Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με υπουργό Εσωτερικών, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αποκέντρωσης Γιάννη Ραγκούση

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

 

Ουσιαστικό χαρακτήρα είχε η πρώτη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργού Εσωτερικών ( Γ. Ραγκούση και Ντ. Ρόβλια). Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ζήτησε αξιοκρατία και διοικητική αυτοτέλεια στη δημόσια διοίκηση. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος ανέφερε ότι ήταν μια συνάντηση ουσίας και ότι το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ έθεσε στον υπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα οικονομικά θέματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιοκρατίας, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι πρέπει να τερματιστούν οι πρακτικές, όπου οι νικητές των εκλογών θεωρούν λάφυρο το δημόσιο τομέα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό ΑΣΕΠ στη δημόσια διοίκηση για την αξιολόγηση και την κρίση για τα διευθυντικά στελέχη.

Ο κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε και στο θέμα της μεγάλης, όπως είπε, πρόκλησης για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την αποτελεσματικότητά της, λέγοντας ότι: "η κυβέρνηση πρέπει να εμπιστευτεί το ανθρώπινο δυναμικό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει έτοιμη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που είναι άλλωστε, ο μοναδικός δρόμος που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την επίτευξη μιας δημόσιας διοίκησης σύγχρονης και αποτελεσματικής".

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος