Δημοσιεύματα στο Ίντερνετ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Τάσου Αποστολόπουλου με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011

Περιγραφή: me megalopolhΣυνάντηση εργασίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η προσεχής διευθέτηση εκκρεμών

υποθέσεων μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Επίσης συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το υπηρεσιακό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

www.iliapress.gr

 

Ρυθμίσεις χρεών για το Ιχθυοτροφείο ΠΡΟΚΟΠΟΣ

 – 1 Νοεμβρίου 2011

Εξαιτίας της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκάλεσε ο μαζικός θάνατος ψαριών στο δημόσιο ιχθυοτροφείο «Πρόκοπος» και στον αύλακα «Κέντρος» κι έπειτα από αίτημα των ιχθυοκαλλιεργητών και της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος αποφάσισε ότι η εισπρακτική προθεσμία για την καταβολή της δόσεως του έτους 2011 μεταφέρεται για το 2013.

www.peloponnisiaki.gr

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΠΡΟΚΟΠΟΣ»

Μετά την καταστροφή που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα

Με απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ.Αποστολόπουλος

 

1/11/2011

Εξαιτίας της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκάλεσε ο μαζικός θάνατος ψαριών στο δημόσιο ιχθυοτροφείο «Πρόκοπος» και στον αύλακα «Κέντρος» κι έπειτα από αίτημα των ιχθυοκαλλιεργητών και της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οΓενικός Γραμματέας ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αποφάσισε ότι η εισπρακτική προθεσμία για την καταβολή της δόσεως του έτους 2011 μεταφέρεται για το 2013.

 

www.patrastimes.gr

 

Ο Γιαν. Σμυρνιώτης για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011

 

 

Περιγραφή:  Ο Γιαν. Σμυρνιώτης για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πριν την έναρξη λειτουργίας του διευρυμένου Δήμου (Δεκέμβριος 2010)  το προσωπικό που υπηρετούσε σε διοικητικές, τεχνικές κ.λ.π. υπηρεσίες γραφείου ανήρχετο σε 85 πλέον του προσωπικού της Δ.Ε.Π.Ε. (Δημοτικό Ραδιόφωνο) (7 άτομα).

Τον Ιανουάριο του 2011 μετά την κατάταξη του προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 254 του Ν. 3852/2010 (Αρ. Πρωτ. 240/05.01.2011) μεταφέρθηκαν από τις δημοτικές ενότητες και λοιπές υπηρεσίες οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρθηκαν στο νέο Δήμο και υπηρετούν σήμερα, μετά και κάποιες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, στην έδρα του Δήμου 65 περίπου επιπλέον  υπάλληλοι  (34 από τις δημοτικές ενότητες, 12 από Τ.Υ.Δ.Κ. και Δ.Τ.Υ. τέως Ν.Α. Αρκαδίας, 3 από το Τμήμα Πρόνοιας της τέως Ν.Α. Αρκαδίας, 3 από το Κ.Ε.Π. της τέως Ν.Α. Αρκαδίας και 13 από την Δ/νση Πολεοδομίας – Χωροταξίας της τέως Ν.Α. Αρκαδίας ) για τους οποίους έπρεπε να ληφθεί μέριμνα για την στέγασή τους.

Προσωρινά εγκαταστάθηκαν είτε στο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου (Πλατεία Κάτω Αγοράς), είτε στο μισθωμένο κτίριο επί των οδών Αποστολοπούλου και Δημητρακοπούλου, το Τμήμα Πρόνοιας συνεχίζει να συστεγάζεται με την Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μισθωμένο από την τέως Ν.Α. Αρκαδίας κτίριο (οδός Ελ. Βενιζέλου), το Κ.Ε.Π. της τέως Ν.Α. Αρκαδίας (Κ.Ε.Π. Β΄) στο μισθωμένο από την τέως Ν.Α. Αρκαδίας κτίριο στην οδό Ελ. Βενιζέλου, η Δ/νση Πολεοδομίας – Χωροταξίας στο μισθωμένο από την τέως Ν.Α. Αρκαδίας κτίριο στην οδό Ναυπλίου (ΚΤΕΛ)  ενώ αρκετοί εγκαταστάθηκαν, μετά από πρόχειρη συντήρησή τους, και σε  γραφεία του Δημαρχείου (Εθν. Αντίστασης 43) που είχαν εγκαταλειφθεί. 

 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Ο.Ε.Υ.

Σήμερα με την έγκριση της νέας διοικητικής δομής του Δήμου ( 5934/23.08.2011 Απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου – Φ.Ε.Κ. 2025 Β΄ της 09.09.2011) που περιλαμβάνει πλέον 8 Διευθύνσεις και 25 τμήματα, έναντι 6 Διευθύνσεων και 17 τμημάτων της προηγούμενης όλο το προσωπικό των ανωτέρω διευθύνσεων που υπηρετεί σε θέσεις γραφείων, όπως και οι υπαγόμενες απευθείας στον Δήμαρχο υπηρεσίες, τα γραφεία των Δημοτικών Παρατάξεων, το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, τα γραφεία των δύο Σχολικών Επιτροπών και το τμήμα Κ.Ε.Π. Β΄ της  Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης, πλην του τμήματος Κ.Ε.Π. Α΄ της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης που θα μεταστεγασθεί στο ισόγειο τους ιδιόκτητου κτιρίου του Δήμου (Πλατεία Κάτω Αγοράς) θα εγκατασταθούν  στο υπό μίσθωση κτίριο επί των οδών Λαγοπάτη και Αταλάντης.

Στο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου (Πλατεία Κάτω Αγοράς) θα μεταστεγασθούν οι παρακάτω επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης:

Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. στον Α΄ και Β΄ όροφο αυτού και σε τμήμα του ισογείου (ταμειακή υπηρεσία της επιχείρησης).

Η Δ.Ε.Π.Ε. στον Γ΄ όροφο. 

Τέλος, μπορεί να διερευνηθεί η φιλοξενία του Κέντρου Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών, το ενοίκιο του οποίου καταβάλλεται από τον Δήμο, όπως επίσης και άλλων κοινωνικών δομών  στο ίδιο κτίριο .

Στο κτίριο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου έχουν ήδη εγκατασταθεί οι υπηρεσίες του Ν.Π.Δ.Δ. ενώ θα μεταστεγασθεί  και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. 

Για το Δημαρχείο (Εθν. Αντίστασης 43) το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είχε εγκαταλειφθεί με την προοπτική της επισκευής και της διαμόρφωσής του και επειδή η εκπονηθείσα από την  προηγούμενη Δημοτική Αρχή μελέτη έχει κυρίως λόγω «Καλλικράτη» καταστεί σε μεγάλο τμήμα της ανεπίκαιρη (προβλέπεται π.χ. αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 35 ατόμων κ.λ.π.), όπως επίσης δεν υπάρχει ορατή προοπτική χρηματοδότησης τέτοιου μεγέθους παρέμβασης προτείνεται με μικρού μεγέθους συντήρηση να φιλοξενήσει μόνιμη έκθεση κειμηλίων του 1821 καθώς και αρχειακού ιστορικού υλικού του Δήμου, με παράλληλη λειτουργία δύο γραφείων στο ισόγειο καθώς και  της   ανακαινισμένης αίθουσας  Δημοτικού Συμβουλίου για τις ανάγκες συνεδριάσεων επιτροπών του Δήμου και λοιπών φορέων.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το προσφερθέν μίσθωμα στο κτίριο επί των οδών Λαγοπάτη και Αταλάντης ανέρχεται σε 8,40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τους χώρους γραφείων στο ισόγειο και τους ορόφους και 1,90 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τους αποθηκευτικούς χώρους και τους  χώρους στάθμευσης στο Α΄ υπόγειο ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στην εμβαδομέτρηση κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες, υποσταθμός και εσωτερική στοά.

Αντίστοιχα στο μισθωμένο κτίριο επί των οδών Αποστολοπούλου και Δημητρακοπούλου το μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο  χώρων γραφείων (πλην κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων)  είναι:

Για τους Α΄, Β΄ και Γ΄ όροφο:

1486,34 ευρώ/ 146,68 μ2 =10,13 ευρώ/ μ2

Για τον Δ΄ όροφο (ΣΗΜ. δεν αποτυπώνεται στα σχέδια της Οικοδομικής Αδειας)

1068,90 ευρώ/65,87 μ2 = 16,22 ευρώ/μ2

Για το μισθωμένο κτίριο επί της οδού Γερμανού Πατρών 1 (Κ.Ε.Π. Α΄):

1449,16 ευρώ/112,00 μ2 =12,94 ευρώ/μ2 (σημειώνεται ότι από τα 112,00 μ2 . μόνο τα 70,00 περίπου είναι στο ισόγειο)

Για το μισθωμένο από την Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κτίριο επί των οδών Υψηλάντου και Πύρλα

2417,64 ευρώ/227,54 μ2 = 10,63 ευρώ/μ2 ( στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και υπόγεια  αποθήκη  150,00 μ2)

Τέλος, όσον αφορά την από 30.09.2011 προσφορά του ιδιοκτήτη του μισθωμένου σήμερα κτιρίου  επί των οδών Αποστολοπούλου και Δημητρακοπούλου (αρ. πρωτ. 53433/30.09.2011) που προσφέρει ολόκληρο πλέον το κτίριο με εμβαδόν όπως αναφέρει 1160,00 μ2 (προφανώς μεικτό) έναντι 7000,00 ευρώ μηνιαίως και δεδομένου ότι το κτίριο αποτελείται από ωφέλιμους χώρους (πλην κλιμακοστασίων, λεβητοστασίων, δεξαμενών, ανελκυστήρων) επιφανείας:

Υπόγειο:             120,86 μ2

και

Ισόγειο:              140,23 μ2

Ημιόροφος:        102,74 μ2

Α΄ όροφος:         146,68 μ2

Β΄ όροφος:         146,68 μ2

Γ΄ όροφος:         146,68 μ2

Δ΄ όροφος:           65,87 μ2

Σύνολο:              748,88 μ2

είναι προφανώς υψηλότερη (αναλογικά) της προσφοράς του κτιρίου επί των οδών Λαγοπάτη και Αταλάντης που για αντίστοιχες επιφάνειες θα ήταν: 748,88 μ2 Χ 8,40 ευρώ /μ2 (ισόγειο και όροφοι) + 120,86 μ2 Χ 1,90 ευρώ/μ2 (υπόγειο) = 6520,23 ευρώ 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Κατ’ αρχήν βεβαίως και μας απασχόλησε σοβαρά η επί πλέον οικονομική επιβάρυνση που φαινομενικά προκύπτει από τη μίσθωση ενιαίου κτιρίου, ωστόσο λαμβάνοντες υπόψη τα πλεονεκτήματα που παρέχει η λειτουργία του, έχουμε τη βεβαιότητα πως αυτή όχι μόνο εκμηδενίζεται αλλά αναστρέφεται  με:   

Την εύρυθμη και αποτελεσματική διοίκηση και απόδοση όλων των υπηρεσιών  του Δήμου τόσο των υφιστάμενων επί «Καποδίστρια»  όσο και     των νέων λόγω των μεταφερθεισών αρμοδιοτήτων του «Καλλικράτη». 

Τη μείωση των χαμένων εργατοωρών εξαιτίας της μετακίνησης των υπαλλήλων   από το ένα κτίριο στο άλλο για υπηρεσιακές υποθέσεις.

Την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου που σημαίνει δραστική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση.

Την ευχερή μετακίνηση των πεζών 

Την αποδέσμευση χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων των υπαλλήλων και των  πολιτών που σταθμεύουν πολλές φορές παράνομα για συναλλαγές με τις υπηρεσίες  του Δήμου.

Τη δυνατότητα επιβολής ελεγχόμενης στάθμευσης για τους συναλλασσόμενους σε τμήμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης του κτιρίου  με αντίστοιχα οικονομικό όφελος για το Δήμο.

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι πέραν του αντικειμενικά τεράστιου οφέλους που προκύπτει από την συγκέντρωση  των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο (το υπό μίσθωση) και των λοιπών του Επιχειρήσεων και του Νομικού Προσώπου στα δύο ιδιόκτητα και την άμεση αξιοποίηση του  κτιρίου του Δημαρχείου, τόσο με την αναβάθμιση των παρεχόμενων στην πολίτη υπηρεσιών όσο και με την μείωση του σημερινού λειτουργικού κόστους, το μίσθωμα είναι σαφώς μικρότερο και σε απόλυτα μεγέθη  (δηλ. τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο) από τα μισθώματα των σήμερα μισθωμένων από τον Δήμο Τρίπολης κτιρίων, ενώ οι χώροι που μισθώνονται είναι οι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία ενός  Δήμου με τις αρμοδιότητες που το νέο θεσμικό πλαίσιο επιβάλλει, για εγκατάσταση του σχεδόν διπλάσιου ανθρώπινου δυναμικού σε σχέση με την προ «Καλλικράτη» εποχή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

 

www.eleftheriaonline.gr

 

 

Συγκρότηση Συμβουλίου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτ.Ελλάδας

 

synt,Τρίτη, 01-11-2011

 

Με απόφασή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συστάθηκε το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ.) για τη  Δυτική Ελλάδα. 

Το Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. αποτελεί συλλογικό γνωμοδοτικό όργανο με εκπροσώπηση από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και την Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.

Τα μέλη του Συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Πρόεδρος του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Ιωάννης Τσακαρέστος, Πολιτικός Μηχανικός με Α΄ βαθμό, και αναπληρώτριά του η κα. Φωτεινή Θεοφανοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό.

2. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Τμήματος Δυτικής Ελλαδας, ορίζεται ο κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με αναπληρωτή του τον κ. Στέφανο Κοσμά, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό.

3. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Περιφερειακού Τμήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ορίζεται η κα. Φανή Κορδάτου, Πολιτικός Μηχανικός, με αναπληρωτή της τον κ. Ιωάννη Καρύδα, Πολιτικό Μηχανικό.

4. Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας ορίζεται ο κ. Γεράσιμος Παρασκευόπουλος, Δήμαρχος Πύργου, με αναπληρωτή του τον κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αιγιάλειας.

5. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Βασιλόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρώτριά του την κα. Ηρώ Αλεξοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό.

6. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ορίζεται η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας κα. Άννα Κωτσοβίλη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρωτή της τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο του τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων της ίδιας Υπηρεσίας.

7. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται η κα. Θεοδώρα Κουνάβη, Πολιτικός Μηχανικός με Β΄ βαθμό, με αναπληρώτριά της την κα. Μαριάνα Νινιράκη, Μηχανικό Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Β΄ βαθμό που υπηρετεί την ίδια Διεύθυνση.

8. Εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ορίζεται ο κ. Φοίβος-Κωνσταντίνος Μπλανάς, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Δ.Ε., με αναπληρωτή του τον κ. Παναγιώτη Ζακυνθινό, Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό Δ.Ε.

Γραμματέας του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Φελούκας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Γ΄ βαθμό, με αναπληρωτή του την κα. Μαρία Ραμπαβίλα, Μηχανικό Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Δ΄ βαθμό.

Η θητεία του παραπάνω Συμβουλίου θα είναι διετής. Η πρώτη συνεδρίασή του θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η συγκρότηση Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

www.attacktv.gr

 

 

 

Συγκρότηση Συμβουλίου Χωροταξίας οικισμού και Περιβάλλοντος για τη Δυτ. Ελλάδα

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011

Με απόφασή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συστάθηκε το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης

Διοίκησης (Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ.) για τη Δυτική Ελλάδα.

Το Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. αποτελεί συλλογικό γνωμοδοτικό όργανο με εκπροσώπηση από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και την Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.

Τα μέλη του Συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Πρόεδρος του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Ιωάννης Τσακαρέστος, Πολιτικός Μηχανικός με Α΄ βαθμό, και αναπληρώτριά του η κα. Φωτεινή Θεοφανοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό.

2. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Τμήματος Δυτικής Ελλαδας, ορίζεται ο κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με αναπληρωτή του τον κ. Στέφανο Κοσμά, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό.

3. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Περιφερειακού Τμήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ορίζεται η κα. Φανή Κορδάτου, Πολιτικός Μηχανικός, με αναπληρωτή της τον κ. Ιωάννη Καρύδα, Πολιτικό Μηχανικό.

4. Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας ορίζεται ο κ. Γεράσιμος Παρασκευόπουλος, Δήμαρχος Πύργου, με αναπληρωτή του τον κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αιγιάλειας.

5. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Βασιλόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρώτριά του την κα. Ηρώ Αλεξοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό.

6. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ορίζεται η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας κα. Άννα Κωτσοβίλη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρωτή της τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο του τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων της ίδιας Υπηρεσίας.

7. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται η κα. Θεοδώρα Κουνάβη, Πολιτικός Μηχανικός με Β΄ βαθμό, με αναπληρώτριά της την κα. Μαριάνα Νινιράκη, Μηχανικό Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Β΄ βαθμό που υπηρετεί την ίδια Διεύθυνση.

8. Εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ορίζεται ο κ. Φοίβος-Κωνσταντίνος Μπλανάς, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Δ.Ε., με αναπληρωτή του τον κ. Παναγιώτη Ζακυνθινό, Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό Δ.Ε.

Γραμματέας του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Φελούκας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Γ΄ βαθμό, με αναπληρωτή του την κα. Μαρία Ραμπαβίλα, Μηχανικό Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με Δ΄ βαθμό.

Η θητεία του παραπάνω Συμβουλίου θα είναι διετής. Η πρώτη συνεδρίασή του θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η συγκρότηση Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

www.iliapress.gr

 

 

Δήμος Πατρέων: Ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η μεταφορά των βαρελιών

2/11/2011

Σε ό,τι αφορά το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, του Α.Ο. Δρεπάνου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου, σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης των 38 βαρελιών που έχουν εναποτεθεί στην Κοινότητα Δρεπάνου, σε έκταση ανατολικά του εργοστασίου της Αμιαντίτ, από το Δήμο Πατρέων γίνονται γνωστά τα εξής: "Ο Δήμος Πατρέων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το θέμα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και ουδεμία ευθύνη φέρει για την κατάσταση που επικρατεί.

Η ευθύνη για την απομάκρυνση των βαρελιών ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.”

 

www.thebest.gr

 

 

 

Και οι χρήσεις του θαλάσσιου μετώπου στο ΓΠΣ της Πάτρας

synt,Παρασκευή, 04-11-2011

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί κι έληξε περίπου στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, εγκρίθηκε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάτρας, θέτοντας τέλος σε μία εκκρεμότητα που διαρκούσε επί 10 χρόνια και βάζοντας τάξη σε πολλά ζητήματα που αφορούν αναπτυξιακές, αλλά και περιβαλλοντικές διαστάσεις στη μορφή και τη λειτουργία της αχαϊκής πρωτεύουσας για την επόμενη 20ετία. Το μόνο βήμα που απομένει πλέον, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η όλη διαδικασία και να δημοσιευτεί το κείμενο στο ΦΕΚ, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, είναι η υπογραφή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, ο οποίος, μιλώντας στο attacktv.gr, διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συμβεί εντός των προσεχών ημερών.

Παράλληλα, ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι κλείνει με αίσιο τρόπο αυτή η μεγάλη υπόθεση, που απασχόλησε επί τόσα χρόνια την πατραϊκή κοινωνία και τους φορείς της, ενώ εξήγησε ότι η συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου, που περιλαμβανόταν κι αυτό στην ημερήσια διάταξη, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, λόγω της μακράς διάρκειας της σημερινής διαδικασίας.

Δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές Αξιοσημείωτο είναι ότι, με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάτρας -πρόκειται, ουσιαστικά, όπως εξήγησαν στο attacktv.gr υπηρεσιακοί παράγοντες, που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση, για την επικύρωση  της αντίστοιχης μελέτης του Δήμου, που είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις προβλεπόμενες επιτροπές, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις- που δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την πολεοδομική ανάπτυξη της αχαϊκής πρωτεύουσας τα επόμενα 20 χρόνια, ορίζονται χρήσεις και για το θαλάσσιο μέτωπο, την απόδοση του οποίου αναμένει, ως γνωστόν, η πόλη από τον ΟΛΠΑ Α.Ε., στον οποίο ανήκει μέχρι σήμερα. 

Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες διευκρίνισαν ότι από εδώ και πέρα σε κάποια κομμάτια θα χρειαστούν πολεοδομικές μελέτες, ενώ πρόσθεσαν ότι ορίζονται, επίσης, ζώνες προστασίας για τη δόμηση και ζώνες ελεγχόμενης ανάπτυξης, που καθορίζουν ποιες δραστηριότητες θα είναι δυνατόν ν' αναπτυχθούν στην καθεμιά. Τόνισαν, παράλληλα, ότι το νέο Σχέδιο επηρεάζει προφανώς προς το καλύτερο τη ζωή της πόλης, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη οι ανάγκες της για τα επόμενα 20 χρόνια, με κριτήρια τόσο περιβαλλοντικά όσο και αναπτυξιακά. Η πολυσέλιδη εισήγηση (30-40 σελίδων) υπερψηφίστηκε απ' όλα σχεδόν τα μέλη του επταμελούς Συμβουλίου. Μόνο ένα μέλος προέβαλε κάποιες επιφυλάξεις, επειδή δεν του είχε κομιστεί έγκαιρα το κείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του attacktv.gr, έγιναν προσπάθειες να συγκεραστούν όλες οι εισηγήσεις των φορέων, όπως είχαν προκύψει κατά τη διάρκεια τόσο της α΄ όσο και της β΄ φάσης, αλλά ακόμη και παρατηρήσεις μεμονωμένων πολιτών.

 

www.attacktv.gr

 

Εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη Δυτική Ελλάδα (ΣΧΟΠΑΔ), το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάτρας.

5/11/2011

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, τόνισε ότι με την έγκριση του ΓΠΣ της Πάτρας, μπαίνει τέλος, σε μια εκκρεμότητα, που ξεπερνούσε στα 10 χρόνια, ενώ μπαίνει τάξη, σε πολλά ζητήματα που αφορούν αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές διαστάσεις, την επόμενη 20ετία. Το μόνο βήμα που απομένει πλέον, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η όλη διαδικασία και να δημοσιευτεί το κείμενο στο ΦΕΚ, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, είναι η υπογραφή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, ο οποίος, διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συμβεί εντός των προσεχών ημερών και πιθανόν τη Δευτέρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάτρας -πρόκειται, ουσιαστικά, για την επικύρωση της αντίστοιχης μελέτης του Δήμου, που είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις προβλεπόμενες επιτροπές, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις- που δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την πολεοδομική ανάπτυξη της Πάτρας, τα επόμενα 20 χρόνια, ορίζονται χρήσεις και για το θαλάσσιο μέτωπο, την απόδοση του οποίου αναμένει, ως γνωστόν, η πόλη από τον ΟΛ.ΠΑ. Α.Ε., στον οποίο ανήκει μέχρι σήμερα. ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, σε κάποια σημεία του Γ.Π.Σ. θα χρειαστούν πολεοδομικές μελέτες, ενώ πρόσθεσαν ότι ορίζονται, επίσης, ζώνες προστασίας για τη δόμηση και ζώνες ελεγχόμενης ανάπτυξης, που καθορίζουν ποιες δραστηριότητες θα είναι δυνατόν ν' αναπτυχθούν στην καθεμιά. Τόνισαν, παράλληλα, ότι το νέο Σχέδιο επηρεάζει προφανώς προς το καλύτερο τη ζωή της πόλης, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη οι ανάγκες της για τα επόμενα 20 χρόνια, με κριτήρια τόσο περιβαλλοντικά όσο και αναπτυξιακά. Η πολυσέλιδη εισήγηση (30-40 σελίδων) υπερψηφίστηκε απ' όλα σχεδόν τα μέλη του επταμελούς Συμβουλίου. Μόνο ένα μέλος προέβαλε κάποιες επιφυλάξεις, επειδή δεν του είχε δοθεί έγκαιρα το κείμενο, ενώ καταβλήθηκαν προσπάθειες να συγκεραστούν όλες οι εισηγήσεις των φορέων, όπως είχαν προκύψει κατά τη διάρκεια τόσο της α΄ όσο και της β΄ φάσης, αλλά ακόμη και παρατηρήσεις μεμονωμένων πολιτών.

symboulos.gr

 

 

Πάνε για κουκούλωμα παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΠΔΕ

synt,Δευτέρα, 07-11-2011

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "ώδινεν όρος και έτεκε μυν", με άλλα λόγια "κοιλοπονούσε ψηλό βουνό και γέννησε ποντίκι". Ο λόγος για την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο στελεχών της χαρακτηρισμένης και ως "αμαρτωλής" Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της νυν αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία, κατά την εποχή που η Διεύθυνση υπαγόταν στην παλιά Περιφέρεια, είχαν ασχοληθεί με τις παράνομα καταβληθείσες επιδοτήσεις Αχαιών επιχειρηματιών, τις οποίες, μάλιστα, εκείνοι τελικά διπλοεισέπραξαν!   Η απόφαση, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους γνωρίζοντες και η οποία ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (τρία προς δύο), την περασμένη Πέμπτη, αποτελεί, ουσιαστικά... χάδι για τους δύο υπαλλήλους, στους οποίους επιβλήθηκε απλώς στέρηση μισθού (έξι μήνες για τον ένα και τρεις για τον άλλο). Τα δύο μέλη που μειοψήφησαν, "σώζοντας", όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο attacktv.gr, "την τιμή του οργάνου", είχαν τη γνώμη πως οι δύο υπάλληλοι έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά, με την ποινή της απόλυσης. Άλλωστε, και στους δύο (τόσο στον τέως προϊστάμενο της προαναφερθείσας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και στον άμεσο υφιστάμενό του), οι οποίοι είχαν αντικατασταθεί από τον τότε περιφερειάρχη και νυν γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του σκανδάλου, είχαν καταλογιστεί βαρύτατες ευθύνες στο πόρισμα και των δύο ΕΔΕ που είχε διενεργήσει, κατόπιν σχετικής εντολής του τότε Περιφερειάρχη, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας, Σάκης Παναγιωτόπουλος. 

Ειδικότερα, στα πορίσματα-καταπέλτες, τους καταλογίζονταν ευθύνες για σημαντική παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που επέσυραν ποινή η οποία μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόλυση.

Δικαιολογίες κάθε είδους για την προκλητική καθυστέρηση

Αντί γι' αυτό, λοιπόν, τι συνέβη; Κατ' αρχήν, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα καθυστέρησαν το θέμα όσο δεν έπαιρνε άλλο, φτάνοντάς το στα όρια της παραγραφής, κάτι που, πιθανότατα, θα γινόταν, αν δεν ασκούνταν έξωθεν πιέσεις.

Αρχικά, επικαλέστηκαν ως δικαιολογία την αναστάτωση που επέφερε στη διοικητική μηχανή η αλλαγή της... σκυτάλης από την παλιά στην αιρετή Περιφέρεια, ακολούθως, "οχυρώθηκαν" πίσω από τις αλλαγές που συντελέστηκαν λόγω "Καλλικράτη" στη σύνθεση των πειθαρχικών και υπηρεσιακών συμβουλίων. Μάλιστα, ακόμη και στην... τελική ευθεία, όταν είχαν αρχίσει πια να νιώθουν για τα καλά τις πιέσεις που τους ασκούνταν, προκειμένου να πάρουν, επιτέλους, απόφαση, πριν παραγραφούν τα όποια πειθαρχικά αδικήματα των δύο στελεχών της Περιφέρειας, βρήκαν και πάλι αφορμή για νέα κωλυσιεργία. Έτσι, ενώ συνεδρίασαν την προπερασμένη Τρίτη, προκειμένου να εκδώσουν την οριστική τους απόφαση, ανέβαλαν και πάλι την έκδοσή της για την περασμένη Πέμπτη, με τη δικαιολογία ότι προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση, κάτι που, όπως είδαμε, δεν συνέβη... Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι, σε προγενέστερη φάση της πειθαρχικής διαδικασίας, είχε υποστηριχτεί στο attacktv.gr από αρμόδιους κύκλους ότι η επιλογή του προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν ήταν τυχαία. Αντίθετα, προτιμήθηκε και με κριτήριο το γεγονός ότι ο ίδιος είχε υπάρξει (στο καταργηθέν Πειθαρχικό) παλιότερα εισηγητής των υποθέσεων που αφορούσαν το χειρισμό των υπό έλεγχο υπαλλήλων στις περιπτώσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως σκανδαλώδεις. Κι αυτό έγινε, όπως εξηγήθηκε, για να κερδιθεί χρόνος, καθώς δεν θα χρειαζόταν να ενημερωθεί από την αρχή, αφού ήταν άριστος γνώστης των ζητημάτων. Επίσης, συμφωνήθηκε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να διατηρήσει την αρμοδιότητα επί των συγκεκριμένων υπαλλήλων, παρότι η Υπηρεσία τους υπάγεται ήδη από 1η Ιουλίου του 2011 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης, όπως είχε μεταφερθεί στο attacktv.gr, ήταν ν' αποφευχθεί η παρεμβολή νέων εμποδίων στον έλεγχο... 

Πολιτικοί παρατηρητές και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, με τα οποία συνομίλησε το attacktv.gr, έκαναν λόγο για "συγκάλυψη εκ των έσω", προσθέτοντας ότι προφανώς και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που έλαβε τις συγκεκριμένες αποφάσεις, "είναι ανεξάρτητο όργανο, αλλά όχι ανεξέλεγκτο, αφού ενστάσεις επιδέχεται". Εξέφραζαν, παράλληλα, μια διττή απορία: Αν όντως ευθύνονται οι εν λόγω υπάλληλοι για όσα βαρύτατα τους καταλογίστηκαν, πώς είναι δυνατόν να τιμωρούνται με τέτοιες ποινές-πούπουλο; Κι από την άλλη, αν δεν φέρουν ευθύνες, γιατί τους... κονιορτοποιούσαν τόσον καιρό, υποβάλλοντάς τους σε μια τέτοια δοκιμασία;

Τι εμποδίζει, άραγε, την απόδοση ευθυνών; Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων της Περιφέρειας, που είχε έρθει στο φως από το attacktv και με το οποίο ασχολήθηκε δύο φορές η Βουλή, ύστερα από σχετικές ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων, που είχαν υποβάλει και οι τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (με πρωτοστατούντα τον Αχαιό Νίκο Τσούκαλη), ξέσπασε το Σεπτέμβριο του 2010. Δηλαδή, κύλησαν από τότε 14 ολόκληροι μήνες, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει γίνει καταλογισμός -τουλάχιστον όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δόθηκαν στη Βουλή- σε βάρος των επιχειρηματιών που ζημίωσαν το Δημόσιο. Τουναντίον, οι συγκεκριμένες υποθέσεις... σέρνονται πάνω από ένα χρόνο τώρα από γραφείο σε γραφείο. Κι αυτό τη στιγμή που η διαδικασία απόδοσης ευθυνών σε πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα, πανελλαδικών διαστάσεων, με τα οποία είχαν ασχοληθεί οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή πρόοδο. Στα συγκεκριμένα σκάνδαλα της τέως Περιφέρειας, άραγε, τι είναι αυτό που εμποδίζει την απόδοση ευθυνών;  Μάλιστα, πολιτικοί και άλλοι κύκλοι, που παρακολουθούν καιρό τώρα τις συγκεκριμένες υποθέσεις, έλεγαν χαρακτηριστικά στο attacktv.gr ότι "αν δεν αποδοθούν ευθύνες εντός των ορισμένων προθεσμιών, τότε κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος ακόμη και τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν καθήκον να διασφαλίσουν τα χρήματα του Δημοσίου και του ελληνικού λαού".

www.attacktv.gr

 

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το δήμαρχο Πηνειού

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011

 

 

Περιγραφή: Συνάντηση Αποστολόπουλου με το δήμαρχο Πηνειού

Συνάντηση με το Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό είχε σήμερα στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι υπογράφτηκε το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δήμου Πηνειού και εκκρεμεί η τελική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Επίσης, στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

www.eleftheriaonline.gr

 

 

Πάτρα : Ποινές μετά … ερωτηματικών !

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 

Απορίες και ερωτηματικά γεννά στην κοινή γνώμη, η ποινή που επέβαλλε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα δύο στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης,  που είχε δώσει διπλές επιδοτήσεις σε τοπικούς επιχειρηματίες, που ξεπερνούσαν τα δύο εκατομμύρια ευρώ. 

Ήταν μια υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και ο τότε Περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος, είχε ζητήσει να γίνει σε βάθος έρευνα για όλους τους φακέλους επιδοτήσεων, που είχε χειριστεί η Διεύθυνση Ανάπτυξης.  Από την ΕΔΕ προέκυψε ότι με την υπόθεση είχαν σχέση ο τότε διευθυντής της Υπηρεσίας και ο άμεσα υφιστάμενος του.Από τότε κύλησε ένας χρόνος και την περασμένη Πέμπτη, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της αιρετής Περιφέρειας, στην οποία πέρασε η αρμοδιότητα της υπόθεσης, αποφάσισε να επιβάλει στέρηση τριών μισθών στο Διευθυντή και στέρηση έξι μισθών στον άμεσα υφιστάμενο του.    

Σύνταξη : Ανδρέας Αδαμόπουλος

menoumeellada.ert.gr

 

 

 

Δεντροφύτευση με δαπάνες της Μητρόπολης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε δάσος με έλατα στο δυτικό Μαίναλο

Αναδάσωση σε δάση με έλατα στο Δυτικό Μαίναλο ενέκρινε γενικός γραμματέας Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από αίτημα της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Οι εργασίες θα γίνουν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου.

Την προμήθεια των φυτών υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας, ενώ η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν προσωπικό και τεχνογνωσία και συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

 

www.newsbeast.gr

 

ΑΝΑΔΑΣΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ 

9/11/2011

Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα ελατοδασών στο Δυτικό Μαίναλο.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας. Η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν υλωρικό προσωπικό και τεχνογνωσία, ενώ συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσκαλεί φορείς και ιδιαίτερα σχολεία να προβούν σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και ανανεώνει τη δέσμευσή της να βοηθήσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια. Επίσης, συγχαίρει την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και προσωπικά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Ιερεμία για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

www.drt915.gr

 

ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΑΝΑΔΑΣΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα ελατοδασών στο Δυτικό Μαίναλο.

 

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας. Η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν υλωρικό προσωπικό και τεχνογνωσία, ενώ συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσκαλεί φορείς και ιδιαίτερα σχολεία να προβούν σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και ανανεώνει τη δέσμευσή της να βοηθήσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια. Επίσης, συγχαίρει την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και προσωπικά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Ιερεμία για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

arkadiapress.blogspot.com

 

 

Έργα αναδάσωσης στο Μαίναλο

 – 9 Νοεμβρίου 2011

 

Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα ελατοδασών στο Δυτικό Μαίναλο.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας. Η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν υλωρικό προσωπικό και τεχνογνωσία, ενώ συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσκαλεί φορείς και ιδιαίτερα σχολεία να προβούν σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και ανανεώνει τη δέσμευσή της να βοηθήσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια. Επίσης, συγχαίρει την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και προσωπικά το Μητροπολίτη κ. Ιερεμία για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

Ένταση στη συνεδρίαση για το

Σκαγιοπούλειο

9/11/2011

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση για το Σκαγιοπούλειο στα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Τάσος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος, δημοτικός σύμβουλος Τάκης Γκίκας, ο Πρόεδρος της Μέριμνας κ. Σαμοθρακίτης, ο Δοικητής της ΥΠΕ Δημήτρης Κατσικόπουλος και μέλη των αποφοίτων.

 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν δεν έγινε δεκτή πρόταση του Συλλόγου αποφοίτων για κατασκευή γηπέδου μπάσκετ.

 

Κατά τη συνεδριάση οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο κήπος μέσω του Γ' ΚΠΣ.

newsplus.gr

 

 

9 Νοεμβρίου 2011

Αναδασωτικά έργα υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα ελατοδασών στο Δυτικό Μαίναλο. 

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας. Η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν υλωρικό προσωπικό και τεχνογνωσία, ενώ συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσκαλεί φορείς και ιδιαίτερα σχολεία να προβούν σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και ανανεώνει τη δέσμευσή της να βοηθήσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια. Επίσης, συγχαίρει την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και προσωπικά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Ιερεμία για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

 

kalimera-arkadia.blogspot.com

 

Δεντροφύτευση με δαπάνες της Μητρόπολης

9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 

Σε δάσος με έλατα στο δυτικό Μαίναλο

Αναδάσωση σε δάση με έλατα στο Δυτικό Μαίναλο ενέκρινε γενικός γραμματέας Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από αίτημα της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Οι εργασίες θα γίνουν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου.

Την προμήθεια των φυτών υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας, ενώ η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν προσωπικό και τεχνογνωσία και συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

www.moriasnews.gr

 

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα με το Δήμαρχο Πηνειού

Συνάντηση με το Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό είχε σήμερα στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι υπογράφτηκε το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δήμου Πηνειού και εκκρεμεί η τελική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Επίσης, στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

 

www.iliasnews.gr

 

Αρκαδία: Εγκρίθηκε το έργο αναδάσωσης στο δυτικό Μαίναλο

10/11/2011

Την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα στο δυτικό Μαίναλο, ενέκρινε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. 

Η εθελοντική αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης, χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. 

Το δασικό φυτώριο του δασαρχείου Βυτίνας έχει αναλάβει την προμήθεια του φυτευτικού υλικού ενώ από κοινού με τη διεύθυνση Δασών Αρκαδίας θα παράσχουν προσωπικό και συγχρόνως θα καθοδηγούν τις ομάδες εργασίας.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλούνται όλοι οι φορείς και τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.naftemporiki.gr

 

 

Πρόσκληση για εθελοντική αναδάσωση στο δυτικό Μαίναλο

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2011

Την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα ελατοδασών στο Δυτικό Μαίναλο, ενέκρινε Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. 

 

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. 

 

Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας, ενώ η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το δασαρχείο Βυτίνας θα παράσχουν υλωρικό προσωπικό και τεχνογνωσία, και συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσκαλεί φορείς και ιδιαίτερα σχολεία να προβούν σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και ανανεώνει τη δέσμευσή της να βοηθήσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια. 

Το πλήρες ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας Δημήτρη Μανιατάκου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

www.amna.gr

 

Εγκρίθηκε το έργο αναδάσωσης στο Μαίναλο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την υλοποίηση αναδασωτικών έργων σε δασικό σύμπλεγμα στο δυτικό Μαίναλο, έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Η εθελοντική αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητρόπολης, χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου. Το δασικό φυτώριο του δασαρχείου Βυτίνας έχει αναλάβει την προμήθεια του φυτευτικού υλικού ενώ από κοινού με τη διεύθυνση Δασών Αρκαδίας θα παράσχουν προσωπικό και συγχρόνως θα καθοδηγούν τις ομάδες εργασίας.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλούνται όλοι οι φορείς και τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Γαστούνη: Υπογράφηκε το ΣΧΟΟΑΠ

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Υπογράφηκε το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πηνειού και εκκρεμεί η τελική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, όπως ενημέρωσε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος τον Δήμαρχο Πηνειού Αλ. Καστρινό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Πάτρα. Επίσης συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών.

Συντάκτης: Πάνος Καπογιάννης

www.ert.gr

 

Εν γνώση της απόφασης του ΣτΕ υπέγραψε ο Αποστολόπουλος έγκριση για τα νταμάρια

Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ on Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 

Από τις 11/10 είχε ληφθεί απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των νταμαριών. Τώρα τ’ ανακοινώνει κι επισήμως ο Τ. Αποστολόπουλος, παρά την αρνητική απόφαση του ΣτΕ.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για: «Επέκταση, λειτουργία και αποκατάσταση του υφιστάμενου λατομικού χώρου αδρανών υλικών, σε συνολική έκταση 342,517 στρεμμάτων, στη θέση “Κακότραφος”, Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κέρκυρας, Π.Ε. Κέρκυρας»

Αφορά την αποκατάσταση υπάρχοντος λατομικού χώρου για την εκμετάλλευση και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών (εξόρυξη λευκού ασβεστόλιθου) προκειμένου να διασφαλιστεί άμεσα η περιβαλλοντική αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου και η ορθολογική λειτουργία. Επισημαίνεται ότι η παρούσα απόφαση αφορά μόνο την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση εφοδιασμού με άλλες άδειες-εγκρίσεις, αν από τη σχετική νομοθεσία και νομολογία προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση, ενώ δεν υποκαθιστά τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία και νομολογία διαδικασίες, ούτε επέχει θέση νομιμοποίησης τυχόν παράνομων δικαιοπραξιών».

Αποκατάσταση ή επέκταση;

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως το σημερινό σχέδιο δεν περιλαμβάνει μόνο αποκατάσταση και λειτουργία στον υπάρχοντα χώρο, αλλά όπως δείχνει και ο τίτλος του έργου, επέκταση αυτού και μάλιστα γενικευμένη. Ενδιαφέρον θα έχει η παρουσίαση της μελέτης και της πρότασης που έχει κατατεθεί ώστε να ενημερωθούμε και επίσημα για το εύρος του χώρου προς εξόρυξη, στον οποίο δίνει άδεια ο κ. Αποστολόπουλος. 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε τεθεί προς συζήτηση δις στο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά είχε αναβληθεί. Θετική ήταν όμως η εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλακάση, με μόνο τυπικό όρο να είναι συμβατή η εξόρυξη με τους όρους για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. 

Και πάντως παραμένουν τα ερωτήματα που είχε θέσει το corfupress.com προ μηνός: 

Τι άλλαξε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες όταν έγινε απέλπιδα προσπάθεια από τον Περιφερειάρχη Κώστα Γεωργαλίδη να φέρει τους τρεις λατόμους της περιοχής σε συμφωνία για να «τα βρουν» ώστε να ξεμπλοκάρει η χορήγηση της πολυπόθητης, για τις επιχειρήσεις τους, άδεια. Ποιες είναι οι νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα από τα οποία διασφαλίζεται αφενός μεν η αποκατάσταση του κατεστραμμένου βουνού, αφετέρου η προστασία της περιοχής ώστε να μην συνεχιστεί η καταστροφή και επεκταθεί και στις γύρω εκτάσεις; Απαντήσεις που οφείλουν να δώσουν ο Τ. Αποστολόπουλος αλλά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλάκης που είχε εισηγηθεί θετικά στην αδειοδότηση...

www.corfupress.com

 

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για έργα

10/11/2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα: «Επέκταση, λειτουργία και αποκατάσταση του υφιστάμενου λατομικού χώρου αδρανών υλικών, σε συνολική έκταση 342,517 στρεμμάτων, στη θέση “Κακότραφος”, Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κέρκυρας, Π.Ε. Κέρκυρας»

Αφορά την αποκατάσταση υπάρχοντος λατομικού χώρου για την εκμετάλλευση και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών (εξόρυξη λευκού ασβεστόλιθου) προκειμένου να διασφαλιστεί άμεσα η περιβαλλοντική αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου και η ορθολογική λειτουργία. Επισημαίνεται ότι η παρούσα απόφαση αφορά μόνο την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση εφοδιασμού με άλλες άδειες-εγκρίσεις, αν από τη σχετική νομοθεσία και νομολογία προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση, ενώ δεν υποκαθιστά τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία και νομολογία διαδικασίες, ούτε επέχει θέση νομιμοποίησης τυχόν παράνομων δικαιοπραξιών.  «Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων κοινότητας Ερυμάνθειας δυναμικότητας 2.031 ισοδύναμου πληθυσμού».

Τα επιμέρους στάδια του εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων περιλαμβάνουν εσχάρωση αστικών λυμάτων, συγκροτήματα υποδοχής βιομηχανικών λυμάτων και βοθρολυμάτων, δεξαμενή ομογενοποίησης λυμάτων, δύο δεξαμενές απονιτροποίησης, δύο δεξαμενές τεχνολογίας μεμβράνων, αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυματολάσπης και μαιανδρικό κανάλι χλωρίωσης. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται για επιφανειακή άρδευση σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστές αρδευόμενες περιοχές που θα λαμβάνει χώρα με τη μέθοδο στάγδην σε δεντροφυτευμένη έκταση 2.111 τετ. μ. εντός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.  «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού στη θέση Αφλάουρας (Πευκάκι) των Δ.Δ. Πούληθρων και Πηγαδίου του Δήμου Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας» Το έργο αναφέρεται στην εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελούμενου από τρεις ανεμογεννήτριες ισχύος 800 KW εκάστη. Τα συνοδευτικά έργα πρόσβασης και διασύνδεσης περιλαμβάνουν βελτίωση και διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου, διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 3.661,85 μ., εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου, εκσκαφή θεμελίων και διαμόρφωση πλατειών συναρμολόγησης για τις τρεις ανεμογεννήτριες, διάνοιξη καναλιών καλωδίων ισχύος και ελέγχου και στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με αυτόνομους υποσταθμούς ανύψωσης τάσης εντός των πυλώνων των ανεμογεννητριών.  «Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητος 1.400 κατοίκων σε ισοδύναμο πληθυσμό για το Χειμαδιό-Σόπι του Δήμου Πύργου Ν. Ηλείας» Η πράξη προβλέπει κατασκευή εσωτερικών δικτύων και απαγωγών στους οικισμούς Χειμαδιό και Σόπι, καθώς και εγκατάσταση επεξεργασίας με βιοδίσκους που θα περιλαμβάνει τμήματα εσχαρισμού, δεξαμενή πρωτοβάθμιας καθίζησης, δεξαμενές αερισμού, ιζηματικά δοχεία και δεξαμενές λάσπης και απολύμανσης.

www.achaianews.gr

 

Συγκρότηση επιτροπών μετανάστευσης Κορινθίας, Αργολίδας

10/11/2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν πενταμελείς Γνωμοδοτικές Επιτροπές Μετανάστευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας. 

Έργο των Επιτροπών είναι η διατύπωση γνώμης για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας. Προκειμένου να μορφώσει γνώμη, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα από τις επί μέρους διατάξεις του νόμου 3385/2005 στοιχεία και την εν γένει προσωπικότητα του υπηκόου τρίτης χώρας.

Η στελέχωσή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως ακολούθως: 

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Πρόεδρος ορίζεται ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Αλέξιο Ψίλλια, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Γεώργαρη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Αναστασία Παπαχαραλάμπους-Βαρδάκα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Κολαίτη, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Εισηγήτρια της Επιτροπής ορίζεται η Αλεξάνδρα Μανδελιά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Παρασκευή Λαδά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Αναστασία Παπαχαραλάμους-Βαρδάκα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Πρόεδρος ορίζεται η Γεωργία Ρούμπου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Οικονόμου, Προϊστάμενο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Θεόδωρος Όψιμος, Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Δημόπουλο, Υπαστυνόμο Β’ του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Πανούσης, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Βογιατζή, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

- Βασίλειος Γρηγορίου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Κωτσιοπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Μαρλαγκούτσου, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Εισηγητής της Επιτροπής ορίζεται ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τη Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Γεωργία Ντούτσου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Γρηγορίου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

www.attacktv.gr

 

Έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στο Σόπι και Χειμαδιό

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:

 «Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητος 1.400 κατοίκων σε ισοδύναμο 

πληθυσμό για το Χειμαδιό-Σόπι του Δήμου Πύργου Ν. Ηλείας»

Η πράξη προβλέπει κατασκευή εσωτερικών δικτύων και απαγωγών στους οικισμούς Χειμαδιό και Σόπι, καθώς και εγκατάσταση επεξεργασίας με βιοδίσκους που θα περιλαμβάνει τμήματα εσχαρισμού, δεξαμενή πρωτοβάθμιας καθίζησης, δεξαμενές αερισμού, ιζηματικά δοχεία και δεξαμενές λάσπης και απολύμανσης.

 «Επέκταση, λειτουργία και αποκατάσταση του υφιστάμενου λατομικού χώρου αδρανών υλικών, σε συνολική έκταση 342,517 στρεμμάτων, στη θέση "Κακότραφος", Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κέρκυρας, Π.Ε. Κέρκυρας» 

Αφορά την αποκατάσταση υπάρχοντος λατομικού χώρου για την εκμετάλλευση και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών (εξόρυξη λευκού ασβεστόλιθου) προκειμένου να διασφαλιστεί άμεσα η περιβαλλοντική αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου και η ορθολογική λειτουργία. Επισημαίνεται ότι η παρούσα απόφαση αφορά μόνο την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση εφοδιασμού με άλλες άδειες-εγκρίσεις, αν από τη σχετική νομοθεσία και νομολογία προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση, ενώ δεν υποκαθιστά τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία και νομολογία διαδικασίες, ούτε επέχει θέση νομιμοποίησης τυχόν παράνομων δικαιοπραξιών.

 «Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων κοινότητας Ερυμάνθειας δυναμικότητας 2.031 ισοδύναμου πληθυσμού» 

Τα επιμέρους στάδια του εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων περιλαμβάνουν εσχάρωση αστικών λυμάτων, συγκροτήματα υποδοχής βιομηχανικών λυμάτων και βοθρολυμάτων, δεξαμενή ομογενοποίησης λυμάτων, δύο δεξαμενές απονιτροποίησης, δύο δεξαμενές τεχνολογίας μεμβράνων, αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυματολάσπης και μαιανδρικό κανάλι χλωρίωσης. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται για επιφανειακή άρδευση σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστές αρδευόμενες περιοχές που θα λαμβάνει χώρα με τη μέθοδο στάγδην σε δεντροφυτευμένη έκταση 2.111 τετ. μ. εντός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

iliapress.gr

 

Επιτροπές Μεταναστών σε Κορινθία και Αργολίδα

November 10, 2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν πενταμελείς Γνωμοδοτικές Επιτροπές Μετανάστευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας.

Έργο των Επιτροπών είναι η διατύπωση γνώμης για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας. Προκειμένου να μορφώσει γνώμη, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα από τις επί μέρους διατάξεις του νόμου 3385/2005 στοιχεία και την εν γένει προσωπικότητα του υπηκόου τρίτης χώρας.

Η στελέχωσή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως ακολούθως:

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Πρόεδρος ορίζεται ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Αλέξιο Ψίλλια, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Γεώργαρη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Αναστασία Παπαχαραλάμπους-Βαρδάκα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Κολαίτη, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Εισηγήτρια της Επιτροπής ορίζεται η Αλεξάνδρα Μανδελιά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Παρασκευή Λαδά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Αναστασία Παπαχαραλάμους-Βαρδάκα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Πρόεδρος ορίζεται η Γεωργία Ρούμπου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Οικονόμου, Προϊστάμενο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Θεόδωρος Όψιμος, Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Δημόπουλο, Υπαστυνόμο Β’ του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Πανούσης, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Βογιατζή, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

- Βασίλειος Γρηγορίου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Κωτσιοπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Μαρλαγκούτσου, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Εισηγητής της Επιτροπής ορίζεται ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τη Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Γεωργία Ντούτσου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Γρηγορίου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

www.report24.gr

 

 

Ποια πρόσωπα απαρτίζουν τις επιτροπές για τους μετανάστες στην Κορινθία

10/11/2011

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν πενταμελείς Γνωμοδοτικές Επιτροπές Μετανάστευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας.

Έργο των Επιτροπών είναι η διατύπωση γνώμης για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας. Προκειμένου να μορφώσει γνώμη, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα από τις επί μέρους διατάξεις του νόμου 3385/2005 στοιχεία και την εν γένει προσωπικότητα του υπηκόου τρίτης χώρας.

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Πρόεδρος ορίζεται ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Αλέξιο Ψίλλια, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Γεώργαρη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Αναστασία Παπαχαραλάμπους-Βαρδάκα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Κολαίτη, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Εισηγήτρια της Επιτροπής ορίζεται η Αλεξάνδρα Μανδελιά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Παρασκευή Λαδά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Αναστασία Παπαχαραλάμους-Βαρδάκα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

ΣΣ. Τα παραπάνω ονόματα «παίζουν» σήμερα σε αρκετά ΜΜΕ και έτσι κάνουμε αυτή την αναφορά

korinthiannews.gr

 

 

Άναψε "πράσινο φως" για το αιολικό πάρκο στα Πούλιθρα

10/11/2011

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού στη θέση ..

Αφλάουρας (Πευκάκι) των Δ.Δ. Πούληθρων και Πηγαδίου του Δήμου Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας». 

Το έργο αναφέρεται στην εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελούμενου από τρεις ανεμογεννήτριες ισχύος 800 KW εκάστη. Τα συνοδευτικά έργα πρόσβασης και διασύνδεσης περιλαμβάνουν βελτίωση και διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου, διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 3.661,85 μ., εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου, εκσκαφή θεμελίων και διαμόρφωση πλατειών συναρμολόγησης για τις τρεις ανεμογεννήτριες, διάνοιξη καναλιών καλωδίων ισχύος και ελέγχου και στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με αυτόνομους υποσταθμούς ανύψωσης τάσης εντός των πυλώνων των ανεμογεννητριών.

kalimera-arkadia.blogspot.com

 

 

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για έργο στην Ηλεία

10.11.11

Περιγραφή: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για έργο στην Ηλεία

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο: 

«Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητος 1.400 κατοίκων σε ισοδύναμο πληθυσμό για το Χειμαδιό-Σόπι του Δήμου Πύργου Ν. Ηλείας»

Η πράξη προβλέπει κατασκευή εσωτερικών δικτύων και απαγωγών στους οικισμούς Χειμαδιό και Σόπι, καθώς και εγκατάσταση επεξεργασίας με βιοδίσκους που θα περιλαμβάνει τμήματα εσχαρισμού, δεξαμενή πρωτοβάθμιας καθίζησης, δεξαμενές αερισμού, ιζηματικά δοχεία και δεξαμενές λάσπης και απολύμανσης.

www.enimerosi.org

 

 

Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τους μετανάστες

10/11/2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν πενταμελείς Γνωμοδοτικές Επιτροπές Μετανάστευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας.

Έργο των Επιτροπών είναι η διατύπωση γνώμης για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας. Προκειμένου να μορφώσει γνώμη, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα από τις επί μέρους διατάξεις του νόμου 3385/2005 στοιχεία και την εν γένει προσωπικότητα του υπηκόου τρίτης χώρας.

Η στελέχωσή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως ακολούθως:

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Πρόεδρος ορίζεται ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Αλέξιο Ψίλλια, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Γεώργαρη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Αναστασία Παπαχαραλάμπους-Βαρδάκα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Κολαίτη, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Εισηγήτρια της Επιτροπής ορίζεται η Αλεξάνδρα Μανδελιά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Παρασκευή Λαδά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Αναστασία Παπαχαραλάμους-Βαρδάκα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

 

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Πρόεδρος ορίζεται η Γεωργία Ρούμπου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Οικονόμου, Προϊστάμενο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Θεόδωρος Όψιμος, Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Δημόπουλο, Υπαστυνόμο Β’ του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Πανούσης, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Βογιατζή, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

- Βασίλειος Γρηγορίου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Κωτσιοπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Μαρλαγκούτσου, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Εισηγητής της Επιτροπής ορίζεται ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τη Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Γεωργία Ντούτσου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Γρηγορίου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

www.diogenis-press.gr

 

 

Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των σπουδαστών ΤΕΙ

10/11/2011

Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, το πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Περιγραφή: getImage

Σπουδαστές απ' όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, για να διαδηλώσουν ενάντια στην υπολειτουργία των ΤΕΙ, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν το «χάος», που υπάρχει στα ιδρύματα, από τη μείωση των εκτάκτων καθηγητών και τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς. Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στα μόνιμα προβλήματα των ΤΕΙ (κόστος για τα αναλώσιμα, ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή κ.ά.), αλλά και στην εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι σπουδαστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, και σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει, μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση της ΣΓΚΤΣ του ΤΕΙ Αθήνας, του ΤΕΙ Λαμίας, των Οικοτρόφων της Εστίας Καλαμάτας, ο Σύλλογος του ΤΕΙ Σπάρτης, οι επιτροπές ετών του τμήματος Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά και η επιτροπή πρώτου έτους Δομικών Εργων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Συνελεύσεις θα γίνουν και σήμερα.

Σημειώνουμε πως στις τοπικές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έρχεται να προστεθεί και η σημερινή του Συλλόγου της ΣΓΚΤΣ για δωρεάν πάσο. Χτες έγινε κινητοποίηση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του ΠΑΜΕ στην Πάτρα για την κατάσταση στο ΤΕΙ. Η κινητοποίηση έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, όπου δηλώθηκε πως δεν υπάρχει αρμοδιότητα για τα θέματα Παιδείας και τα αιτήματα... θα μεταφερθούν αρμοδίως.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διεκδικεί:

  • Κανείς φοιτητής να μη μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα - υλικά εργαστηρίων. Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. Τώρα να δοθούν δωρεάν τα ΠΑΣΟ.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση διακοπής ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΥΔΑΠ σε όλους τους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
  • Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Πληρωμή των δεδουλευμένων των πρακτικάριων.
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων, αύξηση του διδακτικού προσωπικού.
  • Μόνιμη - πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Οχι στους μισθούς των 501 ευρώ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία και ελαστική εργασία.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών (απογευματινά εργαστήρια, άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κ.ά.).

www1.rizospastis.gr

 

 

Πράσινο φως για τον βιολογικό καθαρισμό Ερυμάνθειας

10/11/2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα: «Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων κοινότητας Ερυμάνθειας δυναμικότητας 2.031 ισοδύναμου πληθυσμού» Τα επιμέρους στάδια του εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων περιλαμβάνουν εσχάρωση αστικών λυμάτων, συγκροτήματα υποδοχής βιομηχανικών λυμάτων και βοθρολυμάτων, δεξαμενή ομογενοποίησης λυμάτων, δύο δεξαμενές απονιτροποίησης, δύο δεξαμενές τεχνολογίας μεμβράνων, αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυματολάσπης και μαιανδρικό κανάλι χλωρίωσης. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται για επιφανειακή άρδευση σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστές αρδευόμενες περιοχές που θα λαμβάνει χώρα με τη μέθοδο στάγδην σε δεντροφυτευμένη έκταση 2.111 τετ. μ. εντός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. «Αποχέτευση και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητος 1.400 κατοίκων σε ισοδύναμο πληθυσμό για το Χειμαδιό-Σόπι του Δήμου Πύργου Ν. Ηλείας» Η πράξη προβλέπει κατασκευή εσωτερικών δικτύων και απαγωγών στους οικισμούς Χειμαδιό και Σόπι, καθώς και εγκατάσταση επεξεργασίας με βιοδίσκους που θα περιλαμβάνει τμήματα εσχαρισμού, δεξαμενή πρωτοβάθμιας καθίζησης, δεξαμενές αερισμού, ιζηματικά δοχεία και δεξαμενές λάσπης και απολύμανσης. «Επέκταση, λειτουργία και αποκατάσταση του υφιστάμενου λατομικού χώρου αδρανών υλικών, σε συνολική έκταση 342,517 στρεμμάτων, στη θέση “Κακότραφος”, Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κέρκυρας, Π.Ε. Κέρκυρας» Αφορά την αποκατάσταση υπάρχοντος λατομικού χώρου για την εκμετάλλευση και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών (εξόρυξη λευκού ασβεστόλιθου) προκειμένου να διασφαλιστεί άμεσα η περιβαλλοντική αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου και η ορθολογική λειτουργία. Επισημαίνεται ότι η παρούσα απόφαση αφορά μόνο την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση εφοδιασμού με άλλες άδειες-εγκρίσεις, αν από τη σχετική νομοθεσία και νομολογία προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση, ενώ δεν υποκαθιστά τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία και νομολογία διαδικασίες, ούτε επέχει θέση νομιμοποίησης τυχόν παράνομων δικαιοπραξιών.  «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού στη θέση Αφλάουρας (Πευκάκι) των Δ.Δ. Πούληθρων και Πηγαδίου του Δήμου Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας Το έργο αναφέρεται στην εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελούμενου από τρεις ανεμογεννήτριες ισχύος 800 KW εκάστη. Τα συνοδευτικά έργα πρόσβασης και διασύνδεσης περιλαμβάνουν βελτίωση και διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου, διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 3.661,85 μ., εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου, εκσκαφή θεμελίων και διαμόρφωση πλατειών συναρμολόγησης για τις τρεις ανεμογεννήτριες, διάνοιξη καναλιών καλωδίων ισχύος και ελέγχου και στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με αυτόνομους υποσταθμούς ανύψωσης τάσης εντός των πυλώνων των ανεμογεννητριών.

www.pelop.gr

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

11 Νοεμβρίου, 2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν πενταμελείς Γνωμοδοτικές Επιτροπές Μετανάστευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας.

Έργο των Επιτροπών είναι η διατύπωση γνώμης για τη χορήγηση ή ανανέωση της άδειας διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας. Προκειμένου να μορφώσει γνώμη, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα προβλεπόμενα από τις επί μέρους διατάξεις του νόμου 3385/2005 στοιχεία και την εν γένει προσωπικότητα του υπηκόου τρίτης χώρας.

Η στελέχωσή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως ακολούθως:

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Πρόεδρος ορίζεται ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Αλέξιο Ψίλλια, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Γεώργαρη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Αναστασία Παπαχαραλάμπους-Βαρδάκα, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Κολαίτη, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Εισηγήτρια της Επιτροπής ορίζεται η Αλεξάνδρα Μανδελιά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Σκάζα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Παρασκευή Λαδά, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας, με αναπληρώτρια την Αναστασία Παπαχαραλάμους-Βαρδάκα, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Πρόεδρος ορίζεται η Γεωργία Ρούμπου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Οικονόμου, Προϊστάμενο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Τακτικά μέλη ορίζονται οι:

- Θεόδωρος Όψιμος, Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Δημόπουλο, Υπαστυνόμο Β’ του ίδιου Τμήματος.

- Χαράλαμπος Πανούσης, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Θεοδώρα Βογιατζή, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

- Βασίλειος Γρηγορίου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Κωτσιοπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

- Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Μαρλαγκούτσου, υπάλληλο του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ένταξης Ν. Αργολίδας.

Εισηγητής της Επιτροπής ορίζεται ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τη Κλειώ Ζαφειράτου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Γεωργία Ντούτσου, υπάλληλος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Αργολίδας, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Γρηγορίου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

www.sfedona.gr

 

Λεωνίδιο: Εγκρίθηκε πάρκο ανεμογεννητριών

11/11/2011

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για έργα σε Κέρκυρα, Αχαΐα, Αρκαδία, Ηλεία.

Στην Αρκαδία εγκρίθηκε το έργο του Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW στα Πούληθρα  του Δήμου Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας. Ειδικότερα πρόκειται για εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελούμενου από τρεις ανεμογεννήτριες ισχύος 800 KW εκάστη. Τα συνοδευτικά έργα πρόσβασης και διασύνδεσης περιλαμβάνουν βελτίωση και διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου, διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας, εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου, εκσκαφή θεμελίων και διαμόρφωση πλατειών συναρμολόγησης για τις τρεις ανεμογεννήτριες, διάνοιξη καναλιών καλωδίων ισχύος και ελέγχου και στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με αυτόνομους υποσταθμούς ανύψωσης τάσης εντός των πυλώνων των ανεμογεννητριών.

Πέγκη Μπρούσαλη

www.ertonline.gr

 

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

Κέρκυρα 11/11/2011

Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη

Μέλους του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ

 

 

Έφθασε, όπως όλα δείχνουν, επιτέλους η ώρα, που το πολυπόθητο όνειρο των λατόμων, γίνεται πραγματικότητα. Βρέθηκε ο «άνθρωπος τους»: κ. Αποστολόπουλος, Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

 

Ο άνθρωπος αυτός, διορισμένος από την κυβέρνηση, δείχνοντας την πυγμή του, παρέκαμψε νόμους και δικαστικές αποφάσεις, κρίνοντας ίσως πως όλα γίνονται για το καλό του τόπου, την ευημερία, το ξεπέρασμα της κρίσης της οικοδομής, την ανεργία και όχι την εκμετάλλευση και αποστράγγιξη των ντόπιων και ξένων δούλων, την υπερχείλιση της τσέπης του τοπικού του μπλοκ εξουσίας και επιχειρηματιών και το ξεπάτωμα της φύσης. Άλλωστε αυτά τα ίδια επιχειρήματα είχε επικαλεστεί στο παρελθόν και ο κ. Αυλωνίτης πρόεδρος του Συνδέσμου Υδατίνων Πόρων (ΣΥΠ), δικηγόρος με όρκο για την τήρηση των νόμων, ο οποίος τώρα διαμαρτύρεται για την απένταξη του έργου των φραγμάτων, αλλά μας καλεί να δεχτούμε τα επιμέρους μικρά έργα της αποσκλήρυνσης του νερού. Η ΕΝΑΚ, είχε πολλές φορές επισημάνει, ότι το έργο των φραγμάτων δεν μπορεί να συμπορευτεί με τα λατομεία. Αυτό βέβαια πολύ καλά το γνώριζε ο κ. Αυλωνίτης και μέσω των δηλώσεων του κ. Τάσου Τόμπρου.

 

Αυτός ο τόπος – η Κέρκυρα – φαίνεται δεν διαθέτει ούτε Περιφερειάρχη, ούτε Δήμαρχο, ούτε δικηγόρους ούτε εισαγγελείς, ούτε κόμματα, ούτε οργανώσεις. Κάθε ένας κ. Αποστολόπουλος μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του νόμιμες η όχι, ηθικές η όχι. Κάθε ένας επιχειρηματίας μπορεί να παρανομεί, χωρίς να ενοχληθεί και αν κάποτε ενοχληθεί εδώ είναι οι Αποστολόπουλοι να τον δικαιώσουν. Αυτά όλα μόνο ο Κερκυραϊκός Λαός είναι αρμόδιος να τα απαντήσει.

enakcorfu.blogspot.com

 

 

12 Νοεμβρίου 2011, 

Αναδάσωση στο Μαίναλο

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Περιγραφή: anadaswsi-dendrofyteusi-mainaloΈπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ενέκρινε την υλοποίηση αναδασωτικών έργωνσε δασικό σύμπλεγμα στο δυτικόΜαίναλο.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνης της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου.

Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του δασαρχείου Βυτίνας.

Η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας, θα παράσχουν το προσωπικό καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με την εποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει απευθύνει πρόσκληση σε φορείς και ιδιαίτερα στα σχολεία, να προβούν σε εθελοντικές δενδροφυτεύσεις, με τη δέσμευση να ενισχύσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια.

www.econews.gr

Αναδάσωση στο Μαίναλο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Την υλοποίηση έργων αναδάσωσης σε δασικό σύμπλεγμα στο δυτικό Μαίναλο ενέκρινε ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου – δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνης της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου.

Την προμήθεια του φυτευτικού υλικού έχει αναλάβει το δασικό φυτώριο του δασαρχείου Βυτίνας.

Η διεύθυνση δασών Αρκαδίας σε συνεργασία με το δασαρχείο Βυτίνας, θα παράσχουν το προσωπικό καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ συγχρόνως έχουν επιφορτιστεί με τηνεποπτεία και καθοδήγηση των ομάδων εργασίας.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση έχει απευθύνει πρόσκληση σε φορείς και ιδιαίτερα στα σχολεία, να προβούν σε εθελοντικές δενδροφυτεύσεις, με τη δέσμευση να ενισχύσει ενεργά κάθε τέτοια ενέργεια.

www.zougla.gr

Το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος

Το Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου

Άρθρο | Κυρ, 13/11/2011 - 20:00

Περιγραφή: xorotaxia

Συστάθηκε το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου συστάθηκε το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ.) για την Πελοπόννησο.

Το Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. αποτελεί συλλογικό γνωμοδοτικό όργανο με εκπροσώπηση από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και την Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.

Τα μέλη του Συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Πρόεδρος του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Σταύρος Κολλάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρωτή του τον κ. Ιωάννη Αθανασούλη, Πολιτικό Μηχανικό με Β΄ βαθμό.

2. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου, ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, με αναπληρωτή του τον κ. Γεώργιο Ταραβίρα, Πολιτικό Μηχανικό.

3. Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου ορίζεται ο κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τρίπολης, με αναπληρωτή του τον κ. Ιωάννη Γιαννόπουλό, Δήμαρχο Γορτυνίας.

4. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται ο κ. Τρύφωνας Μαυρίκης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με Α΄ βαθμό, με αναπληρωτή του τον κ. Αλέξανδρο Βασιλόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό με Α΄ βαθμό.

5. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ορίζεται η Προϊσταμένη της ΛΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα. Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, Αρχαιολόγος με Α΄ βαθμό, με αναπληρωτή της τον κ. Δημήτριο Αθανασούλη, Αρχαιολόγο με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

6. Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ορίζεται ο κ. Στυλιανός Σπανός, Χωροτάκτης Μηχανικός με Β΄ βαθμό, με αναπληρώτριά του την κα. Λαμπρινή Θεοδωρακοπούλου, Πολιτικό Μηχανικό με Β΄ βαθμό που υπηρετεί την ίδια Διεύθυνση.

7. Εκπρόσωπος της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ορίζεται ο κ. Νικόλαος Κακάβας, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., με αναπληρωτή του τον κ. Ανδρέα Παπαβασιλείου, Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό Δ.Ε.

Γραμματέας του Σ.Χ.Ο.Π.Α.Δ. ορίζεται η κα. Βαρβάρα Κουτσούκου, του κλάδου Π.Ε. Διοικητικού με Β΄ βαθμό, με αναπληρώτριά της την κα. Ανθούλα Δημοπούλου, του κλάδου Δ.Ε. Διοικητικών Γραμματέων με Α΄ βαθμό.

Η θητεία του παραπάνω Συμβουλίου θα είναι διετής.

www.moriasnow.gr

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΚΟΛΠΑ» ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ «ΔΙΨΟΥΝ»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14th, 2011

Περιγραφή: eydapπηγή: εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ»

Ιστορίες Βυζαντίου ή πως καταστρέφεται η ανάπτυξη.

* Πως η Λευκάδα στερείται καθαρού νερού και αποχετευτικού συστήματος και γιατί ακυρώνεται το πρόγραμμα από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ιονίων και Δυτικής Ελλάδας, κ. Αποστολόπουλο.

Η ιστορία που περιγράφεται συνέβη στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης. Είναι γνωστό πως μετά την εφαρμογή ενός ΜΟΠ, τριων ΚΠΣ και σχεδόν ενός ΕΣΠΑ, δεν υπάρχουν σωστά συστήματα ύδρευσης –αποχέτευσης σε πολλές πόλεις και στα περισσότερα νησιά. Έχουν δαπανηθεί χρήματα για μελέτες επί μελετών, έχουν γίνει μεγάλα έργα, αλλά δεν τελειώνει το θέμα. Μοιάζει Λερναία Ύδρα και πολλοί χαίρονται.

 

Η πρωτοβουλία

Μέσα σε αυτή τη δίνη, το τέως υπουργείο Ναυτιλίας και Νήσων πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε, οργάνωσε ένα σχέδιο ταχείας επέμβασης, με την υλοποίηση να ξεκινά τον Ιανουάριο του 2012, ώστε να σταματήσει η μεγάλη διαπλοκή και σπατάλη γύρω από τα συστήματα ύδρευσης – αποχέτευσης, ειδικά στα νησιά.

Στο σχεδιασμό προβλέπονται άμεσες λύσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε, ενώ το σημαντικό είναι ότι δεν απαιτούνται επιπλέον χρήματα, πέραν των όσων έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ.  Προβλέπεται η παραχώρηση της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης  - αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε μέσω της θυγατρικής της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε για 20 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα οι δήμοι δεν θα χαλάσουν ένα ευρώ για την ύδρευση και αποχέτευση. Θα κρατήσουν την ιδιοκτησία δικτύων και υποδομών. Ό,τι πάγιες εγκαταστάσεις απαιτηθούν, θα γίνουν με ανασχεδιασμό των δεσμεύσεων ποσών στο ΕΣΠΑ.

 

Χωρίς επιβάρυνση

Δηλαδή την περίοδο αυτή της κρίσης, ο πολίτης των νησιών θα έχει πόσιμο νερό εξαιρετικής ποιότητας και αποχέτευση, χωρίς απιπλέον επιβάρυνση. Ο δήμος θα μπορεί να δαπανήσει τα χρήματα που εξοικονομεί για άλλα έργα. Επιπλέον θα πάψει η δυσφήμηση των νησιών και θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να επενδύσει. Ανάπτυξη δηλαδή, χωρίς επιπλέον λεφτά αλλά με αξιοπιστία. Μια Ελλάδα που δεν γνωρίζουμε.

Στα νησιά ο κόσμος έχει μείνει πολύ ικανοποιημένος από αυτές τις εξελίξεις, όπως φαίνεται και από τις αναφορές στα τοπικά Μέσα και τις ιστοσελίδες. Βεβαίως υπάρχουν και τα ερωτήματα για την ιδιωτικοποίηση, αλλά επειδή έχει γίνει κατανοητό ότι ο σχεδιασμός είναι προσεκτικός και είναι γνωστή η εμπειρία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. οι αντιδράσεις περιορίζονται, εκτός ακραίων αντιπολιτευτικών εκδηλώσεων.

 

Το παράδειγμα της Λευκάδας

Ήδη, περισσότερα από 10 νησιά, ξεκίνησαν τη διαδικασία με πρώτη την Λευκάδα, που πήρε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Το πρόγραμμα αρέσει, αν και θίγει πολλά μικρά και μεγάλα συμφέροντα με αποτέλεσμα τελικά και το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών να υποστηρίζουν και να διαμοσρφώνουν άμεσα τις απαραίτητες προσαρμογές σε θεσμικά ζητήματα. Όμως υπάρχει και ο Αποστολόπουλος, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που με ευκαιρία την Λευκάδα, φρόντισε και έστειλε τα μηνύματα ενός κράτους που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Στην Λευκάδα ο σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ πέρασε με μεγάλες κόντρες της αντιπολίτευσης και ειδικά του Συνασπισμού. Ο δήμος δαπανά σήμερα πάνω από 2.000.000 ευρώ επιπλέον των τελών για την συντήρηση ενός κακού δικτύου και έχει προβληματικό νερό και κακή αποχέτευση. Με το νέο πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ, προβλέπονται τιμολόγια 40% χαμηλότερα από μελέτη  που είχε γίνει για την ίδρυση  Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λευκάδας. Επίσης, δεν προβλέπεται καμία άλλη δαπάνη για έργα υποδομής. Απαράδεκτα δηλαδή πράγματα για το σύστημα που λειτουργούσε μέχρι σήμερα. Επιπλέον το προσωπικό ύδρευσης απορροφάται από το δήμο ή αξιοποιείται από την ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. Για όση αξία έχει, στην περιοχή σχεδιάζονταν επί χρόνια έργο, δεκάδων εκατομμυρίων, που τώρα δεν κρίνεται απαραίτητο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλο νησί του Ιονίου. Μετά την τελική απόφαση του δήμου ετοιμαζόταν η εγκατάσταση της ΕΥΔΑΠ από τον Ιανουάριο του 2012. Τόσο γρήγορα.

 

Η (άκυρη) επέμβαση Αποστολόπουλου.

Οι μηχανισμοί κινήθηκαν άμεσα και με γνωστούς τρόπους Ένσταση της αντιπολίτευσης με έωλα επιχειρήματα. Γρήγορη αντίδραση του δήμου με τεκμηριωμένες απόψεις. Και ο Αποστολόπουλος  επενέβη.

Αντί να απορρίψει την ένσταση, αφού εκτός των άλλων δεν ήταν και αρμοδιότητά του, την έκανε δεκτή και ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα επί 20 ημέρες η απόφαση κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο αλλά δεν έφτανε στο δήμο. Έτσι για να δυσκολέψουν τα πράγματα στην περίπτωση που ο δήμος επιμένει.

Το αιτιολογικό απόρριψης στερείται παντελώς νομικής βάσης, είναι αόριστο και αναιτιολόγητο. Τι και αν φώναξε και έτρεξε ο δήμος, τι και αν υπέβαλλε αναλυτικά υπομνήματα, τι και αν είχε ενημερωθεί ο Αποστολόπουλος για την νομιμότητα. Για να εκδώσει την απόφασή του δεν περιορίστηκε στον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας, ως όφειλε, αλλά υπερέβη κάθε αρμοδιότητά του και έκανε έλεγχο σκοπιμότητας της απόφασης και μπήκε στην ουσία της σύμβασης, παραβλέποντας όμως ολόκληρα κεφάλαια, ενέργειες για τις οποίες δεν είχε αρμοδιότητα.

Ο δήμος τώρα αν θέλει άμεσα καλό νερό και αποχέτευση πρέπει να επανέλθει σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Όμως ο Αποστολόπουλος έχει στείλει τα μηνύματα. Είμαστε εδώ! Ποιος καιρός της κρίσης; Ποιος πολίτης; Να σωθούν αυτοί που πρέπει στην καταρρέουσα   αυτοκρατορία και οι άλλοι, οι πολίτες, αυτοί που προσπαθούν να γίνει κάτι στον έρμο τον τόπο, ας πρόσεχαν!

Μακιαβελικό αλλά φτηνό και γνωστό το κόλπο. Σίγουρα αποτελεσματικό και χωρίς συνέπειες. Δυστυχώς, κ. Αποστολόπουλε.

http://www.lefkadapress.gr

 

 

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ορίστηκε προσωπικό που θα συνδράμει για τη διενέργεια εκλογών στο Επιμελητήριο

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ορίζει ως βοηθητικό προσωπικό υποβοήθησης του έργου της Εκλογικής Επιτροπής διενέργειας εκλογών ανάδειξης μελών στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τους παρακάτω υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου:

 

1. Κωστόπουλο Βασίλειο, Προϊστάμενο του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Τρίπολης, κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού

2. Κουτσούγερα Αναστασία, υπάλληλο του Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης και Παροχής Πληροφοριών Νομού Αρκαδίας, κλάδου ΔΕ Διοικητικού

3. Μαλλίρη Κωνσταντίνο, υπάλληλο του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Τρίπολης, κλάδου ΔΕ Διοικητικού

Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών έχουν οριστεί η 18-11-2011 στη Μεγαλόπολη, η 19-11-2011 στο Άστρος, η 20-11-2011 και 21-11-2011 στην Τρίπολη.

kalimera-arkadia.blogspot.com

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Κέρκυρα:Εγκρίθηκαν οι Π.Ο για τα λατομεία

Ανακοινώθηκε και επίσημα η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση, λειτουργία και αποκατάσταση των λατομείων αδρανών υλικών στον Κακότραφο της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου, που είχε υπογράψει από τις αρχές Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, το έργο αφορά την αποκατάσταση του υπάρχοντος λατομικού χώρου για την εκμετάλλευση και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών (με την εξόρυξη λευκού ασβεστόλιθου) προκειμένου να διασφαλιστεί άμεσα η περιβαλλοντική αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου και η ορθολογική λειτουργία του. 

Σχολιάζοντας την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των λατομείων Τάσος Τόμπρος υπογράμμισε πως "από την απόφαση αυτή δεν προκύπτει διάθεση για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος" ενώ κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει θέση. Επιπλέον επεσήμανε ότι σε περίπτωση που ο περιφερειάρχης υπογράψει την άδεια λειτουργίας των λατομείων η επιτροπή θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

www.diapondia.com

 

 

Έστησαν αντίσκηνα και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

synt,Τρίτη, 15-11-2011

Έξω από την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στη Νέα Εθνική Οδού Πατρών-Αθηνών, έστησαν αντίσκηνα για ώρες, το πρωί της Τρίτης, φοιτητές και σπουδαστές που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδείξουν για μια ακόμη φορά τα οξύτατα προβλήματα στέγασης, σίτισης, μετακίνησης και έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν, στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στο ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Κατά το χρονικό διάστημα που πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους ο γενικός γραμματέας, Τάσος Αποστολόπουλος, απουσίαζε. Έτσι, κατόπιν εντολής του, συναντήθηκε μαζί τους ο γενικός διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και παρέλαβε τα αιτήματά τους, με τη δέσμευση να τα διαβιβάσει αρμοδίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΜΑΣ έχει ξεκινήσει από την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των φορέων, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, σχετικά με τα εντονότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδίως σε συνθήκες οξύτατης κρίσης, ο φοιτητόκοσμος και στην Πάτρα. Στο πλαίσιο δε αυτό, τα μέλη του προβαίνουν και στη διοργάνωση διαμαρτυριών αυτής της μορφής, όπως το στήσιμο αντίσκηνων σε δημόσιους χώρους. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα είχαν πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο στην "καρδιά" της αχαϊκής πρωτεύουσας, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, στην πλατεία Γεωργίου, απ' όπου και η φωτογραφία.

www.attacktv.gr

 

 

Εγκρίθηκε αιολικός σταθμός στα Πούληθρα

15/11/2011

Περιγραφή: POYLITHRA

 

Εγκρίθηκαν από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού στη θέση Αφλάουρας (Πευκάκι) των Δ.Δ. Πούληθρων και Πηγαδίου» του δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Το έργο αναφέρεται στην εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελούμενου από τρεις ανεμογεννήτριες ισχύος 800 KW καθεμία. Τα συνοδευτικά έργα πρόσβασης και διασύνδεσης περιλαμβάνουν βελτίωση και διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου, διάνοιξη νέας εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους σχεδόν 4 χλμ., εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου, εκσκαφή θεμελίων και διαμόρφωση πλατειών συναρμολόγησης για τις τρεις ανεμογεννήτριες, διάνοιξη καναλιών καλωδίων ισχύος και ελέγχου και στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με αυτόνομους υποσταθμούς ανύψωσης τάσης εντός των πυλώνων των ανεμογεννητριών.

www.aixmh.gr

 


Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για έργα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Περιγραφή: DITIKI-ELLADA-465x225Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα παρακάτω έργα:

 

  «Αποχετευτικό δίκτυο και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων 1.200 ατόμων σε ι.π. της Αρτέμιδας του Δήμου Ζαχάρως Ν. Ηλείας»

Η πράξη αφορά την κατασκευή: α) δικτύου αποχέτευσης που αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας συνολικού μήκους 3.737 μ., 131 φρεάτια επίσκεψης, αγωγούς πίεσης συνολικού μήκους 662,5 μ. και δύο αντλιοστάσια, β) εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτοκαθαριζόμενο κόσκινο, δεξαμενή λιποσυλλογής, αεριζόμενη δεξαμενή εξισορρόπησης, αντλιοστάσιο σταθερής παροχής, δεξαμενές βιολογικής επεξεργασίας, χλωρίωσης και αποθήκευσης καθαρών υγρών, και γ) εργασίες βελτίωσης της οδοποιίας τόσο στο εσωτερικό του οικοπέδου όσο και στο δρόμο από την επαρχιακή οδό Αρτέμιδος-Μακίστου προς το χώρο εγκατάστασης.

 

  «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων των Δ.Δ. Κουτσοχέρας του Δ. Πύργου του Ν. Ηλείας»

Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου οικισμού Κουτσοχέρας και εγκατάστασης επεξεργασίας με βιοδίσκους που θα περιλαμβάνει εσχαρισμό, ιζηματικά δοχεία, διθάλαμο σηπτικό βόθρο, δεξαμενές πρωτοβάθμιας καθίζησης, αερισμού, λάσπης και απολύμανσης.

 

  «Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, δυναμικότητας 335 κλινών και ελικοδρόμιο στη θέση “Ρουπακιά”, 3ο χλμ Ε.Ο. Αγρινίου-Αντιρρίου, Δήμου Αγρινίου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»

Το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, αποτελούμενο από δύο κτίρια συνολικής κάλυψης 8.669,75 τετ. μ., βρίσκεται εντός οικοπέδου 69.084,46 τετ. μ. Η υδροδότησή του γίνεται από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και οι ενεργειακές του ανάγκες καλύπτονται από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. Το υπό κατασκευή ελικοδρόμιο βρίσκεται εντός οικοπέδου 16.203,44 τετ. μ.