Κοπή πίτας Παναχαϊκής-119 χρόνια ιστορίας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

 

http://img356.imageshack.us/img356/4792/pge19984rd.jpg

Στις 11 Ιανουαρίου 2010, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στην κοπή της πίτας της ομάδας της Παναχαϊκής και στον εορτασμό 119 χρόνων πορείας  της, στο κέντρο «Αστέρια», που ήταν κατάμεστο από καλεσμένους, φορείς της πόλης, βουλευτές, πολιτικούς, παλαιμάχους, την ομάδα φυσικά και πολλούς φιλάθλους.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ πήρε το λόγο για να καλωσορίσει τους καλεσμένους αλλά και να ευχηθεί για το νέο έτος.

«Θέλω να ευχηθώ, χρόνια πολλά, με υγεία. Να γελάτε συνεχώς και εύχομαι αυτή η σημερινή μέρα να σηματοδοτήσει, αυτά που νοιώθω ότι σηματοδοτεί. Αυτά τα 119 χρόνια που είναι πίσω μου, με βαραίνουν πολύ. Είναι σήμερα μαζί μας, τόσο σημαντικοί άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να δώσουν την ηθική τους συμπαράσταση, για αυτή την ομάδα. Έχω μία διαφορετική αισθητική, που πολλές φορές σοκάρει. Δεν βλέπω το ποδόσφαιρο, απλά και μόνο σαν παιχνίδι. Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην Αγυιά, είπα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται η ομάδα εδώ που βρίσκεται.

Με αυτό το πνεύμα ξεκίνησα μία προσπάθεια. Από τη μία να μην κάνουμε εντυπωσιακές κινήσεις. Να φτιάξουμε μία ποδοσφαιρική κοινότητα, γιατί το συναίσθημα έχει εκλείψει καθώς τα πάντα έχουν ως κινητήρια δύναμη το συμφέρον και ευαισθησίες δεν υπάρχουν. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Σπανό, τους συνεργάτες του, κ.κ. Παολίνο, Καράτση, που μου έδωσαν σωστές γνώμες, για να φέρουμε ότι υγιέστερο υπάρχει απ’ όλη την Ελλάδα. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Όλα αυτά τα παιδιά προσπαθούμε να τα κάνουμε εκφραστές του οράματος αυτού για την πόλη.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιοκτήτης μίας ιδέας, ενός οράματος. Κάθε Κυριακή, σηκώνουμε το βάρος μίας πόλης 500.000 κατοίκων. Με αυτό το γνώμονα, η Παναχαϊκή πρέπει να έχει κοινωνική παρέμβαση. Οι βετεράνοι είναι κόσμημα, αλλά πρέπει να έχουμε μαζί μας τους ανθρώπους που διδάσκουν παιδεία και πολιτισμό, αλλά και αυτούς που δίνουν ψωμί σε φτωχούς ανθρώπους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Κύζα, που είναι μεγάλος άνθρωπος και να σας πω ότι αδελφοποιούμε την Παναχαϊκή με τους Τιτάνες Αχαϊας, έναν αθλητικό σύλλογο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Παράλλληλα, έχουμε θεσπίσει έναν θεσμό υποτροφιών για τα φτωχά παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο και μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Ψάχνουμε να βρούμε τον μηχανισμό για να το «τρέξουμε»…

Θέλω του χρόνου πρώτα ο Θεός να ήμαστε εδώ, να βραβεύσουμε τον Κωστή τον Στεφανόπουλο, στα 120 χρόνια του συλλόγου. Ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να είμαστε πρώτοι στη Β’ Εθνική και να οδεύουμε στη Σούπερ Λίγκα.»

Στη συνέχεια, ο κ. Κούγιας προλόγισε τους ανθρώπους που θα τιμούσε απονέμοντάς τους ένα αναμνηστικό.

«Είναι ο κ. Κουμπιάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, του καλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας. Να ξέρετε κάτι, πως όταν ένα πανεπιστήμιο ανθεί, φτωχαίνουν οι φυλακές. Είναι επίσης, δύο σκαπανείς σε αυτό που λέγεται ενημέρωση στην Ελλάδα. Θεωρώ τιμή μου που μου δίνεται η δυνατότητα να τιμήσω δύο ανθρώπους που όλες οι εφημερίδες θα ήθελαν να τους είχαν εκδότες. Είναι ο κ. Σπύρος Δούκας και η κ. Νανά Δούκα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αλλά και ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος της «Γνώμης». Ιδανικές επιλογές. Κοσμούν τη δημοσιογραφία, είναι πρότυπα οικογενειάρχη, αυτών που έχουν μάθει μόνο να δίνουν. Παραδείγματα προς μίμηση.

Σαν ξεχωριστό άνθρωπο στην Ελλάδα θα τιμήσουμε τον Βασίλη Γεωργίου.

Άφησα τελευταίο τον πιο άρρωστο Παναχαϊκιώτη, τον Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλο. Να ξέρετε ότι η Νομαρχία είναι οργανωμένοι οπαδοί.  Ο Δήμαρχος κ. Φούρας προσεκλήθη επειγόντως από τον κ. Ραγκούση στην Αθήνα. Έκανα κάθε προσπάθεια να έρθει εδώ η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, αλλά με προσέβαλλαν και δεν είναι εδώ, ήθελα να ήμασταν όλοι μαζί εδώ. Ζήτω η Παναχαϊκή μας!»

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος