Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην Πάτρα Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

 

http://www.patractive.gr/wp-content/parelasi.jpgΜε τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Πάτρα, με  την  παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.  Αυτή τη χρονιά, στην παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας συμμετείχαν μόνο πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα. Η απόφαση αυτή, που είχε ληφθεί προ καιρού, αφορούσε όλες τις παρελάσεις και ελήφθη για λόγους οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος και αποφυγής μετακινήσεων μηχανοκίνητων μονάδων από τα σύνορα, κάτι το οποίο θα επηρέαζε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας ενώ το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής.

Στη διάρκεια της παρέλασης είχαμε και τα παρακάτω γεγονότα:

    • Μετά το τέλος της παρέλασης μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ενώ μια δεύτερη πορεία έκαναν τα μέλη της ΚΟΕ.
    • Λίγο πριν την λήξη της παρέλασης έγινε τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για βόμβα στην εξέδρα των επισήμων. Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για φάρσα.
    • Ένας άνδρας πλησίασε αξιωματικό του στρατού και επιχείρησε να τραβήξει τη σημαία που κρατούσε.  Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον άνδρα και τον οδήγησαν στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ πρόθεση του πολίτη όπως εξήγησε, ήταν να φιλήσει τη σημαία και όχι να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στο στρατιωτικό τμήμα.

     

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος