Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κατά το τελευταίο εξάμηνο το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης υλοποίησε προγράμματα επιμόρφωσης για όλες τις δημόσιες υπηρεσίας και φορείς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

 

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2011

 

  • Υλοποιήθηκαν συνολικά 60 επιμορφωτικά προγράμματα στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά
  • Επιμορφώθηκαν 1714 υπάλληλοι σε 1493 ώρες επιμόρφωσης
  • Υλοποιήθηκαν 13 ημερίδες σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» όπου συμμετείχαν691 υπάλληλοι σε Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Κεφαλονιά.

 

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν τα προγράμματα που αφορούσαν την αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, τη διοικητική μεταρρύθμιση και αποκέντρωση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, καθώς επίσης και οι ημερίδες που σχετίζονταν με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

 

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 39 επιμορφωτικά προγράμματα: 25 για την Πάτρα, 5 για την Τρίπολη, 3 για την Καλαμάτα, 1 για το Ναύπλιο και 5 για την Κέρκυρα.

 

Εκτός από τις προαναφερθείσες θεματικές, τα επιμορφωτικά προγράμματα που έχουν πιστοποιηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υγεία, την κοινωνική πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη. Ο προγραμματισμός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αυτοτελούς Τμήματος Εκπαίδευσης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

mynima-hellas.com

 

 

Άμεση κατεδάφιση για 31 αυθαίρετα κτίσματα στην Αρκαδία!

15 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011 1

Περιγραφή: aftheretaΣύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” “στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από …τη νομιμοποίηση, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Οσον αφορά τη διαδικασία των κατεδαφίσεων, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε στην «Κ» ότι αναμένεται να τις αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως τόνισε, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από μεγάλα και πολυτελή κτίσματα και θα ακολουθήσουν τα μικρά αυθαίρετα, με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες. Πάντως στελέχη της διοίκησης ανέφεραν στην «Κ» ότι θα είναι δύσκολη η ανάθεση των εργολαβιών από την Αθήνα και γι’ αυτό, όπως εκτίμησαν, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια πιο ευέλικτη διαδικασία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια. Οσον αφορά τον χάρτη των αυθαιρέτων στις τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας, τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, από τα 553 αυθαίρετα, στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί 385, στη δυτική Ελλάδα 98 και στα Ιόνια νησιά 70. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός των αυθαιρέτων βρίσκεται στην παραλία. Ειδικότερα, από τα 553 αυθαίρετα τα 505 βρίσκονται στον αιγιαλό και στην παραλία και μόνο τα 48 έχουν κτιστεί σε δασικές εκτάσεις.

www.moriasnews.gr

 

Η "Πελοπόννησος"γιόρτασε τα 125 χρόνια της

Κυριακή 16 Οκτ. 2011

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΟΛΠΑ η εφημερίδα "Πελοπόννησος" της Πάτρας, γιόρτασε τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της. Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκδότη Θεόδωρου Λουλούδη ο οποίος μιλώντας για το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας είπε: "Είναι οι άνθρωποι που μας δίνουν λόγο ύπαρξης. Πάμε μπροστά σε μία νέα εποχή, όπως το επιβάλλει η νέα ιστορία".

Ακολούθησε βίντεο με την μακρόχρονη ιστορία της πρώτης σε κυκλοφορία ημερήσιας εφημερίδας της Πάτρας, ενώ οι δύο παλαίμαχοι συντάκτες της "Π", τιμήθηκαν απο την εφημερίδα. Ο Γιάννης Βουλδής (παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο) και ο Γιάννης Καραλής, για λογαριασμό του οποίου παρέλαβε την πλακέτα η κόρη του Γωγώ Καραλή, από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Ακη Γερονόπουλο. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της DATA RC παρουσίασε την έρευνα της εταιρείας για την Δυτική Ελλάδα (με σημαντικά οικονομικά στοιχεία), ενώ ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Κωνσταντίνος Μάγνης παρουσίασε τα νέα δεδομένα στο χώρο της έκδοσης, αλλά και το portal της εφημερίδας στο διαδίκτυο.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Ακης Γεροντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος τατούλης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης κ.α.

patranews.gr

 

Προς άμεση κατεδάφιση 553 αυθαίρετα κτίσματα σε Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησο - Ιόνια νησιά - Δέκα στην Ηλεία

16/10/2011

Περιγραφή: Προς άμεση κατεδάφιση 553 αυθαίρετα κτίσματα σε Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησο - Ιόνια νησιά - Δέκα στην ΗλείαΠόσες φορές δεν έχουμε σκεφθεί, βλέποντας κραυγαλέα αυθαίρετες κατασκευές δίπλα στο κύμα, πώς θα ήταν η Ελλάδα αν οι νόμοι τηρούνταν...

Στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.

Οσον αφορά τη διαδικασία των κατεδαφίσεων, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε στην «Κ» ότι αναμένεται να τις αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως τόνισε, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από μεγάλα και πολυτελή κτίσματα και θα ακολουθήσουν τα μικρά αυθαίρετα, με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

Πάντως στελέχη της διοίκησης ανέφεραν στην «Κ» ότι θα είναι δύσκολη η ανάθεση των εργολαβιών από την Αθήνα και γι’ αυτό, όπως εκτίμησαν, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια πιο ευέλικτη διαδικασία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

ilialive.gr

 

Στα... αζήτητα ακόμη το "φιλέτο" της

έφυρας, στο Αντίρριο

 

synt,Δευτέρα, 17-10-2011

Περιγραφή: apostolopoulos-syskepsh-xarths-antirriouΗ γενικότερη απροθυμία διεθνών επενδυτών να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, εν μέσω της βαθύτερης οικονομικής κρίσης εδώ και πολλές δεκαετίες, που την έχει πλήξει καίρια, αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί ως τώρα καμία συγκεριμένη ενθαρρυντική εξέλιξη όσον αφορά ένα από τα χαρακτηρισμένα ως ακίνητα-"φιλέτα" του ελληνικού Δημοσίου, αυτό, δηλαδή, το οποίο καταλάμβανε ο χώρος του εργοταξίου της Γέφυρας, στην πλευρά του Αντιρρίου.
Σε αντίθεση, πάντως, με την παρατηρούμενη επενδυτική "άπνοια", η διοικητική μηχανή δείχνει να έχει τεθεί σε λειτουργία για την αντιμετώπιση χρόνιων εκκρεμοτήτων και την παράκαμψη γραφειοκρατικών δυσκαμψιών, που δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και που, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να έχουν αρθεί τη στιγμή που θα βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής, προκειμένου να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στην Πάτρα, με αντικείμενο την εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης, Αλέξανδρος Πανταζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Γενικός: Επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια
Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.
Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις (που αφορούσαν διαφωνίες με υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας), συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν, με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.
Εξάλλου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπενθύμιζαν, μέσω του
attacktv.gr, πως ο σχεδιασμός προβλέπει τόσο το Αντίρριο όσο και τη Ναύπακτο να τα δούμε σε ευθεία συνάρτηση και σύνδεση με την Πάτρα, ως ένα ενιαίο οικιστικό και αναπτυξιακό σύνολο.
Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίζεται ότι, "στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, ώστε να επιλυθούν χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες ετών, στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εντός του επόμενου διαστήματος να υπογραφούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αγρινίου και Πατρών, καθώς και να ολοκληρωθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου".

www.attacktv.gr

 

Προτάσεις για χρηματοδότηση έργων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συντάκτης: 

peloponnisiaki.gr

 – 17 Οκτωβρίου 2011Κατηγορία: Χρήμα & Αγορά

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου υπέβαλε προτάσεις ύψους 17.028.858,67 ευρώ προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά έργα δασικά σε όλη την Πελοπόννησο.

Αναλυτικά, οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 125Β: Δράση «Διάνοιξη και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου εντός των υπό εκμετάλλευση δασών» είναι:

  • Από το

«Βελτίωση-ασφαλτόστρωση Δασικού Οδικού Δικτύου Διασταύρωση Βεροίων-Ι. Μονή Αγ. Αναργύρων περιοχής αρμοδιότητος Δασαρχείου Σπάρτης» δημόσιας δαπάνης 413.450 ευρώ.

«Ασφαλόστρωση Δασοδρόμου “Τζίτζινα-Μνήμα” δασικού συμπλέγματος Πάρνωνα» δημόσιας δαπάνης 694.819,469 ευρώ.

«Βελτίωση-ασφαλόστρωση Δασικού δρόμου “Αλεξανδρέικα Βαμβακούς-Μελίστρες Πλατανακίου” δασικού συμπλέγματος Πάρνωνα» δημόσιας δαπάνης 2.240.000 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Τρίπολης

«Βελτίωση Δασικού Οδικού Δικτύου Αναδασώσεων Μακρυσίου-Κερασταρίου» δημόσιας δαπάνης 359.000 ευρώ.

«Βελτίωση Δασικού Οδικού Δικτύου Συμπλέγματος Αρχαίας Σκυρίτιδας» δημόσιας δαπάνης 534.200 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Ναυπάκτου

«Βελτίωση οδοποιίας Κρυονέρια-Περδικόβρυση» δημόσιας δαπάνης 2.275.869 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Πύργου

«Βελτίωση Δασικού δρόμου Κλαδέο-Κρυονέρι» δημόσιας δαπάνης 170.000 ευρώ.

Οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 226-1: Δράση «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από τις πυρκαγιές» είναι:

  • Από τη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου

«Συντήρηση δικτύου δασικών αντιπυρικών δρόμων περιοχών Τοπικών Κοινοτήτων Κερίου και Αγαλά Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 120.000 ευρώ.

«Συντήρηση δικτύου δασικών αντιπυρικών δρόμων περιοχών Τοπικών Κοινοτήτων Μαριών, Έξω Χώρας, Αναφωνήτριας, Ορθονιών, Βολιμών Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 150.000 ευρώ.

«Συντήρηση δικτύου δασικών αντιπυρικών δρόμων περιοχών Τοπικών Κοινοτήτων Λούχας, Γυρίου, Κατασταρίου Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 120.000 ευρώ.

«Συντήρηση δικτύου δασικών αντιπυρικών δρόμων περιοχών Τοπικών Κοινοτήτων Μαχαιράδου, Λαγκαδακίων, Άγιων Πάντων, Αγίας Μαρίνας, Πηγαδακίων Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 120.000 ευρώ.

«Κατασκευή τεσσάρων (4) κλειστών ομβροδεξαμενών των 50 κ.μ. σε σημεία στρατηγικής σημασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 60.000 ευρώ.

  • Από τη Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας

«Διάνοιξη 7 σημείων του Δασικού δρόμου της τοπικής κοινότητας Σιμωτάτων και διαπλάτυνση σε πλάτος 1.5 μ. σε 120 μ. μήκος» δημόσιας δαπάνης 49.709,13 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Πατρών

«Έργα αναδασώσεων και υποστήριξης της φυσικής αναγέννησης» δημόσιας δαπάνης 52.500 ευρώ.

«Καλλιέργεια υδρομαστεύσεων και αποθήκευση υδάτων για την δασοπυρόσβεση στα όρια του Δήμου Ερυμάνθου» δημόσιας δαπάνης 200.000,46 ευρώ.

«Αποκατάσταση καμένης έκτασης δάσους Στροφυλιάς Δήμου Δυτικής Αχαΐας» δημόσιας δαπάνης 82.639,41 ευρώ.

«Βελτίωση Δασικού Οδικού Δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών Δασονομείου Κάτω Αχαΐας» δημόσιας δαπάνης 270.764,12 ευρώ.

«Καθαρισμός δάσους Στροφυλιάς» δημόσιας δαπάνης 160.316,70  ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Αμαλιάδας

«Βελτίωση δασικού δρόμου Γ’ κατηγορίας-αντιπυρικής λωρίδας στο δάσος Θινών Βαρθολομιού» δημόσιας δαπάνης 234.273,65 ευρώ.

«Καθαρισμοί-Αραιώσεις του δάσους Θινών Αμαλιάδας» δημόσιας δαπάνης 476.843,92 ευρώ.

«Κατασκευή υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας στο δάσος Θινών Βαρθολομιού» δημόσιας δαπάνης 165.563,67 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Μεσολογγίου

«Βελτίωση επικοινωνιών με ενσωμάτωση ασύρματης GSM τηλεφωνίας – παρακολούθηση και έλεγχος περιπολιών – σύστημα εντοπισμού θέσης» δημόσιας δαπάνης 5.965,50 ευρώ.

«Έργα πρόληψης πυρκαγιάς στο δάσος Φράξου Λεσινίου – ΔΕ Οινιαδών» δημόσιας δαπάνης 226.000 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Αγρινίου

«Έργα αντιπυρικής προστασίας στο περιαστικό δάσος Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου» δημόσιας δαπάνης 172.755,49 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας

«Βελτίωση Δασικού δρόμου Β΄ κατηγορίας “Παλιό Χαλκιόπουλο-Άγιος Ανδρέας” Τ.Κ. Χαλκιοπούλου, Δ.Ε. Ινάχου, Δήμου Αμφιλοχίας, Ν. Αιτωλοακαρνανίας» δημόσιας δαπάνης 91.000 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Καλαμάτας

«Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων: Α. “Βόλιμος-Ρογκεζενίτσα-Αγ. Ιωάννης Αμφείας” περ. Δήμου Καλαμάτας, Β. “Πρ. Ηλείας (Καλάθιον Όρος)-Κοτσιφάλωνα” περιοχής Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης» δημόσιας δαπάνης 211.560 ευρώ.

«Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στην Δ.Κ. Πύλου, στην Τ.Κ. Λαχανάδας και στην Τ.Κ. Σουληναρίου του Δήμου Πύλου Νέστορος» δημόσιας δαπάνης 222.734,55 ευρώ.

«Διάνοιξη τεσσάρων αντιπυρικών δρόμων Δήμου Μεσσήνης (τοπικές κοινότητες Κεφαλόβρυσου, Μαγγανιακού, Μαθίας και Πανιπερίου)» δημόσιας δαπάνης 467.400 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Κυπαρισσίας

«Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στην Τ.Κ. Μεταξάδας του Δήμου Πύλου Νέστορος» δημόσιας δαπάνης 305.830,81 ευρώ.

Οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 226-2: Δράση «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» είναι:

  • Από το Δασαρχείο Πύργου

«Αναδασώσεις για την αποκατάσταση κατεστραμμένου φυσικού τοπίου στην περιφέρεια του ελατοδάσους Λαμπείας-Αστρά-Κρυόβρυσης-Τσίπιανα Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» δημόσιας δαπάνης 4.013.113 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Κυνουρίας

«Κατασκευή 3ου φράγματος διευθέτησης χειμάρρου Βρασιάτη Κυνουρίας» δημόσιας δαπάνης 100.000 ευρώ.

 

Οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 226-3: Δράση «Έργα Αναδάσωσης – Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αποκατάστασης καμένων εκτάσεων» είναι:

  • Από τη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου

«Συντήρηση δικτύου δασικών αντιπυρικών δρόμων περιοχών Τοπικών Κοινοτήτων Κοιλιωμένου και Αγίου Λέοντα Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 120.000 ευρώ.

«Υλοτομία ατόμων πεύκης που κάηκαν κατά την πυρκαγιά του 2011 ένθεν και ένθεν του δικτύου δασικών αντιπυρικών δρόμων, περιοχών Τοπικών Κοινοτήτων Κοιλιωμένου και Αγίου Λέοντα Ν. Ζακύνθου» δημόσιας δαπάνης 50.000 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Αμαλιάδας

«Αναδασώσεις στην περιφέρεια του οικισμού Βάλμης Τ.Κ. Αγραπιδοχωρίου του Δήμου Ήλιδας» δημόσιας δαπάνης 427.550,26 ευρώ.

  • Από το Δασαρχείο Πύργου:

«Αναδάσωση διπλοκαμένων εκτάσεων περιοχής Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» δημόσιας δαπάνης 1.665.000 ευρώ.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

80 τα αυθαίρετα που θα κατεδαφιστούν στην Κορινθία

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ήρθαν τα επίσημα στοιχεία - Απ΄ αυτά 44 βρίσκονται στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και 19 στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 

Στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή". Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Όσον αφορά τη διαδικασία των κατεδαφίσεων, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι αναμένεται να τις αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Όσον αφορά τον χάρτη των αυθαιρέτων στις τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας, τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, από τα 553 αυθαίρετα, στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί 385. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μεγαλύτερος αριθμός των αυθαιρέτων βρίσκεται στην παραλία. Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31. Σχετικά με τα αυθαίρετα ανά δήμο, πρώτος στη λίστα είναι ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία με 125 και ακολουθεί ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με 44, ενώ στη λίστα βρίσκεται  και ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με 19.

korinthianews.blogspot.com

 

69 αυθαίρετα στην Κεφαλονιά προς κατεδάφιση!

17/10/2011 

Στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, όπως αναφέρει σε δημοσιεύμα της η "Καθημερινή". Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.

Οσον αφορά τη διαδικασία των κατεδαφίσεων, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε στην «Καθημερινή» ότι αναμένεται να τις αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως τόνισε, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από μεγάλα και πολυτελή κτίσματα και θα ακολουθήσουν τα μικρά αυθαίρετα, με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

Πάντως στελέχη της διοίκησης ανέφεραν ότι θα είναι δύσκολη η ανάθεση των εργολαβιών από την Αθήνα και γι’ αυτό, όπως εκτίμησαν, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια πιο ευέλικτη διαδικασία, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Στα Ιόνια νησιά επίσημα στοιχεία υπάρχουν μόνο για την Κεφαλονιά όπου φθάνουν τα 69.

www.kefalonizw.com

 

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

85 αυθαίρετα κτίσματα κατεδαφίζονται στη Πελοπόννησο

Περιγραφή: date Δευτέρα, Οκτώβριος 17, 2011 

Περιγραφή: katedafisiΤο προηγούμενο διάστημα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση με θέμα την επικείμενη κατεδάφιση 384αυθαίρετων κτισμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά και ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ο αριθμός των κτισμάτων ανέρχεται σε 85.
Μεταξύ των έξι καλλικράτειων Δήμων του νομού, αυτός της Καλαμάτας βρίσκεται στην κορυφή με 27 αυθαίρετα κτίσματα και ακολουθούν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με 21 και ο Δήμος Δυτικής Μάνης με 19.
Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων
Σύμφωνα με το νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
Στην ανακοίνωση που δόθηκε το προηγούμενο διάστημα στη δημοσιότητα αναφέρεται: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά Περιφέρεια είναι ο εξής: Πελοπόννησος 384, Δυτική Ελλάδα 113 και Ιόνια Νησιά 70».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σχετικό ρεπορτάζ στη χθεσινή «Καθημερινή», τα υπό κατεδάφιση κτήρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

radio936.blogspot.com

 

3 χρηματοδοτήσεις έργων ζητούν τα Δασαρχεία Τρίπολης και Κυνουρίας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου υπέβαλε προτάσεις ύψους 17.028.858,67 ευρώ προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Περιβάλλοντος

17/10/2011

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου υπέβαλε προτάσεις ύψους 17.028.858,67 ευρώ προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναλυτικά, για την Αρκαδία, οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 125Β: Δράση «Διάνοιξη και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου εντός των υπό εκμετάλλευση δασών» είναι:

Ø      Από το Δασαρχείο Τρίπολης

  «Βελτίωση Δασικού Οδικού Δικτύου Αναδασώσεων Μακρυσίου-Κερασταρίου» δημόσιας δαπάνης 359.000 ευρώ.

  «Βελτίωση Δασικού Οδικού Δικτύου Συμπλέγματος Αρχαίας Σκυρίτιδας» δημόσιας δαπάνης 534.200 ευρώ.

Οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 226-1: Δράση «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από τις πυρκαγιές» είναι:

Οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 226-2: Δράση «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» είναι:

Ø      Από το Δασαρχείο Κυνουρίας

  «Κατασκευή 3ου φράγματος διευθέτησης χειμάρρου Βρασιάτη Κυνουρίας» δημόσιας δαπάνης 100.000 ευρώ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Πρόταση Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Για Έργα 3,5 εκατ Ευρώ Στον Πάρνωνα

Περιγραφή: Εκτύπωση

Περιγραφή: E-mail

Περιγραφή: alexandros_baltatzis.gifΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου υπέβαλε προτάσεις ύψους 17.028.858,67 ευρώ προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναλυτικά, οι πράξεις που προτείνεται να ενταχθούν στο μέτρο 125Β: Δράση «Διάνοιξη και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου εντός των υπό εκμετάλλευση δασών» είναι:

  • Από το Δασαρχείο Σπάρτης

   «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση Δασικού Οδικού Δικτύου Διασταύρωση Βεροίων-Ι. Μονή Αγ. Αναργύρων περιοχής αρμοδιότητος Δασαρχείου Σπάρτης» δημόσιας δαπάνης 413.450 ευρώ.

 «Ασφαλόστρωση Δασοδρόμου “Τζίτζινα-Μνήμα” δασικού συμπλέγματος Πάρνωνα» δημόσιας δαπάνης 694.819,469 ευρώ.

 «Βελτίωση-ασφαλόστρωση Δασικού δρόμου “Αλεξανδρέικα Βαμβακούς-Μελίστρες Πλατανακίου” δασικού συμπλέγματος Πάρνωνα» δημόσιας δαπάνης 2.240.000 ευρώ.

ant1south.gr

 

Κείμενο: CorfuPress.com on Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Η Διεύθυνση Υδάτων Ιονίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενημερώνει τους ενδιαφερομένους πολίτες ότι στις 16-6-2011 δημοσιεύτηκε στο φύλλο 1440/Β της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και άρχισε να ισχύει η αριθμ. 150559/10-6-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.»

Η παραπάνω ΚΥΑ προβλέπει τα εξής:
Σαν «υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» ορίζονται όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά, εφόσον προϋπήρχαν στις 20-12-2005 και είτε δεν έχουν άδεια, είτε αυτή έχει λήξει ή δεν ισχύει, είτε δεν αναφέρεται σε αυτή η χρονική διάρκεια ισχύος της.

Όσοι θέμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού εντός δώδεκα μηνών από την έναρξη της ισχύος της ΚΥΑ (δηλαδή μέχρι 15-06-2012) και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις εντός έξι μηνών (δηλαδή μέχρι 15-12-2011).

Μετά από τα παραπάνω χρονικά περιθώρια θα υπάρξει άλλη μια περίοδος 2 ετών στην οποία θα μπορεί να υποβληθεί φάκελος για άδεια χρήσης, αλλά αυτή θα εκδίδεται μετά από επιβολή προστίμου που δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1000 ευρώ.

Μετά και την πάροδο της προθεσμίας των 2 ετών παύουν να ισχύουν τα «υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», η υδροληψία θεωρείται παράνομη, διακόπτεται η ηλεκτροδότησή της και παύεται η λειτουργία της δραστηριότητας, ενώ στις περιπτώσεις των γεωτρήσεως αυτές σφραγίζονται και καταστρέφονται.

Για υφιστάμενες αρδευτικές γεωτρήσεις με ετήσια αντλούμενη ποσότητα ≤ 100.000 m3 ανεξαρτήτως βάθους, η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα εξετάζεται με τα λοιπά δικαιολογητικά για τη χορήγηση της άδειας χρήσης από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υγροοικονομίας και θα γίνεται κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διατάξεων, προοριζόμενη στην σύνταξη του κλασσικού ερωτηματολογίου των Περιβαλλοντικών Εκθέσεων. Επιπλέον με την αρ. πρωτ. Οικ. 150977/04-10-2011 Εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων διευκρινίζεται ότι, για τις προαναφερόμενες γεωτρήσεις, η συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων γίνετια με ευθύνη του ενδιαφερομένου χωρίς να θεωρείται απαραίτητη η υποβολή της αίτησης ή η συμπλήρωση των στοιχείων της από κάτοχο ειδικού πτυχίου.

Οι άδειες για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού εκδίδονται από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση του αρμόδιου ανά νομό Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας, στο οποίο θα υποβάλλονται οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το οποίο θα διαπιστώνει την ακρίβεια και επάρκεια των υποβληθέντων στοιχείων και θα προβαίνει κατά την κρίση του στους απαραίτητους επιτόπιους ελέγχους.

Το έντυπο αίτησης-δήλωσης περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν τον αιτούντα, το χώρο χρήσης, τη χρήση καθ’ εαυτή, καθώς και στοιχεία που αφορούν στην προέλευση, την ποσότητα και την ποιότητα του νερού. Διατίθεται στους ενδιαφερομένους από το τοπικό Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας που εξετάζει το φάκελο και το οποίο θα παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου αυτού.

Εκτός από την αίτηση-δήλωση απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων ή περιβαλλοντική έκθεση, εφόσον αυτή απαιτείται.
2. Αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, όπως αντίγραφο σχετικής απόφασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης νερού, αντίγραφο παλαιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας δημόσιας αρχής.
3. Χάρτης (1:5000) ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη, όπου σημειώνεται η ακριβής θέση του έργου υδροληψίας σε σύστημα συντεταγμένων, καθώς και οι πλησιέστερες υφιστάμενες υδροληψίες σε ακτίνα 200 μ. από τη θέση του έργου εις διπλούν.
4. Στοιχεία για την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητά του για τη συγκεκριμένη χρήση που αναφέρεται στην αίτηση (όπως χημική ή/και μικροβιολογική ανάλυση νερού από πιστοποιημένα εργαστήρια).
5. Αντίγραφο νόμιμου τίτλου ή άλλη πράξη από την οποία προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο γίνεται η χρήση του νερού (συμβόλαιο, συμφωνητικό μίσθωσης, κλπ.).
6. Νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης σε περίπτωση που ο αιτών ενεργεί για το λογαριασμό νομικού προσώπου.
7. Σε περιοχές που υφίστανται συλλογικά δίκτυα διαχείρισης νερού, βεβαίωση φορέα περί μη εξυπηρέτησης από συλλογικό δίκτυο.
8. Σε περίπτωση άδειας για υδροδότηση κτίσματος, οικοδομική άδεια ή έγγραφο από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία που να βεβαιώνει τη δυνατότητα υδροδότησής του.

Για τυχόν επιπλέον διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους αρμόδια τμήματα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ή με τη Διεύθυνση Υδάτων Ιονίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στα τηλέφωνα 26613-61511 και 26613-61639.

http://www.corfupress.com

19/10/2011

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Η Διεύθυνση Υδάτων Ιονίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενημερώνει τους ενδιαφερομένους πολίτες ότι στις 16-6-2011 δημοσιεύτηκε στο φύλλο 1440/Β της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και άρχισε να ισχύει η αριθμ. 150559/10-6-2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».
Η παραπάνω ΚΥΑ προβλέπει τα εξής:
Σαν «υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» ορίζονται όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια νερά, εφόσον προϋπήρχαν στις 20-12-2005 και είτε δεν έχουν άδεια, είτε αυτή έχει λήξει ή δεν ισχύει, είτε δεν αναφέρεται σε αυτή η χρονική διάρκεια ισχύος της.
Όσοι θέμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού εντός δώδεκα μηνών από την έναρξη της ισχύος της ΚΥΑ (δηλαδή μέχρι 15-06-2012) και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις εντός έξι μηνών (δηλαδή μέχρι 15-12-2011).
Μετά από τα παραπάνω χρονικά περιθώρια θα υπάρξει άλλη μια περίοδος 2 ετών στην οποία θα μπορεί να υποβληθεί φάκελος για άδεια χρήσης, αλλά αυτή θα εκδίδεται μετά από επιβολή προστίμου που δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1000 ευρώ.
Μετά και την πάροδο της προθεσμίας των 2 ετών παύουν να ισχύουν τα «υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», η υδροληψία θεωρείται παράνομη, διακόπτεται η ηλεκτροδότησή της και παύεται η λειτουργία της δραστηριότητας, ενώ στις περιπτώσεις των γεωτρήσεως αυτές σφραγίζονται και καταστρέφονται.
Για υφιστάμενες αρδευτικές γεωτρήσεις με ετήσια αντλούμενη ποσότητα ≤ 100.000 m3 ανεξαρτήτως βάθους, η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα εξετάζεται με τα λοιπά δικαιολογητικά για τη χορήγηση της άδειας χρήσης από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υγροοικονομίας και θα γίνεται κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διατάξεων, προοριζόμενη στην σύνταξη του κλασσικού ερωτηματολογίου των Περιβαλλοντικών Εκθέσεων. Επιπλέον με την αρ. πρωτ. Οικ. 150977/04-10-2011 Εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων διευκρινίζεται ότι, για τις προαναφερόμενες γεωτρήσεις, η συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων γίνετια με ευθύνη του ενδιαφερομένου χωρίς να θεωρείται απαραίτητη η υποβολή της αίτησης ή η συμπλήρωση των στοιχείων της από κάτοχο ειδικού πτυχίου.
Οι άδειες για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού εκδίδονται από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση του αρμόδιου ανά νομό Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας, στο οποίο θα υποβάλλονται οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το οποίο θα διαπιστώνει την ακρίβεια και επάρκεια των υποβληθέντων στοιχείων και θα προβαίνει κατά την κρίση του στους απαραίτητους επιτόπιους ελέγχους.
Το έντυπο αίτησης-δήλωσης περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν τον αιτούντα, το χώρο χρήσης, τη χρήση καθ’ εαυτή, καθώς και στοιχεία που αφορούν στην προέλευση, την ποσότητα και την ποιότητα του νερού. Διατίθεται στους ενδιαφερομένους από το τοπικό Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας που εξετάζει το φάκελο και το οποίο θα παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου αυτού.
Εκτός από την αίτηση-δήλωση απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων ή περιβαλλοντική έκθεση, εφόσον αυτή απαιτείται.
2. Αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, όπως αντίγραφο σχετικής απόφασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης νερού, αντίγραφο παλαιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας δημόσιας αρχής.
3. Χάρτης (1:5000) ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη, όπου σημειώνεται η ακριβής θέση του έργου υδροληψίας σε σύστημα συντεταγμένων, καθώς και οι πλησιέστερες υφιστάμενες υδροληψίες σε ακτίνα 200 μ. από τη θέση του έργου εις διπλούν.
4. Στοιχεία για την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητά του για τη συγκεκριμένη χρήση που αναφέρεται στην αίτηση (όπως χημική ή/και μικροβιολογική ανάλυση νερού από πιστοποιημένα εργαστήρια).
5. Αντίγραφο νόμιμου τίτλου ή άλλη πράξη από την οποία προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο γίνεται η χρήση του νερού (συμβόλαιο, συμφωνητικό μίσθωσης, κλπ.).
6. Νόμιμη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης σε περίπτωση που ο αιτών ενεργεί για το λογαριασμό νομικού προσώπου.
7. Σε περιοχές που υφίστανται συλλογικά δίκτυα διαχείρισης νερού, βεβαίωση φορέα περί μη εξυπηρέτησης από συλλογικό δίκτυο.
8. Σε περίπτωση άδειας για υδροδότηση κτίσματος, οικοδομική άδεια ή έγγραφο από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία που να βεβαιώνει τη δυνατότητα υδροδότησής του.
Για τυχόν επιπλέον διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους αρμόδια τμήματα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ή με τη Διεύθυνση Υδάτων Ιονίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στα τηλέφωνα 26613-61511 και 26613-61639.

www.anexarttitos.gr

 

19/10/2011

Χρονόπουλος: Αυτοί που με πολεμούν θα φύγουν νύχτα

 «Zoύμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Αυτοί που κυβερνούν τώρα δεν έχουν σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ και θα φύγουν νύχτα. Δεν έχουν όσιο και ιερό. Είναι κλέφτες και λωποδήτες και γι' αυτό ο κόσμος πρέπει να βγει με τα τσεκούρια και να τους πάρει τα κεφάλια».

Αυτά τονίζει ο έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.

Καταγγέλλει, δε, ότι λόγω της ειλικρίνειάς του, ενοχλούνται πολλοί κι ως εκ τούτου υπάρχει συγκεκριμένη κατευθυνόμενη ομάδα που προσπαθεί να υλοποιήσει ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο εξόντωσής του.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Χρονόπουλου στηνaftodioikisi.gr, έχει ως εξής:

-         Καταρχάς κ. Χρονόπουλε, θα θέλαμε την άποψή σας για το νέο δήμαρχο Ζαχάρως το Γιώργο Μπάμη, τον 3ο κατά σειρά δήμαρχο μέσα 11 μήνες, που εκτός απροόπτου, βάζει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το απίστευτο σήριαλ, της εκλογής δημάρχου στην περιοχή.

Όταν προέκυψε το θέμα εκλογής νέου δημάρχου θα ήταν άδικο και ατόπημα από την πλευρά μου να μην επιβραβεύσω άτομα, όπως ο αρχικά ο κ. Μπηλιώνης και τώρα ο κ. Μπάμης, που σας τονίζω ότι έχουν προσφέρει τα μέγιστα και στην παράταξη και στην περιοχή. Ο κ. Μπάμης μπαίνει στα βαθιά. Αμέσως στα δύσκολα. Είναι λογικό επομένως, να μην ανταπεξέλθει άμεσα στα νέα του καθήκοντα. Βεβαίως εγώ του έχω εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρει γιατί πολύ απλά θα λειτουργήσουμε όλοι μας ενωμένοι, σαν μια γροθιά.

-          Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας,  κάνατε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Συγκεκριμένα τονίσατε ότι τις αποφάσεις για το πως θα κινείται η Δημοτική Αρχή, θα τις παίρνετε εσείς και ότι θα συνεχίσετε να είστε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του δήμου. Τι ακριβώς εννοούσατε με αυτό; Θα θέλατε να γίνετε πιο σαφής;

Ο λαός της Ζαχάρως στις εκλογές πέρσι, εξέλεξε εμένα και μάλιστα με ένα τεράστιο ποσοστό. Εγώ είμαι ο δήμαρχος, εγώ θα τρέξω και θα υλοποιήσω το πρόγραμμα που υπάρχει. Εγώ είμαι αυτός που άλλαξα προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης. Επί τη ευκαιρία της ερώτησής σας, σας αναφέρω ενδεικτικά ότι έχω αλλάξει το δίκτυο ύδρευσης και της αποχέτευσης, έφτιαξα καινούργιο παιδικό σταθμό, καινούργιο κέντρο υγείας, έκλεισα ένα ρέμα που αποτελούσε εστία μόλυνσης, ανακατασκεύασα το στάδιο και μάλιστα ήρθε και έπαιξε beach soccer η εθνική Βραζιλίας και πολλά άλλα. Ανέλαβα ένα δήμο που δυστυχώς κυριαρχούσε το δεξιό στοιχείο με αποτέλεσμα στη Ζαχάρω να μην έχει γίνει ούτε ένα αξιοσημείωτο έργο.

- Με αφορμή τη γνωστή υπόθεση της έκπτωσής σας από το αξίωμα του δημάρχου, ύστερα από την απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, έχετε δηλώσει επανειλημμένως ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που σας πολεμάει συνεχώς. Για ποιο λόγο ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο;

Καταρχάς να ξεκινήσω από το εξής: Zoύμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Αυτοί που κυβερνούν τώρα δεν έχουν σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ και θα φύγουν νύχτα. Δεν έχουν όσιο και ιερό. Είναι κλέφτες και λωποδήτες και γι' αυτό ο κόσμος πρέπει να βγει με τα τσεκούρια και να τους πάρει τα κεφάλια. Προφανώς αναρωτιέστε γιατί τα λέω όλα. Γιατί εμένα αυτά τα άτομα με πολεμούν. Όταν το 2007 ξέσπασε αυτή η μεγάλη πυρκαγιά εγώ βγήκα και είπα αλήθειες που τους πόνεσαν. Είπα ότι εκείνη η φωτιά ούτε με 1000 αεροπλάνα δε θα έσβηνε και εκείνοι πίστεψαν ότι με τη δήλωσή μου αυτή, έκανα αβαντάζ στην τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα σας αποκαλύπτω ότι είχε επικοινωνήσει και ο Ραγκούσης μαζί μου για να βγω να πω ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες τις είχε ο κρατικός μηχανισμός, κάτι που δεν έκανα. Από τότε ξεκινάει το σχέδιο της εξόντωσής μου. Με βάλανε σε αργία πριν τις εκλογές προφανώς με σκοπό να μην εκλεγώ. Κατέθεταν συνεχώς εναντίον μου  μηνυτήριες αναφορές και με τρέχανε στα δικαστήρια. Τους προτείνω λοιπόν να ακούσουν το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου με τον Καραϊσκάκη και θα πάρουν την απάντησή τους.

-          Θα θέλατε κλείνοντας, να κατονομάσετε αυτούς που κατά την άποψή σας, ανήκουν σε αυτή την κατευθυνόμενη ομάδα που αναφέρεστε και σας πολεμούν;

Να ξέρετε ότι δεν αργεί η μέρα, που θα βγω και θα μιλήσω με στοιχεία και ονόματα, γιατί ξέρω πράγματα και καταστάσεις που ορισμένοι δε θα θέλανε να μαθευτούν. Πάντως μπορώ να σας αναφέρω τον κ.  Μάκη Νοδάρο από την Ελευθεροτυπία που με πολεμάει ασταμάτητα και με αυτόν τον τρόπο παρασύρει τον κ. Αποστολόπουλο και τον οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα για το πρόσωπό μου. Επίσης έχω καταγγείλει στο παρελθόν και τον κ. Γιώργο Μπούσμπουρα που όσα λέει εναντίον μου είναι ασύστολα ψεύδη.

www.aftodioikisi.gr

 

Κατάληψη στο κτίριο υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο (ΝΕΟ)

ΤΟΠΙΚΑ ( 20/10/2011 10:04 )

Σε κατάληψη στο κτίριο υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Δεν λειτουργεί καμμία υπηρεσία που στεγάζεται στο συγκεκριμένο κτίριο στην συμβολή των οδών Μανωλοπούλου και Κοκκίνου στον Πύργο.

www.iliaoikonomia.gr

Ερώτηση για τη κήρυξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ως πυρόπληκτού

ΕΡΩΤΗΣΗ

21/10/2011

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής-                           Εσωτερικών,  Αποκέντρωσης

ΘΕΜΑ: Κήρυξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ως πυρόπληκτού  

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αιτωλ/νία μετά το Δεκαπενταύγουστο, για 3η συνεχή χρονιά κατέστρεψαν ολοσχερώς μεγάλο μέρος των δασικών και καλλιεργητικών εκτάσεων και ταυτόχρονα απείλησαν περιουσίες και σπίτια.

Ο Γενικός  Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και  Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συναντήθηκε  με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη  Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε  την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, προκύπτει ότι ο νομός Αιτωλ/νίας δεν έχει κηρυχτεί πυρόπληκτος!

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Υπήρξε σχετικό αίτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να κηρυχτεί η Αιτωλ/νία πυρόπληκτη; Αν ναι τα αρμόδια Υπουργεία εξετάζουν το ως άνω ενδεχόμενο;
  • Έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., η ένταξη των γεωκτηνοτροφικών ζημιών από τις πυρκαγιές, σε νέο πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων;
  • Ποιες πιστώσεις έχουν διατεθεί φέτος για την πυροπροστασία στην Αιτωλ/νία σε σχέση με το 2010 και που αυτές διατέθηκαν;
  • Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αποκατάσταση και προστασία των καμένων δασών;

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

 Δημήτρης Παπαδημούλης

 Ηρώ Διώτη

Εντολή για απόδοση ευθυνών στους υπαλλήλους

synt,Παρασκευή, 21-10-2011

Ενώ στην αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταλογισμού σε βάρος των επιχειρηματιών που είχαν πρωταγωνιστήσει στο γνωστό σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις, είτε διπλοεισπράττοντάς τες παράνομα είτε εκταμιεύοντας μεν νόμιμα τις δόσεις τους, αλλά παραβιάζοντας στη συνέχεια προκλητικά τους όρους λήψης τους, στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου επιχειρείται -έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση- η απόδοση ευθυνών στα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης που είχαν χειριστεί τότε τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκε ο ίδιος ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, να απειλήσει με πειθαρχικό έλεγχο των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, προκειμένου αυτό, επιτέλους, να συνέλθει και να κρίνει τις επίμαχες υποθέσεις.
Τα εμπλεκόμενα στελέχη, που τώρα πλέον υπάγονται μεν στη αιρετή Περιφέρεια, αλλά, επειδή η διερεύνηση είχε ξεκινήσει από την παλιά Περιφέρεια, θεωρήθηκε προτιμότερο να ελεγχθούν από τα υπηρεσιακά όργανα της διαδόχου της, δηλαδή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι δύο. Μάλιστα, με το ένα από αυτά ασχολήθηκε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σήμερα, Παρασκευή, ενώ για το άλλο θα συνεδριάσει και πάλι, την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του attacktv.gr, η απόφαση του οργάνου θα ανακοινωθεί τότε και για τις δύο περιπτώσεις.
Ένας χρόνος και πλέον από την αποκάλυψη!

Υπενθυμίζεται ότι έχουν πλέον περάσει 13 μήνες από τη στιγμή που οι δύσοσμες αυτές υποθέσεις αποκαλύφθηκαν, μέσω του attacktv.gr, με την ενεργό συμβολή του τότε περιφερειάρχη και νυν γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου, ο οποίος είχε αμέσως θέσει σε διαθεσιμότητα τα εμπλεκόμενα στελέχη της Περιφέρειας, είχε κινήσει την πειθαρχική διαδικασία και είχε παραπέμψει όλους τους σχετικούς φακέλους στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, έκτοτε τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα φάνηκε να αδρανούν, τόσο ως προς την επιβολή καταλογισμού σε όσους εξαπάτησαν το Δημόσιο, λαμβάνοντας κρατικό χρήμα χωρίς να το δικαιούνται, όσο και ως προς την απόδοση των όποιων ευθυνών σ' εκείνους που, ηθελημένα ή μη, τους διευκόλυναν στις έκνομες ενέργειές τους.
Όσον αφορά τους τελευταίους, για την πρωτοφανή καθυστέρηση είχε προβληθεί το επιχείρημα των αλλαγών που συντελέστηκαν στη σύνθεση αρχικά του Πειθαρχικού και, στη συνέχεια, του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που επιλαμβάνονται τέτοιων υποθέσεων. Αυτό είχε εν μέρει κάποια βάση. Ωστόσο, ο... κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι, με τον κίνδυνο παραγραφής των βαρέων πειθαρχικών παραπτωμάτων -που είχαν ήδη διαπιστωθεί από τις ΕΔΕ οι οποίες είχαν διαταχθεί- να είναι άμεσος, γεγονός που προκάλεσε και την τελευταία παρέμβαση του κ. Αποστολόπουλου. 
Άλλωστε, οι καθυστερήσεις αυτές αποτέλεσαν και την αιτία που υποβλήθηκαν δύο ερωτήσεις και ισάριθμες αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή από το σύνολο των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, μέσω των οποίων θέλησαν να πληροφορηθούν πού οφείλεται η παρατηρούμενη κωλυσιεργία στη διαλεύκανση τόσο σοβαρών υποθέσεων, που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη και άπτονται της διαχείρισης δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς.

www.attacktv.gr

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Στην τελική ευθεία για το σχέδιο της οικιστικής ανάπτυξης 

Παρ. 21 Οκτωβρίου 2011

ε τελική φάση μπαίνει η έγκριση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα εφαρμογής του σχεδίου, καθώς και τα προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στις μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου που εμπλέκονται στη μελέτη και την προώθηση του σχεδίου.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πορεία του έργου και εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Νοεμβρίου και θα μπει πλέον στην τελική ευθεία για την έγκριση και την υλοποίησή του.

«Προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν σε τέτοιου είδους σημαντικές μελέτες που θα δώσουν οικιστικές ανάσες στις τοπικές κοινωνίες. Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέματα που έχουν να κάνουν με γενικά πολεοδομικά σχέδια Δήμων καθώς και σχέδια οικιστικής ανάπτυξης περιοχών βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα διότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα έργα για τους πολίτες αλλά και για τους καλλικρατικούς Δήμους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Www.dete.gr

 

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Στην τελική φάση το ΣΧΟΑΠ του Δήμου Πύλου Νέστορος

Περιγραφή: date Σάββατο, Οκτώβριος 22, 2011

Σε τελική φάση μπαίνει η έγκριση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου.
Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα εφαρμογής του σχεδίου, καθώς και τα προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στις μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου που εμπλέκονται στη μελέτη και την προώθηση του σχεδίου.
Τόσο ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πορεία του έργου και εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Νοεμβρίου και θα μπει πλέον στην τελική ευθεία για την έγκριση και την υλοποίησή του.
«Προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν σε τέτοιου είδους σημαντικές μελέτες που θα δώσουν οικιστικές ανάσες στις τοπικές κοινωνίες. Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέματα που έχουν να κάνουν με γενικά πολεοδομικά σχέδια Δήμων καθώς και σχέδια οικιστικής ανάπτυξης περιοχών βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα διότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα έργα για τους πολίτες αλλά και για τους καλλικρατικούς Δήμους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

radio936.blogspot.com

 

Τέλος Νοέμβρη το ΣΧΟΟΑΠ Πύλου

Στην τελική ευθεία για την έγκριση και την υλοποίησή του

Άρθρο | Κυρ, 23/10/2011

Σε τελική φάση μπαίνει η έγκριση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας..
Σε σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσου Αποστολόπουλου, του δημάρχου Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και υπηρεσιακών παραγόντων συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα εφαρμογής του σχεδίου, καθώς και τα προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στις μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας.
Τόσο ο κ. Αποστολόπουλος όσο και ο κ. Καφαντάρης, εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Νοεμβρίου και θα μπει πλέον στην τελική ευθεία για την έγκριση και την υλοποίησή του.
«Προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν σε τέτοιου είδους σημαντικές μελέτες που θα δώσουν οικιστικές ανάσες στις τοπικές κοινωνίες. Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέματα που έχουν να κάνουν με γενικά πολεοδομικά σχέδια Δήμων καθώς και σχέδια οικιστικής ανάπτυξης περιοχών βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα διότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα έργα για τους πολίτες αλλά και για τους καλλικρατικούς Δήμους», δήλωσε ο κος Αποστολόπουλος.

www.moriasnow.gr

 

Δήμος Πύλου - Νέστορος

Στην τελική ευθεία το σχέδιο οικιστικής και χωροταξικής ανάπτυξης

Περιγραφή: ImageΣε τελική φάση μπαίνει η έγκριση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Πύλου - Νέστορος Μεσσηνίας, μετά τη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη παρουσία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα εφαρμογής του σχεδίου, καθώς και τα προβλήματα που εντοπίζονται, κυρίως στις μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου που εμπλέκονται στη μελέτη και την προώθηση του σχεδίου.

Τόσο ο κ. Αποστολόπουλος όσο και ο κ. Καφαντάρης δήλωσαν ικανοποιημένοι μετά το τέλος της σύσκεψης από την πορεία του έργου και εξέφρασαν την άποψη ότι το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μηνός Νοεμβρίου. Έτσι, θα μπει στην τελική ευθεία για την έγκριση και την υλοποίησή του.
«Προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν σε τέτοιου είδους σημαντικές μελέτες, που θα δώσουν οικιστικές ανάσες στις τοπικές κοινωνίες. Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θέματα που έχουν να κάνουν με γενικά πολεοδομικά σχέδια Δήμων, καθώς και σχέδια οικιστικής ανάπτυξης περιοχών, βρίσκονται πάντα σε προτεραιότητα, διότι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν για τους πολίτες και για τους καλλικράτειους Δήμους», δήλωσε σχετικά ο κ. Αποστολόπουλος.

www.tharrosnews.gr

 

Νέο «Βατοπέδι» στη Ζαχάρω;

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

 «Φιλέτα» δημόσιας γης πωλούνται αντί «πινακίου φακής»!

- Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά για το Δημόσιο.

- Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου: «Δεν υπάρχει υπογραφή δικιά μου. Έχω ζητήσει την ανάκλησή τους».

Περιγραφή: POLHTHRIO 1Σε σκάνδαλο, ίσως εξελιχτεί η υπόθεση αγοραπωλησιών δημοσίων εκτάσεων σε παραλιακή τοποθεσία στη Ζαχάρω.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το IliaPress, πέντε (5) αγοραπωλησίες έχουν πραγματοποιηθεί στην θέση «Παραλία» Ζαχάρως και μάλιστα σε χαμηλές τιμές, σχεδόν χαριστικές και με... δόσεις!

Το πρώτο ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ με εμβαδόν 565,96 τ.μ.

που βρίσκεται εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης του Δ.Δ. Ζαχάρως, εκποιήθηκε χωρίς δημοπρασία και ως τίμημα ορίστηκε το ποσό των... 28.481,44 ευρώ(!) και το υπογράφει ο τότε Γ.Γ./ΠΔΕ κ. Σπυρίδων Σπυρίδων στις 26/3/2008.

Το δεύτερο ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ, εμβαδού 694,00 τ.μ. εκποιήθηκε αντί του ποσού των... 27.482,40 ευρώ(!) και το υπογράφει ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου κ. Αναστ. Αποστολόπουλος στις 28/3/2011 και το ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ φέρει τον διακριτικό τίτλο: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

Ακολουθούν άλλα τρία (3) ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ:

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ δημόσιας έκτασης με εμβαδόν 840,00 τ.μ. αντί 33.264,00 ευρώ(!), με υπογραφή Γ.Γ. Σπυρίδων Σπυρίδων,

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ δημόσιας έκτασης με εμβαδόν 697,00 τ.μ. με τίμημα 28.551,60 ευρώ(!) με υπογραφή Γ.Γ. Σπυρίδων Σπυρίδων και

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ δημόσιας έκτασης 396,11 τ.μ. με τίμημα 20.494,91 ευρώ(!) με υπογραφή Γ.Γ. Σπυρίδων Σπυρίδων.

Ο Δήμος Ζαχάρως, έχοντας έννομο συμφέρον, με αλλεπάλληλη αλληλογραφία ζητούσε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβει γνώση όλων αυτών των αγοραπωλησιών.

Στις 7/9/2011 η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας, με έγγραφό της, (αρ. πρωτ. 1695/1746) γνωστοποιεί στο Δήμο Ζαχάρως τα πάρα πάνω παραχωρητήρια.

Το IliaPress επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Γ.Γ. κ. Αναστ. Αποστολόπουλο. Ο κ. Γενικός, όπως θα ακούσετε και στην ηχογραφημένη συνομιλία, αρνείται πως υπάρχει δική του υπογραφή και δηλώνει πως έχει ζητήσει την ανάκληση αυτών των ΠΩΛΗΤΗΡΙΩΝ.

www.iliapress.gr

 

Απάντηση Αποστολόπουλου σε δημοσιεύματα για την εκποίηση ακινήτου στο δήμο Ζαχάρως

Συντάκτης: 

peloponnisiaki.gr

 – 25 Οκτωβρίου 2011Κατηγορία: Πολιτική

Περιγραφή: %CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-150x150Σε δημοσιεύματα με τίτλο «Ζαχάρω: Φιλέτα δημόσιας γης πωλούνται αντί πινακίου φακής» σύμφωνα με τα οποία έχουν εκποιηθεί τμήματα δημοσίου ακινήτου στην περιοχή της Ζαχάρως απαντά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Το κείμενο που υπογράφει ο γεν. γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος, «για αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρει τα εξής:

  • Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί για εκποίηση ακινήτου στο Δήμο Ζαχάρως
  • Υπάρχουν πέντε αποφάσεις-πωλητήρια που εκδόθηκαν το 2008 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
  • Σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας προς το Δήμο Ζαχάρως αναφέρεται λανθασμένα ότι η απόφαση σε ένα από τα πέντε πωλητήρια έγινε στις 26-3-2011 αντί του σωστού 26-3-2008. (Αρ. Απόφασης Πωλητηρίου 20518/4165/26-3-2008). Για το θέμα αυτό ζητήθηκε εγγράφως να αποκαταστήσει την αλήθεια η Κτηματική Υπηρεσία.
  • Στις 17 Δεκεμβρίου 2009 που ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος εκκρεμούσε η έκδοση δέκα ακόμη αποφάσεων-πωλητηρίων για εκτάσεις δημοσίου κτήματος στη Ζαχάρω τις οποίες όχι μόνο δεν υπόγραψε, αλλά ζήτησε εγγράφως από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (25-6-2010), καθώς και από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να επανεξετάσουν τα πωλητήρια που είχαν εκδοθεί το 2008.
  • Η απόφαση που φέρει το διακριτικό τίτλο «ορθή επανάληψη» είναι η απόφαση-πωλητήριο 20539/4169 της 26-3-2008 που υπογράφει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπυρίδων και στην οποία έγινε διόρθωση στοιχείων, ως προς το γένος ενός εκ των δικαιούχων από το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στις 28-3-2011.

www.peloponnisiaki.gr

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για δημοσιεύματα σχετικά με την εκποίηση ακινήτου στο Δήμο Ζαχάρως

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

 

 

Μετά από δημοσιεύματα, κυρίως, στον διαδικτυακό τύπο με τίτλο «Ζαχάρω: Φιλέτα δημόσιας γης πωλούνται αντί πινακίου φακής» σύμφωνα με τα οποία έχουν εκποιηθεί τμήματα δημοσίου ακινήτου στην περιοχή της Ζαχάρως και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί για εκποίηση ακινήτου στο Δήμο Ζαχάρως
Υπάρχουν πέντε αποφάσεις-πωλητήρια που εκδόθηκαν το 2008 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας προς το Δήμο Ζαχάρως αναφέρεται λανθασμένα ότι η απόφαση σε ένα από τα πέντε πωλητήρια έγινε στις 26-3-2011 αντί του σωστού 26-3-2008. (Αρ. Απόφασης Πωλητηρίου 20518/4165/26-3-2008). Για το θέμα αυτό ζητήθηκε εγγράφως να αποκαταστήσει την αλήθεια η Κτηματική Υπηρεσία.
Στις 17 Δεκεμβρίου 2009 που ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος εκκρεμούσε η έκδοση δέκα ακόμη αποφάσεων-πωλητηρίων για εκτάσεις δημοσίου κτήματος στη Ζαχάρω τις οποίες όχι μόνο δεν υπόγραψε, αλλά ζήτησε εγγράφως από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (25-6-2010), καθώς και από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να επανεξετάσουν τα πωλητήρια που είχαν εκδοθεί το 2008.
Η απόφαση που φέρει το διακριτικό τίτλο «ορθή επανάληψη» είναι η απόφαση-πωλητήριο 20539/4169 της 26-3-2008 που υπογράφει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπυρίδων και στην οποία έγινε διόρθωση στοιχείων, ως προς το γένος ενός εκ των δικαιούχων από το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στις 28-3-2011.
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

www.eleftheriaonline.gr

 

Mεσσηνία: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη λιμνοδεξαμενή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, 17:00

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενών και Υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας στον Νομό Μεσσηνίας».

Η λιμνοδεξαμενή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σέλλα της Κοινότητας Τριπύλας του Δήμου Τριφυλίας θα έχει χωρητικότητα 7.712 κυβικών μέτρων και θα τροφοδοτείται από παρακείμενο ρέμα. Θα επενδυθεί με υδατοστεγή μεμβράνη, ενώ θα διαθέτει υπερχειλιστή.

Οι κλειστές υδατοδεξαμενές στις θέσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Κεφαλοβρύσου και Παλαιοκάστρου Δήμου Μεσσήνης, Χρυσοκελλαριάς και Μεταξάδας Δήμου Πύλου-Νέστορος, Μουρατιάδας Δήμου Τριφυλίας και Αβίας Δήμου Δυτικής Μάνης θα έχουν χωρητικότητα 250 κυβικά μέτρα και βάθος 3.2 μ. έκαστη. Θα τροφοδοτούνται από το υφιστάμενο δίκτυο και θα διαφοροποιείται η απόσταση του τοπικού δικτύου σύνδεσης.

www.zougla.gr

 

Συγκρότηση επιτροπής αντιρρήσεων για το δασικό χάρτη Λεχαινών

October 25, 2011

Περιγραφή: 2676-300x217Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκε επιτροπή εξέτασης των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη περιοχής Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης του Νομού Ηλείας. Η επιτροπή αποτελείται από τους:

α. Τσεραβίνη Δήμητρα, Δικαστική Αντιπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Δικαστικού Γραφείου Πύργου ως Πρόεδρος.

β. Μπάρδη Βασίλειο, Δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ηλείας ως μέλος.

γ. Κουμαδωράκη Στέλιο, Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ως μέλος.

Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Ζήρου Αναστασία, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ηλείας.

Αναπληρωματικά μέλη κατ’ αντιστοιχία των ανωτέρω ορίζονται οι:

α. Χρόνη Ευγενία, Δικαστική Αντιπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Δικαστικού Γραφείου Πύργου.

β. Μποβολέτης Βασίλειος, Δασολόγος του Δασαρχείου Αμαλιάδας.

γ. Αλεξόπουλος Αλέξανδρος, Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Γραμματέας ορίζεται ο Παναγόπουλος Δημήτριος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ηλείας.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό Κράτος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία σύνταξης δασικών χαρτών με στόχο την άρση των ως τώρα ασαφειών και τον οριστικό προσδιορισμό δασών και δασικών εκτάσεων. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προχώρησε στην ανάρτηση του δασικού χάρτη περιοχής Λεχαινών τον περασμένο Ιούλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενημέρωση και εύκολη πρόσβαση των πολιτών. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στην ανάρτηση δασικού χάρτη περιοχών των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

www.report24.gr

 

Βασικός άξονας η Αρχαία Ολυμπία στην τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

25/10/2011 

Στην κατάρτιση μιας κοινής ομάδας εργασίας, ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Ε.Ο.Τ., με σκοπό την χάραξη κοινής στρατηγικής στον τομέα της τουριστικής προβολής

της Δυτικής Ελλάδας, με πόρους που μπορούν να αντληθούν και από το ΕΣΠΑ με την κατάθεση Τεχνικού Δελτίου, συμφώνησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Γιώργος Κολέτσος.

Η σημερινή επίσκεψη στην Πάτρα του κ. Κολέτσου σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη μιας μόνιμης και σταθερής συνεργασίας ανάμεσα στους δυο φορείς, με κοινές πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή και την τόνωση του τουρισμού σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε υπάρξει η κατάλληλη προεργασία για το πλαίσιο συνεργασίας των δυο πλευρών.  

Παράλληλα, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν ο καθορισμός των χωρών που πρέπει να αποτελέσουν τους στόχους της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ο καθορισμός των κοινών στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν η Περιφέρεια και ο ΕΟΤ.

Εισαγωγικά ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. «Για το στόχο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μετατρέψουμε τη Δυτική Ελλάδα σε διακριτό τουριστικό προορισμό, με ελκυστική φήμη και να ενισχύσουμε το μερίδιό μας στη διεθνή τουριστική και εγχώρια αγορά», συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για ένα πλήρες πλάνο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας με βασικό άξονα το παγκόσμιο σύμβολο της Αρχαίας Ολυμπίας και έμφαση σε όλες τις σύγχρονες μορφές τουρισμού όπως είναι ο πολιτιστικός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός, ο συνεδριακός, ο ορεινός, ο οικοτουρισμός και ο αγροτουρισμός. «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του Ε.Ο.Τ. με σύγχρονες μορφές προβολής, με σαφείς και μετρήσιμους στόχους», τόνισε ο Περιφερειάρχης.  

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κολέτσος αναφέρθηκε σε μια σειρά από πιθανές συνέργειες μεταξύ της Περιφέρειας και του Ε.Ο.Τ., όπως είναι η παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας σε σημαντικούς «τουρ-οπερέϊτορς», αλλά και η ενεργός συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στην 20ημερη παρουσίαση που θα γίνει το 2012 στο Λονδίνο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν εκεί.  

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος επεσήμανε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα των κοινών πρωτοβουλιών Περιφέρειας και Ε.Ο.Τ. και παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής θα πρέπει να γίνουν με μεθοδικό, οργανωμένο και στοχευμένο τρόπο.    

Στις δηλώσεις του, που ακολούθησαν της συνάντησης εργασίας, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε τόπο προορισμού, μέσα από την απόκτηση τουριστικής ταυτότητας στην οποία μπορούν, πέραν των άλλων, να περιλαμβάνονται και παραγωγικές δράσεις της περιοχής.

«Έχουμε τον Φάρο Πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία, έχουμε μια βαθιά πολιτιστική παράδοση, έχουμε πασίγνωστα θρησκευτικά μνημεία και φυσικά περιοχές με απαράμιλλο φυσικό κάλλος που μπορούν να υποδεχτούν επισκέπτες όλο τον χρόνο. Με μια κουβέντα έχουμε γερές βάσεις ώστε να ενισχύσουμε την τουριστική μας οικονομία. Το στοίχημα είναι δύσκολο αλλά θα επιμείνουμε. Γι’ αυτό άλλωστε ζητήσαμε και την συνδρομή του Ε.Ο.Τ.».     

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τόνισε ότι η τεχνογνωσία που διαθέτει ο Οργανισμός αλλά και οι μηχανισμοί προώθησης του τουριστικού προϊόντος τίθενται στην διάθεση της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και μόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

«Ο Ε.Ο.Τ. διαθέτει σήμερα 19 γραφεία στο εξωτερικό τα οποία έχουν τον ρόλο ‘καναλιών’ προώθησης της τουριστικής εικόνας της χώρας και των δυνατοτήτων της. Με την Περιφέρεια αναλαμβάνουμε κοινές δράσεις αξιοποιώντας, παράλληλα, νέες δυνατότητες τουριστικής προβολής ώστε να αναδειχθεί η τουριστική ποικιλομορφία της Δυτικής Ελλάδας. Η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ενώ η Αρχαία Ολυμπία είναι σημείο αιχμής για την ευρύτερη τουριστική στρατηγική της χώρας μας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κολέτσος.

Στη σύσκεψη εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πήραν μέρος, επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου. Τέλος το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ συνόδευαν οι συνεργάτριές του Βένη Κλεονάκου και Ιωάννα Πανάρετου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κλάδου.

 

Ilialive.gr

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περιγραφή: 373perif1Ξεκινά μόνιμη συνεργασία Περιφέρειας και ΕΟΤ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος στην σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια αναφέρθηκε σε μια σειρά από πιθανές συνέργειες μεταξύ της Περιφέρειας και του Ε.Ο.Τ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος στην σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια σήμερα από την πλευρά του αναφέρθηκε σε μια σειρά από πιθανές συνέργειες μεταξύ της Περιφέρειας και του Ε.Ο.Τ., όπως είναι η παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας σε σημαντικούς «τουρ-οπερέϊτορς», αλλά και η ενεργός συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στην 20ημερη παρουσίαση που θα γίνει το 2012 στο Λονδίνο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν εκεί. 

 Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος επεσήμανε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα των κοινών πρωτοβουλιών Περιφέρειας και Ε.Ο.Τ. και παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής θα πρέπει να γίνουν με μεθοδικό, οργανωμένο και στοχευμένο τρόπο.   

 Στις δηλώσεις του, που ακολούθησαν της συνάντησης εργασίας, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε τόπο προορισμού, μέσα από την απόκτηση τουριστικής ταυτότητας στην οποία μπορούν, πέραν των άλλων, να περιλαμβάνονται και παραγωγικές δράσεις της περιοχής. «Έχουμε τον Φάρο Πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία, έχουμε μια βαθιά πολιτιστική παράδοση, έχουμε πασίγνωστα θρησκευτικά μνημεία και φυσικά περιοχές με απαράμιλλο φυσικό κάλλος που μπορούν να υποδεχτούν επισκέπτες όλο τον χρόνο. Με μια κουβέντα έχουμε γερές βάσεις ώστε να ενισχύσουμε την τουριστική μας οικονομία. Το στοίχημα είναι δύσκολο αλλά θα επιμείνουμε. Γι’ αυτό άλλωστε ζητήσαμε και την συνδρομή του Ε.Ο.Τ.».    

 Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τόνισε ότι η τεχνογνωσία που διαθέτει ο Οργανισμός αλλά και οι μηχανισμοί προώθησης του τουριστικού προϊόντος τίθενται στην διάθεση της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και μόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές. «Ο Ε.Ο.Τ. διαθέτει σήμερα 19 γραφεία στο εξωτερικό τα οποία έχουν τον ρόλο ‘καναλιών’ προώθησης της τουριστικής εικόνας της χώρας και των δυνατοτήτων της. Με την Περιφέρεια αναλαμβάνουμε κοινές δράσεις αξιοποιώντας, παράλληλα, νέες δυνατότητες τουριστικής προβολής ώστε να αναδειχθεί η τουριστική ποικιλομορφία της Δυτικής Ελλάδας. Η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ενώ η Αρχαία Ολυμπία είναι σημείο αιχμής για την ευρύτερη τουριστική στρατηγική της χώρας μας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κολέτσος.

 Στη σύσκεψη εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πήραν μέρος, επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου. Τέλος το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ συνόδευαν οι συνεργάτριές του Βένη Κλεονάκου και Ιωάννα Πανάρετου.

 Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κλάδου.

www.patrastimes.gr

Συνεργασία μεταξύ του Ε.Ο.Τ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την τουριστική προβολή

 

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Στην κατάρτιση μιας κοινής ομάδας εργασίας, ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στον Ε.Ο.Τ., με σκοπό την χάραξη κοινής στρατηγικής στον τομέα της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδος,

 με πόρους που μπορούν να αντληθούν και από το ΕΣΠΑ με την κατάθεση Τεχνικού Δελτίου, συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Γιώργος Κολέτσος.

Η χθεσινή επίσκεψη στην Πάτρα του κ. Κολέτσου σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη μιας μόνιμης και σταθερής συνεργασίας ανάμεσα στους δυο φορείς, με κοινές πρωτοβουλίες για την τουριστική προβολή και την τόνωση του τουρισμού σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε υπάρξει η κατάλληλη προεργασία για το πλαίσιο συνεργασίας των δυο πλευρών. 
Παράλληλα, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν ο καθορισμός των χωρών που πρέπει να αποτελέσουν τους στόχους της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ο καθορισμός των κοινών στα οποία θα πρέπει να απευθυνθούν η Περιφέρεια και ο ΕΟΤ.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. «Για το στόχο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μετατρέψουμε τη Δυτική Ελλάδα σε διακριτό τουριστικό προορισμό, με ελκυστική φήμη και να ενισχύσουμε το μερίδιό μας στη διεθνή τουριστική και εγχώρια αγορά», συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κολέτσος αναφέρθηκε σε μια σειρά από πιθανές συνέργειες μεταξύ της Περιφέρειας και του Ε.Ο.Τ., όπως είναι η παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδος σε σημαντικούς «τουρ-οπερέϊτορς», αλλά και η ενεργός συμμετοχή της περιοχής στην 20ημερη παρουσίαση που θα γίνει το 2012 στο Λονδίνο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν εκεί. 
Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος επεσήμανε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα των κοινών πρωτοβουλιών Περιφέρειας και Ε.Ο.Τ. και παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής θα πρέπει να γίνουν με μεθοδικό, οργανωμένο και στοχευμένο τρόπο.   
Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κλάδου.

www.vpress.gr

 

Αρνείται εμπλοκή στην εκποίηση δημόσιας γης στη Ζαχάρω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

26 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου τη συμμετοχή της στην εκποίηση τμημάτων δημόσιων ακινήτων στον Δήμο Ζαχάρως Nομού Ηλείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τη θέλουν να εμπλέκεται στα «φιλέτα δημόσιας γης που πωλούνται αντί πινακίου φακής στη Ζαχάρω».
Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί για εκποίηση ακινήτου ενώ υποστηρίζει πως «υπάρχουν πέντε αποφάσεις-πωλητήρια που εκδόθηκαν το 2008 από τον τότε γ.γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».
Τονίζει δε πως «σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας προς τον Δήμο Ζαχάρως αναφέρεται λανθασμένα ότι η απόφαση σε ένα από τα πέντε πωλητήρια έγινε στις 26-3-2011 αντί του σωστού 26-3-2008 (αρ. απόφασης πωλητηρίου 20518/4165/26-3-2008). Για το θέμα αυτό ζητήθηκε εγγράφως να αποκαταστήσει την αλήθεια η Κτηματική Υπηρεσία».
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τονίζει ακόμη πως «στις 17 Δεκεμβρίου 2009, που ανέλαβε γ.γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Τάσος Αποστολόπουλος, εκκρεμούσε η έκδοση δέκα ακόμη αποφάσεων-πωλητηρίων για εκτάσεις δημόσιου κτήματος στη Ζαχάρω τις οποίες όχι μόνο δεν υπόγραψε, αλλά ζήτησε εγγράφως από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (25-6-2010), καθώς και από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να επανεξετάσουν τα πωλητήρια που είχαν εκδοθεί το 2008».
Αναφορικά με την απόφαση που φέρει τον διακριτικό τίτλο «ορθή επανάληψη» είναι, όπως τονίζει, «η απόφαση-πωλητήριο 20539/4169 της 26-3-2008 που υπογράφει ο πρώην γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπυρίδων και στην οποία έγινε διόρθωση στοιχείων, ως προς το γένος ενός εκ των δικαιούχων από το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στις 28-3-2011».

 www.moriasnews.gr

 

Αρνείται εμπλοκή στην εκποίηση δημόσιας γης στη Ζαχάρω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ κατηγορηματικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου τη συμμετοχή της στην εκποίηση τμημάτων δημόσιων ακινήτων στον Δήμο Ζαχάρως Nομού Ηλείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τη θέλουν να εμπλέκεται στα «φιλέτα δημόσιας γης που πωλούνται αντί πινακίου φακής στη Ζαχάρω».
Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί για εκποίηση ακινήτου ενώ υποστηρίζει πως «υπάρχουν πέντε αποφάσεις-πωλητήρια που εκδόθηκαν το 2008 από τον τότε γ.γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».
Τονίζει δε πως «σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας προς τον Δήμο Ζαχάρως αναφέρεται λανθασμένα ότι η απόφαση σε ένα από τα πέντε πωλητήρια έγινε στις 26-3-2011 αντί του σωστού 26-3-2008 (αρ. απόφασης πωλητηρίου 20518/4165/26-3-2008). Για το θέμα αυτό ζητήθηκε εγγράφως να αποκαταστήσει την αλήθεια η Κτηματική Υπηρεσία».
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τονίζει ακόμη πως «στις 17 Δεκεμβρίου 2009, που ανέλαβε γ.γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Τάσος Αποστολόπουλος, εκκρεμούσε η έκδοση δέκα ακόμη αποφάσεων-πωλητηρίων για εκτάσεις δημόσιου κτήματος στη Ζαχάρω τις οποίες όχι μόνο δεν υπόγραψε, αλλά ζήτησε εγγράφως από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (25-6-2010), καθώς και από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να επανεξετάσουν τα πωλητήρια που είχαν εκδοθεί το 2008».
Αναφορικά με την απόφαση που φέρει τον διακριτικό τίτλο «ορθή επανάληψη» είναι, όπως τονίζει, «η απόφαση-πωλητήριο 20539/4169 της 26-3-2008 που υπογράφει ο πρώην γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπυρίδων και στην οποία έγινε διόρθωση στοιχείων, ως προς το γένος ενός εκ των δικαιούχων από το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στις 28-3-2011».

newsmessinia.blogspot.com

 

Απαντήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε διαδικτιακές αναρτήσεις

26/10/2011

 

Μετά από δημοσιεύματα, κυρίως, στον διαδικτυακό τύπο με τίτλο «Ζαχάρω: Φιλέτα δημόσιας γης πωλούνται αντί πινακίου φακής» σύμφωνα με τα οποία έχουν εκποιηθεί τμήματα

δημοσίου ακινήτου στην περιοχή της Ζαχάρως και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

•    Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ουδεμία απόφαση έχει εκδοθεί για εκποίηση ακινήτου στο Δήμο Ζαχάρως

•    Υπάρχουν πέντε αποφάσεις-πωλητήρια που εκδόθηκαν το 2008 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

•    Σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας προς το Δήμο Ζαχάρως αναφέρεται λανθασμένα ότι η απόφαση σε ένα από τα πέντε πωλητήρια έγινε στις 26-3-2011 αντί του σωστού 26-3-2008. (Αρ. Απόφασης Πωλητηρίου 20518/4165/26-3-2008). Για το θέμα αυτό ζητήθηκε εγγράφως να αποκαταστήσει την αλήθεια η Κτηματική Υπηρεσία.

•    Στις 17 Δεκεμβρίου 2009 που ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος εκκρεμούσε η έκδοση δέκα ακόμη αποφάσεων-πωλητηρίων για εκτάσεις δημοσίου κτήματος στη Ζαχάρω τις οποίες όχι μόνο δεν υπόγραψε, αλλά ζήτησε εγγράφως από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (25-6-2010), καθώς και από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να επανεξετάσουν τα πωλητήρια που είχαν εκδοθεί το 2008.

•    Η απόφαση που φέρει το διακριτικό τίτλο «ορθή επανάληψη» είναι η απόφαση-πωλητήριο 20539/4169 της 26-3-2008 που υπογράφει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπυρίδων και στην οποία έγινε διόρθωση στοιχείων, ως προς το γένος ενός εκ των δικαιούχων από το Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στις 28-3-2011.

ilialive.gr

 

Δερβενάκια-Μυκήνες: Εγκρίθηκε η μελέτη

26 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

 

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το οδικό έργο «Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο. από κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Δερβενάκια-Μυκήνες στους Νομούς Αργολίδος & Κορινθίας».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας οδού μήκους 7 χλμ.

την κατασκευή παράλληλων τοπικών οδών για την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου

την κατασκευή κάτω διάβασης για την αποκατάσταση και προσαρμογή του τοπικού οδικού δικτύου

την τροποποίηση του υπάρχοντος ισόπεδου κόμβου της Παλαιάς Εθνικής Οδού με τη Νέα Επαρχιακή Οδό Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων

την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στο βόρειο άκρο του έργου που αποκαθιστά τη σύνδεση της Παλαιάς Εθνικής Οδού με τη Νέα Επαρχιακή Οδό

τη βελτίωση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Μυκηνών της Νέας Επαρχιακής Οδού Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων

Το έργο ολοκληρώνει τη Νέα Επαρχιακή Οδό Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων. Η λειτουργική σημασία της συνολικής οδού είναι μεγάλη, καθώς διασφαλίζει την πρόσβαση στους κυριότερους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αργολίδας και εν συνεχεία στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους.

www.moriasnews.gr

 

Αναφορά του Ξ. Βεργίνη προς τον κο Αποστολόπουλο για το θέμα της ΕΥΔΑΠ

Ειδησεις - Ανακοινωσεις

ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2011 14:10

 

Ενημέρωση από τον Ξ. Βεργίνη

Πέμπτη 29/9/2011

 ΑΝΑΦΟΡΑ

Από: Ξενοφών Ν. ΒΕΡΓΙΝΗ, κατοίκου Λευκάδος, μέλος Δ.Σ. Δήμου Λευκάδος

Περιγραφή: http://www.mylefkada.gr/2010/September/verginis.jpgΠρος: Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων: κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

Θέμα : Η νομιμότητα, της υπ' αριθμ. 303/24-08-2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδος

Κύριε Γενικέ,

Η υπ' αριθμ. 303/24-08-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Λευκάδος, με την οποία αποφασίστηκε (μόνο από συμβούλους της πλειοψηφίας), η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Εφαρμογής μεταξύ Δήμου Λευκάδας και της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΑΕ (θυγατρικής της ΕΥΔΑΠ ΑΕ), πάσχει από νομιμότητα για σοβαρούς λόγους , μερικοί εκ των οποίων ,αναφέρονται κατωτέρω και συνεπώς υπόκειται σε ακύρωση .

Συγκεκριμένα :

1. Δεν υπήρξε ενημέρωση των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων ,των Παρέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Συμβούλων και των αναπληρωτών τους , ώστε αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώσουν ως οφείλουν τους κατοίκους των περιοχών τους , ως προβλέπουν το Σύνταγμα ,οι νόμοι και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (βλέπε άρθρα 67,72,76,80,82-85 και 87 παράγραφος 1 του Νόμου 3852/2010).

2. Δεν υπήρξε ενημέρωση των Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων , λόγω της σπουδαιότητας του θέματος και του γενικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει .Ο Νόμος 3852/2010 απαιτεί ενημέρωση και προβλέπει διαύγεια .(βλέπε άρθρα ανωτέρω)

3. Δεν συγκλήθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης ως όφειλε με δεδομένο ότι είναι υψηλού τοπικού ενδιαφέροντος που επηρεάζει το κοινωνικό αίσθημα και κυρίως το οικονομικό εισόδημα του νοικοκυριού και των επιχειρήσεων ώστε να γνωμοδοτήσει επί του θέματος (Νόμος 3852/2010 , άρθρο 76 παράγραφος 2 , εδάφιο α & β )

4. Δεν ελήφθη προηγουμένως , ως απαιτείται ,απόφαση του Συνδέσμου Ύδρευσης και Αποχέτευσης .Στο Σύνδεσμο συμμετέχουν και περιοχές που δεν ανήκουν στο Δήμο Λευκάδας, αλλά και περιοχές που είναι εκτός Λευκάδας (περιοχή Ακαρνανίας) .Δε μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο ν' αποφασίζει για αρμοδιότητες που ανήκουν σε άλλο όργανο που έχει την ευθύνη της διαχείρισης της περιουσίας του και μάλιστα για περιουσιακά στοιχεία που δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου (δίκτυα ,αντλιοστάσια ,ακίνητα , κλπ)

5. Δεν ελήφθη προηγουμένως απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επί του θέματος , η οποία και «εισηγείται ως αρμόδιο όργανο στο Δ.Σ Σχέδιο Διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου» άρθρο 72 ,παράγραφος 1 , εδάφιο θ)

6. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μόνο της πλειοψηφίας) στηρίχθηκε σε ανεπαρκή στοιχεία .Τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση των Συμβούλων ήταν περιγραφικά και ανεπαρκέστατα (μόνο μιας μικρής περιόδου) ,ατεκμηρίωτα αρκετά εξ αυτών , ελάχιστα αντικειμενικά ως προς την ανάλυση.Στο σύνολό τους δεν αποτελούσαν μια στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη (MASTER PLAN).(βλέπε στοιχεία που κατατέθηκαν από ΕΥΔΑΠ ΑΕ στο Δήμο)

7. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου –με τη συνδρομή του Δημάρχου –δεν κάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο , ως όφειλε , τους Προέδρους και Παρέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων να παρευρεθούν , να λάβουν μέρος στη συζήτηση και τέλος να ψηφίσουν για το συγκεκριμένο θέμα που επηρεάζει κοινωνικά και κυρίως οικονομικά την περιοχή ευθύνης τους και το εισόδημα των κατοίκων (Ν. 3852/2010 άρθρο 67 παράγραφος 8, άρθρο 80 παράγραφος 3 και άρθρο 81 παράγραφος 1β και άρθρα 82 εδάφιο γ καθώς και άρθρα 83-85)

8. Δεν υφίσταται προυπολογισμός που να καθορίζει το ύψος του οικονομικού περιεχομένου της Σύμβασης , κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 100 παράγραφος 2α του Ν.3852/2010.

9. Στη Σύμβαση αναφέρεται η παραχώρηση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου χωρίς περιγραφή και αξιολόγηση και χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων .

10. Στη Σύμβαση δεν προσδιορίζεται ο χρόνος εκτέλεσης της Σύμβασης γενικά και ειδικότερα ως προβλέπει ο Ν3852/2010 άρθρο 100 παράγραφος 2α.

11. Δεν έγινε καμία σοβαρή κοστολόγηση της προσφοράς υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ Ιονίων Νήσων ΑΕ. Η κοστολόγηση που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στερείται στοιχειωδών κανόνων ορθολογικής κοστολόγησης και είναι μακράν των πραγματικών δεδομένων .Σε καμία δε των περιπτώσεων δεν μπορεί να ζητείται αναθεώρηση των σημερινών τιμολογίων μεταξύ 50% και 350% !! Είναι αντίθετο προς κάθε αρχή νομιμότητας για προσφορά κοινωνικού αγαθού(Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ).Συνεπώς , η Σύμβαση χαρακτηρίζεται από γενικότητες και αοριστίες .Σε κάθε περίπτωση αποτελεί «Λεόντειο Συμφωνία»σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών , αλλά και της ανάπτυξης του τόπου .Πέραν αυτών προσβάλλει κάθε αίσθημα δικαίου .

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η συγκεκριμένη προγραμματική Συμφωνία μεταξύ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ και ΕΥΔΑΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΕ υπάγεται σε ακυρότητα δεδομένου ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και συνεπώς δεν πρέπει να υπογραφεί , ούτε και να τύχει έγκρισης .

Με εκτίμηση

Για τη Δημοτική Κίνηση

«Ανεξάρτητος Συνδυασμός Ενεργών Πολιτών»

Ξενοφών Βεργίνης

www.mylefkada.gr

 

ΛΕΥΚΑΔΑ: Απερρίφθη η πρόταση για συνεργασία του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ 

Πέμ. 27 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: 20111027_137054Σ

ύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έφτασαν στο My lefkada.gr πριν λίγα λεπτά, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου κος Τάσος Αποστολόπουλος απέριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής για την συνεργασία του Δήμου Λευκάδας με την ΕΥΔΑΠ.

Ο κος Απόστολόπουλος επιβεβαίωσε ο ίδιος την είδηση σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος.

www.dete.gr

 

Απερρίφθη η πρόταση για συνεργασία Δήμου Λευκάδας με την ΕΥΔΑΠ

27-10-2011

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έφτασαν στο My lefkada.gr πριν λίγα λεπτά, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου κος Τάσος Αποστολόπουλος απέρριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής για την συνεργασία του Δήμου Λευκάδας με την ΕΥΔΑΠ.

Ο κος Απόστολόπουλος επιβεβαίωσε ο ίδιος την είδηση σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος συνεργάτης του My Lefkada

www.attacktv.gr

 

Απερρίφθη η πρόταση για την συνεργασία του Δήμου Λευκάδας με την ΕΥΔΑΠ

Ειδησεις - Νεα

ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2011

 

Πριν από λίγο απερρίφθη η πρόταση.

Περιγραφή: http://www.mylefkada.gr/2011/May/lefkada_eydap.jpgΣύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έφτασαν σε εμάς πριν λίγα λεπτά, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου κος Τάσος Αποστολόπουλος απέριψε την πρόταση της δημοτικής αρχής για την συνεργασία του Δήμου Λευκάδας με την ΕΥΔΑΠ.

Ο κος Απόστολόπουλος επιβεβαίωσε ο ίδιος την είδηση σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος συνεργάτης του My Lefkada

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λευκάδας δήλωσε για το θέμα : "Σεβόμαστε την νομιμότητα και τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου"

www.mylefkada.gr

 

Yπόθεση ΕΥΔΑΠ:… το «Βατερλώ» των τοπικών ναπολεΐσκων (Θ. Περδικάρης)

…πρόκειται για το «βατερλώ» τοπικών ναπολεϊσκων που με θρασύτητα, προκλητικότητα, απερισκεψία και λειτουργώντας εντελώς αντιδημοκρατικά, συναίνεσαν και μεσολάβησαν για τη μεταβίβαση-παράδοση περιουσιακών στοιχείων της κοινωνίας μας στις σκληρές αγορές του κέρδους…

σχόλιο του ΘΑΝ. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

Σύμφωνα Περιγραφή: Θ. Περδικάρης (2010).jpgμε πληροφορίες η απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας που λήφθηκε στις 24.8.2011 και αφορούσε την παραχώρηση ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου Λευκάδας στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ, κρίθηκε από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ.

Το σχετικό έγγραφο αναμένεται να φτάσει στο Δήμο Λευκάδας την Δευτέρα.

Στη λήψη αυτής της απορριπτικής απόφασης φαίνεται ότι οδηγήθηκαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες τόσο από η διάτρητη διαδικασία που ακολουθήθηκε, όσο και από την πλήρη καταστρατήγηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου από την δημοτική αρχή.

Ουσιαστικά πρόκειται για το «βατερλώ» τοπικών ναπολεϊσκων που με θρασύτητα, προκλητικότητα, απερισκεψία και λειτουργώντας εντελώς αντιδημοκρατικά, συναίνεσαν και μεσολάβησαν για τη μεταβίβαση-παράδοση περιουσιακών στοιχείων της κοινωνίας μας στις σκληρές αγορές του κέρδους.

Γι΄αυτό η κοινωνική αντίσταση μέσα από την κοινή δράση πρέπει να κλιμακωθεί!

Οι πολίτες που κινητοποιήθηκαν και απέδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, ας μην εφησυχάσουν. Η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία που την στηρίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν δώσει πολλά δείγματα γραφής. Οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν, οι συμπεριφορές που υπήρξαν, οι αποφάσεις που λήφθηκαν, η ίδια η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπουν στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να θεωρήσει ότι (δυστυχώς) κάποιοι εμφανίζουν τάσεις ολοκληρωτισμού. Ο διάλογος είναι προσχηματικός ενώ η σύνθεση απόψεων (καθοριστικό στοιχείο για τη λήψη αποφάσεων στην αυτοδιοίκηση) είναι ακόμη και ως έκφραση, ακατονόμαστη.

Τελικά υπάρχει πάντα η μία και η μοναδική αλήθεια. Αυτή του ενός, που αφού «φυτρώσει» στο θερμοκήπιο, «μεταφυτεύεται» στον κήπο για να «καρπίσει» στην διαδικασία του «πάντα …χέρια ψηλά»!

meganisinews.eu

 

 «Κόκκινο πανί» οι εξέδρες

Παρελάσεις οργής σε όλη τη χώρα με μαύρες κορδέλες και επιθέσεις κατά πολιτικών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: printΠεριγραφή: sendΠεριγραφή: font-minusΠεριγραφή: font-plus

Επεισοδιακές ήταν αρκετές από τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε, λέγοντας: «Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησα 15 χρονών τον ναζισμό».

Σε κλοιό διαδηλωτών η μαθητική παρέλαση στην
 Αθήνα, με την αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα. Πολλοί μαθητές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ δεν γύρισαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων.

Ομάδες διαδηλωτών, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ και η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φόραγε μαύρα περιβραχιόνια.

Ως αποτέλεσμα, όπως διεμήνυσε και σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή του προειδοποίηση, τα μέλη της μπάντας θα περάσουν την Δευτέρα από πειθαρχικό συμβούλιο με την απειλή της απόλυσης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Σε αυτή τη νέα γενιά, που είναι η μόνη που δεν ευθύνεται για τα όσα περνά η χώρα, οφείλουμε όλοι επειγόντως να δώσουμε όραμα και προοπτική. Η Ελλάδα όχι μόνο χωράει τους νέους αλλά και τους χρειάζεται όσο ποτέ».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στη «Μεγάλη Βρετανία», καθώς η πλατεία Συντάγματος, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάγκελα και αστυνομικές κλούβες.

Άλλοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αυγά και ποτήρια με καφέ. Ταυτόχρονα, περίπου είκοσι άτομα κινήθηκαν πεζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι μια ζωή».

Πάντως η υπουργός στις δηλώσεις της αμέσως μετά αγνόησε τα περιστατικά, ενώ εξήρε τους μαθητές που παρέλασαν.

«Θέλω από την ψυχή μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σε συνθήκες κρίσης, συνθήκες δύσκολες - προσωπικές και αντικειμενικές- δίνουν μια μάχη για την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία σωστών πολιτών. Θέλω να τους ευχαριστήσω, το Έθνος τους ευγνωμονεί» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τα επεισόδια καταδίκασε και εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης.

Διακόπηκε στα
 Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης γρονθοκοπήθηκε από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.
 

Αυτή η εξέλιξη εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε.
 

Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης, ενώ αυτή μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.

Ένταση και στην παρέλαση στον
 Πειραιά, όπου πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και των επισήμων που βρίσκονταν στην εξέδρα.

Μαθητές σχολείου φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.

Επιπλέον ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Διαμαντίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις -μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς- κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες από αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΙΖΑ από τον Κορυδαλλό.
 

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση στο
 Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επίσημοι.

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, που φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα, η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει, με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων.

Πορεία του συλλόγου γονέων κηδεμόνων νομού Ρεθύμνου, της ΕΛΜΕ, φορέων και ομάδας αγανακτισμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του
 Ρεθύμνου πριν την έναρξη της επίσημης παρέλασης.

Αρκετοί πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους, ενώ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη αποχώρησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης. Πολίτες κρέμασαν ένα γιγάντιο πανό από την ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας όπου ενέγραφαν συνθήματα όπως: «Όχι στη φτώχεια που μας επιβάλλετε… Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση».

Αρκετοί μαθητές από τα σχολεία της πόλης, έστρεψαν το κεφάλι τους και αντί των επισήμων κοίταξαν τους ανάπηρους πολέμου που βρισκόντουσαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη
 Νέα Αλικαρνασό. 

Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά, ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές Μ.Στρατάκη και Μ.Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν.

Επικράτησε μεγάλη αμηχανία, ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Ματαιώθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην
 Βέροια. Αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. 

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους, ωστόσο για την αποφυγή επεισοδίων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφάσισε τη ματαίωση της παρέλασης.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Κανονικά έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και η κατάθεση στεφάνων.

Την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι των
 Σερρών,ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γενική γραμματέα επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μαρία Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης των Σερρών να απομακρύνουν τους πολικούς από την εξέδρα των επισήμων.
 

Στη
 Φλώρινα μαθητές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους παρελαύνοντας, κρατώντας φέρετρο.

Ένταση κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον
 Άγιο Νικόλαο από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση. 

Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.
 

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε η παρέλαση στα
 Χανιά, όπου μετά το τέλος της προκλήθηκε μικρή ένταση.

Ομάδα πολιτών κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει κλοιό προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Κατά τα επεισόδια, μια νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.
 

Την ίδια ώρα, ομάδα από τους διαμαρτυρομένους ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων που είχαν απομακρυνθεί και ύψωσε πανό ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η παρέλαση έγινε κανονικά. Κατά τη διάρκεια της ακουγόταν συνθήματα κατά των πολιτικών ενώ και η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών που παρήλασαν είτε δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων, είτε το έστρεψε προς την πλευρά των πολιτών που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την εξέδρα.

Πριν ξεκινήσει η παρέλαση, μέλη της Χρυσής Αυγής από την μια και μέλη του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών και φοιτητών αντάλλασσαν συνθήματα. Ανάμεσα τους είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Διεκόπη, λίγο μετά την έναρξη της η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη
 Ρόδο. Μια μεγάλη ομάδα διαμαρτυρομένων διέσπασε τον κλοιό της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να σταματήσει η παρέλαση. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και η βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων πριν δεχθούν κάποια επίθεση και χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στο χώρο έξω από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου. Οι μαθητές των σχολείων, ωστόσο παρέλασαν μπροστά από την άδεια από επισήμους εξέδρα και σε μία χαώδη κατάσταση.

Κλίμα έντασης επικράτησε και στην
 Πάτρα, όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην
 Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.
 

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Ένταση και στην πλατεία της
 Κέρκυρας, εξαιτίας αντιδράσεων πολιτών κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του ΓΓ Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Ομάδες «Αγανακτισμένων», εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο χώρο.
 

Τελικά, ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ.Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην
 Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη. 

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο
 Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στη
 Σπάρτη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. 

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.
 

www.tanea.gr

 

 

Άκυρη η απόφαση για την ΕΥΔΑΠ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 28th, 2011

Περιγραφή: eydapΑρνητικός ήταν με την απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, στην απόφαση του δήμου Λευκάδας να  συνεργαστεί με την ΕΥΔΑΠ. Το αιτιολογικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρεται στην ασάφεια της απόφασης. Επίσημα η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει φτάσει στα χέρια των ενδιαφερόμενων.

www.lefkadapress.gr

 

 

 

Εν μέσω υβριστικών συνθημάτων η παρέλαση σε Τρίπολη και Ναύπλιο

 

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη. 

    Καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, βρίσκονταν ομάδες διαδηλωτών από το εργατικό κέντρο, την ΔΕΗ, αλλά και πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και πλακάτ, όπου φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα κυρίως στον υπουργό, αλλά και στους λοιπούς επισήμους, ενώ η μεγάλη αστυνομική παρουσία ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, αφού σε όλο το μήκος του δρόμου που διεξαγόταν η παρέλαση, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και τα υβριστικά συνθήματα δεν σταμάτησαν καθόλου.

    Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

    Τέλος, καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στην Σπάρτη, κατά την διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.

www.express.gr

 

Δεν απέφυγαν τις κοινωνικές αντιδράσεις οι αξιωματούχοι της Σπάρτης
Ισχυρή φρουρά για τους κυβερνητικούς

29/10/2011

Περιγραφή: 2461561845

Xωρίς βιαία επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι», κατά τις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ωστόσο, η μαθητική παρέλαση διεξήχθη με τους περισσότερους από τους μαθητές να στρέφουν το κεφάλι αντίθετα από την εξέδρα των επισήμων σε ένδειξη αγανάκτησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.
Την οργή τους εξωτερίκευσαν και αρκετοί πολίτες που στάθηκαν απέναντι από τους αξιωματούχους της Λακωνίας και αποδοκίμασαν λεκτικά τους πολιτικούς φωνάζοντας συνθήματα όπως «Προδότες», «Όχι στη νέα κατοχή», «Είστε πολιτικά διεφθαρμένοι».

Αντιμέτωπος με τους κυβερνητικούς κ.κ. Αποστολόπουλο και Γρηγοράκο, στάθηκε και ο σπαρτιάτης ιατρός κ. Δημ. Αλειφερόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να υπενθυμίσει δημόσια ότι είχε καταγγείλει και στο παρελθόν μίζες πολλών χιλιάδων ευρώ που του ζητήθηκαν για μια επαγγελματική άδεια, την οποία επέτρεπε ο νόμος και εφαρμόστηκε σε 18 νομούς της χώρας. “Εκθρέψατε ένα κράτος διεφθαρμένο, το υπηρετήσατε και το υπηρετείτε. Είμαι θυμωμένος, γιατί με προσβάλατε προσωπικά, με κοροϊδέψατε υποκριτικά”, ανέφερε εξαπολύοντας το δριμύ του «κατηγορώ»: “Οι πατεράδες μας 70 χρόνια πριν έγραφαν ιστορίες δόξας. Ευνουχίσατε την πατρίδα, τη βάλατε σε επιτήρηση. Είστε διεφθαρμένοι πολιτικά!”. Ακολούθησαν θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους πολίτες και εκδηλώσεις αποδοκιμασίας με γιουχαΐσματα και συνθήματα για δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Μετά τη λήξη της παρέλασης, τόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τάσος Αποστολόπουλος όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, που είχε στο πλευρό του το διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης Νίκο Κουφό, αποχώρησαν ταχύτητα υπό τη στενή συνοδεία αστυνομικών.

Στις άλλες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα έντασης και με διακοπές των παρελάσεων.

Στην Καλαμάτα η παρέλαση διεκόπη αρκετές φορές, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.
Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.
Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.
Και εκεί οι μαθητές, περνώντας από την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση, έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν

στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Εξάλλου, στην Πάτρα στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

www.lakonikos.gr

 

ΖΑΧΑΡΩ: Με... βούλα και από το ΣτΕ η αργία του Πανταζή Χρονόπουλου 

Δευτ. 31 Οκτωβρίου 2011

 

Περιγραφή: 20111031_138008ο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του τέως δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η από 17/12/2010 απόφαση του τότε γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ήδη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου.
Με την απόφαση αυτή του Περιφερειάρχη διαπιστώθηκε ότι η αργία στην οποία έχει τεθεί ο Π. Χρονόπουλος με προγενέστερη απόφαση (7/7/2010) του ίδιου Περιφερειάρχη εξακολουθεί να ισχύει έως την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης, ενώ, παράλληλα, η ισχύς της εκτείνεται και στη δημοτική περίοδο που άρχισε από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος έχει τεθεί σε αργία, καθώς το 2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση 10 μηνών, για παράβαση καθήκοντος, γιατί, ως δήμαρχος Ζαχάρως, το 2003 αποφάσισε να εργαστούν παράνομα στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15/5/2003 έως 15/11./2004 συμβασιούχοι με σύμβαση μίσθωσης έργου, κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως. Και απασχολήθηκαν παράνομα, γιατί δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα, ενώ υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι που τα διέθεταν.
Στη συνέχεια εξέδωσε χρηματικά εντάλματα, ύψους 21.120 ευρώ, για την καταβολή της αμοιβής των "παράνομων" προσληφθέντων.
Επικύρωση και από τον Άρειο Πάγο
Ο Άρειος Πάγος, το Φεβρουάριο του 2011, με την υπ' αριθμ. 298/2011 απόφασή του, επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου κι έτσι πλέον αμετάκλητα ο Παντ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος, κατά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, επανεξελέγη και πάλι δήμαρχος Ζαχάρως με ποσοστό 52,62%.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 3376/2011 απόφασή τους, απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του κ. Χρονόπουλου.
Οι δικαστές έκριναν ότι αρμοδίως τέθηκε σε αργία ο αιτών από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας και νομίμως εκδόθηκε η απόφαση που αναφέρει ότι παρατείνεται η σε βάρος του αργία και μετά την 1/1/2011, δηλαδή πριν από την εγκατάσταση και ανάληψη καθηκόντων του ως Δημάρχου στο Δήμο Ζαχάρως.
Και αυτό, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, γιατί «οι διατάξεις του Ν. 3852/2010 επιβάλλουν στη διοίκηση την λήψη του επίδικου μέτρου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον εν όψει του οποίου έχει θεσπισθεί το εν λόγω διοικητικό μέτρο της αργίας και ειδικότερα προκειμένου να απομακρυνθεί προσωρινά ο νεοεκλεγείς δημοτικός άρχοντας από την ενεργό άσκηση των καθηκόντων του, τα οποία ανάγονται και στο χρονικό διάστημα από την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών και πριν από την εγκατάσταση και ανάληψη καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τον κρίσιμο χρόνο διατάξεις των άρθρων 9 και 52 του Ν. 3852/2010».

www.dete.gr

 

Τ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Δευτ. 31 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η προσεχής διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Επίσης συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το υπηρεσιακό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

www.dete.gr

 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 

Προγραμματική σύμβαση Αποστολόπουλου με Δήμο Τρίπολης

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Τρίπολης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σμυρνιώτη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Η σύμβαση αφορά την εκκαθάριση παλαιών υποθέσεων του Δήμου με τις Διευθύνσεις Υδάτων και Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκίνησε έπειτα από πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο να διευθετηθούν εκκρεμότητες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που εμπόδιζαν την προώθηση καινούργιων σχεδίων και τη σύναψη συνεργασιών σε νέα βάση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι προαπαιτούμενο για να γυρίσουμε σελίδα στη σχέση πολίτη-κράτους και να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών είναι να κλείσουμε το κεφάλαιο όσων μας κληροδότησε το παρελθόν. Βούληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να συνάψει ανάλογες συμβάσεις και με τους υπόλοιπους Δήμους της Πελοποννήσου.

www.tromaktiko.info

 

"Καθαρίζουν" τις εκκρεμείς υποθέσεις Αποστολόπουλος - Σμυρνιώτης

Δευ, 31 Οκτ 2011

Περιγραφή: apostolopoylos_smyrniotis%20%282%29%20%28640%20x%20480%29Περιγραφή: Εκτυπώσιμη μορφήΠεριγραφή: Send to friendΠεριγραφή: PDF version

Τις εκκρεμείς υποθέσεις ετών θέλουν να "καθαρίσουν" ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Δήμαρχος της Τρίπολης, υποθέσεις κολλημένες για χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, υποθέσεις που αφορούν τις υπηρεσίες ΠΕΧΩ και Υδάτων.

Αυτές οι υποθέσεις ήταν το αντικείμενο της πρωινής συνεργασίας των κυρίων Αποστολόπουλο και Σμυρνιώτη, οι 2 άντρες μάλιστα υπέγραψαν και μνημόνιο συνεργασίας για την επίλυσή τους. Τον Γενικό συνόδευε οΔιευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενώ παρίστατο στην συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης Σάββας Σαββάκης. 

Ο τάσος Αποστολόπουλος έθεσε και ζητήματα όπως οι οικονομικοί μετανάστες και τα αυθαίρετα ενώ ζήτησε άμεση συνεργασία έτσι ώστε να αποφεύγεται η γραφειοκρατία. Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα των ΣΧΟΑΠ ενώ ο Σ. Σαββάκης των οικονομικών ζητημάτων τα οποία είναι... στενά!

www.arcadiaportal.gr

 

Προγραμματική σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου υπέγραψε ο δήμος Τρίπολης

 – 31 Οκτωβρίου 2011

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του δήμου Τρίπολης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος με το δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Η σύμβαση αφορά την εκκαθάριση παλαιών υποθέσεων του Δήμου με τις Διευθύνσεις Υδάτων και Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκίνησε έπειτα από πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο να διευθετηθούν εκκρεμότητες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που εμπόδιζαν την προώθηση καινούργιων σχεδίων και τη σύναψη συνεργασιών σε νέα βάση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι προαπαιτούμενο για να γυρίσουμε σελίδα στη σχέση πολίτη-κράτους και να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών είναι να κλείσουμε το κεφάλαιο όσων μας κληροδότησε το παρελθόν. Βούληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να συνάψει ανάλογες συμβάσεις και με τους υπόλοιπους δήμους της Πελοποννήσου.

Στη Μεγαλόπολη

Περιγραφή: %CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%822-300x187Στο μεταξύ, στην Αρκαδία ο κ. Αποστολόπουλος είχε ακόμα συνάντηση εργασίας, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η προσεχής διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Επίσης συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το υπηρεσιακό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

www.peloponnisiaki.gr

 

 

Συνεργασία Δήμου Τρίπολης για το νερό, το περιβάλλον, τους μετανάστες, με τη Δ. Ελλάδα.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2011

Περιγραφή: apostolopoulos tasosΠρογραμματική σύμβαση, για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών που χρονίζουν, υπέγραψαν σήμερα, ο δήμος Τρίπολης και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, (φωτο)...Η σύμβαση αφορά 54 υποθέσεις της διεύθυνσης Υδάτων και περίπου 10 υποθέσεις της διεύθυνσης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διευθετηθούν όλες.

...Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επεκτείνεται και στους τομείς σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες, διευθετήσεις χειμάρρων, δασικές υπηρεσίες και αυθαίρετα.

...Η προγραμματική αυτή σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλο, εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με όλους τους δήμους της Περιφέρειας, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και υποθέσεις που χρονίζουν, βελτιώνοντας τη καθημερινότητα του πολίτη.

...Ανάλογη συνάντηση θα γίνει και το απόγευμα σήμερα με το δήμαρχο Ναυπλίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κρανιδίου.

...Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος έθεσε στη διάθεση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το απαιτούμενο δυναμικό του δήμου, προκειμένου να επιλυθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις των περασμένων χρόνων, ενώ εξέφρασε την πολιτική του βούληση για στενή συνεργασία με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

www.news.935radio.gr

 

Ακύρωση, ως μη σύννομη, της απόφασης του Δ.Σ. για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 31st, 2011

Περιγραφή: drakos-150x150Από τη δημοτική κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα» πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

<Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Ε.ΥΔ.ΑΠ. Α.Ε., ακυρώθηκε από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως μη σύννομη.

   Η εξέλιξη αυτή, συνιστά νίκη, σε μια ακόμη μάχη.

Είναι η δεύτερη κερδισμένη μάχη.

Η πρώτη, ήταν η σχεδόν καθολική αντίδραση και μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών της Λευκάδας, απέναντι στην εμπορευματοποίηση, του πολυτιμότερου αγαθού στον πλανήτη.

   Ο πόλεμος όμως, δεν τέλειωσε.

   Οι κυβερνητικοί θιασώτες αυτής της πολιτικής και οι τοπικοί εκφραστές τους θα επιμείνουν.

   Θα επιχειρήσουν να ξαναφέρουν την Προγραμματική Σύμβαση, με δήθεν «καλύτερους» όρους και φυσικά νομότυπη.

   Κάτι τέτοιο, σε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία των προθέσεών τους που είναι μία: η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Όσοι, καλοπροαίρετα, έχουν αυταπάτες ότι το πρόβλημα είναι οι δήθεν «καλύτεροι» όροι της σύμβασης, πρέπει να το ξανασκεφθούν, λαμβάνοντας υπόψη το γενικευμένο σχέδιο εκποίησης των πάντων.

Όσοι, επειδή αυτή είναι η πολιτική τους θέση, ψάχνουν άλλοθι να ψηφίσουν, με βάση την όποια αλλαγή των όρων της σύμβασης, να αφήσουν τις υπεκφυγές και να μην κρύβονται.

  

  

            Η ακύρωση της απόφασης από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναδεικνύει και μια άλλη πλευρά του θέματος.

   Γυρίζει μπούμερανγκ, στην τακτική του Δημάρχου, ο οποίος στην προσπάθεια να αποφύγει την επανεξέταση της απόφασης από το Δ.Σ., παρέπεμπε τα πάντα στη νομιμότητα της απόφασης.

   Τώρα, τί έχει να πει;

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, εμείς επιθυμούμε να δώσουμε στα γεγονότα τη σωστή τους διάσταση.

Είναι άλλο πράγμα η νομιμότητα μιας απόφασης και άλλο η πολιτική απόφαση που είναι ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία βεβαίως είναι η ουσία γιατί δείχνει τις προθέσεις του.

Γι αυτό μακριά από μας οι όποιοι πανηγυρισμοί περί δικαίωσης, παρότι ήμασταν οι πρώτοι που στοχεύσαμε με επιχειρήματα εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και προσφύγαμε κατά της νομιμότητας της.

Σε κάθε περίπτωση, η ακύρωση της απόφασης, αποτελεί μια μεγάλη ηθική νίκη, τονώνει  τη  ψυχολογία  του  λαού   της  Λευκάδας  που  πάλεψε  και  αποδεικνύει  ότι:

 Οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. 

  

       Λευκάδα, 31/10/2011

Για τη Δημοτική Κίνηση

                                                                       «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

                                                                         

                                                                                                                                Οι δημοτικοί σύμβουλοι                                                             

                                                                        Δρακονταειδής Κων/νος

                                                                        Κονιδάρης Κυριάκος

                                                                        Μικρώνης Ζώης

                                                                        Μπρατζουκάκης Νίκος 

www.lefkadapress.gr

 

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Τι συζήτησαν Μπούρας και Αποστολόπουλος

 

Περιγραφή: %25CE%259C%25CE%2595%25CE%2593%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%259B%25CE%2597

Συνάντηση εργασίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η προσεχής ...

διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Επίσης συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το υπηρεσιακό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.



kalimera-arkadia.blogspot.com

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2011 

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προγραμματική σύμβαση με το Δήμαρχο  Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων των παρελθόντων ετών, που αφορούν όπως είπε, 54 υποθέσεις της Διεύθυνσης Υδάτων και περίπου 10 υποθέσεις της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διευθετηθούν όλες οι υποθέσεις. 

Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επεκτείνεται και στους τομείς σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες, διευθετήσεις χειμάρρων, δασικές υπηρεσίες, αυθαίρετα κλπ.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, για επίλυση προβλημάτων και υποθέσεων που χρονίζουν, βελτιώνοντας τη καθημερινότητα του πολίτη. Λατά τον κ. Αποστολόπουλο, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών, σε συνεργασία με τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ανάλογη συνάντηση θα γίνει και το απόγευμα με το δήμαρχο Ναυπλίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κρανιδίου.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος έθεσε στη διάθεση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το απαιτούμενο δυναμικό του δήμου, προκειμένου να επιλυθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις των περασμένων χρόνων, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να συνεργαστεί στενά με “τον εκπρόσωπο του κράτους στην Περιφέρεια” δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να βελτιωθεί αι να διευκολυνθεί, σε νόμιμα πλαίσια, η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών.

Αργύρης Καρδαράς

www.drt915.gr

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Περιγραφή: 2Συνάντηση εργασίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η προσεχής διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Επίσης συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το υπηρεσιακό πρόγραμμα του Δήμου, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Τρίπολης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σμυρνιώτη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Η σύμβαση αφορά την εκκαθάριση παλαιών υποθέσεων του Δήμου με τις Διευθύνσεις Υδάτων και Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκίνησε έπειτα από πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο να διευθετηθούν εκκρεμότητες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που εμπόδιζαν την προώθηση καινούργιων σχεδίων και τη σύναψη συνεργασιών σε νέα βάση.
Περιγραφή: 3Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι προαπαιτούμενο για να γυρίσουμε σελίδα στη σχέση πολίτη-κράτους και να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών είναι να κλείσουμε το κεφάλαιο όσων μας κληροδότησε το παρελθόν. Βούληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να συνάψει ανάλογες συμβάσεις και με τους υπόλοιπους Δήμους της Πελοποννήσου.

megalopoli-fm.blogspot.com

 

Κλείνει παλιές εκκρεμότητες η Τρίπολη

Προγραμματική σύμβαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου

Άρθρο | Δευ, 31/10/2011

Στην διευθέτηση εκκρεμοτήτων και στην άρση γραφειοκρατικών δυσκολιών που εμποδίζουν την προώθηση καινούργιων σχεδίων και τη σύναψη συνεργασιών σε νέα βάση στοχεύει η προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσου Αποστολόπουλου και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.
Η σύμβαση αφορά την εκκαθάριση παλαιών υποθέσεων του Δήμου με τις Διευθύνσεις Υδάτων και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι προαπαιτούμενο για να γυρίσουμε σελίδα στη σχέση πολίτη - κράτους και να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών είναι να κλείσουμε το κεφάλαιο όσων μας κληροδότησε το παρελθόν.
Βούληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να συνάψει ανάλογες συμβάσεις και με τους υπόλοιπους Δήμους της Πελοποννήσου.

www.moriasnow.gr

Δήμος Τρίπολης: Σύμβαση συνεργασίας με την αποκεντρωμένη διοίκηση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 13:36 

Προγραμματική σύμβαση για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών που χρονίζουν, υπέγραψαν ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.

Η σύμβαση αφορά 54 υποθέσεις της διεύθυνσης Υδάτων και περίπου 10 υποθέσεις της διεύθυνσης Περιβάλλοντος Χωροταξίας ενώ η συνεργασία των δύο πλευρών επεκτείνεται και σε θέματα σχετικά με οικονομικούς μετανάστες, διευθετήσεις χειμάρρων, δασικές υπηρεσίες και αυθαίρετα.

Ο κ. Σμυρνιώτης, που έθεσε στη διάθεση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το απαιτούμενο δυναμικό του δήμου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που θα συμβάλει στην άμεση επίλυση όλων των εκκρεμών υποθέσεων των περασμένων χρόνων.

Η προγραμματική αυτή σύμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει ο φορέας με όλους τους δήμους της περιφέρειας, με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.naftemporiki.gr

 

Τρίπολη: Συνεργασία για το νερό, το περιβάλλον, τους μετανάστες

 

31 Oct 2011 

Προγραμματική σύμβαση, για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών που χρονίζουν, υπέγραψαν ο δήμος Τρίπολης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η σύμβαση αφορά 54 υποθέσεις της διεύθυνσης Υδάτων και περίπου 10 υποθέσεις της διεύθυνσης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διευθετηθούν όλες.

 

Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επεκτείνεται και στους τομείς σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες, διευθετήσεις χειμάρρων, δασικές υπηρεσίες και αυθαίρετα.

Η προγραμματική αυτή σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλο, εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με όλους τους δήμους της Περιφέρειας, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και υποθέσεις που χρονίζουν, βελτιώνοντας τη καθημερινότητα του πολίτη.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.argoliki.gr