Συμμετοχή στην τελετή έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

 

http://2.bp.blogspot.com/_uxEfY5y7l-I/S0-khfv_1rI/AAAAAAAAAyI/fpw0N6743wc/s400/P2244135.JPGΤο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος συμμετείχε στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Το ξεκίνημα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Η τελετή έναρξης άρχισε με χιλιάδες πολύχρωμα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν στον ουρανό από τρία διαφορετικά σημεία της Πλατείας Γεωργίου και ακολούθησε ένα εκπληκτικό laser show, με ένα από τα μεγαλύτερα laser που υπάρχουν στην Ελλάδα με χρώματα και σχέδια, που  «έγραψε» σε όλο το μήκος και το πλάτος της πλατείας.

Αμέσως μετά μια τεράστια ηλιόσφαιρα περιφερόταν πάνω από την πλατεία και μια ακροβάτισσα έραινε με κομφετί τους καρναβαλιστές.

Στη συνέχεια ένα δεκαμελές χορευτικό σύνολο από τη σχολή χορού Dirty Dancing της Ελένης Ανδριοπούλου, ανέβασε την καρναβαλική διάθεση, ενώ σε ένα τεράστιο Video Wall περνούσαν εικόνες από καρναβάλια άλλων εποχών, για να ακολουθήσει η είσοδος στην πλατεία Γεωργίου του Βασιλιά Καρνάβαλου με όλη την κουστωδία του, τον οποίον υποδέχτηκε  η Μπάντα του Δήμου παιανίζοντας γνωστούς καρναβαλικούς ρυθμούς.

Επί σκηνής ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας υποδέχτηκαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τους χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες της Πάτρας και ο Δήμαρχος Πατρέων κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010.

Η βραδιά πλέον «ντυμένη» με καρναβαλική διάθεση και αστείρευτο κέφι, εξελίχτηκε σε μια οπτικοακουστική live παράσταση με πολλές εκπλήξεις, τους μουσικούς της Audiocity Band και break dancers επί σκηνής, ακολούθησαν μεγάλες χορευτικές επιτυχίες της δεκαετίας του 80, και η εκδήλωση έφτασε στην κορύφωσή της με ένα μοναδικής έμπνευσης show, αφιέρωμα στο βασιλιά της ποπ Michael Jackson που άλλαξε μέσα σε λίγα χρόνια την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Η βραδιά βέβαια, όπως κάθε χρόνο έκλεισε με το υπαίθριο πάρτι των καρναβαλιστών με τον Τάκη Νιάρο σε ρόλο DJ και τα lazer να «σκίζουν» στα δύο την πλατεία Γεωργίου. Νωρίτερα ο μεγαλύτερος RNB DJ στην Ελλάδα και τρίτος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό των ΗΠΑ Sparky –T, ανάπτυξε τις μουσικές και δεξιοτεχνικές του ικανότητες πάνω σε δύο πικάπ με δίσκους βινυλίου ξεσηκώνοντας τον κόσμο με το μοναδικό scratch show.

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος