ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΞΑΝΘΗ (ξενοδοχείο Νατάσα) 

(10 Ιανουαρίου 2009) 

 

Στις 10 Ιανουαρίου 2009, ο Τάσος Αποστολόπουλος συμμετείχε, με την ιδιότητα του γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης, μαζί με το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον γραμματέα του τομέα επικοινωνίας Παύλο Γερουλάνο σε σύσκεψη στελεχών από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη τα μέλη της περιφερειακής οργάνωσης Ηλίας Αντωνίου, Γιάννης Σωτηρίου, ο υπεύθυνος για «Το σχολιασμό της επικαιρότητας» Γιώργος Πετρουλάκης καθώς και βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου από την περιοχή. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν:

  • Ο προγραμματισμός των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο χρονικό διάστημα
  • Η επικοινωνιακή πολιτική
  • Η αναγκαιότητα και οι τρόποι ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεων και της κατάκτησης του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας
  • Η διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου μελών και φίλων
  • Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους
  • Η προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων
  • Η διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ:

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΧΡΟΝΟΣ» της Κομοτινής (8-1-2009)

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Περιφερειακή συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Θα συζητηθούν επιλογές του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ξάνθης Καβάλας, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν, τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη σύσκεψη αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, θέματα που αφορούν: Τις επιλογές των οργανώσεων του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα. Την επικοινωνιακή πολιτική. Την αναγκαιότητα και τους τρόπους ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεών και την κατάκτηση του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας. Την διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου. Την διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους. Την προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων. Τη διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που θα κάνει τις εισηγήσεις θα το αποτελούν οι Τάσος Αποστολόπουλος (γραμματέας περιφερειακής οργάνωσης), Ροβέρτος Σπυρόπουλος (γενικός διευθυντής ΠΑ.ΣΟ.Κ), Παύλος Γερουλάνος (γραμματέας επικοινωνίας), Αλέκος Κόκκος (ινστιτούτο επιμόρφωσης), Αντωνίου Ηλίας και Γιάννης Σωτηρίου (περιφερειακή οργάνωση), Γιώργος Πετρουλάκης (υπεύθυνος βασικού σχολιασμού ΠΑ.ΣΟ.Κ).

 

Εφημερίδα ΑΓΩΝ 10-1-2009

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ξάνθης-Καβάλας, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη σύσκεψη αυτή θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, θέματα που αφορούν:

- Τις επιλογές των οργανώσεων του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα.

- Την επικοινωνιακή πολιτική.

- Την αναγκαιότητα και τους τρόπους ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεων και την κατάκτηση του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας.

- Την διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου.

- Την διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους.

- Την προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων.

- Τη διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που θα κάνει τις εισηγήσεις θα το αποτελούν οι Τάσος Αποστολόπουλος (Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης), Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ), Παύλος Γερουλάνος (Γραμματέας Επικοινωνίας), Αλέκος Κόκκος (Ινστιτούτο Επιμόρφωσης), Αντωνίου Ηλίας και Γιάννης Σωτηρίου (Περιφερειακή Οργάνωση), Γιώργος Πετρουλάκης (Υπεύθυνος Βασικού Σχολιασμού ΠΑΣΟΚ).

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 13-109

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009, Αρ.Φύλλου 7924

 

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

ΠΑΣΟΚ σε διάταξη «μάχης»

Εσωτερική αναδιοργάνωση - Ισχύς της κάρτας - μέλους

 

Περίοδο ανασύνταξης των δυνάμεων του διάγει το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας εσωκομματική αναδιοργάνωση με μια σειρά ενεργειών διαδικαστικού χαρακτήρα που στόχο έχουν την αύξηση της συσπείρωσης στη κομματική βάση και του βαθμού ετοιμότητας μιας και όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις καθορίζουν ως «βραχύ» το χρόνο των εκλογών. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνονται οι περιφερειακές συνδιασκέψεις όπου κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ εξηγούν τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης βάσει του νέου του καταστατικού(όπως διαμορφώθηκε με τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το 2008) - προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια όλων των κομματικών οργάνων. Έτσι αφού επί 3 – 4 χρόνια είχε ατονήσει ο θεσμός της κάρτας – μέλους σύμφωνα με το νέο καταστατικό επανέρχεται σε ισχύ και από τούδε και στο εξής τα μέλη και οι φίλοι θα παραλάβουν μια προσωπική επιστολή από τον πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα τους προτείνει τη διαδικασία ανανέωσης της κάρτας μέλους, η οποία θα ισχύει και ως εκλογική ταυτότητα. Να σημειώσουμε ότι η συνδρομή της κάρτας είναι 12 ευρώ ετησίως για αγρότες και ανέργους και 20 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρήματα αυτά θα τα διαχειρίζονται οι νομαρχιακές και θα έχουν την οικονομική αυτοτέλεια που απαιτείται για την λειτουργία τους. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και η καταγραφή της εικόνας του κόμματος ανά νομό.

Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» της Ξάνθης περιφερειακή συνδιάσκεψη στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν 250 εκλεγμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Ανάμεσά τους ο βουλευτής κ. Σγουρίδης και οι αιρετοί στη Διευρυμένη Δράμας - Καβάλας κ. Κορυφίδης, Παπουτσής καθώς και ο δήμαρχος κ. Χατζηευαγγέλου, ο κ. Τσολακιδης επικεφαλής της αντιπολίτευση στο Δήμο Βιστονίδας, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσαρτσάρας ο πρώην συντονιστής κ. Σωκράτης Ξυνίδης κ. ά.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποίησε τις εισηγήσεις αποτελούσαν οι κύριοι: Τάσος Αποστολόπουλος, γραμματέας της περιφερειακής Οργάνωσης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, γραμματέας Επικοινωνίας, Αλέκος Κόκκος από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, Αντωνίου Ηλίας και Γιάννης Σωτηρίου από την περιφερειακή οργάνωση, Γιώργος Πετρουλάκης, υπεύθυνος Βασικού Σχολιασμού ΠΑΣΟΚ καθώς και ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής Α.Μ.Θ. κ. Παπακοσμάς.

Η θεματική της συνδιάσκεψης αφορούσε τα ακόλουθα θέματα: 1)Τις επιλογές των οργανώσεων του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα 2) την επικοινωνιακή πολιτική 3)Την αναγκαιότητα και τους τρόπους ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεων και την κατάκτηση του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας 4) τη διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου 5) τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους 6) την προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων 7) τη διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης.

Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος που διετέλεσε και διευθυντής του ΟΑΕΔ έκανε δηλώσεις στο Τύπο που αφορούσαν τόσο τη συνδιάσκεψη όσο και την πολιτική επικαιρότητα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις του για την ανεργία στον νομό μας.

ΠΑΣΟΚ σε διάταξη «μάχης»

Σπυρόπουλος: «Πρέπει να κατοχυρώσουμε την οικονομική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να ξέρουν ότι ένα κόμμα έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία του. Αυτό είναι στοιχείο που καταξιώνει τη δημοκρατία στα κόμματα γιατί έτσι μόνο οι πολίτες μπορούν να πιστέψουν ότι ένα κόμμα δεν μπαίνει σε διαδικασία διαπλοκής.

Σήμερα έχουμε μελετήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπου όλα τα μέλη θα πάρουν την κάρτα μέλους και φίλου με πολύ μικρές συνδρομές. Μια σωστή οικονομική διαχείριση όπου οι πάντες να γνωρίζουν ότι τα οικονομικά και λειτουργικά έξοδα του ΠΑΣΟΚ δίδονται από τις πολλές σε πλήθος και τις μικρές σε ύψος συνδρομές των μελών και των φίλων του. Αυτό χρειάζεται μια οργάνωση και αυτό κουβεντιάζουμε σήμερα».

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει…

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις εκλογές και θα τις αντιμετωπίσει νικηφόρα, δεν τις ζητάει όμως εδώ και τώρα φοβούμενο τις παραγραφές των σκανδάλων. «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Το ΠΑΣΟΚ μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί το χρέος που έχει απέναντι στη χώρα και το λαό της για ν’ αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ως προσκλήσεις για να ανατάξουμε τις κοινωνικές και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Θεωρώ ότι αυτά το 5,5 χρόνια η χώρα πήγε πίσω κοινωνικά, οικονομικά, θεσμικά, πολιτικά, εκφυλίστηκαν θεσμοί, έχει τρωθεί η αξιοπιστία τους, έχει μια κρίση πολύπλευρη και χρειάζεται υπευθυνότητα και προετοιμασία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».

Επιπρόσθετα ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε προσχηματικό τον ανασχηματισμό και ότι απλά εξυπηρετεί επικοινωνιακού λόγους προσφέροντας μια ψευδαίσθηση ανάκαμψης του κυβερνώντος κόμματος: «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Καραμανλή είναι αυτός! Πιστεύω ότι έκανε ένα προσχηματικό ανασχηματισμό προκειμένου να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις μιας μεσοπρόθεσμης συσπείρωσης των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι αυτό θα επιχειρήσουν να το αξιοποιήσουν όσο μπορούν επικοινωνιακά, όμως αυτό δεν θ’ αντέξει στο χρόνο. Μπορεί να έχει μια μεσοπρόθεσμη και πολύ κοντόχρονη αποτελεσματικότητα αλλά δεν θ’ αντέξει στο χρόνο. Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής προσωπικά, για το τέλμα που έχει οδηγηθεί η χώρα. Τέλμα στην οικονομία, στους θεσμούς με σκάνδαλα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποκρυβούν και μιλώ για τα ομόλογα, τις υποκλοπές, το σκάνδαλο των Πακιστανών, του Βατοπεδίου. Δεν είναι δυνατόν τόσους μήνες μετά από το σκάνδαλο των ομολόγων, να μην υπάρχει παραπομπή αυτών που λήστεψαν τα αποθεματικά των ανθρώπων που προσδοκούσαν να πάρουν τη σύνταξή τους! Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν. Το μόνο που μας εμποδίζει να πούμε εδώ και τώρα είναι το θέμα της παραγραφής».

Δεν είμαστε ίδιοι

Ο κ. Σπυρόπουλος με τη φράση: «Ο λαός ξέρει…Ποτέ δεν είμαστε ίδιοι με τη Δεξιά», ανέδειξε τις προγραμματικές διαφοροποιήσεις και πολιτικές μεταξύ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι οι πολίτες μπορούν και συγκρίνουν πολιτικές και ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα απευθυνόταν στα λαϊκά στρώματα. Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε με μια άλλη διακυβέρνηση να έχει αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της αναπτυξιακής δυναμικής που είχε επί ΠΑΣΟΚ και να ξεπεράσει την κρίση: « Είμαστε σ’ αυτή τη θέση στην οικονομική κρίση γιατί ακολουθήθηκε μια εγκληματική πολιτική από τον κ. Καραμανλή».

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΝΑΣ 13-1-09

Σε φάση ανασυγκρότησης και εκλογικής ετοιμότητας το ΠΑΣΟΚ

Ζητούμενο η οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος

Παρόντα στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη κεντρικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και στην οποία συμμετείχαν όλα τα στελέχη του στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

   Στην κομματική αυτή σύσκεψη το παρόν έδωσε και κλιμάκιο του Κόμματος από τα κεντρικά αποτελούμενο από το Γενικό Δ/ντη του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον Παύλο Γερουλάνο, Γραμματέα Επικοινωνίας, το Γιώργο Πετρουλάκη, Υπεύθυνο Βασικού Σχολιασμού ΠΑΣΟΚ, τον Τάσο Σπυρόπουλο, Γραμματέα Περιφερειακής  Οργάνωσης, όπως και τα μέλη Αντωνίου Ηλίας και Γιάννης Σωτηρίου, καθώς και ο Αλέκος Κόκκος από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, οι οποίοι και έκαναν εισηγήσεις πάνω σε ζητήματα οργανωτικά, επικοινωνιακά, πολιτικής δράσης, αλλά και εκλογικής ετοιμότητας.

  Το κυρίαρχο όμως θέμα που απασχόλησε τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς θα επιτευχθεί η οικονομική αυτοδυναμία των Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Για το στόχο αυτό έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

"Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να ξέρουν ότι ένα κόμμα έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία του. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο καταξιώνει τη δημοκρατία και τα κόμματα διότι μόνο έτσι οι πολίτες μπορούν να πιστέψουν ότι ένα κόμμα δεν μπαίνει στη διαδικασία της διαπλοκής", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η οικονομική αυτοδυναμία, το ΠΑΣΟΚ έχει μελετήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο και το κλιμάκιο από τα κεντρικά παρουσίασε στα περιφερειακά στελέχη κατά τη διάρκεια της κομματικής σύσκεψης του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, "όλα τα μέλη μας θα πάρουν την κάρτα μέλους και φίλου με τις πολύ μικρές συνδρομές τους. Με μια σωστή οικονομική διαχείριση όπου οι πάντες θα γνωρίζουν, θα πετύχουμε τα οργανωτικά και λειτουργικά έξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνονται από τις πολλές σε πλήθος και μικρές σε ύψος εισφορές των μελών και φίλων του".

Στην ικανοποιητική από τον αριθμό συμμετοχής των περιφερειακών στελεχών ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη θεματολογία της εσωκομματικής σύσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι επιλογές των Οργανώσεων του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα, η επικοινωνιακή πολιτική, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ολοκλήρωση του μητρώου και της έκδοσης κάρτα μέλους, η προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων, καθώς και η διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης. Φυσικά κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν και για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

"Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή την εκλογική πρόκληση και να την αντιμετωπίσει νικηφόρα . Αυτό που πιστεύω είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Σε σχέση με τη δική μας την πλευρά, μέρα με την ημέρα συνειδητοποιούμε το χρέος μας, ένα χρέος που έχουμε απέναντι στη χώρα, στο λαό της , για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα, που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ως προκλήσεις για να ανατάξουμε τις κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις. Τα τελευταία πεντέμισι  χρόνια νομίζω ότι η χώρα πήγε πίσω σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, θεσμικά. Εκφυλίστηκαν θεσμοί. Έχει τρωθεί η αξία θεσμών. Υπάρχει μια κρίση πολύπλευρη που βέβαια επιβάλλει σε μας μεγαλύτερη σοβαρότητα, μεγαλύτερη υπευθυνότητα και πολύ μεγαλύτερη προετοιμασία", επεσήμανε ο Γενικός Δ/ντης τους ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μάλιστα σημείωσε πως αν δεν υπήρχε το ζήτημα παραγραφής, το ΠΑΣΟΚ θα έλεγε εδώ κα τώρα εκλογές. 

Για το ανασχηματισμό

Στο μεταξύ ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε και τον  πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός.

"Πιστεύω ότι έκανε έναν προσχηματικό ανασχηματισμό προκειμένου να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις μιας μεσοπρόθεσμης επανασυσπείρωσης απογοητευμένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι αυτό θα επιχειρήσουν να το αξιοποιήσουν επικοινωνιακά. Όμως αυτό δε θα αντέξει στο χρόνο. Μπορεί να έχει μια μεσοπρόθεσμη και πολύ κοντόχρονη αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό δε θα αντέξει. Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η Ν.Δ. και ο Καραμανλής προσωπικά για το τέλμα που έχει οδηγηθεί η χώρα. Τα σκάνδαλα δεν ανασχηματίζονται και οι πολιτικές ευθύνες έχουν καταγραφεί  και η κυβέρνηση αυτή θα φύγει στις επόμενες εκλογές".

Το δικό του σχόλιο για τη νέα κυβέρνηση έκανε και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος διαβλέπει πως ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να οδηγήσει σύντομα τη χώρα σε εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης.

"Ήδη ο ανασχηματισμός ο οποίος έγινε είναι ένας ανασχηματισμός που κατά τη δική μου άποψη είναι εκλογικός. Με αυτή την κυβέρνηση, με αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Συνεπώς είμαστε έτοιμοι και για αυτό και σήμερα το ΠΑΣΟΚ δείχνει το δείγμα αναδιοργάνωσης, που πρέπει να δείξει. Γιατί ο κόσμος ξέρει καλά τι σημαίνει δεξιά, την έχει δοκιμάσει ακόμη μια φορά. Αλλά αυτό το οποίο περιμένει είναι τι θα κάνουμε εμείς. Και το ΠΑΣΟΚ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει και οργανωτικά και πολιτικά για να πούμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν οι λύσεις, υπάρχει η ελπίδα, υπάρχει ο άλλος δρόμος".

 

 

Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος