ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συνεργασία για θέματα ανάπτυξης και υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, αλλά και του Νομού συνολικότερα, είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το βουλευτή Αχαΐας κ. Θανάση Παπαδόπουλο.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εξέταση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., προκειμένου να επιλυθούν επιτακτικά ζητήματα συντήρησης, ανακαίνισης και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η περίπτωση του Χιονοδρομικού ως σοβαρή επένδυση που μπορεί να συνδεθεί και με άλλες δράσεις τουριστικής ανάπτυξης (π.χ. οδοντωτός σιδηρόδρομος), ενώ συνέστησε να αξιοποιηθούν οι προοπτικές που παρέχει η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση του Ε.Σ.Π.Α. Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τον Δήμο Καλαβρύτων που αποτυπώθηκε στην ένταξη του «Σχεδίου Ανάπτυξης (Master Plan) Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013, ώστε να δοθεί αναπτυξιακή διέξοδος και να στηριχθεί ένας κομβικής σημασίας για την περιοχή προορισμός χειμερινού τουρισμού. Προκειμένου να στοιχειοθετήσει τις προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα εξετάσει το παράδειγμα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν πρόσφατα για την αξιοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. ως εργαλείου εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Συζητήθηκε, επίσης, η πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στα Καλάβρυτα, καθώς και η πορεία των έργων σε ολόκληρο το Νομό.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • Γεγονότα, 15 Μαρτίου 2011

  • Κήρυξ, 15 Μαρτίου 2011