ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΔΥ

(20 Ιανουαρίου 2009)

 

Στις 20 Ιανουαρίου 2009 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και εξειδίκευσε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου που είχε συνεδριάσει στις 16 Ιανουαρίου 2009.

Δυο ήταν οι  σημαντικότερες αποφάσεις  της συνεδρίασης:

1) Η στάση εργασίας. Αποφασίστηκε στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Αιχμή της κινητοποίησης είναι η υποβάθμιση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου και ιδιαίτερα της υγειονομικής περίθαλψης καθώς και της καθυστέρησης χορήγησης των συντάξεων και του εφάπαξ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και να αγωνιστούν για να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης.

2. Να σταλεί  επιστολή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προς αρμόδιους Υπουργούς για τα προβλήματα και ταυτόχρονα να αποσυρθούν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ από Δ.Σ. του ΟΠΑΔ

Η επιστολή που αποφασίστηκε και στάλθηκε έχει ως εξής:

 

Κύριοι Υπουργοί,

Κάτω από τις συνθήκες πλήρους ανυποληψίας που με ευθύνη της Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στον ΟΠΑΔ η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κρίνει αναγκαίο :

  1. Την αναδιοργάνωση και τη στελέχωσή του
  2. Την απευθείας εγγραφή της ετήσιας χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του  ΟΠΑΔ και την εξασφάλιση της δυνατότητας άμεσης κάλυψης από την 1/1/ κάθε χρόνου των παρεχόμενων υπηρεσιών, της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους χωρίς καμιά απολύτως πρόσθετη επιβάρυνση.
  3. Την άμεση, υπεύθυνη ενημέρωσή μας για τα διοικητικά, οικονομικά, διαχειριστικά δεδομένα.
  4. Την άμεση αποπληρωμή και εκκαθάριση όλων των μέχρι τώρα χρεών χωρίς επιβάρυνση και αφαίμαξη του προϋπολογισμού του ΟΠΑΔ για το 2009.  

Κύριοι Υπουργοί,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αρνούμενη οποιαδήποτε τυπική και χωρίς ουσία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα έκπτωσης του ΟΠΑΔ αποσύρει προς το παρόν, τον εκπρόσωπό της και τον αναπληρωτή του από το Δ.Σ.

Με δεδομένο ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είναι εκτός κάθε δυνατότητας υποστήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων εξαιτίας του αδιέξοδου που έχει περιέλθει ο ΟΠΑΔ με ευθύνη της Κυβέρνησης, η παρουσία τους είναι πλέον διακοσμητική.

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος