Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου στην υπογραφή της σύμφασης ανάμεσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011».

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

 

 

Μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες της Σιγκαμπούρης, υπογράφτηκε  στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας η σύμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011». Τη σύμβαση για την υλοποίηση των δράσεων που αφορούν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011», υπόγραψε  ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2011» Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του Προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων», το οποίο αφορά στη δωρεάν διαμονή διακοσίων αθλητών Special Olympics από 20 έως 26 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Στο διάστημα αυτό οι αθλητές των Special Olympics θα φιλοξενηθούν δωρεάν και θα τους διατεθούν επίσης δωρεάν, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός για την προπόνηση στα αθλήματα τους.

Επίσης, θα διοργανωθούν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των φιλοξενούμενων αθλητών, ενώ θα γίνει και συμβολική δεντροφύτευση σε πάρκο που θα ονομαστεί Special Olympics.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

IMG_0993

 

IMG_0999

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος