Συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου «Μαραθώνιος και Μαραθώνας»

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Περιγραφή: img699Την Παρασκευή 29 Απριλίου και ώρα 7.30μμ στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του  Ηρακλή Αθανασόπουλου από το χωριό Δροσιά (Ζαΐμογλι) με τίτλο "Μαραθώνιος και Μαραθώνας: η πλήρης διατριβή στην κλασσική διαδρομή".

Ομιλητές-εισηγητές ήταν ο Γεώργιος Κανελλόπουλος Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος παλιός πρωταθλητής, ο Θανάσης Παντές δημοσιογράφος, Δημήτριος Πουλόπουλος προπονητής και ο Αλέξης Ζάννης πρόεδρος του Σ.Δ.Υ.Μ.. συγγραφέας-δημοσιογράφος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για το βιβλίο και το συγγραφέα του.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2010, στην επέτειο των 2500 χρόνων από την ιστορική μάχη. Αποτελεί απόσταγμα πολύχρονης έρευνας και μεθοδικής δουλειάς. Παρουσιάζονται με όλες τις λεπτομέρειες όλα τα γεγονότα περί της γέννησης του μαραθωνίου, όλοι οι αγώνες στην κλασσική διαδρομή, οι πρωταγωνιστές τους αλλά και πορτραίτα Ελλήνων πρωταθλητών. Επίσης υπάρχει και λεπτομερής καταχώρηση για τον Μεσσήνιο μαραθωνοδρόμο Στάθη Μανωλόπουλο και την πανελλήνια νίκη του το 1926.