Ο Υπουργός Παναγιώτης Ρήγας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2959.jpg

Τον νέο επενδυτικό - αναπτυξιακό νόμο παρουσίασε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.

Ο υφυπουργός μιλώντας σε επιχειρηματίες της Πελοποννήσου ανέφερε ότι ο αναπτυξιακός νόμος από μόνος του δεν είναι πανάκεια. Ούτε είναι το μαγικό ραβδάκι που θα ανατρέψει μία κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα. Σημείωσε όμως, πως ''είναι ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, που μαζί με όλες τις άλλες πρωτοβουλίες που παίρνονται, αλλά κυρίως με την προσπάθεια ανατροπής ενός κακού επενδυτικού κλίματος, μπορεί να μας δώσει θετικά αποτελέσματα''.

Πρόσθεσε ότι, σήμερα, πέρα από τη ρευστότητα που είναι ένα βασικό πρόβλημα, ο επιχειρηματίας ζητάει σταθερούς κανόνες του παιχνιδιού κι ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, ενώ επισήμανε ότι, ''ο στόχος είναι χτύπημα της γραφειοκρατίας, κίνητρα όχι μόνο οικονομικά αλλά και θεσμικά και κυρίως ένα καθαρό τοπίο, όπου με διαφάνεια και χωρίς πελατειακές σχέσεις, θα μπορεί η επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί. Θεωρώ ότι κάθε υγιής επιχειρηματίας αυτό ζητάει''.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι η νεανική επιχειρηματικότητα είναι ένα από τα επενδυτικά καθεστώτα, που ενισχύει ο αναπτυξιακός νόμος, με όλες τις μορφές των κινήτρων. Είπε επίσης ότι η οικονομία μας έχει ένα βασικό πρόβλημα, που είναι η ανταγωνιστικότητα κι ένα από τα στοιχεία που την προσδιορίζουν ανέφερε, πως είναι και η φορολογία. Υπογράμμισε ότι πρέπει να επενδύσουμε δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και σε ότι αφορά τη φορολογία είπε πως ''είναι προφανές ότι πρέπει να μειωθεί, όταν όμως κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο περιορισμό του ελλείμματος, ώστε να μπορούμε πράγματι να δώσουμε κίνητρα μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις, πράγμα το οποίο, αυτή τη στιγμή, δεν είναι τόσο απλό και εύκολο''. Στον τομέα πάταξης της γραφειοκρατίας, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη σημαντικά μέτρα, όπως η δημιουργία του Γενικού Μητρώου της Επιχειρηματικότητας και το "one stop shop" και βέβαια ο νέος νόμος που περνάει για την απλοποίηση της αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, είναι σημαντικά μέτρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2961.jpg

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2962.jpg

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2964.jpg

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2968.jpg