Η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Περιγραφή: http://www.attacktv.gr/Pictures/topika/tzanakos-apostolopoulos.jpg

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών,  συνεχίζοντας τη δράση της σχετικά με το Παμπατραϊκό αίτημα,  για την απόδοση στην πόλη των 3.500 μ. του  θαλασσίου μετώπου της,  επισκέφθηκε στις 31-3-2011 τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  Τάσο Αποστολόπουλο.

Η επιτροπή (Αιβαλής, Αλεξίου, Πανταζόπουλος, Πατούχας, Τζανάκος) ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τις μέχρι τώρα κινήσεις της, αλλά και για όσες προγραμματίζει στη συνέχεια.

Μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην Πάτρα, με τους δημότες να ζητούν την άμεση και δίχως προσκόμματα, υπογραφή της τροποποιημένης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας ΟΛΠΑ, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα τον άμεσο περιορισμό του ΟΛΠΑ, στους αναγκαίους χερσαίους χώρους, με τους οποίους και θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα,  τις επόμενες δεκαετίες.

Βάση της όλης διαδικασίας-διεκδίκησης,  αποτελεί το πρωτόκολλο συνεργασίας , που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και της ανώνυμης εταιρείας ΟΛΠΑ στις 30/10/2010 στο Δημαρχείο της Πάτρας, ( στο οποίο και συνομολογείται πως θα παραχωρηθούν στην πόλη 3.500 μ. χερσαίας ζώνης), με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, μετά από ρητή εντολή του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Ζητήθηκε από τον κ. Αποστολόπουλο να συμβάλει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, στην υλοποίηση του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος της πόλης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

  • Γνώμη, 31-3-2011 και Αλλαγή, 31-1-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img447.jpg

  • Γεγονότα, 31-1-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img448.jpg