Επίσκεψη της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

 

Πρώτος σταθμός της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στην Πάτρα ήταν το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Την Υπουργό υποδέχτηκαν: ο δήμαρχος της Πάτρας Ανδρέας Φούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, Βουλευτές, ο διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ, ο διοικητής του νοσοκομείου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Υπουργός επισκέφτηκε τους υπό κατασκευή χώρους και έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Το χρονοδιάγραμμα αφορούσε την εξέλιξη των εργασιών για τη σταδιακή επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, που έχει σταματήσει να λειτουργεί μετά τις ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό στις 8 Ιουνίου του 2008. Η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η τριώροφη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και μέχρι το τέλος του 2010 θα παραδοθεί το νέο τμήμα του παλαιού κτιρίου. Με τη λειτουργία των δύο κτιρίων θα αποσυμφορηθούν, όπως είπε, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου τώρα φιλοξενούνται οι κλινικές του «Αγίου Ανδρέα».

Όσον αφορά τις εργασίες αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού κτιρίου τού «Αγίου Ανδρέα», που υπέστη ζημιές από τον σεισμό, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και όπως τόνισε, «οι πολίτες της Αχαΐας θα απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας». Η υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ ανακοίνωσε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζεται η νέα τριώροφη πτέρυγα του νοσοκομείου. Επίσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αχαΐας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως ανέφερε, θα προσληφθούν 69 γιατροί, 35 επικουρικοί γιατροί και 86 νοσηλευτές.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

1. Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ», 16 Μαΐου 2010

 

http://www.datarc.gr/apodeltiosi/100517/axaia/100517_gnomi-14.jpg

 

2. Εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΑΔΑ», 16 Μαΐου 2010

 

http://www.datarc.gr/apodeltiosi/100517/axaia/100517_ebdomada-2.jpg

3. Εφημερίδα «Γνωμη», 16 Μαΐου 2010

 

http://www.datarc.gr/apodeltiosi/100518/axaia/100518_gnomi-3.jpg

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος