Δημοσιεύματα σε διάφορες ιστοσελίδες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

16 Σεπτεμβρίου, 2011

Περιγραφή: ceb1cf80cebfcf83 ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥΣύσκεψη με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου το πολεοδομικό σχέδιο της Κορίνθου να μπει στην τελική του ευθεία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ενδελεχώς τα τεχνικά ζητήματα του έργου και δρομολογήθηκαν λύσεις σε θέματα που είχαν προκύψει κατά τη σύνταξη του αρχικού πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης της Κορίνθου.

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου για την εξέλιξη του έργου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει έδωσε όμως εντολή για επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα της Δημοτικής Αρχής που είναι η εφαρμογή του νέου πολεοδομικού σχεδίου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης καθώς και άλλα στελέχη του Δήμου Κορινθίων. Μετά το τέλος της σύσκεψης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι έγινε μία ουσιαστική και άκρως γόνιμη κουβέντα για ένα τόσο σημαντικό θέμα της πρωτεύουσας της Κορινθίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πολεοδομικού σχεδίου που αναμένεται να δώσει μία βαθειά πολεοδομική ανάσα στην πόλη της Κορίνθου και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.

www.sfedona.gr

 

Εντείνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην ΑΒΕΞ - Ενημέρωσαν Αποστολόπουλο και ακολουθούν οι βουλευτές - Ζητούν φορολογικές διευκολύνσεις και δίνουν ραντεβού με τη διοίκηση στα δικαστήρια

 

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/koinwnia/avexapost.jpgΠαρασκευή, 16-09-2011

 

Σε συνδυασμένες πολιτικές και δικαστικές ενέργειες προχωρούν οι 50 εργαζόμενοι της πατραϊκής βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου ΑΒΕΞ, οι οποίοι βρίσκονται, ως γνωστόν, σε επίσχεση εργασίας από τα τέλη Ιουλίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα και άλλες παροχές που τους οφείλει η επιχείρηση.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, κλιμάκωσης της εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιούν, προς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να τους καταστήσουν κοινωνούς των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας του εργασιακού αδιεξόδου, στο οποίο έχουν βρεθεί, επισκέφθηκαν χθες, Τετάρτη, το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς, Τάσο Αποστολόπουλο, με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στην περιοχή, και τον ενημέρωσαν για το τι γίνεται αυτό τον καιρό στην ΑΒΕΞ. 

Παράλληλα, δεδομένου ότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση κι ότι τελούν σε επίσχεση εργασίας, που τους προκαλεί αδυναμία ν' ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ζήτησαν από τον κ. Αποστολόπουλο να διαβιβάσει στην κυβέρνηση αίτημά τους για τη χορήγηση παράτασης αποπληρωμής των οφειλών τους ως τη λήξη της επίσχεσής τους, καθώς και για τη μη επιβάρυνσή τους με τόκους υπερημερίας. Το αίτημά τους αυτό αφορούσε τόσο τη φορολογία εισοδήματος του 2010 όσο και τον... κεφαλικό φόρο που έρχεται, αλλά και το χαράτσι που επιβάλλεται στα ακίνητα. 

Έβαλαν... μεσίτη για το αυτονόητο

Επιπλέον, του ζήτησαν να μεσολαβήσει στη γ.γ. του Υπ. Εργασίας, κυρία Στρατηνάκη, για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο στην Ελλάδα του 2011: για να πραγματοποιηθεί, επιτέλους, η τριμερής που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι, ένα αίτημα που ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί, παρότι έχει υποβληθεί από τις 16/8/11! Μάλιστα, από την επικοινωνία που είχαν με τη γραμματέα του προϊσταμένου του αρμόδιου Τμήματος του Υπ. Εργασίας -καθώς ο ίδιος ο προϊστάμενος προτιμά να μην εμφανίζεται στο τηλέφωνο- προέκυψε ότι υπάρχει μακρύς κατάλογος αιτημάτων διαφόρων σωματείων για τη σύγκληση τριμερών συσκέψεων, τις οποίες, απ' ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση αποφεύγει, στη φάση αυτή, όπως ο... διάβολος το λιβάνι. 

Όσο για την αντίδραση του κ. Αποστολόπουλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο attacktv.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΒΕΞ και τέως πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών, Αντώνης Καλής, "ο Γενικός είδε και το πρώτο ζήτημα (το φορολογικό) εξαιρετικά σοβαρά και με πολύ μεγάλη ευαισθησία και είπε ότι θα ετοιμάσει σχετική εισήγηση, αλλά και το δεύτερο (της τριμερούς), στο οποίο επέδειξε επίσης ευαισθησία και μίλησε με τον ιδιαίτερο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία".

Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, το Σωματείο θα επιδώσει τη λίστα με τα ίδια αιτήματα στα γραφεία και των βουλευτών του Νομού Αχαΐας. 

Συζητούνται ασφαλιστικά και αίτηση πτώχευσης

Σχετικά τώρα με τις δικαστικές εκκρεμότητες, για την άλλη εβδομάδα -και συγκεκριμένα για τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου- έχει προγραμματιστεί η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο, για την προσημείωση του οφειλόμενου ποσού, αλλά και των μελλοντικών απαιτήσεων που προκύπτουν επί του ακινήτου της ΑΒΕΞ στη διασταύρωση της οδού Ανθείας με την Ακτή Δυμαίων, το οποίο, μάλιστα, είναι ελεύθερο βαρών. 

Τέλος, για την επομένη, 20 Σεπτεμβρίου, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αίτηση της εταιρείας για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Δεδομένου δε ότι οι διοικούντες την επιχείρηση, διά του νομικού εκπροσώπου τους, έχουν διαβεβαιώσει πως δεν αμφισβητούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ο κ. Καλής θεωρεί ότι στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα πρέπει να σταθούν σύνδικοι και όχι αντίδικοι με το προσωπικό. 

Πάντως, κάποια σημάδια κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι, όπως το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα όσα λένε οι εργαζόμενοι, οι ιδιοκτήτες της ΑΒΕΞ έχουν να εμφανιστούν στο χώρο του εργοστασίου περίπου 10 μέρες τώρα, ενώ το προσωπικό δίνει καθημερινά "μάχες" με δεκάδες μεταναστών, που κατακλύζουν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, καθώς αυτές βρίσκονται σε... στρατηγική θέση, όσον αφορά τη γειτνίασή τους με το νέο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας. Μάλιστα, ο κ. Καλής αναφέρει πως, ενώ τους εξηγούν πως μπορούν να φεύγουν από την κανονική είσοδο, εκείνοι -από... κεκτημένη ταχύτητα, άραγε, ή από φόβο;- προτιμούν να σκαρφαλώνουν και πάλι στο μαντρότοιχο, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.

www.attacktv.gr

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Πελοποννήσου

 

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Πελοποννήσου έδωσε αυστηρή εντολή στους Δασάρχες να μην παρεβρεθούν  στην ημερίδα για την καταστροφή των πλατανιών  της Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου  είναι αρμόδια ιδίως για τη δασική ανάπτυξη και την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων και οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Δασαρχείο ανά Νομό ,όπως και με την αντίστοιχη Αντιπεριφέρεια για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων στα δάση .Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε όμως την περασμένη Παρασκευή στην Τρίπολη για την καταστροφή των Πλατανιών και των πεύκων της Πελοποννήσου με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Βαγγέλη Γιαννακούρα δεν συμμετείχε και έλαμψε διά της απουσίας της .Συγκεκριμένα  ο  προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Πελοποννήσου έδωσε αυστηρή εντολή στους Δασάρχες να μην παρεβρεθούν . κάτι το οποίο και  έγινε .Η πράξη αυτή του προισταμένου  δεν έχει καμία λογική παρά μόνο μας βάζει σε υποψίες ότι  εξυπηρετεί συμφέροντα  πολιτικού χαρακτήρα. Δυστυχώς τέτοιοι προιστάμενοι όταν βάζουν την πολιτική πάνω από τον τόπο θα πρέπει με εντολή του Περιφερειάρχη Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου να στέλνονται κατευθείαν στο σπίτι τους .Για να δούμε θα γίνει κάτι τέτοιο;

arkadiapress.blogspot.com/

 

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί δηλώνει απογοητευμένος ο Γιαννακούρας...

 

Περιγραφή: http://2.bp.blogspot.com/-jEhaVYzOjUs/TndNoydP2BI/AAAAAAAAOYE/zex2-cqCLgI/s200/247819_218303924855698_100000282769836_843893_5072696_n.jpgΟ Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, με γραπτή δήλωσή του, επισημαίνει: «Με αφορμή την πρωτοβουλία μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας) για …

πραγματοποίηση ημερίδας στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης με θέμα «Αντιμετώπιση Επιβλαβών Οργανισμών που καταστρέφουν πλατάνια και πεύκα στην Αρκαδία» την Παρασκευή 16/09/2011, ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα-θέματα που μόνο σε ανεπάρκεια σκέψης και ελλειπτικές συμπεριφορές μπορούν να παραπέμπουν! Ο στόχος και ο σκοπός της ημερίδας ήταν σαφής: Σε ένα χρόνιο πρόβλημα,  με επείγουσα ανάγκη λύσης – μιας και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα παραμείνει κανένα πλατάνι σε όλη την Πελοπόννησο, βάση της μελέτης των ειδικών- με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για τον  τόπο και το περιβάλλον γενικότερα, πάρθηκε η πρωτοβουλία για ενημέρωση και άμεση λύση του προβλήματος. Χωρίς φιέστες και χωρίς φανφάρες, έγινε ανάλυση του προβλήματος με καλεσμένους ειδικούς φυτοπαθολόγους και άλλους επιστήμονες από το ΕΘΥΑΓΕ – Ινστιτούτο μεσογειακών και δασικών οικοσυστημάτων και από το Μπενάκειο φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και η έκπληξη ήρθε από μικροπολιτικές, στενόμυαλες και συμπλεγματικές συμπεριφορές από την πλευρά της Δασικής Υπηρεσίας. 

Με έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώθηκε πως η παρουσία των δασαρχών παρεμποδίστηκε με εντολή-καθοδήγηση  του κ. Κανταρτζόπουλου Αντώνη, γενικού διευθυντή δασών και αγροτικής οικονομίας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νησιών και άλλους συναρμόδιους παράγοντες. Οι δασάρχες, έχοντας τυπικά μα και ουσιαστικά ενημερωθεί γραπτώς και προφορικώς για να παρευρεθούν και να εκφράσουν την γνώμη τους όχι τύποις μα επί της ουσίας -γνώμη απαραίτητη και που θα έδειχνε πως έστω και ετεροχρονισμένα θα αναλάμβαναν την ευθύνη τους για την κατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων- χωρίς καμία δικαιολογία τους απαγορεύτηκε η τόσο αναγκαία παρουσία τους.

                Η διαπίστωση είναι λυπηρή. Το έργο είναι απαραίτητο. Η προσοχή μας και οι προσπάθειες μας δεν θα σταματήσουν χάρις σε μικροπολιτικές παρεμβάσεις, στενόμυαλες νοοτροπίες, πολιτικά απωθημένα που θυμίζουν «άλλες εποχές» και ειδικά από άτομα κατέχοντα τέτοιες θέσεις, πράξεις που δυστυχώς οδήγησαν την χώρα μας και την κοινωνία σε αυτό το απογοητευτικό σημείο.

                Όλες αυτές οι τρικλοποδιές δεν θα μας σταματήσουν. Οι προθέσεις μας είναι αγνές, με κίνητρο και βασικό άξονα δράσης την αγάπη μας για τον τόπο και το περιβάλλον.»

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

 

 

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

20.09.11

Περιγραφή: http://iliatora.gr/files/news/3346_ph1.jpg

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Πολλά μηνύματα και αναφορές που έρχονται στην εφημερίδα μας σχετικά με το δήμαρχο Ιθάκης κ. Γιάννη Κασσιανό, δεν έχουν τύχει δημοσίευσης, επειδή το θέμα νομιμότητας του κ. δημάρχου είναι σε διαδικασία ελέγχου από τις αρμόδιες Κρατικές και Δικαστικές Αρχές. Για την υπόθεση αυτή, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος, έκανε χθες στην Εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» τις ακόλουθες δηλώσεις. «Μετά από καταγγελίες που έγιναν στην Υπηρεσία μας, ζητήσαμε από Δικαστικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες τυχόν στοιχεία που αφορούν το δήμαρχο Ιθάκης. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αφορούν την περίοδο 1984 – 2007. Κανένα στοιχείο από αυτά που μας έστειλαν δεν αφορά την θητεία του δημάρχου και την περίοδο 2008-2011.

Μετά απ’ αυτό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ζήτησε από Δικαστικό Γραφείο των Πατρών και την Δ/νση ΟΤΑ του ΥΠ.ΕΣ. να εξετάσουν αν αδικήματα που έγιναν πριν το 2007 είναι ικανή προϋπόθεση να εφαρμοστεί το άρθρο 236 του Καλλικράτη (αυτοδίκαιο έκπτωση των αιρετών από τα αξιώματα τους, λόγω καταδικαστικών αποφάσεων). Αναμένουμε τις απαντήσεις τους».

Εξ άλλου, ο γενικός γραμματέας και οι Υπηρεσίες Ελέγχου Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκαναν δεκτή την προσφυγή του δημοτικού συμβούλου Δήμου Ιθάκης κ. Χρήστου Σκληρού για την ακύρωση της 137/2011 απόφασης του Δ.Σ. Ιθάκης σχετικά με την αποδοχή δωρεάς 80.000 € από το Σώμα, που αφορούσε έξοδα παράστασης του Δημάρχου, μετά από εισήγηση του ίδιου του κ. Κασσιανού. Ο κ. Αποστολόπουλος ακύρωσε την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. Ιθάκης, διότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο Όργανο για αποδοχές δωρεών, κάτι που μπορεί να αποφασίσει ή όχι μόνον η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η απόφαση του κ. Αποστολόπουλου έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια από 9/9/11.

Επίσης, ο κ. Αποστολόπουλος έχει ακυρώσει άλλες τρεις αποφάσεις του Δ.Σ. Ιθάκης.

www.ithacanews.gr

 

Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτογράφησης ενέκρινε ο Τάσος Αποστολόπουλος

 – 20 Σεπτεμβρίου 2011

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2011/08/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-150x150.jpgΤη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος.

Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πολιτογράφηση αλλογενούς αλλοδαπού, αιτούντος την ελληνική ιθαγένεια. Ο έλεγχος συνίσταται  στα εξής κριτήρια: ο αιτών να γνωρίζει την επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς και να έχει την δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν. Η απόφασή της Επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αποτελείται από τα παρακάτω μέλη :

  • Δήμητρα Καββαθά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της ίδιας Διεύθυνσης.
  • Ιωάννη Καμαριανό, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Άννα Ασημάκη-Δημακοπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια της ίδιας Σχολής.
  • Αγγελική Αντωνίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Κυριαζή, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ίδιας Διεύθυνσης.
  • Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Ανδρικοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υποθέσεων της ίδιας Διεύθυνσης.
  • Ελισσάβετ Νικολακοπούλου, Δικηγόρο Πατρών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Φίλιππο Νικολόπουλο, Δικηγόρο-Καθηγητή Κοινωνιολογίας Κολλεγίου Ινδιανάπολης Αθηνών.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Ελένη Θωμά, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αναπληρώτρια την Κυριακή Καλογεροπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Η θητεία των μελών είναι διετής. Η Επιτροπή  θα συνεδριάσει για πρώτη φορά  στις 5 Οκτωβρίου 2011.

peloponnisiaki.gr

Συγκροτήθηκε επιτροπή πολιτογράφησης

Περιγραφή: http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/imagecache/midi/tasos_apostolopoulos%5B1%5D.JPGΤη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος.Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πολιτογράφηση αλλογενούς αλλοδαπού, αιτούντος την ελληνική ιθαγένεια. Ο έλεγχος συνίσταται  στα εξής κριτήρια: ο αιτών να γνωρίζει την επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς και να έχει την δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν. Η απόφασή τηςΕπιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αποτελείται από τα κάτωθι μέλη :

Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Ελένη Θωμά, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αναπληρώτρια την Κυριακή Καλογεροπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Η θητεία των μελών είναι διετής. Η Επιτροπή  θα συνεδριάσει για πρώτη φορά  στις 5 Οκτωβρίου 2011.  

  • Δήμητρα Καββαθά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της ίδιας Διεύθυνσης.
  • Ιωάννη Καμαριανό, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Άννα Ασημάκη-Δημακοπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια της ίδιας Σχολής.
  • Αγγελική Αντωνίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Κυριαζή, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ίδιας Διεύθυνσης.
  • Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Ανδρικοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υποθέσεων της ίδιας Διεύθυνσης. 
  • Ελισσάβετ Νικολακοπούλου, Δικηγόρο Πατρών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Φίλιππο Νικολόπουλο, Δικηγόρο-Καθηγητή Κοινωνιολογίας Κολλεγίου Ινδιανάπολης Αθηνών.

www.arcadiaportal.gr

 

Επιτροπή Πολιτιγράφησης στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Περιγραφή: date Τρίτη, Σεπτέμβριος 20, 2011 

Τη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος.Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πολιτογράφηση αλλογενούς αλλοδαπού, αιτούντος την ελληνική ιθαγένεια. Ο έλεγχος συνίσταται στα εξής κριτήρια: ο αιτών να γνωρίζει την επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς και να έχει την δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν. Η απόφασή της Επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αποτελείται από τα κάτωθι μέλη :

1. Δήμητρα Καββαθά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της ίδιας Διεύθυνσης.

2. Ιωάννη Καμαριανό, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Άννα Ασημάκη-Δημακοπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια της ίδιας Σχολής.

3. Αγγελική Αντωνίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Κυριαζή, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ίδιας Διεύθυνσης.

4. Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Ανδρικοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υποθέσεων της ίδιας Διεύθυνσης.

5. Ελισσάβετ Νικολακοπούλου, Δικηγόρο Πατρών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Φίλιππο Νικολόπουλο, Δικηγόρο-Καθηγητή Κοινωνιολογίας Κολλεγίου Ινδιανάπολης Αθηνών.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Ελένη Θωμά, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αναπληρώτρια την Κυριακή Καλογεροπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

Η θητεία των μελών είναι διετής. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2011.

radio936.blogspot.com

 

Σύσκεψη Αποστολόπουλου-Μπουλέ γιά ΣΧΟΟΑΠ Αντιρρίου

Τρί, 20/09/2011

Περιγραφή: sxooap%20antirriou

Η εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Αλέξανδρος Πανταζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις, συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής

www.nafpaktianews.gr

 

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2011

Σύσκεψη για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου

Περιγραφή: Σύσκεψη για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου

Η εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Αλέξανδρος Πανταζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

 

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις, συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να επιλυθούν χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες ετών, στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εντός του επόμενου διαστήματος να υπογραφούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αγρινίου και Πατρών, καθώς και να ολοκληρωθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου.

skaipatras.gr

 

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ.

Η εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Αλέξανδρος Πανταζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις, συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να επιλυθούν χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες ετών, στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εντός του επόμενου διαστήματος να υπογραφούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αγρινίου και Πατρών, καθώς και να ολοκληρωθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου.

axeloostv.blogspot.com

 

Σύσκεψη για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.ΠΠεριγραφή: alt. Αντιρρίου

Η εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Αλέξανδρος Πανταζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

 

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις, συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να επιλυθούν χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες ετών, στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εντός του επόμενου διαστήματος να υπογραφούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αγρινίου και Πατρών, καθώς και να ολοκληρωθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου.

achaianews.gr

 

ΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2011

 

Περιγραφή: antirriosxooapsiskepsiapostolopmpoule-320x240

 

Η εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση ήταν το θέμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Αλέξανδρος Πανταζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις, συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να επιλυθούν χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες ετών, στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εντός του επόμενου διαστήματος να υπογραφούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αγρινίου και Πατρών, καθώς και να ολοκληρωθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου.

www.aixmi-news.gr

 

Στα... αζήτητα ακόμη το "φιλέτο" της Γέφυρας, στο Αντίρριο

Η γενικότερη απροθυμία διεθνών επενδυτών να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, εν μέσω της βαθύτερης οικονομικής κρίσης εδώ και πολλές δεκαετίες, που την έχει πλήξει καίρια, αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί ως τώρα καμία συγκεριμένη ενθαρρυντική εξέλιξη όσον αφορά ένα από τα χαρακτηρισμένα ως ακίνητα-"φιλέτα" του ελληνικού Δημοσίου, αυτό, δηλαδή, το οποίο καταλάμβανε ο χώρος του εργοταξίου της Γέφυρας, στην πλευρά του Αντιρρίου.

Σε αντίθεση, πάντως, με την παρατηρούμενη επενδυτική "άπνοια", η διοικητική μηχανή δείχνει να έχει τεθεί σε λειτουργία για την αντιμετώπιση χρόνιων εκκρεμοτήτων και την παράκαμψη γραφειοκρατικών δυσκαμψιών, που δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και που, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να έχουν αρθεί τη στιγμή που θα βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής, προκειμένου να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στην Πάτρα, με αντικείμενο την εξειδίκευση πτυχών του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την τελική του έγκριση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, ο πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός, ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης, Αλέξανδρος Πανταζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Γενικός: Επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επανέλαβε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα, καθώς περιλαμβάνει το πρώην εργοτάξιο της Γέφυρας, για το οποίο υπάρχει πολιτική απόφαση να αξιοποιηθεί. Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να δοθούν λύσεις, αφού δεν γίνεται να επιμένουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικίστικα προσχήματα, όταν επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων μένουν στα συρτάρια. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ευχαρίστησε τον κ. Αποστολόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και για την έμπρακτη βούλησή του να προχωρήσει ένα θέμα που δυστυχώς έχει χρονίσει.

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και αναπτύχθηκαν τα σημεία προβληματισμού των Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας. Αφού επιτεύχθηκε να αρθούν διαδικαστικά προσκόμματα και να διευθετηθούν προϋπάρχουσες παρεξηγήσεις (που αφορούσαν διαφωνίες με υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας), συζητήθηκαν παράμετροι του Σχεδίου που πρέπει να επικαιροποιηθούν, με στόχο την προώθηση με διαδικασία fast track της τουριστικής επένδυσης στην εργοταξιακή ζώνη και την εγγύηση της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής.

Εξάλλου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπενθύμιζαν, μέσω του attacktv.gr, πως ο σχεδιασμός προβλέπει τόσο το Αντίρριο όσο και τη Ναύπακτο να τα δούμε σε ευθεία συνάρτηση και σύνδεση με την Πάτρα, ως ένα ενιαίο οικιστικό και αναπτυξιακό σύνολο.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίζεται ότι, "στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, ώστε να επιλυθούν χωροταξικές και πολεοδομικές εκκρεμότητες ετών, στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εντός του επόμενου διαστήματος να υπογραφούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αγρινίου και Πατρών, καθώς και να ολοκληρωθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αντιρρίου".

 

www.attacktv.gr

 

Απάντηση Αποστολόπουλου σε Γιαννακούρα

Περιγραφή: apostolopoulos444

20-9-2011

Για τη μη συμμετοχή δασικών υπαλλήλων στην ημερίδα της ΠΕ Αρκαδίας για τις ασθένειες σε πλατάνια και πεύκα

Με αφορμή δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα που έγιναν στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη μη συμμετοχή δασικών υπαλλήλων στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας), από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

1. Ουδέποτε ζητήθηκε από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο, προφορικά ή γραπτά, ως πολιτικός προϊστάμενος των Δασικών Υπηρεσιών να επιτρέψει στους εργαζόμενους στα δασαρχεία να συμμετάσχουν, εν ώρα υπηρεσίας, σε ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

2. Σε υπηρεσιακό επίπεδο ζητήθηκε από το Γενικό Διευθυντή Δασών να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα δασαρχεία ως απλοί παρατηρητές (δηλ. ως "χειροκροτητές") στη συγκεκριμένη ημερίδα τη στιγμή που τα Δασαρχεία είναι οι κατ’ εξοχήν αρμόδιες υπηρεσίες τόσο για την προστασία όσο και για την ανάπτυξη των δασικών περιοχών.

3. Οι βασικοί κανόνες σεβασμού των θεσμών, οι διακριτοί ρόλοι των φορέων αλλά και η επιβεβλημένη κοινή προσπάθεια προστασίας του δασικού μας πλούτου θα έπρεπε να θέτουν ως πρωταρχική προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των δασικών υπηρεσιών και των στελεχών τους στην εν λόγω ημερίδα.

4. Παράλληλα τονίζουμε ότι στο πρόγραμμα της ημερίδας δεν προβλεπόταν ομιλία-τοποθέτηση κάποιου στελέχους των δασικών υπηρεσιών. Ποτέ δεν ζητήθηκε η κατάθεση επιστημονικής άποψης από αυτή την πλευρά αλλά ούτε και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει τα δασαρχεία για το θέμα της ημερίδας. 

www.arcadiaportal.gr

 

Απάντηση για τους δασάρχες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

 Με αφορμή σχόλια και δηλώσεις που έγιναν στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη μη συμμετοχή δασικών υπαλλήλων στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας), από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

1. Ουδέποτε ζητήθηκε από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο, προφορικά ή γραπτά, ως πολιτικός προϊστάμενος των Δασικών Υπηρεσιών να επιτρέψει στους εργαζόμενους στα δασαρχεία να συμμετάσχουν, εν ώρα υπηρεσίας, σε ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

 

2. Σε υπηρεσιακό επίπεδο ζητήθηκε από το Γενικό Διευθυντή Δασών να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα δασαρχεία ως απλοί παρατηρητές (δηλ. ως "χειροκροτητές") στη συγκεκριμένη ημερίδα τη στιγμή που τα Δασαρχεία είναι οι κατ’ εξοχήν αρμόδιες υπηρεσίες τόσο για την προστασία όσο και για την ανάπτυξη των δασικών περιοχών.

 

3. Οι βασικοί κανόνες σεβασμού των θεσμών, οι διακριτοί ρόλοι των φορέων αλλά και η επιβεβλημένη κοινή προσπάθεια προστασίας του δασικού μας πλούτου θα έπρεπε να θέτουν ως πρωταρχική προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των δασικών υπηρεσιών και των στελεχών τους στην εν λόγω ημερίδα.

 

4. Παράλληλα τονίζουμε ότι στο πρόγραμμα της ημερίδας δεν προβλεπόταν ομιλία-τοποθέτηση κάποιου στελέχους των δασικών υπηρεσιών. Ποτέ δεν ζητήθηκε η κατάθεση επιστημονικής άποψης από αυτή την πλευρά αλλά ούτε και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει τα δασαρχεία για το θέμα της ημερίδας.

www.eleftheriaonline.gr

 

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις καταγγελίες Γιαννακούρα…

 

 

Περιγραφή: http://3.bp.blogspot.com/-WWyxQC_Uwvs/Tnhk8X5rW1I/AAAAAAAAOaU/V2-gIkM8t5o/s200/%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%259A%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2597.jpgΜε αφορμή σχόλια και δηλώσεις που έγιναν στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη μη συμμετοχή δασικών υπαλλήλων στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας), από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

 

1. Ουδέποτε ζητήθηκε από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο, προφορικά ή γραπτά, ως πολιτικός προϊστάμενος των Δασικών Υπηρεσιών να επιτρέψει στους εργαζόμενους στα δασαρχεία να συμμετάσχουν, εν ώρα υπηρεσίας, σε ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

2. Σε υπηρεσιακό επίπεδο ζητήθηκε από το Γενικό Διευθυντή Δασών να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα δασαρχεία ως απλοί παρατηρητές (δηλ. ως "χειροκροτητές") στη συγκεκριμένη ημερίδα τη στιγμή που τα Δασαρχεία είναι οι κατ’ εξοχήν αρμόδιες υπηρεσίες τόσο για την προστασία όσο και για την ανάπτυξη των δασικών περιοχών.

3. Οι βασικοί κανόνες σεβασμού των θεσμών, οι διακριτοί ρόλοι των φορέων αλλά και η επιβεβλημένη κοινή προσπάθεια προστασίας του δασικού μας πλούτου θα έπρεπε να θέτουν ως πρωταρχική προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των δασικών υπηρεσιών και των στελεχών τους στην εν λόγω ημερίδα.

4. Παράλληλα τονίζουμε ότι στο πρόγραμμα της ημερίδας δεν προβλεπόταν ομιλία-τοποθέτηση κάποιου στελέχους των δασικών υπηρεσιών. Ποτέ δεν ζητήθηκε η κατάθεση επιστημονικής άποψης από αυτή την πλευρά αλλά ούτε και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει τα δασαρχεία για το θέμα της ημερίδας.

 

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

 

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η εφημερίδα «Ημερήσιος», μετά από τις αφθονες καταγγελίες, οχλήσεις και τρεχάματα των παιδιών από δω, ( νομίζω πως κάποιο κρεβάτι είχε στηθεί έξω από την πόρτα του εισαγγελέα) , σχετικά με το ποινικό μητρώο του δήμαρχου, επικοινώνησε με τον κ. Αποστολόπουλο, ο οποίος πληροφόρησε την εφημερίδα, πως κανένα αδίκημα δεν αφορά βέβαια τη  δημαρχιακή του θητεία, αλλά ούτε και την περίοδο 2008 – 2011.

Και επιτέλους εδώ ας πούμε και συγχαρητήρια στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, η οποία   λέει: « Δεν αναφερθήκαμε ποτέ στο θέμα του δήμαρχου Ιθάκης, διότι βρισκόταν υπό διερεύνηση». Δεν φόρτωνε τον κόσμο με δικές του υποθέσεις , μεθοδευμένες προβλέψεις και  αισχρή λάσπη, χωρίς  όρια ηθικής  πουθενά, όπως  πολλές φυλλάδες εκαναν, υποκινούμενες από τις εδώ κινήσεις συγκεκριμμένης φυλλάδας και παρέας…

 

Η νομοθεσία βέβαια είναι σαφής, και οι δικαστικές υποθέσεις  του δήμαρχου, απ΄ότι προσέξαμε στο ποινικό του μητρώο, ήταν ουσιαστικά τρεις , από το 1984 ως το 2007, ήτοι εδώ και 27 χρόνια με επαναλαμβανόμενες  δίκες .Σε όλες δικαζόταν ερήμην, διότι δεν παρευρισκόταν. Ολες βέβαια είχαν σχέση με τις πάρα πολλές επιχειρήσεις που είχε και έχει.  Ο λόγος που δεν παρευρισκόταν, σε δίκες με συνεργάτες του, πιστεύουμε πως ήταν ακριβώς ο ίδιος, που δεν έχει απαντήσει ούτε μία φορά ο ίδιος στις τόσες  συκοφαντίες ,   στην τόση λάσπη και στον τόσο ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε στον τόπο του.

Οφείλει όμως τώρα,  να απαντήσει στο Θιακό λαό. Μήπως έχουν διαπραχθεί αδικήματα, εντός  δημαρχιακής θητείας κάποιων? Γιατί στις επιχειρήσεις του ο καθένας , μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, και να αντιδικεί χιλιάδες φορές με τους συνεργάτες του. Στο δήμο όμως, το χρήμα ανήκει στο λαό….. Κι η διαχείρησή του, πρέπει να είναι ξεκάθαρη και με διαύγεια.

Αλοίμονο αν οι αιρετοί, το θεωρήσουν….συνεταιρικό……

www.iloveithaki.gr

 

 

ΤΕΤΆΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Τη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενέκρινε με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πολιτογράφηση αλλογενούς αλλοδαπού,....

 αιτούντος την ελληνική ιθαγένεια. Ο έλεγχος συνίσταται στα εξής κριτήρια: ο αιτών να γνωρίζει την επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς και να έχει την δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν. Η απόφασή της Επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. 

 

 

Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αποτελείται από τα κάτωθι μέλη :

1. Δήμητρα Καββαθά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της ίδιας Διεύθυνσης. 

2. Ιωάννη Καμαριανό, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Άννα Ασημάκη-Δημακοπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια της ίδιας Σχολής. 

3. Αγγελική Αντωνίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Κυριαζή, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ίδιας Διεύθυνσης. 

4. Χαρίκλεια Μαράντη, Προϊσταμένη του Τμήματος Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Ανδρικοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υποθέσεων της ίδιας Διεύθυνσης. 

5. Ελισσάβετ Νικολακοπούλου, Δικηγόρο Πατρών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Φίλιππο Νικολόπουλο, Δικηγόρο-Καθηγητή Κοινωνιολογίας Κολλεγίου Ινδιανάπολης Αθηνών.

Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε η Ελένη Θωμά, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτογράφησης της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αναπληρώτρια την Κυριακή Καλογεροπούλου, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος. 

Η θητεία των μελών είναι διετής. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2011.

kerkhora.blogspot.com

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. (ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ …ΟΙΧΑΛΙΑ).

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Κυπαρισσία,    21/ 09 /2011

 ΝΟΜΟΣ         ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                     Αριθ. Πρωτ.:      26203

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Δημαρχείου 2 Ταχ. Κώδικας: 245 00 Πληροφορίες: Ι. Μερκούρης

Τηλέφωνο: 27613-60737 Fax: 27613-60739 e-mail:kypardim@otenet.gr

Προς

1.      Γενικό Γραμματέα  ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο Νέα Εθνική οδός Πατρών Αθηνών 69-71   ΤΚ 26442 Πάτρα

 

2.      Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο  Τατούλη      ΤΡΙΠΟΛΗ

 

3.      Αντιπερειφεριάρχη κ. Παν.ΑλευράΠεριφερειακή  Ενότητα Μεσσηνίας

                                                                                           

              4. Περιφερειακό Δ/ντή Π&Δ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρο Μισθό Τάσου  Σεχιώτη 38-40

      ΤΡΙΠΟΛΗ

ΘΕΜΑ :           «Μεταφορά  μαθητών»

    Σας αναφέρουμε  ότι οι μαθητές Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης , χωρικής  αρμοδιότητας Δήμου Τριφυλίας δεν μεταφέρονται από τον τόπο διαμονής τους στις  σχολικές μονάδες που φοιτούν.

    Δέκα ημέρες λειτουργίας των σχολείων  οι μαθητές ευρίσκονται έξω  από  τα σχολεία τους και αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε δημιουργεί  τεράστια προβλήματα.

  Παρακαλούμε  να μας γνωρίσετε για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται  οι μεταφορές των μαθητών.

  Έχει γίνει παράταση της σύμβασης ; Ποίοι είναι οι ανάδοχοι του έργου αυτού;

   Εμείς από την πλευρά μας  έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας και σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε να μετατίθενται  οι ευθύνες στο Δήμο Τριφυλίας για παραλείψεις και ολιγωρίες άλλων.

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                                     ΓΙΑΝΝΗΣ  ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ       

 

kopanakinews.wordpress.com

 

Απειλούνται με καταστροφή τα Πλατανόδαση της Δ. Ελλάδας!

Περιβάλλον ( 21/09/2011 )

 

Ανοικτή επιστολή στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Αναστάσιο Αποστολόπουλο (με κοινοποίηση και στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα), απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου ("Οικολογική Δυτική Ελλάδα") με θέμα την "Ασθένεια που μεταδίδεται με τα αλυσοπρίονα απειλεί με άμεση καταστροφή τα πλατανοδάση στη Δυτική Ελλάδα" ζητώντας παράλληλα να σταματήσει συνολικά η υλοτόμησή τους».

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Όπως γνωρίζετε, τα οικοσυστήματα του πλατάνου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου (Ceratocystis fimbriata f.sp. platani) η οποία μεταδίδεται και εξαπλώνεται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες (χρήση αλυσοπρίονων, χωματουργικών μηχανημάτων κ.λπ.). Η ασθένεια είναι καταστρεπτική αφού νεκρώνει τα προσβεβλημένα πλατάνια ανεξαρτήτως ηλικίας και μεγέθους.

Η ασθένεια δεν έχει αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα και ο μόνος τρόπος μετριασμού της εξάπλωσης της είναι η λήψη προληπτικών μέτρων και ειδικά η απαγόρευση της υλοτόμησης πλατάνων ώστε να μην εξαπλωθεί η ασθένεια. Ήδη έχουν εκδοθεί απαγορευτικές διατάξεις σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία αλλά και βορειότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ωστόσο χρειάζεται γενίκευση των μέτρων επειδή η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτατα. Ήδη έχει φτάσει και στο περίφημο πλατανοδάσος του Πλανητέρου στις πηγές του Αροάνιου, το οποίο απειλείται με αφανισμό.

Για το λόγο αυτό ζητάμε:

1. Να εκδοθεί γενική απαγορευτική διάταξη για υλοτόμηση πλατάνων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

2. Να εξεταστεί αν τα προτεινόμενα από τις δασικές αρχές μέτρα είναι επαρκή και αν απαιτούνται περεταίρω δράσεις.

www.patrisnews.com

 

ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

22 Σεπτεμβρίου, 2011

Περιγραφή: ap1 ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣΣε αποκλειστικές δηλώσεις του στον Λάκη Γιαννιδάκη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Τάσος Αποστολόπουλος, εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την έκθεση Κορινθία 2011.

Περιγραφή: ap2 ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ“…όταν κάποιος πάει κόντρα στο ρεύμα, όταν κάποιος δημιουργεί παίρνει σίγουρα ένα θετικό πρόσημο. Αυτή η έκθεση είναι μια μεγάλη έκπληξη μέσα στην μεγάλη κρίση που περνάει η χώρα μας .Υπάρχει μια δυναμική παρουσία της επιχειρήσεων της Πελοποννήσου που δηλώνουν ότι υπάρχουν ότι είναι ζωντανές! Και ταυτόχρονα δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, ότι μπορούμε να παράγουμε. Ένα μήνυμα ότι πρέπει να στηρίξουμε την δική μας παραγωγή ,να εμπιστευτούμε τον δικό μας κόσμο. Χωρίς παραγωγή δεν έχουμε κανένα μέλλον .

Παραγωγή σε όλα τα επίπεδα: αγροτική , βιοτεχνική, βιομηχανική.

Σήμερα από την Κόρινθο στάλθηκε το μήνυμα που έχει ανάγκη η χώρα.

Πρέπει να βγούμε από την κρίση και θα τα καταφέρουμε!”

www.sfedona.gr

 

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μοναδική η ποιότητα τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου

 

Στα εγκαίνια της 3ης Γενικής έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011", που διοργανώνει από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Κορινθίας, βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας ...

βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά όλα τα περίπτερα της έκθεσης και να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για την κατάσταση στην αγορά, αλλά και για το επίπεδο των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά την ξενάγησή του στους χώρους της έκθεσης ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκθεσιακό επίπεδο και για τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, δείχνουν το δυναμικό πρόσωπο της χώρας και δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να στηριχθεί στις δικές της υγιείς δυνάμεις και να διαγράψει μία ανταγωνιστική πορεία στη νέα παγκόσμια αγορά.

Αναφερόμενος στα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, που έχουν έντονη παρουσία στην έκθεση, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι τόσο η ποιότητα όσο και η τυποποίηση τους είναι σε τέτοιο επίπεδο που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης του Επιμελητηρίου της Κορινθίας.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και καλές αγορές στους επισκέπτες της έκθεσης που άνοιξε χθες τις πύλες της.

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

 

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

 

ΣΤΗΝ 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 'ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011" Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Στα εγκαίνια της 3ης Γενικής έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011", που διοργανώνει από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Κορινθίας, βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Ο Γενικός Γραμματέας βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά όλα τα περίπτερα της έκθεσης και να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για την κατάσταση στην αγορά, αλλά και για το επίπεδο των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Μετά την ξενάγησή του στους χώρους της έκθεσης ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκθεσιακό επίπεδο και για τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, δείχνουν το δυναμικό πρόσωπο της χώρας και δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να στηριχθεί στις δικές της υγιείς δυνάμεις και να διαγράψει μία ανταγωνιστική πορεία στη νέα παγκόσμια αγορά.

 

Αναφερόμενος στα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, που έχουν έντονη παρουσία στην έκθεση, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι τόσο η ποιότητα όσο και η τυποποίηση τους είναι σε τέτοιο επίπεδο που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης του Επιμελητηρίου της Κορινθίας. 

 

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και καλές αγορές στους επισκέπτες της έκθεσης που άνοιξε χθες τις πύλες της.

blog.megalopoli-fm.gr

 

 

     Κόρινθος, 22.09.2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ασφάλισε όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου ο Ομιλος Λαρσινός

Περιγραφή: -Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλλασαν τα εγκαίνια της έκθεση «Κορινθία 2011» που έγινα χθές το απόγευμα στην Κόρινθο.Μία έκπληξη που δημιούργησε σε όλους μία αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα στο μουντό κλίμα μίας κοινωνίας που ζεί καθημερινά με το φάντασμα της πτώχευσης.

Ο «Ομιλος Λαρσινός», σε μία εξαιρετικά σεμνή τελετή παρέδωσε στα χέρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και του Γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων κ.Τάσου Αποστολόπουλου ,ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Περιγραφή: -

 

Ο Ομιλος «Λαρσινός» ασφάλισε για ένα έτος ΟΛΟΥΣ τους μαθητές των νηπιαγωγείων-δημοτικών-γυμνασίων και Λυκείων της Πελοποννήσου για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στα παιδιά εντός ή εκτός των σχολείων…!

Η πρόεδρος του ομίλου κα. Ευγενία Λαρσινού συγκινημένη είπε ότι η επιχείρηση αυτή την κρίσιμη για το Εθνος στιγμή κάνει το καθήκον της απέναντι στην περιφέρεια που ξεκίνησε και συνεχίζει την δράση της. «Οφείλουμε στους Πελοποννήσιους και με την πράξη μας αυτή θέλουμε να δηλώσουμε στους συμπατριώτες μας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη»..!

«Ο όμιλος Λαρσινός, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία επενδύει τα κέρδη του στους μαθητές της Πελοποννήσου, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους συμπατριώτες μας.Αισθανθήκαμε την άνάγκη να δηλώσουμε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε κόστος τώρα που η χώρα περνά άσχημες στιγμές. Επιχειρείν σημαίνει για μας πρώτα και πάνω απ’ όλα συμπαράσταση στην κοινωνία. Η κοινωνία ζεί τις επιχειρήσεις και σε αυτή τα οφείλουμε όλα.Πατριωτικό χρέος όλων μας είναι αυτή την στιγμή να σταθούμε κοντά στους συμπατριώτες μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ.Γιάννης Λαρσινός..!!

Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης όσο και ο γενικός γραμματέας κ.Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία της εταιρείας και ευχήθηκαν αυτή η κοινωνική ευθύνη που κάνει πράξη ο «Ομιλος Λαρσινός» να γίνει παράδειγμα για τους επιχειρηματίες όλης της Πελοποννήσου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του εκπροσώπου της ΝΔ βουλευτή κ.Βλάχου, που ήταν παρόντες στην τελετή παράδοσης των συμβολαίων

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει παρόμοια ενέργεια σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμ α και από εταιρείες κολοσσούς. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και καλύπτει για ένα μεγάλο ποσό τα ατυχήματα των μαθητών..!

Μπορεί οι Κορίνθιοι να γνωρίζουν δεκαετίες τώρα την απίστευτη κοινωνική ευαισθησία του Ομίλου Λαρσινός, αλλά πλέον αυτό επεκτείνεται από την μία άκρη ως την άλλη του Μοριά.

Ο Ομιλος επιστρέφει με την πιο ευγενική πράξη στους Πελοποννήσιους την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία.

Η ψυχή του εγχειρήματος αλλά και του Ομίλου Γιάννης Λαρσινός ξαναφέρνει στην χώρα μας την χαμένη κατηγορία των αληθινών ευπατρίδηδων και ευεργετών που σήκωσαν στην πλάτη τους την παλιά Ελλάδα. Και το κάνει σε μία στιγμή που όλοι έχουμε ανάγκη από δείγματα πατριωτισμού και νέα πρότυπα.

Οπως είπε ο κ. Λαρσινός στο περιθώριο της τελετής «το 2011 ο όμιλος προτιμά να μην έχει ένα ευρώ κέρδος αλλά βοηθήσει τις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες της Πελοποννήσου..»

Όλα ξεκίνησαν από το ατύχημα που είχε ο γιός εργαζομένου στην επιχείρηση ο οποίος κτύπησε σε σχολική εκδρομή και δεν μπορούσε να θεραπευτεί γιατί η οικογένεια δεν είχε τα χρήματα για την θεραπεία που χρειαζόταν. Αυτό έκανε τον κ.Λαρσινό να αποφασίσει αυτή την γενναία χορηγία..!

Μέχρι χθές λέγαμε ότι ο «Ομιλος Λαρσινός», που είναι μία υγιέστατη επιχείρηση ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο αφού διαρκώς κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας…Από σήμερα θα λέμε ότι ο όμιλος Λαρσινός έδωσε το σύνθημα για να σταθεί και πάλι η Πελοπόννησος στα δικά της πόδια, στους δικούς της ανθρώπους και στις δυνάμεις της κοινωνίας.

Οσο υπάρχουν Λαρσινοί είναι βέβαιο ότι η Πελοπόννησος μπορεί και η Ελλάδα μπορεί να ξαναλάμψει..

Δεν χάθηκαν όλα όσο υπάρχει το φιλότιμο και η πατριωτική ευθύνη.

Σε ευχαριστούμε Γιάννη, γιατί μας έδωσε ένα νέο πρότυπο σε μία εποχή θλίψης και ισοπέδωσης…!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Diogenis Press

 

Στην έκθεση "Κορινθία 2011" ο Τάσος Αποστολόπουλος

Πέμπτη, 22-09-2011

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/topika/apostolopoulos-mpegliths-korinthia.jpgΣτα εγκαίνια της 3ης Γενικής έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011", που διοργανώνει από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Κορινθίας, βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

               

Ο Γενικός Γραμματέας βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά όλα τα περίπτερα της έκθεσης και να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για την κατάσταση στην αγορά, αλλά και για το επίπεδο των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Μετά την ξενάγησή του στους χώρους της έκθεσης ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκθεσιακό επίπεδο και για τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, δείχνουν το δυναμικό πρόσωπο της χώρας και δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να στηριχθεί στις δικές της υγιείς δυνάμεις και να διαγράψει μία ανταγωνιστική πορεία στη νέα παγκόσμια αγορά.

 

Αναφερόμενος στα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, που έχουν έντονη παρουσία στην έκθεση, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι τόσο η ποιότητα όσο και η τυποποίηση τους είναι σε τέτοιο επίπεδο που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης του Επιμελητηρίου της Κορινθίας.

 

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και καλές αγορές στους επισκέπτες της έκθεσης που άνοιξε χθες τις πύλες της.

www.attacktv.gr

 

ΠΑΤΡΑ: Ιδού τα πορίσματα για τις παράνομες επιδοτήσεις

ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμ. 22 Σεπτεμβρίου 2011, 12:21

 

Περιγραφή: 20110922_125605

Έ

στω κι αν χρειάστηκε να καταθέσουν δεύτερη ερώτηση και να υποβάλουν δεύτερη Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) στη Βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός έλαβαν, τελικά, τα στοιχεία που είχαν ζητήσει, σε σχέση με τις "Παράνομες χρηματοδοτήσεις μέσω του προηγούμενου αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 3299/2004) κατά την περίοδο 2004-2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος", τα οποία παρουσίασε το site attacktv.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάγνωσή τους είναι αρκετά μελαγχολικό έως κι εξοργιστικό, διότι προκύπτει ότι, σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται μία πρωτοφανή αφαίμαξη και υποβάλλεται σε άνευ προηγουμένου θυσίες και σφαγιασμό των δικαιωμάτων και των διαχρονικών κατακτήσεών του, άνθρωποι που εμφανίζονται να εμπλέκονται σε σοβαρότατες παρανομίες, για προσπορισμό ίδιου οικονομικού οφέλους, ή στελέχη της διοίκησης που κατηγορούνται για εξίσου σοβαρά διοικητικά παραπτώματα, ένα χρόνο και πλέον μετά την αποκάλυψη αυτών των δραστηριοτήτων τους, παραμένουν, ουσιαστικά, στο απυρόβλητο. Και τούτο διότι, αφενός στην περίπτωση των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών δεν έχει υπάρξει ακόμη κατάληξη, ώστε είτε να επέλθει ποινική τιμωρία τους είτε να τους καταλογιστούν τα ποσά που έλαβαν από τον ελληνικό λαό (εφόσον, φυσικά, αποδειχθεί ότι όντως ευθύνονται), αφετέρου στην περίπτωση των κατηγορηθέντων υπαλλήλων της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει καθυστερήσει απαράδεκτα η τελική κρίση του εντεταλμένου για την τιμωρία τους ελεγκτικού οργάνου (εφόσον, βέβαια, αποδειχτούν και γι' αυτούς οι βαρύτατες καταγγελίες που τους αποδίδονται).

Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις;

Όσον αφορά τις αιτίες των καθυστερήσεων αυτών, σε πολλούς παράγοντες θα μπορούσε κανείς να τις αποδώσει. Από τη συνήθη δυσλειτουργία του κράτους (είτε στο επίπεδο της διοίκησης είτε σε αυτό της απονομής δικαιοσύνης -τομέας που πάσχει βαρύτατα στη χώρα μας, οδηγώντας στα πρόθυρα της αρνησιδικίας), στην καλύτερη περίπτωση, ως την αξιοποίηση υψηλών γνωριμιών και διασυνδέσεων των εμπλεκομένων, ούτως ώστε να ξεφύγουν από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν, στη χειρότερη περίπτωση. 

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να διαφύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι, ενώ αρχικά γινόταν λόγος για σωρεία παρόμοιων υποθέσεων, με έντονη τη μυρωδιά του σκανδάλου, αυτές οι οποίες -κουτσά, στραβά- προχώρησαν είναι μόλις δύο! Άραγε, τι συνέβη με τις υπόλοιπες; Υπάρχει κάποιο αόρατο χέρι που εμποδίζει την αποκάλυψή τους ή τα όσα διέρρεαν από υπεύθυνα χείλη, προϊδεάζοντας για βροχή αποκαλύψεων, ήταν απλά και μόνο εντυπωσιοθηρικές υπερβολές;

Και κάτι ακόμη: πέραν εκείνων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομων χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια, είναι γνωστό πως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έλαβαν μεν τις επιδοτήσεις νόμιμα, ωστόσο παραβίασαν κατάφωρα τους όρους τους, αφού πρώτα εκταμίευσαν και την τελευταία τους δόση. Άραγε, όσοι διαπιστωθεί ότι εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία δεν θα πρέπει να κληθούν να καταβάλουν αναδρομικά τα ποσά που τους καταβλήθηκαν, από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού;

Στη συνέχεια, το attacktv.gr παραθέτει το σύνολο των εγγράφων που εστάλησαν προς τους ερωτώντες βουλευτές. Τα πλήρη ονοματεπώνυμα των εμπλεκομένων βρίσκονται στη διάθεσή του, αλλά δεν τα αποκαλύπτει, για ευνόητους λόγους, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις.

 

ΙΔΟΥ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Αθήνα, ! Σεπτεμβρίου 2011 Αρ. Πρωτ.: 38355

Ταχ. Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο

Σταδίου 27 101 S3 Αθήνα Ελ. Καμπύλη 210 3744 623

ΠΡΟΣ:

Τη Βουλή των Ελλήνων

Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Τμήμα Ερωτήσεων

ΚΟΙΝ.: Ι. Υπουργείο Διοικητ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γραφείο κ. Υπουργού)

2. Υπουργείο Οικονομικών (Γραφείο κ. Υπουργού)

3. Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας (Γραφείο κ. Υπουργού)

(με αντίγραφο της Ερώτησης - ΑΚΕ) (Βουλευτές κ.κ. Φ. Κουβέλη, Ν. Τσούκαλη, Αθ. Λεβέντη και Γρ. Ψαριανού

 

ΘΕΜΑ: Χρηματοδοτήσεις μέσω του αναπτυξιακού ν.3299/2004 κατά την περίοδο 2004 - 2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Απαντώντας στην αριθ. 19293/945/12.7.2011 Ερώτηση - ΑΚΕ, την οποία κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Φ. Κουβέλης, Ν. Τσούκαλης, Θ. Λεβέντης και Γ. Ψαριανός και αφορά στο αντικείμενο του θέματος, σας αποστέλλουμε το με αριθμό 721 ΤΙ/666S/22.8.2011 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τα συνημμένα σ' αυτό σχετικά πορίσματα.

Κατά τα λοιπά, η ανωτέρω Ερώτηση - ΑΚΕ εμπίπτει στην αρμοδιότητα του συνερωτώμενου Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, στον οποίο κοινοποιούμε το παρόν έγγραφό μας με φωτοαντίγραφο της Ερώτησης - ΑΚΕ.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

 

 

Πάτρα 22-8-2011

Αρ.πρωτ.72111/6668

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΪ ΙΟΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Τηλ. 2610.465801 Fax: 2610.465802

Τσχ. Δ/νση: Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 69-71 Τ.Κ. 264.42

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εσωτερικών Δ/νση Διοίκησης Τμήμα Αποκέντρωσης

Σε απάντηση της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων με αριθ. πρωτ. 19293/945/12-7-2011, που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές κ.κ. Φώτιος Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός με Θέμα «Παράνομες χρηματοδοτήσεις μέσω του προηγούμενου αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 3299/2004) κατά την περίοδο 2004-2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος», σας πληροφορούμε ότι έχουν τεθεί υπόψη μας δύο (2) περιπτώσεις που αφορούσαν την Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα:

 

Περίπτωση πρώτη «Υπαγωγή εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. στις διατάξεις του Ν. 3299/2004.

Με την υπ' αριθ. πρωτ. 499/Π09/4/232/Ε/Ν.3299/2004 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Π.Δ.Ε., η εταιρεία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» υπήχθη στις διατάξεις του Ν. 3299/2004. Με την υπ' αριθ. πρωτ. 11831/26-02-2007 σύμβαση ενεχύρου απαιτήσεων μεταξύ της «ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.» και της εταιρείας «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.», που κοινοποιήθηκε στη Π.Δ.Ε., υπήρξε ενημέρωση για την εκχώρηση στην άνω τράπεζα του ποσού της επιχορήγησης επένδυσης. Με την υπ' αριθ. πρωτ. 96273/10740/4-08-2010 εξώδικη δήλωση η «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» με την επωνυμία «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝ.Π.Ε», προς τον Γενικό Γραμματέα Π.Δ.Ε., ζήτησε να πληροφορηθεί την τύχη της εν λόγω απαίτησης. Το άνω έγγραφο διαβιβάσαμε με το υπ' αριθ. πρωτ. 4356/10-08-2010 έγγραφό μας προς την Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Π.Δ.Ε. Με το υπ' αριθ πρωτ. 105042/4184/31-08-2010 έγγραφο της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Π.Δ.Ε. γίνεται ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Π.Δ.Ε,, ότι έγινε εκταμίευση του ποσού της σχετικής επιχορήγησης επένδυσης ύψους 236.407 ευρώ προς το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε Π.Ε», παρόλο που κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε αναγγελθεί από την «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» προς τη ΔΙ.Σ.Α.Π.Δ.Ε., η εκχώρηση της απαίτησης της άνω επιχορήγησης που αφορούσε την άνω εταιρεία, με την κοινοποίηση της από 26-02-2007 σύμβασης ενεχύρου απαιτήσεων. Επειδή το γεγονός αυτό δύναται να δημιουργήσει κινδύνους ζημίας για το ελληνικό δημόσιο, εφόσον η «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ως ενεχυρούχος δανείστρια μπορεί να εγείρει απαιτήσεις και επειδή υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε ακολουθηθεί παράτυπη διοικητική διαδικασία, διατάξαμε με το υπ' αριθ. πρωτ. 4732/1-09-2010 έγγραφο προς το Γενικό Διευθυντή Π.Δ.Ε. τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει υπηρεσιακή ευθύνη α) του προϊσταμένου της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΔΙ.Σ.Α.) Π.Δ.Ε. Μ. Ρ. β) του αρμοδίου υπαλλήλου Μ. Γ. και παντός άλλου υπευθύνου που έχει εμπλακεί στην προκειμένη περίπτωση. Το πόρισμα εξεδόθη στις 22-09-2010 και διεπίστωσε την κατάφωρη παραβίαση των άρθρων 25 και 38 του Ν. 3528/2007 «Κύρωση του κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ» από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και από τον υπόλογο της ίδιας Υπηρεσίας. Το ίδιο πόρισμα προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές όλων των φακέλων της Υπηρεσίας που αφορούν εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων του Ν. 3299/2004 από την έναρξη μέχρι τη λήξη ισχύος του εν λόγω Νόμου, δηλαδή από το 2005 έως και σήμερα.

Περαιτέρω αποστείλαμε το πόρισμα και το φάκελο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών για αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπαιτίων (εμπ. 93/2010) (4976/2010), διαδικασία που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Αντικαταστήσαμε τον προϊστάμενο και τον υπόλογο της ΔΙΣΑ (αρ. αποφ. 107216/11800/2010).

Παραπέμψαμε το φάκελο της υπόθεσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΕΠ137/2010) για πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων, έχει ορισθεί ο εισηγητής της υπόθεσης και αναμένεται η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Ζητήσαμε από το Περιφερειακό Όργανο Ελέγχου ΠΔΕ την διερεύνηση όλων των υποθέσεων επιδότησης της συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο απέστειλε την έκθεσή του.

Παράλληλα αποστείλαμε το φάκελο της υπόθεσης α) στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Δημοσίων Διαχειρίσεων του Υπουργείου Οικονομικών β) στην Οικονομική Επιθεώρηση Δυτικής Ελλάδος (α.π. 106/2010) και γ) στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (α.π 105/2010) για το δικό τους έλεγχο και καταλογισμό του ποσού στους υπεύθυνους, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη

Στείλαμε στο Δικαστικό Γραφείο Πατρών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την αγωγή της «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝ.Π.Ε.», κατά του Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία ζητά το ποσό της εκχωρηθείσας επιχορήγησης.

 

Περίπτωση δεύτερη «Υπαγωγή εταιρείας «ΑΦΟΙ ΖΑΒΕΡΔΑ Ο.Ε.» στις διατάξεις του Ν. 3299/2004.

Με την υπ' αριθ. πρωτ. ΔΙΣΑΔΕ/3502/Π09/5/8/Ε/17.6.2008 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Π.Δ.Ε., η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΖΑΒΕΡΔΑ Ο.Ε.» υπήχθη στις διατάξεις του Ν. 3299/2004. Με την από 17-12-2008 σύμβαση ενεχύρου απαιτήσεων μεταξύ της «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝ Π.Ε.» και της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΖΑΒΕΡΔΑ Ο.Ε.», που κοινοποιήθηκε στη Π.Δ.Ε., υπήρξε ενημέρωση για την εκχώρηση στην άνω τράπεζα του ποσού της επιχορήγησης επένδυσης. Με το από 21-9-2010 ενημερωτικό σημείωμα της αναπληρώτριας - Διευθύντριας ΔΙ.Σ.Α. Μ. Τοφάλου, πληροφορούμαστε ότι η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΖΑΒΕΡΔΑ Ο.Ε.», υπήχθη στον Αναπτυξιακό Νόμο. Βάσει της υπ' αριθμ. 11001369/17.12.2008 εγγυητικής επιστολής, καταβλήθηκε στην εταιρεία προκαταβολή της επιχορήγησης (50%), ήτοι ποσόν 467.300,75 ευρώ την 23η .12.2008, δεδομένου ότι υποβλήθηκε υπεύθυνη δήλωση δύο (2) συνδιαχειριστών της εταιρείας με ημερομηνία 23.12.2008, περί μη εκχώρησης της επιχορήγησης. Επισημαίνεται ότι το δάνειο δεν είχε εκταμιευθεί ακόμη από τον επενδυτή. Σε τηλεφωνική ενημέρωση με την Αχαϊκή Τράπεζα που είχε η υπηρεσία, προέκυψε ότι η πρώτη εκταμίευση του δανείου έγινε το 2009. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία αλλά έπεται της πραγματοποιηθείσας πληρωμής. Από το ποσόν της προκαταβολής (467.300.75 ευρώ), καταβλήθηκε στην Τράπεζα ποσόν 300.000,00 ευρώ. Η τράπεζα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπαλλήλους της άνω υπηρεσίας εδήλωσε ότι απαιτεί όλο το ποσόν (467.300,75 - 300.000,00 = 167.300,75 ευρώ). Επειδή το γεγονός αυτό δύναται να δημιουργήσει κινδύνους ζημίας για το ελληνικό δημόσιο, εφόσον η «ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ως ενεχυρούχος δανείστρια μπορεί να εγείρει απαιτήσεις και επειδή υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε ακολουθηθεί παράτυπη διοικητική διαδικασία, διατάξαμε με το υπ' αριθ. πρωτ. 5184/21-09-2010 έγγραφό μου προς το Γενικό Διευθυντή Π.Δ.Ε. τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει υπηρεσιακή ευθύνη πάλι για τους υπαλλήλους α) του προϊσταμένου της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΔΙ.Σ.Α.) Π.Δ.Ε. Μ. Ρ. β) του αρμοδίου υπαλλήλου Μ. Γ. και παντός άλλου υπευθύνου που έχει εμπλακεί στην προκειμένη περίπτωση. Το πόρισμα εξεδόθη στις 30-09-2010 και διεπίστωσε την κατάφωρη παραβίαση των άρθρων 25 και 38 του Ν. 3528/2007 «Κύρωση του κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ» από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και από τον υπόλογο της ίδιας Υπηρεσίας. Το ίδιο πόρισμα προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές όλων των φακέλων της Υπηρεσίας που αφορούν εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων του Ν. 3299/2004 από την έναρξη μέχρι τη λήξη ισχύος του εν λόγω Νόμου, δηλαδή από το 2005 έως και σήμερα.

Αποστείλαμε το πόρισμα και το φάκελο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών για αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπαιτίων (εμπ 5186/2010), διαδικασία που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Αντικαταστήσαμε τον προϊστάμενο και τον υπόλογο της ΔΙΣΑ (αρ. αποφ. 107216/11800/2010).

Παραπέμψαμε το φάκελο της υπόθεσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΕΠ138/2010) για πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων, έχει ορισθεί ο εισηγητής της υπόθεσης και αναμένεται η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Ζητήσαμε από το Περιφερειακό Όργανο Ελέγχου ΠΔΕ την διερεύνηση όλων των υποθέσεων επιδότησης της συγκεκριμένης εταιρείας, τό οποίο απέστειλε την έκθεσή του.

Παράλληλα αποστείλαμε το φάκελο της υπόθεσης α) στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Δημοσίων Διαχειρίσεων του Υπουργείου Οικονομικών β)στην Οικονομική Επιθεώρηση Δυτικής Ελλάδος (α.π. 106/2010) και γ) στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (α.π 105/2010) για το δικό τους έλεγχο και καταλογισμό του ποσού στους υπεύθυνους, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έπειτα από την 1η Ιουλίου 2011 η Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΔΙ.Σ.Α.) έχει υπαχθεί στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην οποία έχουμε καταθέσει τα πορίσματα των σχετικών υποθέσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Αποστολόπουλος

 

ΕΝΩΠΙΟΝ TOY ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΟΡΙΣΜΑ

Του διενεργήσαντος την ΕΔΕ Διονυσίου Παναγιωτόπουλου Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ενεργήσας κατά Νόμον Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με την εντολή σας όπως αυτή διατυπώθηκε στο με αριθμό πρωτοκόλλου 4732/01-09-2010 έγγραφό σας.

Αφού έλαβα υπόψη το σύνολο των ενόρκων καταθέσεων των κληθέντων μαρτύρων, Νομίμως ληφθεισών, ως και των λοιπών εγγράφων και στοιχείων τα οποία νομίμως επιλέχθηκαν από τον σχετικό φάκελο της Υπηρεσίας και τα οποία σας διαβιβάζω σχετικώς με το παρόν πόρισμα, συμπεραίνονται τα κάτωθι:

Εκ του συνόλου των παραπάνω στοιχείων προέκυψε ότι ο υπάλληλος της ΔΙΣΑ/ΠΔΕ Κ. Β. ενεργών κατόπιν εντολής του προϊστάμενου της Υπηρεσίας, ως αξιολογητής προτεινομένων επενδυτικών σχεδίων, συντάσσει το από 14-12-2006 Εισηγητικό Σημείωμα υπαγωγής και προτείνει ότι το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Αχαΐας Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» με μετοχική σύνθεση της εταιρείας Ν. Μ. 100%, η οποία έχει έδρα την Πάτρα, επί της οδού Αγίου Ανδρέου 138, με προτεινόμενο είδος επένδυσης την επέκταση μονάδας ηλεκτρονικών εκδόσεων στην σχεδίαση και παραγωγή «έξυπνων» καρτών (smart cards) πληροί όλες τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στις διατάξεις του Ν. 3299/2004.

Στη συνέχεια και με την αριθμ. πρωτ. ΔΙΣΑΔΣ/499/Π09/4/232/ε /Ν.3294/2001/01-02-2007 απόφαση του ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αποφασίζει την υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του Ν.3299/2004, για την ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης, με σονολικό κόστος επιχορηγούμενων δαπανών 473.300Ε.

Ακολούθως και πριν από την αίτηση της εταιρείας για την συγκρότηση

Περιφερειακού Οργάνου Ελέγχου, αλλά και πριν από την σύσταση του πρώτου οργάνου ελέγχου από την Υπηρεσία, ο επιχειρηματίας κ. Ν.Μ. στις 28/02/2007 επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας ΑΧΑΪΚΗ στην Πάτρα και χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα με κεφάλαιο κίνησης 190.000 Ε με εκχώρηση της απαίτησης που προκύπτει από την δικαιοπραξία «Απόφαση ΔΙΣΑ ΑΡ./499/Πθ9/4/232/Ε/Ν.3299/2004 του Γενικού Γραμματέα ΠΔΕ με την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της εταιρείας «Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Αχαΐας Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης στην επέκταση μονάδας Ηλεκτρονικών.

Την παραπάνω εκχώρηση η ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κοινοποίησε στην Υπηρεσία με την 8965 από 27-02-2010 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή κ. Μ. Α. 

Στις 14-05-2009 το πρώτο περιφερειακό όργανο ελέγχου με συντονιστή τον κ. Κ. Μ. υπάλληλο της ΔΙΣΑ και με μέλη τους κ.κ. Γ. Δ. επίσης υπάλληλο της ΔΙΣΑ και Π. Ι. και Α. Α. εφοριακό υπάλληλο και ειδικό εμπειρογνώμονα αντίστοιχα, προβαίνει στον πρώτο έλεγχο της επένδυσης, όπου και καταθέτει στην υπηρεσία την πρώτη έκθεση ελέγχου της επένδυσης και συγκεκριμένα στην παράγραφο VI χρηματοοικονομικά επένδυσης της έκθεσης αναφέρεται ότι ο επενδυτής έχει εκχωρήσει επιχορήγηση στην ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ύψους 230.000 Ε. σύμφωνα με την αριθμ.πρωτ. 880/28-02-2007 σύμβαση ενεχύρου απαιτήσεων.

Στις 29/07/2009 συγκροτείται το 2° Π.Ο.Ε. με συντονιστή την κ. Γ. Γ. υπάλληλο της ΔΙΣΑ και μέλη τους κ.κ. Ξ. Μ. Πανεπιστημιακό και Π. Ι. εφοριακό υπάλληλο. Αυτό το δεύτερο όργανο ελέγχου καταθέτει στην Υπηρεσία στις 14-08-2009 την δεύτερη έκθεση ελέγχου, στην οποία και πάλι όπως και στην πρώτη έκθεση ελέγχου και στην παράγραφο χρηματοοικονομικά της επένδυσης, αναφέρεται ότι ο επενδυτής έχει εκχωρήσει την επιχορήγηση στην Αχαϊκή Τράπεζα και έχει λάβει ποσό 230.000 Ε. σύμφωνα με την 880/28-02-2007 σύμβαση ενεχύρου απαιτήσεων.

Στις 18/08/2009 σύμφωνα και με το εισηγητικό σημείωμα για την οριστικοποίηση του κόστους της επένδυσης της εισηγήτριας κ. Γ. Γ. ολοκληρώνεται η επένδυση, όπου στο εισηγητικό της σημείωμα η κ. Γ. στον πίνακα του σημειώματος χρηματοδότησης της επένδυσης -χρηματοοικονομικό σχήμα, αναφέρεται και πάλι στην επιχορήγηση των 230.000 Ε. Μετά και από το τελευταίο εισηγητικό σημείωμα, για την οριστικοποίηση του κόστους της επένδυσης της επιχείρησης με συνολικό κόστος της επένδυσης στα 472.814 Ε. ποσό που ανέρχεται στο 99,9% του αρχικού εγκριθέντος και αφού έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος της επένδυσης έως 18-08-2009 , πλήρης ο φάκελος της επένδυσης παραδόθηκε όπως προβλέπεται από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας στο τμήμα Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της Υπηρεσίας και συγκεκριμένα στον τμηματάρχη και υπόλογο κ. Γ. προκειμένου στην συνέχεια να εκδοθεί η απόφαση ολοκλήρωσης της επένδυσης και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς επίσης και η καταβολή της επιχορήγησης που δικαιούται ο φορέας της επένδυσης.

Αντί όμως να τηρηθούν οι παραπάνω κατά Νόμον Διοικητικές ενέργειες τόσο από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας όσο και από τον Τμηματάρχη, στις 25-09-2009 ημέρα Παρασκευή ο επιχειρηματίας κ. Μ. επισκέφθηκε τον κ. Γ. στο γραφείο του στην Υπηρεσία και του ζήτησε την καταβολή σε αυτόν αντί της δικαιούχου τράπεζας το ποσό της επιχορήγησης των 230.000 ευρώ καταθέτοντας οε αυτόν μια υπεύθυνη δήλωσή του, ότι το ποσό της επιχορήγησης της επένδυσης δεν έχει εκχωρηθεί σε τράπεζα.

Ο επιχειρηματίας πήγε στην Τράπεζα το ποσό των 230.000 ευρώ και πάλι όμως την ύστατη στιγμή θα μπορούσε να αποφευχθεί η είσπραξη του ποσού από τον επιχειρηματία εάν στο τηλέφωνο που δέχθηκε ο κ. Γ. από την Τράπεζα της Ελλάδας μήπως το ποσό αυτό έχει εκχωρηθεί σε άλλη τράπεζα, ο κ. Γ. εξετάζοντας το φάκελο της επένδυσης ότι κακώς είχε ενεργήσει στις 25-09-2009 και είχε παραδώσει την επιταγή στον επιχειρηματία και ενημέρωνε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι πράγματι το ποσό έχει εκχωρηθεί στην Αχαϊκή Τράπεζα.

Στην κατάθεσή του ο κ. Γ. παραδέχθηκε ότι λόγω φόρτου εργασίας έκανε το λάθος και παρέδωσε κακώς την επιταγή στον επιχειρηματία. Στις 28-09-2009 ημέρα Δευτέρα ο κ. Γ. εξετάζοντας το φάκελο της επένδυσης ανακάλυψε ότι κακώς είχε ενεργήσει στις 25-09-2009 και είχε παραδώσει την επιταγή στον επιχειρηματία και αυθημερόν ενημέρωσε τον προϊστάμενό του κ. Ρ. για το γεγονός.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, αντί των προβλεπομένων διαδικασιών, να ξεκινήσει δηλαδή τον επανέλεγχο της επένδυσης και την ανάκληση της έγκρισης της απόφασης

επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης καθώς και την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού ενημερώνοντας ταυτόχρονα τόσο τους άμεσους προϊσταμένους του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας ή Γενικό Διευθυντή Περιφέρειας, όσο και τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, αυτός συνέστησε στον υφιστάμενό του κ. Γ. να προσπαθήσει με τηλεφωνική επικοινωνία να διευθετήσει το θέμα με τον επιχειρηματία και την Τράπεζα.

Το αποτέλεσμα της σύστασης αυτής ήταν επί ένα χρόνο να έχουν γίνει άπειρες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ υπολόγου και επιχειρηματία χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα. Μέχρι που στις 04-08-2010 η Αχαϊκή Τράπεζα στέλνει στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας εξώδικη δήλωση για την πληρωμή από την Υπηρεσία της Περιφέρειας της εκχωρημένης δικαιοπραξίας.

Μετά την από 04-08-2010 εξώδικη δήλωση της Τράπεζας η οποία διαβιβάστηκε από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας στην Υπηρεσία με τον αριθμ. Πρωτ. 4356/10-08-2010 έγγραφο, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας αρχίζει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα ενημερώνοντας συγχρόνως και την Αχαϊκή Τράπεζα με το 105042/4184/31-08-2010 έγγραφό του.

Έπειτα από όλα τα παραπάνω αναγραφόμενα, συνοψίζοντας το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων που ελήφθησαν νομίμως, τα στοιχεία του φακέλου της επένδυσης και έχοντας υπόψη του νόμου και τις οικείες διατάξεις, του διέπουν την δράση της Δημόσιας Διοίκησης και την εν λόγω Υπηρεσίας

 

Διαπιστώνουμε:

Κατάφωρη παραβίαση των άρθρων 25 και 38 του Ν. 3528/2007 «Κύρωση του κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ» από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και από τον υπόλογο της ίδιας Υπηρεσίας,

και δια το ύ τ ο π ρ ο τ ε ί ν ε τα ι :

η εφαρμογή των άρθρων 103, 104 και 107 του Ν. 3528/2007 επί των αναφερόμενων υπαλλήλων τόσο δηλαδή του προϊστάμενου της Υπηρεσία όσο και του υπολόγου της ίδιας Υπηρεσίας.

Επίσης με το παρόν πόρισμα προτείνουμε και την περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές όλων των φακέλων της Υπηρεσίας που αφορούν εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων του Ν.3299/2004 από την έναρξη μέχρι την λήξη ισχύος του εν λόγω Νόμου.

Την πρότασή μας αυτή, σας την καταθέτουμε, διότι σε ανάλογη ερώτηση κατά την διενέργεια της ΕΔΕ εάν δηλαδή με τον ίδιο τρόπο έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες καταβολές επιχορηγήσεων σε επενδυτές, υπήρξε αντίστοιχη θετική απάντηση από τον μάρτυρα.

Με γνώμονα το Υπηρεσιακό καθήκον μας, για την διαφύλαξη και διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος από κάθε ζημία.

Στα ανωτέρω συμπεράσματα καταλήξαμε εκ του συνόλου του υλικού που αφορούν την εξετασθείσα υπόθεση και που κατά Νόμον συλλέξαμε και σας παραδίδουμε τον σχετικό φάκελο με την παράκλησή μας για τις περαιτέρω δέουσες ενέργειες σας.

 

Πάτρα 22/09/2010

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΔΕ

ΕΝΩΠΙΟΝ TOY ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

www.dete.gr

 

22.9.2011 

Στοπ στη χρηματοδότηση της πλακόστρωσης του Λιμανιού Ληξουρίου και στην πρόσληψη 5 εργαζόμενων στη Διαδημοτική

Περιγραφή: Στοπ στη χρηματοδότηση της πλακόστρωσης του Λιμανιού Ληξουρίου και στην πρόσληψη 5 εργαζόμενων στη Διαδημοτική

Δύο αποφάσεις που αφορούν το Δήμο Κεφαλονιάς ακύρωσε ο κυβερνητικός περιφερειάρχης κ. Τάσος Αποστολόπουλος, βάζοντας στοπ στη χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο του έργου «Πλακόστρωση Λιμένος Ληξουρίου», αλλά και στην πρόσληψη 5 εργαζόμενων από τη Διαδημοτική!

Ειδικότερα με αποφάσεις του κ. γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

  1. Ακυρώθηκε απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς «Χρηματοδότηση εργασιών στο Ληξούρι-Πλακόστρωση Λιμένος Ληξουρίου», επειδή το έργο είχε εγκριθεί από τον Δήμο Παλικής στις  9-10-08 με τίτλο «Πλακόστρωση Λιμένος Ληξουρίου» και να υλοποιηθεί με συνεργεία και έξοδα του Δήμου Παλικής.
  2. Ακυρώθηκε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας για πρόσληψη 4 εργατών καθαριότητας και 1 οδηγού απορρρημματοφόρου με 2μηνη σύμβαση. Η απόφαση εστάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με έγγραφο του δήμαρχου και ακυρώθηκε επειδή η Επιχείρηση τελεί υπό εκκαθάριση, ενώ οι δραστηριότητες που ασκούσε περιέχονται πλέον στο Δήμο και οι ειδικότητες για πρόσληψη προσωπικού που ζητήθηκε εμπίπτουν στην καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων που έχουν πλέον περιέλθει στο Δήμο.

Ακόμη ο κ. γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά από έλεγχο νομιμότητας που έκανε, ενέκρινε την απόφαση της οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την επευθείας ανάθεση της μεταφοράς των μαθητών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία.

Επίσης ενέκρινε ως νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς σχετικά με την «έγκριση επικαιροποιημένης προσγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΔΕΥΑ Δ. Κεφαλονιάς για το έργο “Δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίο-χαμηλή ζώνη, προϋπολογισμού 5.953.200 Ε με το ΦΠΑ”», με πληρεξούσιο το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση να υπογράψει τη σύμβαση του έργου.

kefalonianmantata.gr

 

Στην 3η Πανελλήνια Γενική Εκθεση 'Κορινθία 2011" ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

 

Στα εγκαίνια της 3ης Γενικής έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011", που διοργανώνει από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Κορινθίας, βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά όλα τα περίπτερα της έκθεσης και να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για την κατάσταση στην αγορά, αλλά και για το επίπεδο των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά την ξενάγησή του στους χώρους της έκθεσης ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκθεσιακό επίπεδο και για τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, δείχνουν το δυναμικό πρόσωπο της χώρας και δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να στηριχθεί στις δικές της υγιείς δυνάμεις και να διαγράψει μία ανταγωνιστική πορεία στη νέα παγκόσμια αγορά.

 

Αναφερόμενος στα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, που έχουν έντονη παρουσία στην έκθεση, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι τόσο η ποιότητα όσο και η τυποποίηση τους είναι σε τέτοιο επίπεδο που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης του Επιμελητηρίου της Κορινθίας. 

 

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και καλές αγορές στους επισκέπτες της έκθεσης που άνοιξε χθες τις πύλες της. 

www.eleftheriaonline.gr

 

Ο Τ. Αποστολόπουλος στην 3η Πανελλήνια Έκθεση "Κορινθία 2011"

Περιγραφή: PostDateIcon Πέμπτη, Σεπτέμβριος 22, 2011 | 

 

Στα εγκαίνια της 3ης Γενικής έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2011", που διοργανώνει από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Κορινθίας, βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος....

 

     

Ο Γενικός Γραμματέας βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά όλα τα περίπτερα της έκθεσης και να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για την κατάσταση στην αγορά, αλλά και για το επίπεδο των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Μετά την ξενάγησή του στους χώρους της έκθεσης ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκθεσιακό επίπεδο και για τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ότι τέτοια γεγονότα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον, δείχνουν το δυναμικό πρόσωπο της χώρας και δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να στηριχθεί στις δικές της υγιείς δυνάμεις και να διαγράψει μία ανταγωνιστική πορεία στη νέα παγκόσμια αγορά.

 

Αναφερόμενος στα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, που έχουν έντονη παρουσία στην έκθεση, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι τόσο η ποιότητα όσο και η τυποποίηση τους είναι σε τέτοιο επίπεδο που αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης του Επιμελητηρίου της Κορινθίας. 

 

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες και καλές αγορές στους επισκέπτες της έκθεσης που άνοιξε χθες τις πύλες της. 

soukarat.blogspot.com

 

Ασφάλισε όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου ο Ομιλος Λαρσινός

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Περιγραφή: larisnosgiannhs

«Συγχαρητήρια μακάρι να σας μιμηθούν και άλλοι»

Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλλασαν τα εγκαίνια της έκθεση «Κορινθία 2011» που έγινα χθές το απόγευμα στην Κόρινθο. Μία έκπληξη που δημιούργησε σε όλους μία αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα στο μουντό κλίμα μίας κοινωνίας που ζεί καθημερινά με το φάντασμα της πτώχευσης.

Ο «Ομιλος Λαρσινός», σε μία εξαιρετικά σεμνή τελετή παρέδωσε στα χέρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και του Γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων κ..Τάσου Αποστολόπουλου ,ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ο Ομιλος «Λαρσινός» ασφάλισε για ένα έτος ΟΛΟΥΣ τους μαθητές των νηπιαγωγείων-δημοτικών-γυμνασίων και Λυκείων της Πελοποννήσου για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στα παιδιά εντός ή εκτός των σχολείων…!

Η πρόεδρος του ομίλου κα. Ευγενία Λαρσινού συγκινημένη είπε ότι η επιχείρηση αυτή την κρίσιμη για το Εθνος στιγμή κάνει το καθήκον της απέναντι στην περιφέρεια που ξεκίνησε και συνεχίζει την δράση της. «Οφείλουμε στους Πελοποννήσιους και με την πράξη μας αυτή θέλουμε να δηλώσουμε στους συμπατριώτες μας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη»..!

«Ο όμιλος Λαρσινός, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία επενδύει τα κέρδη του στους μαθητές της Πελοποννήσου, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους συμπατριώτες μας.Αισθανθήκαμε την άνάγκη να δηλώσουμε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε κόστος τώρα που η χώρα περνά άσχημες στιγμές. Επιχειρείν σημαίνει για μας πρώτα και πάνω απ’ όλα συμπαράσταση στην κοινωνία. Η κοινωνία ζεί τις επιχειρήσεις και σε αυτή τα οφείλουμε όλα.Πατριωτικό χρέος όλων μας είναι αυτή την στιγμή να σταθούμε κοντά στους συμπατριώτες μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ.Γιάννης Λαρσινός..!!

Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης όσο και ο γενικός γραμματέας κ.Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία της εταιρείας και ευχήθηκαν αυτή η κοινωνική ευθύνη που κάνει πράξη ο «Ομιλος Λαρσινός» να γίνει παράδειγμα για τους επιχειρηματίες όλης της Πελοποννήσου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του εκπροσώπου της ΝΔ βουλευτή κ.Βλάχου, που ήταν παρόντες στην τελετή παράδοσης των συμβολαίων

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει παρόμοια ενέργεια σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμ α και από εταιρείες κολοσσούς. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και καλύπτει για ένα μεγάλο ποσό τα ατυχήματα των μαθητών..!

Μπορεί οι Κορίνθιοι να γνωρίζουν δεκαετίες τώρα την απίστευτη κοινωνική ευαισθησία του Ομίλου Λαρσινός, αλλά πλέον αυτό επεκτείνεται από την μία άκρη ως την άλλη του Μοριά.

Ο Ομιλος επιστρέφει με την πιο ευγενική πράξη στους Πελοποννήσιους την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία.

Η ψυχή του εγχειρήματος αλλά και του Ομίλου Γιάννης Λαρσινός ξαναφέρνει στην χώρα μας την χαμένη κατηγορία των αληθινών ευπατρίδηδων και ευεργετών που σήκωσαν στην πλάτη τους την παλιά Ελλάδα. Και το κάνει σε μία στιγμή που όλοι έχουμε ανάγκη από δείγματα πατριωτισμού και νέα πρότυπα.

Οπως είπε ο κ. Λαρσινός στο περιθώριο της τελετής «το 2011 ο όμιλος προτιμά να μην έχει ένα ευρώ κέρδος αλλά βοηθήσει τις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες της Πελοποννήσου..»

Όλα ξεκίνησαν από το ατύχημα που είχε ο γιός εργαζομένου στην επιχείρηση ο οποίος κτύπησε σε σχολική εκδρομή και δεν μπορούσε να θεραπευτεί γιατί η οικογένεια δεν είχε τα χρήματα για την θεραπεία που χρειαζόταν. Αυτό έκανε τον κ.Λαρσινό να αποφασίσει αυτή την γενναία χορηγία..!

Μέχρι χθές λέγαμε ότι ο «Ομιλος Λαρσινός», που είναι μία υγιέστατη επιχείρηση ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο αφού διαρκώς κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας…Από σήμερα θα λέμε ότι ο όμιλος Λαρσινός έδωσε το σύνθημα για να σταθεί και πάλι η Πελοπόννησος στα δικά της πόδια, στους δικούς της ανθρώπους και στις δυνάμεις της κοινωνίας.

kalamatanews.blogspot.com

 

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Περιγραφή: 6790%25CF%2586%25CE%25B3

Στις 07-09-2010, μία εβδομάδα πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος, επισκέφθηκα μαζί με την κ.Ελένη Χαλιώτη, δικηγόρο, την Εισαγγελεία Κεφαλληνίας να ζητήσω αντίγραφο του Ποινικού μου Μητρώου. Ο υπάλληλος της εισαγγελίας κ. Νίκος Ευαγγελάτος, μου απάντησε ότι το Ποινικό Μητρώο δεν δίνεται ποτέ στα χέρια και  στέλνεται μόνο υπηρεσιακώς, σε όποια υπηρεσία το ζητήσει. Μου απάντησε όμως ρητώς ότι δεν έχω κανένα κώλυμα να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος.

 

Παρ’ όλ’ αυτά Το Ποινικό Μητρώο μου, μετά τις εκλογές, κυκλοφορούσε στα καφενεία της  Ιθάκης.

 

 Στις 17-10-2010,  που κατέθεσα το φάκελο της υποψηφιότητάς μου για δήμαρχος Ιθάκης στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, όπου και περίμενα περίπου δύο ώρες για τον έλεγχο και την βεβαίωση αρτιότητας του φακέλου,  εννοείται ότι έλεγξε την αρτιότητα του φακέλου, αλλά και το Ποινικό Μητρώο μου και δέχτηκε ως έγκυρο το φάκελο της υποψηφιότητάς μου.

 

Ένα χρόνο και δέκα μέρες αργότερα, έρχεται ο κ. Αποστολόπουλος Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μας ενημερώσει ότι έχει ζητήσει την γνωμοδότηση των Νομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς μου.

 

Απορία προς όλους τους κυρίους προαναφερθέντες Εισαγγελείς, υπαλλήλους της Εισαγγελείας, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ο.Τ.Α και τους νομικούς τους Συμβούλους είναι η εξής:

 

Πόσο χρόνο χρειάζεται να πάρει κανείς το Ποινικό Μητρώο του Κασσιανού και να δει αν εμπίπτει στο άρθρο 236 του Καλλικράτη, περί εκπτώσεως από το δημαρχιακό του αξίωμα;

 

΄Οσους δικηγόρους ρώτησα εγώ, μου είπαν μισή ώρα. Και επειδή βρήκα το Ποινικό μου Μητρώο στα καφενεία της Ιθάκης και το έδωσα σε αρκετούς δικηγόρους, μου είπαν όλοι, ότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

‘ Αρα πόσο καιρό θα σας περιμένω, κύριοι προαναφερθέντες, για να αποφανθείτε την εγκυρότητα της υποψηφιότητάς μου;

 

Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε τη συζήτηση μας, με αγωγές και μηνύσεις για παραβάσεις καθηκόντων και διασπορά ψευδών ειδήσεων;

 

Παράκληση: Κε Ευαγγελάτε, μήπως μπορείτε να παραδώσετε αντίγραφο του Ποινικού μου Μητρώου, στην κ. Ελένη Χαλιώτη, η οποία κρατάει πληρεξούσιό μου, από πέρυσι 07-09-2010, με τη σφραγίδα της Εισαγγελείας, διότι αυτό που βρήκα στα καφενεία της Ιθάκης, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το πραγματικό. Ο λόγος δε που το θέλω, είναι για να το δημοσιεύσω στις εφημερίδες.

 

                                                                                            Ο Δήμαρχος  Ιθάκης

 

 

                                                                                               Ιωάννης Κασσιανός

 

«Εύγε» πρόεδρε! Ο Β. Νανόπουλος «έκοψε» Τατούλη και Αποστολόπουλο

23/9/2011

Που να περίμενε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης ότι… θα ερχόταν ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος και δεν θα τον άφηνε να μιλήσει!

Το ίδιο έκανε ο κ. Νανόπουλος και στον κ. Αποστολόπουλο! Στα εγκαίνια της έκθεσης του εμπορικού επιμελητηρίου υπήρχαν αρκετοί προσκεκλημένοι. Εδώ είδαμε εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα της Κορινθίας να παρευρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κτλ. Οι προσκεκλημένοι πήραν το λόγο και όταν έφτασε η ώρα να μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο κ. Αποστολόπουλος, ο κ. Νανόπουλος ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ».

Περιγραφή: http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2011/09/%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%A0.-150x150.jpgΣΣ. Τι …κόλπα είναι αυτά από τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου! Γιατί τέτοιες …εξαιρέσεις στους καλεσμένους; Και αν δεν προλάβαιναν να μιλήσουν όλοι, τουλάχιστον ο Περιφερειάρχης έχουμε την αίσθηση ότι θα έπρεπε να μιλήσει. Και επειδή έχουμε μάθει να γράφουμε αυτό που βλέπουμε θεωρούμε ότι η στάση αυτή του κ. Νανόπουλου ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

2. Βέβαια διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας αν ο κ. Νανόπουλος το έκανε επίτηδες ή όχι αυτό! Αν ήθελε να ήταν σωστός ως προς τους «επίσημους» καλεσμένους του θα έπρεπε να τους αφήσει να μιλήσουν όλοι (στην τελική να όριζε ένα χρονικό περιθώριο στην ομιλία του καθενός). Κάτι το οποίο δεν έκανε!

Να που ο κ. Νανόπουλος «πρωτοτύπησε» με αυτή την συμπεριφορά του αλλά δυστυχώς αρνητικά για τον ίδιο. Την επόμενη φορά κε πρόεδρε να το προσέξετε αυτό…

korinthiannews.gr

 

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Στο επίκεντρο η οριοθέτηση του Λούσιου, η τηλεθέρμανση και έργα του Δήμου Μεγαλόπολης

 

 

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-H_a0lvesz1M/TnyNIbjClcI/AAAAAAAAOeY/coaMXl1Qc20/s200/_%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7-1.jpgΜε το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος και συζήτησε για την οριοθέτηση του Λούσιου ποταμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το σχέδιο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου του. Τέλος συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και για τις εμπλοκές που έχουν εντοπιστεί στο αρμόδιο Υπουργείο για το έργο της τηλεθέρμανσης.

 

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Ασφάλισαν όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου!

23/9/2011

Ενα ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δώρισε σε όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου ο "Ομιλος Λαρσινός", που δραστηριοποιείται στον τομέα των λατομείων και της παραγωγής σκυροδέματος για την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής.

 

Περιγραφή: Η κα Ευγενία Λαρσινού και ο κ. Γιάννης Λαρσινός (δεξιά) παραδίδουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον περιφερειάρχη Π. Τατούλη και τον γενικό γραμματέα Τ. Αποστολόπουλο Η κα Ευγενία Λαρσινού και ο κ. Γιάννης Λαρσινός (δεξιά) παραδίδουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον περιφερειάρχη Π. Τατούλη και τον γενικό γραμματέα Τ. Αποστολόπουλο

Ενα ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δώρισε σε όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου ο "Ομιλος Λαρσινός", που δραστηριοποιείται στον τομέα των λατομείων και της παραγωγής σκυροδέματος για την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής.

Η εταιρεία, σε μια σημαντική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα προσφορά, ασφάλισε για έναν ολόκληρο χρόνο και για οποιοδήποτε ατύχημα τους συμβεί, εντός ή εκτός σχολείου, όλους τους μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Πελοποννήσου.

"Αισθάνομαι τους μαθητές της Πελοποννήσου παιδιά μου κι εγγόνια μου. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για εσάς που αποτελείτε το μέλλον αυτού του τόπου", τόνισε η πρόεδρος του Ομίλου, κ. Ευγενία Λαρσινού, παραδίδοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κ. Τάσο Αποστολόπουλο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης "Κορινθία 2011".

"Ο όμιλος Λαρσινός, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, επενδύει τα κέρδη του στους μαθητές της Πελοποννήσου, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους συμπατριώτες μας. Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δηλώσουμε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε κόστος, τώρα που η χώρα περνά άσχημες στιγμές. Επιχειρείν σημαίνει για μας πρώτα και πάνω απ' όλα συμπαράσταση στην κοινωνία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Γιάννης Λαρσινός.

www.ethnos.gr/

 

 

Σύσκεψη Αποστολόπουλου- ΤΕΕ Πελοποννήσου

 

23/9/2011

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε.) καθώς και μελών της Αντιπροσωπείας του Τμήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών της περιφέρειας.

 Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των μηχανικών της Πελοποννήσου, τα εντοπισμένα προβλήματα των κρατικών υπηρεσιών λόγω της εφαρμογής του προγράμματος "Καλλικράτης", καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις προκειμένου η δουλειά των μηχανικών να γίνει πιο άνετη, αλλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει μεγάλη έλλειψη από μηχανικούς και προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Τ.Ε.Ε. η επαναφορά του προσωπικού των Τ.Υ.Δ.Κ. από τους Δήμους στην κρατική διοίκηση. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι μηχανικοί, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης των αντιπροσωπευτικών οργάνων των μηχανικών καθώς και τη σημασία που έχει η στενότερη συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου ως επίσημου τεχνικού συμβουλευτικού οργάνου του κράτους.Επανέλαβε ότι επιβάλλεται η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ζήτησε την επέκταση των προγραμματικών συμβάσεων, σε επίπεδο Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να διευθετηθούν, όπως είπε, οι εκκρεμείς υποθέσεις σε θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και υδάτων. Τέλος υπογράμμισε τη σημασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, που προωθείται με γοργούς ρυθμούς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τονίζοντας ότι θα διευκολύνει πολύ τη δουλειά του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υπό έγκριση γενικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων της Πελοποννήσου, στις διαδικασίες προώθησης των σχεδίων οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Ξυλοκάστρου ενώ για το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών συμφωνήθηκε να γίνει μία ξεχωριστή συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Η πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της για την ενημέρωση που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα θέματα των μηχανικών, τόνισε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί, ως περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε., σε οποιαδήποτε τεχνική διαδικασία μέσω των μόνιμων επιτροπών και των ομάδων εργασίας που διαθέτει και ζήτησε την εκπροσώπηση του τμήματος σε όλες τις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Παρόντες στη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη ήταν εκτός από την πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής: Αθ. Λουκάς (αντιπρόεδρος), Θεόδ. Κουτσούγερας (γεν. γραμματέας), Αν. Αγγελής, Τρ. Σελής και Δημ. Καρούντζος (μέλη) καθώς και τα παρακάτω μέλη του προεδρείου της Αντιπροσωπείας του Τμήματος: Μουντανέας Παν. (πρόεδρος), Θεοχάρης Γ. (αντιπρόεδρος) και Μποζιονέλος Σωτ. (γενικός γραμματέας). "Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι στην παρούσα φάση η βοήθεια του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία που πήρε και συναντηθήκαμε. Παράλληλα ευελπιστώ ότι η μελλοντική συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε. θα είναι γόνιμη και δημιουργική για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη στον τόπο μας", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.      

www.arcadiaportal.gr

 

 

Στο Κρανίδι η πρώτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Περιγραφή: Στο Κρανίδι  η πρώτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ένα περιφερειακό Δήμο της Αργολίδας, το Δήμο Ερμιονίδας, επέλεξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για να ξεκινήσει τον κύκλο διευθέτησης εκκρεμών υποθέσεων με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, καθώς και την απόφασή της να "κλείσει" όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. 

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που αρχικά είχε συμφωνηθεί με όλους τους Δημάρχους, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε χθες στο Κρανίδι και υπέγραψε την  προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Ερμιονίδας. 

Από την πλευρά του Δήμου τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την άμεση υλοποίηση της πρωτοβουλίας του κ. Αποστολόπουλου όσο και για το γεγονός ότι η έναρξη αυτής της προσπάθειας έγινε από το Δήμο του.

Παρουσία όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων εξετάστηκε η λίστα με τις 75 εκκρεμότητες που υπάρχουν στην περιοχή σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης υδάτων και δρομολογήθηκαν λύσεις για τη οριστική διευθέτησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδας θα εξεταστεί η υπαγωγή της ευρύτερης περιοχής σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης των υδάτων, αφού το πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού είναι μεγάλο στην εν λόγω περιοχή και το πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Η συνεργασία των δύο φορέων (Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου) συμφωνήθηκε να γίνει σε τρία στάδια: 1) στην εξέταση των φακέλων των εκκρεμών υποθέσεων, 2) στη διαμόρφωση ειδικής πολιτικής διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή και 3) στη συγκρότηση κοινής επιτροπής για τη διενέργεια ελέγχων νομιμότητας σε θέματα υδάτων και γενικότερα σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στο Κρανίδι, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε: "Ξεκινάμε την προσπάθεια να κλείσουμε την πόρτα στα προβλήματα του παρελθόντος και να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Οι καιροί που διανύουμε απαιτούν συνεργασία και συστράτευση όλων των δυνάμεων. Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε τις βάσεις προκειμένου η ανάπτυξη να γίνει πράξη στον τόπο μας και οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα από τις τοπικές αλλά και από τις κεντρικές κρατικές υπηρεσίες. Αυτό που έγινε στο Δήμο Ερμιονίδας θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους Δήμους, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε είναι η διευθέτηση των εκατοντάδων εκκρεμών υποθέσεων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε".

www.eleftheriaonline.gr

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

23/9/2011

            Διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη και Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα είχε σήμερα (23/9/11) ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τεχνικά, πολεοδομικά, χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα των δύο αρκαδικών Δήμων.

            Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Τρίπολης ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε την προώθηση της διαδικασίας υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτων. Παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα δασικών περιοχών του Δήμου Τρίπολης, αλλά και θέματα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

 

            Με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε την οριοθέτηση του Λούσιου ποταμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το σχέδιο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου του. Τέλος συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και για τις εμπλοκές που έχουν εντοπιστεί στο αρμόδιο Υπουργείο για το έργο της τηλεθέρμανσης.

arkadiapress.blogspot.com

 

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ … ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

23 Σεπτεμβρίου, 2011

Περιγραφή: ek11 ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ... ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝΤελικά ο Έλληνας δεν αποχωρίζεται εύκολα τις κακές του συνήθειες !

Εκεί που λέμε να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε μπροστά ….φτού κι απ την αρχή πάλι πίσω!

Σε κάθε επίσημη εκδήλωση γκρινιάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για εκείνο το αστείο και κουραστικό από κάθε άποψη “παρευρίσκονται και χαιρετίζουν!”

Και δώστου χαιρετισμό-που συνήθως γίνεται ομιλία- όλων των παρευρισκόμενων επισήμων.

Βουλευτών, αυτοδιοικητικών, πολιτευτών και βάλε…

Και ξαφνικά βλέπουμε σε μερικά blogs-λιβανιστήρια συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών ,να διαμαρτύρονται γιατί δεν έδωσε το λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στον τάδε και στον τάδε και στον τάδε!

Πολύ καλά και πολύ σωστά ο Βασίλης Νανόπουλος κράτησε την σεμνή τελετή των εγκαινίων στο επίπεδο της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας.

Αν μόνο έπρεπε να δώσει τον λόγο σε έναν ακόμη αιρετό ήταν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούληςπου πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες που έχει κάνει στο τομέα του εμπορίου και των Πελοποννησιακών προϊόντων θα είχε να πει σημαντικά πράγματα στην έκθεση.

Αν όμως έδινε τον λόγο στον Πέτρο Τατούλη σίγουρα θα έπρεπε για λόγους πρωτοκόλλου και δεοντολογίας να δώσει τον λόγο και στον Γενικό Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο.

Από εκεί και πέρα μόνο ως καλαμπούρι μπορούμε να δούμε κάποιες διαμαρτυρίες όπως για τον δήμαρχο Κορινθίων.

Η έκθεση λέγεται ΚΟΡΙΝΘΙΑ και όχι ΚΟΡΙΝΘΟΣ . Με την ίδια λογική που κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να μιλήσει ο Αλέκος Πνευματικός με την ίδια λογική θα έπρεπε να μιλήσουν και οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Κώστας Λογοθέτης που επίσης παρευρίσκονταν στην έκθεση . Με την ίδια λογική , να μην έλεγαν και δυο κουβέντες οι βουλευτές μαςΚώστας Κόλλιας και Κατερίνα Φαρμάκη; Και μια σημαντική προσωπικότητα όπως αυτή του Κορίνθιου αντιπροέδρου της Ν.Δ και πρώην επιτρόπου περιβάλλοντος στην ΕΕ Σταύρου Δήμα;

Τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε θα τον αφήναμε απ’έξω; Τους δύο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Λάκη Παπαφωτίου και Ντίνα Νικολάκου θα τους αφήναμε παραπονούμενους; Τον πρώην Νομάρχη Νίκο Ταγαρά;

Τον συμπαθέστατο και πανταχού παρόντα Στέλιο Μάρκελλο που τον βάζετε;

Τελικά θα είχε ξημερώσει και ακόμα θα είχαμε χαιρετισμούς επισήμων.

www.sfedona.gr

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με Μπούρα για τα έργα στο Δήμο Μεγαλόπολης

Στο επίκεντρο η οριοθέτηση του Λούσιου, η τηλεθέρμανση και έργα του Δήμου Μεγαλόπολης

23/9/2011

 

Με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος και συζήτησε για την οριοθέτηση του Λούσιου ποταμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το σχέδιο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου του.

Τέλος συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και για τις εμπλοκές που έχουν εντοπιστεί στο αρμόδιο Υπουργείο για το έργο της τηλεθέρμανσης.

www.isthmos.gr

 

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αποστολόπουλος και Σμυρνιώτης μίλησαν για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών

 

 

Περιγραφή: http://4.bp.blogspot.com/-W2KyoUKz5jk/TnyNyGcx6MI/AAAAAAAAOec/FWGsVoUuN08/s200/_%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7-2.jpg

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, συζήτησε την προώθηση της διαδικασίας υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο προκειμένου να διευθετηθούν ...

οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτων. Παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα δασικών περιοχών του Δήμου Τρίπολης, αλλά και θέματα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Συνάντηση Αποστολόπουλου με τους δημάρχους Τρίπολης και Μεγαλόπολης

23 Σεπτεμβρίου 2011

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2011/09/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-300x200.jpgΔιαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τεχνικά, πολεοδομικά, χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα των δύο αρκαδικών Δήμων. Ειδικότερα τώρα, με το Δήμαρχο Τρίπολης ο γενικός γραμματέας συζήτησε την προώθηση της διαδικασίας υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτων.

Παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα δασικών περιοχών του Δήμου Τρίπολης, αλλά και θέματα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2011/09/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%821-300x191.jpgΜε το Δήμαρχο Μεγαλόπολης συζήτησε την οριοθέτηση του Λούσιου ποταμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το σχέδιο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου του.

Τέλος συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και για τις εμπλοκές που έχουν εντοπιστεί στο αρμόδιο Υπουργείο για το έργο της τηλεθέρμανσης.

www.peloponnisiaki.gr

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑΣΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ!

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 , Posted by Παναγιώτης Αλεβίζος at 9/23/2011 07:07:00 μμ

 

Περιγραφή: http://3.bp.blogspot.com/-80sErJL-RFE/TnysrbOansI/AAAAAAAADcw/F1bj0SsUg-I/s320/_%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7-1.jpgΔιαβάζουμε στο ιστολόγιο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ σχετικά με την συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

 

"Με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος και συζήτησε για την οριοθέτηση του Λούσιου ποταμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το σχέδιο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου του. 

Τέλος συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και για τις εμπλοκές που έχουν εντοπιστεί στο αρμόδιο Υπουργείο για το έργο της τηλεθέρμανσης."

 

Στα θέματα της συνάντησης ανακαλύπυει κανείς ότι υπάρχει εμπλοκή στην χρηματοδότηση του έργου της Τηλεθέρμανσης!

Επίσης συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση του δήμου, αλήθεια πριν λίγες μέρες δεν διαβάσαμε ότι ο δήμος Μεγαλόπολης δεν χρωστάει? άρα για ποια κατάσταση συζήτησαν οι 2 άνδρες?

kafeneio-megalopolis.blogspot.com

 

Χωρίς κυβερνητική εκπροισώπηση οι εκδηλώσεις για την έπετειο της Αλωσης της Τριπολιτσάς

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Περιγραφή: Χωρίς κυβερνητική εκπροισώπηση οι εκδηλώσεις για την έπετειο της Αλωσης της Τριπολιτσάς Χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς από τον τουρκικό ζυγό, αφού στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου δεν παρέστη κανένας υπουργός, ούτε καν ένας γενικός γραμματέας υπουργείου. Στην τιμητική μπροστινή θέση στην παρέλαση βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δήμαρχος Παραλιμνίου Κύπρου κ. Ευαγγέλου που βρέθηκε στην πόλη για τις εκδηλώσεις. Ο κ. Τατούλης στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης τόνισε πως η εκπροσώπηση ήταν αναγκαία και κάποιες στιγμές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ιστορία αυτού του τόπου.

Ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για «αχαρακτήριστη προσβολή από πλευράς της κυβέρνησης σε βάρος της Τρίπολης. Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν εκπροσωπείται δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση σε εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της χώρας μας. Και η μη εκπροσώπηση γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστη για την πρωτεύουσα του Μοριά, όταν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Ανω Ψάρι Δωρίου Οιχαλίας στη Μεσσηνία για τη μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834.

www.eleftheriaonline.gr

 

Συναντήσεις Αποστολόπουλου με Σμυρνιώτη και Μπούρα

Περιγραφή: PostDateIcon Κυριακή, Σεπτέμβριος 25, 2011 | 

 

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη και Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν...

θέματα που αφορούν τεχνικά, πολεοδομικά, χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα των δύο αρκαδικών Δήμων.

    Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Τρίπολης ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε την προώθηση της διαδικασίας υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις που υπάρχουν στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτων. Παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα δασικών περιοχών του Δήμου Τρίπολης, αλλά και θέματα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

     Με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε την οριοθέτηση του Λούσιου ποταμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το σχέδιο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου του. Τέλος συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Μεγαλόπολης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και για τις εμπλοκές που έχουν εντοπιστεί στο αρμόδιο Υπουργείο για το έργο της τηλεθέρμανσης.

 

soukarat.blogspot.com

 

Τρίπολη: Κανείς πολιτικός στην επέτειο της Άλωσης

25 Σεπτεμβρίου 2011 Παραπολιτικά

Περιγραφή: http://troktiko.eu/wp-content/uploads/troktiko_278275_0.jpegΠροσβολή για την Τρίπολη μπορεί να θεωρηθεί ότι η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν, στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Aποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη και φυσικά εύλογα δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά… Τα ερωτηματικά γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι, με κυβερνητική εντολή, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις για την μεσσηνιακή επανάσταση του 1834 και τους πρωτεργάτες της Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα που έγιναν στο Άνω Ψάρι Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας!

Και η απορία που γεννάται, είναι:

Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση έστειλε τον Αποστολόπουλο σε μία εκδήλωση, μικρότερης εμβέλειας και όχι στην έδρα της Περιφέρειας, όπου σήμερα τιμήθηκε ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του Απελευθερωτικού Αγώνα;

Επίσης, πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να μερίμνησε για την εκπροσώπησή της στη Μεσσηνία και την ίδια ώρα αδιαφόρησε για την εκπροσώπησή της στην Τρίπολη;

Και κάτι ακόμα:

Η περιφέρεια Πελοποννήσου κάλεσε με έγγραφο της να σταλεί εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Τρίπολη, όπως έχει κάνει ορθά σε άλλες για άλλες επετειακές εκδηλώσεις;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις… Διότι το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα…

troktiko.eu

 

 

Έλλειψη μηχανικών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συνάντηση Τεχνικού Επιμελητηρίου με Αποστολόπουλο

Άρθρο | Κυρ, 25/09/2011

Περιγραφή: apostolopoulos-tee

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε.) καθώς και μελών της Αντιπροσωπείας του Τμήματος πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών της περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των μηχανικών της Πελοποννήσου, τα εντοπισμένα προβλήματα των κρατικών υπηρεσιών λόγω της εφαρμογής του προγράμματος "Καλλικράτης", καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις προκειμένου η δουλειά των μηχανικών να γίνει πιο άνετη, αλλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει μεγάλη έλλειψη από μηχανικούς και προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Τ.Ε.Ε. η επαναφορά του προσωπικού των Τ.Υ.Δ.Κ. από τους Δήμους στην κρατική διοίκηση. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι μηχανικοί, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης των αντιπροσωπευτικών οργάνων των μηχανικών καθώς και τη σημασία που έχει η στενότερη συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου ως επίσημου τεχνικού συμβουλευτικού οργάνου του κράτους.

Επανέλαβε ότι επιβάλλεται η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ζήτησε την επέκταση των προγραμματικών συμβάσεων, σε επίπεδο Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να διευθετηθούν, όπως είπε, οι εκκρεμείς υποθέσεις σε θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και υδάτων. Τέλος υπογράμμισε τη σημασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, που προωθείται με γοργούς ρυθμούς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τονίζοντας ότι θα διευκολύνει πολύ τη δουλειά του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υπό έγκριση γενικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων της Πελοποννήσου, στις διαδικασίες προώθησης των σχεδίων οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Ξυλοκάστρου ενώ για το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών συμφωνήθηκε να γίνει μία ξεχωριστή συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της για την ενημέρωση που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα θέματα των μηχανικών, τόνισε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί, ως περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε., σε οποιαδήποτε τεχνική διαδικασία μέσω των μόνιμων επιτροπών και των ομάδων εργασίας που διαθέτει και ζήτησε την εκπροσώπηση του τμήματος σε όλες τις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παρόντες στη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη ήταν εκτός από την πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής: Αθ. Λουκάς (αντιπρόεδρος), Θεόδ. Κουτσούγερας (γεν. γραμματέας), Αν. Αγγελής, Τρ. Σελής και Δημ. Καρούντζος (μέλη) καθώς και τα παρακάτω μέλη του προεδρείου της Αντιπροσωπείας του Τμήματος: Μουντανέας Παν. (πρόεδρος), Θεοχάρης Γ. (αντιπρόεδρος) και Μποζιονέλος Σωτ. (γενικός γραμματέας).

"Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι στην παρούσα φάση η βοήθεια του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία που πήρε και συναντηθήκαμε. Παράλληλα ευελπιστώ ότι η μελλοντική συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε. θα είναι γόνιμη και δημιουργική για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη στον τόπο μας", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

www.moriasnow.gr

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΤΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

26 Σεπτεμβρίου, 2011

Περιγραφή: cf83cf85cf83cebaceb5cf88ceb73 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΤΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε.) καθώς και μελών της Αντιπροσωπείας του Τμήματος πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών της περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των μηχανικών της Πελοποννήσου, τα εντοπισμένα προβλήματα των κρατικών υπηρεσιών λόγω της εφαρμογής του προγράμματος “Καλλικράτης”, καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις προκειμένου η δουλειά των μηχανικών να γίνει πιο άνετη, αλλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει μεγάλη έλλειψη από μηχανικούς και προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Τ.Ε.Ε. η επαναφορά του προσωπικού των Τ.Υ.Δ.Κ. από τους Δήμους στην κρατική διοίκηση. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι μηχανικοί, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης των αντιπροσωπευτικών οργάνων των μηχανικών καθώς και τη σημασία που έχει η στενότερη συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου ως επίσημου τεχνικού συμβουλευτικού οργάνου του κράτους.

Επανέλαβε ότι επιβάλλεται η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ζήτησε την επέκταση των προγραμματικών συμβάσεων, σε επίπεδο Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να διευθετηθούν, όπως είπε, οι εκκρεμείς υποθέσεις σε θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και υδάτων. Τέλος υπογράμμισε τη σημασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, που προωθείται με γοργούς ρυθμούς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τονίζοντας ότι θα διευκολύνει πολύ τη δουλειά του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υπό έγκριση γενικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων της Πελοποννήσου, στις διαδικασίες προώθησης των σχεδίων οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Ξυλοκάστρου ενώ για το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών συμφωνήθηκε να γίνει μία ξεχωριστή συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της για την ενημέρωση που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα θέματα των μηχανικών, τόνισε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί, ως περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε., σε οποιαδήποτε τεχνική διαδικασία μέσω των μόνιμων επιτροπών και των ομάδων εργασίας που διαθέτει και ζήτησε την εκπροσώπηση του τμήματος σε όλες τις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παρόντες στη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη ήταν εκτός από την πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής: Αθ. Λουκάς (αντιπρόεδρος), Θεόδ. Κουτσούγερας (γεν. γραμματέας), Αν. Αγγελής, Τρ. Σελής και Δημ. Καρούντζος (μέλη) καθώς και τα παρακάτω μέλη του προεδρείου της Αντιπροσωπείας του Τμήματος: Μουντανέας Παν. (πρόεδρος), Θεοχάρης Γ. (αντιπρόεδρος) και Μποζιονέλος Σωτ. (γενικός γραμματέας).

“Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι στην παρούσα φάση η βοήθεια του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία που πήρε και συναντηθήκαμε. Παράλληλα ευελπιστώ ότι η μελλοντική συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε. θα είναι γόνιμη και δημιουργική για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη στον τόπο μας”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

www.sfedona.gr

 

75 εκκρεμότητες κλείνουν στο Κρανίδι

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Ερμιονίδας

Δευ, 26/09/2011

Ένα περιφερειακό Δήμο της Αργολίδας, το Δήμο Ερμιονίδας, επέλεξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για να ξεκινήσει τον κύκλο διευθέτησης εκκρεμών υποθέσεων με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, καθώς και την απόφασή της να "κλείσει" όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που αρχικά είχε συμφωνηθεί με όλους τους Δημάρχους, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε χθες στο Κρανίδι και υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Ερμιονίδας.

Από την πλευρά του Δήμου τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την άμεση υλοποίηση της πρωτοβουλίας του κ. Αποστολόπουλου όσο και για το γεγονός ότι η έναρξη αυτής της προσπάθειας έγινε από το Δήμο του.

Παρουσία όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων εξετάστηκε η λίστα με τις 75 εκκρεμότητες που υπάρχουν στην περιοχή σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης υδάτων και δρομολογήθηκαν λύσεις για τη οριστική διευθέτησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδας θα εξεταστεί η υπαγωγή της ευρύτερης περιοχής σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης των υδάτων, αφού το πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού είναι μεγάλο στην εν λόγω περιοχή και το πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Η συνεργασία των δύο φορέων (Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου) συμφωνήθηκε να γίνει σε τρία στάδια: 1) στην εξέταση των φακέλων των εκκρεμών υποθέσεων, 2) στη διαμόρφωση ειδικής πολιτικής διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή και 3) στη συγκρότηση κοινής επιτροπής για τη διενέργεια ελέγχων νομιμότητας σε θέματα υδάτων και γενικότερα σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στο Κρανίδι, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε: "Ξεκινάμε την προσπάθεια να κλείσουμε την πόρτα στα προβλήματα του παρελθόντος και να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Οι καιροί που διανύουμε απαιτούν συνεργασία και συστράτευση όλων των δυνάμεων. Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε τις βάσεις προκειμένου η ανάπτυξη να γίνει πράξη στον τόπο μας και οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα από τις τοπικές αλλά και από τις κεντρικές κρατικές υπηρεσίες. Αυτό που έγινε στο Δήμο Ερμιονίδας θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους Δήμους, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε είναι η διευθέτηση των εκατοντάδων εκκρεμών υποθέσεων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε".

www.moriasnow.gr

 

O κ.ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ 177η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1834

Τρίπολη, 26-9-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΓEΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ 177η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1834

 

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε την Κυριακή 25/9/11 στην τοπική κοινότητα Ψαρίου του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 177η επέτειο της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834.

Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αφού ορίστηκε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής στο Δήμο Οιχαλίας, παρακολούθησε την επίσημη θεία λειτουργία, την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη των αγωνιστών του Αγώνα Γιαννάκη Γρίτζαλη και Μητροπέτροβα και αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο σπίτι του Γιαννάκη Γρίτζαλη που αποτελεί ιστορικό μνημείο για την περιοχή.

Οι εκδηλώσεις για την 177η Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 συνεχίστηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας της τοπικής κοινότητας Ψαρίου με τον πανηγυρικό της ημέρας, την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν τοπικά συγκροτήματα.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης (εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων), Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, όλες οι τοπικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε στα Μ.Μ.Ε.: «Έχουμε χρέος ως έθνος να τιμάμε τους Αγωνιστές που θυσιάστηκαν προκειμένου όλοι εμείς να απολαμβάνουμε σήμερα το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας. Το παράδειγμα των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα μας τονίζει ότι ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι διαρκής και επίπονος. Το μήνυμα αυτής της ιστορικής επετείου σήμερα από ποτέ παραμένει επίκαιρο παράλληλα όμως και ελπιδοφόρο αφού οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές βρίσκουν την ψυχική δύναμη να ενωθούν και να ξεπεράσουν όλοι μαζί οποιαδήποτε κρίση».

mynima-hellas.com

 

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γιορτάστηκε η 177η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε την Κυριακή 25/9/11 στην τοπική κοινότητα Ψαρίου του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 177η επέτειο της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834.

Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αφού ορίστηκε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής στο Δήμο Οιχαλίας, παρακολούθησε την επίσημη θεία λειτουργία, την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη μνήμη των αγωνιστών του Αγώνα Γιαννάκη Γρίτζαλη και Μητροπέτροβα και αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο σπίτι του Γιαννάκη Γρίτζαλη που αποτελεί ιστορικό μνημείο για την περιοχή.

Οι εκδηλώσεις για την 177η Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 συνεχίστηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας της τοπικής κοινότητας Ψαρίου με τον πανηγυρικό της ημέρας, την απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν τοπικά συγκροτήματα.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης (εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων), Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, όλες οι τοπικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε στα Μ.Μ.Ε.: "Έχουμε χρέος ως έθνος να τιμάμε τους Αγωνιστές που θυσιάστηκαν προκειμένου όλοι εμείς να απολαμβάνουμε σήμερα το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας. Το παράδειγμα των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα μας τονίζει ότι ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι διαρκής και επίπονος. Το μήνυμα αυτής της ιστορικής επετείου σήμερα από ποτέ παραμένει επίκαιρο παράλληλα όμως και ελπιδοφόρο αφού οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές βρίσκουν την ψυχική δύναμη να ενωθούν και να ξεπεράσουν όλοι μαζί οποιαδήποτε κρίση".

radio936.blogspot.com

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου με Τσούκαλη και στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαΐας

 – 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Τσούκαλη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Έγινε μια ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία αναπτύχθηκαν απόψεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, η σιδηροδρομική γραμμή, η επένδυση στους εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας κ.ά. Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θίχτηκαν ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαλεύκανση της διερευνώμενης υπόθεσης για τις επιδοτήσεις του επενδυτικού νόμου. Ο κ. Αποστολόπουλος προέβη σε διεξοδική ενημέρωση σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης και όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει ως τώρα προβεί.

Τόνισε ότι ο καταλογισμός ευθυνών αποτελεί αμετάκλητη απόφασή του και επισήμανε ότι πλέον η υπόθεση έχει φύγει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βρίσκεται στις εισαγγελικές αρχές, στους οικονομικούς επιθεωρητές και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Τσούκαλη για τις δικές του ενέργειες στο Κοινοβούλιο που συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαφάνειας.

Όσον αφορά την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, επισημάνθηκε ότι η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά αποτέλεσμα των στρεβλών προτύπων ανάπτυξης και της παθογένειας των θεσμών. Κατά συνέπεια, οι δυνατότητες υπέρβασής της προϋποθέτουν κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, ανασύνθεση των συλλογικών αξιακών οραμάτων και βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές στο πολιτικό σύστημα και την δημόσια διοίκηση.

www.peloponnisiaki.gr

Περιγραφή: postdateiconΔευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011

Απ. Κατσιφάρας: Στέλνουμε μήνυμα αγωνίας, αλλά και δράσης για την προστασία των δασών στην Δυτική Ελλάδα

 

 

Περιγραφή: plateia%20georgiou-320x240

 

«Στέλνουμε σήμερα μήνυμα αγωνίας αλλά και δράσης για την προστασία των δασών στη Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, συμμετέχοντας στην μεγάλη μαθητική γιορτή για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα δάση.

Εκατό μαθητές από την Πάτρα και εκατό μαθητές από τον Πύργο πήραν μέρος στη τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε, με την συμμετοχή και 600 άλλων μαθητών από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια δράση που οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «PRoMPt» – (Proactive Human Response to Wildfires Outbreak:Measure and Prepare for it), το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Interreg.

Τόσο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα όσο και στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο, πριν την τηλεδιάσκεψη, οργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής των μαθητών με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα των δασών ενώ βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές και μοιράστηκαν αναμνηστικά και δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Το δάσος είναι η ζωή μας», είπε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «ο συνδυασμός της κλιματικής αλλαγής όπως είναι η αύξηση των κυμάτων καύσωνα, και οι μειωμένες βροχοπτώσεις, η υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς στα μεσογειακά δάση και το κατακερματισμένο σύστημα διαχείρισης των δασών έχουν κάνει τις δασικές πυρκαγιές πιο συχνές και πιο έντονες τα τελευταία χρόνια».

«Οι αρνητικές επιπτώσεις που ακολουθούν τις πυρκαγιές είναι πολλές», συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας.«Υποβαθμίζεται το περιβάλλον, διαταράσσεται η ισορροπία του οικοσυστήματος, διαβρώνεται το έδαφος, δημιουργούνται χείμαρροι και πλημμύρες, επηρεάζεται το μικροκλίμα, καταστρέφεται η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου μας, ζημιώνεται η οικονομία και καταστρέφεται το τοπίο. Όλες αυτές τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά στη Δυτική Ελλάδα, μια περιοχή που επλήγη καίρια από τις δασικές πυρκαγιές, με τις πληγές να μένουν ακόμα  ανεπούλωτες», πρόσθεσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στις πυρκαγιές που έπληξαν την Δυτική Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007: «To 2007 ήταν μια χρονιά με μεγάλες φωτιές που μας έπληξαν βαθιά στην Ηλεία και στην Αχαΐα. Σχεδιάσαμε τότε ένα πρόγραμμα προκειμένου η εμπειρία που αποκτήθηκε να οδηγήσει στη βελτίωση των περιφερειακών πολιτικών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αμέσως μετά την εκδήλωσή τους.  Ολόκληρη η εργασία πρόκειται να αναλυθεί από την άποψη της ετοιμότητας να ενεργήσει κανείς εγκαίρως στην εκδήλωση μιας πυρκαγιάς και της αποτελεσματικότητας προκειμένου να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τεράστιες ανθρώπινες, δασικές, γεωργικές και ζωικές καταστροφές. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος ανήκουν και οι σημερινές εκδηλώσεις».

Στην εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη και Γιώργος Σιγαλός κ.α.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις σε Πάτρα και Πύργο οργανώθηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) και με τη συμμετοχή παιδιών από σχολεία που υποδείχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το έργο «PRoMPt» ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2008 και θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2011. Σκοπός του έργου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τις αντίστοιχες Περιφέρειες ή Επαρχίες των εταίρων μας από τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Το έργο αυτό πρόσφατα επιλέχθηκε από μια λίστα 115 ενεργών έργων ως case study (επιλέχθηκαν 10 έργα σε όλη την Ευρώπη) κατά την ενδιάμεση αξιολόγηση των έργων του Interreg IVC που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δηλώσεις Αποστολόπουλου

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην αξιολογότατη εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Πάτρας στην προστασία των δασών που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας και οι συνεργάτες του.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του και υπερθεμάτισε τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της δημιουργίας περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων πολιτών που θα συμβάλουν στην πρόληψη των πυρκαγιών. Καθώς κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχαν δεκάδες μαθητές Γυμνασίων, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση ως στάση ζωής στις νεότερες γενιές.  Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα ήταν ευχής έργο αν κάθε παιδί συμμετείχε σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και κατ’ αυτό τον τρόπο υιοθετούσε ένα δέντρο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα οικολογικής αφύπνισης που θα αγκάλιαζε ολόκληρη την κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα δασαρχεία που υπάγονται σε αυτή πλαισιώνουν κάθε προσπάθεια εθελοντικής αναδάσωσης και καλωσορίζουν ιδιαίτερα πρωτοβουλίες που προέρχονται από τις αιρετές Περιφέρειες, τους Δήμους και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τους μαθητές να επισκεφθούν το μεγάλο φυτώριο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διατηρεί στην περιοχή Λάππα, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την χλωρίδα του τόπου μας.

 www.aixmi-news.gr

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΗΜ.ΑΡ.

Δευτ. 26 Σεπτεμβρίου 2011

Α

ντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας με επικεφαλής το βουλευτή κ. Νίκο Τσούκαλη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Έγινε μια ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία αναπτύχθηκαν απόψεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, η σιδηροδρομική γραμμή, η επένδυση στους εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας κ.ά. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θίχτηκαν ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαλεύκανση της διερευνώμενης υπόθεσης για τις επιδοτήσεις του επενδυτικού νόμου. Ο κ. Αποστολόπουλος προέβη σε διεξοδική ενημέρωση σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης και όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει ως τώρα προβεί. Τόνισε ότι ο καταλογισμός ευθυνών αποτελεί αμετάκλητη απόφασή του και επισήμανε ότι πλέον η υπόθεση έχει φύγει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βρίσκεται στις εισαγγελικές αρχές, στους οικονομικούς επιθεωρητές και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Τσούκαλη για τις δικές του ενέργειες στο Κοινοβούλιο που συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαφάνειας.

Όσον αφορά την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, επισημάνθηκε ότι η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά αποτέλεσμα των στρεβλών προτύπων ανάπτυξης και της παθογένειας των θεσμών. Κατά συνέπεια, οι δυνατότητες υπέρβασής της προϋποθέτουν κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, ανασύνθεση των συλλογικών αξιακών οραμάτων και βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές στο πολιτικό σύστημα και την δημόσια διοίκηση.

www.dete.gr

 

Στο ΣτΕ ο Δήμαρχος Ζαχάρως Π. Χρονόπουλος

synt,Δευτέρα, 26-09-2011

Περιγραφή: xronopoulos

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τέως δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, ζητώντας να δοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του γενικού γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμά του.

 

Παράλληλα, κατέθεσε προσφυγή με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση.

 

Ο Πανταζής Χρονόπουλος υποστηρίζει ότι η απόφαση έκπτωσής του από το αξίωμα του δημάρχου είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντισυνταγματική και παράνομη.

www.attacktv.gr

 

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΤΥΧΕ Η «ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ»

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 26, 2011 

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην αξιολογότατη εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Πάτρας στην προστασία των δασών που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας και οι συνεργάτες του.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του και υπερθεμάτισε τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της δημιουργίας περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων πολιτών που θα συμβάλουν στην πρόληψη των πυρκαγιών. Καθώς κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχαν δεκάδες μαθητές Γυμνασίων, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση ως στάση ζωής στις νεότερες γενιές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα ήταν ευχής έργο αν κάθε παιδί συμμετείχε σε εθελοντικές δεντροφυτεύσεις και κατ’ αυτό τον τρόπο υιοθετούσε ένα δέντρο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα οικολογικής αφύπνισης που θα αγκάλιαζε ολόκληρη την κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα δασαρχεία που υπάγονται σε αυτή πλαισιώνουν κάθε προσπάθεια εθελοντικής αναδάσωσης και καλωσορίζουν ιδιαίτερα πρωτοβουλίες που προέρχονται από τις αιρετές Περιφέρειες, τους Δήμους και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε τους μαθητές να επισκεφθούν το μεγάλο φυτώριο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διατηρεί στην περιοχή Λάππα, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την χλωρίδα του τόπου μας.

radio936.blogspot.com

 

Συνάντηση Αποστολόπουλου – Τσούκαλη

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 19:49

Περιγραφή: apostoloptsoukalis_thumbΑντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας με επικεφαλής το βουλευτή κ. Νίκο Τσούκαλη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Έγινε μια ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία αναπτύχθηκαν απόψεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, η σιδηροδρομική γραμμή, η επένδυση στους εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας κ.ά. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θίχτηκαν ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας. 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαλεύκανση της διερευνώμενης υπόθεσης για τις επιδοτήσεις του επενδυτικού νόμου. Ο κ. Αποστολόπουλος προέβη σε διεξοδική ενημέρωση σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης και όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει ως τώρα προβεί. Τόνισε ότι ο καταλογισμός ευθυνών αποτελεί αμετάκλητη απόφασή του και επισήμανε ότι πλέον η υπόθεση έχει φύγει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βρίσκεται στις εισαγγελικές αρχές, στους οικονομικούς επιθεωρητές και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Τσούκαλη για τις δικές του ενέργειες στο Κοινοβούλιο που συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαφάνειας.

 

Όσον αφορά την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, επισημάνθηκε ότι η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά αποτέλεσμα των στρεβλών προτύπων ανάπτυξης και της παθογένειας των θεσμών. Κατά συνέπεια, οι δυνατότητες υπέρβασής της προϋποθέτουν κινητοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, ανασύνθεση των συλλογικών αξιακών οραμάτων και βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές στο πολιτικό σύστημα και την δημόσια διοίκηση.

agriniopress.gr

 

Ζαχάρω: Στο ΣτΕ ο Π. Χρονόπουλος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 10:39Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 10:38

Περιγραφή: E-mailΠεριγραφή: ΕκτύπωσηΠεριγραφή: PDF

retweet

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τέως Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ζητώντας να δοθεί προσωρινή  διαταγή αναστολής της απόφασης του Γεν. Γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμά του.

Παράλληλα, κατέθεσε προσφυγή με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση, ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντισυνταγματική και παράνομη.

Συντάκτης: Πάνος Καπογιάννης

www.ert.gr

 

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμαρχος Ζαχάρως για την...καρέκλα του

Περιγραφή: date Τρίτη, Σεπτέμβριος 27, 2011 

Περιγραφή: http://4.bp.blogspot.com/-SP0xz61uhl4/ToGAMd6PBDI/AAAAAAAAHpw/WkF1QclwmKM/s320/images.jpgΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τέως δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, ζητώντας να δοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής τής από 9.9.2011 απόφασης του γενικού γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με την οποία διαπιστώθηκε η έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου.

Παράλληλα, κατέθεσε προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του γενικού γραμματέα Πελοποννήσου.

Ο Π. Χρονόπουλος υποστηρίζει ότι η απόφαση έκπτωσής του από το αξίωμα του δημάρχου είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντισυνταγματική και παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση δέκα μηνών, γιατί ως δήμαρχος Ζαχάρως το 2003 αποφάσισε να εργαστούν παράνομα στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15.5.2003 έως 15.11.2004 συμβασιούχοι με σύμβαση μισθώσεως έργου, κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως.

Απασχολήθηκαν παράνομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα, ενώ υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι, που τα διέθεταν. Εξέδωσε, δε, χρηματικά εντάλματα ύψους 21.120 ευρώ για την καταβολή της αμοιβής των «παρανόμως» προσληφθέντων.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο 'Αρειος Πάγος, με την υπ' αριθμ. 298/2011 απόφασή του επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου και έτσι πλέον αμετάκλητα ο Π. Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών. Με απόφαση του γενικού γραμματέα (7.7.2010) τέθηκε σε αργία και κατά αυτής της απόφασης εκκρεμεί από το ΣτΕ έκδοση άλλης, που συζητήθηκε στις 5.5.2011. Με την προσβαλλόμενη νέα απόφαση του γενικού γραμματέα, που εκδόθηκε κατ' επιταγήν του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010), διαπιστώθηκε και πάλι η αυτοδίκαιη έκπτωσή του

radio936.blogspot.com

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΟΜΙΤΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΘΕΜΑ: Καταγγελία της υπ’ αρ. 176-16/2011 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων καταγγέλλουμε την αναφερόμενη στο ως άνω θέμα Απόφαση, η οποία προτείνει τη χωροθέτηση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Αγιά Σοφιά – Χοργοτά της Τοπικής Κοινότητας Κομιτάτων, καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του στενού μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, για τους παρακάτω λόγους:

 

• Σύμφωνα με το Σχέδιο ΚΥΑ του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΧΣΑΑ) Υδατοκαλλιεργειών (Μάρτιος 2011) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), η συγκεκριμένη περιοχή δεν εντάσσεται στις Περιοχές Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ). 

• Σύμφωνα με το υπ’ αρ. 3/2003 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 36/Δ/29-1-03), η Τοπική Κοινότητα Κομιτάτων (οικισμός Αγιά Σοφιά – Χοργοτά), χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός.

• Σύμφωνα με την υπ’ αρ. Γ/274/20918 Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΦΕΚ 305/Β/26-5-1982), η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους.

• Οι θαλάσσιοι κολπίσκοι Αγ. Σοφιά και Χοργοτά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας και ποικιλομορφίας του φυσικού τοπίου τους, καθώς και της γειτνίασής τους με το Φισκάρδο, αποτελούν πόλο έλξης σκαφών αναψυχής και παραθεριστών, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία της περιοχής. Επιπλέον, σύμφωνα με το Άρθρο 5 του ΕΠΧΣΑΑ για τον Τουρισμό (ΦΕΚ 1138/Β/11-6-2009) η περιοχή ανήκει στις Περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης ήπιου και εναλλακτικού τουρισμού (κατηγορία Β2).

• Η λειτουργία μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας εντός κλειστών κόλπων, ενέχει σημαντικό κίνδυνο δημιουργίας ανοξικών συνθηκών στο θαλάσσιο οικοσύστημα εξαιτίας της αυξημένης συσσώρευσης οργανικού φορτίου, όπως αποδεικνύεται από μετρήσεις που έγιναν σε μονάδες της περιοχής του Αστακού (ΤΕΙ Μεσολλογίου, Επιπτώσεις Ιχθυοκαλλιεργειών, 2008), αλλά και εξαιτίας του αργού ρυθμού ανανέωσης των υδάτων στο εσωτερικό του κόλπου. Επιπρόσθετα, η ιχθυοκαλλιεργητική δραστηριότητα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής λόγω της παρεμπόδισης της εισόδου των σκαφών αναψυχής, του περιορισμένου θαλάσσιου και χερσαίου χώρου που δεν προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες, της οπτικής όχλησης, της έλλειψης υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων της μονάδας, καθώς και λόγω της όχλησης των λουομένων από το θόρυβο λειτουργίας της μονάδας και της καθημερινής κίνησης βαρέων οχημάτων για την τροφοδοσία και μεταφορά του προσωπικού. 

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ασυμφωνία τόσο με το Σχέδιο ΚΥΑ του ΕΠΧΣΑΑ Υδατοκαλλιεργειών του ΥΠΕΚΑ (Μάρτιος, 2011), όσο και με το κοινό συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

 

Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα κίνητρα για τη διαφορετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας σε σχέση με το Σχέδιο ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνουμε να εφαρμοστεί το Σχέδιο ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας 

Γερ. Θεοχαράτος                         Κρ. Αγαπητού

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

• Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

• Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

• Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας

• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Δ/νση Αλιείας

• Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος-Ιονίου κ. Αποστολόπουλο Αναστάσιο

• Βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Μοσχόπουλο Σπυρίδωνα

• Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας κ. Κουρή Σωτήριο

• Δήμαρχο Κεφαλληνίας κ. Παρίση Αλέξανδρο

• Επικεφαλή Περιφερειακών Παρατάξεων 

• Επικεφαλή Δημοτικών Παρατάξεων 

• Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τοπικό Τύπο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΟΜΙΤΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Καρόλου 28, Αθήνα

Τηλ. 210 5200491

Τηλ. επικοινωνίας: 6972818171

 kefaloniaphotonews.gr

 

27/09/2011

Αντιπολίτευση Δ. Ζαχάρως προς Καστανίδη: Επιβάλετε τη νομιμότητα

Περιγραφή: http://www.aftodioikisi.gr/storage/site/sa/DHMOI/dimarxos_zaxaros_aftodioikisi.jpg.bmpΝα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Δήμο Ζαχάρως ο οποίος παραμένει ακέφαλος από τις 9 Σεπτεμβρίου λόγω της έκπτωσης από το αξίωμα τουδημάρχου του Πανταζή Χρονόπουλου, ζητά με επιστολή του στον υπουργό ΕσωτερικώνΧάρη Καστανίδη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κ. Αλεξανδρόπουλος. Στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρόπουλος κατηγορεί την πλειοψηφία  που δεν εξέλεξε νέο δήμαρχο παρότι παρήλθε το 15θημερο που ορίζει ο νόμο ότι «για ακόμη μία φορά επέδειξε στην πράξη ασέβεια προς τους πολίτες του δήμου και εμμονή στην παραβατική τακτική που ακολουθεί 10 ολόκληρους μήνες».

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο για την ανοχή που επιδεικνύει απέναντί της, ζητώντας από τον υπουργό να «επιβάλει στις υπηρεσίες να δείχνουν προσήλωσή στην τήρηση της νομιμότητας, γιατί η ανοχή στην παραβατικότητα, στην υπόθεση του Δήμου Ζαχάρως, απεδείχθη ότι συνέβαλε και συμβάλλει στην αναπαραγωγή καταστάσεων σαν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στην ανομία, την ατιμωρησία και στα σημερινά αδιέξοδα των πολιτών».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης παρότι σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση για την εκλογή νέου δημάρχου «παρουσιάστηκαν μόνο ο σύμβουλος που πλειοψήφησε και ο δημαρχεύων δημοτικός σύμβουλος, ενώ δεν προσήλθε κανένας από τους υπολοίπους 14 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας».

Να σημειωθεί ότι ο Π. Χρονόπουλος  μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών και την αμετάκλητη καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος έχει υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της ποινής έκπτωσης από το αξίωμα του δημάρχου που του έχει επιβληθεί.

www.aftodioikisi.gr

 

Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Δήμο Ζαχάρως ζητά η αντιπολίτευση απο τον Χ. Καστανίδη

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο για την ανοχή που επιδεικνύει απέναντί της

Ημερομηνία : 28.09.2011

 

Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Δήμο Ζαχάρως ο οποίος παραμένει ακέφαλος από τις 9 Σεπτεμβρίου λόγω της έκπτωσης από το αξίωμα τουδημάρχου του Πανταζή Χρονόπουλου, ζητά με επιστολή του στον υπουργό ΕσωτερικώνΧάρη Καστανίδη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κ. Αλεξανδρόπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρόπουλος κατηγορεί την πλειοψηφία  που δεν εξέλεξε νέο δήμαρχο παρότι παρήλθε το 15θημερο που ορίζει ο νόμο ότι «για ακόμη μία φορά επέδειξε στην πράξη ασέβεια προς τους πολίτες του δήμου και εμμονή στην παραβατική τακτική που ακολουθεί 10 ολόκληρους μήνες».

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο για την ανοχή που επιδεικνύει απέναντί της, ζητώντας από τον υπουργό να «επιβάλει στις υπηρεσίες να δείχνουν προσήλωσή στην τήρηση της νομιμότητας, γιατί η ανοχή στην παραβατικότητα, στην υπόθεση του Δήμου Ζαχάρως, απεδείχθη ότι συνέβαλε και συμβάλλει στην αναπαραγωγή καταστάσεων σαν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στην ανομία, την ατιμωρησία και στα σημερινά αδιέξοδα των πολιτών».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης παρότι σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση για την εκλογή νέου δημάρχου «παρουσιάστηκαν μόνο ο σύμβουλος που πλειοψήφησε και ο δημαρχεύων δημοτικός σύμβουλος, ενώ δεν προσήλθε κανένας από τους υπολοίπους 14 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας».

Να σημειωθεί ότι ο Π. Χρονόπουλος  μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών και την αμετάκλητη καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος έχει υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της ποινής έκπτωσης από το αξίωμα του δημάρχου που του έχει επιβληθεί.

www.isthmos.gr

 

27.09.11

ΔΗΜΑΡ: Συνάντηση με τον Τάσο Αποστολόπουλο

 

Σε ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26-9, η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ.Αχαϊας με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δ. Ελλάδας και Ιονίου. Η αντιπροσωπεία- αποτελούμενη από τον βουλευτή Αχαϊας της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκο Τσούκαλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της Ε.Γ. Χρήστο Σταυρόπουλο και τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. Νίκο Χριστοδουλόπουλο και Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου, ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πορεία υλοποίησης του Καλλικράτη αλλά και της αξιολόγησης των περισσοτέρων από οκτώ χιλιάδων επενδυτικών φακέλων που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια από το 2004 ως σήμερα. Την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες και τέλος για το μεγάλο θέμα που έχει αναδείξει επανειλλημένα η ΔΗΜ.ΑΡ., και σχετίζεται με τις επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

 

Ο κ. Αποστολόπουλος, επιβεβαίωσε τα μεγάλα θεσμικά κενά του Καλλικράτη, τις δυσλειτουργίες στις διοικητικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς (Διεύθυνση Υδάτων). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τεράστια ως εγκληματική καθυστέρηση στην αξιολόγηση των χιλιάδων επενδυτικών σχεδίων που είχαν υποβληθεί για χρηματοδότηση από τους επενδυτικούς νόμους. Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε, έχουν μπλοκάρει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου όπου έχουν σταλεί από εξαμήνου, σχέδια συνολικού ποσού 2δις ευρώ για την Περιφέρεια Δ.Ελλάδας και 8,5δις ευρώ για το σύνολο της χώρας.

 

Τέλος, στο θέμα των διπλών επιδοτήσεων, παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίστηκε, τις νόμιμες ενέργειες της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας αλλά και του ίδίου. Πάντως, διατύπωσε την απορία του, πώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία, δεν έχουν εκδοθεί πορίσματα από τον έλεγχο των φακέλων και δεν έχει γίνει καταλογισμός στους υπεύθυνους υπαλλήλους.

 

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς και ο βουλευτής, δήλωσαν ότι επιβεβαιώνονται συνεχώς οι ενστάσεις τους για τα μεγάλα θεσμικά κενά του Καλλικράτη, καθώς και το μεγάλο πρόβλημα αδιαφάνειας που επικρατεί στο δημόσιο τομέα, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ασκήσουν όλες τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές δυνατότητες τους για τη βελτίωση του γενικότερου περιβάλλοντος.

www.newsplus.gr

 

28/9/2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΜΕ ΤΗ  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Περιγραφή: http://anexarttitos.gr/thumb.asp?TP=2&img=APOST21.jpgΕυρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε.) καθώς και μελών της Αντιπροσωπείας του Τμήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών της περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των μηχανικών της Πελοποννήσου, τα εντοπισμένα προβλήματα των κρατικών υπηρεσιών λόγω της εφαρμογής του προγράμματος "Καλλικράτης", καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις προκειμένου η δουλειά των μηχανικών να γίνει πιο άνετη, αλλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται πιο εύκολα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει μεγάλη έλλειψη από μηχανικούς και προτάθηκε από τους εκπροσώπους του Τ.Ε.Ε. η επαναφορά του προσωπικού των Τ.Υ.Δ.Κ. από τους Δήμους στην κρατική διοίκηση. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι μηχανικοί, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης των αντιπροσωπευτικών οργάνων των μηχανικών καθώς και τη σημασία που έχει η στενότερη συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου ως επίσημου τεχνικού συμβουλευτικού οργάνου του κράτους. 

Επανέλαβε ότι επιβάλλεται η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ζήτησε την επέκταση των προγραμματικών συμβάσεων, σε επίπεδο Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να διευθετηθούν, όπως είπε, οι εκκρεμείς υποθέσεις σε θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και υδάτων. Τέλος υπογράμμισε τη σημασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, που προωθείται με γοργούς ρυθμούς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τονίζοντας ότι θα διευκολύνει πολύ τη δουλειά του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα υπό έγκριση γενικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων της Πελοποννήσου, στις διαδικασίες προώθησης των σχεδίων οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Ξυλοκάστρου ενώ για το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών συμφωνήθηκε να γίνει μία ξεχωριστή συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της για την ενημέρωση που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τα θέματα των μηχανικών, τόνισε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί, ως περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε., σε οποιαδήποτε τεχνική διαδικασία μέσω των μόνιμων επιτροπών και των ομάδων εργασίας που διαθέτει και ζήτησε την εκπροσώπηση του τμήματος σε όλες τις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παρόντες στη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη ήταν εκτός από την πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής: Αθ. Λουκάς (αντιπρόεδρος), Θεόδ. Κουτσούγερας (γεν. γραμματέας), Αν. Αγγελής, Τρ. Σελής και Δημ. Καρούντζος (μέλη) καθώς και τα παρακάτω μέλη του προεδρείου της Αντιπροσωπείας του Τμήματος: Μουντανέας Παν. (πρόεδρος), Θεοχάρης Γ. (αντιπρόεδρος) και Μποζιονέλος Σωτ. (γενικός γραμματέας).

"Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι στην παρούσα φάση η βοήθεια του τεχνικού κόσμου της περιφέρειας είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία που πήρε και συναντηθήκαμε. Παράλληλα ευελπιστώ ότι η μελλοντική συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε. θα είναι γόνιμη και δημιουργική για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την ανάπτυξη στον τόπο μας", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.    

 

 

anexarttitos.gr

 

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Επαφές Τ. Αποστολόπουλου με φορείς της περιοχής

Τη Μεσσηνία θα επισκεφθεί αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος

28-9-2011

Περιγραφή: http://patrastimes.gr/img/pictures/613synedriasi.jpgΤη Μεσσηνία θα επισκεφθεί αύριο οΓενικός Γραμματέας ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος και θα έχει επαφές με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο καθώς και με τους Δημάρχους Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και Μεσσήνης κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο.

             Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει ως εξής:

            Στις 10 π.μ. θα συναντηθεί στο Επισκοπείο με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ανταποδίδοντας την επίσκεψη πουείχε πραγματοποιήσει ο Σεβασμιότατος τον περασμένο Απρίλιο στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη.

            Αμέσως μετά ο κ. Αποστολόπουλος θα κατευθυνθεί προς το Δήμο Μεσσήνης όπου, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εκεί, θα συζητήσει τρέχοντα θέματα της περιοχής και θα συντονίσει τη διαδικασία διευθέτησης των εκκρεμών υποθέσεων του Δήμου μέσω της υπογραφής κοινής προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας που θα προβλέπει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Παράλληλα θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, τη σύνταξη δασικών χαρτών και την αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές από τις φετινές πυρκαγιές.

            Ανάλογο κύκλο συναντήσεων θα έχει οΓενικός Γραμματέας κ.Τάσος Αποστολόπουλος στο Δήμο Καλαμάτας στις 2 μ.μ.

patrastimes.gr

 

28.09.11

Συναντήσεις του Τ. Αποστολόπουλου στη Μεσσηνία

Σειρά συναντήσεων με φορείς της Μεσσηνίας θα έχει αύριο ο  Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

 

Ο κ. Αποστολόπουλος θα συναντηθεί στις 10 π.μ. στο Επισκοπείο με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομ. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο Δήμο Μεσσήνης για τρέχοντα ζητήματα.

 

Στις 2μμ θα έχει ανάλογη συνάντηση στο Δήμο Καλαμάτας.

www.newsplus.gr

 

Από τον Μητροπολίτη η επίσκεψη Αποστολόπουλου στην Μεσσηνία

 – 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τη Μεσσηνία θα επισκεφθεί αύριο ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος θα έχει επαφές αρχικά με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, καθώς επίσης και με τους Δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Μεσσήνης Ευστάθιο Αναστασόπουλο.

Συγκεκριμένα, στις 10:00 το πρωί, ο γ.γ. θα συναντηθεί στο Επισκοπείο με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Χρυσόστομος τον περασμένο Απρίλιο στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη.

Αμέσως μετά ο κ. Αποστολόπουλος θα κατευθυνθεί προς το Δήμο Μεσσήνης όπου, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εκεί, θα συζητήσει τρέχοντα θέματα της περιοχής και θα συντονίσει τη διαδικασία διευθέτησης των εκκρεμών υποθέσεων του Δήμου μέσω της υπογραφής κοινής προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας που θα προβλέπει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Παράλληλα θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, τη σύνταξη δασικών χαρτών και την αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές από τις φετινές πυρκαγιές.

Τέλος, ανάλογο κύκλο συναντήσεων θα έχει στο Δήμο Καλαμάτας, γύρω στις 2:00 μ.μ.

www.peloponnisiaki.gr

 

100 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το μήνα

Πέμ. 29 Σεπτεμβρίου 2011

 

 

ΌΠεριγραφή: http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110929_127536.jpg&width=360&height=240πως ανέφεραν στον "ΣΚΑΪ", στελέχη του ΥΠΕΚΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα, αρχής γενομένης, ει δυνατόν από το Νοέμβριο.

Τα αυθαίρετα αυτά έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες περιοχές, ανά την επικράτεια και η κατεδάφιση θα ξεκινήσει από τις πολυτελείς κατασκευές και όχι από τα μικρά κτίσματα, που σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

Μάλιστα, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων αποστέλλουν στο Υπουργείο λίστες με τα αυθαίρετα, για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς κατεδαφιστέα.

Μέχρι στιγμής, στις Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν αποσταλεί περίπου 2.500 οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει, περίπου 700.

Αντιθέτως, η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής έχει αποστείλει λιγότερα από 300 οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες τηλεπισκόπισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα Δασαρχεία, να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχει ανεγερθεί εντός των ορίων ευθύνης τους.

www.dete.gr

 

Έρχονται κατεδαφίσεις για τα αυθαίρετα

 

Περιγραφή: Έρχονται κατεδαφίσεις για τα αυθαίρετα100 το μήνα με ξεκίνημα από τις πολυτελείς κατασκευές

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το Νοέμβριο.

 

Ο σχετικός νόμος που συζητήθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αφορά τα αυθαίρετα τα οποία έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες, ανά την επικράτεια, περιοχές, ενώ οι περιοχές από τις οποίες θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις είναι οι πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα, που, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί και να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

 

Παράλληλα, οι αρμόδιοι της αποκεντρωμένης διοίκησης, έχουν κληθεί να αποστείλουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, λίστες με τα αυθαίρετα για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς κατεδαφιστέα.

 

Περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης έχουν φτάσει στο υπουργείο μέχρι τώρα, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει τα επτακόσια.

 

Στον αντίποδα, λιγότερα από τριακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες, έχει αποστείλει η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

www.newsbeast.gr

 

29/9/2011 Κατεδάφιση αυθαιρέτων από το υπ. Περιβάλλοντος

 Εκατό αυθαίρετα το μήνα θα κατεδαφίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής της «κόκκινης γραμμής» που έθεσε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Του Δημήτρη Λάππα

Την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα, αρχής γενομένης, ει δυνατόν και από τον Νοέμβριο, προβλέπει το πρόγραμμα, που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής της «κόκκινης γραμμής» που έθεσε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του νόμου, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Πρόκειται για αυθαίρετα τα οποία έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες, ανά την επικράτεια, περιοχές και, όπως δήλωσαν, στελέχη του υπουργείου, στο kathimerini.gr, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από τις πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα, που, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί και να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκεςολύτεκνοι κλπ).

Οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, έχουν κληθεί και αποστέλλουν στο υπουργείο, λίστες με τα αυθαίρετα για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς, κατεδαφιστέα.

Μέχρι στιγμής, στις Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν αποσταλεί περί τα δύο χιλιάδες πεντακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει, περί τα επτακόσια.

Αντιθέτως, με πολύ αργούς ρυθμούς, ανταποκρίνεται η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, έχοντας αποστείλει, λιγότερα από τριακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες τηλεπισκόπισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε οι υπηρεσίες του υπουργείου και τα Δασαρχεία, να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχει ανεγερθεί εντός των ορίων ευθύνης τους.

Όλα αυτά, όμως, για να επιτευχθούν, πρέπει να υποστηριχθούν με την αναγκαία υποδομή. Ναι, η ηγεσία του υπουργείου έχει την βούληση να θέσει την «κόκκινη γραμμή», στην αυθαίρετη δόμηση.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, εάν η Ειδική Υπηρεσία κατεδαφίσεων, δεν ενισχυθεί με προσωπικό, μηχανήματα και πιστώσεις.

Γιατί στο διάστημα των δύο ετών που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της δημιουργίας της, τίποτα δεν έγινε.

Μηδέν πιστώσεις, μηδέν εξοπλισμός, μηδενική ενίσχυση σε προσωπικό.

Στο χέρι του υπουργού Περιβάλλοντος, είναι να αποδείξει ότι εννοεί την εφαρμογή της «κόκκινης γραμμής», μετά την οποία όλα τα αυθαίρετα, θα κατεδαφίζονται εν των γεννάσθαι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιγραφή: http://www.report24.gr/wp-content/uploads/11989-300x225.jpg

Ο Τάσος Αποστολόπουλος στο Δημαρχείο Καλαμάτας !

September 29, 2011

To Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη διάθεση υπαλλήλων από πλευράς Δήμου, οι οποίοι θα συνδράμουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην επίλυση προβλημάτων και στην ικανοποίηση αιτημάτων πολιτών, που έχουν σχέση με τα δάση και

τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη έχει και προεκλογικό χαρακτήρα…. διότι είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και ο Μεσσήνιος γραμματέας ως γνωστών φιλοδοξεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία.

www.report24.gr

Ο Τάσος Αποστολόπουλος στο Δημαρχείο Καλαμάτας !

Περιγραφή: Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Πολιτικά

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος

Περιγραφή: 20110929_genikos_perif%20%283%29%20%28Small%29Το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη διάθεση υπαλλήλων από πλευράς Δήμου, οι οποίοι θα συνδράμουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην επίλυση προβλημάτων και στην ικανοποίηση αιτημάτων πολιτών, που έχουν σχέση με τα δάση και 

τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη έχει και προεκλογικό χαρακτήρα.... διότι είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και ο Μεσσήνιος γραμματέας ως γνωστών φιλοδοξεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία

 

best-tv.gr

Συνάντηση εργασίας του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Τ. Αποστολόπουλου

29/9/2011

Στην Μεσσήνη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο γενικό γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης. Κατά την συνάντηση υπογράφει η προγραμματική σύμβαση που σχετίζεται με την Διεύθυνση Υδάτων και Διεύθυνση ΠΕΧΩ, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προώθηση διαδικασιών διάνοιξης αντιπυρικών οδών, τα ΣΧΟΑΑΠ Πεταλιδίου και Αίπειας αλλά και η ανάρτηση δασικών χαρτών.

www.net-tv.gr

 

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τάσος Αποστολόπουλος στο Δημαρχείο Καλαμάτας !

 

Περιγραφή: http://www.kalamata.gr/assets/deltiatypou/20110929_genikos_perif%20%283%29%20%28Small%29.jpgΥπογραφή προγραμματικής σύμβασης!!

Το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη διάθεση υπαλλήλων από πλευράς Δήμου, οι οποίοι θα συνδράμουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην επίλυση προβλημάτων και στην ικανοποίηση αιτημάτων πολιτών, που έχουν σχέση με τα δάση και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

newsmessinia.blogspot.com

 

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Πελοπόννησο!

 

Οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από τις πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα

 

Στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, πρώτη σε ανταπόκριση, ήταν η αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

 

 

Περιγραφή: http://www.skai.gr/files/temp/0ECA8FFCCDB28666FBCCFB2287BF2A28.jpgΤην κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα, αρχής γενομένης, ει δυνατόν και από τον Νοέμβριο, προβλέπει το πρόγραμμα, που επεξεργάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής της «κόκκινης γραμμής» που έθεσε, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του νόμου, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του skai.gr στο οποίο επισημαίνεται ότι η πρώτη αποκεντρωμένη διοίκηση που ανταποκρίθηκε σε αυτή τη διαδικασία ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κάτι φυσικά που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον γενικό γραμματέα της, Τάσο Αποστολόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον «Σκάι», «Πρόκειται για αυθαίρετα τα οποία έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες, ανά την επικράτεια, περιοχές και, όπως δήλωσαν, στον ΣΚΑΪ, στελέχη του Υπουργείου, οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από τις πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα, που, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί και να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες (πολύτεκνοι κλπ). Οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, έχουν κληθεί και αποστέλλουν στο Υπουργείο, λίστες με τα αυθαίρετα για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς, κατεδαφιστέα. 

 

Μέχρι στιγμής, στις Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν αποσταλεί περί τα δύο χιλιάδες πεντακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει, περί τα επτακόσια. Αντιθέτως, με πολύ αργούς ρυθμούς, ανταποκρίνεται η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, έχοντας αποστείλει, λιγότερα από τριακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες.... 

 

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες τηλεπισκόπισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα Δασαρχεία, να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχει ανεγερθεί εντός των ορίων ευθύνης τους. 

 

Όλα αυτά, όμως, για να επιτευχθούν, πρέπει να υποστηριχθούν με την αναγκαία υποδομή. Ναι, η ηγεσία του Υπουργείου έχει την βούληση να θέσει την «κόκκινη γραμμή», στην αυθαίρετη δόμηση. Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, εάν η Ειδική Υπηρεσία κατεδαφίσεων, δεν ενισχυθεί με προσωπικό, μηχανήματα και πιστώσεις. Γιατί στο διάστημα των δύο ετών που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της δημιουργίας της, τίποτα δεν έγινε. Μηδέν πιστώσεις, μηδέν εξοπλισμός, μηδενική ενίσχυση σε προσωπικό. Στο χέρι του υπουργού Περιβάλλοντος, είναι να αποδείξει ότι εννοεί την εφαρμογή της «κόκκινης γραμμής», μετά την οποία όλα τα αυθαίρετα, θα κατεδαφίζονται εν των γεννάσθαι.»

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

 

Στην Καλαμάτα ο Αποστολόπουλος για την Ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών

Περιγραφή: altΟ Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος εκπροσώπησε σήμερα (30/9/11) την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.

    Στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε τη σημασία της προσφοράς όλων αυτών των ανθρώπων στη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και τόνισε ότι το φετινό μήνυμα του εορτασμού ταυτίζεται με την προσπάθεια που κάνει η χώρα για ένα νέο ξεκίνημα.

    "Οι πράξεις όλων των Εθνικών μας Ευεργετών θα πρέπει να οδηγούν τη σκέψη μας σήμερα. Το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που διακατέχει διαχρονικά όλους αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να στείλει το μήνυμα στη μερίδα εχόντων και κατεχόντων που με ελαφρά τη καρδία βγάζουν τα χρήματά τους από την χώρα, φοροδιαφεύγουν και δεν νοιάζονται για το μέλλον του τόπου. Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να βγει από την κρίση. Υπό αυτή την έννοια η σημερινή Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών αποκτά μία νέα διάσταση και στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός της Ελλάδας", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. 

www.achaianews.gr

 

Τ. Αποστολόπουλος

Περιγραφή: ImageΕπισκέφθηκε χθες τη Μεσσηνία

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τη Μεσσηνία, αλλά και για την Καλαμάτα, που αφορούσαν στους ναούς και τους εκκλησιαστικούς χώρους, όπως και τον προγραμματισμό δράσεων, συζήτησε κατά τη συνάντησή του με το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξήρε τη λειτουργία του κ. Αποστολόπουλου, λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως «είναι ο άνθρωπος της συνεργασίας, της συναντίληψης, που αγαπά τον τόπο του και ξέρει να εργάζεται για το γενικότερο και το κοινωνικό καλό». Πρόσθεσε δε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά στο πλαίσιο της συναντίληψης που ο ίδιος καλλιεργεί, θα μπορέσουμε να τα λύσουμε και να ξεπεράσουμε δυσκολίες». 

Απαντώντας ο κ. Αποστολόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαφή που είχε με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Δήλωσε πως υπάρχει άριστη συνεργασία, ενώ σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι «ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι δίπλα μας, αρωγός στην προσπάθειά μας, κι έτσι θα πρέπει να πορευτούμε για να βοηθήσουμε το λαό μας και την πατρίδα μας, να βγούμε από την κρίση». Κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν ορατά στον κόσμο. 

Ακολούθως, ο κ. Χρυσόστομος παρέδωσε στον «υπερπεριφερειάρχη» βιβλίο με τους ναούς της Μεσσηνίας και το μετάλλιο της Μητρόπολης, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος ανταπέδωσε, προσφέροντας στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας αναμνηστική πλακέτα.                 

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρέθηκε στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου είχε συνεργασία με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη διάθεση υπαλλήλων από πλευράς Δήμου, οι οποίοι θα συνδράμουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην επίλυση προβλημάτων και στην ικανοποίηση αιτημάτων πολιτών που έχουν σχέση με τα δάση και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ο κ. Αποστολόπουλος στην παρέμβασή του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «εκείνο που απαιτούσαν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες αλλά και οι πολίτες, ήταν να σπάσει το αθηνοκεντρικό κράτος, καθώς για οποιοδήποτε ζήτημα οι πολίτες έπρεπε να πάνε στην Αθήνα για να το λύσουν. 

Ο “Καλλικράτης”, μέσα από την αποκεντρωμένη διοίκηση, προσπαθεί να λύσει αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν μια σειρά από θέματα και προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε η καθημερινότητα των πολιτών να γίνει πιο άνετη. Η διαχείριση των υδάτων αλλά και οι δασικοί χάρτες είναι ένα μέρος από αυτά τα ζητήματα. Όπως πρέπει να δούμε τα θέματα των οικονομικών μεταναστών, της οριοθέτησης του αιγιαλού, παραλίας και ποταμών.

Στην περιοχή του Ασπροχώματος και ευρύτερα θα υπάρξει, για παράδειγμα, η πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει επακριβώς τι πρέπει να κάνει προκειμένου να υλοποιήσει ένα έργο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και των υπηρεσιών του στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη. «Έχουμε καθήκον να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Των Χάρη Χαραλαμπόπουλου και Αντώνη Πετρόγιαννη

www.tharrosnews.gr

 

 

Στο Δήμο Μεσσήνης ο Τ. Αποστολόπουλος

 

synt,Παρασκευή, 30-09-2011

 

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/topika/apostolopoulos-dhmarxoi-messhnhs.jpgΣτο Δήμο Μεσσήνης βρέθηκε χθες (29/9/11) ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες με αφορμή την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμαρχο κ. Στάθη Αναστασόπουλο για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος και υδάτων.

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/topika/apostolopoulos-symvash-messhnh.jpg                Η διαδικασία εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους Δήμους προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις που για πολλά χρόνια βρίσκονταν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας κ. Αποστολόπουλος, είναι απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών αλλά και της αυτοδιοίκησης.

                 Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία σύναψης προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας με το Δήμο Μεσσήνης, σχετικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού, ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι συνολικά θα εξεταστούν 49 φάκελοι με αιτήματα πολιτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν όλες οι υποθέσεις.

                Την ικανοποίησή του για την προώθηση των διαδικασιών διευθέτησης των υποθέσεων του Δήμου του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος ο οποίος στον χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που υποδέχθηκε το Γενικό Γραμματέα στο Δημαρχείο αφού, όπως είπε, αποτελεί τιμή για το Δήμο που ο κ. Αποστολόπουλος είναι δημότης Μεσσήνης.

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/topika/apostolopoulos-messhnh-dasarxeia.jpg                Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και από τις δύο πλευρές, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία του Δημάρχου, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και είχε μία ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Μεσσήνης ολοκληρώθηκε με τη σύσκεψη που έγινε για τα δασικά θέματα με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών των τοπικών δασαρχείων.

                Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Μεσσηνίας ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε: "Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση το έργο μας που δεν είναι άλλο από το να σπάσουμε τη γραφειοκρατία, να αλλάξουμε το αθηνοκεντρικό κράτος και να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες της περιφέρειας. Στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών και να γίνει αρωγός των προσπαθειών για ανάπτυξη που κάνει η αυτοδιοίκηση. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα, πιστεύουμε όμως ότι με δουλειά, με συνεργασία και με καλή διάθεση μπορούμε όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε". 

www.attacktv.gr

 

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Αποστολόπουλου- Νίκα για την διαχείριση πόρων

Περιγραφή: date Παρασκευή, Σεπτέμβριος 30, 2011 

Με το Δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα συναντήθηκε χθες (29/9/11) το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Η συνάντηση έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών και φορέων σε θέματα με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία του κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκαν με τοπικά προβλήματα, συμφώνησαν ότι οι καιροί απαιτούν συνέχεια και συνέπεια από όλες τις πλευρές και δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα ανακουφίσουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη το Γενικό Γραμματέα για την πρωτοβουλία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με του Δήμους της περιφέρειας και υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και τον ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επεφύλαξε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Δήμο Καλαμάτας και μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. της Μεσσηνίας ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είναι άλλη μία αυτοδιοικητική βαθμίδα αλλά πρόκειται για την έκφραση του κράτους στην περιφέρεια. Τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και με τη λειτουργία του θεσμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται πράξη η αποκέντρωση του κράτους.

"Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνετε για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Δική μας ευθύνη είναι να συνεργασθούμε με όλους τους θεσμικούς φορείς χωρίς αποκλεισμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την πορεία αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

radio936.blogspot.com

 

Προγραμματική σύμβαση στον δήμο Μεσσήνης παρουσία του Τ. Αποστολόπουλου

 – 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Δήμο Μεσσήνης βρέθηκε χθες (29/9/11) ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και με αφορμή την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμαρχο  Στάθη Αναστασόπουλο για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων πολιτών του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος και υδάτων.

Η διαδικασία εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους Δήμους προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις που για πολλά χρόνια βρίσκονταν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, είναι απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Περιγραφή: http://www.peloponnisiaki.gr/wp-content/uploads/2011/09/%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-300x188.jpgΑναφερόμενος στην πρωτοβουλία σύναψης προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας με το Δήμο Μεσσήνης, σχετικά με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού, δήλωσε ότι συνολικά θα εξεταστούν 49 φάκελοι με αιτήματα πολιτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν όλες οι υποθέσεις.

Την ικανοποίησή του για την προώθηση των διαδικασιών διευθέτησης των υποθέσεων του Δήμου του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που υποδέχθηκε το γενικό γραμματέα στο Δημαρχείο αφού, όπως είπε, αποτελεί τιμή για το Δήμο που ο κ. Αποστολόπουλος είναι δημότης Μεσσήνης.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και από τις δύο πλευρές, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία του Δημάρχου, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και είχε μία ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής. Η επίσκεψη Αποστολόπουλου στο Δήμο Μεσσήνης ολοκληρώθηκε με τη σύσκεψη που έγινε για τα δασικά θέματα με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών των τοπικών δασαρχείων.

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Μεσσηνίας ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση το έργο μας που δεν είναι άλλο από το να σπάσουμε τη γραφειοκρατία, να αλλάξουμε το αθηνοκεντρικό κράτος και να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες της περιφέρειας. Στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών και να γίνει αρωγός των προσπαθειών για ανάπτυξη που κάνει η αυτοδιοίκηση. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα, πιστεύουμε όμως ότι με δουλειά, με συνεργασία και με καλή διάθεση μπορούμε όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε».

www.peloponnisiaki.gr

 

Συνάντηση Μητροπολίτη Μεσσηνίας και Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011

Περιγραφή: _____Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε χθες (29/9/11) στην Καλαμάτα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας, αφού ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εκδήλωσε το ζωηρό του ενδιαφέρον και ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα να τον ενημερώσει για αναπτυξιακά θέματα και έργα αρμοδιότητάς του που προωθούνται αυτό τον καιρό στη Μεσσηνία.

Έγινε μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Αποστολόπουλο να ευχαριστήσει αλλά παράλληλα και να συγχαρεί το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το μεγάλο ποιμαντικό αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην περιοχή του.

Από την άλλη πλευρά ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια για το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόνισε την έμπρακτη αγάπη του για τον τόπο και δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία που ένα τέκνο της βρίσκεται σε μία τέτοια θέση ευθύνης και προσφοράς.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε, του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις ευχές του Σεβασμιώτατου αλλά και τα αναμνηστικά δώρα που του πρόσφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο έγινε ανταποδίδοντας την τιμητική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη.

www.mymani.gr

 

Μεσσήνη: Σύμβαση για τη διευθέτηση εκκρεμών περιβαλλοντικών υποθέσεων

  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Προγραμματική σύμβαση για τη διευθέτηση παλαιών εκκρεμών υποθέσεων πολιτών που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος και υδάτων, υπέγραψε με το δήμο Μεσσήνης ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος.

Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους δήμους, προκειμένου να διευθετηθούν υποθέσεις που είχαν «παγώσει» λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε πως αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών και της αυτοδιοίκησης.

Την ικανοποίησή του για την προώθηση των διαδικασιών εξέφρασε και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.naftemporiki.gr

 

Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011

Περιγραφή: E-mailΠεριγραφή: ΕκτύπωσηΠεριγραφή: PDF

Περιγραφή: http://www.romfea.gr/images/stories/photos/2011/09/chronis/xxx/mesinias-gramateas_thumb_medium339_240.jpgΜε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε χθες στην Καλαμάτα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας, αφού ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εκδήλωσε το ζωηρό του ενδιαφέρον και ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα να τον ενημερώσει για αναπτυξιακά θέματα και έργα αρμοδιότητάς του που προωθούνται αυτό τον καιρό στη Μεσσηνία.

Έγινε μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Αποστολόπουλο να ευχαριστήσει αλλά παράλληλα και να συγχαρεί το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το μεγάλο ποιμαντικό αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην περιοχή του.

Από την άλλη πλευρά ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια για το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόνισε την έμπρακτη αγάπη του για τον τόπο και δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία που ένα τέκνο της βρίσκεται σε μία τέτοια θέση ευθύνης και προσφοράς.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε, του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις ευχές του Σεβασμιώτατου αλλά και τα αναμνηστικά δώρα που του πρόσφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο έγινε ανταποδίδοντας την τιμητική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη.

www.romfea.gr

 

Χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού

Περιγραφή: PDF

Περιγραφή: Εκτύπωση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Οικονομία

Κείμενο: CorfuPress.com on Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού εξέδωσε η ΔΕΠΙΝ. 

Αναλυτικά:

Ενημερώνουμε φορείς και πολίτες ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) με αρ. οικ. 150559/16-6-2011 (Φ.Ε.Κ. 1440/Β΄/16-06-2011), όλες οι υφιστάμενες χρήσεις από επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα, οι οποίες προϋφίστανται της 20-12-2005 και δεν έχουν :

Ø είτε άδεια εν γένει 

Ø είτε η υπάρχουσα άδεια δεν ισχύει 

Ø είτε δεν αναφέρεται στην άδεια η χρονική διάρκεια ισχύος της, 

οφείλουν να εφοδιαστούν με άδεια χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Επισημαίνουμε ότι: 

1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της ανωτέρω ΚΥΑ, εντός δώδεκα μηνών (δηλαδή έως 16-06-2012), και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις εντός έξι μηνών (δηλαδή έως 16-12-2011).

2. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος, αλλά υποβληθεί εντός δύο ετών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, η άδεια μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, μόνο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1000 ευρώ.

3. Σε περίπτωση που οι παραπάνω προθεσμίες παρέλθουν άπρακτες, χωρίς την υποβολή αιτήσεων, τότε η υδροληψία θεωρείται παράνομη με κυρώσεις όπως τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και την παύση της λειτουργίας της δραστηριότητας, σε περίπτωση δε γεώτρησης στη σφράγιση και καταστροφή αυτής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι:

▪ Συμπληρωμένη αίτηση-δήλωση που οι υπόχρεοι μπορούν να βρουν στο Παράρτημα ΙΙ της Κ.Υ.Α. 150559/16-6-2011, η οποία συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 6 αυτής. Διευκρινίσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή της Κ.Υ.Α. για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού δίνονται στην εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αρ. πρωτ. οικ. 150895/13-09-2011 (ΑΔΑ: 4Α8Ω0-ΝΗΟ), και θα τις βρουν στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Ιονίου και συγκεκριμένα: http://www.apd-depin.gov.gr/, επιλογή Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι αιτήσεις-δηλώσεις με τα στοιχεία και δικαιολογητικά που προβλέπονται, ανάλογα με τη θέση χρήσης του νερού, υποβάλλονται στα κατά τόπους Τμήματα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

www.corfupress.com