Συνάντηση του Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλουμε εκπροσώπους της ΟΒΕΣΝΑ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

    Νέα εικόνα

 

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος είχε σήμερα, 8 Απριλίου 2010, συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Επαγγελματικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος Παναγιώτης Σκέντζος παρέδωσε υπόμνημα στον Αποστολόπουλο στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των επαγγελματιών του Νομού. Ακολούθως ανέλυσε τα αιτήματα δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, στο ασφαλιστικό και τον αναπτυξιακό νόμο. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης και ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, η άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, η έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα κλπ.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο όλα τα μέλη που παρευρέθησαν και παρουσίασαν τα ιδιαίτερα κλαδικά αιτήματα των επαγγελματιών.

Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα συναντήθηκα με εκπροσώπους της ΟΒΕΣΝΑ με τους οποίους είχα μια πολύ χρήσιμη και παραγωγική συζήτηση, εφ όλης της ύλης. Τα αιτήματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου απεικονίζουν πλήρως την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον εμπορικό κόσμο ο οποίος βιώνει τη γενικότερη κρίση που περνά η χώρα. Η κατανόηση είναι δεδομένη αλλά δεν αρκεί για να λυθούν τα χρονίζοντα και τρέχοντα προβλήματα που τους απασχολούν. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα, συνέπεια, πρόγραμμα και μέθοδο προκειμένου να δημιουργήσει στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία και ειδικότερα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Κάθε πτυχή που σχετίζεται με την ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο έτσι ώστε σύντομα να τους δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης πόρων είτε μέσα από το ΕΣΠΑ είτε μέσα από άλλα προγράμματα όπως π.χ το ΤΕΜΜΠΕ. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων υποδομών σε όλο το νομό τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέο νόμο για τις επενδύσεις. Υπενθυμίζω πως πρόσφατα η Περιφέρειά μας ενέκρινε 37 επενδυτικά σχέδια από την υλοποίηση των οποίων θα δημιουργηθούν 87 νέες θέσεις εργασίας. Εάν και εφόσον κατορθώσουμε να λειτουργήσουμε με σύμπνοια κα αποφασιστικότητα, τότε σύντομα θα ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή. Τέλος, θέλω να επισημάνω πως το υπόμνημα των επαγγελματοβιοτεχνών θα μεταβιβαστεί στα αρμόδια Υπουργεία τα οποία θα επιληφθούν των ειδικών θεμάτων που τα ίδια χειρίζονται».

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος