Χρηματοδότηση βελτίωσης πρόσβασης προς Χ.Υ.Τ.Α περιοχής Δήμου Στράτου Αιτωλοακαρνανίας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

 

http://ouranos26410.files.wordpress.com/2010/04/28-04-2010-1.jpg

Υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο η απόφαση ένταξης στο Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 του έργου «Βελτίωση της οδού πρόσβασης προς Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας».

Το έργο, προϋπολογισμού 11.150.000 ευρώ, αφορά τη σύνδεση του νέου Χ.Υ.Τ.Α. με το ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής μέσω της κατασκευής οδού πρόσβασης μήκους 6,6 χλμ. Αφετηρία της οδού πρόσβασης στη 2η Γεωγραφική Ενότητα αποτελεί η επαρχιακή οδός Στράτου-Καστρακίου που κατόπιν συνδέεται με την εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων. Στο σημείο συμβολής προβλέπεται η διασταύρωση ισόπεδου τρισκελούς κόμβου.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε  το χώρο και συνεργάστηκε με το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιο Σώκο γύρω από τις τεχνικές παραμέτρους του έργου. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να παραδίδονται στους πολίτες έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά που σκοπεύουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση προβλημάτων και όχι στον προσωρινό εντυπωσιασμό. Οι πολίτες της περιοχής έδειξαν μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ωριμότητα, αντιλαμβανόμενοι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. Εμείς σαν πολιτεία πρέπει να σταθούμε από την πλευρά μας αντάξιοι των περιστάσεων. Γι’ αυτό επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της επένδυσης άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ στην πρόσβαση προς ένα Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ασφαλώς δεν πρόκειται για έργο βιτρίνας, αλλά για επένδυση που θα δώσει μακρόπνοη προοπτική στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Βλέπουμε μπροστά, κοιτάμε το μέλλον των παιδιών μας και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα κάθε σκεπτόμενος και υπεύθυνος πολίτης θα αναγνωρίσει το σωστό και θα το επικροτήσει».