ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΞΠΡΕΣ: Ευκαιρίες επενδύσεων στη Δυτική Ελλάδα

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Η σημερινή πρωτόγνωρη, πολύπλοκη και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα σε άλλη βάση, με άλλα υλικά, με άλλη φιλοσοφία. Η κρίση πρέπει να γίνει πρόκληση ανάπτυξης.

Μια ανάπτυξη με αρχές και κανόνες που θα σέβεται το περιβάλλον, θα δημιουργεί εισόδημα και θέσεις εργασίας και θα υπηρετεί τον άνθρωπο.

Για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε σε μια τέτοια αναπτυξιακή διαδικασία πρέπει :

Οι επενδύσεις να γίνονται γρήγορα, καθαρά προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Να περάσουμε από την υπερκατανάλωση και το δανεισμό σε μια οικονομία που δημιουργεί ανάπτυξη μέσα από την επένδυση.

Το μέσο γι’ αυτή την πορεία η κυβέρνηση το ετοίμασε και το έχουμε. Το fast track εισάγει ένα νέο ολοκληρωμένο πλαίσιο, κανόνων και διαδικασιών που υποχρεούται το κράτος να εφαρμόζει με δεσμευτικές προθεσμίες εξέτασης και έγκριση της επένδυσης.

Το fast track απαλείφει στρεβλώσεις και υποκειμενικές αξιολογήσεις εποτροπών.

Τα πάντα αντικειμενοποιούνται.

Σταματά η διαδικασία να τρώει την ουσία.

Σταματά ο επενδυτής να αισθάνεται ανασφάλεια.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέες επενδύσεις. Μικρές και μεγάλες. Κι αυτό γιατί διαθέτει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που δύσκολα συναντάς αλλού.

Αυτό γίνεται όλο και περισσότερο ορατό και αυξάνεται το ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους επενδυτές που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Κυρίες και κύριοι

Θα σταθώ σε δυο μεγάλες επενδύσεις που μπορούν κάτω από προϋποθέσεις να δημιουργήσουν πάνω 2.000 θέσεις εργασίας και να αλλάξουν τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση του τόπου μας και με αυτό θα κλείσω το χαιρετισμό μου.

Μιλάω για τη μεγάλη επένδυση του Αστακού που αφορά την εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

Μιλάω για την επένδυση στο ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στο Αντίρριο.

Η πρώτη επένδυση του Αστακού που ξεκινά με 3 δις και στοχεύει να φτάσει τα 10 δις με κεφάλαια από το εμιράτο του Κατάρ θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, πρωτόγνωρα για την περιοχή μας και τη χώρα μας.

Η δεύτερη επένδυση στο Αντίρριο σε μια στρατηγική θέση που απέχει εξ’ ίσου από Δελφούς και Αρχαία Ολυμπία, που βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο έργο που έχει κατασκευαστεί στη χώρα μας, μιλάω για τη γέφυρα, έχει τέτοια κοινωνική συναίνεση που δε συναντάς εύκολα. Επειδή χειρίστηκα το θέμα ως πρόεδρος της Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης» σας λέω ότι τα πάντα είναι έτοιμα και πολύ σύντομα η ΚΕΔ  θα προχωρήσει στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την υποβολή προσφορών αξιοποίησης του ακινήτου. Είναι από τα σημαντικότερα ακίνητα που διαθέτουμε ως χώρα.

Κυρίες και κύριοι

Μπορούμε όλοι μαζί  να φέρουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο προσκήνιο. Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της. Είναι ο μόνος δρόμος διεξόδου και σε αυτό νομίζω ότι αρχίσαμε να πορευόμαστε.       

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση έρχεται να συμβάλλει και η σημερινή ημερίδα με τον τίτλο «Ευκαιρίες επενδύσεων στη Δυτική Ελλάδα». Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε στην Περιφέρεια τα συμπεράσματά της. Σας ευχαριστώ.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

  • Πελοπόννησος, 6-10-2010

 

  • Γνώμη, 8-10-2010

 

  • Γεγονότα, 8-10-2010

 

  • Ημερήσιος Κήρυξ, 8-10-2010

 

  • Γνώμη, 9-10-2010

 

  • Ημερήσιος Κήρυξ, 9-10-2010

 

  • Γνώμη, 10-10-2010

 

  • Γνώμη, 10-10-2010

 

  • Αλλαγή, 12-10-2010

 

  • Εξπρές, 9-10-2010

 

  • Εξπρές, 12-10-2010

 

  • Ημερήσιος Κήρυξ, 12-10-2010

 

  • Ημερήσιος Κήρυξ, 12-10-2010

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

  • http://astakos.wordpress.com

Ημερίδα με θέμα «ευκαιρίες επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα»

Οκτωβρίου 12, 2010 από Astakos.wordpress

Ημερίδα με θέμα «ευκαιρίες επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα» διοργάνωσε το Σάββατο 9-10 η εφημερίδα ” ΕΞΠΡΕΣ” με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη, της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Ρόδη-Κράτσα, του γενικού γραμματέα του Αραβοελληνικού συνδέσμου , των επιμελητηρίων Δ. Ελλάδος ,εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας , πρέσβεων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων. Μεταξύ των επενδυτικών προτάσεων… συζητήθηκαν και η επένδυση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής απο LPG στο πλατυγιάλι Αστακού.
Το επιμελητήριο Αιτωλ/νιας, δια του εκπροσώπου του, διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την επένδυση αυτή.
Ακολούθησε παρέμβαση του Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αστακού κ. Δημήτρη Βλαχάκη ο οποίος αυτοβούλως παρακολούθησε την ημερίδα , ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα της εν λόγω επένδυσης για την ευρύτερη περιοχή ,στην απώλεια θέσεων εργασίας από άλλες μορφές ανάπτυξης , τόνισε στον κ. Υφυπουργό ότι ο λαός και οι φορείς του Αστακού θα αντιταχθούν με κάθε μέσο και θα προστατεύσουν το τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους απο επενδύσεις που δεν εγγυώνται θέσεις εργασίας και ποιότητα ζωής .Του ανέφερε δε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την EDISON.
Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Υφυπουργού και του κ. Βλαχάκη με το μέρος του οποίου είχαν πλέον συνταχθεί και μέλη Περιβαλλοντολογικών και λοιπών οργανώσεων .
Θα πρέπει όμως να τονισθεί ότι ο Κ. Υφυπουργός δεν ήταν ενήμερος των αντιδράσεων των φορέων του Δήμου μας και δήλωσε ανοικτός σε οποιαδήποτε εκδήλωση-συζήτηση για την εν λόγω επένδυση.

 

  • http://www.thebest.gr

Hμερίδα με θέμα: «Ευκαιρίες επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα»

Tης οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές»

15/09/2010 18:01

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/rtroqeqdja4c90d1fe9160b.jpgΠολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, αλλά και τον διπλωματικό χώρο θα συμμετάσχουν στην ημερίδα της οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές» με θέμα «Ευκαιρίες επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, το πρωί, 9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Δεν είναι τυχαίο ότι κεντρικός εισηγητής θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό, που θα είναι και το ουσιαστικό ζητούμενο της ημερίδας.

Ούτως ή άλλως η εκδήλωση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς το αντικείμενό της είναι όχι μόνο κρίσιμο για την Περιφέρεια αλλά και επίκαιρο με δεδομένο ότι ο τομέας αυτός αναγγέλθηκε με την ευκαιρία της ΔΕΘ και ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και θα γίνει με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Συνδέσμου  Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, και των Επιμελητηρίων Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών και λεπτομέρειες για το περιεχόμενό τους, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων που θα δώσουν νέα πνοή στην Περιφέρεια.