίδιος αποφεύγει ν’ απαντήσει σ’ αυτά τα σενάρια, επαναλαμβάνοντας ότι γι’ αυτόν η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Από την άλλη πλευρά η κάθοδός του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές συζητιέται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία της Καλαμάτας.

 

Καθημερινά «ρουφάει» χιλιόμετρα

Αυτός με λίγα λόγια είναι ο Τάσος Αποστολόπουλος. Αυτός είναι ο Γενικός Γραμματέας που βρίσκεται στο τιμόνι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Ένας απλός άνθρωπος που ζει έντονα την κάθε στιγμή, ένας Γενικός που «ρουφάει» καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να  ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Ένας πολιτικός που δεν φοβάται την κοινωνία και που κυρίως δεν τον τρομάζει η επόμενη μέρα. Κάθε τέλος, λέιε ο Τάσος, είναι ευκαιρία για μία νέα αρχή!

 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου»

Το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι βρίσκεται μακριά από την αγαπημένη του οικογένεια. Είναι το βαρύ τίμημα των επιλογών του γι΄ αυτό και μας παρακάλεσε να γράψουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα του και τα παιδιά του που όλα αυτά τα χρόνια ανέχτηκαν την απουσία του και τον στήριξαν στις δύσκολες ώρες αυτής της πορείας.

Ήταν το μόνο που μας ζήτησε σε αυτή την πραγματικά ζεστή ανθρώπινη, επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

www.moriasnews.gr

 

 

Κατέληξε η Aποκεντρωμένη Διοίκηση σε λύση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας - Ποια σενάρια εξετάστηκαν - Το πρωί της Πέμπτης η επίσημη ανακοίνωση

synt,Τετάρτη, 28-12-2011

Μία από τα ίδια είχαμε και στη διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που είχε οριστεί για τις 6 και τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, καθώς, εν αναμονή της απόφανσης των αρμόδιων οργάνων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι 22 σύμβουλοι που είχαν συντάξει και υπογράψει την Τρίτη κοινό κείμενο (οι 13 των παρατάξεων Κατσικόπουλου και Χριστόπουλου και οι εννέα διαγραφέντες από την παράταξη Δημαρά), καθώς και οι τέσσερις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Κ. Πελετίδη, δεν παρέστησαν ούτε σε αυτές τις συνεδριάσεις, όπως ακριβώς είχαν πράξει και την προηγουμένη. Κατά συνέπεια, αμέσως μετά την ανάγνωση του καταλόγου των παρόντων από τον προεδρεύοντα, Τάκη Γκίκα, διαπιστώθηκε, όπως αναμενόταν, έλλειψη απαρτίας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε κάπου εκεί.
Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες ότι ίσως η απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ερχόταν και σήμερα, οπότε θεωρούνταν πιθανή η πραγματοποίηση τουλάχιστον της δεύτερης από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις. Πάντως, γεγονός είναι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διέθετε εκ του νόμου πενθήμερη προθεσμία για την επίλυση του... Γόρδιου Δεσμού, αν και ο γενικός της γραμματέας, Τάσος Αποστολόπουλος, μιλώντας στο attacktv.gr, είχε διαβεβαιώσει ότι θα προσπαθούσε να μην την εξαντλήσει, σεβόμενος την αγωνία της πόλης. Παράλληλα, όμως, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν ανέφικτο να απαντήσει πριν από την Παρασκευή.
Πολύωρη σύσκεψη
Στο μεταξύ, ο σάλος γύρω από αυτή την απίστευτη εμπλοκή στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργία του Δήμου, ώρα με την ώρα αυξανόταν, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι, απαρίθμησε τις πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες που επείγει να διευθετηθούν πριν από τη λήξη του έτους.
Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Αποστολόπουλος, "επειδή η κατάσταση όδευε στο να μην είναι αναστρέψιμη", όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο attacktv.gr, ζήτησε από τις υπηρεσίες σήμερα ν' ασχοληθούν μόνο με αυτό. Όντως, πραγματοποιήθηκε μια πολύωρη σύσκεψη, υπό την προεδρία του, με τη συμμετοχή των νομικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, και κατέληξαν σε μία πράξη, την οποία αύριο, Πέμπτη, το πρωί, θα παραδώσουν στο Δήμαρχο, ενώ ταυτόχρονα θα την αναρτήσουν και στο Διαδίκτυο.
Σαν δεδομένη βούληση του νομοθέτη θεωρήθηκε ότι δεν θα πρέπει να μείνει ακέφαλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι' αυτό έχει προβλεφθεί μία διαδικασία που περιλαμβάνει έξι ψηφοφορίες, σε δύο συνεδριάσεις. Σε περίπτωση δε που δεν καταστεί δυνατό να εκλεγεί κάποιος, θεωρείται εκλεγμένος ο πρώτος σε σταυρούς της πλειοψηφούσας παράταξης. Τα πράγματα, όμως, αρχίζουν να περιπλέκονται από τη στιγμή που ο εν λόγω σύμβουλος -στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Γκίκας- δεν αποδέχτηκε την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου. Έτσι, το νομικό δίλημμα που απασχόλησε τα στελέχη της Περιφέρειας ήταν το εξής: θα έπρεπε ν' αρχίσει η διαδικασία από την αρχή, με νέες συνεδριάσεις και ψηφοφορίες, ώσπου να διαπιστωθεί πάλι αδυναμία εκλογής προέδρου και να φτάσουμε πάλι στον κ. Γκίκα, ή θα ήταν προτιμότερο να προταθεί ο επόμενος; Την απάντηση θα τη μάθουμε την Πέμπτη το πρωί.
Πάντως, επειδή η περίπτωση έχει αρκετές ομοιότητες με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στη Ζαχάρω, μετά την έκπτωση του δημάρχου, Πανταζή Χρονόπουλου, από το αξίωμά του (υπόθεση που είχε παρακολουθήσει στενά και το attacktv.gr), υπενθυμίζουμε ότι τότε, μετά από την αδυναμία εκλογής αντικαταστάτη του κ. Χρονόπουλου στις προβλεπόμενες συνεδριάσεις, ορίστηκαν ως δημαρχεύοντες, κατά σειρά, ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος και ο πέμπτος σε ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, οι οποίοι, ωστόσο, αρνήθηκαν κι έτσι τελικά καθήκοντα άσκησε ο έκτος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είχε τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αποστολόπουλος: "Εμείς εφαρμόζουμε νόμους, δεν διαμορφώνουμε"
Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι όποια κι αν είναι, τελικά, η απόφαση, είναι αδύνατο να μείνουν οι πάντες ικανοποιημένοι απ' αυτήν, ο κ. Αποστολόπουλος ξεκαθάρισε: "Εμείς εφαρμόζουμε νόμους, δεν τους διαμορφώνουμε". 
Ελπίδα, βέβαια, της πόλης και των πολιτών, που προτάσσουν το γενικότερο συμφέρον, θέτοντάς το υπεράνω της όποιας μικροπολιτικής σκοπιμότητας, είναι η όποια απόφαση να θέσει τέλος στην τελευταία αυτή φάση της ιλαροτραγωδίας που εκτυλίσσεται σε πολλές πράξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Ελλάδας, το οποίο κάθε μέρα που περνά ενισχύει κι άλλο την πεποίθηση που έχει πλέον διαμορφωθεί σε πολλούς πολίτες, ότι αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σκορπώντας πίκρα και απογοήτευση στους Πατρινούς, οι οποίοι ασφαλώς άλλα περίμεναν από αυτό όταν το εξέλεγαν.

www.attacktv.gr

 

 

ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εδωσε λύση στο αδιέξοδο της Πάτρας

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τετ. 28 Δεκεμβρίου 2011

 

Μέσα σε μία ημέρα η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων έδωσε τη λύση στο αδιέξοδο που υπήρχε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Σύφμωνα με πληροφορίες του dete.gr, μετά από πολύωρη συνεδρίαση υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν τη λύση με βάση όσα προβλέπονται από το νόμο και αύριο το σχετικό έγγραφο αποστέλλεται στον Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το περιεχόμενο του εγγράφου, ωστόσο σύμφωμα με καλά αξιόπιστες πληροφορίες δίνεται λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη εδώ και αρκετές ημέρες. 

www.dete.gr

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το Λιμενικό Ταμείο

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος 29/12/2011

Στο Λιμενικό Ταμείο “πέφτει” πλέον το πολιτικό και εκλογικό ενδιαφέρον, αφού στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η θητεία της παρούσας Λιμενικής Επιτροπής και έτσι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, θα πρέπει να ορίσει τα άτομα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή από 1/1/2012.
Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, φαίνεται ότι η θητεία της υπάρχουσας Λιμενικής Επιτροπής θα συνεχιστεί και για μερικούς μήνες του 2012, αφού ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται για ανάδειξη νέας διοίκησης.
Σύμφωνα με τη Νομοθεσία το αργότερο μέχρι μεθαύριο (Σάββατο) θα έπρεπε να είχαν οριστεί τα νέα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, όμως όλα δείχνουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

imerazante.gr

Τη Βίβιαν Σαμούρη υποδεικνύει για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Αναμένονται εξελίξεις εντός τη ημέρας για την εμπλοκή που έχει υπάρξει σχετικά με το θέμα

synt,Πέμπτη, 29-12-2011

Την αντιδήμαρχο Οικονομικών Βίβιαν Σαμούρη "δείχνει" η γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Αυτό φαίνεται από το έγγραφο που υπογράφει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, το οποίο διέρρευσε σε μερίδα του τοπικού Τύπου σήμερα το πρωί ενώ μέχρι τις 12 το μεσημέρι δεν είχε γίνει επίσημη ανάρτηση.
Η γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο Πατρέων. 
Σήμερα (Πέμπτη) συγκαλείται και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με επείγοντα υπηρεσιακά θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Κατόπιν της γνωμάτευσης κι εφόσον παραστούν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρχει απαρτία, είναι πολύ πιθανόν να συζητηθεί και η συνέχιση της διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

www.attactv.gr

ΠΑΤΡΑ: Βίβιαν Σαμούρη δείχνει για πρόεδρο η αποκεντρωμένη Διοίκηση

Πέμ. 29 Δεκεμβρίου 2011

www.dete.gr

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

 

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.

Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα υπάρχοντα λιμενικά ταμεία. Ο κ. Αποστολόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μεταβιβάζει το σύνολο των λιμενικών ταμείων στους Δήμους. Κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατό και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εκτός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και αντιπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων κ. Σπύρος Πολίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφιλοχίας κ. κ. Μάρκος Βασίλας και Γιώργος Αλπός και ο νομικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Αντωνόπουλος.
 

www.kefaloniaphotonews.gr

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση της Γέφυρας!

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση της Γέφυρας!

Ξεκινούν οι εργασίες την άλλη εβδομάδα

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες εκδόθηκε η τελική απόφαση έγκρισης εκτέλεσης του έργου «Στερέωση και Ενίσχυση της Θεμελίωσης της Γέφυρας De Bosset» στο Αργοστόλι.

Η έγκριση υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας – Ιωαννίνων, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις περί λιμενικών – δημοσίων έργων και σύμφωνα με τους όρους που έχουν τεθεί από τους συναρμόδιους φορείς, που γνωμοδοτούν στα αντίστοιχα έργα.

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Γέφυρας από τον ανάδοχο του έργου.

www.kefalonizw.com

 

29/12/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. 
Οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών έθεσαν υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα σειρά αιτημάτων που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους Δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων.
Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι Δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των Δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί και πάλι.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας οι κ. κ. Βασίλης Γαλάνης και Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας ο κ. Φάνης Καπετσώνης και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

www.anexarttitos.gr

Ανακοινώσεις : Ευχές Γενικού Γραμματέα για Καλά Χριστούγεννα

Αποστολέας maria_k on 29/12/11

 

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από τη μπάντα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού, την οποία συνόδευε ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Μπερέτης, και από τη μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

Σε ευχετήριο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα, υγεία και προκοπή. Το νόημα των Χριστουγέννων, γιορτής αγάπης και αισιοδοξίας, μας προσκαλεί να ατενίσουμε το μέλλον με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες και με εφόδιο τους δεσμούς αλληλεγγύης να θέσουμε τις βάσεις μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο. Οι δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός ας είναι μονάχα ένα πρόσκαιρο εμπόδιο και συνάμα ας γίνουν κίνητρο για να ανακαλύψουμε και πάλι τις αρετές της ανθρωπιάς, της γενναιοδωρίας και της ανιδιοτέλειας.»

Open in new window


Open in new window

 

www.mykefalonia.com

 

Τάσος Αποστολόπουλος:Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα

Τρίπολη, 30-12-2011

 

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ηςΜεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε  ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα  συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με  προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

 

ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

mynima-hellas.com

30/12/2011

Ευχές και κάλαντα στον Τάσο Αποστολόπουλο

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

www.pelop.gr

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Φιλαρμονική και στρατός τα .. έψαλλε στον Αποστολόπουλο!

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο ...

Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

 «Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα  συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με  προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»
www.kalimera-arkadia.gr

 

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ.

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.
Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.
Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

axeloostv.blogspot.com

 

ΠΑΤΡΑ: Κάλαντα στον Τάσο Αποστολόπουλο απο την φιλαρμονική της Τρίπολης και την μπάντα του ΚΕΤΧ

Παρ. 30 Δεκεμβρίου 2011

 

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.
Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.
Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

www.dete.gr

 

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα Κατσιφάρα – Αποστολόπουλου

   Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011 15:06

Τα "έψαλλαν" σήμερα το πρωί στην Πάτρα, τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τι λένε στα μηνύματα τους για την νέα χρονιά οι κ. Κατσιφάρας και Απστολόπουλος

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επισημαίνει τα εξής:
«Αποχαιρετάμε το 2011 μια χρονιά που σημαδεύτηκε από απίστευτες δυσκολίες για ολόκληρο τον ελληνικό λαό και με σοβαρούς κινδύνους για την πατρίδα μας.
Υποδεχόμαστε το 2012 που, παρά τις μειωμένες προσδοκίες, οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. 
Αυτήν τη στιγμή είναι παραπάνω από αναγκαία μια συνολική στροφή στην πολιτική ζωή της χώρας που θα στηριχτεί σε αρχές και αξίες, θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει ξανά προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.
Είναι παραπάνω και από αναγκαίο να σταθούμε όρθιοι, να μην επιτρέψουμε στην απογοήτευση να πλημμυρήσει τις καρδιές μας και να δώσουμε τους σκληρούς αγώνες που μας περιμένουν για την ανασύνταξη της πατρίδας και του λαού.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι εγώ προσωπικά παραμένουμε στρατευμένοι δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις.
Εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, όπου κι αν βρίσκονται, προσωπική και οικογενειακή υγεία, ψυχικό σθένος και πίστη στις συλλογικές μας δυνατότητες.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά».

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα  συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με  προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.
Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

www.agriniopress.gr

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

        

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

 

 «Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα  συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με  προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

 

                                   ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

arkadiapress.blogspot.com

 

 

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Γ.Γ. Τάσου Αποστολόπουλου

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

 Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς

της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

iliapress.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ



Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

 «Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.

 

Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με  προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.

 

                                   ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

kanali1.blogspot.com

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου


Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος άκουσε ευχές και κάλαντα από τους μουσικούς... της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και τη στρατιωτική μουσική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ο Γενικός Γραμματέας τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την επίσκεψή τους και του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Αποστολόπουλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι το 2012 μπορεί και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες μία Καλή Χρονιά, μια χρονιά δημιουργίας για την Ελλάδα και ανασύνταξης όλων των δυνάμεών της.
Για να γίνει αυτό όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί σε όλη την χώρα ένα κλίμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοστήριξης. Με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και να βγούμε δυνατότεροι, μα κυρίως σοφότεροι, από αυτή την κρίση που βιώνουμε ως χώρα.
Καλοσωρίζουμε το 2012 με δύναμη, με χαμόγελο και με αισιοδοξία. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Το νέο έτος ας αποτελέσει ευκαιρία για μια νέα αρχή. Μια αρχή θα σημάνει την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά αυτό που επιθυμεί.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012»

Φώτο  Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ  Τσακπίνης

wwwlefkaslive.blogspot.com