Σύσκεψη εκλεγμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα
(Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009)

 

 

Με πρωτοβουλία του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων και της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε, στις 28 Αυγούστου 2009, σύσκεψη εκλεγμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Καλαμάτα  προκειμένου να συζητηθούν  οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα που απασχολούν τις οργανώσεις και να εξεταστεί η πορεία της κάρτας μέλους και της οικονομικής αυτοδυναμίας των οργανώσεων και να σχεδιαστεί η πορεία προς τις εκλογές . Στα εκλεγμένα στελέχη μίλησαν: , ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο γραμματέας του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων Τάσος Αποστολόπουλος και ο υπεύθυνος μητρώου Μάκης Βουδούρης. Παρόντα ήταν και τα μέλη του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων: Αλέκος Βλαχογιάννης,  Ηλίας Αντωνίου, Γειώργος Μπέζος και Μακρυνιώτης Βασίλης . Συγκεντρώθηκαν πάνω από 110 εκλεγμένα στελέχη.

IMG00007-20090828-2202.jpg

 

IMG00008-20090828-2203.jpg

 

 

Δημοσίευμα τοπικού τύπου:

 

1. Ελευθερία: 29 Αυγούστου 2009

 

Ετοιμο το ΠΑΣΟΚ για την εκλογική μάχη ΤΟΝΙΣΕ Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΡΟΒ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Έτοιμο είναι το ΠΑΣΟΚ να δώσει την εκλογική μάχη, όποτε και αν διεξαχθεί, με τη βεβαιότητα της νίκης. Και θα στηριχθεί στη συνέπεια λόγων και έργων και στη συνεργασία με τον ελληνικό λαό.

Αυτά τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στην Καλαμάτα, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πριν τη συν- διάσκεψη των θεσμικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Rex”.

 

«Η 3η Σεπτεμβρίου πέρα από συμβολική, είναι αφετηριακή ημερομηνία για έκαστο πολιτικό έτος», είπε ο κ. Σπυρόπουλος και παρατήρησε, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό: «Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι δέσμια των λόγων και πράξεών της. Ο Καραμανλής είναι δέσμιος των ανερμάτιστων λόγων του, υποσχέθηκε τα πάντα, είναι δέσμιος και υπόλογος των ανακολουθιών του». Και αναφέρθηκε σε σκάνδαλα, “κουμπάρους”, υποκλοπές, Βατοπέδι, ομόλογα και θέματα διαχείρισης (απέφυγε επιμελώς την αναφορά στην υπόθεση της SIEMENS). Μίλησε για την αναγκαιότητα της εκλογικής αναμέτρησης κι επεσήμανε πως «εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και πρέπει να είμαστε και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την απάντηση, όποτε και αν απαιτηθεί. Έχουμε ενεργοποίηση των δυνάμεών μας για την εκλογική μάχη, με βεβαιότητα εκλογικής νίκης».

Είπε ότι «στις 3 του Σεπτέμβρη θα οριοθετήσουμε το πολιτικό πλαίσιο

της επόμενης 4ετίας. Στη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου θα αποκαλύψει με ακρίβεια το χάρτη που θα ακολουθήσουμε σε κρίσιμες αποφάσεις».

Παρατήρησε πως «κατανοούμε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που θα συγκρουστούμε με προβλήματα, ήταν

και το 1993».

Ο Ρ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηριχθεί στη συνέπεια λόγων και έργων, στη συνεργασία με τον ελληνικό λαό. Ανέφερε ότι «χωρίς δομημένα δημοκρατικά κόμματα, η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι λειψή» και παρατήρησε πως «στόχος είναι ένα δομημένο κόμμα που δεν καθυποτάσσει τις κοινωνικές δυνάμεις, αλλά τις ενεργοποιεί». Υποσχέθηκε πως «τα κομματικά μέλη, οι κομματικοί αξιωματούχοι δε θα είναι πολίτες με αυξημένα δικαιώματα. Θα υπηρετούν τον πολίτη, δε θα τον καθυποτάσσουν», αλλά σε ερώτησή μας απάντησε ότι γ.γ. υπουργείων και διοικητές σε ΔΕΚΟ θα τοποθετηθούν «πρόσωπα που θα μπορούν να υλοποιήσουν τη λαϊκή εντολή στην κατεύθυνση που θα δοθεί. Θα είναι κατεξοχήν κομματικά μέλη, αλλά όχι μόνο αυτά». Είπε ότι οι πόροι των κομμάτων θα πρέπει να είναι από επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από πολλές σε πλήθος και μικρές σε ύψος συνδρομές των μελών. Ανέφερε πως «στόχος είναι το 2010 τα 200.000 - 250.000 οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη και φίλοι. Από την 1η/1/2010 απολογισμοί και ισολογισμοί θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο για πλήρη διαφάνεια». Παρατήρησε ότι «στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να μετεξελιχθεί σε υποδειγματικό, δημοκρατικό κόμμα, που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Να εμβαθύνουμε τηδημοκρατία, να την κάνουμε υπόθεση των πολιτών». Σημείωσε ότι από τις προτεραιότητες θα είναι «η αναμόρφωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, με μετεξέλιξη, με “Καποδίστρια 2” και ισχυροποίηση αυτοδιοικητικών θεσμών». Παραδέχθηκε ότι σε προηγούμενες κυβερνήσεις «είχαμε φαινόμενα που δε μας εξέφραζαν και δε μας εκφράζουν». Μίλησε για συνεργασία σε προοδευτική κατεύθυνση, αλλά υποστή ριξε ότι «αυτοί που αναζητούμε και προκαλούμε μας εξισώνουν με τη Ν.Δ.». Εκανε λόγο για μεθόδευση με ενιαίους στόχους κι εκτίμησε ότι «η δημοκρατία αργεί, αλλά τιμωρεί, δίνει απαντήσεις». Τέλος, μίλησε για ανανέωση οργανώσεων όχι μόνο ηλικιακά, επεσήμανε πως «οι ηλικιακά νέοι άνθρωποι είναι η μεγάλη ανάσα για μας» και αναγνώρισε ότι «οι ρυθμοί ανανέωσης δεν είναι ικανοποιητικοί, δεν έχουμε πείσει ακόμα». Στη συνέντευξη και στη συνδιάσκεψη αργότερα παρέστησαν ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νάντια Γιαννακοπούλου, οι γραμματείς του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Τάσος Αποστολόπουλος, της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου Βασίλης Μπρακουμάτσος και της Ν.Ε. Μεσσηνίας Χρήστος Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος για τις κάρτες μελών Γεράσιμος Βουδούρης.

 

 

2. Θάρρος: 29 Αυγούστου 2009

 

ImageΔει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν…

Μεγάλο βάρος στα της οικονομικής αυτοδυναμίας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως βαθιά πολιτική πράξη, δόθηκε προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου και των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, στην Καλαμάτα. Από τα όσα παρουσίασαν στις εισηγήσεις τους ο γενικός διευθυντής Ροβ. Σπυρόπουλος, ο γραμματέας των Περιφερειακών Οργανώσεων Τάσος Αποστολόπουλος και ο υπεύθυνος για τις κάρτες μελών και φίλων Γερ. Βουδούρης, ξεχώρισε η ιδιαίτερη αναφορά ως προς τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς «είναι η έκφρασή του στην τοπική κοινωνία».

Διευκρινίστηκε, επίσης, πως ουδείς έχει δικαίωμα να αυτοχρισθεί υποψήφιος είτε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε για τις βουλευτικές εκλογές, με ταυτόχρονη προειδοποίηση για την καταδίκη του από όλα τα κομματικά όργανα.

Επισημάνθηκε ότι υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς μηχανισμού για τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ δεν ήταν λίγες οι αναφορές από πλευράς των στελεχών που τοποθετήθηκαν στο ζήτημα της οικονομικής αυτοδυναμίας.

Οι απόψεις

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αξιοποιήσει κάθετα τα στελέχη της.

Δε θα πρέπει να υπάρχει αλαζονική συμπεριφορά μελών και στελεχών, ενώ θα πρέπει να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να πειστούν οι ψηφοφόροι.

Τέθηκαν, επίσης, ερωτήματα όπως αν θα ισχύει, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί στο παρελθόν, η αιρετή Περιφέρεια και ο δεύτερος «Καποδίστριας», ενώ επισημάνθηκε ότι στις ευρωεκλογές, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την κάμψη της Ν.Δ., δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχασε η Ν.Δ.

Υποστηρίχθηκε ότι δεν έχει γίνει οικονομικός απολογισμός για τις Τοπικές Οργανώσεις, ενώ τονίστηκε ότι το μεγαλύτερο σφάλμα θα είναι να γίνει πιστευτό από όλους πως νομοτελειακά το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει την εξουσία. Προτάθηκε δε να γίνει σημαία του ΠΑΣΟΚ ο αγροτικός συνεργατισμός και η πράσινη οικονομία.

«Αν θα αλλάξουμε ή όχι συμπεριφορά», αναρωτήθηκε άλλο στέλεχος, που πρόσθεσε: «Αν θα συνεχίσουμε τα ίδια οι ντομάτες θα περισσέψουν».

Περιόδους του ’78-’79 και του ’81 θύμισε η κατάσταση σε άλλο στέλεχος, που πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μιζέριες, γκρίνιες και κακεντρέχειες, καθώς προέχει ο αγώνας.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

 

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος