Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου με διοικητικό συμβούλιο Συλλόγου Εμπόρων Πάτρας

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

 

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/qbxqxqzqpn4bfe9ad56a8c5.jpgΣτις 26 Μαΐου 2010, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας επισκέφτηκε το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσο Αποστολόπουλο και συζήτησαν το θέμα της εγκατάστασης των πολυκαταστημάτων στην Πάτρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ από το THE BEST NEWS

 

Ο Περιφερειάρχης απέρριψε την αίτηση εγκατάστασης του MEDIA MΑRKT

Ικανοποίηση από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας

 

Με απόφασή του ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Τάσου Αποστολόπουλου, απέρριψε την αίτηση άδειας εγκατάστασης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου, στο Μπεγουλάκι, με την επωνυμία “MEDIA MARKT”, μια επένδυση, που θα έβαζε ένα ακόμα «λιθαράκι» στην «ταφόπλακα» των μικρομεσαίων, που «χτίζεται» από τα πολυκαταστήματα που ξεφυτρώνουν. Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, εκφράζει την ικανοποίησή του, συγχαίρει τον κ. Αποστολόπουλο, αλλά καυτηριάζει και μερίδα του Τύπου. Συγκεκριμένα τονίζει: «Πρόκειται για μια απόφαση δίκαιη για τους μικρομεσαίους εμπόρους της Πάτρας και γι αυτό ο Ε.&Ε.Σ.Π. αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τον κ. Αποστολόπουλο, για τη γενναία απόφαση, να μην δώσει άδεια εγκατάστασής του. Πρόκειται δε, για συνέχεια των σωστών αποφάσεων, που είχαν λάβει το Νομαρχιακό και Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η ΟΚΕ Αχαΐας. Ο Ε.&Ε.Σ.Π. αισθάνεται δικαιωμένος, για τις προσπάθειες που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, οπότε και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα των εμπόρων της πόλης. Επρόκειτο δε, εκτός των άλλων για επένδυση, που ήταν έωλη και από άλλες πλευρές και οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη την έκδοση άδειας.

Δεν μπορούμε όμως να μην καυτηριάσουμε τη στάση μερίδας του τοπικού Τύπου, διότι προκαλεί απορία η στάση τους. Αφενός «έθαψαν» την είδηση περί απόρριψης του αιτήματος άδειας εγκατάστασης του “MEDIA MARKT” και αφετέρου, δεν φρόντισαν να κρατήσουν ουδέτερη στάση, εκφράζοντας θέση υπέρ του πολυκαταστήματος, σε μια κρίσιμη ώρα για την τοπική αγορά. Και αναρωτιόμαστε, μήπως τα καταστήματα της Πάτρας και γενικά το τοπικό εμπόριο, δεν ενισχύει με διαφημίσεις τον τοπικό Τύπο;”

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος