Δημοσιεύματα στο Ιντερνέτ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Στην Καλαμάτα ο Τ.Αποστολόπουλος για την ημέρα μνήμης των εθνικών ευεργετών

Περιγραφή: zqsumwaanq4e85ce6d42266Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος εκπροσώπησε χθές (30/9/11) την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών. Στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τη σημασία της προσφοράς όλων αυτών των ανθρώπων στη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και τόνισε ότι το φετινό μήνυμα του εορτασμού ταυτίζεται με την προσπάθεια που κάνει η χώρα για ένα νέο ξεκίνημα.
"Οι πράξεις όλων των Εθνικών μας Ευεργετών θα πρέπει να οδηγούν τη σκέψη μας σήμερα. Το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που διακατέχει διαχρονικά όλους αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να στείλει το μήνυμα στη μερίδα εχόντων και κατεχόντων που με ελαφρά τη καρδία βγάζουν τα χρήματά τους από την χώρα, φοροδιαφεύγουν και δεν νοιάζονται για το μέλλον του τόπου. Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να βγει από την κρίση. Υπό αυτή την έννοια η σημερινή Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών αποκτά μία νέα διάσταση και στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός της Ελλάδας", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Καλαμάτα: Υπεγράφη σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για χρονίζουσες υποθέσεις σε περιβαλλοντικά ζητήματα

 

1/10/11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ σύμβαση για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών και φορέων σε θέματα περιβαλλοντικά αλλά και σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτων, υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της Περιφερειακής Eνωσης Δήμων της Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου.

Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους δήμους προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις που για πολλά χρόνια βρίσκονταν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Oπως είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας T. Αποστολόπουλος, είναι απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου ο κ. Αποστολόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Μεσσήνης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, με αφορμή την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών του δήμου σε θέματα περιβάλλοντος και υδάτων.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία σύναψης προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας με τον Δήμο Μεσσήνης σχετικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού, ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι συνολικά θα εξεταστούν 49 φάκελοι με αιτήματα πολιτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν όλες οι υποθέσεις.

 

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος εκπροσώπησε σήμερα (30/9/11) την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.
Στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τη σημασία της προσφοράς όλων αυτών των ανθρώπων στη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και τόνισε ότι το φετινό μήνυμα του εορτασμού ταυτίζεται με την προσπάθεια που κάνει η χώρα για ένα νέο ξεκίνημα.
"Οι πράξεις όλων των Εθνικών μας Ευεργετών θα πρέπει να οδηγούν τη σκέψη μας σήμερα. Το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που διακατέχει διαχρονικά όλους αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να στείλει το μήνυμα στη μερίδα εχόντων και κατεχόντων που με ελαφρά τη καρδία βγάζουν τα χρήματά τους από την χώρα, φοροδιαφεύγουν και δεν νοιάζονται για το μέλλον του τόπου. Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να βγει από την κρίση. Υπό αυτή την έννοια η σημερινή Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών αποκτά μία νέα διάσταση και στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός της Ελλάδας", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. 


ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. 
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια είναι ο εξής:
- Πελοπόννησος 384
- Δυτική Ελλάδα 113
- Ιόνια Νησιά 70
Υπογραμμίζεται ότι προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

 

 

 

"Ξεκόλλησαν" θέματα περιβάλλοντος της Μεσσήνης

Δημιουργήθηκε στις Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011 07:12

Περιγραφή: apostolopouloslakoniaΠρογραμματική σύμβαση για τη διευθέτηση παλαιών εκκρεμών υποθέσεων πολιτών, που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος και υδάτων, υπέγραψε με το δήμο Μεσσήνης ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος. 
Η διαδικασία εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους δήμους, προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις, οι οποίες για πολλά χρόνια βρίσκονταν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε, πως είναι απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών αλλά και της αυτοδιοίκησης. 
ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

 

Τα είπαν Μητροπολίτης Μεσσηνίας και γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια για το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόνισε την έμπρακτη αγάπη του για τον τόπο

Ημερομηνία : 01.10.2011

Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε χθες στην Καλαμάτα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας, αφού ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εκδήλωσε το ζωηρό του ενδιαφέρον και ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα να τον ενημερώσει για αναπτυξιακά θέματα και έργα αρμοδιότητάς του που προωθούνται αυτό τον καιρό στη Μεσσηνία.

Έγινε μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Αποστολόπουλο να ευχαριστήσει αλλά παράλληλα και να συγχαρεί το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το μεγάλο ποιμαντικό αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην περιοχή του.

Από την άλλη πλευρά ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια για το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόνισε την έμπρακτη αγάπη του για τον τόπο και δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία που ένα τέκνο της βρίσκεται σε μία τέτοια θέση ευθύνης και προσφοράς.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε, του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις ευχές του Σεβασμιώτατου αλλά και τα αναμνηστικά δώρα που του πρόσφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο έγινε ανταποδίδοντας την τιμητική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη.

 

 

Πρός κατεδάφιση 384 αυθαίρετα στην Πελοπόννησο

Περιγραφή: Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κοινωνικά

 

Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011

 

ΠΡΟΧΩΡΑ η καταγραφή αυθαιρέτων προς κατεδάφιση κτισμάτων στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το Yπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.....

Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο ΥΠΕΚΑ και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια είναι ο εξής: Πελοπόννησος 384 υποθέσεις, Δυτική Ελλάδα 113 και Ιόνια Νησιά 70.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

 

 

02.10.11

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια είναι ο εξής: Πελοπόννησος 384 - Δυτική Ελλάδα 113 - Ιόνια Νησιά 70

Υπογραμμίζεται ότι προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

 

 

Στο Αγρίνιο ο Τ. Αποστολόπουλος για παρεμβάσεις στις πληγείσες δασικές περιοχές

Σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο.
Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

 

Τρίπολη : Στο Αγρίνιο αύριο ο Αποστολόπουλος

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011

 Για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο στο Αγρίνιο σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο.

Αμέσως μετά θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

Πέγκη Μπρούσαλη

 

 

Στο Αγρίνιο αύριο ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για παρεμβάσεις στις πληγείσες δασικές περιοχές

3/10/2011

Σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠελοποννήσουΔυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο. Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

 

Παρεμβάσεις Αποστολόπουλου για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές

Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011

Περιγραφή: %202Σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο.

Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

 

Eπίσκεψη Αποστολόπουλου στο Αγρίνιο για τις φωτιές

Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011

Περιγραφή: apostolopoulos2_thumb

Σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο.

Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

ΔΕΥΤΈΡΑ, 3 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

 

Περιγραφή: MPMPI

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1...


Ο ΕΝΑΣ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ :
http://www.koutipandoras.gr/?p=9774  

Περιγραφή: mpilionis

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ... Ο ΝΕΟΣ "ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ 

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και κατηγορούμενος για σοβαρότατα αδικήματα είναι ο «νέος δήμαρχος» της Ζαχάρως Σπυρίδων Μπηλιώνης που εξελέγη  στην θέση του έκπτωτου λόγω της παραβατικότητάς του πρώην δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου .

Ο κύριος Μπηλιώνης με βάση τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει σήμερα το blog έχει κληθεί να απολογηθεί στις 8.9.2010 από τον Ανακριτή του Πύργου  ως κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος γιά μιά σειρά σοβαρών ποινικών αδικημάτων και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της 59/2010 Διάταξης:

1)    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

2)    ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΕ 1η και 16ηΗΜΕΡΑ ΕΚΑΣΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΖΑΧΑΡΩΣ.

3)    ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 20.000 ΕΥΡΩ

Περιγραφή: MPIPMPI

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2...

Επίσης ο κύριος Μπηλιώνης μαζί 29 ακόμη άτομα (δεκαοχτώ δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ζαχάρως, εφτά πολίτες, δύο πολιτικοί μηχανικοί, ένας τοπογράφος μηχανικός, ο πρώην αντιδήμαρχος  και υπάλληλος της πολεοδομίας (είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της παράνομης ανέγερσης του δημαρχείου της Ζαχάρως με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης), καθώς και ο έκπτωτος  δήμαρχος της Ζαχάρως, παραπέμπονται να δικαστούν για παράβαση καθήκοντος, έκδοση και χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, υποβάθμιση περιβάλλοντος και ηθική αυτουργία στις άνω πράξεις.) - παραπέμπονται να δικαστούν στις 22/11/2011 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών  με το υπ. αριθμ. 48/2010 και 96 σελίδων Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το το πολυδαίδαλο κύκλωμα πολιτικών μηχανικών, πολιτών, κρατικών υπαλλήλων και αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατηγορείται ότι «βάπτισε» παράνομα οικισμό προ του 1923 (!) την προστατευόμενη από τη «Natura 2000» παραλιακή περιοχή Αγιος Νικόλαος Ζαχάρως Ηλείας.

Την απίστευτη υπόθεση διαφθοράς και υποβάθμισης του περιβάλλοντος έφερε αρχικά στην επιφάνεια η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΠΕΧΩΔΕ, η οποία, αφού έλεγξε έπειτα από καταγγελίες σε βάθος το καθεστώς έκδοσης οικοδομικών αδειών στην εν λόγω περιοχή, συνέταξε την 150/Α/2009 Εκθεση Ελέγχου (υπογράφεται από τον προϊστάμενο επιθεωρητή Νικόλαο Γούσιο και τον Β' επιθεωρητή ελεγκτή Γεώργιο Χρόνη), την οποία διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας για τα περαιτέρω.

Ο κύριος Μπηλιώνης επίσης έγινε δήμαρχος χωρίς να ληφθεί υπόψη η 2587/7.9.2011 απόφαση του ΣτΕ …η οποία  παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και φυσικά είναι μεταγενέστερη της 2586/7.9.2011…

Προσεχώς νέες αποκαλύψεις από το αυτόνομο κρατίδιο της Ζαχάρως εκεί όπου έχει καταλυθεί κάθε έννοια νομιμότητας από συγκεκριμένα πρόσωπα με την ανοχή των τοπικών κομματικών παραγόντων …

 

Πρώτα στη λίστα τα πολυτελή κτίσματα

Υπό κατεδάφιση 567 αυθαίρετα σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ιονίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: 87F697E487D5B10AE42D8C71EEA8703BΜεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των, υπό κατεδάφιση, αυθαίρετων κτισμάτων σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά. 
Τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με υπουργείο Περιβάλλοντος. 
Ειδικότερα, μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί 700 υποθέσεις αυθαίρετων κτισμάτων εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση.
Μάλιστα, έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια, είναι 113 στην Δυτική Ελλάδα, 384 στην Πελοπόννησο και 70 στα Ιόνια Νησιά. 
Όσον αφορά στην κατεδάφιση των κτισμάτων, αναμένεται να την αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πάντως, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρώτα στην λίστα προς κατεδάφιση, θα είναι τα πολυτελή κτίσματα και όχι τα μικρά οικήματα, βάσει του σκεπτικού ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

 

 

Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 22:55

Αρχίζουν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Προχωρά η καταγραφή αυθαίρετων προς κατεδάφιση κτισμάτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου. Κατεδαφίζονται υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 700 υποθέσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασικές εκτάσεις,καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας σε όλους τους Δήμους εντός των ορίων της περιοχής ευθύνης της, οι οποίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εξ αυτών, έως τώρα 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Στην κατηγορία των αυθαιρέτων αυτών περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. 
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια είναι ο εξής:
- Πελοπόννησος 384
- Δυτική Ελλάδα 113
- Ιόνια Νησιά 70
Υπογραμμίζεται ότι προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.

  • skaipatras.gr

 

 

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Monday, 03 October 2011 18:25

Περιγραφή: GENIKOSΣειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο.

Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

 

Περιγραφή: postdateiconΔευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011

Περιγραφή: apostolopoulos1-320x214Σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο.

Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

 

Επίσκεψη Τ. Αποστολόπουλου στο Αγρίνιο

ΤΡΊΤΗ, 04 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2011

Για τις πληγείσες δασικές περιοχές του νομού 

Σειρά επαφών με φορείς της Πυροσβεστικής και των δασικών υπηρεσιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δασικές περιοχές από τις πυρκαγιές της Αιτωλοακαρνανίας θα έχει σήμερα Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο Αγρίνιο.

Ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα συναντηθεί με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αγρινίου με τους Δασάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας και να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

 

 

Αποστολόπουλος: Θα γκρεμίζονται πρώτα τα πολυτελή αυθαίρετα!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Περιγραφή: apostol-300x210Σε ένα μήνα το Γενικό Πολεοδομικό του Αγρινίου

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του στο Αγρίνιο με την Πυροσβεστική και τους δασάρχες της περιοχής, έκανε ορισμένες δηλώσεις στα ΜΜΕ και έδωσε σημαντικές ειδήσεις.
Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού έδωσε τα στοιχεία που έχει περιγράψει το agrnionews.gr στο παρελθόν και αποτυπώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα. Τόνισε ότι υπήρξε για πρώτη φορά δορυφορική αποτύπωση από τις υπηρεσίες ώστε να υπάρξει ένταξή τους στη συνέχεια είτε στο Πράσινο Ταμείο είτε στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει συνεργασία και με τον περιφερειάρχη ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά και μη δασικές περιοχές.
Οι ειδήσεις όμως ήρθαν αργότερα όταν περιέγραψε την κατάσταση με τα αυθαίρετα λέγοντας ότι είναι βούληση της Πολιτείας να κατεδαφίζονται και στην περιοχή μας κάτι τέτοιο θα γίνει με αρχή από τις πολυτελείς κατοικίες. Σημείωσε παράλληλα πως η περιοχή με τα περισσότερα αυθαίρετα στο νομό είναι αυτή του Μενιδίου.
Τέλος ο κ. Αποστολόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες δεν θα πρέπει να αφήνουν τέτοιες εκκρεμότητες για πάνω από έξι μήνες αποκαλύπτοντας ότι το Γ.Π.Σ. του Αγρινίου θα έχει υπογραφεί μέσα στον επόμενο μήνα.

 

 

 

Τους έστειλε λάστιχα ο δήμος Ξηρομέρου!

Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2011

Περιγραφή: pyrosvestiki_thumbΈντονα είναι τα παράπονα των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού σχετικά με την ενίσχυση που δεν είχαν, ειδικότερα από την περιφέρεια, αλλά και κάποιους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν κάποιοι δήμοι δεν βοηθούσαν, πολλά πυροσβεστικά οχήματα ή θα ήταν ακινητοποιημένα ή δεν θα είχαν επιχειρησιακή δυνατότητα. Για παράδειγμα ο δήμος Ξηρομέρου φέτος «έντυσε» εφτά πυροσβεστικά οχήματα ενώ σημαντικά ποσά για την ενίσχυση της ΠΥ Αγρινίου έδωσαν οι δήμοι Αγρινίου και Θέρμου.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που φέτος δεν ενίσχυσε τις πυροσβεστικές υπηρεσίες ούτε με ένα ευρώ. Και όλα αυτά την στιγμή που φέτος ο νομός είχε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, αφού σημειώθηκαν παραπάνω από 600 ενάρξεις πυρκαγιών!
Τα παράπονα αυτά μετέφερε στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο, ο διοικητής της πυροσβεστικής του νομού Πάνος Γιαννακόπουλος, που εξήγησε πως αν δεν υπήρχε η βοήθεια κάποιων δήμων τα πράγματα ίσως να ήταν τραγικά. Ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε να του κατατεθούν εγγράφως οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικά, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ενισχύσει με υλικά τις πυροσβεστικέ υπηρεσίες του νομού.

 

 

Επίσκεψη Αποστολόπουλου στο Αγρίνιο

4/10/2011

Περιγραφή: cf83cf8dcf83cebaceb5cf88ceb7-ceb3-ceb3-cebcceb5-ceb1cebdcf84ceb9ceb4ceaecebcceb1cf81cf87cebf-ceb1ceb3cf81ceb9cebdceafcebfcf85-ceb4Σειρά συναντήσεων με φορείς της Πυροσβεστικής, των δασικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης είχε σήμερα στο Αγρίνιο ο Γενικός ΓραμματέαςΑποκεντρωμένης Διοίκησης ΠελοποννήσουΔυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.
Κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις από τις φωτιές. Στόχος της συνάντησης είναι να εντοπιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Επίσης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Θεόδωρος Λαδάς παρέδωσε στον κ. Αποστολόπουλο μελέτη που αφορά περιαστικό δάσος προκειμένου αυτό να ενταχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΠελοποννήσουΔυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

 

 

Στην Αιτωλοακαρνανία ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

 – 4 Οκτωβρίου 2011

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, όπου είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της Πυροσβεστικής, των δασικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.

Ο γ.γ. συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Κατόπιν ο κ. Αποστολόπουος προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις από τις φωτιές. Στόχος της συνάντησης ήταν να εντοπιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Επίσης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Θεόδωρος Λαδάς παρέδωσε στον κ. Αποστολόπουλο μελέτη που αφορά περιαστικό δάσος προκειμένου αυτό να ενταχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

 

 

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Επίσκεψη Τ. Αποστολόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία

Τρ 04 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: 20111004_129361

Περιγραφή: 20111004_129362

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, όπου είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της Πυροσβεστικής, των δασικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις από τις φωτιές. Στόχος της συνάντησης είναι να εντοπιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Επίσης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Θεόδωρος Λαδάς παρέδωσε στον κ. Αποστολόπουλο μελέτη που αφορά περιαστικό δάσος προκειμένου αυτό να ενταχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

 

 

Επίσκεψη Τ. Αποστολόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία

Περιγραφή: apostolopoulos-dioikhths-aitwloakarnaniassynt,Τρίτη, 04-10-2011

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, όπου είχε σειρά συναντήσεων με φορείς της Πυροσβεστικής, των δασικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.

Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αιτωλοακαρνανίας και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δασικές εκτάσεις από τις φωτιές. Στόχος της συνάντησης είναι να εντοπιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Επίσης, στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Θεόδωρος Λαδάς παρέδωσε στον κ. Αποστολόπουλο μελέτη που αφορά περιαστικό δάσος προκειμένου αυτό να ενταχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

 

 

Υπό κατεδάφιση αυθαίρετα κτίσματα σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα / Τι έδειξαν οι έλεγχοι που έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Περιγραφή: PDF

Περιγραφή: Εκτύπωση

Περιγραφή: E-mail

Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011

Περιγραφή: bΜεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των, υπό κατεδάφιση, αυθαίρετων κτισμάτων σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά. Τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ειδικότερα, μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί 700 υποθέσεις αυθαίρετων κτισμάτων εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι 567 υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. Μάλιστα, έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αριθμός υποθέσεων που έχουν τελεσιδικήσει ανά περιφέρεια, είναι 113 στην Δυτική Ελλάδα, 384 στην Πελοπόννησο και 70 στα Ιόνια Νησιά. Όσον αφορά στην κατεδάφιση των κτισμάτων, αναμένεται να την αναλάβει η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Πάντως, σύμφωνα πάντα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρώτα στην λίστα προς κατεδάφιση, θα είναι τα πολυτελή κτίσματα και όχι τα μικρά οικήματα, βάσει του σκεπτικού ότι ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
Ενενήντα έξι αυθαίρετα κτίσματα έχουν κριθεί αμέσως κατεδαφιστέα από τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, τα 40 βρίσκονται στην Αχαΐα, τα 36 στην Αιτωλοακαρνανία και τα 10 στην Ηλεία.
Αναλυτικά, από τα 40 κτίσματα στην Αχαΐα, όσον αφορά την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα έχουν καταγραφεί: 4 στον Δήμο Καλαβρύτων, από 1 στους τέως Δήμους Ερινεού, Κλειτορίας, Συμπολιτείας, Ωλένιας. Επίσης από μία υπόθεση αυθαιρέτου, προς άμεση κατεδάφιση κτίσματος έχει τελεσιδικήσει στους Δήμους Αιγιαλείας και Ερυμάνθου.

 

 

Αποστολόπουλος προς Σπύρου: «Τσόνταρε» για τα νοίκια, δεν βγαίνω!

 

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: spyrou-skourtis-apostolopoulos«Δώστε και εσείς χρήματα για νοίκια, ρεύμα και έξοδα», είπε στο Σπ. Σπύρου ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλος, σε συνάντηση των δύο ανδρών σήμερα, κάνοντας λόγο για υπέρογκο κόστος το οποίο επωμίζεται μόνο η κρατική διοίκηση η οποία δεν αντέχει... Πρόκειται για τα γραφεία που διατηρεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις Αλυκές, στο χώρο που παλαιότερα στεγαζόταν η κρατική περιφέρεια και σήμερα καταλαμβάνουν κρατικές υπηρεσίες υπό την Αποκεντρωμένη (κρατική) Διοίκηση. Ο χώρος είχε γίνει «μήλον της έριδος» τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν ο κ. Σπύρου δεν είχε δεχθεί να αποχωρήσει για να στεγαστεί στην πρώην Νομαρχία, θεωρώντας ότι συμβολικά αυτό θα υποβάθμιζε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προς όφελος της συγκέντρωσης κρατικών υπηρεσιών που θα έχουν έδρα την Πάτρα και μεταφέροντας μηνύματα για το μέλλον σε ενδεχόμενο διάσπασης της ΠΙΝ...
Πάντως, ο κ. Αποστολόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θέτει ζήτημα απομάκρυνσης του γραφείου του κ. Σπύρου ή των υπηρεσιών της ΠΙΝ που στεγάζονται εκεί, ωστόσο, ζήτησε να καταγραφούν οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας, να καθοριστούν οι χώροι που χρησιμοποιεί ο καθένας, να ξενοικιαστούν όσα κτίρια δεν είναι απαραίτητα και, ό,τι απομείνει, να το πληρώνει ο καθένας από το δικό του κορβανά. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι τα νοίκια για το κτίριο αυτό ξεπερνούν τις 320.000€ το χρόνο (!) αρνούμενος πλέον να πληρώνει η Διοίκηση για τη στέγαση της αιρετής περιφέρειας.

«Δεν πληρώνουμε αλλά και εμάς δεν μας πληρώνουν»
Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρου δεν ήταν αρνητικός στο να μοιραστεί το κόστος, ωστόσο, επεσήμανε πως αναγκάζεται να διατηρήσει γραφεία στις Αλυκές για διάφορες υπηρεσίες καθώς στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας στη Μαντζάρου, κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου η Περιφέρεια. Μεταξύ των υπηρεσιών συμπεριλαμβάνεται και η Α΄ ΔΟΥ που ανήκει στην αρμοδιότητα του κράτους το οποίο, ωστόσο, δεν πληρώνει ενοίκιο στην αιρετή Περιφέρεια την ώρα που εμφανίζεται η απαίτηση καταβολής μέρους του ενοικίου για τις Αλυκές... Επίσης, προανήγγειλε συνάντηση και με το Δήμαρχο Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή για τις υπηρεσίες που έχουν περάσει στο Δήμο (π.χ. Πολεοδομία, ΚΕΠ, Πρόνοια) και οι οποίες εξακολουθούν και στεγάζονται στο κτίριο της Μαντζάρου, χωρίς την καταβολή ενοικίων ή του κόστους χρήσης (ΔΕΗ, καθαριότητα, συντήρηση κλπ.)

Ουδέν για διοικητικό μέγαρο...
Στις δηλώσεις των δύο ανδρών, ουδείς έθεσε ζήτημα αγοράς ή ανέγερσης διοικητικού μεγάρου που να στεγάσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης, τη στιγμή που σήμερα, στις Αλυκές και όχι μόνο, ενοικιάζονται χιλιάδες τετραγωνικά με υψηλά τιμήματα τα οποία χάνει το δημόσιο και, σε μερικές περιπτώσεις, με κατασπατάληση χώρων και άδειες αίθουσες και γραφεία...

Υπηρεσίες στο Παλαιό Νοσοκομείο;
Ωστόσο, ο. Σπύρου ανακίνησε το θέμα του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία από την πλευρά του για να ανοίξει άμεσα ο διάλογος και να ληφθεί οριστική απόφαση χρήσης του, τονίζοντας ωστόσο πως την προτεραιότητα στο διάλογο αυτό και τις προτάσεις έχει ο Δήμος Κέρκυρας, καθώς το εν λόγω κτίριο βρίσκεται εντός του ιστού της πόλης.

 

 

Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή απονεκρωμένες υπηρεσίες συσσωρευμένες στην Πάτρα;

 

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

Ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μεταλλάσσεται σε θεσμό απονεκρωμένων υπηρεσιών για την Κέρκυρα και τα Ιόνια, αφού κρατικές δομές έχουν πλέον έδρα την Πάτρα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών των νησιών μας.

Το ζήτημα αυτό έθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του.
Η συρρίκνωση του δυναμικού της κρατικής διοίκησης και η μεταφορά για συγκεκριμένες υπηρεσίες της διεκπαιρέωσής τους στην έδρα της δομής που βρίσκεται στην Πάτρα, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στην Περιφέρεια όσο και σε πολίτες της Κέρκυρας, κατά τον κ. Σπύρου. Ως παράδειγμα έφερε την μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή τους, με τον κ. Αποστολόπουλο να αποδίδει την καθυστέρηση αυτή στο μικρό αριθμό υπαλλήλων που, σταδιακά, συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο.
Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργούνται για τους πολίτες σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον ή τους αλλοδαπούς, οι οποίοι πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Πάτρα για να διεκπεραιώσουν μία υπόθεσή τους.

"Κάνω αποκέντρωση"
Ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι η προσπάθεια γίνεται από μέρους του για αποκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάνε νομό ξεχωριστά, για το λόγο αυτό μάλιστα, έχει εκχωρήσει το δικαίωμα των υπογραφών σε διευθυντές τμημάτων υπηρεσιών σε όλη την περιοχή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη να εμπλέκεται η Πάτρα. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί στην Κέρκυρα, ως έδρα περιφέρειας, διευθυντής αποκεντρωμένης διοίκησης που να λειτουργεί ως τοπικός αναπληρωτής του Γενικού Γραμματέα, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε τη δομή της κρατικής διοίκησης υπογραμμίζοντας ότι έγινε με στόχο να υπάρχουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά πρόσωπα σε επίπεδο γενικών γραμματέων όχι μόνο στα υπουργεία αλλά και στην περιφέρεια.

"Να μπει η λέξη <<Ιονίων Νησιών>>"
Πάντως, ο Τ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να περάσει σε προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου, ρύθμιση με την οποία να μετονομαστεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να συμπεριλάβει τη λέξη «Ιόνια Νησιά» εκεί όπου σήμερα γίνεται αόριστη αναφορά στο Ιόνιο.

 

 

Σε Κέρκυρα και Λευκάδα ο Τάσος Αποστολόπουλος

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

 

Στις 5 και 6 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Κέρκυρα και τη Λευκάδα και είχε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Στις 5 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε τη Λευκάδα, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αραβανή και τους Αντιδημάρχους κ. κ. Ζωή Σκιαδά-Πετούση και Ελευθέριο Αραβανή. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ελέγχου νομιμότητας αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου, η αδειοδότηση κατασκευής του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών και δημιουργία θαλάσσιας ζώνης αγκυροβολίου στη Βασιλική Λευκάδας» και διάφορες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων.
Στη συνέχεια ο κ. Αποστολόπουλος μετέβη στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και είχε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Βερύκιο. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ζητήματα διάρθρωσης υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου και την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε συνάντηση στην Ηγουμενίτσα με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και ο καταρτισμός προτάσεων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τη συμπλήρωση του προγράμματος «Καλλικράτη».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Στον κύκλο επαφών του συμπεριλαμβάνονταν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη, τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ. Δημήτριο Στάμο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νικόλαο Βλάχο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπηρετούν στην Κέρκυρα.
Στη συνάντηση του κ. Αποστολόπουλου με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη καλύφθηκε μεγάλο εύρος θεμάτων και αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το υφιστάμενο κτιριολογικό πρόβλημα υπό το πρίσμα της ανάγκης εξοικονόμησης πόρων, την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αιρετή Περιφέρεια, την κάλυψη των κενών που προκαλεί η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Διοικητικό Μεταρρύθμιση και Ψηφιακή Σύγκλιση», καθώς επίσης και για ζητήματα οριοθέτησης αρμοδιοτήτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διαπραγμάτευση θεμάτων περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής, όπως η αποτύπωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και οι στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και η διαδικασία ταυτοποίησης αυθαιρέτων και κατεδάφισης όσων έχουν εκδοθεί τα σχετικά πρωτόκολλα και έχουν εξαντληθεί τα ένδικα μέτρα. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία προώθησης επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τα Ιόνια Νησιά. Τέλος, από πλευράς αιρετής Περιφέρειας, τέθηκε το αίτημα της αλλαγής του τίτλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε «Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων».
Η ακριβής αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Κέρκυρα και οι δυνατότητες αποκατάστασής τους ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του κ. Αποστολόπουλου με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ. Δημήτριο Στάμο και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νικόλαο Βλάχο. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το 2011 σημειώθηκαν 175 πυρκαγιές στην Κέρκυρα που αποτέφρωσαν περίπου 8.000 στρέμματα. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το έργο τους, αλλά και όσους βοήθησαν στο να περιοριστούν οι ζημιές στο ελάχιστο και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Ο Γενικός Γραμματέας είχε επίσης συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπηρετούν στα γραφεία της Κέρκυρας. Ο κ. Αποστολόπουλος άκουσε τα προβλήματα και κατέγραψε τις προτάσεις των υπαλλήλων προκειμένου να μελετηθούν και να δοθούν λύσεις.
Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

 

Διήμερη επίσκεψη Τ. Αποστολό

ουλου σε Κέρκυρα και σε Λευκάδα

synt,Πέμπτη, 06-10-2011

Περιγραφή: apostolopoulos-dhmarxos-lefkadasΣτις 5 και 6 Οκτωβρίου ο Γενικός ΓραμματέαςΑποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας καιΙονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες,πραγματοποίησε επίσκεψη στη Κέρκυρα και τη Λευκάδα και είχε σειρά συναντήσεωνμε αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Περιγραφή: apostolopoulos-antiperifereiarxhs-lefkadas Στις 5 Οκτωβρίου ο Γενικός ΓραμματέαςΑποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας καιΙονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε τη Λευκάδα, όπου συναντήθηκε με τοΔήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αραβανή και τους Αντιδημάρχους κ. κ. Ζωή Σκιαδά-Πετούσηκαι Ελευθέριο Αραβανή. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ελέγχου νομιμότηταςαποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση του Οργανισμού ΕσωτερικήςΛειτουργίας του Δήμου, η αδειοδότηση κατασκευής του έργου «ΚαταφύγιοΤουριστικών Σκαφών και δημιουργία θαλάσσιας ζώνης αγκυροβολίου στη ΒασιλικήΛευκάδας» και διάφορες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων.

 

Στη συνέχεια ο κ. Αποστολόπουλος μετέβη στο γραφείο τηςΠεριφερειακής Ενότητας Λευκάδας και είχε συνεργασία με τον ΑντιπεριφερειάρχηΛευκάδας κ. Θεόδωρο Βερύκιο. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε θέματαπεριβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ζητήματα διάρθρωσης υπηρεσιών και αρμοδιοτήτωνμετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίουκαι την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Γενικός ΓραμματέαςΑποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας καιΙονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε συνάντηση στην Ηγουμενίτσα με τη ΓενικήΓραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. ΔήμητραΓεωργακοπούλου-Μπάστα. Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη χρηματοδότησηπαρεμβάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥπουργείουΠεριβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,αλλά και ο καταρτισμός προτάσεων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιοπου θα καταθέσει το ΥπουργείοΕσωτερικών με σκοπό τη συμπλήρωση του προγράμματος«Καλλικράτη».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 6 Οκτωβρίου ο Γενικός ΓραμματέαςΑποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας καιΙονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Στον κύκλο επαφών τουσυμπεριλαμβάνονταν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. ΣπύροΣπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη, τον ΠεριφερειακόΔιοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ. ΔημήτριοΣτάμο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κέρκυρας Πύραρχο κ. ΝικόλαοΒλάχο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πουυπηρετούν στην Κέρκυρα.

Περιγραφή: apostolopoulos-dioikhths-ioniwnΠεριγραφή: apostolopoulos-gΣτη συνάντηση του κ. Αποστολόπουλου με τον ΠεριφερειάρχηΙονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. ΧρήστοΣκούρτη καλύφθηκε μεγάλο εύρος θεμάτων και αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος επίθεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τουφιστάμενο κτιριολογικό πρόβλημα υπό το πρίσμα της ανάγκης εξοικονόμησης πόρων,την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στηνΑποκεντρωμένη Διοίκηση και την αιρετή Περιφέρεια, την κάλυψη των κενών που προκαλείη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «ΔιοικητικόΜεταρρύθμιση και Ψηφιακή Σύγκλιση», καθώς επίσης και για ζητήματα οριοθέτησηςαρμοδιοτήτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διαπραγμάτευση θεμάτωνπεριβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής, όπως η αποτύπωση των ζημιών πουπροκλήθηκαν από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και οι στοχευμένες παρεμβάσεις πουπρέπει να γίνουν, αλλά και η διαδικασία ταυτοποίησης αυθαιρέτων και κατεδάφισηςόσων έχουν εκδοθεί τα σχετικά πρωτόκολλα και έχουν εξαντληθεί τα ένδικα μέτρα.Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία προώθησης επενδυτικών σχεδίων πουαφορούν τα Ιόνια Νησιά. Τέλος, από πλευράς αιρετής Περιφέρειας, τέθηκε τοαίτημα της αλλαγής του τίτλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε «ΑποκεντρωμένηΔιοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων».

Η ακριβής αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιέςτου καλοκαιριού στην Κέρκυρα και οι δυνατότητες αποκατάστασής τους ήταν τοκύριο αντικείμενο της συνάντησης του κ. Αποστολόπουλου με τον ΠεριφερειακόΔιοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ. Δημήτριο Στάμοκαι τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νικόλαο Βλάχο.Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το 2011 σημειώθηκαν 175 πυρκαγιές στην Κέρκυραπου αποτέφρωσαν περίπου 8.000 στρέμματα. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρηόλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το έργο τους, αλλά και όσους βοήθησαν στονα περιοριστούν οι ζημιές στο ελάχιστο και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Ο ΓενικόςΓραμματέας είχε επίσης συνάντηση με όλους τους εργαζόμενουςτης Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπηρετούν στα γραφεία της Κέρκυρας. Ο κ.Αποστολόπουλος άκουσε τα προβλήματα και κατέγραψε

ις προτάσεις των υπαλλήλωνπροκειμένου να μελετηθούν και να δοθούν λύσεις.

 

 

Συντονισμός

Η πρώτη δορυφορική αποτύπωση έγινε στην Αιτωλ/νία και στάλθηκε στα δασαρχεία του νομού.

Τι προέκυψε από τη συνάντηση με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου κ. Γιαννακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο και τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τους δασάρχες Αιτωλ/νίας.

Χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος πραγματοποίησε συναντήση με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αρχικά, και στη συνέχεια προέδρευσε σε σύσκεψη με τους δασάρχες της Αιτωλ/νίας και τον διευθυντή Δασών του νομού κ. Νικήτα Μάζη. Στόχος των επαφών αυτών ήταν η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Αιτωλ/νία το καλοκαίρι, καθώς επίσης να αναζητηθεί χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση των εν λόγω περιοχών. Συγκεκριμένα ο κ Αποστολόπουλος ανέφερε στοιχεία που του παραχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία. Στο Μεσολόγγι υπήρχαν 120 φωτιές φέτος, στο Αγρίνιο 47 ενώ κάηκαν 540 στρέμματα. Στην περιοχή της Ναυπάκτου υπήρξαν 61 φωτιές με 5.400 στρέμματα στάχτης. Στην Αμφιλοχία υπήρχαν 38 φωτιές και κάηκαν 37.000 στρέμματα ενώ, στο Θέρμο υπήρχαν 28 φωτιές. Στο σύνολο σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχωρήθηκαν στον κ. Αποστολόπουλο ξέσπασαν 261 φωτιές και κάηκαν 26.000 στρέμματα. Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε πως είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις δασικές υπηρεσίες σε δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση αφορούσε την αποτίμηση της εικόνας των καταστροφών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και η δεύτερη κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, αφορούσε τις δασικές υπηρεσίες για την συνολική αποτύπωση της κατάστασης.

Για την Αιτωλ/νία συμπλήρωσε πως ύστερα από συνεργασία με το υπουργείο επετεύχθη η δορυφορική αποτύπωση ων ζημιών για να χαρακτηριστούν στη συνέχεια οι εν λόγω περιοχές αναδασωτέες και να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο ταμείο. Επίσης δήλωσε: «Προσπαθήσαμε με μικρές δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», ενώ αποκάλυψε πως στην Αιτωλ/νία έγινε η πρώτη δορυφορική αποτύπωση και στάλθηκε στα δασαρχεία. Εκτός αυτώ είπε ο κ. Αποστολόπουλος πως συζητήθηκαν προγράμματα Ευρωπαϊκά και άλλα για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν.οι εν λόγω περιοχές. Συμπλήρωσε δε, πως πήραν παλιές προτάσεις και από τον δήμο Αγρινίου για να ενταχθούν στο πρόγραμμα 2007-2013. Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας είπε πως υπάρχει και συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα για να υπάρχει μια συνολική εικόνα και για τις μη δασικές περιοχές που επλήγησαν. Όσον αφορά το πολεοδομικό σχέδιο, σε ερώτηση που του διατυπώθηκε απάντησε, πως η υπόθεση αυτή πρέπει να κλείσει εντός εξαμήνου διαφορετικά τόνισε πως ως χώρα θα χάσουμε πόρους. Διαβεβαίωσε επίσης πως πάνω στο θέμα αυτό θα κλείσει σε ένα μήνα, όσον αφορά την περιοχή μας. Τέλος για τα αυθαίρετα εκτός των άλλων αξίζει να αναφέρουμε πως η επιθυμία που υπάρχει είναι να κατεδαφιστούν οι πολυτελείς κατοικίες, ενώ για την Αιτωλ/νία οι περισσότερες απ’ αυτές τις κατοικίες βρίσκονται στην περιοχή του τέως δήμου Μενιδίου. Ο κ. Μάζης μας δήλωσε: « Μας προσκάλεσε ο κ. Αποστολόπουλος να αντιμετωπίσουμε θέματα έργων και εργασιών που μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα όπως «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

 

 

Συνεργασία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Τάσο Αποστολόπουλο

Περιγραφή: PDF

Περιγραφή: Εκτύπωση

Περιγραφή: E-mail

 

Συντάχθηκε απο τον/την Corfu Time   

 

Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2011 12:11

 

Περιγραφή: spiru-apostolopulos-250Με το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που εκκρεμούν και να επιλύσουν, μέσω συνεργασίας, προβλήματα.

Όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνεργασία ο Περιφερειάρχης, «στόχος της συνεργασίας ήταν να προχωρήσουν εκκρεμή ζητήματα, που προκύπτουν, αφενός από τη δυσλειτουργία σε σχέση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και αφετέρου από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που καθιστούν χρονοβόρο το αποτέλεσμα κάθε πράξης που αποφασίζεται είτε από τον Περιφερειάρχη είτε από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Το στεγαστικό – κτηριολογικό της έδρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μείζονος σημασίας ζήτημα, που τέθηκε προς συζήτηση, ήταν η συστέγαση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το Γραφείο του Περιφερειάρχη και ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ι.Ν. (Υπηρεσία Ανάπτυξης και Περιφερειακό Ταμείο).

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, το ενοίκιο για το κτήριο ανέρχεται στο ποσό των 325.000 ευρώ ετησίως, ποσό που διπλασιάζεται με την προσθήκη των λειτουργικών εξόδων. Η δαπάνη αυτή, τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, είναι πολύ υψηλή με δεδομένο το γεγονός ότι αφορά στη στέγαση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις οποίες εργάζονται 75 άτομα και κρίνεται σπάταλη.

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων έχουν συνδυάσει το κτήριο με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποτελεί γι' αυτούς συμβολικό χώρο και δε σκέφτηκα καμία στιγμή ότι πρέπει ν' απομακρυνθεί η έδρα της Περιφέρειας από το κτήριο αυτό, διευκρίνισε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος και δήλωσε αλληλέγγυος με την εγκατάσταση της έδρας της Περιφέρειας στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ωστόσο, κατέληξε, πρέπει να εξευρεθεί λύση για μείωση του ενοικίου που αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είναι αυτό που συζητεί με τον Περιφερειάρχη, ώστε να γίνει επιμερισμός του δαπάνης. Από τη μεριά του ο κ. Σπύρου διευκρίνισε ότι, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας δεν επαρκεί για να καλύψει και τις ανάγκες της «έδρας», καθώς εκεί στεγάζονται, εκτός από την Εφορεία, το Κ.Ε.Π., η Πολεοδομία του Δήμου και η Πρόνοια. Μάλιστα, σε ότι αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, για τις οποίες ο Δήμος δεν καταβάλει ενοίκιο και τη δαπάνη λειτουργικών εξόδων, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κέρκυρας για να εξετάσουν από κοινού το θέμα.

Σε ότι αφορά, τέλος, σε δημόσια κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση της «έδρας» της Περιφέρειας, είπε ο κ. Σπύρου, είτε βρίσκονται σε ερείπωση ή απαιτείται χρόνος και χρήμα για τη μετατροπή τους.

Ως τέτοιο παράδειγμα ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης το κτήριο του πρώην νοσοκομείου, για το οποίο, όπως ανέφερε, άφησε προτεραιότητα στη χρήση στο Δήμο, αφού βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και θ' αποτελέσει και αυτό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχει με το Δήμαρχο Κέρκυρας.

Επιτάχυνση διαδικασιών για την απάλειψη της γραφειοκρατίας

«Κάθε προσπάθειά μας, να ενεργήσουμε άμεσα και σύντομα, ακυρώνεται στην πράξη», είπε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στις πολλαπλές εγκρίσεις που απαιτούνται για την προώθηση ενεργειών και έργων, με αποτέλεσμα -αυτή τη στιγμή- να μην είναι κάτι ορατό από όσα καθημερινά πράττουμε».

Μέχρι και δυο μήνες, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, καθυστερούν οι εγκρίσεις αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση αυτή στο μικρό αριθμό υπαλλήλων που, σταδιακά, συρρικνώνεται.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολόπουλος, θεωρεί ότι, αν προχωρήσουν οι προτάσεις για τα προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης, ανάμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέρος των προβλημάτων αυτών θα επιλυθεί, αρκεί να υπάρξει συμβατότητα στις προτάσεις αυτές, κάτι το οποίο επιχειρείται μέσω της συνεργασίας.

Θέλουμε, τόνισαν, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να είμαστε αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των νησιωτών.

Για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί Δ/ντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κέρκυρα.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ιονίων Νήσων αντί Ιονίου

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για το αίτημα του Περιφερειάρχη να αναφέρεται η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ως Ιονίων Νήσων αντί του Ιονίου, είπε δε ότι το έχει διεκπεραιώσει αρμοδίως, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε εμείς που ψηφίζουμε τους νόμους, εμείς τους εφαρμόζουμε», έκρινε, ωστόσο, αναγκαίο να γίνει αυτή η αλλαγή.

 

 

Την διευκόλυνση των αλιέων του Πρόκοπου ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος

 – 6 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: %CE%A8%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-300x255Την διευκόλυνση του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λαρισσού Αχαΐας που διαχειρίζεται, έναντι μισθώματος, το ιχθυοτροφείο «Πρόκοπος» ζήτησε με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την πρόσφατη περιβαλλοντική καταστροφή που οδήγησε στους μαζικούς θανάτους ψαριών.

Ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του προτείνει είτε την μείωση του ύψους του μισθώματος μετά την αποδεδειγμένη οικονομική απώλεια που υπέστησαν οι αλιείς, είτε την λύση της σύμβασης χωρίς κυρώσεις για τον Συνεταιρισμό, είτε την παράταση της μίσθωσης για μια επιπλέον τριετία.

«Στο ιχθυοτροφείο Πρόκοπος (περιοχή Καλόγριας Αχαΐας)», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας, «εκδηλώθηκαν προσφάτως μαζικοί θάνατοι ψαριών με αποτέλεσμα την σχεδόν ολοκληρωτική  απώλεια του αποθέματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η λιμνοθάλασσα παρουσίασε ευτροφική κρίση (συγκυριακή επικράτηση δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών που οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου και μαζικό θάνατο ψαριών από ασφυξία), η απώλεια στο απόθεμα του ιχθυοτροφείου (ζωικό κεφάλαιο της λιμνοθάλασσας) προσεγγίζει τους 22 τόνους και για την  αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος απαιτείται χρονικό διάστημα δύο χρόνων περίπου».

«Το ιχθυοτροφείο Πρόκοπος», συνεχίζει ο Περιφερειάρχης, «είναι μισθωμένο για το χρονικό διάστημα 13.05.2010 – 28.02.2013 στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λαρισσού Αχαΐας ‘Ο Άγιος Φανούριος’ κατόπιν δημοπρασίας, με συνολικό μίσθωμα για όλη την διάρκεια της μίσθωσης: 150.100 ευρώ. Τα μέλη του μισθωτή Συνεταιρισμού είναι αλιείς-αγρότες  με χαμηλά εισοδήματα, έχουν υποθηκεύσει αγροκτήματα και άλλα ακίνητα για την κάλυψη των απαιτούμενων για την μίσθωση εγγυήσεων, η δε τωρινή ζημιά του ιχθυοτροφείου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κάλυψη των συμβατικών τους υποχρεώσεων (πληρωμή δόσεων του ενοικίου και προβλεπόμενων εγγυήσεων)».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει, επίσης, ότι η απώλεια της παραγωγής είναι ολοκληρωτική, ο δε ΕΛΓΑ δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει ασφαλιστικά την ζημιά της αλιευτικής παραγωγής του ιχθυοτροφείου.

Για τους λόγους αυτούς προτείνει στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εξεταστούν τρεις εναλλακτικές δυνατότητες διευκόλυνσης των αλιέων οι οποίες, συνοπτικά, είναι οι εξής:

-Την μείωση του συνολικού μισθώματος του  Συνεταιρισμού με την παραμονή του σε όλη την εκμετάλλευση μέχρι την λήξη της σύμβασης.
-Την λύση της ισχύουσας σύμβασης μίσθωσης χωρίς κυρώσεις για τον μισθωτή Συνεταιρισμό.
-Την παράταση της μίσθωσης για μία επιπλέον τριετία μετά την λήξη της τρέχουσας, με αντίστοιχο μίσθωμα με το ισχύον, με παράλληλο διακανονισμό για την πληρωμή των τρεχουσών δόσεων ενοικίου.

 

 

Κέρκυρα:Στην ΠΥ ο Αποστολόπουλος

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011

Η ακριβής αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Κέρκυρα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γ.Γ. της Περιφερειακής Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Δημήτρη Στάμο και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Νίκο Βλάχο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το 2011 σημειώθηκαν 175 πυρκαγιές στην Κέρκυρα που αποτέφρωσαν περίπου 8.000 στρέμματα. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το έργο τους, αλλά και όσους βοήθησαν στο να περιοριστούν οι ζημιές στο ελάχιστο και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

 

 

Κέρκυρα:Συνάντηση Σπύρου-Αποστολόπουλου

 Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011

Με τον περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου συναντήθηκε χθες ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος.


Οι κ.κ. Σπύρου και Αποστολόπουλος αντήλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα έλλειψης χώρων των υπηρεσιών, υπό το πρίσμα της ανάγκης εξοικονόμησης πόρων, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε από την  αιρετή Περιφέρεια να συμβάλει,  στο μερίδιο που της αναλογεί,  για την κάλυψη των ενοικίων και του λειτουργικού κόστους του ενοικιαζόμενου  κτιρίου στις Αλυκές. 
Από την πλευρά του,  ο κ. Σπύρου διευκρίνισε ότι  το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της, καθώς τμήμα του φιλοξενεί την Εφορεία, το Κ.Ε.Π., την  Πολεοδομία του Δήμου και την Πρόνοια. Μάλιστα, για τις υπηρεσίες του Δήμου, για τις οποίες δεν καταβάλλονται ενοίκιο και λειτουργικά έξοδων, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κέρκυρας για να εξετάσουν από κοινού το θέμα.

Επίσης, έγινε συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τη γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικού με την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού και την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Διοικητικό Μεταρρύθμιση και Ψηφιακή Σύγκλιση».
Μέχρι και δυο μήνες καθυστερούν οι εγκρίσεις αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αποστολόπουλο. Ο τελευταίος, απέδωσε την καθυστέρηση αυτή στο μικρό αριθμό υπαλλήλων που συνεχίζει να συρρικνώνεται. 
Τέλος, από πλευράς αιρετής Περιφέρειας, τέθηκε το αίτημα της αλλαγής του τίτλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε «Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων».

σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

 

 

Οκτωβρίου 7th, 2011

Συνεργασία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο

Κέρκυρα 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Περιγραφή: PA060302-Optimized-300x225Συνεργασία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο

Με το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που εκκρεμούν και να επιλύσουν, μέσω συνεργασίας, προβλήματα.

Όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνεργασία ο Περιφερειάρχης, «στόχος της συνεργασίας ήταν να προχωρήσουν εκκρεμή ζητήματα, που προκύπτουν, αφενός από τη δυσλειτουργία σε σχέση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και αφετέρου από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που καθιστούν χρονοβόρο το αποτέλεσμα κάθε πράξης που αποφασίζεται είτε από τον Περιφερειάρχη είτε από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Το στεγαστικό – κτηριολογικό της έδρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μείζονος σημασίας ζήτημα, που τέθηκε προς συζήτηση, ήταν η συστέγαση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το Γραφείο του Περιφερειάρχη και ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ι.Ν. (Υπηρεσία Ανάπτυξης και Περιφερειακό Ταμείο).

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, το ενοίκιο για το κτήριο ανέρχεται στο ποσό των 325.000 ευρώ ετησίως, ποσό που διπλασιάζεται με την προσθήκη των λειτουργικών εξόδων. Η δαπάνη αυτή, τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, είναι πολύ υψηλή με δεδομένο το γεγονός ότι αφορά στη στέγαση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις οποίες εργάζονται 75 άτομα και κρίνεται σπάταλη.

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων έχουν συνδυάσει το κτήριο με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποτελεί γι’ αυτούς συμβολικό χώρο και δε σκέφτηκα καμία στιγμή ότι πρέπει ν’ απομακρυνθεί η έδρα της Περιφέρειας από το κτήριο αυτό, διευκρίνισε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος και δήλωσε αλληλέγγυος με την εγκατάσταση της έδρας της Περιφέρειας στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ωστόσο, κατέληξε, πρέπει να εξευρεθεί λύση για μείωση του ενοικίου που αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είναι αυτό που συζητεί με τον Περιφερειάρχη, ώστε να γίνει επιμερισμός του δαπάνης.

Από τη μεριά του ο κ. Σπύρου διευκρίνισε ότι, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας δεν επαρκεί για να καλύψει και τις ανάγκες της «έδρας», καθώς εκεί στεγάζονται, εκτός από την Εφορεία, το Κ.Ε.Π., η Πολεοδομία του Δήμου και η Πρόνοια. Μάλιστα, σε ότι αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, για τις οποίες ο Δήμος δεν καταβάλει ενοίκιο και τη δαπάνη λειτουργικών εξόδων, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κέρκυρας για να εξετάσουν από κοινού το θέμα.

Σε ότι αφορά, τέλος, σε δημόσια κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση της «έδρας» της Περιφέρειας, είπε ο κ. Σπύρου, είτε βρίσκονται σε ερείπωση ή απαιτείται χρόνος και χρήμα για τη μετατροπή τους.

Ως τέτοιο παράδειγμα ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης το κτήριο του πρώην νοσοκομείου, για το οποίο, όπως ανέφερε, άφησε προτεραιότητα στη χρήση στο Δήμο, αφού βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και θ’ αποτελέσει και αυτό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχει με το Δήμαρχο Κέρκυρας.

Επιτάχυνση διαδικασιών για την απάλειψη της γραφειοκρατίας

«Κάθε προσπάθειά μας, να ενεργήσουμε άμεσα και σύντομα, ακυρώνεται στην πράξη», είπε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στις πολλαπλές εγκρίσεις που απαιτούνται για την προώθηση ενεργειών και έργων, με αποτέλεσμα -αυτή τη στιγμή- να μην είναι κάτι ορατό από όσα καθημερινά πράττουμε».

Μέχρι και δυο μήνες, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, καθυστερούν οι εγκρίσεις αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση αυτή στο μικρό αριθμό υπαλλήλων που, σταδιακά, συρρικνώνεται.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολόπουλος, θεωρεί ότι, αν προχωρήσουν οι προτάσεις για τα προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης, ανάμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέρος των προβλημάτων αυτών θα επιλυθεί, αρκεί να υπάρξει συμβατότητα στις προτάσεις αυτές, κάτι το οποίο επιχειρείται μέσω της συνεργασίας.

Θέλουμε, τόνισαν, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να είμαστε αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των νησιωτών.

Για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί Δ/ντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κέρκυρα.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ιονίων Νήσων αντί Ιονίου

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για το αίτημα του Περιφερειάρχη να αναφέρεται η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ως Ιονίων Νήσων αντί του Ιονίου, είπε δε ότι το έχει διεκπεραιώσει αρμοδίως, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε εμείς που ψηφίζουμε τους νόμους, εμείς τους εφαρμόζουμε», έκρινε, ωστόσο, αναγκαίο να γίνει αυτή η αλλαγή.

Φώτο: Από αριστερά: Ο Σπυρίδων Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Τάσος Αποστολόπουλος, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου και ο Χρήστος Σκούρτης, Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας.

www.kolivas.de (Λευκαδίτικα Νέα)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 7 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

ΖΑΧΑΡΩ : ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΗΛΙΩΝΗΣ

 

Περιγραφή: mpilionis 

Περιγραφή: orkomosia1

ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ... 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ» ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΗΛΙΩΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΙΟΝΙΟΥ , ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ..

 

Πύργος, 7 -10- 2011

 

Αρ. πρωτ.: 85989/ 4101

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ , ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ &ΙΟΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Μανωλοπούλου & Κοκκίνου

Τ.Κ. : 27100

Πληροφορίες: Αγγελική Χελιώτη

ΤΗΛ.: 2621 0 36700

FAX: 26210 30000

 

ΘΕΜΑ: «Εξέταση προσφυγής κατά πρακτικού εκλογής νέου Δημάρχου Ζαχάρως »

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν. 2503/97 «Διοίκηση,οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας,ρύθμιση θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ107/Α΄/30-5-97), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ. Α’ 87/7.6.2010).

 

3. Τις διατάξεις του ΠΔ 139/2010 «Οργανισμός της Αποκεντρωμένης _ιοίκησης

Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».

4. Την αριθ. 41/ 14-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

5. Τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν. 3852/ 2010 « Εκλογή νέου Δημάρχου».

6. Τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 3852/ 2010 « Αίτηση αναίρεσης».

7. Το γεγονός ότι η παραπάνω προσφυγή υποβλήθηκε μέσα στην τασσόμενη υπό του νόμου αποκλειστική προθεσμία πέντε(5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής και επομένως είναι παραδεκτή για εξέταση, αφού η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 03-10-2011 και η προσφυγή εισήλθε στην υπηρεσία μας στις 04-10-2011.

 

8. Την αριθ. 350/ 2-12-10 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου με την οποία ακυρώθηκε η αριθ. 162/ 2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πύργου καθ’ο μέρος με αυτήν ανακηρύχθηκε ο Σπυρίδων Μπηλιώνης Δημοτικός Σύμβουλος και η οποία αναιρέθηκε με την υπ’ αριθμ.2586/ 2011 απόφαση

του Σ.τ.Ε.

9. Την αριθ. 35/ 1-2- 2011 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου (Ηλείας) η οποία κατέστη αμετάκλητη με την υπ’ αριθμό 2587/ 2011 απόφαση του Σ.τ.Ε. και η οποία μεταρρυθμίζει την αριθ. 162/2010απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πύργου (Ηλείας) και ανακηρύσσει την Αθηνά Γαλάνη τακτική Δημοτική Σύμβουλο στη θέση του Σπυρίδωνα Μπηλιώνη.

10. Την αριθμ. 2587/2011 απόφαση του ιδίου ως άνω Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Την αριθ. 77807/3678/ 9-9-11 Διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου περί αυτοδίκαιης έκπτωσης του κ.Πανταζή Χρονόπουλου από το αξίωμα του Δημάρχου Ζαχάρως.

12. Το αριθ. 13085/ 3-10-2011 έγγραφο του Δήμου Ζαχάρως, που εισήλθε στην υπηρεσία μας την 4η Οκτωβρίου 2011 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 85224/ 4036με το οποίο υποβλήθηκε για έλεγχο το αριθ. 2/2-2- 2011 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίασης του επιτυχόντος Συνδυασμού « Δυναμική Πρωτοβουλία»του πιο πάνω Δήμου αναφορικά με εκλογή νέου Δημάρχου.

13. Την από 04-10-2011 προσφυγή του Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου του Ιωάννου , επικεφαλής του συνδυασμού«ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ-ΝΕ.ΔΑ», που εισήλθε στην υπηρεσία μας την 4ηΟκτωβρίου 2011 και έλαβε αριθμ.

πρωτ.85989/4101 κατά της απόφασης του Συνδυασμού του Δήμου Ζαχάρως

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡ6ΤΟΒΟΥΛΙΑ» με την οποία εξελέγη νέος Δήμαρχος Ζαχάρως ο Σπυρίδων Μπηλιώνης , όπως αυτό διατυπώνεται στο προαναφερόμενο πρακτικό.

 

Αφού σκεφθήκαμε

Το γεγονός ότι, οι λόγοι που επικαλείται ο προσφεύγων πως «με την αριθμ. 35/2011απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πύργου δεν ανακηρύχθηκε τακτικός δημοτικός σύμβουλος ο Σπυρίδων Μπηλιώνης αλλά η πρώτη αναπληρωματική Αθηνά Γαλάνη του Κωνσταντίνου κατά τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και τις επαναληπτικές της 14η Νοεμβρίου 2010στο _ήμο Ζαχάρως» είναι βάσιμοι διότι,με την ως άνω απόφαση τροποποιήθηκε η162/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πύργου και ως εκ τούτου ο φερόμενος ως δημοτικός σύμβουλος(Σπυρίδων Μπηλιώνης) δεν είναι πλέον ανακηρυγμένος δημοτικός σύμβουλος και επομένως δεν μπορεί να εκλεγεί Δήμαρχος.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

1. Κάνουμε δεκτή την από 04-10-2011προσφυγή του κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου ,ως νόμω βάσιμη.

2. Κρίνουμε μη νόμιμη και ακυρώνουμε την εκλογή του Σπυρίδωνα Μπηλιώνη ως νέου Δημάρχου Ζαχάρως, η οποία έγινε με το αριθμ.2/2-10-2011 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίασης του συνδυασμού«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».

Κατά της παρούσας χωρεί προσφυγή σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227και επόμενα του 3852/2010, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 151 του Ν.3463/2006.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

1ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

2. Πρόεδρο _.Σ.

(για την ενημέρωσητων _ημ.Συμβούλων)

3. κ.κ.Αλεξανδρόπουλο Κων/νο &Σαντάρμη Χαρ/μπο,

Κατοίκους Ζαχάρως Ηλείας

 

  • mnodaros.blogspot.com

 

Έκπτωτος και ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως Σπ. Μπηλιώνης

Δημοσιευμένο στις 7 Οκτ 2011 | 

Περιγραφή: mpilionis2Ο δήμαρχος Σπυρίδωνας Μπηλιώνης, που αντικατέστησε πρόσφατα τον έκπτωτο δήμαρχο Ζαχάρως στην Ηλεία, Πανταζή Χρονόπουλο, ακολουθεί τον δρόμο του προκατόχου του, μετά την διαπιστωτική πράξη έκπτωσης που υπέγραψε πριν από λίγο ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του κ. Μπηλιώνη ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Η ενέργεια αυτή δικαιώνει  δημοσιογραφική έρευνα που είχε αποκαλύψει τις δικαστικές αποφάσεις,  που όριζαν ότι ο Σπύρος Μπηλιώνης εκπίπτει του αξιώματος του ως δημοτικός σύμβουλος και άρα δεν μπορεί να προταθεί για να αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου.

 

 

Ζαχάρω: Και πάλι χωρίς δήμαρχο

Περιγραφή: Ζαχάρω: Και πάλι χωρίς δήμαρχο (Νεότερη ενημέρωση 9:10 8/10)7/10/2011 (Νεότερη ενημέρωση 9:10 8/10)

07/10/2011 - 20:48

Μη νόμιμη έκρινε την εκλογή του Σπύρου Μπηλιώνη, στο αξίωμα του δημάρχου Ζαχάρως, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος στήριξε αυτή του την απόφαση στο ότι ο κ. Μπηλιώνης δεν έχει ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο Ηλείας δημοτικός σύμβουλος (υπήρξε τροποποίηση της αρχικής απόφασης).

Η εξέταση του θέματος έγινε μετά την προσφυγή που έκανε στις 4 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Κατόπιν τούτο ο δήμος Ζαχάρως μένει και πάλι χωρίς δήμαρχο, αλλά αναμένεται να υπάρξει προσφυγή σε αυτή την απόφαση.

Νεότερη ενημέρωση 9:10 8/10

Η προσφυγή του Κ. Αλεξανδρόπουλου όπως αναφέραμε παραπάνω έγινε δεκτή με τη λογική ότι με την τελευταία πράξη ανακήρυξης του Πρωτοδικείου μετά τις Δημοτικές Εκλογές ο κ. Μπηλιώνης δεν περιλαμβάνεται μέσα στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Πανταζή Χρονόπουλου, ενώ τη θέση του είχε λάβει η Αθηνά Γαλάνη.

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. κ. Αποστολόπουλος όρισε νέο δημαρχεύων τον πρώτο σε ψήφους Χρήστο Βλάχο, τερματίζοντας έτσι τη "θητεία" του Γιώργου Μπάμη. Οι εξελίξεις πλέον στο δήμο Ζαχάρως αναμένονται με ενδιαφέρον.

 

 

Παγκόσμια πρωτοτυπία: έκπτωτος από τη δημαρχεία και ο Σπ. Μπηλιώνης μετά τον Παντ. Χρονόπουλο

Δημοσιευμένο στις 8 Οκτ 2011

Περιγραφή: ekp-217x270Ακολουθεί η απόφαση του γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, που κηρύσσει έκπτωτο το νέο δήμαρχο Ζαχάρως Σπύρο Μπηλιώνη, όπως δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου, που αποκάλυψε τις σοβαρές εκρεμμότητες που έχει με τη Δικαιοσύνη ο για λίγες μέρες δήμαρχος Ζαχάρως Σπ. Μπηλιώνης
Πύργος, 7 -10- 2011

Αρ. πρωτ.: 85989/ 4101

 

ΘΕΜΑ: «Εξέταση προσφυγής κατά πρακτικού εκλογής νέου Δημάρχου Ζαχάρως »

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν. 2503/97 «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 107/Α΄/30-5-97), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ. Α’ 87/7.6.2010).

3. Τις διατάξεις του ΠΔ 139/2010 «Οργανισμός της Αποκεντρωμένης _ιοίκησης
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».

4. Την αριθ. 41/ 14-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

5. Τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν. 3852/ 2010 « Εκλογή νέου Δημάρχου».

6. Τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 3852/ 2010 « Αίτηση αναίρεσης».

7. Το γεγονός ότι η παραπάνω προσφυγή υποβλήθηκε μέσα στην τασσόμενη υπό του νόμου αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής και επομένως είναι παραδεκτή για εξέταση, αφού η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 03-10-2011 και η προσφυγή εισήλθε στην υπηρεσία μας στις 04-10-2011.

8. Την αριθ. 350/ 2-12-10 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου με την οποία ακυρώθηκε η αριθ. 162/ 2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πύργου καθ’ο μέρος με αυτήν ανακηρύχθηκε ο Σπυρίδων Μπηλιώνης Δημοτικός Σύμβουλος και η οποία αναιρέθηκε με την υπ’ αριθμ.2586/ 2011 απόφαση
του Σ.τ.Ε.

9. Την αριθ. 35/ 1-2- 2011 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου (Ηλείας) η οποία κατέστη αμετάκλητη με την υπ’ αριθμό 2587/ 2011 απόφαση του Σ.τ.Ε. και η οποία μεταρρυθμίζει την αριθ. 162/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πύργου (Ηλείας) και ανακηρύσσει την Αθηνά Γαλάνη τακτική Δημοτική Σύμβουλο στη θέση του Σπυρίδωνα Μπηλιώνη.

10. Την αριθμ. 2587/2011 απόφαση του ιδίου ως άνω Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
11. Την αριθ. 77807/3678/ 9-9-11 Διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου περί αυτοδίκαιης έκπτωσης του κ. Πανταζή Χρονόπουλου από το αξίωμα του Δημάρχου Ζαχάρως.

12. Το αριθ. 13085/ 3-10-2011 έγγραφο του Δήμου Ζαχάρως, που εισήλθε στην υπηρεσία μας την 4η Οκτωβρίου 2011 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 85224/ 4036 με το οποίο υποβλήθηκε για έλεγχο το αριθ. 2/2-2- 2011 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίασης του επιτυχόντος Συνδυασμού « Δυναμική Πρωτοβουλία» του πιο πάνω Δήμου αναφορικά με εκλογή νέου Δημάρχου.

13. Την από 04-10-2011 προσφυγή του Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου του Ιωάννου , επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ-ΝΕ.ΔΑ», που εισήλθε στην υπηρεσία μας την 4η Οκτωβρίου 2011 και έλαβε αριθμ.
πρωτ.85989/4101 κατά της απόφασης του Συνδυασμού του Δήμου Ζαχάρως
«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡ6ΤΟΒΟΥΛΙΑ» με την οποία εξελέγη νέος Δήμαρχος Ζαχάρως ο Σπυρίδων Μπηλιώνης , όπως αυτό διατυπώνεται στο προαναφερόμενο πρακτικό.

Αφού σκεφθήκαμε

Το γεγονός ότι, οι λόγοι που επικαλείται ο προσφεύγων πως «με την αριθμ. 35/2011απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πύργου δεν ανακηρύχθηκε τακτικός δημοτικός σύμβουλος ο Σπυρίδων Μπηλιώνης αλλά η πρώτη αναπληρωματική Αθηνά Γαλάνη του Κωνσταντίνου κατά τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και τις επαναληπτικές της 14η Νοεμβρίου 2010 στο _ήμο Ζαχάρως» είναι βάσιμοι διότι, με την ως άνω απόφαση τροποποιήθηκε η 162/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πύργου και ως εκ τούτου ο φερόμενος ως δημοτικός σύμβουλος (Σπυρίδων Μπηλιώνης) δεν είναι πλέον ανακηρυγμένος δημοτικός σύμβουλος και επομένως δεν μπορεί να εκλεγεί Δήμαρχος.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Κάνουμε δεκτή την από 04-10-2011 προσφυγή του κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρόπουλου ,ως νόμω βάσιμη.

2. Κρίνουμε μη νόμιμη και ακυρώνουμε την εκλογή του Σπυρίδωνα Μπηλιώνη ως νέου Δημάρχου Ζαχάρως, η οποία έγινε με το αριθμ.2/2-10-2011 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίασης του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».
Κατά της παρούσας χωρεί προσφυγή σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 και επόμενα του 3852/2010, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 151 του Ν.3463/2006.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

2. Πρόεδρο _.Σ.
(για την ενημέρωσητων _ημ. Συμβούλων)

3. κ.κ.Αλεξανδρόπουλο Κων/νο & Σαντάρμη Χαρ/μπο,

Κατοίκους Ζαχάρως Ηλείας

 

 

 

 

8/10/2011

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

Περιγραφή: thumb

Στις 5 και 6 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Κέρκυρα και τη Λευκάδα και είχε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Στις 5 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε τη Λευκάδα, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αραβανή και τους Αντιδημάρχους κ. κ. Ζωή Σκιαδά-Πετούση και Ελευθέριο Αραβανή. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα ελέγχου νομιμότητας αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου, η αδειοδότηση κατασκευής του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών και δημιουργία θαλάσσιας ζώνης αγκυροβολίου στη Βασιλική Λευκάδας» και διάφορες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων.
Στη συνέχεια ο κ. Αποστολόπουλος μετέβη στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και είχε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Βερύκιο. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ζητήματα διάρθρωσης υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου και την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε συνάντηση στην Ηγουμενίτσα με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και ο καταρτισμός προτάσεων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τη συμπλήρωση του προγράμματος «Καλλικράτη».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Στον κύκλο επαφών του συμπεριλαμβάνονταν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη, τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ. Δημήτριο Στάμο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νικόλαο Βλάχο, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπηρετούν στην Κέρκυρα.
Στη συνάντηση του κ. Αποστολόπουλου με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη καλύφθηκε μεγάλο εύρος θεμάτων και αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το υφιστάμενο κτιριολογικό πρόβλημα υπό το πρίσμα της ανάγκης εξοικονόμησης πόρων, την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αιρετή Περιφέρεια, την κάλυψη των κενών που προκαλεί η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Διοικητικό Μεταρρύθμιση και Ψηφιακή Σύγκλιση», καθώς επίσης και για ζητήματα οριοθέτησης αρμοδιοτήτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διαπραγμάτευση θεμάτων περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής, όπως η αποτύπωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και οι στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και η διαδικασία ταυτοποίησης αυθαιρέτων και κατεδάφισης όσων έχουν εκδοθεί τα σχετικά πρωτόκολλα και έχουν εξαντληθεί τα ένδικα μέτρα. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία προώθησης επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τα Ιόνια Νησιά. Τέλος, από πλευράς αιρετής Περιφέρειας, τέθηκε το αίτημα της αλλαγής του τίτλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε «Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων».
Η ακριβής αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Κέρκυρα και οι δυνατότητες αποκατάστασής τους ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του κ. Αποστολόπουλου με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχο κ. Δημήτριο Στάμο και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νικόλαο Βλάχο. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το 2011 σημειώθηκαν 175 πυρκαγιές στην Κέρκυρα που αποτέφρωσαν περίπου 8.000 στρέμματα. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το έργο τους, αλλά και όσους βοήθησαν στο να περιοριστούν οι ζημιές στο ελάχιστο και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Ο Γενικός Γραμματέας είχε επίσης συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπηρετούν στα γραφεία της Κέρκυρας. Ο κ. Αποστολόπουλος άκουσε τα προβλήματα και κατέγραψε τις προτάσεις των υπαλλήλων προκειμένου να μελετηθούν και να δοθούν λύσεις.

 

 

O 1ος έκπτωτος Δήμαρχος του Καλλικράτη στη Ζαχάρω !!

9/10/2011

Την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος με τη Ζαχάρω να χάνει δεύτερο Δήμαρχο αφού και ο προηγούμενος είχε εκπέσει του αξιώματος του

Τον 1ο του Δήμαρχο έχασε ο "Καλλικράτης" αφού η εκλογή του δεν είχε νομιμοποιηθεί απο το πρωτοδικείο. Ο λόγος για το Δήμαρχο Ζαχάρως Σπύρο Μπιλιώνη η εκλογή και του οποίου δεν είχε νομιμοποιηθεί εξαιτίας ποινικών διώξεων που εκκρεμούν σε βάρος του όπως αναφέρει η σελίδα thebest.gr.

Την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος με τη Ζαχάρω να χάνει δεύτερο Δήμαρχο αφού και ο προηγούμενος είχε εκπέσει του αξιώματος του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Δήμαρχος παρα ταύτα είχε αναλάβει εδώ και 10 μήνες κανονικά τα καθήκοντά του και τα εκτελούσε, πράγμα που θα συνέχιζε να κάνει εάν δεν κατέθετε προσφυγή για την εξέταση του θέματος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης!!

 

 

«Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτηση των πολιτών»

10/10/2011

Περιγραφή: PA060302-Optimized-1024x768

Συνεργασία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο

Με το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που εκκρεμούν και να επιλύσουν, μέσω συνεργασίας, προβλήματα.

   Όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνεργασία ο Περιφερειάρχης, «στόχος της συνεργασίας ήταν να προχωρήσουν εκκρεμή ζητήματα, που προκύπτουν, αφενός από τη δυσλειτουργία σε σχέση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και αφετέρου από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που καθιστούν χρονοβόρο το αποτέλεσμα κάθε πράξης που αποφασίζεται είτε από τον Περιφερειάρχη είτε από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Το στεγαστικό – κτηριολογικό της έδρας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

   Μείζονος σημασίας ζήτημα, που τέθηκε προς συζήτηση, ήταν η συστέγαση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το Γραφείο του Περιφερειάρχη και ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ι.Ν. (Υπηρεσία Ανάπτυξης και Περιφερειακό Ταμείο).

   Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, το ενοίκιο για το κτήριο ανέρχεται στο ποσό των 325.000 ευρώ ετησίως, ποσό που διπλασιάζεται με την προσθήκη των λειτουργικών εξόδων.  Η δαπάνη αυτή, τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, είναι πολύ υψηλή με δεδομένο το γεγονός ότι αφορά στη στέγαση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις οποίες εργάζονται 75 άτομα και κρίνεται σπάταλη.

   Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων έχουν συνδυάσει το κτήριο με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποτελεί γι’ αυτούς συμβολικό χώρο και δε σκέφτηκα καμία στιγμή ότι πρέπει ν’ απομακρυνθεί η έδρα της Περιφέρειας από το κτήριο αυτό, διευκρίνισε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος και δήλωσε αλληλέγγυος με την εγκατάσταση της έδρας της Περιφέρειας στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

   Ωστόσο, κατέληξε, πρέπει να εξευρεθεί λύση για μείωση του ενοικίου που αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είναι αυτό που συζητεί με τον Περιφερειάρχη, ώστε να γίνει επιμερισμός του δαπάνης.

   Από τη μεριά του ο κ. Σπύρου διευκρίνισε ότι, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας δεν επαρκεί για να καλύψει και τις ανάγκες της «έδρας», καθώς εκεί στεγάζονται, εκτός από την Εφορεία, το Κ.Ε.Π., η Πολεοδομία του Δήμου και η Πρόνοια. Μάλιστα, σε ότι αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, για τις οποίες ο Δήμος δεν καταβάλει ενοίκιο και τη δαπάνη λειτουργικών εξόδων, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κέρκυρας για να εξετάσουν από κοινού το θέμα.

   Σε ότι αφορά, τέλος, σε δημόσια κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση της «έδρας» της Περιφέρειας, είπε ο κ. Σπύρου, είτε βρίσκονται σε ερείπωση ή απαιτείται χρόνος και χρήμα για τη μετατροπή τους.

   Ως τέτοιο παράδειγμα ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης το κτήριο του πρώην νοσοκομείου, για το οποίο, όπως ανέφερε, άφησε προτεραιότητα στη χρήση στο Δήμο, αφού βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και θ’ αποτελέσει και αυτό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχει με το Δήμαρχο Κέρκυρας.

Επιτάχυνση διαδικασιών για την απάλειψη της γραφειοκρατίας

   «Κάθε προσπάθειά μας, να ενεργήσουμε άμεσα και σύντομα, ακυρώνεται στην πράξη», είπε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στις πολλαπλές εγκρίσεις που απαιτούνται για την προώθηση ενεργειών και έργων, με αποτέλεσμα -αυτή τη στιγμή- να μην είναι κάτι ορατό από όσα καθημερινά πράττουμε».

   Μέχρι και δυο μήνες, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, καθυστερούν οι εγκρίσεις αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση αυτή στο μικρό αριθμό υπαλλήλων που, σταδιακά, συρρικνώνεται.

   Επιπλέον, ο κ. Αποστολόπουλος, θεωρεί ότι, αν προχωρήσουν οι προτάσεις για τα προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης, ανάμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέρος των προβλημάτων αυτών θα επιλυθεί, αρκεί να υπάρξει συμβατότητα στις προτάσεις αυτές, κάτι το οποίο επιχειρείται μέσω της συνεργασίας.

   Θέλουμε, τόνισαν, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να είμαστε αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των νησιωτών.

   Για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί Δ/ντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κέρκυρα.        

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ιονίων Νήσων αντί Ιονίου

   Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Αποστολόπουλος, έκανε λόγο για το αίτημα του Περιφερειάρχη να αναφέρεται η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ως Ιονίων Νήσων αντί του Ιονίου, είπε δε ότι το έχει διεκπεραιώσει αρμοδίως, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε εμείς που ψηφίζουμε τους νόμους, εμείς τους εφαρμόζουμε», έκρινε, ωστόσο, αναγκαίο να γίνει αυτή η αλλαγή.  

 

 

Τρίπολη: Συνεργασία Δήμου-Αποκεντρωμένης

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Κατά μεγάλη πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τριπολης, ενέκρινε χθες, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου και Δήμου Τριπόλεως, για την υποστήριξη και υποβοήθηση των στελεχών της Διεύθυνσης Υδάτων και Περιβάλλοντος και Χωρικών Σχεδιασμού. Ο Δήμος της Τρίπολης θα στηρίξει την συγκεκριμένη υπηρεσία, δίνοντας δικό του μηχανικό, ώστε να μπορέσει αυτή να λειτουργήσει ομαλά.

Στ. Ζορμπαλάς

 

 

Δασική αστυνομική διάταξη για την υλοτομία πλατάνου

12/10/2011

Περιοριστική διάταξη σχετικά με την υλοτομία πλατάνου εξέδωσε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Η εφαρμογή της ρύθμισης ανατίθεται στα δασικά και αστυνομικά όργανα, καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη, ενώ σύμφωνα μ’ αυτή απαγορεύεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022:
• η υλοτομία, κλάδευση, διακίνηση φυτών προς φύτευση, διακίνηση ξυλείας και διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της δασικής υπηρεσίας.
• κάθε υλοτομία πλατάνου σε δημόσια δάση, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση εντός πόλεων και οικιστικών περιοχών, εκτός αν η υλοτομία προβλέπεται από πίνακες υλοτομίας ή διαχειριστικές μελέτες και βρίσκονται εκτός περιοχών που έχει εντοπιστεί ο επιβλαβής οργανισμός Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani.
• κάθε υλοτομία πλατάνου που φύεται αραιά και μεμονωμένα σε γεωργικά ή δενδροκομικά καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς και σε χέρσους ή ακαλλιέργητους αγρούς.
• κάθε υλοτομία αυτοφυών ενώσεων και παρόχθιων λωρίδων πλατάνου που απαντώνται σε ευρύτερες γεωργικές περιοχές, εκτός και να επιτραπεί έπειτα από αυτοψία και έκθεση αρμοδίου δασικού υπαλλήλου.
• κάθε υλοτομία σε παράκτιες περιοχές όπου τα φυόμενα πλατανόδενδρα έχουν πολύτιμη αξία για τις έμμεσες ωφέλειές τους.
• κάθε υλοτομία σε άδενδρες, ολιγόδενδρες και υποβαθμισμένες από την υπερβόσκηση ή καμένες εκτάσεις, όπου τα φυόμενα πλατανόδενδρα αποτελούν καταφύγιο ανθρώπων και ζωών. 
• κάθε υλοτομία πλατάνου σε τοπία και περιοχές με ιδιαίτερη αισθητική αξία, σε πηγές, παρεκκλήσια και άλλες θέσεις ιδιαίτερης αναψυχικής αξίας.
• κάθε υλοτομία πλατάνου σε περιοχές που λειτουργούν λατομεία, μεταλλεία, βιομηχανίες κλπ, όπου τα πλατανόδενδρα επιδρούν στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
• κάθε υλοτομία σε περίπτωση που διαπιστωθεί προσβολή πλατάνου από τον επιβλαβή οργανισμό Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani ή υπάρχει υποψία προσβολής.

 

 

Δασική αστυνομική ρύθμιση διάταξη υλοτομίας πλατάνου

Συντάκτης: 

peloponnisiaki.gr

 – 12 Οκτωβρίου 2011Κατηγορία: Πελοπόννησος

Περιγραφή: %CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-150x150Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου απαγορεύεται μέχρι την 31ηΔεκεμβρίου 2022.

  • η υλοτομία, κλάδευση, διακίνηση φυτών προς φύτευση, διακίνηση ξυλείας και διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της δασικής Υπηρεσίας.
  • κάθε υλοτομία πλατάνου σε δημόσια δάση, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση εντός πόλεων και οικιστικών περιοχών, εκτός αν η υλοτομία προβλέπεται από πίνακες υλοτομίας ή διαχειριστικές μελέτες και βρίσκονται εκτός περιοχών που έχει εντοπιστεί ο επιβλαβής οργανισμός Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani.
  • κάθε υλοτομία πλατάνου που φύεται αραιά και μεμονωμένα σε γεωργικά ή δενδροκομικά καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς και σε χέρσους ή ακαλλιέργητους αγρούς.
  • κάθε υλοτομία αυτοφυών ενώσεων και παρόχθιων λωρίδων πλατάνου που απαντώνται σε ευρύτερες γεωργικές περιοχές, εκτός και να επιτραπεί έπειτα από αυτοψία και έκθεση αρμοδίου δασικού υπαλλήλου.
  • κάθε υλοτομία σε παράκτιες περιοχές όπου τα φυόμενα πλατανόδενδρα έχουν πολύτιμη αξία για τις έμμεσες ωφέλειές τους.
  • κάθε υλοτομία σε άδενδρες, ολιγόδενδρες και υποβαθμισμένες από την υπερβόσκηση ή καμένες εκτάσεις, όπου τα φυόμενα πλατανόδενδρα αποτελούν καταφύγιο ανθρώπων και ζωών.
  • κάθε υλοτομία πλατάνου σε τοπία και περιοχές με ιδιαίτερη αισθητική αξία, σε πηγές, παρεκκλήσια και άλλες θέσεις ιδιαίτερης αναψυχικής αξίας.
  • κάθε υλοτομία πλατάνου σε περιοχές που λειτουργούν λατομεία, μεταλλεία, βιομηχανίες κλπ., όπου τα πλατανόδενδρα επιδρούν στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
  • κάθε υλοτομία σε περίπτωση που διαπιστωθεί προσβολή πλατάνου από τον επιβλαβή οργανισμό Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani ή υπάρχει υποψία προσβολής.

Η εφαρμογή της ρύθμισης ανατίθεται στα δασικά και αστυνομικά όργανα, καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

 

 

Κέρκυρα:Αντιδράσεις για την υπογραφή Αποστολόπουλου

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αντιδράσεις προκαλεί η υπογραφή από το  Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία των λατομείων στην περιοχή Τρουμπέτα, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη τυπική ισχύ καθώς δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 


Ο φάκελος της μελέτης βρίσκεται στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης στην Πάτρα, ενώ η επίμαχη  απόφαση   δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί στην Διαύγεια καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Αποστολόπουλος δεν γνώριζε την απόφαση του συμβουλίου της  Επικρατείας με την οποία είχαν ακυρωθεί οι αδειοδοτήσεις λειτουργίας των λατομείων μετά από προσφυγή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η νομική υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης αναμένεται να εξετάσει αν η απόφαση αυτή θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη  από τον γενικό γραμματέα ή αν επηρεάζει την δεύτερη φάση της διαδικασίας, την έγκριση δηλαδή της άδειας λειτουργίας των λατομείων που θα εκδοθεί από την αιρετή περιφέρεια.
Ο Γραμματέας  της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ Σπύρος  Σαμοϊλης, δήλωσε χθες κατηγορηματικά αντίθετος στην επαναλειτουργία των λατομείων,  καθώς - όπως είπε  - δεν υπάρχει λατομική ζώνη και παραλλήλως δεν πληρούνται  περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, όπως είναι οι όροι  γειτνίασης με κατοικημένες περιοχές, με υπόγεια ύδατα και με το χώρο κατασκευής του έργου των φραγμάτων. 
Διατεθειμένος να προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, δήλωσε το μέλος της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ, Τάσος Τόμπρος, υποστηρίζοντας  ότι ενδεχόμενη επαναλειτουργία των λατομείων θα έχει επιπτώσεις και στο έργο των φραγμάτων.

σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ-Λυκούργος Σκιαδόπουλος

 

 

Εγκαίνια λειτουρίας της Νέας Εργοστασιακής Μονάδας Παραγωγής ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.Δείτε φώτο.

Περιγραφή: Εγκαίνια λειτουρίας της Νέας Εργοστασιακής Μονάδας Παραγωγής ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.Δείτε φώτο.

Σε μία σεμνή τελετή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πρέσβης της Ολλανδίας κ. Kees van Rij, o Βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας κα Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας   κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πατρέων κα Βίβιαν Σαμούρη, εκπρόσωποι Βουλευτών και Τοπικών Αρχών, καθώς και πλήθος εμπορικών συνεργατών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη τη Διοίκηση της εταιρείας για την ταχεία ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το ως πρότυπο ανάπτυξης στη πραγματική οικονομία και επισήμανε τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αλλά και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος με ταυτόχρονη άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.
Ο κ. Van Rij υπογράμμισε τη στήριξη της Ολλανδικής Κυβέρνησης σε σοβαρές επενδυτικές πρωτοβουλίες όπως αυτή της FrieslandCampina η οποία αποτελεί «οξυγόνο ανάπτυξης» για την ελληνική οικονομία.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas κ. Γρηγόρης Σκλήκας αναφέρθηκε στην προσήλωση της εταιρείας στο στρατηγικό της σχεδιασμό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στη συνεργατική φιλοσοφία της FrieslandCampina καθώς και στις θετικές επιπτώσεις της επένδυσης στο παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής κτηνοτροφίας.     
 
Οι νέες εγκαταστάσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου με καινούργιες γραμμές παραγωγής γάλακτος και συναφών προϊόντων υψηλής παστερίωσης, για το ψυγείο. Διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ακολουθώντας τις τελειότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, υπό την εποπτεία άρτια καταρτισμένου προσωπικού. Η νέα μονάδα αξιοποιεί την παραγωγή αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων   προκειμένου να δημιουργήσει, με ελληνική 100% πρώτη ύλη, την πιο αγαπημένη σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων της ελληνικής οικογένειας: γάλατα υψηλής παστερίωσης ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOY CALCIPLUS, NOYNOY KID και κρέμες γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.
Με τη νέα επένδυση, το παραγωγικό δυναμικό του εργοστασίου FrieslandCampina στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών υπερδεκαπλασιάζεται, φθάνοντας τους 80.000 τόνους γάλακτος ετησίως, όγκος ο οποίος αντιστοιχεί στο 15% περίπου της συνολικής παραγωγής της ελληνικής κτηνοτροφίας.
 
Η FrieslandCampina Hellas επενδύει στην κατάρτιση και συνεχή υποστήριξη του Έλληνα γαλακτοπαραγωγού, μέσω της παρουσίας ομάδας επιστημονικών και τεχνικών συμβούλων στους χώρους πρωτογενούς παραγωγής, στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση κάθε συνεργαζόμενης φάρμας. 
 
Ο αριθμός των απασχολουμένων στο χώρο του εργοστασίου της FrieslandCampina Hellas αυξάνεται σημαντικά  φτάνοντας τους 120,
ενώ εμμέσως η επένδυση συμβάλει στη δημιουργία άνω των 150 θέσεων εργασίας στα διάφορα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας και των υποστηρικτικών εργασιών στην αγορά.
 
Η νέα επένδυση προσδίδει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία στη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ, σε όλη την ελληνική επικράτεια, με πιο γρήγορους χρόνους ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς  και πάντοτε στον ύψιστο βαθμό υγιεινής και ασφάλειας.
 
Μέσα από τη σημαντική επένδυση ιδίων κεφαλαίων, την αξιοποίηση του πλαισίου υποστήριξης του Νέου Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, η FrieslandCampina, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως συνεταιριστικός παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων με 15.000 μέλη, αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της ελληνικής κτηνοτροφίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας, στηρίζοντας την επιτυχή συνέχιση της μεγαλειώδους 80χρονης πορείας της μάρκας ΝΟΥΝΟΥ στην ελληνική αγορά.

 

 

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Πλατάνια υπό προστασία.

 

Περιγραφή: 131013Ετικέτες ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ στις 10/14/2011 08:53:00 πμ

 

 Θετική και αναγκαία χαρακτηρίζεται η επίσημη ανακοίνωση στις 12/10/2011 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την απαγόρευση υλοτομίας πλατάνου μέχρι τις 31/12/2022. Ο Μαμάσης Διονύσης περιβαλλοντολόγος M.Sc., σύμβουλος περιβάλλοντος-μελετητής σημειώνει για το θέμα ότι: «Είναι γεγονός ότι αποτελεί συχνό φαινόμενο η αυθαίρετη κοπή πλατάνων. Θεωρείται παράνομη ενέργεια και βανδαλισμός συνάμα ιδιαίτερα όταν η αυθαιρεσία υλοτομίας πραγματοποιείται σε υπεραιωνόβια πλατάνια.

Απαγορεύεται ρητά η κοπή οποιουδήποτε δένδρου από τους κανονισμούς χωρίς την απαραίτητη άδεια του δήμου ή του δασαρχείου. Θα πρέπει επιτέλους να επιβάλλονται προστίματα και κυρώσεις για τους παραβάτες. Οφείλουμε να σεβαστούμε και να μεριμνούμε για την παρουσία του είδους στο φυσικό τοπίο.

 Από την άλλη όμως τα οικοσυστήματα του πλατάνου στη Δυτική Ελλάδα και στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου (cancer stain disease). Την ασθένεια αυτή την προκαλεί ένας μύκητας Ceretocystis fimbrata f.sp. platani. Μεταδίδεται και εξαπλώνεται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες (χρήση αλυσοπρίονων, χωματουργικών μηχανημάτων κ.λ.π.). και έχει καταστροφικές συνέπειες για το είδος. Νεκρώνει τα προσβεβλημένα πλατάνια ανεξαρτήτως ηλικίας και μεγέθους. 

 Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με την διάταξη η κοπή επιτρέπεται μονο αν εντοπιστεί η ασθένεια σε πλάτανο ή υπάρχει υποψία προσβολής με την εποπτεία των αρμόδιων αρχών καθώς επίσης επιτρέπεται όταν προβλέπεται από τους πίνακες υλοτομίας ή τις διαχειριστικές μελέτες. 
Ο πλάτανος (Platanus orientalis) είναι από τα σημαντικότερα μεγάλα δέντρα που το ύψος του κυμαίνεται στα 20-30 μέτρα περίπου. Φυτρώνει σε μέρη όπου υπάρχουν νερά, είτε στην επιφάνεια είτε στο υπέδαφος και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μεγαλώνει σχετικά γρήγορα και ζει πολλούς αιώνες. Αναπτύσσεται σε παρόχθιες, παραλίμνιες ζώνες, σε ρεμματιές, σε πηγές και χειμάρρους. 

 Χαρακτηρίζεται για την μεγαλοπρέπεια του, την πληθωρικότητα του ενώ συνδέεται με παραδόσεις, ιστορικά ντοκουμέντα, οικολογικές αξίες και ήταν το ιερό δέντρο για τους αρχαίους. Η εξαπλώση του είδους περιορίζεται στα Βαλκάνια αλλά φτάνει έως τα Ιμαλάια. 

 Η Δυτική Ελλάδα μια από τις πλουσιότερες περιφέρειες της Ελλάδας σε υγρό στοιχείο, η παρουσία πλήθους βιοτόπων γλυκού και υφάλμυρου νερού έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη του φυλλοβόλου δέντρου. Το είδος φυτρώνει και σε σχετικά ξερά εδάφη με κροκάλες και ογκόλιθους αρκεί να βρίσκει υπόγειο νερό αναπτύσσοντας βαθία το ριζικό του σύστημα.

 Η Ελλάδα από το 1937 πλατάνια με ιδιαίτερη βοτανική, οικολογική αισθητική ή ιστορική και πολιτιστική αξία καθώς και άλλα αιωνόβια δέντρα άρχισε να τα αναγνωρίζει και να τα θέτει υπό καθεστώς προστασίας χαρακτηρίζοντας τα ως Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης σύμφωνα με τον Ν. 996/71. Παραδείγματα ανακήρυξης πλατάνων είναι οι δύο πλάτανοι του Σχολαρίου, οι πλάτανοι του Ναυπλίου, της Άρτας, της Βέροιας, της Δημητσάνας στην Αρκαδία, του Ιπποκράτη στην Κω κτλ.. 

 Η εφαρμογή της ρύθμισης ανατίθεται στα δασικά και αστυνομικά όργανα, καθώς και σε κάθε φιλότιμο πολίτη. Ωφείλουμε να διαφυλλάξουμε την ποικιλότητα και να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον. Τα πλατάνια μας και τα μάτια μας...».

 

 

Ολοκληρώνεται το δίκτυο τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011

 

Προγραμματική σύμβαση για την επέκταση και ολοκλήρωση του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης υπεγράφη μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Μεγαλόπολης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 12.534.366 ευρώ.
Η αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου είναι απαραίτητη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «για την αποδοτική, από ενεργειακή και οικονομική άποψη, λειτουργία ολόκληρου του συστήματος τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης, καθώς και για την εύκολη, γρήγορη και οικονομική σύνδεση όλων των δυνητικών καταναλωτών στο δίκτυο τηλεθέρμανσης».
Το έργο περιλαμβάνει ειδικότερα την υλοποίηση δύο υποέργων: «Μελέτη - Κατασκευή της επέκτασης του δικτύου διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (Β'Α Φάση)», που αφορά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου δικτύου τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης και «Επέκταση του δικτύου διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (Β'Α Φάση)», που αφορά την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου.
Η χρηματοδότηση του έργου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

 

 

Περιγραφή: blank

Απαγορεύσεις στην υλοτομία πλατανόδενδρων από τον Τ. Αποστολόπουλο

απαγορεύεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 η υλοτομία, κλάδευση, διακίνηση φυτών προς φύτευση, διακίνηση ξυλείας και διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της δασικής Υπηρεσίας

13/10/2011

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου απαγορεύεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 η υλοτομία, κλάδευση, διακίνηση φυτών προς φύτευση, διακίνηση ξυλείας και διακίνηση σπόρων προς σπορά του πλατάνου, χωρίς την εποπτεία και έγκριση της δασικής Υπηρεσίας.

κάθε υλοτομία πλατάνου σε δημόσια δάση, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση εντός πόλεων και οικιστικών περιοχών, εκτός αν η υλοτομία προβλέπεται από πίνακες υλοτομίας ή διαχειριστικές μελέτες και βρίσκονται εκτός περιοχών που έχει εντοπιστεί ο επιβλαβής οργανισμός Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani.

κάθε υλοτομία πλατάνου που φύεται αραιά και μεμονωμένα σε γεωργικά ή δενδροκομικά καλλιεργούμενες εκτάσεις, καθώς και σε χέρσους ή ακαλλιέργητους αγρούς.

κάθε υλοτομία αυτοφυών ενώσεων και παρόχθιων λωρίδων πλατάνου που απαντώνται σε ευρύτερες γεωργικές περιοχές, εκτός και να επιτραπεί έπειτα από αυτοψία και έκθεση αρμοδίου δασικού υπαλλήλου. 

κάθε υλοτομία σε παράκτιες περιοχές όπου τα φυόμενα πλατανόδενδρα έχουν πολύτιμη αξία για τις έμμεσες ωφέλειές τους.

κάθε υλοτομία σε άδενδρες, ολιγόδενδρες και υποβαθμισμένες από την υπερβόσκηση ή καμένες εκτάσεις, όπου τα φυόμενα πλατανόδενδρα αποτελούν καταφύγιο ανθρώπων και ζωών.

κάθε υλοτομία πλατάνου σε τοπία και περιοχές με ιδιαίτερη αισθητική αξία, σε πηγές, παρεκκλήσια και άλλες θέσεις ιδιαίτερης αναψυχικής αξίας.

κάθε υλοτομία πλατάνου σε περιοχές που λειτουργούν λατομεία, μεταλλεία, βιομηχανίες κλπ., όπου τα πλατανόδενδρα επιδρούν στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

κάθε υλοτομία σε περίπτωση που διαπιστωθεί προσβολή πλατάνου από τον επιβλαβή οργανισμό Ceratocystis fimbriata f. Sp. Platani ή υπάρχει υποψία προσβολής.

Η εφαρμογή της ρύθμισης ανατίθεται στα δασικά και αστυνομικά όργανα, καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

 

 

Απολογισμός έργου αυτοτελούς τμήματος εκπαίδευσης και προγραμματισμός επιμορφωτικών προγραμμάτων

Περιγραφή: epimorfosi%20%28Small%29Παρ, 14 Οκτ 2011

Κατά το τελευταίο εξάμηνο το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης υλοποίησε προγράμματα επιμόρφωσης για όλες τις δημόσιες υπηρεσίας και φορείς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2011

- Υλοποιήθηκαν συνολικά 60 επιμορφωτικά προγράμματα στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά
- Επιμορφώθηκαν 1714 υπάλληλοι σε 1493 ώρες επιμόρφωσης
- Υλοποιήθηκαν 13 ημερίδες σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» όπου συμμετείχαν 691 υπάλληλοι σε Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Κεφαλονιά.

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν τα προγράμματα που αφορούσαν την αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, τη διοικητική μεταρρύθμιση και αποκέντρωση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, καθώς επίσης και οι ημερίδες που σχετίζονταν με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 39 επιμορφωτικά προγράμματα: 25 για την Πάτρα, 5 για την Τρίπολη, 3 για την Καλαμάτα, 1 για το Ναύπλιο και 5 για την Κέρκυρα.

Εκτός από τις προαναφερθείσες θεματικές, τα επιμορφωτικά προγράμματα που έχουν πιστοποιηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υγεία, την κοινωνική πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη. Ο προγραμματισμός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αυτοτελούς Τμήματος Εκπαίδευσης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

 

 

Απέκρυψαν κι από τον Αποστολόπουλο την Απόφαση του ΣτΕ για τα Νταμάρια;

 

Κείμενο: ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΛΒΑΝΟΣ on Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 00:21   

Περιγραφή: salvanos_spyros

Στην τελευταία συνεδρίαση του Π. Σ. στην Κεφαλονιά, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και αρχηγοί παρατάξεων είχαν αισθανθεί ικανοποίηση όταν «κατάφεραν» το θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία των λατομείων Τρουμπέτα να αναβληθεί για να συζητηθεί στον τόπο του εγκλήματος, στην Κέρκυρα. Κάποιοι άλλοι, ο Σπύρου και οι συν αυτώ, γελούσαν κάτω από τα μουστάκια τους, βλέποντας ότι η καλοστημένη παγίδα τους είχε λειτουργήσει άψογα: α) Ένα μήνα μετά, έως την επόμενη συνεδρίαση του Π. Σ. η προβλεπόμενη προθεσμία των 35 ημερών θα έχει παρέλθει άκαρπη, ώστε – σύμφωνα με τον Νόμο – να ληφθεί ως θετική η σχετική γνωμοδότηση και ο Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προχωρήσει στην υπογραφή της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων. β) Επειδή το θέμα μύριζε μπαρούτι, έπρεπε να αποκλειστεί η συζήτησή του, μιας και κάτι τέτοιο θα είχε σαν αποτέλεσμα νέες εκτεταμένες διαρροές της παράταξης Σπύρου με ενδεχόμενη πλέον διάλυσή της.

Σκόπιμα ο θεματικός Αντιπεριφεριάρχης, Γιάννης Μαλακάσης, είχε αποκρύψει στη θετική γνωμοδότησή του προς τους περιφερειακούς συμβούλους, τη σχετική αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γεγονός που θα αποκαλύπτονταν χωρίς άλλο κατά τη συζήτηση και θα άναβε φωτιές, με αποτέλεσμα, μόνον οι φανατικοί και ιδιοτελείς του κλειστού πυρήνα Σπύρου, εν προκειμένω, να ψήφιζαν θετικά.

Η ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης βαρύνει αποκλειστικά τον πρόεδρο του Π. Σ. Χρήστο άνθη, που στην επίμαχη συνεδρίαση της Κεφαλονιάς δεν ενημέρωσε το Σώμα ότι η αναβολή του θέματος για τη επόμενη συνεδρίαση θα ήταν εκπρόθεσμη, κι ότι εν τοιαύτη περιπτώσει η (μη) γνωμοδότηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως θετική από τον ανυπόμονο πια Αποστολόπουλο. 
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο εμπαίζεται ανενδοίαστα και ασύστολα το Π. Σ., που προφανώς με άνωθεν και έξωθεν εντολές απαξιώνεται, βάλλεται και δυναμιτίζεται ο νέος θεσμός εν τη γενέσει του. Σε ό,τι μας αφορά έχουμε καταγράψει δύο ακόμη σχετικές περιπτώσεις προκλητικής μεροληπτικής θέσης της αιρετής Περιφερειακής Αρχής υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την κοινωνία, καθώς και το μέλλον των νησιών μας: Πρόκειται για τη σκόπιμη εμμονή τους να κρατούν επί οκτάμηνο σκόπιμα στο σκοτάδι τους περιφερειακούς συμβούλους σχετικά με το αιολικό πάρκο Παντοκράτορα, καθώς και τη μαϊμουδιά της «ομόφωνης απόφασης» αναφορικά με τη γνωμοδότηση για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών που ελήφθη δήθεν στη συνεδρίαση των Παξών στις 28 Μαΐου…

Πιστός συνεχιστής του γνωστού έργου του τελευταίου δοτού Περιφερειάρχη, Κ. Γεωργαλίδη, ο Σπύρου, εγκρίνει και επαυξάνει τις ενέργειες, τις αποφάσεις και αξιοποιεί τα conne του προκατόχου του: - Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε όλα ισχυρίζεται, ενώ το σωστό είναι ότι λέει ΝΑΙ σε όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Κομμένος επί μήνες από συγκεκριμένο τοπικό κανάλι, άρχισε να σκάει μύτη – τηλεφωνικά αρχικά – στα βραδινά δελτία, γεγονός που συνέπεσε, όλως τυχαίως, με το χαμήλωμα των τόνων του καναλιού ενάντια στο αιολικό πάρκο Παντοκράτορα. Ήταν ο προάγγελος της εμφάνισής του, επιτέλους, σε βραδινή εκπομπή, που απογοήτευσε όσους ανέμεναν να «ανακριθεί» για τα πεπραγμένα του σχετικά με το αιολικό πάρκο… Λόγος είχε γίνει μόνον για έργα (τι άλλο) όπως συντήρηση οδικού δικτύου, φράγματα κ.λπ., κυρίως, όμως, για την επίμαχη νέα αδειοδότηση της επαναλειτουργίας των νταμαριών Τρουμπέτα, με τον Περιφερειάρχη να διαβεβαιώνει σε έντονο και αποφασιστικό ύφος ότι ήταν υπέρ της επαναλειτουργίας τους.-

Κάποιοι υποψιασμένοι, εντυπωσιασμένοι από το άψογο σκηνικό, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας κι αναμέναμε εξελίξεις, όχι όμως ότι θα έφταναν και στο σημείο με θασύτατες μεθοδεύσεις και μαϊμουδιές να καταπατήσουν ακόμη και τη σχετική αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Μένει να δούμε τώρα αν απέκρυψαν την απόφαση του ΣτΕ κι από τον Αποστολόπουλο. Κι αν όχι, δηλαδή, αν την έλαβε υπόψη του, εγκρίνοντας τους σχετικούς Περιβαλλοντικούς Όρους, να δούμε τότε πώς αιτιολογεί την καταστρατήγησή της και να πράξουμε ανάλογα.

* Ο Σπύρος Α. Σαλβάνος είναι Πρόεδρος Δ. Σ. της «Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»