Επίσκεψη Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου στην Πάτρα

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Με μια εκτενή αναφορά στον Καλλικράτη και τις ριζικές αλλαγές που φέρνει για την ελληνική πραγματικότητα και ιδίως την ελληνική περιφέρεια η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου στο γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα. Ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά αναφέρθηκε στις υποψηφιότητες Κατσιφάρα για τη Δυτική Ελλάδα και Κατσικόπουλου για την Πάτρα τονίζοντας ότι θα είναι οι νικητές των εκλογών και υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές θα είναι μαζί τους, δίπλα τους για τα προβλήματα της περιοχής.

"Είμαστε δίπλα στον Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δημήτρη Κατσικόπουλο. Τους στηρίζουμε στην προσπάθειά τους για την ανάπτυξη της περιοχής. Θα είμαστε δίπλα τους" είπε.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για το στοίχημα αυτών των εκλογών και για τις πρόωρες εκλογές, στέλνοντας μήνυμα στη Ρηγίλλης ότι δεν κάνει μπλόφες όταν λέει ότι θα προσφύγει στις κάλπες.

"Στις 7 του Νοέμβρη καλώ τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και μεγάλων αλλαγών. Μήνυμα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν , ούτε μπλόφες, υπάρχουν. Μόνο η απάντηση στα αδιέξοδα που τη δίνει ο ελληνικός λαός" είπε ο κ. Παπανδρέου. "Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους δημοσίους υπαλλήλους που σηκώνουν το βέρος των σκληρών μέτρων, ζητώντας τους συγνώμη για όσα περνάνε και ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά τα προκάλεσε και τα δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα έργα της Δυτικής Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορές στα εξής έργα:

- Την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο του αυτοκινητοδρομίου στις Ρέντες Χαλανδρίτσας, που θα ολοκληρωθεί όπως είπε με σύντομες διαδικασίες.

- Την άμεση δημοπράτηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στη θέση Φλόκα για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών

-Την προστασία με συγκεκριμένα έργα και δράσεις των υδάτινων πόρων της Δυτικής Ελλάδας και τις ΑΠΕ.

-Την δημιουργία της Ιόνιας οδού και τους σύγχρονους οδικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των οποίων και ο άξονας Αμφιλοχία- Άκτιο, αξίας 339 εκ ευρώ

- Την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και την άμεση παράδοσή της για λειτουργία

- Την ενίσχυση με νοσοκομειακό εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Πύργου.

- Την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία

Αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και για το θαλάσσιο μέτωπο: "Είχα προσωπικά δεσμευτεί για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες της. Ένα όραμα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Τα τείχη του λιμανιού πέφτουν είπε.: "Θα είμαι δίπλα σας όπως είμαι πάντα στην υλοποίηση αυτών των έργων. Θα έχετε εδώ κοντά σας τον Απόστολο Κατσιφάρα, τους Δημάρχους, όπως τον Δημήτρη, θα είναι κοντά σας όλοι".

Παρόντες στην ομιλία Παπανδρέου ήταν οι υφυπουργοί κκ. Μωραΐτης και Κουτσούκος, οι βουλευτές Τριανταφυλλόπουλος, Σπηλιόπουλος και Παπαδόπουλος από Αχαΐα, οι κκ. Κουρουμπλής και Αντωνακόπουλος, ο Θύμιος Σώκος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος κ. ά.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ