Επίσκεψη στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας (ΧΥΤΑ Λεπενούς)

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

 

 

11.150.000  ευρώ για την Κατασκευή Μόνιμης Πρόσβασης στον ΧΥΤΑ 2ης Γεωγραφικής Ενότητας».

Υπεγράφη στις 22-09-2010 από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κο Αναστάσιο Αποστολόπουλο η απόφαση ένταξης στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ Χ.Υ.Τ.Α. 2ης  ΓΕΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» με προϋπολογισμό 11.150.000  ευρώ.

Μάλιστα σε σημερινή επίσκεψη του στην Αιτωλοακαρνανία ο κος Αποστολόπουλος επισκέφτηκε το έργο και ενημερώθηκε από τον νομάρχη Αιτωλοακανανίας κο Θύμιο Σώκο για τις τεχνικές του λεπτομέρειες, όπως και για τα άλλα  έργα οδοποιίας που εντάθηκαν στο ΠΕΠ και δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται. ο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ Χ.Υ.Τ.Α. 2ης  ΓΕΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» αφορά στην εξασφάλιση οδικής σύνδεσης του νέου ΧΥΤΑ 2ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με το ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Το έργο κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων 2ηςΓ.ΕΝ. βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Στράτου και ειδικότερα στη θέση «Μονοδένδρι». Αφετηρία της οδού πρόσβασης 2ης Γ.ΕΝ. αποτελεί η επαρχιακή οδός Στράτου – Καστρακίου (1,5 χλμ. περίπου Νοτιοδυτικά του οικισμού Καστράκι), η οποία στη συνέχεια συνδέεται με την ΕθνικήΟδό Αντίρριου – Ιωαννίνων. Στη θέση της συμβολής με την Επαρχιακή Οδό Στράτου-Καστρακίου προβλέπεται η διασταύρωση ισόπεδου τρισκελούς κόμβου. Η προτεινόμενη οδός πρόσβασης του ΧΥΤΑ της 2ης Γ.ΕΝ. έχει μήκος 6,6 χλμ..

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κος Αποστολόπουλος δήλωσε:  «Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να παραδίδονται στους πολίτες έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά που κοιτάνε στο μέλλον και στην ουσιαστική αντιμετώπιση προβλημάτων και όχι στον προσωρινό εντυπωσιασμό των πολιτών. Οι πολίτες της περιοχής δείξανε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ωριμότητα καταλαβαίνοντας ότι στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς σαν πολιτεία  πρέπει να σταθούμε από την πλευρά μας αντάξιοι των περιστάσεων. Γι΄αυτό και επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της επένδυσης άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ στην πρόσβαση προς ένα Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Φυσικά και δεν πρόκειται για έργο βιτρίνας αλλά κατ’ ουσία για επένδυση στον τομέα του περιβάλλοντος. Βλέπουμε μπροστά,  κοιτάμε το μέλλον των παιδιών μας και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα κάθε σκεπτόμενος υπεύθυνος και πολίτης θα αναγνωρίσει το σωστό και θα το επικροτήσει».

Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό είναι από αυτή την επίσκεψη:

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΥΠΟΥ

  • Εβδομάδα, 27-9-2010

 

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος