Συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου και του Διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ Πάνου Γκούμα

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για θέματα υγείας ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος και ο Διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ Πάνος Γκούμας. Επίσης, παραθέτουμε ολόκληρη την τοποθέτηση του Τάσου Αποστολόπουλου.

  • Φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

  • Τοποθέτηση Τάσου Αποστολόπουλου

Τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη συνέντευξη τύπου για τις υποδομές στο χώρο της υγείας, στις 26 Μαρτίου 2010

Θέλω να σας ευχαριστήσω  που ανταποκριθήκατε για άλλη μια φορά στο κάλεσμά μας.

Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε στην Περιφέρειά μας είναι και οι υποδομές στο χώρο της υγείας. Θα έλεγα, χωρίς δισταγμό, ότι η κατάσταση που παραλάβαμε είναι εκρηκτική. Ο πολίτης δικαιολογημένα αγανακτεί και απαιτεί άμεσες πρωτοβουλίες από εμάς. Απαιτεί επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Ιδιαίτερα στην Πάτρα βλέπει να έχουν περάσει τόσα χρόνια από το σεισμό που έκανε μη λειτουργικό το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» και απαιτεί επιτακτικά άμεση επίλυση του προβλήματος και έχει απόλυτο δίκιο.

Η κατάσταση αυτή με ανάγκασε, την 1η Φεβρουαρίου 2010, να ζητήσω και να πάρω από το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότηση να χειριστούμε κατά προτεραιότητα τα θέματα «υγείας και πρόνοιας» και να εντάσσουμε τα έργα υγείας στο ΔΕΠΙΝ της Δυτικής Ελλάδας χωρίς άλλη διαδικασία. Αποδεικνύεται στην πράξη η ορθότητα της απόφασης αυτής και δημόσια τους ευχαριστώ.

Επίσης, είχα την τύχη να συνεργαστώ, με άψογο τρόπο θα έλεγα, με το Διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ, τον κ. Παναγιώτη Γκούμα, έναν καταξιωμένο πανεπιστημιακό καθηγητή γνώστη των προβλημάτων υγείας. Αφιερώσαμε πολλές ώρες για να δρομολογήσουμε μια σειρά ζητημάτων που παρέμεναν για πολλά χρόνια ανεπίλυτα.

Επίσης, συνεργαστήκαμε με όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και με την ΔΕΠΑΝΟΜ.

Σήμερα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο ΔΕΠΙΝ Δυτικής Ελλάδας περνάμε τα εξής έργα:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» με προϋπολογισμό 5.507.909 ευρώ
  • Την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» με προϋπολογισμό 3.818.800 ευρώ. Το πρώτο στάδιο του έργου, προϋπολογισμού 3.181.200 ευρώ έχει πληρωθεί από το Γ’ Κ.Π.Σ.
  • Να αναφέρω εδώ ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ μας ενημέρωσε ότι από τη ΣΑΕ 91/5  χρηματοδοτεί έναν επιπλέον όροφο στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» με προϋπολογισμό 3.765.000 ευρώ.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με προϋπολογισμό 4.427.113 ευρώ.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με προϋπολογισμό 14.909.206 ευρώ. Τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν με το έργο αυτό, είμαστε σε επικοινωνία με τη ΔΕΠΑΝΟΜ και θα λυθούν τις επόμενες μέρες.
  • Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου με προϋπολογισμό 1.112.451 ευρώ.

Το σύνολο των προϋπολογισμών των έργων αυτών διαμορφώνεται στα 33.540.479 ευρώ.

Επίσης, κλείσαμε αυτές τις μέρες τις περισσότερες εκκρεμότητες που είχαμε στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα πληρώνουμε:

  • Την προμήθεια του ακτινολογικού εξοπλισμού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με το ποσό των 349.622 ευρώ.
  • Την προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο με το ποσό των 321.300 ευρώ.
  • Την προμήθεια ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων του νοσοκομείο Μεσολογγίου με το ποσό των 161.000 ευρώ.
  • Τις κτιριακές εργασίες και προμήθεια εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κρεστένων με το ποσό των 73.270 ευρώ.
  • Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών  "ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ"   91.280 ευρώ.

Το συνολικό ποσό πληρωμών διαμορφώνεται λοιπόν στις 996.472

Κλείνω με την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου κεντρικού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», για το οποίο εκτιμώ ότι θα αναφερθεί αναλυτικότερα ο κ. Γκούμας. Αμέσως μετά  το Πάσχα το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΟΜ θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιο για το κτίριο. Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, στις 24 Μαρτίου 2010, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκο Πολύζου και της διοίκησης της ΔΕΠΑΝΟΜ.

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος