Ένταξη της Πράξης «Ύδρευση-Διυλιστήριο από τεχνητή λίμνη Πηνειού Δήμου Αμαλιάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μετά από διαβούλευση και κοινές προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αμαλιάδας, αλλά και των Δήμων Ανδραβίδας, Βαρθολομιού, Βουπρασίας, Γαστούνης, Κάστρου-Κυλλήνης, Λεχαινών και Τραγανού, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Α. Ανδρεόπουλο, η ένταξη της πράξης «Ύδρευση-Διυλιστήριο από τεχνητή λίμνη Πηνειού δήμου Αμαλιάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 22.158.028,80 ευρώ.
Κύριο υποέργο της πράξης είναι η κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού από την τεχνητή λίμνη Πηνείου, χάρη στο οποίο θα εξυπηρετούνται σε βάθος 20ετίας περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι των δήμων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας, Βαρθολομιού, Βουπρασίας, Γαστούνης, Κάστρου-Κυλλήνης, Λεχαινών και Τραγανού. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού για τις ανάγκες των όμορων δήμων και η σύνδεσή του με την Δ.Ε.Η., καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση του Φορέα στην παρακολούθηση της κατασκευής και της δοκιμαστικής λειτουργίας του Διϋλιστηρίου.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 39 μήνες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

  • Γνώμη, 28-12-2010