Απάντηση στη συνέντευξη τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Tατούλη

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος μετά τη σφοδρή φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αντιπαρερχόμαστε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς που δέχτηκαμε στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, στις 4 Μαίου 2011 και γιατί χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται και γιατί στοχεύουν στη συσκότηση των γεγονότων και της πραγματικότητας. Εξάλλου οι πολίτες της Πελοποννήσου ενδιαφέρονται για την ουσία που είναι η λύση των προβλημάτων τους, η εξυπηρέτησή τους από τις κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες και η ανόρθωση της χώρας. Απαιτούν από όλους μας πρώτα εμείς να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε πιστά και με διαφάνεια, τους κανόνες που θέτει η πολιτεία και αυτό κάνει, χωρίς εκπτώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αντί για οποιαδήποτε απάντηση δίνουμε στη δημοσιότητα την έκθεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η έκθεση αυτή ήταν η κύρια αιτία της επιστροφής του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων στην ΚΥΑ 3907/24-01-2011 και τη μη υπογραφή από αρμόδιο όργανο της εισηγητικής έκθεσης του  προϋπολογισμού».

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:

  • Ελεύθερος Τύπος, 5-5-2011

Περιγραφή: http://2.bp.blogspot.com/-e02IDxwZrHo/TcI1YFTtxfI/AAAAAAAAJy8/WcNO4VspYco/s1600/%25CE%25B5%25CF%2584.JPG

  • Ελευθερία, Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011

Περιγραφή: http://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/844e3b2815ad219fb191e2287b405c73_XL.jpg

  • Σφήκα, Μάης 2011

Περιγραφή: http://sfika.gr/images/prwtoselida/prwt8511sm.jpg

  • Ελευθερία, 5-5-2011

Περιγραφή: Εντυπη έκδοση 05 05 2011

  • Ελεύθερος Τύπος, 5-5-2011

Περιγραφή: img729

  • Τα Νέα, 5-5-2011

Περιγραφή: img730

  • Ελευθερία, 4 Μαΐου 2011

Περιγραφή: img731

  • Φωνή, 16-5-2011

Περιγραφή: img732

  • Κόσμος, 6-5-2011

Περιγραφή: img733

  • Ελευθερία, Μάης 2011

Περιγραφή: img734

  • Γνώμη, 4 Μάη 2011

Περιγραφή: img735

  • Γνώμη, 5-5-2011

Περιγραφή: img736

  • Πελοπόννησος, 5-5-2011

Περιγραφή: img737

  • Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Περιγραφή: img738

  • Ημερήσιος, 5-5-2011

Περιγραφή: img739

  • Jenny's World, 7 Μαϊ 2011

Παίρνει θέση ο Μπεγλίτης :"O T. Αποστόλοπουλος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Περιφέρεια.Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμικούς ρόλους "

Περιγραφή: http://1.bp.blogspot.com/-VHZkNfAsRQg/TcVlj57AirI/AAAAAAAACYc/DPZIYoGHblU/s200/DSC01257.JPGΚομβικό ερώτημα των δημοσιογράφων σήμερα προς τον Κορίνθιο υπουργό Πάνο Μπεγλίτη τα όσα καταλόγισε στον Τάσο Αποστολόπουλο,γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης,ο οποίος τον χαρακτήρισε διορισμένο υπαλληλάκο.. ..

Ιδιαίτερα προσεκτικός αλλά σαφής στην τοποθέτηση του ο κύριος Μπεγλίτης απάντησε:" Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι μέρος της πολιτική τάξης,της δημοκρατικής νομιμότητας.Ο κύριος Αποστολόπουλος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε  τους,θεσμούς,τους  διακριτούς ρόλους.Πρέπει μέσα απο αμοιβαίο σεβασμό ,διάλογο και συνεργασία να λύνονται τα όποια προβλήματα.Δεν βοηθάει ο ρητορικός ή ο καταγγελτικός λόγος. Πρέπει να σέβονται όλοι τους θεσμικούς ρόλους. Γιατί και ο κύριος Αποστολόπουλος έχει νομιμοποίηση ,έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει η κυβέρνηση μας. "

  • Attack tv, 8-5-2011

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/topika/tatapostol1.jpgΟ αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γιώργο Δέδε, στο γραφείο του στην Κόρινθο, όπου συζήτησαν διεξοδικά τις εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το Νομό.

Αμέσως μετά, ο κ. Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, που τον καλούσε να σχολιάσει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, με αφορμή την επιστροφή του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας, σημείωσε: "Ο κ. Αποστολόπουλος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς, τους διακριτούς ρόλους. Πρέπει, μέσα από αμοιβαίο σεβασμό, διάλογο και συνεργασία, να λύνονται τα όποια προβλήματα". Και πρόσθεσε: "Δεν βοηθάει ο ρητορικός ή ο κατ

γγελτικός λόγος. Πρέπει να σέβονται όλοι τους θεσμικούς ρόλους. Γιατί και ο κ. Αποστολόπουλος έχει νομιμοποίηση, έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει η κυβέρνησή μας".

  • Ελευθερία, 8-5-2011

Ο περιφερειάρχης μίλησε με απαξιωτικούς όρους για το γ.γ. της Αποκεντρωμενης Διοίκησης. Συμφωνείτε με το χαρακτηρισμό του “διορισμένου υπαλληλάκου”; «Επειδή γίνεται πολλή κουβέντα τελευταία γι’ αυτή τη θέση που ειπώθηκε στη συνέντευξη, θα πω ευθαρσώς την άποψή μου, όπως το κάνω άλλωστε, σε όλες τις εκφάνσεις της μικρής πολιτικής μου πορείας. Τα πολιτικά θέματα, θεωρώ ότι πρέπει να επιλύονται με τεκμηριωμένους πολιτικούς όρους. Αρα δε συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση, γιατί τη θεωρώ μη πολιτική και ακραία».

Γεώργιος Πουλοκέφαλος

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Οι σχέσεις Τατούλη - ΠΑΣΟΚ και στο Press room ! Τι απάντησε ο Πεταλωτής;

Περιγραφή: http://2.bp.blogspot.com/_2-C1h2aM9PQ/TGQoI0I0-XI/AAAAAAAADhk/x3TjeMyNwWs/s200/%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A39.jpg Το θέμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της κόντρας του Περιφερειάρχη με τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον προυπολογισμό έφτασε και στο press room του κυβερνητικού εκπροσώπου .. Η απάντηση Πεταλωτή σιβυλλική,αλλά σαφής στην τελευταία της παράγραφο ,περί θεσμοθετημένων ρόλων..  και των ..οικονομικών ζητημάτων!

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ(δημοσιογράφος): Θα ήθελα να σας ρωτήσω κύριε Εκπρόσωπε, εάν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Γιατί είδαμε κάποια δημοσιεύματα σήμερα για μια ρήξη με αφορμή τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, που δεν εγκρίνεται. Και το ρωτάω αυτό, γιατί ο κύριος Τατούλης ήταν επιλογή του κυβερνώντος κόμματος, πέρυσι, για την Περιφέρεια. 

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Επιλογή υποστήριξης. Υποστηρίξαμε τον κ. Τατούλη. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι στον χώρο της Αυτοδιοίκησης έγινε μία μεγάλη επανάσταση, η επανάσταση του «Καλλικράτη». Είναι τα πρώτα βήματα του «Καλλικράτη» μέσα στους μήνες που διανύουμε. Γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά ότι υπάρχει μία οικονομική κρίση, την οποία γνωρίζουν οι πάντες. Ότι τα οικονομικά των Δήμων και των Περιφερειών, όντως, παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πολιτική βούληση να στηριχθεί η αιρετή Περιφέρεια, να στηριχθούν οι Δήμοι. Είναι θέμα μίας συνεννόησης, η οποία πρέπει να γίνεται. Και φυσικά, εάν καθίσει και εξετάσει κανείς τα προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες, θα διαπιστώσει ότι είναι πάρα πολλά. Οι δε Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι διεκδικούν την επίλυση αυτών των προβλημάτων, φυσικά αυτή είναι η δουλειά τους.  

Υπάρχει όμως και μία ευθύνη της ελληνικής πολιτείας, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο χρηματοδότησης προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Και αυτή την ευθύνη, η ελληνική πολιτεία θα την ασκεί στο ακέραιο, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος του απλού ΄Ελληνα πολίτη.

  •  Θάρρος, 7-5-2011

Μαλαπάνης για Αποστολόπουλο

Διορισμένος αλλά όχι υπαλληλάκος

Περιγραφή: ImageΔε συμμερίζεται και διαφωνεί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης με το χαρακτηρισμό που απέδωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, αποκαλώντας τον «διορισμένο υπαλληλάκο». Ερωτώμενος ο κ. Μαλαπάνης απάντησε: «Για μένα ο κ. Αποστολόπουλος είναι γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων». Στην ερώτηση, αν συμφωνεί με το χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Τατούλης, ο κ. Μαλαπάνης συμπλήρωσε: «Ο γενικός γραμματέας είναι μεν διορισμένος, αλλά δεν είναι υπαλληλάκος», διαχωρίζοντας ευθέως τη θέση του από αυτή του περιφερειάρχη. Σχετικά με τις αρμοδιότητες που έχουν οι αντιπεριφερειάρχες ενότητας, παρατήρησε πως όσες προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» έχουν δοθεί, ωστόσο δεν έχει υπογραφή. Σε διευκρινιστική ερώτηση απάντησε πως αυτό σαφώς δημιουργεί πρόβλημα: «Το να μεταφέρεις καθημερινά έγγραφα ήσσονος σημασίας, που κανονικά δεν έπρεπε να μονογράφονται ούτε καν από μένα και να υπογράφονται από τον κ. Τατούλη, είναι ένα θέμα που δημιουργεί μικροπροβλήματα, αλλά εδώ είμαστε για να τα αντιμετωπίσουμε και να τα λύσουμε μέχρι ότου διευθετηθεί το θέμα, που ελπίζω ότι κάποτε θα γίνει».