Συνάντηση με Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

 

Αμέσως μετά την εκδήλωση παράδοσης και παραλαβής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος επισκέφτηκε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και συναντήθηκε με το Νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα και Νομαρχιακούς Συμβούλους. Συζητήθηκαν θέματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη:  ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λεωνίδας Δημουλιάς, οι Αντινομάρχες Ευγένιος Μπαλκάμος, Παναγιώτης Πλατανιάς και Νίκος Μιχαλόπουλος, ο Γραμματέας της Ν. Α Κώστας Μπουγάς και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στο Νομό Γιάννης Αργυρόπουλος.

 

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου

«Πρώτη μέρα στην Περιφέρει Δυτικής Ελλάδας, θεώρησα υποχρέωσή μου να είμαι σήμερα κοντά και στη Νομαρχία Ηλείας, θέλοντας έτσι να δείξω ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή σε όλους τους φορείς σε όλους τους πολίτες. Βρισκόμαστε σε μια περιφέρεια, η οποία έχει ένα ισχυρό και πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει. Είμαστε σε μία Περιφέρεια όπου έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, παρά τις φωτιές που ζήσαμε εδώ, παρά τους σεισμούς που έχουν χτυπήσει την περιοχή. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, τις οποίες και πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα πορευτούμε, λοιπόν, με γνώμονα το κοινωνικό έργο και ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο ξεκινάμε με τη συνεργασία και του Νομάρχη. Θα πρέπει οι πράξεις, οι ενέργειές μας, οι δράσεις μας να είναι διαφανείς και ανοιχτές παντού. Ο κάθε πολίτης να μπορεί να τις κρίνει. Να υπάρχει αντικειμενικότητα και αξιοκρατία.

Υπάρχουν πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Νομίζω ότι για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους χρειάζεται η συστράτευση όλων».

 

Δηλώσεις Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα

«Υποδεχτήκαμε στο νομαρχιακό κατάστημα τον καινούριο Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Τάσο Αποστολόπουλο, έναν παλιό γνώριμο, γνώστη της Αυτοδιοίκησης, έναν άνθρωπο με γνώσεις πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα, λόγω της ιδιότητάς του, αλλά και με πολιτικές γνώσεις, λόγω της μεγάλης του θητείας στην Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή.

Τον ενημερώσαμε πάνω σε θέματα που αφορούν κυρίως τα μεγάλα έργα και ιδίως αυτά που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Έχει υπογραφεί και δημοπρατηθεί ένα έργο, ο δρόμος Εθνική Οδός-Λιμάνι Κυλλήνης με 10 εκατ. Ευρώ και  δύο άλλα έργα πρόκειται να υπογραφούν. Τον ενημερώσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στις πυρόπληκτες περιοχές».

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος