Ανακοινώθηκαν επίσημα τα χωρία της Αρκαδίας που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Περιγραφή: P8260076Όπως ανακοίνωσε στις 6.40, στις 26 Αυγούστου 2011 το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τα χωριά του Δήμου Τρίπολης που κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι τα παρακάτω:

1) Πάπαρη

2) Αγριακόνα

3) Δάφνη

4) Καλτεζές

5) Μαυρόγιαννη

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από το Δήμαρχο Τρίπολης που έφθασε με φαξ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περίπου στις 6 το απόγευμα. Για την απόφαση κήρυξης των παραπάνω χωριών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελήφθη απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδώρου Μπούφη ανέφερε ότι τα χωριά αυτά κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, ενώ ο συντονισμός ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. 

 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Λόγω μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προκαλεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και τα αγαθά των πολιτών των χωριών της Δημοτικής Κοινότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν τα χωριά αυτά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα χωριά Μανιάτι, Πάπαρι, Λιανός και Δάφνη, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρίσκεται στα μέτωπα της πυρκαγιάς και ενημερώνεται επιτόπου για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Περιγραφή: P8260078

 

Περιγραφή: P8260088

 

Περιγραφή: P8270119

 

Περιγραφή: P8270120