Συνέντευξη τύπου στη Βέροια
(12 Μαρτίου 2009)

 

Από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Απ’ αριστερά: Ηλίας Αντωνίου, Θούλη Σιδηροπούλου, Τάσος Αποστολόπουλος, Αστέριος Παπαστεργίου, Αρίστη Κουκουρίκου.

 

Στις 12 Μαρτίου 2008 με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βέροιας παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. του νομού με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την επίσκεψη του Προέδρου του Κινήματος Γ. Παπανδρέου στο νόμο.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΑΟΣ»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΗΜΗΡΕΣΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 12-3-09

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΑΟΣ»

12.03.2009

"Μηνύματα" θα στείλει από τη Βέροια ο Γιώργος Παπανδρέου
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

 

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες της Νομαρχιακής Επιτροπής για την οργάνωση της επίσκεψης στη Βέροια του προέδρου του Κινήματος κ. Γ. Παπανδρέου και την ομιλία του στις 11.30  το πρωί της Κυριακής στο «Φιλίππειο Γυμναστήριο».

Χθες το μεσημέρι, παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη Τύπου από το Γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης του Τομέα Κινητοποιήσεων κ. Τάσο Αποστολόπουλο, τα μέλη της Γραμματείας της Περιφερειακής Οργάνωσης κα Θούλη Σιδηροπούλου και κ. Ηλία Αντωνίου, το Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Αστέριο  Παπαστεργίου και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής κες Αντωνία Χαρίση και Αρίστη Κουκουρίκου

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε «κορυφαία δράση» της Ν.Ε. την πρόσκληση και την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. «Είναι τιμή για την Ημαθία είπε, η αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ. Γ. Παπανδρέου να επισκεφθεί τη Βέροια και να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να βρίσκεται κοντά στον κόσμο, να γνωρίζει  τα προβλήματα, να σχεδιάζει τις λύσεις για να προχωρήσει όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς να χρησιμοποιεί επικοινωνιακές τακτικές».

Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του Τομέα Κινητοποιήσεων είπε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ομιλία του στη Βέροια θα στείλει μήνυμα προς το λαό της Ημαθίας, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Η Ημαθία δεν επελέγη τυχαία. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Ν.Ε. Επιτροπής διότι η Ημαθία είναι ένας νομός με μεγάλα προβλήματα, τα οποία το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος γνωρίζουν πολύ καλά. Στη σημερινή συγκυρία όλη η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Δυστυχώς η χώρα είναι ακυβέρνητη. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο χωρίς πρόταση και γι αυτό επιστρέφει πάντα με άδεια χέρια. Διαπιστώνουμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του ελληνικού λαού, προσπαθεί να κινηθεί επικοινωνιακά δείχνοντας ενδιαφέρον μόνο για το περιτύλιγμα και όχι στην ουσία. Την ίδια ώρα ο ελληνικός λαός βιώνει μια κρίση , τη μεγαλύτερη κρίση μετά τη μεταπολίτευση.

Πρόκειται για κρίση πολυεπίπεδη, αξιών, οικονομική, πολιτική, κοινωνική. Και ενώ η χώρα θα έπρεπε να είναι οχυρωμένη για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. την έχει αφήσει σε αδιέξοδο. Βλέπουμε μεγάλες μερίδες του πληθυσμού καθημερινά στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας, το ασφαλιστικό σύστημα να καταρρέει, προβλήματα στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση. Παντού κυριαρχεί το ρουσφέτι και το βόλεμα. Αυτό που πληγώνει όμως περισσότερο τον κόσμο, είναι τα σκάνδαλα που έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας.

Σ΄αυτό το σκηνικό, το ΠΑΣΟΚ έρχεται με τη δική του πρόταση τους πέντε στόχους – άξονες που παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος κ. Γ. Παπανδρέου. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα μας καλέσει να τους υλοποιήσουμε προκειμένου να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

Οι πέντε εθνικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ είναι:

• Εξωτερική πολιτική που δίνει φωνή στον Έλληνα, μια φωνή με κύρος και διαπραγματευτική ικανότητα.

• Ανάπτυξη για τον άνθρωπο βασισμένη στην «πράσινη οικονομία», που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

• Παιδεία με ποιότητα η οποία θα έχει ως επίκεντρο το μαθητή και θα παρέχει γνώση σε όλους για να σταματήσει η εμπορευματοποίησή της

• Κοινωνικό κράτος που θα διασφαλίζει δικαιώματα, θα σέβεται τον πολίτη θα είναι κοντά του

• Η δημοκρατική αναδόμηση του κράτους που θα λειτουργήσει για τον πολίτη και κοντά του.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που για πολλά χρόνια ο καθένας λειτουργούσε για τον εαυτό του. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί και θα οικοδομήσει μαζί με τους πολίτες μια νέα συλλογικότητα, διότι μόνο έτσι αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και θα υπάρξει σύγκρουση. Αυτό γιατί εμείς ζητάμε αναδιανομή του πλούτου. Επιμένουμε ότι η πολιτική ζωή δεν πρέπει να εξαρτάται από την οικονομική ζωή. Σεβόμαστε την οικονομική δραστηριότητα, τους ανθρώπους που δημιουργούν, αλλά θέλουμε μια ζωή με ένα άλλο σύστημα αξιών.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε όλα εκείνα τα μυαλά που υπάρχουν στη χώρα, ανεξαρτήτως από το άν είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, για να κυβερνήσουμε με μια άλλη ποιότητα, άλλη δυναμική και άλλη προοπτική. Υπάρχει διάθεση, πρόγραμμα και ο κόσμος είναι κοντά μας».

 

ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΗΜΗΡΕΣΙΑ

Από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

12-03-2009

Σε πυρετώδη ρυθμό για να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την Κυριακάτικη ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Βέροια, εργάζεται η τοπική οργάνωση. Δώδεκα κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής θα «οργώσουν» την Ημαθία με στόχο να κινητοποιήσουν τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος ώστε την Κυριακή το μεσημέρι να κατακλυστεί το Φιλίππειο Γυμναστήριο από κόσμο.
Χθες το μεσημέρι, στελέχη του Οργανωτικού Τομέα και των Περιφερειακών Κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αφορμή την Κυριακάτικη εκδήλωση.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Αστέριος Παπαστεργίου χαρακτήρισε κορυφαία πολιτική δράση της οργάνωσής του την έλευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βέροια και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε το βάρος μιας τέτοιας επίσκεψης αλλά και την τιμή που μας γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την σοφή επιλογή να πλησιάζει τον κόσμο, να αφουγκράζεται τα προβλήματά του και να βρίσκει λύσεις γι αυτά».
Ο Γραμματέας του Οργανωτικού Τομέα και Κινητοποιήσεων Τάσος Αποστολόπουλος επεσήμανε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται να στείλει και από την Ημαθία, μια περιοχή με πολλά προβλήματα, το μήνυμά του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ο κ. Αποστολόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι έχει αφήσει τη χώρα χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο, ανοχύρωτη στην οικονομική κρίση και πρόσθεσε ότι προβλήματα υπάρχουν και στα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν αλλά και σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία.
«Απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, έρχεται το ΠΑΣΟΚ, με πρόγραμμα και σχέδιο που θα βγάλουν την χώρα από την κρίση».
Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε και στους πέντε άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο.
Τέλος, το μέλος του Οργανωτικού και Κινητοποιήσεων Θούλη Σιδηροπούλου δήλωσε βέβαιη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές, αλλά και σίγουρη για την επιτυχία της επίσκεψης Παπανδρέου στη Βέροια.
Αντώνης Χατζηκυριακίδης

ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 12-3-09

«Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα»...

Ημερομηνία δημιουργίας: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009, 12:29

Συντάκτης: Νικολέτα Φλιάταρη (στείλτε e-mail)

Σχετική φωτογραφία

Τον τρόπο που θα οργανώσει η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας την επίσκεψη και την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου που θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου στις; 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Φιλίππειο», στην Πλατεία Ωρολογίου, αλλά και αναφορά στους στόχους του ΠΑΣΟΚ, και κριτική προς την Κυβέρνηση, περιείχε η συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες για το θέμα αυτό. Συμμετείχαν οι Τάσος Αποστολόπουλος Γραμματέας της Οργανωτικού Κινητοποιήσεων και  Περιφερειακής Οργάνωσης, ο Ηλίας Αντωνίου Μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Αστέριος Παπαστεργίου, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Θούλη Σιδηροπούλου  και η εκπρόσωπος τύπου Ημαθίας Αρίστη Κουκουρίκου.
Ο κ. Παπαστεργίου ανοίγοντας τη συνέντευξη είπε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στην πρότασή της ΝΕ και πως «η  συγκέντρωση και η ομιλία της Κυριακής είναι η κορυφαία δράση του κινήματος, ταυτόχρονα δε και ένα μεγάλο βάρος για την εκδήλωση, αλλά και μεγάλη τιμή για το Νομό. Ήταν μια σοφή επιλογή, αυτή  του Προέδρου, μέσα στο πλαίσιο της πορείας που ακολουθεί, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον κόσμο και να τον αφουγκράζεται, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα για να κυβερνήσουμε».
Στη συνέχεια μίλησε ο Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «ο Γεώργιος Παπανδρέου θα μιλήσει και θα στείλει μήνυμα στο Νομό και σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, αλλά και στα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες της Ημαθίας και όλη η χώρα, η οποία δυστυχώς είναι ακυβέρνητη. Πάει έξω ο Πρωθυπουργός μας χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προτάσεις και έρχεται πίσω με άδεια χέρια.
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κινείται μόνο επικοινωνιακά, ενώ την ίδια ώρα ο λαός  βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση ίσως, μετά την μεταπολίτευση. Κρίση πολυεπίπεδη, κρίση πολιτική, περιβαλλοντική, κρίση αξιών. Οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Μεγάλος αριθμός πολιτών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το ασφαλιστικό καταρρέει, τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία αυξάνονται, στη δημόσια διοίκηση κυριαρχεί παντού το ρουσφέτι και το βόλεμα, τα σκάνδαλα έχουν πάρει μορφή καταιγίδας. Σ΄ αυτό το σκηνικό το ΠΑΣΟΚ έρχεται με δικό του πρόγραμμα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου έδωσε πέντε άξονες διακυβέρνησης που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο.
Οι πέντε στόχοι του κινήματός μας είναι:
1. Εξωτερική πολιτική που δίνει φωνή στον Έλληνα
2. Ανάπτυξη για τον άνθρωπο, βασισμένη στην πράσινη οικονομία
3. Παιδεία με ποιότητα . Γνώση για όλους
4. Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα
5. Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη
«Ο δρόμος, συνέχισε ο κ Αποστολόπουλος «θα είναι σκληρός. Θα έρθουμε σε σύγκρουση, γιατί στόχος μας είναι η αναδιανομή του πλούτου. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα αξιών».
«Νιώθουμε ότι οι πολίτες είναι κοντά μας. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, όπως είναι σίγουρη και η επιτυχία της οργάνωσης και της επίσκεψης του Προέδρου μας», σημείωσε η Θούλη Σιδηροπούλου. Απαντώντας σε ερώτημα της εφημερίδας μας με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του χώρου όπου θα γίνει η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ειπώθηκε ότι είναι ο πιο κεντρικός μεγάλος χώρος, στην πόλη, το κτίριο είναι καινούργιο  και είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.
Για τη στατικότητα του κτιρίου, για την οποία υπήρξε προβληματισμός από μια μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Τρίτης για να αποφασίσουν τα τοπικά στελέχη τα διαδικαστικά της διοργάνωσης και του προγράμματος του κ. Παπανδρέου, και αν θα αντέξει το βάρος ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, ο κ. Παπαστεργίου απάντησε ότι «ρωτήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος».
Παράλληλα τονίστηκε ότι δεν θα υπάρξει κινητοποίηση για μεταφορά ψηφοφόρων από όμορους Νομούς, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρουσία ανθρώπων του Νομού, δεδομένου ότι ο αρχηγός του κινήματος, θα αναφερθεί, στα τοπικά προβλήματα και θα δεσμευθεί για τις λύσεις που προτίθεται να δώσει το ΠΑΣΟΚ. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου δεν είχε οριστικοποιηθεί μέχρι την ώρα που δόθηκε η  συνέντευξη, αλλά θα ανακοινωθεί άμεσα.
 

ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος