Σύσκεψη στελεχών ΠΑΣΟΚ Σερρών

(27 Ιανουαρίου 2009)

 

Στις 27 Ιανουαρίου 2009 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σερρών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στελεχών στις οργανώσεις  του ΠΑΣΟΚ στο νομό. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Γραμματέας του Τομέα Περιφερειακών Οργανώσεων Τάσος Αποστολόπουλος,  ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παύλος Γερουλάνος καθώς και το μέλος του τομέα επικοινωνίας Κατερίνα Χατζοπούλου.

 

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ έγραψε τα εξής για τη συνάντηση:


Καλεί σε οργανωτική ετοιμότητα
η Χαριλάου Τρικούπη

Περιθώρια βελτίωσης των εκλογικών του επιδόσεων για το νομό Σερρών 

συμπεραίνει μελέτη, την οποία εκπόνησε ο τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

Σημαντική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των εκλογικών του επιδόσεων για το νομό Σερρών συμπεραίνει μελέτη, την οποία εκπόνησε ο τομέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα σε οργανωτική ετοιμότητα ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και του ενδεχόμενου πρόωρων εθνικών εκλογών θέτει η Χαριλάου Τρικούπη τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια κεντρικών στελεχών θα επισκεφθούν ώς τις 10 Φεβρουαρίου όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αρχής γενομένης από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η πρώτη σύσκεψη στελεχών έγινε το  βράδυ της Τρίτης  στις Σέρρες, παρουσία του επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας Παύλου Γερουλάνου και του υπεύθυνου Οργανωτικού Τάσου Αποστολόπουλου. με τη συμμετοχή μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς και των γραμματέων και των συντονιστικών επιτροπών όλων των τοπικών οργανώσεων. Σκοπός των συσκέψεων είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία του κόμματος ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα  των επεξεργασιών  της μελέτης παρουσίασε προχθές βράδυ,στη  σύσκεψη στελεχών , ο επικεφαλής του τομέα Παύλος Γερουλάνος.
Σύμφωνα με τα στελέχη του Κινήματος  από την επεξεργασία των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει προβάδισμα περίπου 3,5% στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το κυβερνών κόμμα κατέγραψε από μικρό έως ισχυρό προβάδισμα. Παρατήρησε ωστόσο, ότι οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή βρίσκονται κάτω του πανελλαδικού μέσου όρου. Από την ίδια μελέτη προκύπτει, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι το πανελλαδικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 6,1%. Τα κυριότερα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στοιχείων που πραγματοποίησε ο τομέας Επικοινωνίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακόλουθα:


ΤΑ ΣΥΝ

 
- Καταγράφεται σημαντική εισροή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το ΠΑΣΟΚ, η οποία αγγίζει το 8%. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι οι μετακινήσεις αυτές είναι οριστικές και δεν πρόκειται να αντιστραφούν. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει πτώση σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ενώ παρουσιάζει μεγάλη καθίζηση στην Αττική.
- Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, τα οποία υπερβαίνουν το 75%. Την ίδια ώρα η συσπείρωση της ΝΔ δεν ξεπερνά το 60%, ενώ πολύ χαμηλή, κοντά στο 65%, εμφανίζεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
- Καλές επιδόσεις καταγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις παραγωγικές ηλικίες, κυρίως άνω των 35 ετών.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΧΟΙ
Συγκεκριμένα με τις συσκέψεις αυτές επιχειρείται:
- Να κλείσει, χωρίς το παραμικρό κενό, ο κατάλογος με τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το κόμμα σε όλα τα εκλογικά τμήματα κάθε νομού. Στο ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν να επαναληφθεί το φαινόμενο των εκλογών του 2007, όταν σε εκατοντάδες εκλογικά τμήματα το κόμμα δεν είχε εκπροσώπους.
- Να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του μητρώου μελών και φίλων. Οι περισσότερες οργανώσεις έχουν αποστείλει ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη τις αναγκαίες διορθώσεις και στόχος είναι έως τα μέσα Φεβρουαρίου το ΠΑΣΟΚ να έχει αποκτήσει ένα αξιόπιστο μητρώο, “για να ξέρουμε επιτέλους πόσοι και ποιοι είμαστε”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στέλεχος του τομέα Οργανωτικού.
- Να προχωρήσει η τακτοποίηση των οικονομικών κάθε νομαρχιακής οργάνωσης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του μητρώου, σε κάθε εγγεγραμμένο σε αυτό θα σταλεί προσωπική επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου μαζί με την προσωρινή κάρτα μέλους ή φίλου. Μόλις ο καθένας τακτοποιήσει την ετήσια οικονομική συνδρομή του θα λαμβάνει και την τελική κάρτα μέλους ή φίλου. Στις συσκέψεις που θα γίνουν αυτές τις ημέρες θα καθοριστεί και ο ετήσιος προϋπολογισμός της κάθε Ν.Ε., οι γραμματείς των οποίων έχουν προμηθευτεί ήδη από τη Χαριλάου Τρικούπη βιβλία εσόδων εξόδων.
- Να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο καθημερινής αποστολής non paper για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, ώστε τα τοπικά στελέχη να εμφανίζονται προς τα έξω πανέτοιμα και με επιχειρήματα. 

Διαμάντω Φραγγεδάκη

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος