Συνάντηση Γενικού Γραμματέα με γενικό πρόξενο Σλοβενίας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Περιγραφή: Συνάντηση Γ

Την επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Ευάγγελου Τζιαβού δέχτηκε την 1η Ιουνίου 2011 ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιαβός έθεσε υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα τον προβληματισμό της Σλοβενικής κυβέρνησης σχετικά με τα προσκόμματα που θέτει στο διαμετακομιστικό εμπόριο η έντονη παρουσία μεταναστών και το πρόβλημα παράνομης διακίνησης ανθρώπων στο λιμάνι της Πάτρας, το οποίο αποτελεί κόμβο διέλευσης πολλών Σλοβένων οδηγών φορτηγών. Το δεύτερο σημείο στο οποίο επέμεινε ο κ. Πρόξενος ήταν οι τουριστικές και εμπορικές ανταλλαγές. Υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος και τα Ιόνια Νησιά αποτελούσαν ανέκαθεν δημοφιλείς προορισμούς για τους Σλοβένους τουρίστες, πεδίο στο οποίο υπάρχουν προϋποθέσεις περαιτέρω τουριστικής εκμετάλλευσης και προβολής. Για τις διακρατικές οικονομικές σχέσεις τόνισε ότι, παρά τη ζήτηση σε ελληνικά γεωργικά προϊόντα, δεν έχουν ακόμη συστηματοποιηθεί οι εμπορικές επαφές. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να διερευνηθούν οι δυνατότητες ελληνικών εξαγωγών στη Σλοβενία, προανήγγειλε τη διεξαγωγή σχετικών ημερίδων με τη συμμετοχή Επιμελητηρίων στην Πάτρα και σε κάποιο νησί του Ιονίου που μένει να καθοριστεί το φθινόπωρο.

Ο κ. Αποστολόπουλος ανέπτυξε την κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό, αναλύοντας το πρόσφατα ανακοινωθέν σχέδιο συγκέντρωσης και καταγραφής των παρανόμων μεταναστών, ενώ υποσχέθηκε την αρωγή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε θέματα τουριστικής και εμπορικής προβολής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Περιγραφή: IMG_3022

 

Περιγραφή: IMG_3023