Συμμετοχή στην εκδήλωση ενάντια στη βία
Άγιος Αντώνιος Περιστερίου

(9 Δεκεμβρίου 2008) 

 

Με ευθύνη του τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα  εκδηλώσεις  ειρηνικής διαμαρτυρίας απέναντι στη βία. Ήταν εκδηλώσεις ειρήνης σε μια στιγμή που το κέντρο της Αθήνας ζούσε στιγμές καταστροφής μετά την άνανδρη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου από αστυνομικό όργανο.  Στο Περιστέρι παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου. Ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάναμε μια διαμαρτυρία ενάντια στη βία και χωρίς βία. Εκφράζουμε, είμαι σίγουρος, τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που αισθάνεται και οργή για τη δολοφονία, αλλά και απαιτεί μια κυβέρνηση που εγγυάται την προστασία των πολιτών, εγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, εγγυάται μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα κράτος Δικαίου.

Εκφράζουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που θέλει μια ανθρώπινη κοινωνία δημοκρατίας, ειρήνης, χωρίς βία.

Εμείς ξέρουμε ότι μπορούμε να εγγυηθούμε μια Δημοκρατία με ανθρωπιά, με σιγουριά, με ασφάλεια και, μέσα απ' αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, να λύνουμε τα προβλήματά μας χωρίς βία, χωρίς τέτοιες αντιπαραθέσεις, τις οποίες βλέπουμε σήμερα.

Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση, τεράστια ευθύνη, που αφήνει αυτές τις εξελίξεις να εκτυλίσσονται, με τρόπο που δημιουργούν μια εικόνα για τη χώρα μας, που μας διασύρει διεθνώς.

Εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε την απάντηση. Και την δίνουμε σήμερα, μέσα απ' αυτή την ήσυχη, δημοκρατική, ανθρώπινη εκδήλωση, μία εκδήλωση για τον Αλέξανδρο, μία εκδήλωση για τη Δημοκρατία».

 

 
 
Σχεδίαση & κατασκευή: Βασίλης Φουρτούνης
copyright © 2008:Τάσος Αποστολόπουλος