Ένταξη έργων προϋπολογισμού 14,4 εκ. Ευρώ στο Ε.Σ.Π.Α. για νοσοκομεία σε Αγρίνιο και Πάτρα

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Περιγραφή: F:\ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ\IMG_2068.jpg

Ολοκληρώθηκε με την ένταξη δύο μεγάλων έργων εξοπλισμού σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας η πρώτη επίσημη συνάντηση εργασίας για το Ε.Σ.Π.Α. του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσου Αποστολόπουλου, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων εντάσσονται τα ακόλουθα έργα:

  • «Προμήθεια-Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού, Ξενοδοχειακού και Λοιπού Εξοπλισμού του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου» με προϋπολογισμό 13.132.868,53 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο έργο περιλαμβάνονται επίσης όλες οι εργασίες κατασκευής και επέκτασης που απαιτούνται για να συνδεθεί το Γ.Ν. Αγρινίου με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ακόμη περιλαμβάνονται τα τέλη σύνδεσης με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.Α., Ο.Τ.Ε.).
  • «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών» με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ. Το έργο αφορά την προμήθεια ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος σε πλήρη λειτουργία και ενός συστήματος δικέφαλης y-camera.

 

Κατά το παρελθόν έτος, ο κ. Αποστολόπουλος, με την προηγούμενή του ιδιότητα ως Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε εκτενή συνεργασία για τα εν λόγω έργα με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Γκούμα, όπως επίσης με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων. Ακολούθησε η θετική αξιολόγηση της σκοπιμότητας και πληρότητας των προτάσεων από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι κ.κ. Αποστολόπουλος και Κατσιφάρας δήλωσαν αμέσως μετά τη συνεργασία τους: «Η μετάβαση σε νέους διοικητικούς θεσμούς σηματοδοτείται από άμεσα αποτελέσματα και έργα. Η συνεργασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Αιρετής Περιφέρειας είναι δεδομένη και αυτό θα αποδεικνύεται καθημερινά σε μικρά και μεγάλα θέματα».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • Πρωινή, 19-1-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img379.jpg

  • Γεγονότα, 19-1-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img392.jpg

  • Πατρίς, 19-1-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img396.jpg

  • Γνώμη, 19-1-2011

Περιγραφή: C:\Users\user\Pictures\img399.jpg