Επίσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2943.jpgΤην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσου Αποστολόπουλου δέχθηκε στις 20 Μαΐου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Ο Τάσος  Αποστολόπουλος, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης στο Μανιάκι, παρέστη στη συνεδρίαση και καλωσορίστηκε θερμά από το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. «Καλωσορίζουμε το υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, που είναι και συνδημότης μας», είπε χαρακτηριστικά ο Στάθης Αναστασόπουλος, ευχαριστώντας στη συνέχεια τον επισκέπτη για την προσπάθειά του να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή για την ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ και ήταν υποχρέωσή μου, αφού βρισκόμουν εδώ, να έρθω να σας χαιρετίσω», ανταπάντησε ο Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αρμοδιότητές του. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και πως οι εποχές δεν είναι εύκολες και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο ευρώ.

 Τη συμβολή του στα θέματα απαλλοτριώσεων των υπό πρόταση ένταξης έργων οδοποιίας στο ΕΣΠΑ, ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Τζώρτζης.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία του Γενικού Γραμματέα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που «δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον σας να βοηθήσετε».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αποστολόπουλος μετά το καλωσόρισμα έθεσε το ζήτημα των χρεών των Δήμων και το θέμα των απορριμμάτων.

Ευχαριστίες για τη βοήθεια στο Δήμο, υγεία και παντοτινή αγάπη για τον τόπο, ευχήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κων. Ρούτσης.

Ανταπαντώντας στις προσφωνήσεις ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είπε πως για τα έργα του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η καθυστέρηση δύο με δυόμισι ετών για τη συντέλεση των απαλλοτριώσεων στην κατάθεση της πρότασης, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση σήμερα είναι οριακή. Μέχρι στιγμής έχει διατεθεί το 57% του ΕΣΠΑ και ό,τι απομένει, είναι επειδή δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες.

Για τα χρέη των Δήμων, παρατήρησε ότι η Μεσσήνη δε βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, ενώ για τα απορρίμματα απάντησε πως η αρμοδιότητα του κράτους εκχωρήθηκε με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στην αιρετή Περιφέρεια. Έθεσε δε τον εαυτό του στη διάθεση να βοηθήσει. Τέλος, επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2941.jpg

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2944.jpg

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2945.JPG

 

Περιγραφή: F:\ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΣ 2011\IMG_2946.JPG

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • Θάρρος, 21-5-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img897.jpg

  • Ελευθερία, 21-5-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img898.jpg