Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

 

20-1-2010

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συναντήθηκε σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2010, με τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας όπου μεταξύ των άλλων συζητηθήκαν :

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος
  • Η ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών
  • Το ΤΕΠΜΠΕ
  • Το τραπεζικό σύστημα και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
  • Τα επενδυτικά κίνητρα

Ο κ. Αποστολόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε μεταξύ των άλλων :

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και στην περιοχή μας. Είναι αυτές που παράγουν έργο, που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Σήμερα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, το επιχειρησιακό περιβάλλον κρίνεται δύσκολο, η Πολιτεία οφείλει να έρθει αρωγός στην προσπάθεια τους και αυτό κάνουμε.

Σε κάθε αναπτυξιακό μας σχεδιασμό  ενσωματώνουμε ως βασική παράμετρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προωθούμε μέτρα για την ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων επιχειρήσεων, την πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς πόρους, την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Δίνουμε συνεχώς επενδυτικά κίνητρα. Αυτή η προσπάθεια είναι συνεχής και έχει ανάγκη από διάλογο και διαβούλευση με τον κόσμο των επιχειρήσεων αυτών. Συνεπώς και η σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους αυτών των  επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει τη δικιά της  αξία,  τη δικιά της βαρύτητα και θα  συνεχιστεί».

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος