Εγκαίνια Παιδικού Σταθμού στο Σούλι Αχαΐας

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

 

http://dete.gr/images/img439x286/20101021_22508.JPGΜε λαμπρότητα τελέστηκαν από το Μητροπολίτη Πατρών κ.κ Χρυσόστομο τα εγκαίνια του παιδικού Σταθμού Σουλίου πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Πατέρων στην Εγλυκάδα Πατρών.  Ο Σταθμός κατασκευάστηκε με δωρεά του  Γουσάν Γαντούρ, επιτίμου Προξένου του Λιβάνου στη μνήμη του γιού  του. Ο παιδικός σταθμός θα φιλοξενήσει 25 παιδιά από τις περιοχές Σουλίου-Ελεκίστρας.

Στη σεμνή εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Πρέσβυς του Λιβάνου στην Ελλάδα  Ζεπράν Σουφάν, Βουλευτές του Νομού, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, ο  Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, επίτιμοι Πρόξενοι άλλων χωρών, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κά.  

Τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σουλίου έγιναν  από τον Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα και τον  Ghassan Ghandour ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για το έργο που είδε, καθώς όπως είπε η προσφορά του έγινε σε ένδειξη αγάπης για τα παιδιά και μνήμην του μονάκριβου γιου του Φαϊσάλ.

Για την σημαντική αυτή προσφορά του ο κ. Ghandour ανακηρύχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο επίτιμος δημότης Πατρέων. Στον προαύλιο χώρο του Σταθμού κοντά στην όμορφη παιδική χαρά με τα νέα παιχνίδια, φυτεύτηκε ένας κέδρος του Λιβάνου που προσφέρθηκε από τον επίτιμο Πρόξενο ως σύμβολο της Ελληνολιβανικής φιλίας.

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος