Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με Υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

 

Το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των εργασιών για τη σταδιακή επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, που έχει σταματήσει να λειτουργεί μετά τις ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό στις 15 Ιουνίου του 2008, παρουσίασε το Σάββατο στην Πάτρα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η τριώροφη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και μέχρι το τέλος του 2010 θα παραδοθεί το νέο τμήμα του παλαιού κτιρίου. Με τη λειτουργία των δύο κτιρίων θα αποσυμφορηθούν, όπως είπε, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου τώρα φιλοξενούνται οι κλινικές του «Αγίου Ανδρέα».

Όσον αφορά τις εργασίες αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού κτιρίου τού «Αγίου Ανδρέα», που υπέστη ζημιές από τον σεισμό, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και όπως τόνισε, «οι πολίτες της Αχαΐας θα απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας».

Η υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ ανακοίνωσε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζεται η νέα τριώροφη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Επίσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αχαΐας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οπως ανέφερε, θα προσληφθούν 69 γιατροί, 35 επικουρικοί γιατροί και 86 νοσηλευτές.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, λόγω της συστέγασης των κλινικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη, διότι όπως τόνισε, η σημερινή σύσκεψη αφορούσε το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τού ενδιαφέροντός της. Οπως σημείωσε, «στόχος είναι να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι, διότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολιτική του υπουργείου και όπως είπε, έχουν τεθεί σε θεσμικό επίπεδο τρεις στόχοι και ειδικότερα οι προμήθειες και η πολιτική φαρμάκου, η λειτουργία του ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σχετικά με τις εφημερίες η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «θέλουμε ένα νέο πρότυπο εφημέρευσης που θα μπορέσει να δώσει λύσεις». Ακόμη, ανέφερε ότι πάρα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα συνεχιστούν οι προσλήψεις, ανακοινώνοντας την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών.

Η υπουργός Υγείας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σημερινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Γκούμας, ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, διοικητές νοσοκομείων, εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος