Συμμετοχή στην ημερίδα της ΟΚΕ
(Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009)

 

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος http://www.okeobservatory.gr/pimages/img_newid_38_ar.jpg(Ο.Κ.Ε.), στο πλαίσιο της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διοργάνωσε την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2009, ημερίδα με θέμα «Οι επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση: ο ρόλος του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπισή τους».

Η πρωτοβουλία της Ο.Κ.Ε. είχε ως στόχο την ανάδειξη πολιτικών κοινής αποδοχής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην απασχόληση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της Α’ Συνεδρίας, το λόγο πήραν από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ιωάννης Παπαθανασίου και η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Από την πλευρά των

πολιτικών κομμάτων τοποθετήθηκαν η Βουλευτής και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε θέματα Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη, η Βουλευτής και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Απασχόληση και την Κοινωνική Προστασία κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Βουλευτής της Ν.Δ., Υπεύθυνη Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κα Κατερίνα Παπακώστα και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος εργατικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Δημήτρης Στρατούλης. Η Α’ Συνεδρία ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΕ και Προέδρου του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννη Παναγόπουλου.

Η Β’ Συνεδρία άνοιξε με την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Παπαντωνίου, Αντιπροέδρου της Ο.Κ.Ε. και Προέδρου του Παρατηρητηρίου Πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι κ.κ. Σάββας Ρομπόλης, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Γεώργιος Ρωμανιάς, Πρόεδρος ΠΑΕΠ Α.Ε., Άγγελος Τσακανίκας, Υπεύθυνος Ερευνών ΙΟΒΕ, Διονύσιος Γράβαρης, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, και Θεόδωρος Χρονόπουλος, Πρόεδρος Κοινωνικού Πολύκεντρου.

Η Συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Ο.Κ.Ε. κ. Ιωάννη Στεφάνου, ενώ τα τελικά συμπεράσματα από τις δύο Συνεδρίες ανακοινώθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Ο.Κ.Ε. και Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Πολιτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Παπαντωνίου.

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος