Συμμετοχή του Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Τάσου Αποστολόπουλου σε σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Σπάρτη

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_83_img_8005.jpg

Στις 8 Απριλίου 2011, ο Τάσος Αποστολόπουλος με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Ήταν καλεσμένος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας και του Γραμματέας της Ηλία Στρατηγάκου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε και ο Βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  • Notos press

Ο Τάσος Αποστολόπουλος στη Νομαρχιακή του ΠαΣοΚ Λακωνίας

“ Όχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού. Πρέπει να αποδώσουμε έργα στους Λάκωνες πολίτες ”

Σύσκεψη πραγματοποίησε η Νομαρχιακή του Πα.Σο.Κ. στο ξενοδοχείο Sparta Inn την Παρασκευή 8/4/11 με ομιλητή τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ Τάσο Αποστολόπουλο. Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη του Κόμματος, όσα ειδοποιήθηκαν, κάποια εκ των οποίων έλαβαν και το λόγο στον διάλογο που ακολούθησε. Για μια ακόμα φορά διεφάνη ότι η βάση του  ΠαΣοΚ αναζητά την χαμένη ιδεολογικοπολιτική της ταυτότητα ανάμεσα στις ιδέες που έχουν διαποτίσει τα στελέχη, χρόνια τώρα, και στην οξύμωρη πολιτική που «αναγκαστικά» εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Τάσος Αποστολόποϋλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Το ΠαΣοΚ ήρθε στην εξουσία με σκληρό αγώνα. Όχι με ασπόνδυλο αγώνα αλλά με εξόρμηση όλων των στελεχών. Είμαι σήμερα εδώ μαζί με την αγνή βάση του ΠαΣοΚ, την οργανωμένη βάση που θέλει δίκαιες και σταθερές λύσεις στα προβλήματα.

Όταν διεκδικούσαμε την Κυβέρνηση ξέραμε ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Δεν περιμέναμε όμως σε καμία περίπτωση αυτό που βρήκαμε. Προσπαθήσαμε και τελικά αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε δανεισμό για να υπάρξει επόμενη μέρα στην Υγεία, στην παιδεία. Λάβαμε μέτρα αναγκαία που έπεσαν βέβαια στις πλάτες των μικρομεσαίων, των αγροτών και των εργαζομένων.

Αυτή την περίοδο όλα τα στελέχη του Πα.Σο.Κ. τήρησαν στάση Εθνική, όχι κομματική. Όμως, λογικές που θέλουν κι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού είναι σε λάθος κατεύθυνση.  Πρέπει, πλέον να πληρώσουν αυτοί που έχουν εισόδημα. Αλλιώς η κρίση θα μεγαλώσει. Γιατί φάσμα όμως εδώ που φθάσαμε; Γιατί στην χώρα καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε.

Δανειστήκαμε πάλι και πάλι. Η χώρα έχασε την παραγωγική της βάση. Ζούμε με επιδοτήσεις, προσθέστε σε αυτά τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την παραοικονομία… Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν που επιλέξαμε. Η Πορτογαλία που ακολούθησε άλλο δρόμο σήμερα έχει υποκύψει… Όμως αισιοδοξούμε. Ο Έλληνας είναι από την φύση του αισιόδοξος.  Παρόλη την καταστροφολογία που προωθούν τα Μ.Μ.Ε. θα κατορθώσουμε και θα βγούμε από την κρίση αρκεί να σχεδιάσουμε σωστά. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν είναι προς όφελος του πολίτη. Πρέπει να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών Σε ότι αφορά στη Λακωνία το Πα.Σο.Κ. έχει πρόγραμμα για τον Νομό. Πρέπει όλοι μαζί σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα της περιοχής.

Στη Λακωνία υπάρχει μια φαινομενικά καλή εικόνα. 11 έργα και 62 εκατ. ευρώ. Τα έργα όμως αυτά δεν ολοκληρώνονται και τα περισσότερα έρχονται ως γέφυρες από το Γ Κ.Π.Σ. Πρέπει να απορροφήσουμε πόρους για έργα στο ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας στην Ε.Ε. Υπάρχουν και τα τρία μεγάλα έργα που απασχολούν εισαγγελείς και ανακριτές καθώς και τις Υπηρεσίες Απάτης της Ε.Ε. Ο λαός της Λακωνίας δεν φταίει σε τίποτα. Πρέπει να του αποδώσουμε σωστά έργα. Το οδικό έργο Σκούρα – Πυρί και το Σελλασία – Σπάρτη είναι στο μικροσκόπιο της έρευνας. Είναι έργα μέσα από τα οποία περνά η ανάπτυξη του τόπου. Πρέπει να τα τρέξουμε στα υπουργεία ώστε να εντάξουμε και πάλι τα έργα αυτά"

Και κατέληξε ¨Κάποιοι νομίζουν ότι θα είναι για πάντα στην εξουσία. Να ξέρετε ότι τελικά αυτό που μένει μόνον είναι η οργανωμένη βάση την οποία όποιος την αγνοήσει αποτυγχάνει θα είμαι εδώ, πάντα δίπλα σας γιατί είμαι κομμάτι του κόμματος. Η ψυχή μου είναι στη βάση του κόμματος. Θα δώσω μάχη για τη Λακωνία ώστε να αποκτήσει πορεία ανάπτυξης."

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος είπε ότι τα πράγματα στην χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ανέφερε ότι δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το ποιος φταίει αλλά να δράσουμε. Δήλωσε με έμφαση ότι στηρίζει την Κυβέρνηση Παπανδρέου  αλλά επεσήμανε ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να αιφνιδιάζουν τους βουλευτές με τα νομοσχέδια. Πρώτα πρέπει να τα συζητούν και μετα τα τα κρεμούν στα μανταλάκι «Διαφωνώ, είπε, με αυτούς που λένε ότι το ΠαΣοΚ δεν έχει μέλλον στην ελληνική κοινωνία. Είμαι αντίθετος στον Ανασχηματισμό και στις εκλογές. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουμε χαρακίρι. Το έργο της Κυβέρνησης πρέπει να βελτιωθεί. Δεν μπορεί κάποιοι να είναι υπουργοί και να απουσιάζουν από τα προβλήματα του λαού. Δεν είναι δυνατόν να ανοίγουν θέματα σαν της Κερατέας και της Υπατείας. Κάνουμε λάθη. Είπαμε ότι δεν θα βάλουμε φόρους και την άλλη μέρα τους επιβάλαμε Πρέπει να διορθωθούμε. Τα άλλα κόμματα θέλουν την καταστροφή της χώρας για να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται εμείς τι κάνουμε; Θα περιμένουμε αυτούς που έχουν ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα που επιδιώκουν την χρεοκοπία μας;»

Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι η μόνη παρατήρηση που έχει να κάνει  προς την Κυβέρνηση είναι να μην καθυστερεί άλλο σε μέτρα και μεταρρυθμίσεις. «Καθυστερήσαμε, αν σπεύδαμε η κατάσταση σήμερα θα ήταν καλύτερη» Αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτηση του βουλευτή Γρηγοράκου διαφώνησε λέγοντας ότι «πρέπει επιτέλους η ατιμωρησία στη χώρα να λάβει τέλος. Πρέπει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κατάστασης που μας οδήγησαν. Επεσήμανε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να «αλλάξουμε το τέλμα που βρήκαμε από τις συντηρητικές Νομαρχίες. Είμαστε σε καλό δρόμο…»

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_864_img_8041.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_859_img_8028.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_544_img_8030.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_544_img_8030.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_1190_img_8031.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_620_img_8018.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_745_img_8038.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_83_img_8019.jpg

 

Περιγραφή: http://www.notospress.gr/upload_files/gallery/2011-04-09_519_img_8001.jpg